Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Peliesitykset kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Uncle Ben, 13.09.2018 klo 23.29.

 1. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Tapaninpäivän iltapäivällä lentää KalPa Sveitsiin. Ensimmäinen otteluhan on seuraavana päivänä.

  Spengler Cupiinhan joukkueet ovat usein vahvistaneet rostereitaan. Kerhokin värväsi viime vuonna Tommi Santalan ja jonkun tshekin. Tällä hetkellä taitaa vaikuttaa siltä, että mitään ekstraukkeleita ei KalPa ole tähän hätään hankkimassa.
   
 2. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
 3. Nukkemurhaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa & Philadelphia Flyers
  Sveitsiläinen maalivahti Daniel Manzato turnauksen ajaksi lainalle KalPaan. Täytyy toivoa, että Manzato esittää loistavia otteita turnauksessa ja KalPa saisi uuden kassarin ihan Liigaankin. Edellyttäen toki, että HC Ambrì-Piotta haluaisi hänestä kokonaan luopua. Jäänyt ilmeisesti syystä tai toisesta pienelle vastuulle joukkueessaan, joten voisi olla ihan mahdollistakin.

  Edit: väärä ketju. Osoite piti olla joukkueen rakennus 2018.
   
 4. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kellään tietoa saako Sprengleristä palkintorahoja ja millasista summista puhutaan? Sillä vaan, että onko mitään syytä menestyä. Viiteen paivään neljä-viisi täysmittasta peliä, ei kiitos.

  Kolme peliä tulee vähintään. Ne peräkkäisinä päivinä.
   
 5. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Syitä menestyä? Pytty kotiin ja mestaruusviiri sitä myöten kattoon. Ei minua ainakaan haittaisi.
   
 6. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Joukkueen peliesitykset ovat olleet nousujohtoisia ja tasaisessa sarjassa meillä on mahdollisuudet vaikka kuuden sakkiin, mikäli loppukausi menee nappiin. Esim. 15 ottelun kuntopuntarissa KalPa on neljännellä sijalla.

  Mikä sitten on tämän paremman tuloksen takana? Marraskuun puolenvälin tienoilla tapahtui muutos sekä maalinteon, että puolustuksen osalta. Ensimmäiseen 21 peliin joukkueen tehdyt/päästetyt maalit olivat 2,1/3,3 per ottelu ja viimeiseen 15 peliin tahti on ollut 2,9/2,8 ottelua kohden. Siinä on se ratkaiseva pieni ero menestyksen kannalta, alkukaudesta tuli pisteitä 0,95 p/ott ja viimeiseen viiteentoista peliin 1,87 p/ott.

  Sanoisin, että parantuneen tuloksen takana ovat pääosin seuraavien pelaajien tulo kokoonpanoon: Jaakko Rissanen, Cade Fairchild, Alexander Ruuttu ja Mikael Seppälä.

  Rissasen alkukausi oli repaleinen, ensimmäiseen 23 peliin vain 12 pelattua ottelua, mutta 23.11. lähtien kaikki 13 peliä saldolla 1,85 p/ ott. Fairchild tuli KalPaan marraskuun alussa, tutustui ensin joukkueeseen neljän tappiopelin verran, piti yhden pelin huilia, jonka jälkeen pelannut 23.11. lähtien kaikki pelit. Ruuttu aloitti kautensa 30.11. ja sen aikana KalPa kerännyt 1,8 p/ott. Seppälä on pelannut vasta kuusi peliä, mutta sen aikana on joukkue saanut 2 p/ ottelu.

  Toki nämä neljä pelaajaa eivät ole se ainoa asia, mutta pisteitä on ropissut laariin aika hyvällä tahdilla näiden ollessa mukana. Joukkueen runkopelaajien taso on joukkueessa aina ollut kapea, eikä se yksinkertaisesti kestä useiden avainpelaajien yhtäaikaisia poissaoloja. Sen takia vähän huolettaa tuo Kantolan loukkaantuminen, sillä on ollut todella tärkeä palanen joukkueessa.

  Yksi maininnan arvoinen asia on myös junioriosasto. Klemetti on ollut mielestäni hyvä ja sopii yläketjuihin, Könöstä olen seurannut paljon ja mielestäni on pelannut alaketjuissa virheettömästi ja taistellut loppuun asti repien ja raastaen sekä antaen lepoaikaa tulosyksikön pelaajille. Tällaisia pelaajia osaa arvostaa ja mielestäni hänen paikkansa on ehdottomasti kokoonpanossa myös jatkossa. On mielestäni vähintään Mutasen viime vuoden tasolla ja soisi sen yhden räkämaalinkin pikkuhiljaa. Knuutinen osaa taas käyttää hyvin kokoaan maalinedustilanteissa, eikä hänestäkään oikein mitään huonoa sanottavaa.
   
  Reznik tykkää tästä.
 7. P.P. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Mielenkiintonen tilanne Lahdessa kun Pelicans teki maalin eikä maali ollut paikoillaan. Kalpan pelaajsta maali on pois siirtynyt mutta sääntöjen mukaan ilmeisesti maalia ei voisi hyväksyä. Varmaan jäähy tulis sitten pelin tahallisesta viivyttämisestä tms? Mutta selostajakin ihmetteli miks ei menty puhelimeen tai Kalpan valmentajisto haastanu. En tiiä näkikö joku tuon tilanteen sitten paremmin miten se meni mutta selostaja ainaki oli sitä mieltä että tuosta ei maalia olis pitäny hyväksyä mitenkään. Huom pelicansin puolueellinen selostaja jopa.
   
 8. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 9. P.P. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Njoo ton mukaan kyllä selkeä maali. Nippelitietoa kalpan ja pelicansin keskinäisistä peleistä sen verran että tämä on yhdeksäs erä putkeen jossa kalpa ei ole maalia saanut tehtyä. Oliskohan jo aika. Pakko olis saada edes yksi piste vaikkakin viiva tuntuu karkaavan joka peliltä niin paljon että en tiiä onko sellanen voittoputki enää realistinen.
   
 10. Filimonov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Nurmeksen Sepot
  Eiköhän tämä kausi ala olla tässä. Ei tuolla tehokkuudella mitään voi saavuttaa. Mutta kun maalintekijää hyökkäykseen KalPa ei tarvitse, koska omat junnut.
   
 11. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Huominen peli on kyllä Liiga-kauden tärkein ottelu. Koska viikon 3 ohjelmakaan ei paljon pisteitä (IFK vieraissa ja HPK kotona) lupaile.

  Jos JYP hakee huomenna pisteet, voidaan tyhjennysmyynnit aloittaa.
   
 12. Majoneesi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Toki tärkeä peli, mutta on siellä huomisen jälkeenkin Kalella 66 pistettä saatavilla. Tuskaa on, mutta ootellaan vielä 10-15 peliä ennen kuin aletaan tosissaan luovuttaa.
   
 13. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Mäkinen ei ollut eilen huono. Täten päätän, että Mäkinen on uusi Junnilan korvike. Aamen.
   
 14. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Lainaus:
  Olisin kyllä valmis jatkamaan Mäkisen sopimusta, jos vain ei vaadi hirveää palkankorotusta.
   
  Spuddie tykkää tästä.
 15. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Edellisinä kausina KalPa on totuttu tuntemaan tiiviistä viisikkopuolustamisesta ja hyvästä maalivahtipelistä, jonka seurauksena päästettyjen maalien keskiarvo ja maalivahtien torjuntaprosentti ovat olleet hyvällä tasolla. Kääntöpuolena tehtyjen maalien määräkin on ollut pieni (poikkeuksena 16-17, jolloin KalPa teki toiseksi eniten maaleja). Tässä vähän tilastoja:

  Kausi; torjuntaprosentti; T% sijoitus; PDO

  18-19 (37 peliä); 89,9 %; 13.; 97,1 %
  17-18; 92,3 %; 5.; 100,4
  16-17; 91,3 %; 14.; 99,2
  15-16; 92,9 %; 3.; 100,6

  Torjuntaprosentti ei missään nimessä kerro kaikkea, mutta tässä tapauksessa kenttätapahtumat tukevat tilastoja, jonka mukaan vastustaja tekee maaleja liian helposti laukaisumäärään suhteutettuna. Kaksikko Godla & Iilahti ei ole pitkää kevättä tavoittelevan joukkueen maalivahtikaksikko.
   
 16. Partakus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Niinku täällä ylläripylläri innokkaimmat jo tyhjennysmyyntiä eilen aloitteli...Godla mennee Hermekseen taistelemaan Kannusta, Mäkinen Ilvekseen pudottaan Tapparaa poffeissa, Jokinen Saipaan pelaamaan vaikka loppuiäkseen, Gröndahl Sporttiin jos mahtuu vaikkakin silmissäni petrannut kovasti Spenglerin jälkeen.
  Seppälään ei koske kukaan, huikein äijä.
  Kapanen valmentamaan Saksaan loppukaudeksi ni voivat sittemmin "Jutin" kanssa kimppa resiinalla palata kun kelit lämpiää.
  No joo, pahasti on kausi kesken. Kantolan tilalle ois hienoa nähdä joku uggeli sikäli että löytyy. Järki siinäkin mukana.
  Nousiaiselle ehdottomasti lisää vastuuta.
  Ei oo ehkä sarjan kovin nippu kasassa, mutta kun nyt viimein porukka pääosin kasassa niin ei varmasti lopu kausi runkoon. Ja kaikki sen jälkeen posia,vahvistutaan tai ei.
   
 17. Uncle Ben Jäsen

  Kun runkosarjan päätteeksi pisteitä ynnäillään, niin se on tietysti sinällään se ja sama mistä peleistä ne pisteet on kerätty. Tän hetken sarjasijoituksen ja pudotuspelihaaveiden kannalta JYP-voitto oli kuitenkin tärkeä ottaa. Noiden pudotuspelihaaveiden kannalta pisteitä vain pitäisi nyt kertyä suht tasaiseen tahtiin muistakin peleistä.

  Tänään vastassa on IFK kotihallissaan. Kovasti KalPa tästäkin pelistä niitä pisteitä kaipaisi, mutta niille pisteille vain taitaa olla käyttöä IFK:llakin ja niinpä kyllä vähän pelkään, että kaikki kolme voivat jäädä Helsinkiin. Varsinkin kun KalPa ei ole näemmä vielä saanut vahvistuksia sairastuvalta mukaan, poissa siis puolustuksesta Lappalainen ja Parikka, hyökkäyksestä Kantolan lisäksi edelleen myös Hyvärinen ja Ikonen. Ei katastrofaalinen tilanne, mutta kyllähän noille pelimiehille käyttöä olisi.

  Kokoonpanot | HIFK - KalPa 15.1.2019 | Liiga
   
 18. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Laskeskelin tuossa KalPan lopullista sijoitusta. Tämän hyvin epätieteellisen arvioni otannaksi valitsin 17 viime liigaottelua siitä syystä, että katson KalPan pelissä käänteen parempaan tapahtuneen 14.11 pelatussa ottelussa #22 KalPa-Pelicans (1-2). Tuossa vaiheessa kautta suurin osa joukkueen tärkeimmistä palasista oli saanut pelata jo jonkin aikaa yhdessä ja yhtenäinen viisikkopeli oli ensimmäistä kertaa silmin nähden kunnossa. Tämän ottelun jälkeen joukkueen vahvuuteen ovat palanneet vielä Ruuttu (#27) ja Seppälä (#31). Kantolan tippumisen kokoonpanosta on toki jatkossa heikentävä tekijä.

  KalPa tulisi siten päätymään 17 viime ottelun 1,71 pisteen keskiarvolla noin 88 pisteeseen. Tämä tarkoittaisi historiallisen datan perusteella 60 pelatun ottelun jälkeen sijoja 8-10, mutta todennäköisimmin sijaa 9.

  Loppuohjelma on suhtkoht haastava, sillä joukkue kohtaa viimeisissä 22 ottelussa 8 kertaa joukkueen, joka on samaisella 17 ottelun kuntopuntarilla KalPaa edellä. Tämän iltainen HIFK ottelu on niistä ensimmäinen.
   
  -40 tykkää tästä.
 19. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Erinomaista tilastotyötä Jaaku! Kaikki mahdollisuudet on kympin sakkiin. Peräkkäiset pelipäivät levännyttä vastustajaa vastaan ovat olleet tämän kauden pahin kompastuskivi, siinä (otteluohjelmasta) on kyllä annettu aivan liikaa helpotusta vastustajille. Toivottavasti Sami on loihtinut loppukaudeksi niiden pelien osalle jotain, esimerkiksi sellaisen tempun että Godla ei pelaa peräkkäisinä iltoina.

  Nyt tarvitsemme vielä uutisen uudesta hyökkääjästä.
   
 20. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Kyllähän toi piste Nordikselta oli ennakko-odotuksiin nähden plussaa. Godla oli kyllä mies paikallaan, vaikka heilui kuin heinämies tolppien välissä ja rankkarit... noh.

  Lauantaina pitäisi löytää sitten lääkkeet Kerhoon. Onneks niiltä taitaa Larmi olla poissa. Voitto pitäis melkein väkisin raapia siitä.
   
 21. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Osaako joku viisaampi kertoa (tai arvella) miksi Konsta sai eilenkin lähes 3x enemmän peliaikaa kuin Spengler Cupin All Star -pakki Nousiainen? (14:29 vs. 5:50)

  THE Konsta on kieltämättä parantanut otteitaan hieman, mutta ei hän siltikään mikään 15 minuutin ukkeli ole.
   
 22. rolston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Eilinen helsingin valloitusyritys oli pääosin hyvää vieraskiekkoa, KalPa oli pitkät pätkät selvästi kuskin paikalla. Tehoja vaan pitäisi jostain taikoa lisää. Lisäksi ehkä ja kenties juuri siksi että tulee näitä muutamia hazardeja per peli(Mäkinen, Wilson), iskee edelleen se paniikkivaihe jossain kohtaa aina päälle, eilen selvittiin siitä Godlan ja riman avulla.