Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 398
  • 4 000

Stigu

Jäsen
Runkosarjan perseilyä ei voi pyyhkiä pois yhdellä voitetulla ottelusarjalla.
Täysin samaa mieltä. Samoin ihmetyttää nämä "lähtökohtiin nähden hyvät pleijarit"-puheet. Perkele, seuralla oli kauteen lähdettäessä Liigan TOP2 budjetti ja se itse aiheutti omalla tekemisellään sen, että nuo lähtökohdat pleijareihin olivat mitkä olivat. Jos Usain Bolt juoksee kahdellasadalla metrillä ensimmäiset 190 metriä mansikkapirtelöä hörppien, mobiili-ATK:sta twiittejä lukien ja käy vielä kerran kusella kentän laidalla, ja ottaa viimeiset 10 metriä tosissaan ollen lopulta neljäs, niin tuskin hän sanoo itselleen, että olipas hyvä suoritus ottaen huomioon nuo ongelmat joita koin tuossa alkumatkalla.

Pikkaraisesta on kaikesta huolimatta ihan hyvä kutina. Sanoi haastattelussa, että haluaa IFK:n pelaavan aktiivista lätkää, mikä nyt ainakin sanojen asteella lupaa ensi kauden runkosarjasta siedettävämmän. Runkosarjan osalta on jännä nähdä, miten tuollainen kuluttava pleijarikiekko kopioidaan pitkään sarjaan. Silti, vaikka joukkue pelasi pleijareissa hyvän näköistä lätkää nimenomaan joukkueena, niin about 80% meidän pelaajista alisuoritti. Jotain tuo kertoo siitä, ettei tuo pelityyli ehkä sittenkään ollut se paras mahdollinen. Kuinka monta maalia jengi sai noista hyökkäysalueen kiekonriistoista? Entä kuinka paljon tuollainen pelityyli vei fokusta siihen tärkeimpään eli maalien tekemiseen, varsinkin kun tuo pelityyli tuli tavallaan "puskista" paitsi vastustajille, myös pelaajille? Kysymyksiä, joihin en ainakaan itse tiedä vastausta.

Mielestäni Pikkaraisen ja Tobiaksen pitäisi nyt ottaa Liigan kestomenestyjä Kärpät jonkinnäköiseksi referenssiksi. Sillä, jos mestaruuden haluaa ensi kaudella voittaa, pitää mitä luultavimmin voittaa Kärpät. Yksi asia, mikä Kärpissä ainakin tehdään eri tavalla on tuo joukkueen rakenne. Punasydän nostikin tämän hienosti jossain ketjussa esiin, ja myös omiin silmiini näyttää siltä, että Kärppien jengi on paljon tasalaatuuisempi, kuin esim. tämän kauden IFK oli. Sen näkee esim. siitä, miten siellä voidaan sekoittaa kentällisiä matsista toiseen. IFK:nkin pitäisi pikku hiljaa alkaa pääsemään tuosta ykköskakkokskolmosnelosketju-ajattelusta ja palkata jengiin pelaajia, jotka ovat kokonaisvaltaisesti hyviä jokaisella pelin osa-alueella. Ei nykypäivän mestarijengissä voi olla pelaajaa joka on hyvä ainoastaan taklaamaan, pelaamaan alivoimaa tai pörräämään kulmassa. Edes pelkkä snaipperitaito ei enää riitä, kuten nähtiin Iikan osalta.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tästäkään kaudesta jäänyt mitään käteen. Joku mahdollinen pronssi ei kiinnosta. Kaudesta toiseen tarvitaan hirveää venymistä ja silti ei päästä mihinkään. Aika tyhjä fiilis mutta aika paljon niitä on jo ollut siitä lähtien kun olen alkanut seuraan eli vuodesta 74.
Juu ei noilla pronsseilla oikein jaksa elvistellä. Viirejä resursseihin nähden nyt vaan on suorastaan naurettavan vähän, ja on ihan naurettavaa edes yrittää perustella keskimääräistä löllöttelyä huippuduuniksi.
Kärpillä lyhyestä historiastaan huolimatta enemmän finaaleitakin ja mestaruuksissakin ollaan takamatkalla. Mua ainakin hävettää ja vituttaa tuokin tilasto.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikkaraisesta on kaikesta huolimatta ihan hyvä kutina. Sanoi haastattelussa, että haluaa IFK:n pelaavan aktiivista lätkää, mikä nyt ainakin sanojen asteella lupaa ensi kauden runkosarjasta siedettävämmän. Runkosarjan osalta on jännä nähdä, miten tuollainen kuluttava pleijarikiekko kopioidaan pitkään sarjaan. Silti, vaikka joukkue pelasi pleijareissa hyvän näköistä lätkää nimenomaan joukkueena, niin about 80% meidän pelaajista alisuoritti. Jotain tuo kertoo siitä, ettei tuo pelityyli ehkä sittenkään ollut se paras mahdollinen. Kuinka monta maalia jengi sai noista hyökkäysalueen kiekonriistoista? Entä kuinka paljon tuollainen pelityyli vei fokusta siihen tärkeimpään eli maalien tekemiseen, varsinkin kun tuo pelityyli tuli tavallaan "puskista" paitsi vastustajille, myös pelaajille? Kysymyksiä, joihin en ainakaan itse tiedä vastausta.

Ei HIFK missään nimessä millään materiaalilla tule tuon intensiteetin lätkää pelaamaan koko runkosarjaa. Ihan turha harhaluulo. Toki odotan sitä, että runkosarjan aikana tulee niitä huippupelejä tämän kauden runkosarjaa enemmän. Runkosarjaan pitää pelitavasta kuitenkin löytää ihan erilaista toisteisuutta ja hyökkäyksiin rakennetta. Pudotuspeleihin voi ja pitääkin ensi kaudeksikin sitten sitä intensiteettiä lisätä, mutta sitten siihen tukemiseen löytyi myös rakennetta, jota koko kausi harjoiteltu. Näki hyvin tuosta viimeisestä pelistä, että kun HIFK:lla joko loppui jalka, meni usko tai molempien yhdistelmä, niin ei varsinaisesta peruspelistä oikein löytynyt mitään aseita. HIFK:n piti pelata aina sillä maksimaalisella prässitasolla, että se peli oli kasassa. Heti kun siitä annettiin vähän löysää, niin pelin asetelma muuttui heti. Hyvän pelitavan joukkue pystyy ihan peruspelilläänkin pelaamaan. Ei runkosarjassa kuitenkaan riitä pelaajien hebkinen tila pelata tuollaista kiekkoa koko kautta.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Apassi Ei tarvitsekaan, riittää kun kotipelit pelataan :)

Pikkarainen on koko ajan puhunut, että tässä asiassa pitää olla viisas. Paineistetaan oikein ja oikealla ajoituksella. Tavoite sillä on edistää omaa ja hidastaa vastustajan peliä mikä omasta mielestä onnistui aika hyvin Kärppiä vastaan. Tämän painepeli keskustelun alle on jäänyt kuinka hyvin ja kurinalaisesti IFK pelasi alaspäin. Alakolmio ei vuotanut mistään vasta nyt kuin tässä viimeisessä pelissä. Kärpillä se ei vuotanut oikeastaan yhtään koko sarjan aikana. Myös tuki toimi erittäin hyvin, IFK oli kamppailupelaamisessa suvereeni suurimman osan sarjaa.

Aina muistan Heikki Mälkiän sanat kun kuulemma Saipa pelaajat paskoi housuun jo bussissa. Siinä on se juttu millä kotipelejä pitää jatkossakin toteuttaa.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Play offeissa pelin rytmi ja vauhti paranivat niin paljon, että pelejä oli ilo katsella. Finaaliin pääsy jäi kiinni maalinteon käsittämättömästä vaikeudesta.

Alkuperäinen ykkösketju teki 12 play off - pelissä 6 maalia ja kakkosketju 3 maalia. Mihin tällainen voi riittää?
Bonuksena tulivat Keräsen ja Salmisen maalit; he tekivät kahdestaan yli kolmasosan maaleista.

Eikö joukkue osannut luoda laatupaikkoja, vai eikö maalinteko ole verissä?

Joskus olen nähnyt sellaisenkin suorituksen, että pelaajalla on finaalissa 1-2 tekopaikkaa, ja hän tekee 4 maalia. Saisipa tällaisilla vaistoilla varustetun pelaajan myös IFK:hon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Mä kyllä annan synninpäästön noille kaikille. Tobiaksella tulee olemaan tosi vaikea urakka korvata esim. Tyrväistä, Thorellia, Quinceytä ja varsinkin Erosta. Ykkönen yleensä vaimennetaan pleijareissa ja silloin olisi seuraavien ketjujen noustava esiin. Lisäksi, tuo pelisysteemin muutos pleijareihin oli sen verran iso, että siinä on varmaan olleet yksittäiset pelaajat aika ulalla.

Jotenkin tuntuu siltä, että Pikkaraisen ase tuon pelisysteemin suhteen oli nimenomaan yllätykselllisyys, mikä toi voiton Pelsuista, mutta vaikutti yhä vähemmän ja vähemmän Kärppä-sarjassa, koska ei ollut enää yllätys.


Vaikka tykkäänki sun kirjoitus tyylistä, miksi aina mollaat muulia? Eihän se mikään taituri ole, tuskin saa maalia edes läpiajosta. Mutta vetää kyllä loppuun asti. Ottaa kyllä tyhmiä jäähyjä runkkarissa, mutta playoffeissa meno muuttui. Omasta mielestäni aika huippu av pelaaja. No kuitenkin, no hard feelings.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Sellainen kausi sitten. Vaikkei kukaan varmaan olisi syksyllä uskonut että taisteltaisiin ihan tosissaan Kärppien kanssa finaalipaikasta (ja Pelsut lähetettiin ekalla kierroksella laulukuoroon) niin kyllä ton eilisen jäljiltä pettymys on päällimmäinen fiilis.

Runkosarja oli helkkarin vaikea; joukkueen kasaaminen oli jätetty puolitiehen ja roolituksen heti alusta saakka aivan viturallaan ja syksy oli sen näköistä - lähestulkoon yhtä tuskaa ja turbulenssia. Ailahtelivia peliesityksiä, norsunluutornista viskattuja ylimielisiä kommentteja/vakuutteluja, ihmeellinen valmentajavaihdos, hirvittävä määrä loukkaantumisia ja sairastumisia sekä kunnon IFK-henkinen pelaajaruletti kun äijää tuli ja meni miten sattuu. Ykköskenttä oli ainoa joka sai rauhassa olla yhdessä koko kauden ja sehän näkyikin otteissa -tämä porukka kantoi meitä koko kauden, kunnes ei kantanut enää.

Selinin komennuksessa jengi vaikutti usein haluttomalta ja flegmaattiselta, vähän niinkuin käskijänsä. Pikkarainen toi parannusta tahtotilaan ja energiaan ja parhaimmillaan peli näytti aivan huikealta juuri tässä Kärppä-sarjassa. Jos ensi kaudella jatketaan tuolla sapluunalla niin sign me in.

Kärpät pelasi mainion vierasmatsin eilen ja tappoi kyllä peli-ilon meiltä kokonaan tiukalla puolustamisellaan ja tehokkuudella maalipaikoissa mutta jotenkin toi porukka vaikutti (ensimmäistä erää lukuunottamatta) väsyneeltä ja jopa jollain tapaa luovuttaneelta. Missään vaiheessa ei saatu kiriä aikaan ja mitä pidemmälle peli eteni niin sen enemmän alkoi varmaan takaraivossa tykyttää että "tästä ei enää selvitä". Kukaan pelaajista ei noussut ottamaan jengiä reppuselkään ja etenkin ykköskorin äijät (Thorell, Eronen, Quincey) suorastaan surkeaa peliä. Kärppien johtavat pelaajat johtivat, meidän eivät. Eivät henkisesti eivätkä todellakaan myös tehoillaan. Viimeistään tässä sarjassa se paljon puhuttu IFK:n hyökkäyksen kädettömyys tuli irvokkaasti näkyville; kun pidit ykkösen pimennossa mistään muusta kentästä ei ollut ratkaisuihin. Tähän vielä esim. Kangasniemen ja Santalan totaalinen häviäminen näkyvistä (ja jopa kokoonpanosta) kauden tärkeimpien matsien aikaan. Huhheijaa. Ja miksi muuten eilen viimeisen 5 minuutin aikana kentällä hääri 3-4 ketjun rouhijoita eikä meidän taitopelaajia, mitä ihme peluutusta toi oli??

Engren paransi todella paljon otteitaan pleijareissa ja häneen ei missään nimessä kaaduttu, mutta voi kun olisi pelannut hieman paremman runkosarjan... Ei ollut voittava maalivahti ei ja tähän on saatava parannusta ensi kaudella. En tiedä onko huhuiltu Tuohimaa oikea henkilö tähän tehtävään, mutta jo soppari on sorvattu niin pakko vaan luottaa että on.

Ylivoima; SURKEAA. Et voi voittaa mestaruutta jos erikoistilannepelaaminen niin totaalisen hukassa kuin IFK:lla oli. Ei kai enää ensi kaudella?

Jäähyily; jengi otti erityisesti pleijareissa ihan liikaa typeriä (lähinnä hyökkäyspään jäähyjä), jälleen iso syy miksi tie nousi pystyyn. Kovaa pitää pelata mutta ei tyhmästi.

Loppumetreillä tuli vielä isoja loukkaantumisia ja annettiin Kärpille liikaa eteen kun hyökkäyksen sydän Rask ja paljon peliään parantanut ROC tippuivat kokoonpanosta. Kertoo toki taas jengin kasaamisesta paljon kun kahden miehen poissaolo vetää koko jengin noin maihin...

Tän enempää ei pysty nyt vielä analysoimaan ja onhan kausi tavallaan keskenkin vielä. Pronssi olisi koko kautta arvioituna suorastaan erinomainen saavutus, joten toivotaan että jengi löytää halun taistella sen itselleen perjantaina!!!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Noin! Siihen päättyi taas yksi kausi. Jos nyt kelaa mennyttä kautta niin runkkari oli sitä perus-IFK-scheissea ja pleijareissa jengi ylisuoritti. Siis ylisuoritti verrattuna runkosarjaan. Tästä syntyy helposti sellainen illuusio, että IFK olisi jotenkin loistanut pleijareissa ja oli jotenkin lähellä metsaruutta vaiika ei itse asiassa ollutkaan. Me van parannettiin runkosarjan aneemista suoritusta.

Sitten kun lähtee analysoimaan joukkueen palasia, niin ainakin itselleni tulee mieleen ensiksi seuraavat:

1. Valmennus
- Pikkarainen veti kanin hatusta pleijareihin, mutta ongelmana tuossa kanissa on se, että se (korkealta karvaus) ei auttanut joukkuetta tuloksellisesti. Okei, Pelsut pieksettiin, mutta heti kun Kärpät tajusi nostaa kiekon pitkäksi/keskialueelle karvauksen alla, oli IFK:n oikeastaan ainoa ase tylisstetty. Ensi kautta ajatellen Pikkaraisen pitää a) ajaa tuota pelisysteemiä sisäään jo runkosarjassa, että jengi olisi valmiimpi iskemään maaleja korkealta karvauksen (= kiekonriistojen) lopputuloksena ja b) keksiä jokin plan B sille varalle, että jengi on pleiajreissa tappiolla. Nimittäin, kun tuo agressiivinen karvaus ei ole ihan 100-prosenttista (kuten tänään) , ei se toimi.

2. Avainpelaajat
- IIkka ja Santala olivat ns. oikeissa peleissä täysiä turisteja. Tobiaksella pitää olla kykyä ja halua nähdä, ketkä ns arvokkaat pelaajat kestävät paineen myös kovissa peleissä

3. Nelonen
- kyllähän nuo meidän omat pojat vievät uskottavuutta mestaruuteen ainakin itseltäni. Petrell. Åsten ja Nykopp etunenässä ovat pelaajia, jotka roikkuvat jengissä kaudesta toiseen ja vievät samalla kehittyvien pelaajien paikan. Näillä pelaajilla on myös diili ensi kaudeksi, minkä takia en kyllä näe ensi kauttakaan hirveän valoisana. Vaikka kavereilla on aika pienet peliminuutit, ovat he roikkuneet jengissä noin 8-9 vuotta, mikä kertoo organisaatiosta aika paljon. Ei tule mieleen jengiä Liigassa tai muussakaan sarjassa, jossa tämän tason pelaajia olisi roikotettu edes viittä kautta jengissä. Meikäläiselle nämä pelaajat edustavat nimenomaan organisaation jämähtyneisyyttä ja fakkiutumista joihinkin illusionäärisiin arvoihin, jotka ovat täysin toissijaisia mestaruutta tavoittelevassa jengissä.

Ja koko kauden arvosana? Ehkä seiskapuoli. Itselleni runkkarissa meinaa viihde ja pleijareissa tulos. Nyt runkkareissa ei nähty viihdettä, mutta pleijareissa sitä nähtiin, toisn tulos jäi normitasolle.
Taas erinomainen analyysi. Kani oli kylläkin ilman etutassuja jo alusta asti. Se paljon luvattu ykkössentteri puuttui ja oikeastaan hyvin vähän aikaa meillä oli kaksi "hyökkäävää" ja maalintekoon pystyvää ketjua.
Omat pojat ovat mukana vielä ensi ja osittain seuraavalla kaudella, joten jatkuvuus on taattu.
En viihtynyt yhdessäkään runkosarjan ottelussa, ihan kaikkia en nähnyt. Poffsit viihdytti, mutta toiveista huolimatta ei usko ihan riittänyt.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei kyllä voi pärjätä välierässä, jos tekee niin vähän maaleja kuin rakas HIFK.
Tässä olisi Tobbelle mietittävää.
Meillä on joukkueessa enemmän runkosarjassa alle 10 pisteen tekijöitä, kuin muilla huippujoukkueilla ja vastaavasti oli vähemmän yli 20 pistettä tehneitä.
Poffseissa teimme vähemmän maaleja kuin HPK, Kärpät ja Tappara. Ja välierässä lista oli seuraava:
HPK 15
Kärpät 13
Tappara 11 ja
HIFK 8
Vastaavasti meillä eniten miinuksia ja varsinkin ns. huippukaarti sai paljon miinuksia välierässä.
Sitä se aggressiivinen karvaus tuotti.
Mielestäni se oli meidän ainoa mahdollinen ase, kun valmentajaparimme ei ollut onnistunut kehittämään mitään varsinaista taktiikkaa kauden aikana.
Ensi kaudella sitten näemme mitä kesällä on keksitty.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Toivottavasti nyt muita ei ole enää pois perjantaina kun Lunkka. Siellä on kuitenkin ne 3 saikuttelijaakin...
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Olisko tämä nyt oikea ketju? Onhan toi pronssiläpsyttely vähän niin ja näin, mutta kun se kumminkin pelataan niin pakkohan se on vääntää itsensä töllön ääreen. Ja eikös se viime kaudella ollut ihan viihdyttävä peli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olisko tämä nyt oikea ketju? Onhan toi pronssiläpsyttely vähän niin ja näin, mutta kun se kumminkin pelataan niin pakkohan se on vääntää itsensä töllön ääreen. Ja eikös se viime kaudella ollut ihan viihdyttävä peli.

Kyllä kiinnostaa, mutta kova materiaalietu Tapparalla, kun meiltä pois Rask, Lundell, Quincey, Connor ja Kanki. Toivottavastiei ei näy tuloksessa tuo ero, vaan otetaan se ryminä-pronssi.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
No täytyy sanoa että kyllä se oikeastaan muakin kiinnostaa aika paljon, tainnut vaan toi lähipiiri saada iskettyä päähän vähän tämmöisen vähättelevän mielialan. Ne kun on niin vittuuntuneita vieläkin ettei menty finaaliin, ja ei kuulemma kiinnosta pätkääkään miten pelissä käy. Pikkubroidi sen verran lämmennyt että hilaa itsensä tänne tsiigaa sitä. Ja kyllä itse ainakin katson mielummin IFK:n pelejä kuin EHTmatseja.

Nim.merkki Doupille vielä, vaikka itseltäni puuttuukin tosta nim.merkin alta niin You Never Walk Alone!
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Olisko tämä nyt oikea ketju? Onhan toi pronssiläpsyttely vähän niin ja näin, mutta kun se kumminkin pelataan niin pakkohan se on vääntää itsensä töllön ääreen. Ja eikös se viime kaudella ollut ihan viihdyttävä peli.

Mukavampi kausi on päättää voittoon ja läpyskät kaulaan, mutta eihän se tappiokaan ihmeemmin tunteita herätä. Tottakai meinaan matsin katsoa ja viime keväinen pronssimatsi TPS:ä vastaan oli hyvää tötinää ja lopussa TPS juhli jo maalia, vaikka ylärima vain kyseessä ja hetkeä myöhemmin Lennu lerputti kiekon rysään.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Aika rohkeita syöttöjä tuolta maalin takaa, mutta hyvin näyttää menevän lapaan. Onko tämä sitä ei paineita? Maalivahdeilla ei kyllä varmaan ole kivaa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Näyttää olevan tämä ronssipeli IFKn Playoffit pienoiskoossa: ollaan pelin päällä, mutta tehottomasti, ja sitten tulee virhe, josta heti heilahtaa omissa.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Pronssipelin eka erä täyttä kiekollista hallintaa, mutta miksi IFK ei tässäkään pelissä pääse laadukkaille tekopaikoille? IFK haluaa selvästi pronssia, mutta niin vaan Tappara meni johtoon. Mikä neuvoksi?
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Aika jäätävän paskaa maalinedustan puolustamista tänään. Ja Aten ylipelaaminen on palannut. HIFK ei ole lisäksi tehnyt maalia noin 115min joten pitäisi varmaan siirtyä jonkun muun aktiviteetin pariin. Mutta annetaan nyt hetki vielä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ehdotan että luovutetaan ja siirrytään perheiden piiriin pääsiäistä viettään. Arvot kohdilleen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aika jäätävän paskaa maalinedustan puolustamista tänään. Ja Aten ylipelaaminen on palannut. HIFK ei ole lisäksi tehnyt maalia noin 115min joten pitäisi varmaan siirtyä jonkun muun aktiviteetin pariin. Mutta annetaan nyt hetki vielä.

KQ ja Kanki pois niin vaikutus aika karu oman maalin edustalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös