Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 591 440
  • 4 204

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Se on aivan sama muuttuuko ensi kaudella hyökkäys vai ei, mikäli Törmänen jatkaa linjallaan. Organisoitu joukkue voittaa aina organisoimattoman joukkueen. Tämän illan peli oli tasakentällisin melko tasainen, lievästi Tapparan, mutta on aivan turha laskea torjuntoja, kun toinen pelaa isot minuutit ylivoimaa ja toinen ei minuuttiakaan. Lähtemättä analysoimaan noita jäähyjä, niin eihän tuomareiden työskentelyä voi kun ihmetellä, varmistivat varmaan joka toisen pelin finaaleissa, ainakin Tapola tulee tätä vaatimaan.

Toivottavasti saadaan ensi kaudelle pari pakkia, jotka osaavat ampua siniviivalta ja valmentaja, joka rakentaa joukkueelle pelitavan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten samaa mieltä, mutta johtopäätös on nähdäkseni väärä. Hyökkäyksessä riittäisi että Aaltonen & Johansson lähtisivät helvettiin, mutta puolustukseen tarvittaisiin vaihtuvuutta.

Mielipidekysymys, ainakin osittain. Ajattelin sillä tavalla että Heiskanen, Eronen, Salmela, Kaski ja Finley olisivat Liigaan riittäviä puolustajia, jos pelisysteemi olisi kunnossa ja jos heistä kaikki yltäisivät edes suurimmassa osassa otteluita omalle tasolleen. No, tossa oli jo kaksi jos-sanaa ja toki toivon että myös puolustuksen ensi kauden kärkihankinnat (1-2) osuvat kohdalleen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä menee katkeraksi häviäjän puheeksi, mutta onhan tuo Tapparan pelaaminen ihan oksettavaa touhua. Eihän siinä, kyllähän sillä tulosta tulee ja luultavasti jos IFK vetelisi näitä playoffvoittoja välierissä samalla tyylillä, niin olisin sitä mieltä, että ei pelillä väliä kunhan tulosta tulee.
Toki ongelma on myös siinä, että IFK:lla ei ole aseita murtaa tuota. Sitten kun on edes jonkinlaisesti päästy hyökkäysalueelle, niin ratkaisut on heikkoja ja perussyötökin sössitään ulos alueelta jne.
Kyllä tässä on ihan helvetin ikävä tuota edellistä TPS-sarjaa, enkä tarkoita tuloksellisesti.

Liigassa on 15 jengiä ja joka kevät tämä saatanan sinioranssi trappi tulee meitä vastaan.

En usko, että kovin väärässä on ne ihmiset kuten Petteri Sihvonen, jotka väittävät että Liiga on maailman taktisin jääkiekkosarja. Onhan tuo SHL:n menokin ihan saatanasti viihdyttävämpää eikä vain sen takia, että pelaajat ovat keskimääräisesti rahtusen tasokkaampia vaikka sekin auttaa asiaa. Kyllähän keskimääräinen liigapeli on tasoltaan heikkoa ja yksi suuri syy siinä on juuri ylitaktisuus. Tämähän ongelma on myös ollut junnuissa, kun valmentajat himoavat menestystä eikä muisteta, että pelaajien kehitys olisi tärkeintä.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On täysin anteeksiantamatonta, että Liigan tuomaritoiminta kumartaa Tapparan edessä joka vitun kerta, suorastaan lajia halveksivaa toimintaa sillä tuo peli ei ole jääkiekkoa vaan jotain ihan muuta. En valita IFK:n jäähyistä koska niistä suurin osa oli aivan aiheellisia jopa näin punalasien takaa, valitan siitä ettei siellä vihelletä Tapparalle yhtään mitään! Kaverit roikkuvat koko elopainolla mailassa kiinni, tunkevat virveliä kainaloon surutta ja estävät minkä vain kerkeävät ja kaikelta tältä tuomarit sulkevat silmänsä, oi miksi tuomarit ja Liiga miksi? Tämä kaikki toiminta tappaa niin kiekollisen pelin kuin myös vauhdin joka tekee näistä matseista aivan uskomattoman tylsää katsottavaa.
Oikeastaan ihan samaa mieltä. Joka vuosi tämä kummittelee minunkin mielessäni ja koitan saada sitä ulos selittelemällä, että kyllä ne kaikki roikkuu yhtä paljon jne. Ei se vain siltä näytä, kun aina Tapparan tullessa vastaan peli muuttuu painimiseksi. On muuten ihan perkeleen rasittavaa katsottavaa kun kaatunutkin saa pitää vielä vastustajan kädestä kiinni maalin edessä. Hyvä siinä on sitten pelata. Ei tunnu olevan Tapparalla otteluseurannassa muilta paikkakunnilta paljoa faneja, enkä usko tämän johtuvan vain kateellisuudesta ja muusta selittelystä. Vaikeahan tuota olisi nyt ihan ansaitustikin hävityn sarjan jälkeen ryhtyä symppaamaan. Eihän se Tapparan vika ole kun hyödyntävät tämän linjan, mutta kyllä he sitä eniten edukseen käyttävät. Tämä on sitten fakta. Ja nyt se hymiö. Liigan pitäisi tehdä jotain ettei tätä antilätkää joutuisi joka kevät katsomaan.

Olipa katkeraa ja voisi omienkin pelistä jotain kirjoittaa, mutta en jaksa. Puran mieluummin nyt näin tätä vitutusta.
 

Stigu

Jäsen
Se on aivan sama muuttuuko ensi kaudella hyökkäys vai ei, mikäli Törmänen jatkaa linjallaan. Organisoitu joukkue voittaa aina organisoimattoman joukkueen..
Tämähän on nyt kolme kautta peräkkäin todettu, joten ihmetellä täytyy jos Törmänen hakkaa neljännen kerran päänsä Tapolan Makkarapuuhun vain todistaakseen itselleen että lätkässä on tullut aika antaa pelaajille enemmän vapauksia.

Ja tuosta Tapparasta ja sen tylsyydestä: Jokaisen Tapparan vastustajan tehtävänä on osoittaa heidän pelinsä "vääräksi" tai "liian taktiseksi". Tähän mennessä siihen ei ole pystynyt kukaan tälläkään kaudella, epäilen että pystyy finaaleissakaan.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Ei millään pahalla, mutta tuo Tapparan "antilätkä" on kuitenkin hienompaa katsottavaa, kun IFKn pitkä ja perään. Tapparalla on koko ajan tiedossa miten kiekkoa siirretään ja missä kukin pelaaja on. Sitä myötä rakennettiin jälleen kerran paikkoja, vaikka kuinka paljon. Taktisesti Tapola on monta askelta edellä Stögöä, valitettavasti. Nopeata kaääntölätkää, ala SHL, ei meillä pelaa faktitsesti yksikään jengi, Kalpa ja JYP, lähimpinä. IFKn osalta minä en näe mitään selvää taktiikkaa, ainoastaan luottamusta muutamaan taitavaan yksilöön, tyyliin Rask, Hintz,Elkins, Aaltonen. Muuten vaan heitetään kiekkoa ja rynnätään perään. Noin valmistautuneelle jengille, kuten Tappara, homma ei pitkässä juoksussa toimi.
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallilta pois kävellessä en voinut olla miettimättä:

Onko jotain periaatteellista syytä, miksi ei voitaisi pelata kahvaran trappia vastaan näin: hyökkääjät luistelee täysillä / helvetin lujaa kohti päätyä kolmella kaistalla eivätkä edes odota syöttöä. Sitähän trappi ei voi pysäyttää. Pakki, ihan sama kuka, lämää kiekon täysillä ränniin vähän ennen kuin hyökkääjät ohittavat sinisen. Pakki ei edes yrittäisi syöttää. Nythän kuvio menee niin, että lähdetään hitaasti liikkeelle, kenellekään ei voi syöttää, kiekko päätyyn ja hitaat hyökkääjät auttamattoman myöhässä perään.

Nimim. "Olenko nero vai enkö vain tajuu?"

Edit: Tällä tavalla pelatessa hyökkääjät olisivat aina menossa kovaa kohti päätyä kun taas trappiin asettuneet pelaajat olisivat väistämättä peruuttamassa ja joutuisivat kääntymään. Hienointa tietenkin olisi, jos joukkueen "pelilliseen identiteettiin" kuuluisi se, että tällä taktiikalla voitaisiin pelata vaikka erä tarvittaessa. Ei se voi olla niin helvetin vaikeaa sanoa kopissa: "Ensi erässä hyökkääjät luistelevat täysillä kohti päätyä JOKA hyökkäyksessä, älkää edes kuvitelko, että joku koittaa syöttää lapaan. Pakit, ette koita syöttää, vaan vedätte sen kiekon vaan päätyyn." Antti, herätys!!
 
Viimeksi muokattu:

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:han taisteli tänään ihan hyvin. Positiivista oli myös se, että esim. keskialueen peli (träppi) oli ihan kuin oikealla lätkäjengillä. Keskialueen peli menikin mielestäni tasan, ja Tappara oli parempi IFK:n maalin edessä sekä omalla puolustusalueella. Varsinkin tuo Tapparan oman puolustusalueen boksi on jäätävän hyvä, taisi IFK saada kaikenkaikkiaan 3 maalipaikkaa. Samoin Tapparan pelaajat menivät paljon vahvemmin IFK:n maalille.

Kaikenkaikkiaan IFK:n kausi on kuin 5 000 metrin juoksu: Viimeisellä kierroksella (pleijarit) IFK:n loppukiri on ihan yhtä hyvä kuin voittajan, ainoa ongelma on se, että olemme voitajasta pari kierrosta jäljessä. Jotenkin tästä kaudesta jää hyvin sekavat fiilikset: Runkosarja pelkkää Lumousta, sitten pleijareissa ihan hyvää venymistä: Viisikkopeli tivistyy, pelaajat tsemppaavat ja peli on viihdyttävää. Kuitenkin päällimmäisenä kaudesta jää iso kysymys: Miksi ihmeessä tuo joukkueen kehitys alkoi tapahtua niin myöhään? Miksei se voinut alkaa kauden ensimmäisistä treeneistä? Tai miksei valmentajan + jengin kolmen kauden tiivis yhteiselo näy paremmin kentällä?
Todella hyvin sanottu. Samaa peliä katsottiin.

@tumba17 on myös mielestäni oikeilla jäljillä. Huonompaa ja tylsempää kiekkoa me pelaamme kuin Tappara.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Trappara on pelannut viimeiset kymmenen vuotta tuota samaa anti-jääkiekkoa. Onko oikeasti niin, että IFK on ainoa joukkue, joka ei ole keksinyt tuohon muuriin mitään läpäisykeinoa? Heitetään punaviivalta roikkuna päätyyn ja jos seeprat eivät erehdy viheltämään sitä pitkänä, niin kiekkoa on vastaanottamassa kolme vastustajaa ennen ensimmäistä omaa. Onko toiminut kertaakaan? Millä todennäköisyydellä alkaisi tässä vaiheessa toimia? Aivan, jatketaan siis kokeilua.

Tuo on totta, IFK on ollut eniten kusessa ja aseettomin trapparan kanssa viimeiset 5 vuotta. Voittihan tappara runkosarjan, mutta mitään muuta jengiä vastaan tilastot ei ole tällaista murhaa. Kun ei olla edes lähellä, miksei?

En tiedä stögön taktisita kyvyistä, mutta siellä voitaisiin ottaa video kauiiseen käteen ja katsoa kuinka Ilves kolme kertaa puhkoi träpin. Ei se saakeli voi olla niin, että sama jengi kyykyttää 20 vuotta putkeen ja menestys on kiinni siitä, että tiputtaako joku muu jengi Tapparan. (IFK:n mestaruusvuosina ei olla kohdattu tapparaa, varmaan mestaruuksia olisi nolla jos oltaisiin....)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@tumba17 on myös mielestäni oikeilla jäljillä. Huonompaa ja tylsempää kiekkoa me pelaamme kuin Tappara.

Tähän vaikuttaa täysin sataprosenttisesti vastustaja. Jos vastassa on joukkue kuten Tappara niin miten helvetissä pelaat viihdyttävää lätkää? Et sä tuolla hyökkäysalueella taikoja tee kun sun kädessä roikkuu kaveri tai pitää mailasta kiinni jne. Ja kun sinne hyökkäysalueelle mennään niin vastassa on viiden miehen träppi keskialueella ei siinä vauhti säily sitten millään. Miksi IFK:n peli oli TPS:ää vastaan viihdyttävämpää? Siksi, että pelissä oli vauhti mukana koko ajan. TPS träppäsi todella vähän ja samoin IFK, peli oli avointa. Tappara on paras tuossa träppäämisessä, paskaa lätkää, mutta jos tuosta nauttii niin sen kuin.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Hallilta pois kävellessä en voinut olla miettimättä:

Onko jotain periaatteellista syytä, miksi ei voitaisi pelata kahvaran trappia vastaan näin: hyökkääjät luistelee täysillä / helvetin lujaa kohti päätyä kolmella kaistalla eivätkä edes odota syöttlä. Sitähän trappi ei voi pysäyttää. Pakki, ihan sama kuka, lämää kiekon täysillä ränniin vähän ennen kuin hyökkääjät ohittavat sinisen. Pakki ei ede yrittäisi syöttää. Nythän kuvio menee niin, että lähdetään hitaasti liikkeelle, kenellekään ei voi syöttää, kiekko päätyyn ja hitaat hyökkääjät auttamattoman myöhässä perään.

Nimim. "Olenko nero vai enkö vain tajuu?"

Tykkään!
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Hallilta pois kävellessä en voinut olla miettimättä:

Onko jotain periaatteellista syytä, miksi ei voitaisi pelata kahvaran trappia vastaan näin: hyökkääjät luistelee täysillä / helvetin lujaa kohti päätyä kolmella kaistalla eivätkä edes odota syöttlä. Sitähän trappi ei voi pysäyttää. Pakki, ihan sama kuka, lämää kiekon täysillä ränniin vähän ennen kuin hyökkääjät ohittavat sinisen. Pakki ei ede yrittäisi syöttää. Nythän kuvio menee niin, että lähdetään hitaasti liikkeelle, kenellekään ei voi syöttää, kiekko päätyyn ja hitaat hyökkääjät auttamattoman myöhässä perään.

Nimim. "Olenko nero vai enkö vain tajuu?"

Onnistuko se ajoitus tänään kertaakaa? Itse en muista edes yhtä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tähän vaikuttaa täysin sataprosenttisesti vastustaja. Jos vastassa on joukkue kuten Tappara niin miten helvetissä pelaat viihdyttävää lätkää? Et sä tuolla hyökkäysalueella taikoja tee kun sun kädessä roikkuu kaveri tai pitää mailasta kiinni jne. Ja kun sinne hyökkäysalueelle mennään niin vastassa on viiden miehen träppi keskialueella ei siinä vauhti säily sitten millään. Miksi IFK:n peli oli TPS:ää vastaan viihdyttävämpää? Siksi, että pelissä oli vauhti mukana koko ajan. TPS träppäsi todella vähän ja samoin IFK, peli oli avointa. Tappara on paras tuossa träppäämisessä, paskaa lätkää, mutta jos tuosta nauttii niin sen kuin.

Hemmetin hyvin pistit Walkin sanoiksi noita ajatuksia, joita itselläkin on.

Jarrulätkä -vitutuksen lisäksi meidän puolella on erittäin huonosti suorittavia yksilöitä, kuten Eronen ja Aaltonen, jotka menettävät typerästi kiekkoja, ja antaa vastustajalle mahdollisuuden nopeaan kääntöpeliin.

Tähän vielä tämänpäiväinen tuomarifarssi, niin alkaa värisuora olemaan valmis.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
5 vastaan 5 täyttä tervanjuontia, ei käytännössä yhtään selvää tekopaikkaa. Nyt kun viime pelissä alkoi ylivoima tuottaa tulosta, ei sitten Tapparaa saatu jäähylle millään jostain syystä. Siinä iso tekijä tappioon tänään.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko jotain periaatteellista syytä, miksi ei voitaisi pelata kahvaran trappia vastaan näin: hyökkääjät luistelee täysillä / helvetin lujaa kohti päätyä kolmella kaistalla eivätkä edes odota syöttöä. Sitähän trappi ei voi pysäyttää. Pakki, ihan sama kuka, lämää kiekon täysillä ränniin vähän ennen kuin hyökkääjät ohittavat sinisen. Pakki ei edes yrittäisi syöttää. Nythän kuvio menee niin, että lähdetään hitaasti liikkeelle, kenellekään ei voi syöttää, kiekko päätyyn ja hitaat hyökkääjät auttamattoman myöhässä perään.
Varmaan suurin osa noistakin menisi vituiksi, kun Tappara taitaa kiekottoman pelaajan estämisen niin hyvin. Vaikea polkea täysillä päätyyn jos joku kusipää on luistelulinjalla koko ajan. Lisäksi vastustaja pääsisi jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin, kun meidän pakeista valtaosa ei saa kiekkoa edes yli punaviivan menettämättä sitä. Joka tapauksessa jotain vastaavaa olen itsekin miettinyt, kun ei mene jakeluun miten noi pitkä päätyyn ja perään-tilanteet päättyvät jatkuvasti siihen, että siellä on 2-3 Tapparan pelaajaa ensin paikalla ja IFK:n kärkikarvaajat 5 metriä perässä. Ei se nyt voi olla niin vaikeeta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hemmetin hyvin pistit Walkin sanoiksi noita ajatuksia, joita itselläkin on.

Kiitos. Ottaa vaan niin helvetisti päähän tämä Liigan nykytila, mahdollisuudet olisi nähdä hyvää lätkää jos otettaisiin järki käteen ja säännöt peliin, mutta ei. Nyt Liiga ei tarjoa yhtään mitään viihdettä niin miksi tässä enää tätä paskaa tukisi? Enhän minä käy ratsastustakaan katsomassa, koska en saa siitä mitään irti ja sama tilanne on Liigan kohdalla nyt. Ainut vaan, että itse laji kyllä kiinnostaisi ja sekös harmittaa.

Olisi mielenkiintoista nähdä miten Tappara toimisi keskiviikkona jos IFK parkkeeraisi joka saatanan kerta oman maalinsa taakse ja jäisi surutta sinne niin kauan kunnes sieltä tullaan ajamaan pois tosissaan. Jos joku Tappara-pelaaja käväisisi tolpan juurella niin IFK:n pakki voisi olla vain maalin toisella sivustalla sitten. Odotettaisiin oikeasti joka ikinen kerta kun se träppi on vastassa niin siellä maalin takana niin kauan kuin vain pitäisi odottaa, lopulta sieltä se yksi saattaisi tulla usean minuutin odottamisen jälkeen ja tällöinhän olisi träpissä yksi pelaaja vähemmän! Eihän tällä ole mitään tekemistä viihteen kanssa niin kaikki konstit käyttöön nyt ja heti!

Flyers mock Lightning's 1-3-1 - YouTube

Vähän kuin Flyers jokunen vuosi sitten Tampaa vastaan teki, eihän niiden trapista irronnut yhtäkään miestä ja veikkaisin, että sama kävisi Tapparan kanssa joka kerta kun IFK parkkeeraisi sinne maalinsa taakse. Luojan kiitos tuo trappi paska ei ole rantautunut maailman parhaaseen sarjaan viemään viihdettä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikenkaikkiaan IFK:n kausi on kuin 5 000 metrin juoksu: Viimeisellä kierroksella (pleijarit) IFK:n loppukiri on ihan yhtä hyvä kuin voittajan, ainoa ongelma on se, että olemme voitajasta pari kierrosta jäljessä. Jotenkin tästä kaudesta jää hyvin sekavat fiilikset: Runkosarja pelkkää Lumousta, sitten pleijareissa ihan hyvää venymistä: Viisikkopeli tivistyy, pelaajat tsemppaavat ja peli on viihdyttävää. Kuitenkin päällimmäisenä kaudesta jää iso kysymys: Miksi ihmeessä tuo joukkueen kehitys alkoi tapahtua niin myöhään? Miksei se voinut alkaa kauden ensimmäisistä treeneistä? Tai miksei valmentajan + jengin kolmen kauden tiivis yhteiselo näy paremmin kentällä?

Se on juuri näin, Tapparalla on pelitavastaan tuhansia toistoja takana, IFK:lla niitä ei ole läheskään saman verran, ja se näkyy kyllä kaikessa. Olikohan Kuhta joka sanoi että IFK treenasi ennen Tappara-sarjaa paljon mm. kontrollilähtöjä sekä träppäämistä, jos tässä vaiheessa kautta yritetään saada näitä asioita takaraivoon, niin ollaan menty jo metsään ajat sitten. Stögö on pelitavallisesti poukkoillut tällä kaudella niin moneen otteeseen, että en ihmettele jos pelaajilla ei ole selkäytimessä ne ratkaisut. Ihmehän se olisi jos IFK tässä sarjassa Tapparan neljästi voittaisi, kun pelaajamateriaalilta ollaan kokonaisuutena jäljessä, ja pelitavallisesti IFK alkoi löytää itseään vasta runkosarjan lopulla. Jos Törmänen ensi kaudella jatkaa, niin odotan sitä että IFK:lla on joku pelitapa jota ajetaan jo syyskaudelta sisään, pelaajille saa antaa vapauksia tietyissä asioissa, mutta ne isot raamit pitää olla jokaisella osa-alueella olemassa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko jotain periaatteellista syytä, miksi ei voitaisi pelata kahvaran trappia vastaan näin: hyökkääjät luistelee täysillä / helvetin lujaa kohti päätyä kolmella kaistalla eivätkä edes odota syöttöä. Sitähän trappi ei voi pysäyttää. Pakki, ihan sama kuka, lämää kiekon täysillä ränniin vähän ennen kuin hyökkääjät ohittavat sinisen. Pakki ei edes yrittäisi syöttää. Nythän kuvio menee niin, että lähdetään hitaasti liikkeelle, kenellekään ei voi syöttää, kiekko päätyyn ja hitaat hyökkääjät auttamattoman myöhässä perään.

Nimim. "Olenko nero vai enkö vain tajuu?"

Edit: Tällä tavalla pelatessa hyökkääjät olisivat aina menossa kovaa kohti päätyä kun taas trappiin asettuneet pelaajat olisivat väistämättä peruuttamassa ja joutuisivat kääntymään. Hienointa tietenkin olisi, jos joukkueen "pelilliseen identiteettiin" kuuluisi se, että tällä taktiikalla voitaisiin pelata vaikka erä tarvittaessa. Ei se voi olla niin helvetin vaikeaa sanoa kopissa: "Ensi erässä hyökkääjät luistelevat täysillä kohti päätyä JOKA hyökkäyksessä, älkää edes kuvitelko, että joku koittaa syöttää lapaan. Pakit, ette koita syöttää, vaan vedätte sen kiekon vaan päätyyn." Antti, herätys!!
Hyvää pohdintaa, tätä toivoisi olevan enemmän myös kannattajien keskuudessa. Että oikeasti ajateltaisiin miten ne rakenteet muotoutuvat. Valmentajat yrittävät juuri tälläkin hetkellä pohtia, miten hyökkäyspelinopeutta saataisiin ylös siten, ettei keskustan puolustaminen olisi niskan päällä. Kannattajat eivät siihen yleensä pysty, kunhan suutaan soittavat.

Viestiisi haluaisin kuitenkin todeta, että on kyllä periaatteellinen syy, miksi tuo ehdotuksesi ei ole käänteentekevä. Onhan tuon tyyppisiä tapojakin yritetty, mutta (viisas) vastustaja pystyy lopulta muuttamaan omaa peliään siten, että pitkien kiskominen johtaa aiempaakin täydellisempään pelinopeuden romahtamiseen ja lisäksi ylisuureen hyökkäysriskiyteen. Todennäköisesti vastustaja muuttaisi peliään siten, että sommitelma olisi eräänlainen 1-1-3: kärkikarvaaja ja hänen alapuolellaan oleva kakkonen ns. puolittaisivat kentän eli estäisivät ristipistot painottomalle puolelle, ja alimpana kolmen linja pyrkisi oikean ajoituksen ja luistelunopeuden turvin ensinnäkin voittamaan omat kaistansa ("pelaamaan vastustaja paitsioon") ja toiseksi voittamaan irtokiekot. Sen lisäksi, ettei kyseinen taktiikka välttämättä edes täyttäisi välittömiä tavoitteita (kulmapeliin pääsyä), pitkien kiskominen aiheuttaisi muutakin "välillistä" tuhoa: viisikko venyy kohtuuttomasti, joka vaikeuttaa (suorastaan tuhoaa) jatkopelimahdollisuuksia niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Kyllä sieltä YV:tä tulisi omiin enemmän kuin laki sallii.

Tapparan trap, kuten mikä tahansa keskustaa puolustava viisikko, on kohtuullisesti purettavissa hyvillä, organisoiduilla, tiiviillä viisikkolähdöillä. Turha tehdä tästä mitään suomalaisen jääkiekon suurta hetkeä, jolloin laji on lopullisesti pilalla. Peli kehittyy ja jossakin vaiheessa hyökkäyspelin evoluutio menee taas vaihteeksi puolustuksesta ohitse. Mitä tähän yksittäiseen sarjaan tulee, niin peli on jo menetetty. Tiiviyttä ei rakenneta parissa yössä. Jos HIFK tämän sarjan voittaa, se voittaa sen yksilötaidolla.

Valitettavasti ajatus on melko utopistinen, sillä joukkuepelissä kollektiivisuus voittaa individualismin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän vaikuttaa täysin sataprosenttisesti vastustaja.
Olen eri mieltä. HIFK on pelannut vastustajasta riippumatta lähes koko kauden ajan tylsää ja organisoimatonta kiekkoa, ja sitä se on pääasiassa ollut myös näissä pudotuspeleissä. Toki sillä erotuksella, että joukkue on runkosarjan peleistä poiketen näyttänyt edes yrittävänsä. Tapparan pelisysteemi ei ole epäreilun ylivertainen muita liigajoukkueita kohtaan, eikä HIFK ole kärsinyt tässä sarjassa ratkaisevassa määrin tuomareiden epäoikeudenmukaisuudesta.

Yritän siis viestiä, että itse olemme kuoppamme kaivaneet ja siten on ihan turhaa etsiä syypäitä muualta. Tappara pelaa juuri niin kuin HIFK:ta vastaan tulisikin pelata, ja ei ole yllätys, että tämän kauden HIFK on lähes täysin aseeton Tapparaa vastaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Seesam suurin kritiikkini kohdistuukin tuohon tuomaritoimintaan eikä Tapparaan. Toki senkin voin sanoa, että tuo Tapparan trappi pelaaminen on niin järkyttävää skeidaa ettei sitä tulisi yhdenkään joukkueen harrastaa ja mm. NHL:ssä jossa viihdearvo asetetaan kaikkein korkeimmalle tuommoista ei nähdä, ja kun nähtiin niin siitä nousi meteli. Kukaan ei halua katsoa tuota.

Mutta härskeintä on tuo tuomaritoiminta jolla ei ole mitään rajaa. Tuo suosii täysin jengiä joka vain vetäytyy tuohon vitun träppiinsä. Sitten tarrataan mailoista ja käsistä kiinni ja hidastetaan peliä kaikin keinoin ja tältä kaikelta tuomarit ummistavat silmänsä.

Tämän kauden IFK on ollut onneton siinä olet oikeassa, mutta oliko viime vuoden? Tuohan näyttää ihan samalta nyt kuin viime vuonna ja joka vuosi.

Ei tuo mielestäni ole enää viihdettä joten ainakin itsellä alkaa olemaan mitta täynnä. Träpit sun muut paskat eivät kuulu minun jääkiekkoon, mutta kaikista vähiten tuo tuomaritoiminta. Siellä pitäisi olla säännöt, mutta kun ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
5 vastaan 5 täyttä tervanjuontia, ei käytännössä yhtään selvää tekopaikkaa. Nyt kun viime pelissä alkoi ylivoima tuottaa tulosta, ei sitten Tapparaa saatu jäähylle millään jostain syystä. Siinä iso tekijä tappioon tänään.

Hankala sitä vastustajaa on saada jäähylle, jos pyörii vain kulmissa ja muutenkaan ei pysty haastamaan vastustajaa. IFK:n pelaajat eivät pakottaneet Tapparaa rikkomaan. Tapparan puolustaminen oli helvetin tarkkaa touhua, pelaajat eivät lähteneet laukalle, kuten IFK:ssa on tapana toimia.

Ei voi syyttää tuomareita siitä, jos IFK:n pelaajat eivät pysty rakentamaan yhtään mitään ja laukauksia ei saada parhaista sektoreista. Eilinen peli oli kotijoukkueelta täyttä skeidaa ensimmäistä neljää minuuttia lukuunottamatta.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei IFK eilen tuomareihin kaatunut, eikä tule niihin kaatumaan koko sarjassakaan. Ne pari peliä mitä itse nähnyt tästä sarjasta mukaanlukien eilisen, on ongelma aivan sataprosenttisesti IFK:n pelitavassa tai ennemminkin sen puutteessa, joka korostuu heti, kun vastassa on Liigan parhaiten organisoitu karvaus ja puolustus. Pelaajamateriaalin puolesta IFK:lla on vähintäänkin riittävät aseet Tapparan kaatamiseksi, mutta Törmänen saa siitä irti vain todella vajaat tehot. Vertailkaa huvikseen kuinka helpolla IFK jatkuvasti luopuu kiekosta ja miten Tappara taas pysyy kiekossa. Ei se ole mikään yllätys, että henkilökohtaisten virheiden määrä kasvaa, kun pelitapa ei tuo riittävästi peliä edistäviä syöttösuuntia, joka taas pakottaa jatkuvasti hölmöihin ja epätoivoisiin ratkaisuihin. Siinä missä IFK puskee keskialueella ja lopulta antaa kiekon ilmaiseksi Tapparalle, palauttaa Tappara kiekon takaisin pakeille, jos vaihtoehtona on selvästi alivoimainen hyökkäys.Tappara kyllä myös roikkuu sääntöjen rajamailla jatkuvasti, mutta miksi ei niin tekisi, jos tuomarit sen sallii? Miksi IFK ei tee samaa? Turha siitä on Tapparaa syyttää, vaan se on puhtaasti Liigan ja tuomarilinjan ongelma. Tuskinpa se Tapparakaan roikkuisi jatkuvasti hihassa, jos linja olisi tiukempi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Tappara kyllä myös roikkuu sääntöjen rajamailla jatkuvasti, mutta miksi ei niin tekisi, jos tuomarit sen sallii? Miksi IFK ei tee samaa? Turha siitä on Tapparaa syyttää, vaan se on puhtaasti Liigan ja tuomarilinjan ongelma. Tuskinpa se Tapparakaan roikkuisi jatkuvasti hihassa, jos linja olisi tiukempi.

Luulen, että tässä on erona myös se kokemus ja toistojen määrä. :) Tapparalla kiekottoman estäminen mm. blokkaamalla on niin olennaisesti pelitapaan sisäänrakennettu, että sitä voisi jopa ihailla ellei se olisi niin helvetin vastenmielistä. Ja Liigahan antaa tälle hiljaisen hyväksyntänsä, kun jäähyjä ei tule. Voi olla, että tämä on jopa yleisesti jääkiekkoilun suunta, koska päävammat ovat kasvamassa niin suureksi ongelmaksi, että pelin vauhtia on pakko hidastaa erilaisin keinoin.

Eilinen matsi oli kyllä yksi turhauttavimmista koskaan. Tapparalle yksi keskinkertainen tilanne, josta sitten Kuusela laittaa viileästi sisään. Samanlaisessa tilanteessa IFK:lla Aaltonen olisi varmaan heittänyt jalkakynää ja syöttänyt vielä viivaan pakille.. Omasta mielestäni eilen taas ratkaisu oli IFK:n heikoissa syötöissä, liian helpoissa kiekosta luopumisissa ja loppuviimeksi mailan puristamisessa. Täysin voitettavissa oleva peli, kuten se ensimmäinenkin. Tulee ihan viime kevät mieleen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös