Peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 140 619
  • 888

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mä ymmärrän tän ajatuksen jos puhutaan omista kasvateista. Sitä mä en ymmärrä, että miten savolainen tai tamperelainen ammattikiekkoilija ei ole muukalainen, mutta ulkomaalainen on.

Sinällään ihan esiin nostettava seikka. Silti omasta puolesta voi sanoa, että joku Haapala on 100x kiinnostavampi kuin joku AHL:sta kaivettu pelaaja kenestä ei ole tyyliin ikinä kuullut edes. Olet kuitenkin vuosikausia tietyllä tasolla seurannut pelaajaa.

Mutta en sano, että mielipiteeni olisi mitenkään oikea. Onhan tää tulosurheilua, joten kyllä mä ymmärrän niidenkin kannan, että ei haittaisi vaikka jengi olisi täynnä vain venäläisiä pelaajia, jos sen myötä menestystä tulisi paremmin kuin ennen. Itse en vain siihen millään tavalla olisi kiinnostunut.

Se on kyllä sitten ihan jengin pärjäämisen osalta ihan täysi arpa, että onko joku Haapala/Kontiola sen sitoutuneempi jengin menestymiseen kuin joku AHL-arpa. Varmasti nimittäin tässä KHL-vuosienkin aikana jengissä on ollut sellaista pelaajia ketkä on aikaisempina vuosina kavereilleen kovasti selittänyt, että kuinka naurettava jengi Jokerit on eikä voisi ikinä kuvitella pelaavansa siellä. Ja sitten kun lyödään 2-3x isompi tililappu kuin omassa kasvattiseurassa saisi Liigassa niin äkkiä se Jokereissa pelaaminen kiinnostaakin. Mutta varmasti osalla näistä pelaajista ei ole sellaista sidettä seuraan, että olisi valmis hyppäämään naama edellä kiekon eteen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos minä olen joskus nähnyt kriisijoukkueen, niin nyt tuolla laatikossa on sellainen.
Jos tästä konttauksesta ei ilme muutu seuraavaan peliin, niin kriisi on selvä juttu. Vaikka onhan tää jo aika masentavaa, että kauden alku on 1. puolivillainen ja 2. selkeä ohipeli.

Jos Niemen peli ei parane ja paljon, niin eihän tuo kelpaa edes luukkuvahdiksi.

Riika on pelannut hyvät harjoituspelit ja myös pari ekaa. Se voitto ei olisi selviö, vaikka narrit pelaisi hyvin...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sitä mä en ymmärrä, että miten savolainen tai tamperelainen ammattikiekkoilija ei ole muukalainen, mutta ulkomaalainen on.

Tässä olet oikeassa. Mutta kun konteksti on Jokerit KHL:ssä, Kurri katsoo asiaan toisin. Hän piti erittäin hyvänä, että joukkue siirtyi takaisin suomalaisomistukseen (suora lainaus/tied.til.). Ensimmäiseksi tavoitteeksi Kurri totesi sen, että joukkueeseen oli saatava lisää suomalaisväriä (suora lainaus/tied.til.). Tämä toteutui Kurrin mukaan kevään aikana. Kurri myös toi esille sen, että nyt joukkueesta on hyvä keskustella suomalaisten yritysten kanssa. Voi siis sanoa, että Jokerien suomalaistaminen johtui tavoitteesta saada suomalaisyrityksiä mukaan. Sinänsä ymmärrettävä ajatus, mutta vähillä rahoilla erittäin vaikea toteuttaa, koska taidoltaan parhaat suomalaispelaajat eivät Jokereissa pelaa. Pelillisesti olisikin ollut - mahdollisesti - parempi tukeutua hyviin ulkomaalaisiin, mutta Jokerien uudistamisstrategiassa Kurri näki paremmaksi keväällä nähdyt toimenpiteet.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt alkaa näyttämään siltä miltä pitääkin. 4-0 puolessavälin peliä voidaan pitää tyrmäyksenä. Riika on ollut aina hankala, mutta nyt laitettiin luu kurkkuun. Tästä on hyvä jatkaa vierasrundille.

Tämän hetken ykkösmaalivahdista ei ole mitään epäselvyyttä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Nyt alkaa näyttämään siltä miltä pitääkin. 4-0 puolessavälin peliä voidaan pitää tyrmäyksenä. Riika on ollut aina hankala, mutta nyt laitettiin luu kurkkuun. Tästä on hyvä jatkaa vierasrundille.
Et sä yksinkertaisesti voi laittaa tällaisia viestejä, kun peliä on pelattu vasta puolet.
 

Hilavitkutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gillies alkaa hiukan ottaa lämpöä. Eikös se paininut Ollin kanssa viimekin kaudella? Muistaakseni semi pitkäkin mylly suoraan aloituksesta.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt alkaa näyttämään siltä miltä pitääkin. 4-0 puolessavälin peliä voidaan pitää tyrmäyksenä. Riika on ollut aina hankala, mutta nyt laitettiin luu kurkkuun. Tästä on hyvä jatkaa vierasrundille.

Tämän hetken ykkösmaalivahdista ei ole mitään epäselvyyttä.

Oliko Erkan aikana kun 4-0 johto suli himassa vikassa erässä? Uhkailijapentti ainakin imuroi. Muistaako kukaan?
 

63lmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikille kenkää vai miten se meni? Mosesille kenkää vai miten se meni (1+2). Eikä Riga ole mikään heittopussi, vaan voittanut viimeiset 6 peliä jos laskee harkkamatsit.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Hyvät pinnat. Riika ei tosin ollut minkäänlainen mittari ja nämä spurgujengit pitääkin hoitaa sata kertaa sadasta. Regineiltä, Pihlströmiltä ja Mosesilta hyvää tekemistä myös 5v5. Puolustaminen oli tänäänkin paikoitellen aika kauheaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Oliko Erkan aikana kun 4-0 johto suli himassa vikassa erässä? Uhkailijapentti ainakin imuroi. Muistaako kukaan?

5-0 johdettiin 31.10.2015, Erkka peräsimessä. Erät 0-0, 5-0, 0-5 ja rankkareissa käkättimeen, juuri mainitsemasi kaveri oli byyrissä. Muistan tuon matsin varmaan ikuisesti, sen verran tyhjä olo oli jälkikäteen. Se syksy oli sään puolesta aurinkoinen, mutta se kuun viimeinen päivä ei paljoa naurattanut. Jotkut häätkin vietettiin hallilla, mulla taitaa olla jossain kätkössä vielä joku heikkolaatuinen kuvakin tuosta.

Toisen erän jälkeen mietittiin kaverien kesken bisset kädessä, että voisi mennä jopa kymppi rikki. Sen verran näytti erän lopussa Riian selkäranka katkenneen, että kaikki olisi ollut mahdollista. Eka vaihto ja 5-1. Vähän naureskeltiin, että nyt se nousu lähti. Ja sehän vittu lähti. Kaiken kruunasi Jaakolan ulosajon aikana tullut tasoitus, sitä en muista oliko tuomio aiheellinen. Oli nimittäin pienin murhe silloin, kun 5-0 oli sulamassa ihan tyystin. Ja rankkareissa Uhkailijapentiltä nähtiin joku epämääräinen törkkäysyritys jalat levällään. Maila nytkähti ehkä joku kolme senttiä eteen, ei lähelläkään osua kiekkoon. Sinnehän se meni. Vieläkin herään pari kertaa vuodessa aivan hikisenä, huutaen samalla "EEIIEIEIIIEEII", nähtyäni painajaisia tuosta turauksesta.

Viimeistään tuon matsin jälkeen mä olen ollut tyystin varma siitä, että Hartwall Arena on rakennettu intiaanien hautausmaan päälle. Ja sen kirouksen on pystynyt murtamaan vain Raimo Summanen, jota intiaanien hengetkin pelkäävät.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mjooh. Mielestäni Jokerit pelasi tänään melkein just samalla tavalla kuin kahdessa ekassa matsissa. Neljä poikkeusta löytyi:

1. Vastustaja teki virheitä ja heidän puolustuksensa ei ollut ns. kivenkovaa.
- Kun vastassa oli astetta (tai paria kolmea) heikompi puolustus riitti Jokereiden yksilötaito. Kovempia jengejä vastaan ei riitä.

2. Kalnins > Niemi
- Jänis nappasi muutaman pahan kiinni eikä hörpännyt yhtään.

3. Vastustajan veskari ei ollut ihan megessä.
- Eka taidoiltaan paria tämän kauden ekaa vastustajaa heppoisempi kaveri. Tretjakista voi kehittyä hyvä jos seuraa isoisänsä jalanjäljissä.

4. Vastustajan viimeistelijät olivat astetta heikommat.
- Paikkoja kyllä oli, eikä ollut pelkästään Kalninsin ylivoimaa Niemen suhteen että ylänurkat eivät kolisseet.

Jos meinataan voittaa jotain valmennuksen täytyy keksiä kuinka KHLlän kovemmat jengit voitetaan. Maalintekokilpailuissa höntsäjengejä vastaan pärjätään nykypelilläkin. Omaan silmään peli oli ihan samaa kuin aiemminkin, nyt vaan vastustaja oli paria napsua heikompi eikä rokottanut virheistä tai onnistunut tukkimaan omaa päätään.
 
Viimeksi muokattu:

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Typerää sanoa näin 7-2-voiton jälkeen, mutta kyllä tuo Jokereiden pelin rakenne on suht karmeassa kunnossa. Avauspelaaminen on surkeaa, ajoitukset pielessä. Suurin ongelma on kuitenkin puolustusalueen puolustuspelaaminen. Miehet hukkuu kokoajan, ja vastustaja on monta kertaa pelissä vapaa hakemaan poikittaissyötön ihan maalin edessä. Karmivaa.

Onneksi yv sentään lähti toimimaan. Anttilan voisi siirtää ykkösyv:ltä helvettiin, aivan liian hitaat kädet&pelinopeus tuonne.

Regin näyttää heräämisen merkkejä, se on hienoa.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Konnan Viaplayn loppuhaastattelun mukaan joukkue treenannut pienessä kaukalossa ennen kauden alkua ja nyt hyppääminen isompaan kotikaukaloon aiheuttanut ongelmia.

Edelleen aiheuttaa ihmetystä, ettei myös Hartwallilla vaihdettu pienempään kaukaloon täksi kaudeksi.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Clubittaja @Mordjinn samaa peliä katsottiin. Tätä samaahan tämä peli on ollut jo aika kauan. Hiukan on sellainen fiilis mitä kuunteli Lepistöä pelin jälkeen että "ali good everything" kun voitettiin umpipaska Riika.
Virheitä aivan kauhea määrä ja Marjamäki ei vaan saa PAPPia kuntoon millään. Ihan sama ketä on vastassa niin omiin menee 2-4. Jotenkin tämän tarpomisen ymmärtäisi jos olisi Marjamäen ensimmäinen kausi menossa mutta toista painetaan ja samat ongelmat loistaa.

Jos keväällä halutaan edes 1 rundilta jatkoon niin kivijalkana on oltava umpitiivis viisikko etenkin keskialueella ja omassa päässä. Mutulla sanoisin että tossa joukkueessa on niin paljon yksilöitä(Moses,Grant,Eronen jne), jotka siihen eivät tule kykenemään varsinkaan vieraskaukalossa että huhheijaa.

Sen lisäksi vääntöä puuttuu pakistosta.
Jos miettii vaikka millä pakistolla Suomi puolusti maailmanmestaruuden niin siellä veti finaalissa vikan vartin pelkästään isot pojat(Ohtamaa,Lindbohm,Hakanpää) ja Lehtonen. Koivisto veti hajavaihtoja. Jokereilla näitä löytyy Lauridsen ja varauksin Kivistö. Lehtonen toki pystyy syömään minuutteja. Silti pelkään pakiston olevan liian kevyt.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kontiola sanoi,
Onko kukaan löytänyt infoa Lehtosen ja Grantin tilanteista? Molemmat taisivat pudota tokan erän aikana.
Grantilla ei oo mitään loukkia, vaan enemmänkin sairastuminen. Ennen peliä jo oli ollut hieman huonovointinen.

Kaikki sormet ja kädet ristiin, että Lehtosen sivuun vetäminen oli varotoimi. Ei voi niin paskaa säkää olla, että sieltä tulee jokin pitkä saikku.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Clubittaja @Mordjinn samaa peliä katsottiin. Tätä samaahan tämä peli on ollut jo aika kauan. Hiukan on sellainen fiilis mitä kuunteli Lepistöä pelin jälkeen että "ali good everything" kun voitettiin umpipaska Riika.
Virheitä aivan kauhea määrä ja Marjamäki ei vaan saa PAPPia kuntoon millään. Ihan sama ketä on vastassa niin omiin menee 2-4. Jotenkin tämän tarpomisen ymmärtäisi jos olisi Marjamäen ensimmäinen kausi menossa mutta toista painetaan ja samat ongelmat loistaa.

Jos keväällä halutaan edes 1 rundilta jatkoon niin kivijalkana on oltava umpitiivis viisikko etenkin keskialueella ja omassa päässä. Mutulla sanoisin että tossa joukkueessa on niin paljon yksilöitä(Moses,Grant,Eronen jne), jotka siihen eivät tule kykenemään varsinkaan vieraskaukalossa että huhheijaa.

Sen lisäksi vääntöä puuttuu pakistosta.
Jos miettii vaikka millä pakistolla Suomi puolusti maailmanmestaruuden niin siellä veti finaalissa vikan vartin pelkästään isot pojat(Ohtamaa,Lindbohm,Hakanpää) ja Lehtonen. Koivisto veti hajavaihtoja. Jokereilla näitä löytyy Lauridsen ja varauksin Kivistö. Lehtonen toki pystyy syömään minuutteja. Silti pelkään pakiston olevan liian kevyt.

Toisin sanoen massaonvoimaa!!!

Kyllä tässä ihan pointti on mutta kyllähän tuolla rosterilla pitää tietysti pystyä parempaan (on siellä pakistossa kaikkea perseestä perämoottoriin).
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@YamahaGPR on monipuolinen ja värikäs pakisto ja sieltä nostona Eronen yllättänyt positiivisesti ja Räsänen sekä Grant negatiivisesti. Ja kyllä tolla rosterilla pitää pystyä paljonkin parempaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka tulos oli hyvä, niin ei vielä kannata henkseleitä paukutella. Riga veti vihkoon ja silti sai luvattoman paljon paikkoja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös Riika alkanut saamaan paikkoja vasta, kun peli oli ns. selvä? Monen maalin johdossa ajatus yleensä karkaa.

Sai enemmän, kun Jokerien johto kasvoi. Mutta sai avopaikkoja myös tiukemmassa tilanteessa. Puolustuspelaamisen onnistumisesta Marjamäen väitteenä voi olla montaa mieltä. Keskeistä siinä kuitenkin oli, että nyt maalivahti otti tärkeitä torjuntoja eikä päästänyt helppoja. Kävi myös selville, että Jokerit harjoittelee NHL-kaukalossa (tai lähes), joten osa kiekottomista ja kiekollisista virheistä voi selittyä ainakin jossain määrin tällä.

Riika oli hyvä mittari. Ei pelillisesti, tietenkään, vaan sen osalta, että Jokerit ei ole kriisiä nähnytkään. Toivottavasti samaa kriisin suhteen voi sanoa, kun otteluita on takana 20.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luolan kaukaloa tällä ilmeisesti tarkoitetaan. Onhan se jonkin verran pienempi ja Jokerit treenannut siellä suurimmaksi osaksi.
Ja koko harjoituskausi pelattiin pienemmässä kaukalossa.

Jälleen yksi ihmettelyn aihe sille, että miksi ihmeessä ei voitu kaventaa tuota lentokenttää. Taas mennään vieraskiertueelle, jossa yli puolet peleistä pelataan pienessä askissa. Onko se sit samaa paskaa, kun tullaan kotiin CSKA:ta ja Avtoa vastaan?
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Sämppäri pahoin pelkään että on. Kaukalon muutos+vierasrundin jälkeinen eka kotipeli aina vaikea+kova vastus+oma peli kaikkea muuta kuin jiirissä=rumaa katsottavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös