Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 189 795
  • 1 138

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Eikös Olkinuora ole edelleen vain lainapestillä? Jos on tehty loppukauden soppari niin sitten on mennyt ohi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän tuo peli mitään hyvää ollut, mutta saatiin sentään tärkeät 2 pistettä Turuust et toi noi sano berg.

Taipalukselta hieno maali ja Maalahdelta varmaan tippui myös läski apina harteilta. Olkinuora oli hiton hyvä ja 2 pinnaan on ehdottomasti oltava tyytyväinen.

Varmaan pitää tähän väliin sanoa, että tästä on hyvä jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Silloin kun Olkinuoran pesti julkistettiin, SaiPan tiedotteessa luki näin:

"SaiPa on hankkinut 3.12.2016 ulottuvalla sopimuksella maalivahti Jussi Olkinuoran."

Tryoutiin sisältyisi kai lähtökohtaisesti optio sopimuksen jatkamisesta, mutta ainakaan tuossa tiedotteessa ei sellaista erikseen mainittu. Toisaalta voisi kuvitella, että tällaisessa tapauksessa jonkunlaisen option sisällyttäminen sopimukseen olisi rutiinia.

Oli ihan mukava voitto vaihteeksi, toivottavasti näitä saadaan lisää ja tunnelma piristyy täällä SaiPan "kannattajien" joukoissakin. Varsinkin otteluseurantaketjujen seuraaminen on viime aikoina ollut juuri niin raskasta kuin FASlapsi kirjoitti tämän illan otteluseurannassa.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
No niin. 2p maistuu. Viikon kokonaissaldo 3/9p ei sen sijaan kovin kummoinen ole. Pelihän oli tänään(kin) aikamoista kuraa, varsinkin hyökkääminen. Maalitykki Hamiltonkin on nyt ollut muutaman pelin aika jäässä. Puolustuspäässä oli ihan asiallista taistelua, siitä propsit. Olkinuora ja tuuri pelasti tänään SaiPalle 2p, ei voi sanoa ansaitusti, mutta kaikki otetaan vastaan.

Pelin tason on nyt kuitenkin jatkossa noustava aika paljon, jos meinataan sinne keskikastiin kammeta. Toivottavasti tauko tulee nyt sitten hyvään saumaan ja saadaan kenties joku järki tohon pelaamiseen ja tasaisuutta otteisiin. Sarja on vielä suht tasainen, mutta vauhtiin on syytä päästä heti tauon jälkeen.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Matti Järvinen 16 ottelua tehoin 2+13 = 15 pelaa kyllä sellaista alkukautta ainakin tehopisteiden valossa, että näinä aikoina leivotaan parivuotista sopparia jonnekin JYP:iin tai HPK:hon.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt Jussi 2:lle jatkosopimus! Kaverihan on aivan timantti! Järvisellekin vaan jatkosopimus ja nopeasti tai JYP tai Lukko vie miehen. Huonolla pelillä tuli tänään kaksi pistettä, onneksi Olkinuora oli kuitenkin tänään niin loistava että piti SaiPan taistelemassa pisteistä. Kiitokset vaan Oljelle. Onneksi myös Maalahti ja Taipalus saivat maalihanat auki, heidänkin peli tulee varmasti paranemaan. Kyllä se siitä lähtee tuo peli paranemaan kun tuli noin monta onnistumista tänään. Vierasvoitto plakkarissa on hyvä lähteä tauolle. Kyllä Saipa tästä vielä nousee!
 

ahal

Jäsen
Jollain kumman väännöllä (pelitapa?) sputnikit sitten kairasivat pari pistettä mukaansa Turusta, ettei ilman tuliaisia jääty. Hyvä niin. Torjunnat 17-41, joten ihan nappiin matsi ei mennyt, mutta kiekot kuitenkin pomppivat vieraille. Pelistä tuli väkisin mieleen vuosien takaiset mittelöt, kun Atu koutsasi keltamustia. Pörrättiin ympäri kaukaloa, näennäisesti hallittiinkin mutta ei oikein päästy tekopaikoille. Melkein saatiin kuin entinen renki piialta.

Nyt siellä oli kaksi samantyylistä joukkuetta mukana intoa ja tahtoa muttei oikein valmista tullut mistään. Maalivahdit olivat kuitenkin hyviä, joten totaaliselta havaijikiekon tulokselta vältyttiin.

Viime vuonna samaan aikaan SaiPalla oli 23 pistettä ja maalisuhde 47-45 sekä sijoitus 8. Ässät oli 13. 21 pisteellä. Joten aika samaan tahtiin mennään nytkin. Suuria eroja ei ole vielä syntynyt. Viime kaudella HIFK oli jo kuitenkin repäissyt 9 pisteen kaulan kakkoseen Kärppiin.

Nykyjoukkueessa pistää silmään mm. se, että "paketti" ei pidä. Viisikko hajoaa luvattoman helposti ja välimatkat kavereihin repeävät kymmeniksi metreiksi. Ei hme, että syötöt eivät löydä kohteitaan. Näyttää, että pelaajien nuppiin on taottu hokemaa pelata ensi sijassa ylöspäin, palautella ei juuri saa. No siitä seuraa sitten, että keskialueella ja viimeistään hyökkäyssinisellä roiskaistaan kiekko päätyä kohti ja usein vielä suoraan naapurin lapaan. Pelaajilta näyttää itseluottamus valuneen viemäriin, kun kaikki pelkäävät virheitä. Kiekollinen peli jää hätäiseksi näpräämiseksi, kunnes vastustaja pakottaa luopumaan lätkästä. Jos tällä tavalla on määrä edetä jatkossakin, on helppo ennustaa vaikeuksien jatkumista.

Havainnot ovat sikäli kummallisia, että SaiPa on Peksin aikana pärjännyt aina, kun viisikkopeli on kunnossa. On edetty muskettisoturien tavoin, yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Minun kaaliini ei uppoa, miksi yhtäkkiä pitäisi kääntyä hyväksi koetusta sapluunasta vieraampaan pelitapaan, kun se näyttää noin vaikealta. Sanni tietää tasan tarkkaan, mitä Peksi halusi ja osin toteuttikin. Aina se ei tietysti hänelläkään toiminut, kuten oli suunnitellut. Muuten olisi se mitali jo saatu.

Asiaa auttaisi, jos valmentajat jollain tavalla avaisivat pelillistä identiteettiään, mitä oikein yritetään. Nyt meidänkin aika menee kynsiä purressa ja miettiessä, mitä helkkaria nuo jätkät oikein yrittää tai edes ajattelee, kun mistään ei tuu mitään. Jännää on pelistä toiseen, mutta viihtyvyyden kanssa on niin ja näin.

Yksittäiset voitot antavat hengähdysaikaa ja toivoa, mutta seuraava peli voi taas kaiken huuhtoa merten syvyyksiin. Tai Saimaan mustiin laineisiin. On tää kiduttavaa. Tauolla arvatenkin treenataan ja kovaa, jotta tauon jälkeen ollaan varmasti jumissa. Sekä pää että kroppa. Saas nähdä.

Edit ja sorry. Unohdin tuon Växjö-koitoksen kokonaan. No siellä hän peli kulkee rullaten kuten aiemminkin..
 
Viimeksi muokattu:

Sputnikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Oilers
Helvetin hyvä, että saatiin voitto surkeella pelillä. Puolustus toimi ja erityismaininnat Olkinuoralle maalilla, piti meidät mukana. Tiistaina sitten Ruottin poikien kaatoon.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Matti Järvinen 16 ottelua tehoin 2+13 = 15 pelaa kyllä sellaista alkukautta ainakin tehopisteiden valossa, että näinä aikoina leivotaan parivuotista sopparia jonnekin JYP:iin tai HPK:hon.
TPS:n kauden 2017-18 joukkueen rakenteluketjussa kaavailtiin ykköskenttää: McFarland-Järvinen-Hamilton. Hehheh, ei hitois, jatkopaprua nyt sille Massille, niinku olis jo! Eihän moinen koko kentän kaappaus olis kaiketi edes mahdollista, mutta kyllähän vituttais, jos noin kävis.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tauko tulee hyvään saumaan. Tosin eihän meillä mitään taukoa ole kiitos CHLn. Mielestäni SaiPan pelissä on ollut välähdyksiä paremmasta. Etenkin Ilvestä vastaan SaiPa oli hyvä ja työteliäs. Sen ottelun ekan erän ilmeen haluaisin nähdä aina. Toki niin, että paikoista tehtäisiin myös maaleja. Maalivahtien suhteen ei ole ongelmaa. Kokoonpano muutenkin on aika tasapainoinen ja laadukas. Haluaisin nähdä Trotterin keskushyökkääjänä, mutta jostain syystä Santanen ei ole samoilla linjoilla.
 

Sputnikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Oilers
Luulisin, että Massinkin aika on tullut tämän kauden jälkeen siirtyä muihin maisemiin. Kaksi hyvää kautta takana verrattuna uran muihin kausiin ja nyt kolmas lopullinen läpimurtokausi tulossa. Eiköhän Matille on uran kannalta parasta lähteä vaativampiin seuroihin esim. SHL:ään, kun kaiken on antanut Lappeenrannassa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuntuupas jotenkin hyvältä tuo eilinen voitto. Parannettavaa todella paljon kuitenkin ja tuskin joukkue itsekkään kovin tyytyväinen alkukauteen on. On ollut ongelmia omanpään pelissä, erikoistilanteissa ja tasaisuuden pitämisessä läpi alkukauden. Parannusta kuitenkin leijuu ilmassa käsittääkseni alivoimapeli on toiminut jo paremmin ja aivan samanlaista sähellystä ei enää omassa päässäkään ole kuin se pahimmillaan oli.

Vahva luotto joukkueeseen edelleen ja edelleen pidän sen uskomukseni, että Santasen joukkue on 30 pelin jälkeen vakiinnuttanut paikkansa kympin sakissa ja siellä tullaan myös pysymään. Siitä sitten ylöspäin sijat 7-9 pitäisi ainakin olla mahdollisia. Tirkkonenhan valmensi ensimmäisellä kaudellaan SaiPan sääleihin ja enempäää en odota myöskään Santaselta, vaikka sitä toki toivonkin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Saas nähdä missä Massi pelaa ensi kaudella. Useinhan se on mennyt niin että marras-joulukuun aikoihin rahaseurat tekee näitä siirtojaan, vaikka niin ei sääntöjen mukaan saisikaan tehdä. No, toivotaan ettei ainakaan mikään toinen Liiga-seura naaraa Massia. Ihan hatusta voisin reväistä ennustuksen, että Tirkkonen houkuttelee Massin ensi kaudeksi Kloteniin.

Vielä syyskuussa olisi Järvisen jatkosopimuksen tekeminen ollut varmasti helpompaa&halvempaa, mutta eipä tälläkään palstalla silloin kukaan tainnut osata vaatia Järvisen sopparin jatkamista. Lähinnä valiteltiin kun ei perkele ole sitä mitat täyttävää ykkössentteriä.

EDIT: Lisätään tähän nyt vielä allekirjoittaneen heinäkuun helteillä näkemä hallusinaatio aiheesta Matti Järvinen:

Näin enneunen. Matti Järvinen pelailee syyskaudella päällisin puolin samaan tyyliin kuin ennenkin, välillä tulee tehot 1+1 ja välillä kiikarit. Joulutauon lähestyessä kuitenkin ihmetellään, että miten helvetissä Ma$$in PPG voi olla 1,00?! Pitäiskö vielä yrittää tehdä jatkosopparia, vai pitäiskö vaan myydä siirtorajalla jollekin oligarkille, kun se kuitenkin floppaa keväällä viimeistään?
 
Viimeksi muokattu:

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vielä syyskuussa olisi Järvisen jatkosopimuksen tekeminen ollut varmasti helpompaa&halvempaa, mutta eipä tälläkään palstalla silloin kukaan tainnut osata vaatia Järvisen sopparin jatkamista. Lähinnä valiteltiin kun ei perkele ole sitä mitat täyttävää ykkössentteriä.

EDIT: Lisätään tähän nyt vielä allekirjoittaneen heinäkuun helteillä näkemä hallusinaatio aiheesta Matti Järvinen:

Kyllähän täällä oli meitä jotka syksyllä olimme sitä mieltä että Massi on mitat täyttävä ykkössentteri. Mutta sekin hautautui näiden kovaäänisten negailijoiden negailun alle. Mutta sitähän se meininki oli että Koskirannan haukkumisvimmassa ja ainaisessa "vielä puuttuu se ykkössentteri" -kirjoittelussa sattui nyt vaan Järvisen olemassaolo unohtumaan.

Materiaali jengissä on liian kova poffien ulkopuolelle jäämiseen. Tai silloin on kyllä joku mennyt pahasti vikaan ja valmennusta tulee seuraavalle kaudelle vaihtaa. Toivottavasti taloudellisesti ei tulisi todella pahasti takkiin kun on pelaajia hakemalla yritetty reagoida tilanteeseen.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kotipelejä on nyt pelattu liian paljon puolityhjälle hallille, mikä ei voi olla näkymättä kassavirrassa. Myynnissä on ikävä kyllä epäonnistuttu selvästi. Tahdin pitää parantua kaukalossa ja hallin ovella, jotta tästä kaudesta ei tule urheilullista ja taloudellista katastrofia. Koska tammi-helmikuussa vasta pudotaan kunnolla kyydistä, jos pelillinen tuska ei ala hellittää.
 

ahal

Jäsen
Tilastoja silmäilemällä havaitsee pian, että sputnikkien suurin ongelma on peräpäässä. Jussien on sanottu pelanneen hyvin maalinsuulla, mutta keskimääräiset päästetyt (M 2,81 ja O 2,97) ovat silti selvästi viime kautta heikommat (M 1,96 ja JN 2,54). Jussi ja Jani päästivät viime kaudella yhteensä 134 maalia taakseen, mutta nykymenolla ylitetään 170 häkkiä ilman puolustuksen tiivistymistä. Lisäksi noin kymmenkunta häkkiä tehdään kauden aikana tyhjiin.

Pakeista ovat poistuneet Löfquist, Larsson ja Riikola. Tilalle ovat tulleet Sneck ja Taipalus. Tulokkaat eivät ole pystyneet korvaamaan sen paremmin Löfquistin pistesaldoa kuin Larssonin +18 tehotilastoakaan. Pakeista ainoa plussalla (+1) on Backman. Joku uusi luuta tuonne tarvittaisiin pelitavallisten muutosten lisäksi.

Joukkue on tehnyt tähän mennessä 40 maalia ja se kertomalla neljällä päästään n. 160:een (viime kaudella 178). Parantamisen varaa sielläkin on, mutta 3-4 tehdyllä maalilla voitetaankin tasaisia matseja, jos peräpää pitää. Rökälevoittoja kohdalle osuu kuitenkin melko harvoin, muutama kauteen.

CHL-matsien perusteella SaiPa osaa puolustaakin, mutta jostain kumman syystä liigassa se on vaikeaa. Asenteestako kiinni? Yhtä kaikki, jos toinen vartti menee samoissa merkeissä, vaikeaa on pistepussia kasvattaa nykyisellä 1,19-keskitahdilla (viime kaudella 1,65).
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tilastoja silmäilemällä havaitsee pian, että sputnikkien suurin ongelma on peräpäässä.

En nyt laittanut kilometrin pituista lainausta, sori siitä.

Minusta tuossa SaiPan varsinaisessa puolustuspelaamisessa ei ole suurta ongelmaa, vaan pelaajien itseluottamuksessa, mistä aiheutuu pelistä toiseen räikeitä virheitä kiekon kanssa, mistä avautuu helppoja paikkoja vastustajalle. Nuo pelaajat pystyvät paljon parempaan. Toinen ongelma on se, että otetaan lähes joka ilta turhia jäähyjä, joskus tosiaan useita illassa, mikä tietenkin aiheuttaa kolinaa omissa aiempaa enemmän. Kolmas, mielestäni suurin ongelma on se, että tuon joukkueen hyökkääminen on niin huonosti organisoitua, ettei kiekko pysy hyökkäyspäässä melkein ikinä pitkiä aikoja, mikä taas käytännössä tarkoittaa sitä, että se kiekko päätyy useammin omaan päähän, mistä seuraa maaleja omiin. Maalivahdit ovat taas mielestäni pelanneet jopa viime kautta paremmin, sanoo tilastot mitä sanoo.

Viime kauden SaiPalla ei muistaakseni ollut noista mainitsemistani ongelmista oikein muita kuin nuo turhat jäähyt, ajoittain.
 

ahal

Jäsen
Minusta tuossa SaiPan varsinaisessa puolustuspelaamisessa ei ole suurta ongelmaa, vaan pelaajien itseluottamuksessa, mistä aiheutuu pelistä toiseen räikeitä virheitä kiekon kanssa, mistä avautuu helppoja paikkoja vastustajalle. Nuo pelaajat pystyvät paljon parempaan.
Niin, tilastot ovat toki seurausta tapahtumien kulusta. Tässä herää kysymys, miksi pelaajien itseluottamus on romahtanut? Kokemuksesta voin sanoa, että itseluottamus on heikoilla, jos jotain asiaa ei tiedä, opi tai ymmärrä. Kaikki tosiaan tiedämme, että nykypelaajat ovat esittäneet välillä todella hyvää hokia. Miksi se ei nyt onnistu? Valmennus ohoi!

Toinen ongelma on se, että otetaan lähes joka ilta turhia jäähyjä, joskus tosiaan useita illassa, mikä tietenkin aiheuttaa kolinaa omissa aiempaa enemmän.
Turhat jäähyt saattavat olla seurausta ykköskohdasta, epätietoisuutta ja turhautumista. Tai sitten pelikunto ei vaan riitä. Tuskin niitä kukaan nyt tahallaan ottaisi.
Kolmas, mielestäni suurin ongelma on se, että tuon joukkueen hyökkääminen on niin huonosti organisoitua, ettei kiekko pysy hyökkäyspäässä melkein ikinä pitkiä aikoja, mikä taas käytännössä tarkoittaa sitä, että se kiekko päätyy useammin omaan päähän, mistä seuraa maaleja omiin.
Tästä samaa mieltä. Ja taas katse kääntyy vaihtoaitioon.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tekisivät nyt tuon Järvisen kanssa jatkosopparin, ennen kuin on liian myöhäistä. Tänäänkin pääsi pisteille.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa oli tänään hyvä. Tosi hyvä. Ottelusta heräsi silti yksi kysymys. Mitä vittua on tapahtunut Ville Leinolle?
Kun saa 27 miljoonaa tekemättä mitään saattaa menettää intohimon jääkiekkoon. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Tienaa vuoteen 2020 asti 1,2 miljoonaa per vuosi. Lisäksi laajenti toimintansa nyt omaan vaatemerkkiin.

Ville Leino on yksi omia suosikkeja suomalaisista pelaajista ja toivoisin herralle ryhtiliikettä.

E: korjasin faktoja :)
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Kun saa 36 miljoonaa tekemättä mitään saattaa menettää intohimon jääkiekkoon. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

Ville Leino on yksi omia suosikkeja suomalaisista pelaajista ja toivoisin herralle ryhtiliikettä.
Kunhan ei vielä viikon päästä. =)
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paranee paranee, ainakin CHL:ssä, nyt jo sellainen karvaa vailla kaksi erää hyvää tekemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös