Peliitat 2020–2021 – Petäjän toinen

  • 83 306
  • 254

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ei voi kuin ihastellen taivastella viime viikonlopun pelejä. Ketterä nurin ja Joensuusta harvinaiset pisteet. Sieltä ei edelleenkään ole voittoja liikaa naarattu.

Tänään perjantaina saadaan kotihallissa lähteä altavastaajana sitten SaPKoa vastaan. Helpoksi hommaa ei tee se, että savolaiset ovat löytäneet tälle kaudelle taisteluvaihteen silmään. Kovaa vääntöä ja kamppailupelaamista luvassa etenkin Peliittojen maalin edustalla. Joukkue vaikuttaa olevan muutenkin vahva tiukoissa paikoissa, sillä varsinaisen peliajan jälkeen pelit kääntyneet kaikki voitoiksi.

Ykköskentän paimentamisessa riittää työsarkaa. Millä ihmeellä Lainiota pystyy pidättelemään... Varmaan helpoin tapa lukita komeroon pelin ajaksi. SaPKon kovan lyömänyrkin takana on monella varmasti kova hinku pisteille. Eemeli Jeskanen laukonee ainakin hanakasti. Aleksi Ek on pelannut vakuuttavasti savolaisten perälinjoilla ja tykkää hänkin varmaan kahta kauheammin hakea maalia ainoassa oikeassa kodissaan Heinolan betonissa.

Vieläkö pystyisi Peliitat viemään peliä pykälän verran eteenpäin viime viikosta?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pakko kirjoittaa heti tuoreeltaan Peliitat-SaPKo 2-4 jälkeen.
Olen tyytyväinen. Kyllä, tappiosta huolimatta. Hyvin pelattiin ja haastettiin SaPKo. Tänään vaan vieraiden laukaukset upposivat helpolla sisään. Ilman lamauttavaa alivoimamaalia olisi voitu viedä tänään pässiä narussa. SaPKo taisteli ja kamppaili loppuun asti. Pari tolppaa, mutta ei sen lähemmäksi enää tuossa 2-4-tilanteessa päästy.

Maalille kesken pelin tullut Tamminen pelasi mainiosti. Tosin ei vielä ihan täyttä selvyyttä saanut tämän herran kyvyistä. Sai pakeilta normaalia enemmän taustatukea. Mikael Petron päivä maalilla oli synkkä. Ei se mitään. Näitä sattuu. Olisiko Joensuussa pelattu nollapeli tuonut ehkä liiankin hyvänolon tunteen. Kokonaisuutena Petro pelannut alkukauden yllättävän hyvin.

Lauantaina Keuruulle. Siellä odottaa Imatralla ärsytetty jääkiekkojoukkue. Pitäisi pystyä pelaamaan vähintään samalla tasolla kuin tänään SaPKoa vastaan. On turha tuudittautua luuloon, että Peliitat lähtisi tuohon otteluun minään ennakkosuosikkina.

+ Lista

+ Kerkkäsen herääminen
+ Ripatti on suorastaan megaluokan vahvistus
+ Vuoksiala on maalitykki
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Vähän jäi kaksijakoiset mietteet viikonlopun peleistä, peleissä oli paljon hyvää, mutta myös kysymysmerkkejä jäi ilmaan. Perjantaina Heinolassa Peliitat oli äärimmäisen hyvä, joskin Sapko oli lukenut läksynsä hyvin ja tiesi kuinka kotijoukkue tulee pelaamaan. Suurin ero oli oikeastaan fyysisyydessä. Täällä oltiin sitä mieltä että Petrolla Peliitta maalilla ei ollut paras päivä, no ei ehkä paras, mutta sen verran noita maaleja tuli pyöriteltyä että kyllä ne oli maalivahdille vaikeita ottaa. En ala niitä tilanteita enempää avaamaan mutta kelailkoon jokainen itse. Lauantaina taas Keupaa vastaan nähtiin todella hyvä peliin lähtö, kahden maalin johto ensimmäisen erän jälkeen ei vaan riittänyt, Keupa löysi jostain aivan käsittämättömän latauksen ja paineli ohi, kun taas Peliitat hukkasi pelinsä täysin. Tässäkin ottelussa vastustaja oli läksynsä lukenut ja oli fyysisesti vahvempi, pelasi kyllä mielestäni tilanteet aivan jäähyn rajamailla koko ajan, ja taklaukset olivat välillä aikamoisia ryntäyksiä. En olisi kuitenkaan huolissani mistään, meillä on hyvät maalivahdit, ja kentälläkin osataan pelata, nyt vaan Petäjä keksimään jotain uutta millä ollaan taas vastustajaa parempi, sitähän se on, opettelua koko kauden ajan millä saadaan vastustaja yllätetyksi.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Petäjän analyysi paikallismediassa oli se, että jos 20 min pelataan ja sen jälkeen 20 min ollaan sitä mieltä, että tää peli on voitettu niin viimeisin 20 min aikana ei suuntaa saanut käännettyä. Maalintekoon ei kuulemma olisi kannattanut lähteä kolmannessa erässä, totesi Petäjä sarkastisesti.

Pelissä on paljon hyviä juttuja ja kun se kulkee niin kuka tahansa on voitettavissa. Nöyryyttä ja hieman kovuutta jäin itse kaipalemaan myös. Maalivahdit on riittävän hyvät. Virheitä sattuu paremmissakin piireissä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Nuori joukkue tuntuu nyt pelanneen liiallisella itseluottamuksella rinta röyhistellen, kun alla pari isoa voittoa ja nyt johdettiin viikonlopun pelejä heti alussa. Valmennuksen jopi pitää nuoriso kurissa ja nuhteessa. Mielestäni aiempaa paremmin on viime kauden sudenkuoppia pystytty välttämään, vaikka lauantaina Keuruulla kahden maalin johto menetettiinkin.

Tappioputken uhka leijuu tällä hetkellä ilmassa. Perjantaipeli Imatralla on aina paha, vaikka Ketterä viimeksi Heinolassa kaatuikin. Tuon rääkin perään sitten kova kotipeli Kiekko-Poikia vastaan, joka on pahimmassa tapauksessa ehtinyt löytää pelihuumorinsa.
Tuossa fyysisessä pelissä ei tunnuta ihan niin hyvin pärjäävän. Muuten peli on lähtenyt rullaamaan sangen mukavasti. Paljon vaan töitä ja pientä eteenpäinmenoa, niin eiköhän jotain pisteitä saataisi taskuun kähvellettyä.

Mikähän mahtaa olla maalivahtivalinta viikonlopulle? Itse heitän villinä veikkauksena, että Tamminen pelaa perjantaina ja Petro lauantaina.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään mittaillaan tasoa Imatralla Ketterän vieraana. Näytti Ketterä eilen löysäilevän lopussa SaPKoa vastaan säästääkseen raateluhampaitaan perjantain kotiotteluun. Avauserässä riittää Peliitoilla tekemistä, vaikka hyviä on alut edellisissä peleissä olleetkin.

Laukausten blokkailua ja maalivahdille tukea tarvitaan omissa. Toivottavasti pystyttäisiin peliä viemään mahdollisimman paljon Ketterän päätyyn.
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Ei ollut kummoinen Imatran reissu, Ketterä ei mielestäni esittänyt juuri mitään ihmeitä, mutta paikan tullen oli laukaukset kohdillaan, paistoi kilometrin päähän että Ketterä oli edellisenä iltana palennut Sapkoa vastaan, mutta jotenkin Peliitat näytti myös siltä kun olisi menty varatankilla. Se mitä kaipaan peliin on tylyys, se että kaveria niistetään jos tarve niin vaatii, ei sinne mennä saunakavereita etsimään. Kaukalossa pitää olla täysi mulkku, jos haluaa antaa itsestään kaiken pelille, tällä hetkellä tuohon moodin ei itseään saa kuin Ripatti, ja Ehkä Huhtela, ainakin näin katsojan silmin. Enkä tarkoita sikailua, vaan sitä että kaukalossa pitää olla jatkuva uhka päällä, myös siihen että saattaa tulla nenä kipeäksi. Lankinen on ollut hyvä, yrittää muidenkin puolesta, arvostan.
Uljas ja muut varmasti muistavat (Heki) aikaa, kun Mestis oli enemmän miesten sarja, silloin joukkueista löytyi jos minkälaista sankaria, ja otteluissa sattui ja tapahtui, sitä tylyä meininkiä kaipaisin otteisiin nyt, että omia puolustetaan viimeiseen asti. Tai sitten aika on vaan kullannut nuo muistot..
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kyllä Peliitat osaa. Kyllä. Hieno nousu ja toivotaan, että antoi nuorille pelaajille itseluottamusta.

Itse peli oli omaan silmään (fiksummat korjatkaa!) saman tyyppistä kuin Ketterää vastaan. Vastustajat on lukeneet Peliittojen pelin ja esim Ketterä toteutti oman pelinsä perjantaina erittäin hyvin. Ihmettelin Joensuun Pelin jälkeen Kiekko-Poikien suoritusta joka oli ihna eri planeetalta kuin mitä olen tottunut heiltä näkemään. Eilinen oli ihan toista maata.

Peliitat ei ainakaan tällä hetkellä pärjää kamppailupelaamisessa ja jos vastustaja on iholla koko ajan, ei omasta pelistä tahdo tulla mitään. Lauantain koitoksessa kaksi 5-3 alivoimaa auttoi kyllä melkoisesti. 1-2 maalissa taisi Joensuulaiset kritisoida maalia edeltänyttä tilannetta, jossa Peliittojen pelaaja jotenkin tyrkki puolustajan mailaa kauemmaksi. Tuomari ei tähän puuttunut.

Peliittojen peli parani koko ajan ja kolmannessa erässä oli jo hyvä meininki. Ketterää vastaan ei tehty maaleja ja kyllä se tuskaista oli eilenkin.

Mutta voitto on aina voitto. Isiguzon onnistuminen (VM) oli myös positiivista.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Uljas ja muut varmasti muistavat (Heki) aikaa, kun Mestis oli enemmän miesten sarja, silloin joukkueista löytyi jos minkälaista sankaria, ja otteluissa sattui ja tapahtui, sitä tylyä meininkiä kaipaisin otteisiin nyt, että omia puolustetaan viimeiseen asti. Tai sitten aika on vaan kullannut nuo muistot..

Muistaa kyllä ja haikailee edelleen noiden aikojen perään... Ja tuolloin aiemmin Mestis tuntui entistä I-divaria laimeammalta. Sieltä löytyi vielä kokeneempaa ja kovempaa konnaa. Mestis tuntui aiemmin olevan nuorisohenkinen sarja, mutta nykymittapuulla sekin olisi senioritouhua.

Mutta niin. Oli silloin Janne Sinkkosta, Ville Kiiskistä, Henri Mannista, Jesse Häkkistä ja Adam Meyerin pelkkä olemus. Siinä nyt muutama esimerkki. Sinkkosen kaltaiset periksiantamattomat taistelijat ovat nyky-Mestiksessä harvinaisuuksia. Ainakin Peliitoissa. Onneksi tämän kauden joukkueessa on mielestäni ripaus enemmän luonnetta. Huhtela ja eritoten Ripatti sitä tuomassa.

Perjantaina Imatralla avauserässä kävin tismalleen niin miten ei pitänyt käydä. Nopea avausmaali Ketterälle ja pari lisää avauserään. Muuten oli vieraspeliksi minusta ihan kelpo kiekkoa. Voitto vaan menetettiin jo heti kättelyssä. Lauantaina oli Kiekko-Poikia vastaan nihkeän vaikeaa päästä maalipaikoille. Omissa kolisi useasti, mutta onneksi enimmäkseen vain tolpat.

Todella hienosti taisteltu työvoitto sieltä tuli kahden maalin takaa. Tällä kaudella pystyttyä nousemaan tappiolta voittoon ja pitämään noita johtoasemia aiempia syksyjä paremmin. Onnistumisista on paljon kiinni. Nuori joukkue elää maaleista. Kun niitä ei meinaa tulla, niin meno hieman takkuaa.

Petro pelasi maalilla hienosti. Tällä viikolla kotipeli KeuPaa vastaan. Uskoisin pelistä tulevan sangen haastavan. KeuPalta tuntuu löytyvän ainakin hyökkäysvoimaa. Toivon mukaan perjantaina saadaan parasta pöytään. Savonlinnasta ronkitaan sitten lauantaina jotain pisteitä matkaan. Kotivoitto olisi se tärkein.
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Olipahan tärkeä voitto tosiaan lauantaina Kiekkopojista, ja Isiguzo näytti jatkoajalla pienen näytteen, että käsiä löytyy. Päällimmäisenä jäi mieleen kuitenkin se, että Kiekkopojat sanan mukaisesti paskoi allensa siinä pelin lopussa, peli kun oli käytännössä heidän hallinnassa koko ajan.

Pelin lopussa Peliittojen 5vs3 ylivoima käänsi tilanteen täysin, vaikka ylivoimalla ei maalia syntynyt, niin vastustaja ikään kuin meni paniikkiin ja jatkoi tasakentällisin samaa suorittamista paniikkinappula pohjassa. Siinä kohtaa olisi valmentajan pitänyt ottaa aikalisä ja rauhoittaa tilanne. Nyt Peliitat onnistui saamaan pelin tasoihin hyvän ohjurin päätteeksi, siitä taas kunnia näille yksilöille, jotka näitä pelejä nyt ratkoo.

Kovasti se pelin taso heittelee viikosta toiseen, vaikka rosteri pysyy miltei samana, parhaana päivänä kaikki toimii, ja huonona päivänä tuntuu että kaikki on vaikeaa. Nyt vaan itseluottamus kuntoon ja tästä viikosta kaksi voittoa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Perjantaina kyllä kova peli KeuPaa vastaan tiedossa. Hyökkäyspäässä KeuPa tykkää miehittää vihulaisen maalinedustan ja pystyvät mokomat vielä löytämään sieltä vetopaikkojakin. Etenkin puolustuspelissä on onnistuttava ja oltava valmiita vääntämään. Hyökkäykseen tässä odottelisi Markus Lahtista. Oliver Kinnunenkin alkaa varmaan päästä tässä vauhtiin palattuaan viime viikolla kaukaloon. KeuPan Janne Kumpulaisen pimentäminen olisi jo puoli voittoa.

Olisihan mukava juttu, jos yleisöä uskaltautuisi paikalle hiukan aiempaa enemmän. Turvatoimet on Heinolassa varmaankin Mestiksen kärkitasoa ja kapasiteettia olisi noin 1000 katsojan sisään ottamiseen turvallisesti.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Mitäs siellä perjantaina on oikein tapahtunut kun Petäjä harmitteli kahden pelaajan teloitusta ilman jäähyä?

Kulunut viikkohan ei juuri heikommin voi mennä. 12 maalia omiin ja 0 pistettä sekä kaksi tärkeää pelaajaa lasarettiin. Ei sillä , etteikö viime viikolla olisi ollut hieno nousu, mutta kyllä tuo vähän huolestuttaa tuo peliittapeli. Kaiketi kauden ennakoissa Peliittojen sijoitusta veikkailtiin tuonne missä joukkue nyt onkin mutta kyllä itse halusin ja haluan uskoa, että joukkueessa on enemmän potentiaalia.
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Itse en kumpaakaan peliä viikonlopulta nähnyt, ainoastaan koosteet katsoin. Jotenkin peliä kuvaa tuo puolustuspään kiire ja huolimattomuus, liian usein puolustaja joutuu yrittää pitkää pystysyöttöä kun hyökkääjät karkaa liian aikaisin ylös, nämä sitten päätyy kuin tarjottimelle vastustajan lapaan.
Onhan tuo kuusi maalia omiin pelissä liian paljon, kun eilenkään neljä tehtyä ei riittänut voittoon.
En tiedä ketä on tippunut kokoonpanosta pois? Olisikohan "vanhanliiton" saunailta paikallaan, jotta henkiset lukot aukeaisi, ja rentous löytyisi. Taitohan hyvään peliin on olemassa, kuten jo tässä syksyllä nähtiin todella hyvää tekemistä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Perjantaina peli KeuPaa vastaan oli voitettavissa. Ykköskentän keskushyökkääjän ja ykköspakin putoaminen kesken pelin vaikeutti kyllä kummasti jahtia. Harmittavasti alivoimalla pääsi KeuPa suhaisemaan sitten lopullisen ratkaisun kolmannessa erässä. Toisaalta oikeus kyllä näytti tuossa toteutuvan Peliitta-pelurin kompuroitua nähdäkseni ihan omiin jalkoihinsa ja siitä jäähy KeuPalle.

Olen kokonaisuutena Peliittojen suorituksiin tyytyväinen, vaikka viime peleissä hyvät alut eivät ole kauas kantaneet. Ikään kuin vastustajat ovat saaneet omaa peliään nyt paremmin uomiinsa ja pystyneet tylsyttämään parhaan terän mm. Peliittojen ylivoimapelistä.

Luulisin tämän maaottelutauon tulevan joukkueen kannalta hyvään saumaan. Potentiaalia joukkueesta löytyy enemmän kuin kauden alkuun ajattelin. Siitä huolimatta mikään perustason suorittaminen ei edelleenkään riitä vaan voittaakseen on koko joukkueen kyettävä venymään parhaaseensa. Helpottaa tietysti muun joukkueen kuormaa silloin, kun ykkösnyrkki saa taottua tulosta tauluun. Yhtään avainpelaajan poissaoloa ei Peliitat oikein kestä. Se nähtiin jo tuon KeuPa-pelin keskellä. Nyt kun tuo harjoituspeleissä loistanut kentällinen saisi hiottua kuviot kuntoon, niin näyttäisi kyllä hyökkäyspää lupaavalta.

Joel Kerkkäsestä ei ole jotenkaan saatu vielä revittyä kaikkea iloa irti. Liikkuu ja tuo kiekkoa hienosti alueelle. Ajautuuko sitten itse usein yksinään harhateille vai eikö ketjukaverit pysy perässä. Jotenkin tuntuu Kerkkänen jäävän usein liian itsekseen hyökkäyspäässä. Erno Ripatin taistelutahtoa täytyy edelleen ylistää.

Eero Nurmen luistimet ovat ilmeisesti olleet Pesosen autotallissa teroitettavana, sen verran liukkaasti liikkuu luistin. Parantanut kyllä tasoaan, vaikka välillä tuntuu olevan itseluottamusta hieman yli tarpeen. Neloskentäksi numeroitu Huhtelan kenttä on pelannut pirteästi koko kauden. Maalilla Petro on saanut torjuntavastuuta ja kokemusta varmastikin enemmän kuin osasi kuvitellakaan.

Mutta missä on Joona Lankisen maalit? Olisin odottanut niitä olevan ainakin muutaman. Lassi Liljamo saisi hyväkokoisena karjuna mylviä hieman enemmän ja käyttää kokoaan paremmin edukseen.

Nuoresta joukkueesta tulee mieleen Jyväskylän JYP-Akatemia. Nyt mennään muistin eikä tilastojen varassa, mutta muistaakseni tuo nuorisojoukkue ajatui välillä useamman ottelun tappio ja voittoputkiin. Välillä peli kulki hurmiossa ja välillä taas selkäsaunoja tuli solkenaan. Peliitoissakin jollain tapaa samanmoista ailahtelevaisuutta havaittavissa ainakin otteluiden sisällä. Onneksi onnistumisia on saatu heti alkukaudesta aikaan. Se luo uskoa tekemiseen jatkossakin. Nyt joukkuetta aletaan punnita toden teolla kun edessä on pimeä marraskuu ja luvassa heti kaksi kovaa ottelua putkeen tauolta paluun jälkeen.
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Perjantai ilta ja Heinolan betoni.
En tiedä mitä mieltä muut oli illan pelistä, mutta itselleni jäi mieleen vain lopputulos, jotenkin juuri sen näköinen peli kun tauon jälkeen monesti on.
Peliitat pelasi ihan hyvän pelin, mutta tunne taisi jäädä koppiin, Ketterä taas hoiti pisteet rutiinilla ja illan parasta antia tarjosi Sihvosen ensimmäinen Mestis kihaus sekä Tamminen oli maalilla hyvä. Mutta parhaiten jäi mieleen kun aina niin rauhallinen Tukiainen lähti jututtamaan vastustajaa tunteella, juuri tätä tunnetta nyt kaivataan.
Nyt kun tuo ykkös kenttä on hajonnut loukkaantumisen vuoksi, niin muiden on todella vaikea päästä niille parhaille paikoille, maalit ohjaa peliä ja se syömähammas ketjun hajoaminen näkyy nyt liian paljon koko joukkueen pelissä, nyt on muiden vaan noustava sieltä parrasvaloihin.
Huomenna lauantai ja Joensuu, ei helppo mutta kyllä täältä vielä noustaan, Kiekkopojat on täysin voitettavissa.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Noh. Jotenkin tuntuu, että noi lohkon muut joukkueet on scoutannut kaikki Peliittojen jutut ja uusia ei syystä tai toisesta pystytä keksimään tai toteuttamaan. Samoin tuntuu, että Peliittojen pelaajista tommonen 80% ei pelaa tilanteita loppuun. Tämä näkyi perjantain koitoksessa ja myös tänään Joensuussa.

Molemmissa peleissä tuntui myös siltä, että ensin annetaan jollain tapaa 2-4 maalia eteen vastustajalle ja kolmas erä sitten kiritään sitä kiinni.

Jotenkin puristaa maila liikaa ja tunne on hukassa. Ne pari voittopeliä tuossa aiemmin olivat hienoa katseltavaa. Onko sitten noista parista loukkaantumisesta kyse vai missä, mutta joukkue ei pääse lähellekään parastaan. Hyvää peliä on aika ajoin, mutta ehkä 15/60 min. Toivottavasti homman juju löytyy ja ukot pääsee sairastuvalta. Onkos muuten jollain käsitystä poissaolojen pituudesta? @uljas ?
 

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Samoja ajatuksia ja kysymyksiä pelistä mitä tuossa ylempänä pohdittiin. Itse näen sen juuri siinä että materiaali on vaan niin kapea, että muutaman kärkijätkän tippumimen kokoonpanosta hajotti ykköskentän ja ylivoimakentän, nyt ei saada niitä takuuvarmoja maaleja sieltä suunnalta. Eilenkin nähtiin että maalit ohjasi peliä ja toi aivan uutta virtaa kolmanteen erään, harmi vaan se ei riittänyt, ja Kerkkäsen tolppakuti oli niin lähellä. Positiivista kuitenkin on, että ei hävitä rökäleellä, ja kun jätkät palaa kokoonpanoon niin voittoja alkaa tippumaan. Virtanen tuli hyvin sisään kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen, tämä lupaa hyvää. Liljamoa peluuttaisin enemmän, lunastatonta potentiaalia on paljon ja voimaa löytyy, eilen hyvä 0+1, pitäisi vaan saada pelata useampi peli samojen jätkien kanssa jotta saisi kaiken irti.
Topias Vilen on tosiaan tullut hyvin sisään, todella hyvää tekemistä. Erottui kyllä kentällä, muustakin kuin häkistä päässä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Noh. Jotenkin tuntuu, että noi lohkon muut joukkueet on scoutannut kaikki Peliittojen jutut ja uusia ei syystä tai toisesta pystytä keksimään tai toteuttamaan. Samoin tuntuu, että Peliittojen pelaajista tommonen 80% ei pelaa tilanteita loppuun. Tämä näkyi perjantain koitoksessa ja myös tänään Joensuussa.

Molemmissa peleissä tuntui myös siltä, että ensin annetaan jollain tapaa 2-4 maalia eteen vastustajalle ja kolmas erä sitten kiritään sitä kiinni.

Jotenkin puristaa maila liikaa ja tunne on hukassa. Ne pari voittopeliä tuossa aiemmin olivat hienoa katseltavaa. Onko sitten noista parista loukkaantumisesta kyse vai missä, mutta joukkue ei pääse lähellekään parastaan. Hyvää peliä on aika ajoin, mutta ehkä 15/60 min. Toivottavasti homman juju löytyy ja ukot pääsee sairastuvalta. Onkos muuten jollain käsitystä poissaolojen pituudesta? @uljas ?

Elias Vilen, Bernard Isiguzo, Aleksi Honkanen Peliittojen sivujen mukaan sivussa tämän viikkoa "ainakin". Ei voi olla näkymättä Ykköskentän keskushyökkääjän ja ykköspakin puuttuminen. Honkanen myös mielestäni arvokas rivimies. Toivo Pennanenkin olisi hyvä saada joskus sairastuvalta takaisin.

Voittaakseen on jokaisen pelaajan tehtävä töitä entistä enemmän ja venyttävä taitojen äärirajoille illasta toiseen. Raaka työnteko ja 100% asenne yhdistettynä periksiantamattomuuteen tasoittaa voimasuhteita kovempiin joukkueisiin.

Samaa mieltä siitä, että muut tuntuu lukeneen Peliittojen pelikirjan. Ylivoimapeli ei ole purrut ja hyökkäyspäähän ei ole päästy melskaamaan niin helpolla kuin aiemmin.


Mutta eiköhän pistetili ala ensi viikolla karttumaan. Paljon on töitä tehty omiin menevien maalien vähentämisen eteen.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Sieltähän tupsahti veskariosastolle Jakub Skarek. Kelpaa varmasti vallan mainiosti Peliitoille. Tuo osasto on ollut kyllä se heikoin lenkki Peliitoilla.

Samalla valmennustiimiin hyppään Karri Rämö.

Noh nyt sitten vaan pitäisi maaliverkkoja alkaa heiluttamaan. Omassa päässä on ainakin nyt varmuutta.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Skarek on kuin lottovoitto koronakurjuuden keskellä. Maalivahtipelistä ei pitäisi nyt kiikastaa. Antaa koko joukkueelle paljon luottamusta, kun tietää Skarekin olevan viimeisenä lukkona siinä kohtaa kun kenttäpelissä on mennyt asiat pieleen.

Pakkien on syytä kuitenkin muistaa tukea omalla toiminnallaan maalivahtia entiseen tapaan. Ei Skarek kuitenkaan niin Rämö ole, että pystyisi pelastamaan jokaisen puolustajan hutiloinnin seurauksena tulleen maalipaikan.

Karri Rämö on loistelias lisä valmennukseen. Mielellään hänet Peliittojen maalilla näkisi. Olisi Skarekin kanssa kyllä suht kelpo maalivahtitandemi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Heti tuoreet tunnelmat KeuPa-pelistä. Alku ja loppu oli huikeaa, mutta siinä välissä hävittiin peli. Skarek oli maalilla perushyvä. KeuPa onnistui taidolla ohittamaan tsekkivahdin. Tuolla keskiviikon pelin alulla ja lopun hullunkiilto silmissä pelaamalla otetaan vielä voittoja. Nyt onneksi hyökkäyspäässä nähtiin pitkästä aikaa kaivattua rentoutta, ainakin hetkittäin ensimmäisessä erässä.

Toivottavasti saataisiin lauantaiksi tärkeitä ukkeleita sairastuvalta. Skarek on lämmitetty. Kaikki valmiina lauantain suureen pisteryöstöön Imatralla.
 

J Lehtinen 26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heinolan Peliitat
Ei ollu helppo sisääntulo Skarekille. Alussa ei tullut pitkään aikaan yhtään vetoa, mutta sitten kun tuli, niin aivan yläpesään oikealle uppos...

Mutta Skarek tuo rutkasti mielenkiintoa seurata Heinolalaista jääkiekkoilua Rämön ohella. Valmennuspuoli ylipäätään on nyt hyvällä mallilla täällä Hienolassa. Rämökin istahti keskiviikkona fläppitaulun kanssa samalle riville, saattaa tuo maalivahtivalmentajan rooli olla todellisuudessa `laajennetussa` muodossa ns. videovalmentajan rooli?!

Kuka muuten huomasi, Skarekilla oli New York Islandersin pelihousut jalassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös