Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Peliesitykset kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Uncle Ben, 13.09.2018 klo 23.29.

 1. Uncle Ben Jäsen

  No niin. Joukkue on kasattu, harjoituspelit on pelattu ja toivottavasti enimmät loukkaantumisetkin vähäksi aikaa loukkaannuttu. Liigakausi on alkamassa, joten avataan oma ketju kauden seurantaa varten.

  Joukkue noin yleisesti ottaen on ihan hyvin kasattu, vaikka puolustuksessa voi vielä tullakin Juuso Riikolan sulavaa luistelua tai Mathew Maionen tehopisteitä ikävä. Hyökkäyspää on hyvässä kuosissa – jos joukkue olisi edes lähestulkoon terveenä. Kauteen valmistautumistahan sotkivat lukuisat loukkaantumiset juuri tällä osastolla.

  Harjoituspelit jättivät kysymysmerkkejä ilmaan. Tuloksellisesti ne menivät heikosti, mutta ne tulokset eivät välttämättä kerro ihan koko totuutta. Pelejä pelattiin osin hyvinkin vaatimattomilla kokoonpanoilla, vaikka toki itse pelissäkin hiomista on, ehkä eniten oman pään puolustuspelaamisessa. Toisaalta nuoriso on esiintynyt edukseen ja on nyt tilanteen pakostakin saanut kokemusta miesten peleistä. Se ei ole ollenkaan huono juttu jatkoa ajatellen.

  Kaventunut kaukalo tuo myös oman mausteensa tulevaan kauteen. Miten se vaikuttaa KalPan otteisiin? Onko KalPa enemmänkin menettänyt oman vahvuutensa vai onko se nyt vain paremmin samassa tilanteessa kuin moni muu joukkue jo aikaisemmin. Löytyykö KalPalta kamppailuvoimaa ja pelinopeutta kapean kaukalon haasteisiin. Nähtäväksi jää.

  Itselläni siis ainakin on vähän epävarma tunnelma siitä mitä kauden alulta voi odottaa. Harjoituspelien mollivoittoinen saldo ei välttämättä noin vain käänny voittokuluksi, vaikka muutamia vahvistuksia sairastuvalta tulisikin – vai tekevätkö he toisaalta juuri sen eron jolla meno muuttuu? Koko kauden osalta säälipleijaripaikka lienee realistinen tavoite, ja jos hyvin menee, niin kuuden joukkoonkin mahdollisuuksia on.

  Kausi siis avataan huomenna kotiottelulla Jukureita vastaan, kokoonpanot ilmaantuvat aikanaan tänne.

  Kokoonpanot | KalPa - Jukurit 14.9.2018 | Liiga

  KalPan osalta tulevaa kokoonpanoa voisi hahmottaa viimeisen harjoituspelin kokoonpanon perusteella.

  Kokoonpanot | KalPa - SaiPa 7.9.2018 | Liiga

  Tuohon kokoonpanoon on ilmeisesti tulossa vahvistusta sairastuvalta Jaakko Rissasen ja Balazs Sebokin verran. Kaikki kunnia nuorisolle, mutta olisihan tuo jo ainakin paperilla iso parannus, jos siis Henri Knuutinen ja Mikko Juusola vaihtuisivat Rissaseen ja Sebokiin. Tällöin kokoonpano hyökkääjien osalta voisi olla vaikkapa jotain tällaista.

  Aleksi Klemetti – Eetu Luostarinen – Mikko Nuutinen
  Tommi Jokinen – Jaakko Rissanen – Toni Hyvärinen
  Frank Gymer – Balazs Sebok – Kai Kantola
  Leevi Aaltonen – Ville-Vesa Vainiola – Juuso Könönen
  Henri Knuutinen

  Mikko Juusola kisannee lähinnä Aaltosen, Könösen ja Knuutisen kanssa pelipaikasta. Ja tuosta siis puuttuisivat vielä Alexander Ruuttu, Topi Piipponen, Alexandre Texier ja Joni Ikonen.

  Pelit käyntiin!
   
 2. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  neljästä ensimmäisestä ottelusta 3p olisi hyvä saavutus
   
 3. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Juusola oli jo keskiviikkona (ja on tänäänkin) IPKlla lainassa, joten ainut mistä hän kisailee tällä kaudella on varmaan pelaaminen IPK:n kärkikentissä. Vesterinen oli myös lainalla jo Ke, oli melko huono.
   
 4. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  OK, tuota ei tullut tsekattuakaan. IPK tietysti oli etukäteen ajatellen luonteva osoite Juusolalle. KalPa-hyökkääjiä vain oli nyt harjoituskaudella niin paljon sivussa, että lähes kaikki kynnelle kykenevät saivat roolia edustuksen mukana. Mutta siis ihan loogista olisi, että Juusola viettäisi ainakin pääosan kaudesta Iisalmessa.

  Lainaus:
  Vesterinen on ollut hienoinen pettymys itselleni, jotenkin ajattelin, että hän voisi hyvinkin kisata pelipaikasta KalPan edustuksen mukana, mutta mutta.. jotenkin tuntuu, että nuorisosta Riekkinen ja Nousiainen ovat jopa hänen edellään pakkien nokkimisjärjestyksessä.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tänään Riekkinen ja Juusola pelaa, mutta Vesterinen ei. Toivotaan, että Riekkinen pelaa paremmi.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ainakin nuissa harkkapeleissä Riekkinen oli monta astetta Vesteristä varmempi suorittaja. Saatte hänestä varmasti hyvän pakin!

  Vesterinen oli kyllä itsellekkin pettymys. Ei ole mitään asiaa vielä Liiga kentille ja nokkimisjärjestyksessä ihan viimeisimpänä. Jotenkin odotin, että kun tulee rapakon takaa ihan ok tehoilla olisi myös jo suhkot hyvä myös Liiga jäillä. A-junnujen Riekkinen ja Nousiainen menevät kepeästi herran edelle.
   
 7. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  KalPa tänään:

  Gymer-Rissanen-Kantola
  Klemetti-Luostarinen-Nuutinen
  Jokinen-Sebok-Aaltonen
  Könönen-Vainiola-Hyvärinen

  Wilson-Leskinen
  Taipalus-Gröndahl
  Mäkinen-Lappalainen

  Hovinen-Godla

  Gymerin tilalle olisin itse laittanut ihan kenet tahansa muun pelaajan. Niin turhake kuin vain voi olla. Kuskaa ja kuskaa kunnes on turvallaan, tai menettää kiekon. Nuin muuten kokoonpano on juuri sitä, mitä tässä tilanteessa pystyykin olemaan. Hyvärisen Toni on ilmeisesti saanut koko kauden sopparin, kun eikös hänen sopparinsa pitänyt päättyä 14.9? Toki voi kyseessä olla myös parin kuukauden lisä-tryoutti. Itse annan ainakin hyväksynnän tälle Mutanen -> Hyvärinen vaihdolle. Mutasen viime kaudet olivat niin repaleisia, että ei mies enää vanha erinomainen itsensä ollut. Hynyllä on pari vuotta vähemmän ikää mittarissa ja kiekolliset taidot paremmat. Rightin kätisyys vielä plussaa.
   
 8. Uncle Ben Jäsen

 9. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Haiskahtaa vähän siltä, ett taitaa olla Gymerillä klassinen tulos tai ulos -tilanne. Tuossa jos ei tulosta tule, niin sitten ei auta mikään. Ruuttu tervehtyessään siirtynee Luostarisen vitjaan, pelasivat koko viime kaudenkin yhdessä, en näe syytä miksi Kapanen tuon toimivan tandemin rikkoisi.

  Muutoin tuolla rosterilla kelpaakin lähteä kauteen. Itselle mielenkiintoisimmat seurattavat Klemetti, Aaltonen ja Taipalus.
   
 10. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näin tuon itsekkin näkisin. Viime vuonna CHLssä peli toimi Luostarisen ja Kantolan kanssa, teki ekassa Liiga pelissä myös maalin, mutta maalin sitten hyytyi täysin. Nyt on varmasti vika sauma näyttää saako mitään aikaan vai ei. Kunhan tuosta parin viikon päästä tulee Ruutu ja Texier takaisin niin tiukkaa tekee Gymerillä edes pelaavaan kokoonpanoon. Ketjut olisivat varmaan lähelle näin:

  Texier-Rissanen-Kantola
  Klemetti-Luostarinen-Ruuttu
  Jokinen-Sebok-Nuutinen
  Gymer/Junnu-Vainiola-Hyvärinen/junnu
   
 11. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Nuo junnut on pelanneet kyllä sen verran mallikkaasti, että myös Hyvärisellä saattaa olla jatkosoppari kyseenalainen. Gymer myöskään ei ole harjoituskaudella esittänyt sellaisia otteita, joilla peliaikaa olisi Liigassa tulossa. Mutta selvää on se, että tuossa ketjussa on Gymer pakko onnistua, tai sitten se on kiitos ja hei.
   
 12. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Rissanen-Kantola kuulostaa paperilla kyllä hyvältä duolta, menee illalla erityisseurantaan.
   
 13. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Niin, ehkäpä tässä halutaan, loukkaantumissuman ollessa vielä osittain päällä, antaa Gymerille reilu mahdollisuus näyttää osaamisensa. Nyt on se tuhannen taalan tilaisuus ottaa paikka ylemmistä ketjuista. Tämän jälkeen tehottomuuden yllättäessä ei voida enää piiloutua "olen saanut vain rajallisesti peliaikaa neloskentässä" -selityksen taakse.

  Toivon vilpittömästi Frankin itsensä ja KalPan vuoksi, että onnistumisia tulee.
   
 14. HokiHero Jäsen

  Viimeistely on karmivaa mutta jumalauta kun hieno katsoa tuota laukaisuhalukkuutta ja taklauspeliä. Johtuu sitten kaukalosta tai jengistä niin lämmittää mieltä.
   
 15. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Oman alueen puolustuspeli kun saataisiin kuntoon niin ihan hyvä homma. PAPP oli kyllä aikalailla hukassa koko pelin. Ja sitten melkoista tunarointia lopussa, ei voi merkkauspeli pettää noin pahasti.

  Mutta posia oli kyllä erityisesti taklaukset ja valtavan aktiivinen hyökkäysalueen peli. Todella monta kertaa kiekko karvattiin takaisin hyökkäyspäässä kun se oltiin menetetty. Ja kaikki tämä perustuu todella hyvään luisteluun. Neloskentästä tykkäsin kovasti, Könönen nousi esille ennakkoluulottomilla touhuillaan.

  Wilson on korvaamaton.
   
 16. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Helvetin hyvä KalPa tehottumuutta ja loppua lukuunottamatta. Aktiivinen, liikkuva, fyysinen. Jotenkin ei edes niin harmita lopputulos, kun tietää, että tolla pelaamisella niitä pisteitä tulee aivan väkisin.
  Junnut pelas iha loistavan pelin. Könönen ja Aaltonen varsinkin. Ilo seurata. Loput äijät kuntoon ja toi sama ilme niin toi porukka vetää aivan huippuviihyttävää ja tuloksellista kiekkoa.
  Sori yltiöposi häviön keskellä, mutta toi peliesitys oli vaan olosuhteisiin ja odotuksiin nähden todella hyvä.
   
 17. Feliks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KalPa, KuPS
  Meinasi mennä itseltänikin ensin viesti vitutisketjuun, mutta 58 minuuttia oli tänään kuitankin niin hyvää peliä, että ei pitää löytää joku tyytyväisyyden siemen tästäkin. Ihmetytti vaan, miksi ei otettu aikalisää viimeisen jäähyn jälkeisen pitkän jälkeen. Nyt tästä oppi kotiin että kahden maalin johtoa ei lopussa enää tällä kaudella sössitä. Kalpa oli suurimman osan pelistä täysin kuskin paikalla. Oisiko Jaskan mukana olo tuonut sitten ripauksen yv:lle juonikkuutta ja pari kassia olisi tullut enemmän.

  Joukkueen ilme oli kuitenkin hyvä ja seuraavaa peliä kohti.
   
 18. stiffler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Olen aika vakuuttunut Jukureille kärsitystä tappiosta huolimatta. Se on aika hullunkurinen tunne se. Muutamia mietteitä illalta:

  Jestas, että on nautinnollista seurata näitä uusia tulokkaita Klemettiä ja Aaltosta. Sieltä saa aika vakuuttavasti Texier ja Ikonenkin saigonilta palata mikäli meinaavat marssijärjestyksessä edellä pysyä.

  Eihän siellä ollut nimeksikään tehokkuutta maalinteossa ja lopun sulaminen jätti paskan maun, mutta päällimmäisenä jäi fiilis, että tässä on kehitteillä taas jotain aivan erityistä.

  Leskiselle annetaan roolia ja nuori mieshän vastaa ottamalla roolia. Lopullisen läpimurtokauden kynnyksellä selkeästi.

  Wilson. Millä se Sami sai tämän kaverin jäämään tänne? Mieshän on aivan päällikkö. Silkkaa seksiä. Ehdottomasti parhaita puolustajia liigassa.

  Kantola, Nuutinen, Luostarinen. Ai että.

  Hovisella vähän tahmeaa vaikka ei juuri maaleille mitään voinutkaan. Huomenna Godlaa tolppien väliin vuorostaan.

  Kovin on vielä lyhyt otanta Hyvärisen otteista, mutta kovemman luokan roolipelajaa, joka tarpeen vaatiessa pystyisi stunttaamaan ylempänäkin tuo nelonen mielestäni kaipaa. Tänään ainakin näytti siltä, että miehen pelaaminen kärsii kohtuuttomasti hitaudestaan.
   
 19. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Lappalainen, Gröndahl, Wilson. Onko milloinkaan KalPalla ollut yhtä aikaa kolmea isoa, fyysistä ja kiekon kanssa pärjäävää puolustajaa? Toimistolle pisteet näistä hankinnoista. Tykkään isosti.
   
 20. P.P. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Jaksaa edelleen miellyttää silmää tuo Lappalaisen peli. Antaa selkeesti kaikkensa ja on vähän joka paikassa. Hyviä aineksia oli tänään ja itsekkään en jaksa juurikaan tappiota enää harmitella. Sen verran paljon jäi muita positiivisia asioita mieleen. Oonko ihan yksin tämän kanssa vai näyttikö Mäkisen peli tosiaan varmemmalle kun ennen? Enemmän mulla jäi mieleen ne hukatut maalipaikat vaikka hyvin olikin rakenneltuja. Pieni tarkkuus vielä siihen. Yleisössä osa oli aika armottomia Hoviselle mutta olisko kuitenki oman miehen pitäminen kanssa pettäny parissa vikassa. Harjotuspeleissäkin tais tosin mennä jokunen aika helppo.
   
 21. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Omaan silmään taas näytti, että Mäkinen antaa jatkuvasti noita huonoja passeja, ajaen näin mm. Lappalaisen täysin kuseen kiekon kanssa. Itse siirtäisin Mäkisen 7. pakin tontille ja nostaisin ennemmin vaikka oman junnun tilalle.

  Taipalus taas oli omaan silmään loistava. Fiksuja valintoja kiekolla, KalPan toimistolla näytettiin taas pelisilmää tässä hankinnassa. Myös omat junnut esiintyi loistavasti, on siinä Samilla pähkäileminen kenet tuosta pudottaa pois kun sairastupa lähtee tyhjenemään.
   
 22. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Eilen tosiaan 58minuuttia lähes täyttä hallintaa ja sit tuttuun tapaan alkoi se sulaminen. Ei vaaa voi ymmärtää, että vuodesta toiseee sama homma. pl Hopea-kausi.

  Tosiaan karvaus ja hyökkäyspelaaminen oli hyvää ja Jukurit olivat aika hädässä useamman kerran. Sitten kun pääsivät kiekkoon niin vaihtoehtoina oli heittää pitkä tai luopua kiekosta ja lähteä vaihtoon.

  Se, että ei olla yhdessä pelattu näkyi eilen valitettavalla tavalla. Kaameita merkkausvirheitä Jukureiden jokaisessa maalissa. Senkuin puttasi tyhjiin. Tämä varmasti paranee, jos jengi nyt pysyisi kasassa edes vähän aikaa yhdessä.

  Isot posit. Taipalukselle ja Wilsonille. Taipalukselta rauhallisia ja hyviä suorituksia. Ei yrittänyt liikaa. Wilson taas oli kentän kingi molemmissa päissä. Hienoa nähdä KalPassa ukko joka uskaltaa ja osaa taklata puhtaasti. Harmi kun kauhea kanuuna kilahti rautaan, eikä mennyt maaliin. Tuo olisi voinut katkaista Jukureisen selkärangan lopullisesti. No ens kerralla sit!
   
 23. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
  Ryan Wilson on ihana ja Kalevan Pallo myös, ei mulla muuta.
   
 24. rolston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Gymer oli positiivinen yllätys tänään. Josko se siitä aukeaisi Frankillakin. Klemetti oli heikko, jatkuvasti vääriä ratkaisuja. Wilson/Leskinen on helvetin kova pari.
   
 25. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Arsenal,BvB, Ducks
  Alivoima pelaamisesta täytyy antaa kyllä isot propsit tänään. En olisi uskonut,että esim. Mäkinen pärjäsi alivoimalla noin hyvin. Wilson on kyllä äijä ja tärkein pakki tällä hetkellä Leskistä unohtamatta. Seppäläähän tuo pakisto kaipaisi. Taipalusta vietiin välillä kunnolla, mutta kuivin jaloin selvisi kuitenkin. Jos Seppälän saikku on paha niin pakki kaupoille lähtisin välittömästi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2018 klo 23.31