uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ei voi kuin ihastellen taivastella viime viikonlopun pelejä. Ketterä nurin ja Joensuusta harvinaiset pisteet. Sieltä ei edelleenkään ole voittoja liikaa naarattu.

Tänään perjantaina saadaan kotihallissa lähteä altavastaajana sitten SaPKoa vastaan. Helpoksi hommaa ei tee se, että savolaiset ovat löytäneet tälle kaudelle taisteluvaihteen silmään. Kovaa vääntöä ja kamppailupelaamista luvassa etenkin Peliittojen maalin edustalla. Joukkue vaikuttaa olevan muutenkin vahva tiukoissa paikoissa, sillä varsinaisen peliajan jälkeen pelit kääntyneet kaikki voitoiksi.

Ykköskentän paimentamisessa riittää työsarkaa. Millä ihmeellä Lainiota pystyy pidättelemään... Varmaan helpoin tapa lukita komeroon pelin ajaksi. SaPKon kovan lyömänyrkin takana on monella varmasti kova hinku pisteille. Eemeli Jeskanen laukonee ainakin hanakasti. Aleksi Ek on pelannut vakuuttavasti savolaisten perälinjoilla ja tykkää hänkin varmaan kahta kauheammin hakea maalia ainoassa oikeassa kodissaan Heinolan betonissa.

Vieläkö pystyisi Peliitat viemään peliä pykälän verran eteenpäin viime viikosta?
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pakko kirjoittaa heti tuoreeltaan Peliitat-SaPKo 2-4 jälkeen.
Olen tyytyväinen. Kyllä, tappiosta huolimatta. Hyvin pelattiin ja haastettiin SaPKo. Tänään vaan vieraiden laukaukset upposivat helpolla sisään. Ilman lamauttavaa alivoimamaalia olisi voitu viedä tänään pässiä narussa. SaPKo taisteli ja kamppaili loppuun asti. Pari tolppaa, mutta ei sen lähemmäksi enää tuossa 2-4-tilanteessa päästy.

Maalille kesken pelin tullut Tamminen pelasi mainiosti. Tosin ei vielä ihan täyttä selvyyttä saanut tämän herran kyvyistä. Sai pakeilta normaalia enemmän taustatukea. Mikael Petron päivä maalilla oli synkkä. Ei se mitään. Näitä sattuu. Olisiko Joensuussa pelattu nollapeli tuonut ehkä liiankin hyvänolon tunteen. Kokonaisuutena Petro pelannut alkukauden yllättävän hyvin.

Lauantaina Keuruulle. Siellä odottaa Imatralla ärsytetty jääkiekkojoukkue. Pitäisi pystyä pelaamaan vähintään samalla tasolla kuin tänään SaPKoa vastaan. On turha tuudittautua luuloon, että Peliitat lähtisi tuohon otteluun minään ennakkosuosikkina.

+ Lista

+ Kerkkäsen herääminen
+ Ripatti on suorastaan megaluokan vahvistus
+ Vuoksiala on maalitykki
 
Kussa on mun hopotiti?

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Vähän jäi kaksijakoiset mietteet viikonlopun peleistä, peleissä oli paljon hyvää, mutta myös kysymysmerkkejä jäi ilmaan. Perjantaina Heinolassa Peliitat oli äärimmäisen hyvä, joskin Sapko oli lukenut läksynsä hyvin ja tiesi kuinka kotijoukkue tulee pelaamaan. Suurin ero oli oikeastaan fyysisyydessä. Täällä oltiin sitä mieltä että Petrolla Peliitta maalilla ei ollut paras päivä, no ei ehkä paras, mutta sen verran noita maaleja tuli pyöriteltyä että kyllä ne oli maalivahdille vaikeita ottaa. En ala niitä tilanteita enempää avaamaan mutta kelailkoon jokainen itse. Lauantaina taas Keupaa vastaan nähtiin todella hyvä peliin lähtö, kahden maalin johto ensimmäisen erän jälkeen ei vaan riittänyt, Keupa löysi jostain aivan käsittämättömän latauksen ja paineli ohi, kun taas Peliitat hukkasi pelinsä täysin. Tässäkin ottelussa vastustaja oli läksynsä lukenut ja oli fyysisesti vahvempi, pelasi kyllä mielestäni tilanteet aivan jäähyn rajamailla koko ajan, ja taklaukset olivat välillä aikamoisia ryntäyksiä. En olisi kuitenkaan huolissani mistään, meillä on hyvät maalivahdit, ja kentälläkin osataan pelata, nyt vaan Petäjä keksimään jotain uutta millä ollaan taas vastustajaa parempi, sitähän se on, opettelua koko kauden ajan millä saadaan vastustaja yllätetyksi.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Petäjän analyysi paikallismediassa oli se, että jos 20 min pelataan ja sen jälkeen 20 min ollaan sitä mieltä, että tää peli on voitettu niin viimeisin 20 min aikana ei suuntaa saanut käännettyä. Maalintekoon ei kuulemma olisi kannattanut lähteä kolmannessa erässä, totesi Petäjä sarkastisesti.

Pelissä on paljon hyviä juttuja ja kun se kulkee niin kuka tahansa on voitettavissa. Nöyryyttä ja hieman kovuutta jäin itse kaipalemaan myös. Maalivahdit on riittävän hyvät. Virheitä sattuu paremmissakin piireissä.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Nuori joukkue tuntuu nyt pelanneen liiallisella itseluottamuksella rinta röyhistellen, kun alla pari isoa voittoa ja nyt johdettiin viikonlopun pelejä heti alussa. Valmennuksen jopi pitää nuoriso kurissa ja nuhteessa. Mielestäni aiempaa paremmin on viime kauden sudenkuoppia pystytty välttämään, vaikka lauantaina Keuruulla kahden maalin johto menetettiinkin.

Tappioputken uhka leijuu tällä hetkellä ilmassa. Perjantaipeli Imatralla on aina paha, vaikka Ketterä viimeksi Heinolassa kaatuikin. Tuon rääkin perään sitten kova kotipeli Kiekko-Poikia vastaan, joka on pahimmassa tapauksessa ehtinyt löytää pelihuumorinsa.
Tuossa fyysisessä pelissä ei tunnuta ihan niin hyvin pärjäävän. Muuten peli on lähtenyt rullaamaan sangen mukavasti. Paljon vaan töitä ja pientä eteenpäinmenoa, niin eiköhän jotain pisteitä saataisi taskuun kähvellettyä.

Mikähän mahtaa olla maalivahtivalinta viikonlopulle? Itse heitän villinä veikkauksena, että Tamminen pelaa perjantaina ja Petro lauantaina.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään mittaillaan tasoa Imatralla Ketterän vieraana. Näytti Ketterä eilen löysäilevän lopussa SaPKoa vastaan säästääkseen raateluhampaitaan perjantain kotiotteluun. Avauserässä riittää Peliitoilla tekemistä, vaikka hyviä on alut edellisissä peleissä olleetkin.

Laukausten blokkailua ja maalivahdille tukea tarvitaan omissa. Toivottavasti pystyttäisiin peliä viemään mahdollisimman paljon Ketterän päätyyn.
 
Kussa on mun hopotiti?

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Ei ollut kummoinen Imatran reissu, Ketterä ei mielestäni esittänyt juuri mitään ihmeitä, mutta paikan tullen oli laukaukset kohdillaan, paistoi kilometrin päähän että Ketterä oli edellisenä iltana palennut Sapkoa vastaan, mutta jotenkin Peliitat näytti myös siltä kun olisi menty varatankilla. Se mitä kaipaan peliin on tylyys, se että kaveria niistetään jos tarve niin vaatii, ei sinne mennä saunakavereita etsimään. Kaukalossa pitää olla täysi mulkku, jos haluaa antaa itsestään kaiken pelille, tällä hetkellä tuohon moodin ei itseään saa kuin Ripatti, ja Ehkä Huhtela, ainakin näin katsojan silmin. Enkä tarkoita sikailua, vaan sitä että kaukalossa pitää olla jatkuva uhka päällä, myös siihen että saattaa tulla nenä kipeäksi. Lankinen on ollut hyvä, yrittää muidenkin puolesta, arvostan.
Uljas ja muut varmasti muistavat (Heki) aikaa, kun Mestis oli enemmän miesten sarja, silloin joukkueista löytyi jos minkälaista sankaria, ja otteluissa sattui ja tapahtui, sitä tylyä meininkiä kaipaisin otteisiin nyt, että omia puolustetaan viimeiseen asti. Tai sitten aika on vaan kullannut nuo muistot..
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kyllä Peliitat osaa. Kyllä. Hieno nousu ja toivotaan, että antoi nuorille pelaajille itseluottamusta.

Itse peli oli omaan silmään (fiksummat korjatkaa!) saman tyyppistä kuin Ketterää vastaan. Vastustajat on lukeneet Peliittojen pelin ja esim Ketterä toteutti oman pelinsä perjantaina erittäin hyvin. Ihmettelin Joensuun Pelin jälkeen Kiekko-Poikien suoritusta joka oli ihna eri planeetalta kuin mitä olen tottunut heiltä näkemään. Eilinen oli ihan toista maata.

Peliitat ei ainakaan tällä hetkellä pärjää kamppailupelaamisessa ja jos vastustaja on iholla koko ajan, ei omasta pelistä tahdo tulla mitään. Lauantain koitoksessa kaksi 5-3 alivoimaa auttoi kyllä melkoisesti. 1-2 maalissa taisi Joensuulaiset kritisoida maalia edeltänyttä tilannetta, jossa Peliittojen pelaaja jotenkin tyrkki puolustajan mailaa kauemmaksi. Tuomari ei tähän puuttunut.

Peliittojen peli parani koko ajan ja kolmannessa erässä oli jo hyvä meininki. Ketterää vastaan ei tehty maaleja ja kyllä se tuskaista oli eilenkin.

Mutta voitto on aina voitto. Isiguzon onnistuminen (VM) oli myös positiivista.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Uljas ja muut varmasti muistavat (Heki) aikaa, kun Mestis oli enemmän miesten sarja, silloin joukkueista löytyi jos minkälaista sankaria, ja otteluissa sattui ja tapahtui, sitä tylyä meininkiä kaipaisin otteisiin nyt, että omia puolustetaan viimeiseen asti. Tai sitten aika on vaan kullannut nuo muistot..
Muistaa kyllä ja haikailee edelleen noiden aikojen perään... Ja tuolloin aiemmin Mestis tuntui entistä I-divaria laimeammalta. Sieltä löytyi vielä kokeneempaa ja kovempaa konnaa. Mestis tuntui aiemmin olevan nuorisohenkinen sarja, mutta nykymittapuulla sekin olisi senioritouhua.

Mutta niin. Oli silloin Janne Sinkkosta, Ville Kiiskistä, Henri Mannista, Jesse Häkkistä ja Adam Meyerin pelkkä olemus. Siinä nyt muutama esimerkki. Sinkkosen kaltaiset periksiantamattomat taistelijat ovat nyky-Mestiksessä harvinaisuuksia. Ainakin Peliitoissa. Onneksi tämän kauden joukkueessa on mielestäni ripaus enemmän luonnetta. Huhtela ja eritoten Ripatti sitä tuomassa.

Perjantaina Imatralla avauserässä kävin tismalleen niin miten ei pitänyt käydä. Nopea avausmaali Ketterälle ja pari lisää avauserään. Muuten oli vieraspeliksi minusta ihan kelpo kiekkoa. Voitto vaan menetettiin jo heti kättelyssä. Lauantaina oli Kiekko-Poikia vastaan nihkeän vaikeaa päästä maalipaikoille. Omissa kolisi useasti, mutta onneksi enimmäkseen vain tolpat.

Todella hienosti taisteltu työvoitto sieltä tuli kahden maalin takaa. Tällä kaudella pystyttyä nousemaan tappiolta voittoon ja pitämään noita johtoasemia aiempia syksyjä paremmin. Onnistumisista on paljon kiinni. Nuori joukkue elää maaleista. Kun niitä ei meinaa tulla, niin meno hieman takkuaa.

Petro pelasi maalilla hienosti. Tällä viikolla kotipeli KeuPaa vastaan. Uskoisin pelistä tulevan sangen haastavan. KeuPalta tuntuu löytyvän ainakin hyökkäysvoimaa. Toivon mukaan perjantaina saadaan parasta pöytään. Savonlinnasta ronkitaan sitten lauantaina jotain pisteitä matkaan. Kotivoitto olisi se tärkein.
 
Kussa on mun hopotiti?

Apsku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans
Olipahan tärkeä voitto tosiaan lauantaina Kiekkopojista, ja Isiguzo näytti jatkoajalla pienen näytteen, että käsiä löytyy. Päällimmäisenä jäi mieleen kuitenkin se, että Kiekkopojat sanan mukaisesti paskoi allensa siinä pelin lopussa, peli kun oli käytännössä heidän hallinnassa koko ajan.

Pelin lopussa Peliittojen 5vs3 ylivoima käänsi tilanteen täysin, vaikka ylivoimalla ei maalia syntynyt, niin vastustaja ikään kuin meni paniikkiin ja jatkoi tasakentällisin samaa suorittamista paniikkinappula pohjassa. Siinä kohtaa olisi valmentajan pitänyt ottaa aikalisä ja rauhoittaa tilanne. Nyt Peliitat onnistui saamaan pelin tasoihin hyvän ohjurin päätteeksi, siitä taas kunnia näille yksilöille, jotka näitä pelejä nyt ratkoo.

Kovasti se pelin taso heittelee viikosta toiseen, vaikka rosteri pysyy miltei samana, parhaana päivänä kaikki toimii, ja huonona päivänä tuntuu että kaikki on vaikeaa. Nyt vaan itseluottamus kuntoon ja tästä viikosta kaksi voittoa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Perjantaina kyllä kova peli KeuPaa vastaan tiedossa. Hyökkäyspäässä KeuPa tykkää miehittää vihulaisen maalinedustan ja pystyvät mokomat vielä löytämään sieltä vetopaikkojakin. Etenkin puolustuspelissä on onnistuttava ja oltava valmiita vääntämään. Hyökkäykseen tässä odottelisi Markus Lahtista. Oliver Kinnunenkin alkaa varmaan päästä tässä vauhtiin palattuaan viime viikolla kaukaloon. KeuPan Janne Kumpulaisen pimentäminen olisi jo puoli voittoa.

Olisihan mukava juttu, jos yleisöä uskaltautuisi paikalle hiukan aiempaa enemmän. Turvatoimet on Heinolassa varmaankin Mestiksen kärkitasoa ja kapasiteettia olisi noin 1000 katsojan sisään ottamiseen turvallisesti.
 
Kussa on mun hopotiti?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy