Pennanen byebye!

  • 219 883
  • 1 461

Oopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän harmi, ettei Ilves päässyt finaaliin, mutta siellä olisi kuitenkin tullut turpiin pahasti Tapparalta, niin oikeastaan parempi näin päin. Ja vain yksi voi voittaa koko roskan, niin ei ole ollenkaan noloa hävitä jollekin Pelicanssille. Toki itse tekisin niin, että ensi kaudella laittaisin Pennasen pihalle kymmenen matsin jälkeen ja hankkisin sitten Niemelän Pelicanssista playoffetua varten. Kuitenkin en aivan ymmärrä, miksi niin monet syyttävät Ilveksen päävalmentaja Pennasta tästä kolossaalisesta flopista ja kaikkien aikojen sulamisesta kaikki maailman palloilulajit ja sarjat huomioon ottaen. Myrrä kuitenkin valmensi kymmenen matsia kauden alussa, niin voi olla hyvin todennäköistä, että jos Pennanen olisi valmentanut koko kauden niin Ilves olisi mestari.

Tai jos Myrrä olisi valmentanut koko kauden, olisi Ilves varmaan siinäkin tapauksessa mestari. Mutta nämä ovat asioita, mitä emme voi tietää, vaan vain esittää loogisen johtopäätelmän. Onneksi pronssimitali on varma, koska Hifki sanoi, ettei heitä mitkään pronssit kiinnosta, joten mitali on onneksi tulossa tästäkin kaudesta!
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta kun pilkotaan nuo osiin, näyttää se tältä:
Myrrän aikana Ilves teki syksyllä keskimäärin 2,78 maalia per peli ja päästä 2,22.
Pennasen aikana Ilves teki 3,18 ja päästi 2,07.
Eli Pennasen Ilves teki 14% tehokkaammin maaleja ja päästi niitä lähes 10% vähemmän. Nuo on merkityksellisiä eroja ja luo käsitystä, että tuo Myrrän ajan kova pistekeskiarvo ei tosiaan ihan vastannut pelitapahtumia ja pitkässä juoksussa luvut olisi tulleet alaspäin.
Tilastoa saattaa valitettavasti vääristää SaiPan kaltaiset joukkueet. Kolme viimeistä peliä meniä Ipalle maalierolla 20-3. Eli tehtyjä maaleja ottelua kohti 6,67 ja päästettyjä maaleja 1,00. Näitä lukuja on vaikea pistää yksin Pendon ansioksi, vaan aika iso menee SaiPan talouden tasapainottamisen piikkiin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihan tilastollisessa mielessä kiinnostaisi, millaiset oli Ilveksen tilastot ajalta ennen kuin Ojanen sivuutettiin ja Raipe istutettiin valmennukseen? Peruskatsojan silmin tuosta hetkestä alkoi se turbulenssi Ilveksessä. Varmasti juopa valmennuksen ja johdon välillä ollut jo pidempäänkin.
Helmisen sopimus julkistettiin 19.9. Ennen sitä oli pelattu

CHL: 4, 0-1-1-2 , 6-9 (2xFribourg, 2xSalzburg)
Liiga: 3, 3-0-0-0, 9-2 (Ässät, Sport, HIFK)

Sen jälkeen ennen Pennasta

CHL: 1, 1-0-0-0, 4-1 (Stavanger)
Liiga: 6, 2-1-1-2, 16-18 (Ässät, Tappara, Pelicans, Kärpät, KalPa, HPK)

CHL oli siis jo aika vahvasti sössitty, kun taas liigan puolella startti oli ollut vahva, jos kohta vasta kolme peliä ja vastustajat helpommasta päästä. Noista jälkimmäisistä kuudesta liigapelistä muuten suorat voitot Tapparasta ja Kärpistä, ja suorat tappiot edellisistä aina seuraavana päivänä Pelicans ja KalPa. Tuollainen voitto "isossa pelissä" ja seuraavana päivänä surkea suoritus ei muuten sitten kerro Helmisen vaikutuksesta, vaan se oli suorastaan klassista Myrrä-Ojanen tekemistä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jotenkin hölmöä höpistä, että Myrrällä olisi menty finaaliin, kun ei tiedä, että mitenkä olisi lopuissa 50 ottelussa runkosarjassa käynyt ennen sitä. Olisiko oltu vaikka viides? Olisi muuttunut playoffkaaviokin aikalailla.
Sama toisinpäin. Turha ylistää Pennasta. Oli miten oli, niin vihkoon meni odotusten perusteella.
 

Itäpuu

Jäsen
Ylläri oli tämä totaalinen hermojen menetys, silloin kun olisi pitänyt keskittyä pelaamaan. Rädyn idiottimainen 2+2, joka ois helposti voinut olla myös vitonen, Tikan naurettava kovisteluyritys, ja vielä penkille 2 min. Onko kellään tietoa, että mistä tämä joukkuerangaistus tuli?
 

#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myrrällä pronssipeliin, Pendolla sama tilanne. Ens kaudella nähdään miten vaihdos oikeasti onnistui.
Kyllä se nähtiin jo nyt.
Mestaruuden saavuttanut valmentaja luo ylihypetetyn illuusion jostakin ylikylän velhosta. Tämä näkyi palstoilla päivästä yksi lähtien.
Myrrän Ilves oli tämän kauden Ilvestä parempi. Pelasi enemmän joukkueena, ja mikä pisti tällä kaudella silmään niin ehjiä 60 minuuttisia oli harvassa.
Myrrän kiekko oli suoraviivaisempaa, aktiivisempaa, peliä käännettiin nopeammin ja ennen kaikkea oli viihdyttävämpää.
Langhamer ja ylivoimatehokkuus oli tämän kauden selkänoja.
Pudotuspelit olivat kaikkinensa katastrofi hyvän runkosarjan jälkeen.
Pennanen jätti ison varjon ensikauden päälle, vielä kun joukkue uusiutuu paljon.
Nyt näyttää fanikunta selittelevän "myrrän joukkueella" huonoa tulosta. Hyvä että on jokin mitä vasten selitellä.
Moni kuvittelee ensikaudesta parempaa mutta veikkaan esim Kärppien, Ifkn, Lukon olevan myös huomattavasti tätä kautta vahvempia.
Nyt syödään kynsiä ja odotellaan millaisia työkaluja Koskela on meille hankkinut. Niillä sitten luodaan ensiasetelmia tulevaan kauteen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myrrän Ilves oli tämän kauden Ilvestä parempi.
Tämä nyt ihan täyttä tuubaa. Pennanen toi tuohon jengiin niin hyvän puolustuspelin organisoinnin, että sitä ihmettelivät vastustajan kannattajatkin pitkin kautta. Tällaisesta ei ollut Myrrän aikana tietoakaan. Tuosta todisteena päästettyjen maalien dramaattinen putoaminen ja Langhamerin nousu maalivahtitilastojen piikkipaikalle.

Samaan aikaan hyökkäystehot eivät kadonneet eli peli kehittyi ihan uudelle tasolle Myrrän jälkeen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sitten on hyvä kysymys, että miksi esim. 5-3 YV piti pelata loukkaantuneita pelaajia sisältäneellä viisikolla?
Vastauksen tähän kysymykseen antaa urheilujohtaja Koskela:
”Halusimme tehdä siirrot ajoissa, jotta emme joudu viime hetkien härdelliin. Jotta tekisimme jonkun uuden liikkeen, sen pitäisi palvella joukkueen hierarkiaa ja tulevaisuutta. Tällä siirtohärdellillä ei kannata rikkoa joukkueen hierarkiaa ja kemiaa. Olemme rakentaneet joukkuetta tosi kärsivällisesti. Emme tee mitään hätiköityä nytkään. Antaa muiden tankata.”

Lähde
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vastauksen tähän kysymykseen antaa urheilujohtaja Koskela:
”Halusimme tehdä siirrot ajoissa, jotta emme joudu viime hetkien härdelliin. Jotta tekisimme jonkun uuden liikkeen, sen pitäisi palvella joukkueen hierarkiaa ja tulevaisuutta. Tällä siirtohärdellillä ei kannata rikkoa joukkueen hierarkiaa ja kemiaa. Olemme rakentaneet joukkuetta tosi kärsivällisesti. Emme tee mitään hätiköityä nytkään. Antaa muiden tankata.”

Lähde

Ei tuo nyt anna mitään vastausta siihen, että miksei 5-3-ylivoimaa olisi voitu aloittaa kakkosylivoimalla tai miksi ykkösketjulle annettiin noin paljon vastuuta, kun tiedettiin, ettei vammojen vuoksi peli kulje.

Kontiola vaikutti myös olevan ihan terveen kirjoissa runkosarjassa, jossa peli kulki timantisti etenkin loppua kohti. Vamma lienee siis tullut tai pahentunut joko aivan loppumetreillä tai vasta pudotuspeleissä.

Hyvä kysymys on myös se, että mistäs tankkaat senttereitä, kun niitä ei ollut kenellekään tarjolla? Tapparakin taisi olla Platzerin perässä, mutta JYP laittoi kioskin kiinni.
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Aiemmin joku kyseli, että kuka lähtis Myrrän matkaan ennen Pennasta. Mä!!!

Mä jään mieluummin viimeiseks jos joukkue hymyilee. Viihdeala kuitenkin, niin viihdettä katson. En jotain vitullista pennasen pakkorypistystä vaikkakin se joo fiksas puolustusta kuosiin.

100/100 Myrrän matkassa. Nautin siitä hypestä ja ilosta kopista mitä se toi. Mua ei lopulta kiinnosta lopputulos vaan se pöhinä joukkueessa ja ympärillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvä kysymys on myös se, että mistäs tankkaat senttereitä, kun niitä ei ollut kenellekään tarjolla? Tapparakin taisi olla Platzerin perässä, mutta JYP laittoi kioskin kiinni.

Ei ole tuommoisesta kyllä kuulunut mitään. Tuomenoksahan tuossa sanoi, että hyökkäys on riittävän leveä ja puolustajan perässä olivat. Nikua oli kyselty Jyväskylästä, Platzeria tuskin.

Senttereitähän Tapparalla oli ihan kivasti. Lehterä, MDavidsson, Ikonen, Platt, Tanus varalla. Rauhala ja Virta kuntoutumassa keväälle, josta tietoa ei missään palstoilla ollut, mutta joukkueen sisällä tietenkin oli.

Ja Merelästäkin semmoinen tehtiin runkosarjassa. Kerkesi peräti 3 ottelua saada alle ennen pleijareita, ensimmäistä kertaa urallaan miesten tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joku vetää tästä nyt varmaan herneet nenään, mutta kyllä omaan silmään Myrrän Ilves pelasi suurella sydämellä, vaikka taktisesti joku varmasti löysikin sanottavaa. Nyt kuitenkin näytti siltä, että Pennasen Ilves jotenkin lamaantui täysin ratkaisupaikassa. Etenkin puolustuspään pelaaminen näytti olevan todella aneemista. Lähinna seisoskeltiin ja odotettiin, että vastustaja lyö kiekon häkkiin. Ja lyöhän se, kun esim. alivoimassa seisotaan tuolla tavalla tyhmän näkösenä ja annetaan asian tapahtua.

Kaikki tunne mikä Ilveksellä oli purkautui täysin vääriin asioihin, tyhmiin jäähyihin ym. Itse pelaamisesta oli tiikerinsilmä täysin kateissa hyökkäyspeliä lukuunottamatta, joka oli välillä ihan mallikasta. Kuitenkin mestaruudet voitetaan puolustamalla ja siinä Pennasen Ilveksellä oli terä täysin kateissa. Ei puolustaminen Myrränkään aikaan varmaan ollut Ilveksen parasta osastoa, mutta oli se nyt varmasti tuota flegmaattista hiihtelyä parempaa! Oikeaan asiaan suunnatulla energialla saa ihmeitä aikaan myös puolustuspelaamisessa. Ja Myrrä oli mielestäni tämän valtakunnan parhaimmistoa saamaan energiatasot ylhäälle ja joukkueen iskuun. Se kompensoi taktisia puutteita. Varsinkin pudotuspeleissä, etenkin ratkaisuotteluissa, joukkueen energiataso, tunne ja halu ovat monesti selvästi taktiikkaa tärkeämpää.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ylläri oli tämä totaalinen hermojen menetys, silloin kun olisi pitänyt keskittyä pelaamaan. Rädyn idiottimainen 2+2, joka ois helposti voinut olla myös vitonen, Tikan naurettava kovisteluyritys, ja vielä penkille 2 min. Onko kellään tietoa, että mistä tämä joukkuerangaistus tuli?
Ihan omaa mutua, mutta hyökkäysviivalla lyötiin, en muista keneltä, maila käsistä ja ei tuomareilta reagointia. Veikkaan tätä. Nopeasti kuitenki nosti mailan takaisin käteensä.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Mistä olen ihmeissäni, niin ilvesläisille kauden päättyminen selvään valmennuksen nukahdukseen / vastustajan parempaan osaamiseen, ei näyttäydy kovin pahana juttuna. Ikään kuin uuden valmentajan ei pitäisikään menestyä ensimmäisellä kaudella. Melkoisia tarinoita kuulee....
Kyllä se on suurimmalle osalle varmasti todella paha juttu, mutta suurimman vitutuksen laannuttua osa pystyy katsomaan isoa kuvaa. Sitä, mistä ollaan tultu ja minne menossa. Ei tämä kausi ollut mikään "nyt tai ei koskaan", niinkuin mediassa ja muiden lätkäfanien toimesta on maalailtu, vaan kun tehdään pitkäjänteistä työtä ja saadaan pidettyä Ilves välieräjoukkueena, niin melko varmasti ennemmin tai myöhemmin päästään finaaliin ja taistelemaan siitä kannusta. Veikkaan, että ennemmin. Ensi kaudella Ilves on taas hieman kokeneempi ja vahvempi, näin uskon, enkä näe mitään romahdusta lähivuosina kovin todennäköisenä.

Ketuttaa kyllä siis todella paljon, mutta nyt vaan ei ole oikotietä kestomenestyjäksi, vaan se täytyy opetella. Harvemmin mitään Pelicansin tai 2019 HPK:n kaltaisia tarinoita syntyy, eivätkä ne yleensä jää sinne huipulle, vaan käyvät kääntymässä vain. Häviämisen kulttuuri on juurtunut niin syvälle Ilvekseen, että siitä pitää poisoppia hieman pidempään, kuin monella muulla. Varsinkin kun menestymättömyydestä huolimatta on jo suurseuran paineet ympärillä, osin myös juuri siitä menestymättömyyden patoutumasta johtuen, tässä takavuosien menestysseurassa, joka jälleen ainakin talouden puolesta sitä on taas. Muita paineiden syitä onkin jo varmasti moneen kertaan lueteltu joka paikassa.

Pelicans oli nyt todella hyvä ja heidän prosessinsa on todella vahvassa kasvussa ja pääsivät vapautuneesti ilman mitään hävittävää haastamaan. Itseluottamus kasvoi silmissä sarjan aikana. Ilveksellä ei nyt paineensietokyky riittänyt yksinkertaisesti ja turhautuminen iski nopeasti päälle, mikäli tulosta ei saatu heti. Vielä kun Pelicans iski tehokkaasti omista mahdollisuuksistaan, niin tämä seikka ja kokoajan kasvava henkisten tilojen eri suuntaan kulkeva prosessi laittoi Ilveksen kipsiin, jota ei saatu enää käännettyä. Veemäistä, mutta totta. Syödään tää paska ja mennään eteenpäin.
 

#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä nyt ihan täyttä tuubaa. Pennanen toi tuohon jengiin niin hyvän puolustuspelin organisoinnin, että sitä ihmettelivät vastustajan kannattajatkin pitkin kautta. Tällaisesta ei ollut Myrrän aikana tietoakaan. Tuosta todisteena päästettyjen maalien dramaattinen putoaminen ja Langhamerin nousu maalivahtitilastojen piikkipaikalle.

Samaan aikaan hyökkäystehot eivät kadonneet eli peli kehittyi ihan uudelle tasolle Myrrän jälkeen.
Ei paljon lämmitä kun tulos katastrofi.
Vaikka puolustus tiivistyi maalinteko oli Myrrän Ilvekseen verraten heikkoa.
Pelastus oli Helminen joka laittoi yvn kuntoon. Tasakentällisin maalimäärät romahti, viihdearvo romahti, ainakin omaan makuun.
Jo tuo Pelicans sarja oli todella karu tasakentällisten taistossa.
Myrrän tilastot ovat suoraan sanottuna pirun kovat, eikä se palstapuheilla siitä muutu.
Pennaselle jäi paljon todistettavaa.
Vaikka tulevalla kaudella voitettaisiin runkosarja, niin nyt pleijareissa nähty Pennanen jätti melkoisen jännitteen tuleville pudotuspeleille.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Joku vetää tästä nyt varmaan herneet nenään, mutta kyllä omaan silmään Myrrän Ilves pelasi suurella sydämellä, vaikka taktisesti joku varmasti löysikin sanottavaa. Nyt kuitenkin näytti siltä, että Pennasen Ilves jotenkin lamaantui täysin ratkaisupaikassa.

Myrrän tilastot ovat suoraan sanottuna pirun kovat, eikä se palstapuheilla siitä muutu.
Pennaselle jäi paljon todistettavaa.
Vaikka tulevalla kaudella voitettaisiin runkosarja, niin nyt pleijareissa nähty Pennanen jätti melkoisen jännitteen tuleville pudotuspeleille.


Minusta on jotenkin vähän epäreilua, että Myrrän ajasta puhutaan yleisesti vähän kuin yhtenä isona "riemukiekon" ilotulituksena, mutta Pennaseen verrattaessa otetaan käytännössä nyt pelkät välierät huomioon. Eikä siis siinä, Myrrän joukkue pelasi kuten sanottua suurella sydämellä pääsääntöisesti ja Pennasen Ilves oli kokoajan taktisempi paketti.

Jos nyt kuitenkin vertaa tuota viime kauden TPS-sarjaa vs. nyt Pelicans-sarja, niin en kyllä muista Ilves olisi jäänyt siitä sarjasta mieleen mitenkään suuren ansiokkaan taistelun hävinneenä. Kotona Ilves pelasi toki paremmin, mutta Turussa meno oli kyllä todella lamaantunutta. Kaksi ekaa Turun peliä Ilves hävisi maalierolla 9-0 ja ratkaisevassa 6.pelissäkään Ilves ei kyllä taistellut oikein missään vaiheessa voitosta, vaikka Babtiste onnistuikin Turun kuparisen rikkomaan viisi minuuttia ennen loppua.

Ja tämä nyt ei ole mikään Pennasen puolustuspuhe, vaikka täysi luotto löytyykin, että mestarivalmentaja oppii virheistään, mutta jotenkin vaan häiritsee miten näitä kahta valmentajaa toisiinsa vertaillaan.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Melkomoinen kirjo ympäri Suomen on täällä ja muuallakin päin palstaa näköjään käynyt kuittailemassa viimeisen vuorokauden aikana. Sitten havahduin ja huomasin, että yksi aika iso jatkisryhmä puuttuu tästä ilonpidosta käytännössä kokonaan. Ne muuten tulee käymäänkin vielä kerran tällä kaudella meitin vieraana Tampereella.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Melkomoinen kirjo ympäri Suomen on täällä ja muuallakin päin palstaa näköjään käynyt kuittailemassa viimeisen vuorokauden aikana. Sitten havahduin ja huomasin, että yksi aika iso jatkisryhmä puuttuu tästä ilonpidosta käytännössä kokonaan. Ne muuten tulee käymäänkin vielä kerran tällä kaudella meitin vieraana Tampereella.
Eipä täällä mielestäni hirveän paljon Tapparan tai Pelicansin fanejakaan ole kuittaillut. Yksittäisiä löytyy aina mutta heitä on joka yhteisössä.

Ilvestä paskempien joukkueiden fanit täällä käyvät purkamassa pahaa oloaan.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskon siihen, että Pennasen ensi kausi on tätä kautta parempi, Pendo on hyvä valmentaja ja tekee kyllä vielä kovaa tulosta Ilveksessäkin. Nyt meni näin ja katseet eteenpäin.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Melkomoinen kirjo ympäri Suomen on täällä ja muuallakin päin palstaa näköjään käynyt kuittailemassa viimeisen vuorokauden aikana. Sitten havahduin ja huomasin, että yksi aika iso jatkisryhmä puuttuu tästä ilonpidosta käytännössä kokonaan. Ne muuten tulee käymäänkin vielä kerran tällä kaudella meitin vieraana Tampereella.
Luultavasti niitä ei kiinnosta vittuakaan mitä Ilves tekee ja todennäköisesti eivät vielä edes tiedä Ilveksen tippuneen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkomoinen kirjo ympäri Suomen on täällä ja muuallakin päin palstaa näköjään käynyt kuittailemassa viimeisen vuorokauden aikana. Sitten havahduin ja huomasin, että yksi aika iso jatkisryhmä puuttuu tästä ilonpidosta käytännössä kokonaan. Ne muuten tulee käymäänkin vielä kerran tällä kaudella meitin vieraana Tampereella.
Heillä lienee jumalaton latautuminen päällä juuri nyt, niin faneilla kuin joukkueellakin. Eivät ehdi kommentoimaan pronssipeliä, joka kuitenkin 13 joukkueen piirissä on se tavoiteltavin, tarunhohtoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös