Pennanen byebye!

  • 127 553
  • 865

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Monien mielestä Myrrän potkuissa Ilves "korjasi" jotain joka ei ollut ensinnäkään rikki. Itse en ajattele sanoin, sillä mielestäni Myrrä oli Ilveksen heikon lenkki, jos mestaruudesta pitäisi pelata.

Eri keskustelu on sitten, ajankohta valmennuksen vaihdolle ja syyt. Loogisia ajankohta olisi ollut potkia/päättää yhteistyö Myrrän kanssa viime kauden päätteeksi. Ei tilanteessa jossa Ilves johtaa sarjaa.

Pennanen on maailmanluokan valmentaja, tai ainakin ollut tuota ennen Ilves pestiä, nyt Ilveksen toimintamalli on vienyt Pennasenkin ikävään tilanteeseen. Ulkopuolelta tulee painetta ja varmasti myös sisältä, peliä pitäisi kehittää mutta samaan aikaa pitäisi raapia pisteitä kokoajan.

Pennasta ei varsinaisesti ole tunnettu vahvana nopeiden projektien muutosvalmentaja, eikä ainakaan alku Ilveksessä näytä lupaavalta tälläkään kertaa. Olisiko Ilves johdossa aina ottaa lusikka käteen ja myöntää omat töhöilyt?

Myrrän potkiminen tilanteessa jossa Ilves oli, oli ennen kuulumatonta, kuten varmaan jokaisessa kiekkolehdessä ja palstassa puitu. Kopissa ja henkilökemioissa oli varmasti osin kitkaa, mutta toisaalta koppi todennäköisesti järkkyi myös näissä oudoissa potkuissa ja kaikki eivät välttämättä ole suinkaan ostaneet potkuja saati Pennasen tuloa, ei vaikka kuinka ollaan olevinaan ammattiurheilijoita ammattisarjassa.

Pennasen valmentamista Ilves peleistä joku voisi sanoa, ettei koppi ole hallussa ja tätä menoa Ilves ei suinkaan pelaa mestaruudesta vaan siitä pääseekö edes pudotuspeleihin. Pennanen on huippuvalmentaja, mutta onko aika ja paikka tai peräti seura nyt täysin väärä?

Ilves käsittääkseni maksaa yhä Myrrälle palkkaa, rahulia tai miksi tuota korvausta sitten haluakaan sanoa. Olisiko aika kypsä toisella ennakkoluulottamalle ja ennen kokemattomalle tempulle, eli Pennanen ulos jo tässä vaiheessa ja Myrrälle soittoa että tulisitko takaisin. Tehtiin virhearvio, pränkki tai muuten vaan vääräratkaisu tunnekuohuissa, puhumallahan asiat selviää.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves käsittääkseni maksaa yhä Myrrälle palkkaa, rahulia tai miksi tuota korvausta sitten haluakaan sanoa. Olisiko aika kypsä toisella ennakkoluulottamalle ja ennen kokemattomalle tempulle, eli Pennanen ulos jo tässä vaiheessa ja Myrrälle soittoa että tulisitko takaisin.
Otahan historia haltuun ja sitten takaisin paremmilla tiedoilla!
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Pari peliä vielä ja voi avata potkuketjun seuraavalle Ilveksen valmentajalle. Onneksi Areenalla riittää pikkutakkihenkilöitä, niin on mistä ammentaa uusia.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Loogisia ajankohta olisi ollut potkia/päättää yhteistyö Myrrän kanssa viime kauden päätteeksi.

Olen omalta osaltani sanonut jo tästä tarpeeksi, mutta Ilveksen johdolla tämä kohta meni todellakin aivan täysin pipariksi. Asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät ja tässä Ilveksen valmennuskeississä näyttää käyneen näin:
  • Ilves ei ollut vielä ennen kauden alkua saanut sovittua Pennasen kanssa sopimusta
  • Ilveksellä ei ollut uskallusta ottaa riskiä, että kenkivät Myrrän, koska olisi ollut mahdollista jäädä myös heikompaan tilanteeseen päävalmentajan suhteen
  • Myrrä sai toimia varavalmentajana kunnes Pennasen kanssa päästiin sopuun
Yleisöä ajatellen ja ylipäätään toimintastrategiaa silmällä pitäen - Ilves teki kyllä äärimmäisen tylyn tempun Myrrälle. Potkujen syy sinänsä on ihan ok - on aivan selvää, että Myrrän ja Ilveksen välillä ei ole viime kevään jälkeen ollut luottamusta. Luottamuspula on diskurssistaan huolimatta ihan ok syy potkia toinen osapuoli pois, mutta harvoin tässä tilanteessa menetellään niin, ettei ole vähäistäkään kunnioitusta. Ilveksellä ei ollut Myrrää kohtaan lainkaan kunnioitusta - suoraselkeisempää olisi ollut tosiaan näyttää samasta syystä ovea pari viikkoa aikaisemmin.

Mitä tulee Pennasen työhön Ilveksessä niin oli täysin odotettavissa, että Myrrän jälkiliukkaiden kadotessa Pennasen kädenjälki tulee sekoittamaan Ilveksen pelin. Myrrän ja Pennasen välillä ei ole oikeastaan minkäänlaista kiekollista jääkiekkoyhteyttä - Ilves teki 360 asteen käännöksen Pennasen kanssa. Huolimatta kaikesta Ilveksen tökeröydestä ja tyylittömyydestä, uskon, että pelillisesti Pennasen työ tulee kantamaan Ilveksen parempaan tulokseen kuin Myrrä.

Pennasen joukkueet (joskin niitä on aika vähän toistaiseksi) perustavat pelinsä ensisijaisesti kiekolliseen dominointiin, joka on ollut Ilveksen akilleen kantapää. Pelillisesti tuo prosessi usein on vaikea viedä läpi - ja viimeisenä se vasta näkyy siellä hyökkäysalueella. Ilves on kyllä ollut hyökkäysvoittoinen joukkue Myrränkin alaisuudessa, mutta enemmän harppuunoina. Myrrä osasi valmentaa äärimmäisen hienoa selkäydinlätkää, jossa hyökkäysalueelle tultaessa yritettiin laukoa mahdollisimman nopeasti ja painaa joka suunnasta maalille. Pennasen hyökkäyspeli perustuu enemmänkin siihen, että kiekkoa tulisi liikuttaa pelaajalta toiselle lähemmäs keskustaa ja jatkaa hyökkäystä kiekollisena mahdollisimman pitkään. Jos Pennanen olisi saanut tämän homman jiiriin viikossa, niin se olisi kyllä uroteko. Tällä kaudella Ilvekselle tulee kiire, mutta kauden pituus saattaa juuri ja juuri riittää siihen, että Ilveksen hyökkäyspeli on kiekollista ja pitkää juuri silloin, kun kausi on kovimmillaan.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Myrrän ja Pennasen välillä ei ole oikeastaan minkäänlaista kiekollista jääkiekkoyhteyttä - Ilves teki 360 asteen käännöksen Pennasen kanssa.
Tämän viittaisi Pennasen jatkavan Myrrän linjoilla, sen sijaan jos muutos olisi 180 astetta niin suunta olisi jo aivan toinen, ja Pendon johdolla Ipa matkaa sarjassa alaspäin kohti SaiPaa joka on kovaa vauhtia tulossa vastaan. Mutta, kuten moni on jo todennut, Pendo on aurinkokuntamme kenties paras valmentaja ja Ipan pelaajat eivät ole tätä vielä sisäistaneet!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko tämä siis palstan säännöissä jollakin tapaa kielletty, vai miksi tämä haloo? Miksi Jypin kannattaja ei saisi tällaista ketjua avata, mutta Ilveksen kannattaja saa? En ymmärrä.
Ketjun avaus on otsikkoa myöden pelkkää flametusta ja provosointia Ilves-faneille. Jos ei ole erikseen kiellettyä avata tämäntyyppistä ketjua toisen joukkueen kannattajalta, niin pitäisi olla.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ketjun avaus on otsikkoa myöden pelkkää flametusta ja provosointia Ilves-faneille. Jos ei ole erikseen kiellettyä avata tämäntyyppistä ketjua toisen joukkueen kannattajalta, niin pitäisi olla.
No ei kai tämä nyt näin vakavaa ole? Ja jossain vaiheessahan tällanen ketju kuitenkin perustetaan kuten lähes kaikille valmentajille, joten nyt sellainen löytyisi valmiiksi.
 

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Kyllä varmaan Pendåa katsellaan. Mutta mikä on fiilis joukkueessa... Ainakin Konna, Suomi, ja muutamat muut siirtyneet ihan neppailupelaamiseen. Ammattilaisia ja blaa blaa, mutta jokke tais olla tykätty ja jutuissa pelaajien kanssa. Uskon näin turistipohjalta että tässä on myös sopeutumisongelma.

Tais Pennanen mainitakin tämän suuntaista olevan, osalla pelaajista.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kun Ilveksen tappioputki on jatkunut vielä muutamalla pelillä
Olisihan se vitsikästä, jos ilvesläiset itse avaisivat tällaisen ketjun.

Jos tästä Myrrä-Pennanen draamasta jotain juonteita hakee niin tällä hetkellä Pennasella on suomalaisen kiekkomaailman varmin työpaikka. Ilveksen johdon koko arvovalta on pelissä - ei Pennanen Ilveksestä oo heti poistumassa. Sopimus on melko pitkä, joten perinteiseen tapaan tämäkin ketju on arvokas korkeintaan siinä vaiheessa, jos Ilveksellä on huono tilanne parin vuoden päästä.

Pennanen on huippuvalmentaja - sitä ei voi ottaa mitenkään häneltä pois. Osaava, monipuolinen sekä jatkuvasti itseään kehittävä. Jos Pennanen saisi potkut niin lähtisihän sieltä samalla ovenavauksella ainakin Koskela varmuudella. Spekulaatiota vartenhan tällaiset ketjut on ihan jees, vaikka todellisuudessa Ilves voi ihan paksusti ja sarjasijoituskin kestää vielä muutaman pelin kovaa romahdusta. Kuten aiemmin sanoin niin minun mielestäni Pennasen pelitavan upottaminen Ilvekseen ei varmasti ole kolmen tai neljän viikon homma. Muutos on aika iso - ja sen näkee myös peleissäkin.

Tällä hetkellä toki huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun omissa soi koko ajan, mutta tarkkaa työtä kun tekee niin ikävä kyllä keväällä voi tehdä jo tiukkaa vähän kaikilla. Ilveksen pakista löytynee vielä tarvittaessa vahvistuksiakin...
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Täysin aiheellinenhan tämä on. Vai kulkeeko Pendolino kuin odotit? SuurSeurojen-kannattajalle luulisis tämän olevan kauraa, mutta tottukaa.
Availlaanko täällä Tapparan tai Kärppien osiossa muiden toimesta potkuketjuja?

Niin ajattelinkin.

E: ja vielä, ei ole millään tavalla aiheellinen. Ei nyt jumalauta kukaan täysipäinen voi odottaa, että mennään vaan yhtä pitkää voittoputkea valmentajan vaihdon jälkeen.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
  • Ilves ei ollut vielä ennen kauden alkua saanut sovittua Pennasen kanssa sopimusta
  • Ilveksellä ei ollut uskallusta ottaa riskiä, että kenkivät Myrrän, koska olisi ollut mahdollista jäädä myös heikompaan tilanteeseen päävalmentajan suhteen
  • Myrrä sai toimia varavalmentajana kunnes Pennasen kanssa päästiin sopuun
Tämä kävisi muuten täysin järkeen, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä miksi Jalo ja Pennanen peittelisivät tuota epäammattimaisuutta huokuvalla valheella siitä, kuinka tämä päätös tehtiin 23-25 sopimuksen solmimisen jälkeen yllättäen kahdessa päivässä. Tossa valheessa ei ole mitään järkeä, joten kaiken järjen mukaan se on totta. Eli suunnitelmana ei ollut korvata Myrrää heti kun mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös