Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Peliesitykset kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Valo yössä, 05.08.2016 klo 11.25.

 1. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ei se nyt niin voi mennä, että Ilves pystyi kolmen säälipelin jälkeen haastamaan Tapparan jaloillaan, mutta HIFK ei pystynyt vaikka sai vielä enemmän lepopäiviä puolivälierien jälkeen kuin Tappara.
   
 2. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Niin se ei saisi mennä, mutta niin se meni. Joku totesi hyvin, että Tapparaa ei voiteta ikinä hitaalla tempolla. HIFK oli paria yksittäistä poikkeusta (Rask, Tuomisto ainakin) lukuunottamatta niin hidas, että Kai Kantola ei erottunut joukosta hitautensa vuoksi! Tätä voidaan pitää aikamoisena saavutuksena. En sano tätä pahalla, päinvastoin, pidin puskutraktori-Kantolasta, joka värkkäsi pari maaliakin. Mutta silloin kun jääkiekkojumalat jakoivat jalkoja, Kantola oli Luttisen kanssa kioskilla pelaamassa hedelmäpeliä.

  Perjantaina pronssiottelu ja ennustan Jypin tulevan hyvällä liikkeellä kotikentällään. Mielenkiintoista nähdä millä kokoonpanolla HIFK lähtee peliin, jolla ei sinänsä ole suurtakaan merkitystä. Mutta kausi olisi silti nasta päättää voittoon.
   
 3. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Siellä on noita hitaita pelaajia ja loukkaantumisia mikä vaikuttaa jossain määrin, mutta tässä kohtaa olen Stigun kanssa samoilla linjoilla että joukkueen pelinopeuteen vaikutti ensisijassa taktiset ratkaisut. HIFK ei osannut pelata omaa peliään (mitä sen ikinä oli tarkoitus ollakaan) ja sen takia jäi Tapparan jalkoihin.
   
 4. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Joo-o, Kekkosen ajoista lähtien ollaan kaikki vitsailtu näille kiekkolatteuksille:
  - "pelataan sitä omaa peliä"
  - "pidetään hyvä liike / tempo päällä"
  - "lihaa maalille ja paljon vetoja"
  - "erikoistilanne-pelaaminen kuntoon"
  - "fyysisyyttä peliin ja äijää seinälle"

  Eli karrikoidusti sanottuna noissa latteuksissa taitaa olla juuri ne asiat, mitkä olisi pitänyt pystyä toteuttamaan Tapparaa vastaan (mutta aikas hiljaista oli).
   
 5. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kaikki pelikirja- yms. höpinät sikseen, mutta tein eilen sellaisen havainnon että Kalpa toimitti kiekkoa maalille todella ahkerasti. Ei tarvinnut odotella ja hieroa sitä maailman parasta paikkaa, vaan monesti heti alueelle tullessa lauottiin ja useinhan tuo poikii niitä tilanteita kun lisäksi kiekottomat luistelevat hakemaan reboundeja. HIFK:lta kaipasin tuota koko kevään ja en kertakaikkiaan käsitä mistä se jäi lopulta kiinni. Kädettömät pakit eivät saaneet viivakiekkoja ekan vastustajan ohi? Esim. joku Hintz, jolla on erinomainen veto, laukoi finaalisarjassa varmaan noin kolme kertaa.
   
 6. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Juu, nimenomaan taktinen köyhyys teki HIFK:sta ihan faktisestikin hitaan joukkueen. Siksi liki koko joukkue näytti olevan täynnä kaikantoloita.

  Lainaus:
  Mä taas sanon, että HIFK nimenomaan pelasi tämän kauden omaa peliään ja jäi siksi Tapparan jalkoihin :D

  Nyt kun aikaa on kulunut, niin olen myös varma siitä, että TPS:n kaatamisesta seurannut yleinen tyytyväisyys vaikutti Tappara-sarjaan. Ei ollut enää nälkää eikä oikein uskoakaan, kun tehtiin jo yksi superylläri pudottamalla yhdeksänneltä sijalta toiseksi tullut joukkue. Olisihan se ollut jo missä tahansa liigassa äärimmäisen harvinaista, jos sijalta 9. mentäisiin finaaliin asti. Tilastotkaan eivät siis olleet HIFK:n puolella, mutta musta Tappara-sarja näytti myös siltä että ei enää oikein itsekään uskottu voittoon ja vedettiin silleen aika lannistuneen oloisesti taktisesti köyhää lätkää. Vähän kuin olisi olympialaisissa nyrkkeilijä, joka pudottaa sensaatiomaisesti ennakkosuosikin ja joutuu sitten heti perään tottakai ottelemaan vielä kovempaa kaveria vastaan. Tuskin ihmetemppu onnistuu kahta kertaa peräkkäin. Ei mopolla pääse moottoritietä kauhean pitkää matkaa.
   
 7. Bafforosso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK parhaimmillaan
  Lainaus:
  Dear Lady:
  Kauden aikaiset loukkaantumiset? Ja höpö, höpö, mielestäni - anteeksi vain.
  Ei mitään pelisysteemiä voi kukaan oppia, jos kokoonpanot vaihtuvat pelistä toiseen. Ja ne vaihtuivat loukkaantumisista huolimatta (toki osittain myös niistä johtuen). Käykääpä läpi kuinka monta kertaa yhdessä ottelussa samassa ketjussa pelanneita pelasivat seuraavassa pelissä samassa ketjussa. Vaihtuvuus oli aivan älytön! Olen Stigun kanssa samaa mieltä. Olet kuitenkin oikeassa siinä, että kunnon fysiikkakoutsi tarvitaan, koska klesoja oli niin paljon. Tarvitsemme myös menttaalivalmentajan ja utj tarvitsee jonkun testaamaan tulevien pelaajien henkisen tason = no more edaries!!! Olisi aika löytää pelaajia, jotka haluavat antaa kaikkensa joukkueen eteen, myös silloin kun soppari seuraavalle kaudelle on solmittu toiseen joukkueeseen, ts. ammattilaisia. (Edarien tulisi ymmärtää, että seuraavaa sopimusta ei tule muistakaan joukkueista seuraavalle kaudelle, jos ei anna kaikkeaan). Mutta kyllä me tarvitsemme uuden valmentajan juhlavuoteen!
   
 8. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Jahas, myttyset, möttöset ja kumppanit luistelivat taas jalat alta Tapparalta. Toivottavasti pronssimatsissa on mukana jalallinen HIFK. Pakko sanoa, että ainakin oikeat jengit pelaavat finaalissa. En oikein osaa suhtautua pronssimatsiin - tietenkin toivon, että HIFK sen voittaa, mutta tulen mainiosti toimeen myös sen kanssa, että se hävitään. Turha ottelu.
   
 9. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kannattaisi varmaan Törmäsen ja Nybondasin istua alas ja katsella vaikka kaikki Kalpan playoff-matsit. Ehkä voisi oppia jotain A) valmentamisesta & B) joukkueen rakentamisesta.
   
 10. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ongelmaksi muodostuu brändi, ei me voida ostaa joukkueellista taitavia ja nopeita pelaajia. Pitää olla hitaita ja isoja, hieman kädettömiäkin. Kovia.

  Ja väärällä valmennuksella sellaisesta seuraa katastrofi, joukkueellinen sekoilevia Mikki Hiiriä jotka häviää kaikki kaksinkamppailut voimassa. Jos Stögöllä olisi ollut Kalpan rosteri, oltaisiin ehkä oltu jumboja koska pelisyseemiä ei ole. Toisella valmentajalla sama jengi on lähellä kultaa. Toisella valmentajalla meidänkin jengi olisi saattanut olla lähellä kultaa.
   
 11. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Pronssipelistä: minä uin sen suhteen valtavirtaa vastaan. Tavallaan se peli tuntuu turhalta, mutta sitten taas sen pronssin voittaminen tuntuisi jopa merkitykselliseltä. Viime kevään sanoinkuvaamaton vitutus finaalisarjan ratkettua on ensimmäinen asia joka hopeasta tulee mieleen. Pronssi olisi voitettu mitali - kliseistä mutta totta.
   
 12. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sitten pitäisi osata valmentaa sitä brändijengiä.
   
 13. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kalpalla on ollut jotain sellaista, mitä HIFK:lla ei koskaan ole: "pakkomalttia". Kuten P. Virtakin totesi, kun rahaa ei ole, on pelaajille ollut pakko antaa aikaa kehittyä ja kasvaa joukkueeksi. HIFK:lla ei tätä mahdollisuutta ole käytännössä koskaan.

  Joskus tällainen pakkorako voisi olla jopa siunaus.
   
 14. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Mutta onnellisia.
  Kalpan tai Tapparan pelaajia kun katsoo, niin ainakin mun silmään he näyttävät kovin surullisilta. Heillä kun ei ole mahdollista toteuttaa itseään vapaasti vaan molempien joukkueiden pelaajat joutuvat pelaamaan harjoiteltuja kuvioita, joita despootti-valmentajat vaatii. Ikäänkuin pelaajat eivät osaisi itse päättää omista asioistaan.
   
 15. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  HIFK on kokeillut myös voimakkaasti mikkihiiripitoisilla kokoonpanoilla ihan muutaman vuoden sisään - ei tulosta niilläkään. Brändissähän ei ole mitään vikaa, sitä pitää vain noudattaa oikein. Joukkueessa pitää olla oikeassa suhteessa voimaa/särmää ja häikäisevää taitoa ja lisäksi hyvä pelitapa. Aina kun HIFK on menestynyt (eli harvoin), on jengi saanut sekä laidat ryskymään että verkot tötterölle. Ja itse asiassa Kalpakin laittaa itseään miehekkäästi likoon myös fyysisesti.
   
 16. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Totta töriset veli JHag, ja tiedän sun arvostavan muunkinlaista fyysisyyttä kuin niitä pommeja pommien perään, mutta seuraahan KalPan hyökkäyspään / karvaustilanteiden taklauksia! Tai noh, eipä niissä juuri seuraamista ole kun ovat kovin harvinaisia => KalPan pelaajat eivät jää "pelin taakse" turhan taklauksen jälkeen ja silloin kun taklaavat jää peli yleensä saman laidan viereen. Modernia pelaamista, vähän tylsää tietty... tutinaa ja tötinää, sano!
   
 17. tomechkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, St. Louis Blues, Joe Finley
  Kojon rikollislauma voitti mestaruuden sekä toteutti brändiä, ainakin osaksi.
   
 18. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pitihän se pronssiottelu tuonne taustalle laittaa. JYP taitaa haluta enemmän ja hakkaavat miehissä kiekkoa maaliin. HIFK katselee.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  7 minuuttia riitti tänään katkaisemaan selän. Ei huono.
   
 20. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  No jopas on toinen joukkue kovassa tahtotilassa. Ja se ei ole HIFK. Tästähän on tulossa teurastus.
   
 21. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Ekat minuutit näytti jopa hyvältä, mutta siihen taisi jäädä.
   
 22. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Olin juuri tulossa kirjoittamaan, että olisivat voineet lähettää Kollit tuonne pelaamaan. No, nyt kuitenkin kavennus...
   
 23. JeTTrue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK - Lahtelaiset & Carlsson
  2-2! Tästä saatiin vielä peli!
   
 24. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Kyllä, päättyy miten päättyy, mutta nyt on peli!
   
 25. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  No jes! Pronssimatsin luonteeseen sopivasti tässä hyökätään aivan päättömästi ja sehän on 2-2!