Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 594 861
  • 4 204

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin jäi sellainen fiilis tosta pelistä, että IFK olisi ansainnut tasoituksen. Ykköstara filaan ja nousujohteinen peli. Loppujen lopuksi tyhjää maalia ja muitakin paikkoja tasoittaa peli. Silti liian paljon asioita on joukkueessa niin sanotusti vituillaan, että todellisesta kevään rynnistyksestä voisi haaveilla.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Turpaan tuli, ei haittaa. En tiedä olenko ainoa, mutta se oli mun mielestä ainakin asenteen puolesta yksi kauden parhaista peleistä ja piste olisi jossain määrin ollut ansaittu. Allekirjoittaneelle on ihan sama vaikka tulisi kaikki 60 ottelua turpaan, mutta asennetta täytyy olla kun kilpipaita päällä pelataan. Tänään joukkue oli työteliäs.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei makiaa mahan täydeltä nyt sentään.

Olihan HPK kiekollisesti etevämpi ja huomasi, että ovat levänneet eikä ollut eilistä peliä rasitteena. Olisihan tuosta ehkä joku piste voitu paremmalla viimeistelyllä napsia.

Huvittavaa on nuo IFK:n organisoidut hyökkäykset. Vastustajan trappia ei saada millään murrettua ja tuloksena on sitten se, että pakki tuo kiekkoa NOIN punaviivalle asti, kunnes heittää sen päätyyn, josta tuloksena pitkä kiekko, antaa syötön sille ainoalle vapaalle pelaajalle, jolla tälläkin on kaksi ukkoa lähettyvillä ja syöttö katkeaa tai tämän on vain pakko ohjata kiekkoa päätyyn, jonne ei ole kukaan edes menossa jne.
Näitä tilanteita toki edeltää usein se, että IFK:n pakki lähtee muutaman metrin tulemaan oman maalin takaa, kunnes kaartaa takaisin sinne ja näyttää oikein käsillään, että tulkaas takaisin jätkät ja kerätään uusi vauhti. Sitten tuleekin nämä edellämainitut tapahtumat.

Ja ihan oikeasti joku vitun Juuso Salmi. Ukko johtaa varmaan Liigan pitkien kiekkojen tilastoja ja ei olisi kiekollinen pakki edes nelosdivarissa. Joo joo on IFK-sydän ja taistelee kyllä, mutta kun ei vain riitä muuhun kuin alivoimalla seisomaan kiekkojen tielle.
Muutenkin voisi meidän ei-niin kiekollisille pakeille kuten Finley ja Generous kertoa, että älkää nyt pojat yrittäkö mitään pitkiä syöttöjä.

Miksi tuo alivoimakin on viime peleissä ollut sellaista täysin paniikissa olevaa touhua? Vastustaja saa pyörittää melkein koko kaksi minuuttia(jollei tee maalia) ja ne ainoat purkukiekotkin on jotain supaisuja jäätä pitkin, jonka viivapelaaja pysäyttää. Edelleen kysyn saman kysymyksen. Miten voi olla erikoistilanteet noin täyttä paskaa edelleen? En tiedä kuinka korkealle sen Törmäsenkin pitää nousta katsomaan näitä, jotta saa jonkun ahaa-elämyksen.

Tänään ei saatu yhtään ylivoimaa. Toki tuskin sillä olisi mitään vaikutusta tulokseen ollutkaan, mutta ihmetyttää silti. Enkä nyt väitä, että IFK olisi niitä kovin montaa ansainnut, mutta oli siellä muutama paikka, josta olisi aivan hyvin voinut jäähyn Kerholle antaa. Lopussa toki sitten meni pilli taskuun, eikä Hintzin selvää kamppia minuutti ennen loppua sitäkään vihelletty eli sitten kun viime hetket on käsillä, niin mistään ei saa kumpikaan. Taisi toki Kerhon ukko kampata vielä IFK:n ukon juuri ennen kuin nämä tekivät tyhjään maaliin.

Ei tässä kyllä enää suoraan playoffpaikkaan nousta. Turha mistään Tapparastakaan on vielä itkeä, kun ensin pitäisi hoitaa sääliplayoffitkin voitollisesti. Kärpät ei ole mikään läpihuutojuttu ja jotenkin toivoisin näiden nousevan ainakin Ässien ohi, joka tulisi IFK:ta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ja ihan oikeasti joku vitun Juuso Salmi.

Jep, nyt mulla meni viimeistään vati nurin tähän sankariin. Aivan käsittämättömän heikko. Välillä Salmi toki pelannut ihan hyviä pelejä, mutta kyllä tämän tämäniltainen on lähenpänä herran oikeaa tasoa.

Lopputulos harmittaa pirusti, mutta toisaalta taas sitten ei. Ainakin asennetta löytyi ja joukkue taisteli tosissaan. En mä muuta vaadi, ylpeyden pitää olla kunnossa, vaikka turpaan tulisikin. Ensimmäinen erä oltiin mankelissa, mutta sen jälkeen ei olisi ollut suuri vääryys, vaikka oltaisiin jokunen piste mukaan saatu.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Jep, nyt mulla meni viimeistään vati nurin tähän sankariin. Aivan käsittämättömän heikko. Välillä Salmi toki pelannut ihan hyviä pelejä, mutta kyllä tämän tämäniltainen on lähenpänä herran oikeaa tasoa.

Kai sekin kertoo joukkueen rakentamisen tasosta, että tälle kaverille annetaan pahvia kausi toisensa jälkeen. Sekin on muuten huvittavaa, että meiltä tuntuu löytyvän joka kausi näitä sysipaskoja pakkeja, jotka täällä tuntuvat sopparin aina saavan. Mielenkiinnolla odotan kuka sen saa ensi kaudella.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossa vähän aikaa sitten ku tuli katottua pienen ajan sisään muutama HIFK:n peli, niin tuli mieleen semmoinen ajatus että suurin syyllinen HIFK:n huonoon kauteen on Aaltonen. Koska eihän se voi olla näkymättä että yks voi vedellä ihan puolivaloilla monta peliä putkeen ja silti on yks eniten pelaavista hyökkääjistä. Ja mun mielestä HIFK:ssä on joukkueena näkynyt samoja elkeitä kuin Aaltosessa, eli pelaa hyvin sillon ku kiinnostaa, mutta "ohipelejä" tulee ihan liian usein. Eli olisko se Aaltosen "pelataan sillon ku kiinnostaa" asenne tarttunut muihinkin, koska kun miettii esim jotain Hintziä tai Puustista niin ei niistä tuu mieleen mikään joka pelissä 100% antava pelaaja, vaan vähän semmosia mielialapelaajia hekin. Ja kun yhdelle annetaan anteeks tommonen löysäily, niin äkkiä se tarttuu muihinkin, ja huono se on valmentajan vaatia muilta täyttä asennetta jos yhden antaa löysäillä. Eli lyhennettynä, mä ajattelen että HIFK:n suurin ongelma on tällä kaudella ollut se että joukkueessa on liikaa Aaltosen "esimerkkiä seuraavia" pelaajia ja Törmänen ei ole semmoinen valmentaja joka saisi tuollaiset pelaajat pelaamaan tarpeeksi kovalla asenteella tarpeeksi usein.
 

Player#69

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt se kutospaikka karisi viimeistään. Nyt voidaan vetää ilman sen suurempaa painetta. Käytetään se eduksi, jospa se viimeinen rentous sieltä löytyy. Tänään noista meidän paikoista olisi hyvällä itseluottamuksella varustettu joukkue takonut tarvittavat maalit (viimekauden joukkue). Ei Larmi mikään maaginen ollut, tuli vaan nuo ratkaisevat tilanteet suoraan syliin.

Oli kyllä ihmeellinen tuomarilinja tänään. Muistutti osittain 90-luvun hokia, sai roikkua ja estää, puolin ja toisin. Kerho tappoi meidän rynnistykset hyvin, ärsyttävällä tavalla, tylsällä tavalla, mutta tuloksellisesti viisaasti. Aina kun alkoi tulla pieni paine, niin roikku pleksin kautta tai vaikka pitkä. Mutta joukkueelta kaikin puolin hyvä taistelu, siitä pisteet!

Yksi ongelma vielä jäi omaan silmään painamaan. Meidän kiekon maalille toimittaminen on edelleen hirveän hankalaa. O'Connoria lukuunottamatta meidän pakkien heitot jäävät siihen kuuluisaan ekaan jätkään tai sitten viimeistään maskiin. Tai hyvin harva edes uskaltaa lähteä yrittämään, vaan tyydytään heittämään ränniin. Lopussa 6-5 pelissä olisi pitänyt saada kiekkoa luukulle. Yleensä nämä tasoitusmaalit on niitä räkämaaleja, mutta niitäkään on hankalaa tehdä, jos ei saa lötöä maalille asti.

Ja mikä myös itseä häiritsi 6-5 pyörityksessä, niin liikaa päädyn ja hyökkääjien kautta pelaamista. Siitä massan läpi on todella vaikea saada hyvää syöttöä, vaikka siellä joku olisikin vapaana. Toimitusta viivasta ja siitä 3 ukkoa nuijimaan karat sisään. Esim. Kerho sai kiekkoa hyvin meidän luukulle ekassa erässä ja sieltä se ohjurimaalikin tuli. Ne kauniit klip-klap maalit tulee itsestään kun saadaan onnistumisia ja sitä kautta lisää itseluottamusta ja kaikki tulee "selkäytimestä".

Mutta parannusta on tullut siinä mielessä, että ylipäänsä saatiin se 6-5 peli pyörimään. Ja oli etenkin tahtoa ja taistelua koko pelin ajan!
 

444

Jäsen
HPK oli ehdottomasti parempi jengi tänään. Silti tässä esityksessä oli enemmän boolsseja kuin eilisessä SaiPa-matsissa (ensimmäinen kotivoitto tällä kaudella jonka todistin paikan päällä, btw).
Salmen dissaajille taas hyvää viikonloppua. Tappoi lähes yksin ekan erän 3-5 -alivoiman, mutta ehkä nuo kolmannen erän pitkät kiekot olivat liikaa.
Aaltonen vilttiin, hieno juttu. Tällä saatiin rikottua hyvin toiminut Hintzin ketju ja tuotua lisää luisteluvoimattomuutta Kantolan muodossa johonkin; en edes jaksanut seurata mihin.
Nelonen toimi hyvin pari ekaa erää, samoin Eronen vaikutti yhtä pitkään lähes puolustajalta. Sitten vissiin tapahtui jotain ja Liukas Lennartin ja Teemun mielenkiinto loppuivat. Tai kunto. Tai molemmat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmen dissaajille taas hyvää viikonloppua. Tappoi lähes yksin ekan erän 3-5 -alivoiman, mutta ehkä nuo kolmannen erän pitkät kiekot olivat liikaa.
Siinä tapauksessa meidän pitää ottaa peleihin 8 pakkia, niin Juuso voi sitten tulla aina alivoimille kiekon eteen.
Hyvin taisteli ja pelasi tuon alivoiman, mutta kiekollisesti on aivan vitun huono ja siihen nähden täytyy ihmetellä miten voi ollakin niin usein kentällä muissa tilanteissa, kuin alivoimalla.
 
Siinä tapauksessa meidän pitää ottaa peleihin 8 pakkia, niin Juuso voi sitten tulla aina alivoimille kiekon eteen.
Hyvin taisteli ja pelasi tuon alivoiman, mutta kiekollisesti on aivan vitun huono ja siihen nähden täytyy ihmetellä miten voi ollakin niin usein kentällä muissa tilanteissa, kuin alivoimalla.

Pro-Salmi osastolta päivää. Varmaan moni muukin on kuullut, että tietyt pelaajat pystyvät "pysäyttämään" pelin. Esimerkiksi Ramstedt oli tällainen pelaaja. Rytminvaihdokset ja kova itseluottamus aiheuttivat Ramun kohdalla sen, että ajoittain tuntui kuin peli olisi pysähtynyt Ramun hallitsessa kiekkoa. Myös Juuso Salmen kohdalla voidaan puhua samasta termistä. Merkitys on vain täysin päinvastainen. Kun Juuso-Boy saa kiekon, kentällä olevien pelaajien lisäksi koko katsomo pysähtyy odottamaan, että mitähän vittua se nyt keksii. Pelkkä taistelu nyt ei vaan riitä, vaikka tosi pirteää onkin, jos jokainen kiekollinen ratkaisu purkukiekkoja lukuun ottamatta täyttä paskaa - jos oikein hyvä tuuri käy, kusta. Se on kiva jotain HPK:ta vastaan pelata, kun Salmi luovuttaa +10 kertaa ottelussa kiekon vastustajalle omalla täysin liian vaatimattomalla taitotasollaan huonojen syöttöjen tai muun vastaavan muodossa. Ainakin tänään HPK sai mielestäni ihan tarpeeksi paikkoja ilman ylimääräisiä lahjoituksia.

Ja tosiaan, alkukaudesta kehuin Salmea ja nostin silloisen joukkueen top6-pakiksi ohi Salmelan tai Tepon. Ongelma vain on siinä, että se kertoi huomattavasti enemmän HIFK:n pakistosta kuin Salmesta. Sen jälkeen on tullut Generous ja O'Connor, samaan aikaan Salmela on nostanut tasoaan reilusti alkukaudesta. Tämä johtaa siihen, että Salmihan ei todellisuudessa kuuluisi kokoonpanoon, mutta Stögöllä on fiksaatio peluuttaa Salmelaa nelssonin senana jämäminuuteilla (pl. alivoima, jossa saa vastuuta) ja Juustopuudelia pakistossa. Väärä liike.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Eipä mitään uutta ja odottamatonta! Joitakin pinnoja saadaan jo mahdollisuutensa menettäneiltä (SaiPa, KooKoo jne), mutta muuten ollaan ulkona kuin lumiukot!
&HIFK:n johto: osoittakaa nyt edes vähän ryhtiä ja myöntäkää, että tämä kausi oli tässä ja kertokaa mitä muutoksia olette päättäneet ensi kautta ajatellen (valmennus + utj)!
Täältä ei heru uutta kausaria ainakaan tuolla tyylillä!
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kauden about ensimmäinen saappaat jalassa -tappio. Viikon paras peli, mutta levännyt HPK oli vain liikaa Hämeenlinnassa. Juhamattia ei tule ikävä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko tuo IFK:n pelitapa oikeasti kiinni vain ja ainoastaan pakeista? En tiedä, mutta ainakin tuo kontrollilähtö olisi mietittävä uudestaan. Tai no oikeastaan tän päivän pelikokemuksen perusteella monta muutakin asiaa pitäisi miettiä uudestaan.

Oma analyysini (en ole seurannut paljoakaan IFK:n pelejä) johtaa edelleen Törmäseen. Minusta nuo pelitavan ongelmat ovat aivan liian kollektiivisia, jotta niistä voitaisiin jonkun tietyn pelipaikan pelaajia syyttää. Ensinnäkin, mikä idea IFK:lla mahtaa olla noissa hitaissa lähdöissä, jos niillä ei ole mitään muuta rakennetta kun tuo? IFK tulee kuin hidastetussa leffa keskialueelle ja väittäisin, että yli 80 % kerroista vastuksen karvaus ajaa IFK:n kiekollisen reunaan, josta pakki aina lyö kiekon päätyyn ja loput perään.

Rintamahyökkäykset loistavat IFK:n paletissa täysin poissaolollaan. Onko Törmäsellä joku master-vision, jonka vuoksi ei yritetä edes avata sentterille, joka voisi laittaa keskialueella kiekon laiturille, joka sitten pelaisi alueelle? Ei pitäisi olla täysin mahdotonta, mutta näyttää IFK:lle olevan. Peliin tuli hieman tiiviyttä tänään, kun Juhis tippui kokoonpanosta, mutta pelin pysähtyminen on IFK:lle niin uskomatonta, että huh. Pakit saavat vaivalla omassa päässä pelin rauhoitettua, odotellaan maalin takana ja lähdetään kuljetukseen kohti keskialuetta. Laiturit ja sentteri venailevat, mutta kukaan ei tarjoa oikein syöttöpaikkaa ja peli on keskialueen puskemista kauttaaltaan. IFK syöttää todella usein seisoville miehille - tai joutuu syöttämään heille. Peli ei kiihdy kohti vastustajan päätyä lainkaan, se oikeastaan kuolee kulmiin ja sitten mennään taas toiseen suuntaan.

Johtuuko tämä kaikki oikeasti vaan pakkien ominaisuuksista? Silloin, kun Jarkko Malinen pelasi Tapparassa ihan peruskuvio oli se, että sentteri tiputtaa oman maalin eteen ja tarjoaa nopean syöttöpaikan, josta sitten levitetään peli laidoille tai sentteri kuljettaa keskelle. Jarkko Malista ei IFK:sta edes erottanut, ei tainnut kertaakaa saada kiekkoa siten, että olisi voinut pelata sen kontrolloidusti ulos alueelta. IFK:n ongelmat näyttävat olevan koko viisikon ongelmia ja kaikki ovat eri sivuilla. Pelaajat menee ihan miten sattuu ja se on kyllä valmennuksen vika. Kyllä tuollainen alkeellinen asia pitäisi 54:ssä pelissä saada kuntoon, mutta eipä taida IFK saada.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tuossa vähän aikaa sitten ku tuli katottua pienen ajan sisään muutama HIFK:n peli, niin tuli mieleen semmoinen ajatus että suurin syyllinen HIFK:n huonoon kauteen on Aaltonen. Koska eihän se voi olla näkymättä että yks voi vedellä ihan puolivaloilla monta peliä putkeen ja silti on yks eniten pelaavista hyökkääjistä. Ja mun mielestä HIFK:ssä on joukkueena näkynyt samoja elkeitä kuin Aaltosessa, eli pelaa hyvin sillon ku kiinnostaa, mutta "ohipelejä" tulee ihan liian usein. Eli olisko se Aaltosen "pelataan sillon ku kiinnostaa" asenne tarttunut muihinkin, koska kun miettii esim jotain Hintziä tai Puustista niin ei niistä tuu mieleen mikään joka pelissä 100% antava pelaaja, vaan vähän semmosia mielialapelaajia hekin. Ja kun yhdelle annetaan anteeks tommonen löysäily, niin äkkiä se tarttuu muihinkin, ja huono se on valmentajan vaatia muilta täyttä asennetta jos yhden antaa löysäillä. Eli lyhennettynä, mä ajattelen että HIFK:n suurin ongelma on tällä kaudella ollut se että joukkueessa on liikaa Aaltosen "esimerkkiä seuraavia" pelaajia ja Törmänen ei ole semmoinen valmentaja joka saisi tuollaiset pelaajat pelaamaan tarpeeksi kovalla asenteella tarpeeksi usein.
Tässä hukkaviivan kirjoituksessa on totuuden kaunis siemen! Kaikesta huolimatta, kerho matsissa päästiin vihdoin luomaan tarvittava määrä laadukkaita maalipaikkoja, jotka ovat tällä kaudella olleet tuskan takana. Jos pystytään tuohon jatkossa, niin ihan varmasti alkaa uppoamaan. Aiempi täysin vaartaton pyöriminen on ehkä vituttanut 100 kertaa enemmän kuin se, että yritetään ja päästään paikoille, vaikka se ei tuottanutkaan vielä tässä kohtaa palkintoa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Onko tuo IFK:n pelitapa oikeasti kiinni vain ja ainoastaan pakeista? En tiedä, mutta ainakin tuo kontrollilähtö olisi mietittävä uudestaan. Tai no oikeastaan tän päivän pelikokemuksen perusteella monta muutakin asiaa pitäisi miettiä uudestaan.

Oma analyysini (en ole seurannut paljoakaan IFK:n pelejä) johtaa edelleen Törmäseen. Minusta nuo pelitavan ongelmat ovat aivan liian kollektiivisia, jotta niistä voitaisiin jonkun tietyn pelipaikan pelaajia syyttää. Ensinnäkin, mikä idea IFK:lla mahtaa olla noissa hitaissa lähdöissä, jos niillä ei ole mitään muuta rakennetta kun tuo? IFK tulee kuin hidastetussa leffa keskialueelle ja väittäisin, että yli 80 % kerroista vastuksen karvaus ajaa IFK:n kiekollisen reunaan, josta pakki aina lyö kiekon päätyyn ja loput perään.

Rintamahyökkäykset loistavat IFK:n paletissa täysin poissaolollaan. Onko Törmäsellä joku master-vision, jonka vuoksi ei yritetä edes avata sentterille, joka voisi laittaa keskialueella kiekon laiturille, joka sitten pelaisi alueelle? Ei pitäisi olla täysin mahdotonta, mutta näyttää IFK:lle olevan. Peliin tuli hieman tiiviyttä tänään, kun Juhis tippui kokoonpanosta, mutta pelin pysähtyminen on IFK:lle niin uskomatonta, että huh. Pakit saavat vaivalla omassa päässä pelin rauhoitettua, odotellaan maalin takana ja lähdetään kuljetukseen kohti keskialuetta. Laiturit ja sentteri venailevat, mutta kukaan ei tarjoa oikein syöttöpaikkaa ja peli on keskialueen puskemista kauttaaltaan. IFK syöttää todella usein seisoville miehille - tai joutuu syöttämään heille. Peli ei kiihdy kohti vastustajan päätyä lainkaan, se oikeastaan kuolee kulmiin ja sitten mennään taas toiseen suuntaan.

Johtuuko tämä kaikki oikeasti vaan pakkien ominaisuuksista? Silloin, kun Jarkko Malinen pelasi Tapparassa ihan peruskuvio oli se, että sentteri tiputtaa oman maalin eteen ja tarjoaa nopean syöttöpaikan, josta sitten levitetään peli laidoille tai sentteri kuljettaa keskelle. Jarkko Malista ei IFK:sta edes erottanut, ei tainnut kertaakaa saada kiekkoa siten, että olisi voinut pelata sen kontrolloidusti ulos alueelta. IFK:n ongelmat näyttävat olevan koko viisikon ongelmia ja kaikki ovat eri sivuilla. Pelaajat menee ihan miten sattuu ja se on kyllä valmennuksen vika. Kyllä tuollainen alkeellinen asia pitäisi 54:ssä pelissä saada kuntoon, mutta eipä taida IFK saada.
Tätä samaa täällä on ihmetelty.
Haut, tarjonta, kiekon liikuttaminen tilaa saadakseen, tilan voittaminen syöttämällä/jalalla, vastaustajan ohi syöttäminen, sentterin käyttäminen pelin avaamiseen, kaikki tämä loistaa poissaolollaan.
Rytmiä ei ole, paikat ovat väärät, ajoitukset on väärät, liikesuunnat on väärät.
Ei uskoisi olevan ammattijoukkue kyseessä, joka on kolmatta vuotta saman ammattivalmentajan alaisuudessa.
Ei ehkä päästä haastamaan Tapparaa finaaleissa tänä vuonna :)
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsoin ensimmäisen erän, joten otantani on pieni, mutta pakko on kuitenkin sanoa, että HIFK pisti tuossa erässä kaiken likoon, mikä on todella poikkeuksellista tämän kauden HIFK:lle. Toki HPK oli älyttömän paljon HIFK:ta pelillisesti edellä, mutta mielestäni tuossa erässä lievä materiaalietu näkyi HIFK:n eduksi. Se on myös tietysti selvä asia, että paremmin joukkueena pelaava joukkue voittaa, ellei pelaajamateriaaleissa ole isoja eroja.

Lopuksi vielä: minä olen puolustanut Aaltosta koko kauden ajan, mutta eilistä (1. erän otannalla) esitystä ei voi kyllä puolustella millään, sillä muu joukkue pelasi ihan 100-lasissa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noista voi viivelähdöistä, että kannattaa katsoa HPK:n toinen maali ja miettiä mikä ero siinä on IFK:n vastaavaan. Vauhti ja ajoitukset.
 

Cimbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Liverpool
Juuri noita ajoituksia ja hyökkäyksiinlähtöjä mietin, miten ei ammattilaisjoukkueessa saada niitä treenattua esim. viikossa kuntoon? Jos vaikka kolme päivää luistellaan 5 tuntia putkeen niitä harjotteita, niin luulis tarttuvan. Joka kerta kun yksikin ukko luistaa tai löysäilee, aletaan alusta. Jopa junnutreeneissä tehdään niin, luulis ammattilaisten saavan asian kuntoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Katsoin ensimmäisen erän, joten otantani on pieni, mutta pakko on kuitenkin sanoa, että HIFK pisti tuossa erässä kaiken likoon, mikä on todella poikkeuksellista tämän kauden HIFK:lle. Toki HPK oli älyttömän paljon HIFK:ta pelillisesti edellä, mutta mielestäni tuossa erässä lievä materiaalietu näkyi HIFK:n eduksi. Se on myös tietysti selvä asia, että paremmin joukkueena pelaava joukkue voittaa, ellei pelaajamateriaaleissa ole isoja eroja.

Lopuksi vielä: minä olen puolustanut Aaltosta koko kauden ajan, mutta eilistä (1. erän otannalla) esitystä ei voi kyllä puolustella millään, sillä muu joukkue pelasi ihan 100-lasissa.

Niinpä! Ja pikkusen täytyy ottaa takasin siitä epäilyksestä pelaajien huonoon kuntopohjaan, kun luistin liikkui aikas hyvin, vaikka kolmas peli neljään päivään.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tuo IFK:n pelitapa oikeasti kiinni vain ja ainoastaan pakeista? En tiedä, mutta ainakin tuo kontrollilähtö olisi mietittävä uudestaan. Tai no oikeastaan tän päivän pelikokemuksen perusteella monta muutakin asiaa pitäisi miettiä uudestaan. jne, jne.
.

Juuri näin - kollektiivinen ongelma, josta pelaajistosta (ja jopa Nybarista) syyn etsiminen on tekosyyn tarjoamista surkeille otteille. Joukkueessa on toki pelaajapaikoilla joitain vajauksia optimaaliseen verrattuna, mutta se on suhteessa Tapparaan ja suhteessa finaalipeleihin.

Tällä pelaajamateriaalilla pitäisi miten päin tahansa olla kolmen joukossa. Se on jopa niin kokenut, että voisi kuvitella, ett ilman valmentajaakin pelaisivat paremmin - no, juttujen perusteella saavat sitä juuri nyt tehdä, mutta en jotekin usko siihenkään, luulen että törmänen vaatiis ellaista, mikä on vaan yksinkertaisesti epäonnistunutta, paikkaa sitä yksinkertaistamalla peliä, mutta kyvyttömyyttään ei osaa yksinkertaistaa oikein, vaan puuduttaa muun muassa ton hyökkäyksiinlähdön.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Noista hyökkäyksiinlähdöistä => Sami Helenius (siis SAMI ...tun HELENIUS) avasi mallikkaasti peliä Pelsuissa aikanaan lyhyellä syötöllä joko laitaan tai keskelle, toisinaan pakki-pakki syötön kautta jne.

Turha täällä on Salmen Juusoa sen enempää dissailla, puukäsi kun on eikä mikään super-älykäs kiekkoilija muutenkaan, kova tsemppari joka syö kiekkoa yms. ja joka tarvitsisi tuekseen hyvän ja organisoidun pelitavan... Jossain toisessa jengissä profiloituisi kovaksi stay at home-pakiksi, HIFK'ssa paska pitkien kiekkojen lyöjä.

Elikkäs pitäisikös jengin pelitapa olla pelaajien vahvuuksia tukeva?

Vai pitäisikös hakkia semmoiset pelaajat, jotka sopivat pelitapaan?

Vai pitäisikös joukkueella olla joku pelitapa?
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Ei ole mitään väliä millainen pelitapa on, jos perusasiat eivät toimi. Iso ero eilen verrattuna Kerhoon oli jo se , että niillä syötöt napsuivat lapaan. Meillä taas koko vitun kauden ajan erittäin usein syötöt ovat jossain luistimen terässä tai yhtä usein suoraan vastustajalla. Jos avaukset ja syötöt eivät ole lavassa, hyökkäys hidastuu ratkaisevasti tai pysähtyy kokonaan. Sama koskee syötön vastaanottamista, ei pystytä kovassa vauhdissa ottamaan syöttöä vastaan ja sitten se onkin jo vastustajalla. Perusasioista se tämäkin laji lähtee, naurattaa välillä pelikirjasadut, kun perusasiat eivät toimi. Vähän sama, kuin rakentaisi talon ilman perustuksia.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Ei ole mitään väliä millainen pelitapa on, jos perusasiat eivät toimi. Iso ero eilen verrattuna Kerhoon oli jo se , että niillä syötöt napsuivat lapaan. Meillä taas koko vitun kauden ajan erittäin usein syötöt ovat jossain luistimen terässä tai yhtä usein suoraan vastustajalla. Jos avaukset ja syötöt eivät ole lavassa, hyökkäys hidastuu ratkaisevasti tai pysähtyy kokonaan. Sama koskee syötön vastaanottamista, ei pystytä kovassa vauhdissa ottamaan syöttöä vastaan ja sitten se onkin jo vastustajalla. Perusasioista se tämäkin laji lähtee, naurattaa välillä pelikirjasadut, kun perusasiat eivät toimi. Vähän sama, kuin rakentaisi talon ilman perustuksia.
Sä meinaat, että ne enää osaa syöttää...että viime vuonna osas ja tänä vuonna ei....aina oudolta kuulostaa.
Syötön antaminen oikeaan aikaan helpottaa sitä vauhdissa vastaanottamista= ajoitukset.
Syöttöpaikan ja suunnan tarjoaminen helpottaa sitä syöttämistä= sijoittuminen ja oikea rytmi
Kyllä ammattipelaaja osaa syöttää ja vastaanottaa, kun sovitaan etukäteen miten, mihin ja koska syötetään=hyökkäyspelin pelitapa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Perusasioista se tämäkin laji lähtee, naurattaa välillä pelikirjasadut, kun perusasiat eivät toimi. Vähän sama, kuin rakentaisi talon ilman perustuksia.
No joo, nää on taas näitä... En itse ole mikään pelikirja-uskovainen, mutta näkeehän sen ny jumaliste sokea otsallaankin kuinka paljon esim. eilen Kerhon pelitapa auttoi pelaajia pahoissa paikoissa => et ole yksin vailla apuja juuri missään tilanteessa ja pakeilla oli jatkuvasti parikin vaihtoehtoa minne syöttää / avata. Aika paljon helpompi sitä on syöttää ennalta sovittuihin suuntiin kuin kiekon lapaan saadessaan alkaa etsiä edes jotakuta jolle voisi saada vastustajan perseen ja pleksin kautta kiekon roikotettua. Sama juttu syötön vastaanoton kanssa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös