Kun tekee otteluista määrätyistä pelitapahtumista tilastot, niin on varmalla pohjalla, kun niistä syntyy täällä keskustelua. Tyyppiesimerkkinä kevään TuTo-Jukurit välieräsarjan Turun pelit. Tein niistä tilastot, jotka osoittivat, että paikan päällä olleet turkulaiset nimimerkit eivät olleet pystyneet havainnoimaan edes entisen TuTo-legendan Pasi Järvisen lukuisia, persoonallisia viivelähtöjä.
Suomi-Venäjä ottelussa Venäjä pyöritti viisikoiden voimin hyökkäysaalueella 1. erässä 10 kertaa hyökkäyspeliä. Suomi teki sen kuudesti. Venäjän pyöritykset kestivät keskim. paljon pitempään kuin Suomen. Kumpikaan joukkue ei pyrkinyt suoraan maalille kuin pari kertaa 1. erässä. Kolmannessa erässä, jossa Suomi alkoi rytmittää hyökkäyksiään jonkin verran HVP-hyökkäyksillä, Suomi pääsi myös pyörittämään hyökkäysalueen peliä kohtuullisen usein (10 kertaa). Suomi pyrki 3. erässä päättämään hyökkäyksiä enemmän suoraan maalille, niinkuin täällä on jo oikein huomioitu.
Erkkana lähtisin tämän päivän Saksa-otteluun siitä, mitä Venäjä-pelin 3. erässä nähtiin. Alusta alkaen monipuolista reagointihyökkäyspeliä, jota rytmitetään HVP-hyökkäyksiinlähdöillä.
N+pN+nK+H+V+P hyökkäyksiinlähdöt ovat täysin loogisia ja oikeita tilastoitaviksi, koska ne kertovat siitä, miten lähdetään hyökkäyksiin omalta puolustusalueelta. Keskialueen ja hyökkäysalueen hyökkäyspelin tilastointi on eri juttunsa. Siihen on toivottu täällä vuosia innokkaita tilastoijia mukaan, mutta huonolla menestyksellä.