Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Peliesitykset kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Valo yössä, 05.08.2016 klo 11.25.

 1. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mutta HIFK sen otti.
   
 2. toimittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei varmasti olisi ottanut. Ne jengit joissa pelaajat valitaan tarkasti myös skouttaavat, tutkivat taustat yms.ennen sopimuksen tekemistä. Näistä Johansson, Aaltonen ja Eronen olivat ihan arpoja ja otettiin vain vanhojen tilastojen perusteella.

  Kuten 4.erä äsken mainitsi - HIFK'n toimisto on krooninen alisuorittaja urheilullisesti. Siellä tyydytään puolivillaiseen tekemiseen johon suhteutettuna Törmäsen kaksi kautta peräkkäin mitalipeleissä on hyvä suoritus.
  Osaksi menestymättömyys johtuu myös faneista jotka hyväksyvät nykyisen tekemisen tason eivätkä haasta toimistoa juurikaan.
   
 3. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Mä olen ylpeä kuitenkin, että joukkue nousi runkosarjan jälkeen vielä mitalipeleihin, ja pystyi Tapparaakin osittain haastamaan, mutta ei pelkkä henki riittänyt konetta vastaan, kun pelitapa oli repaleinen.

  Törmänen saa katsoa peiliin. Loukkaantumisten taakse ei voi mennä, vaikka varmasti vaikuttivat jotain. Arvostan sitä, että yritetään pelata hyökkäysvoittoisesti ja haluan sen jatkuvan, mutta ei sellaisella pelitavalla mitään nykyliigassa tee, joka on täysin aseeton trappeja vastaan.

  Aaltonen ei sopeutunut tai sitoutunut koskaan joukkueeseen tai pelitapaan, tämä on ongelma, jos jatkaa. Joukkue oli ihan erinäköinen ilmeeltään ilman Aaltosta, hyvä tai huono merkki, paha vielä sanoa kumpi.
   
 4. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Eronen oli pettymys, mutta oli hyviäkin jaksoja, ja onhan hänellä liigaan kauhea potentiaali. Antaisin vielä mahdollisuuden, ehdottomasti.
   
 5. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Jos näin on, niin ehdotan pelin ajankohdaksi juhannusaattoa. Peliä on joka tapauksessa katsomassa neljä katsojaa, joista kaksi eksyi etsiessään museota.
   
 6. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Joo eikä Nybari voisi enää selitellä, ettei IFK:lla juhannuksena ole pelejä.
   
 7. Jermu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En ymmärrä mitä hyvää Johanssonin haussa oli. Näki heti, ettei naurettavalla sählymailalla pelaava kääpiö saa mitään hyvää aikaan. Aaltosen hankinnan pystyi tyrmäämään heti, ja osui oikeaan. Saman fyrkan olisi voinut käyttää paljon paljon paremmin. Pakistossa oli vajetta koko kauden, eikä siihen reagoitu riittävästi. O'Connorin hankinta vain heikensi pakistoa.
   
 8. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Mikael Johansson oli kuitenkin huippuiässä oleva taitava ja hyvin luisteleva keskushyökkääjä, joka on voittanut Ruotsin mestaruuden kolme kertaa ja pelannut SHL:ssä nopeasti laskettuna 6 yli 30 pinnan kautta. Lisäksi löytyy NLA:sta 39 pinnan kausi. Aaltosen tuntevat varmaankin kaikki. Äkkiseltään ajateltuna täydellisiä pelaajia Törmäsen kiekkoon.

  Taimi jäi paikkaamatta, mutta O'Connorin hankinnan kritisoinnissa haiskahtaa hieman jälkiviisaus.
   
 9. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Ohi on.
  Kyllä tässä kun tätä kautta seurasi, niin voi melkein todeta että yllättävänkin pitkään roikuttiin mukana. Kyllähän tästä ihan lähes katastrofaalinen kausi tuli kaikilta osin. Runkosarja oli luokatonta ja ei edes viihdyttävää seurattavaa. Playoffit pelasti paljon kokonaiskuvaa ja olen tyytyväinen, että kammettiin Kärpät ja TPS ulos altavastaajan asemasta. Nämä playoffsarjat toi tämän kauden ainoat viihteet ja kyllähän sieltä hyviäkin fiiliksiä iski paljon, kuten ne jatkoaikavoitot jne.

  Ei oikeastaan edes vituta kauheasti nyt. Tappara oli sen verran meitä edellä, että ei tässä tarvinnut jäädä mitään tuomarivirhettä tai pomppumaalia suuntaan tai toiseen katkerana nielemään. Tai voisi sanoa, että ei tuo putoaminen pronssipeliin vituta vaan lähinnä isompi kuva vituttaa vain eli se, että miten tähän on tultu. Tappara on aivan karmea peikko meille ja painetaan silti isoimmilla budjeteilla tuolla ja tulokset on vuodesta toiseen luokattomia paria suonenvetoa lukuunottamatta.
  Nämä pari vuottahan ovat olleet IFK:n historiassa suorastaan huippuhyviä, oli runkosarjan voittoa, finaalipaikkaa ja nyt neljän joukossa, ehkä mitali kaulassa kauden lopetus.

  Itse en pronssipeleistä juurikaan pidä, mutta kyllä aion silti sen seurata ja toivon, että IFK sen myös voittaa. Ymmärrän kyllä niitä kirjoittajia, joita ei voisi vähempää kiinnostaa, eihän siinä. Ei meillä silti niitä mitaleita liikaa ole, etenkään 2000-luvulta, joten kyllähän sekin nyt kelpaisi edes jonkinlaisena lohdutuksena.

  Paljon on pohdittavaa ensi vuotta ajatellen.
   
 10. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  @Moto; kaikki paitsi kulta on hävitty. Ei kiinnosta perskarvan vertaa. Soromnoo, kuten Tampereella vai missä lienee sanotaan.
   
 11. fakiiri Jäsen

  Lainaus:
  Pieni kommentti tuohon Johanssonin mailaan, kun siitä on liki koko kauden ajan napistu. Mailan pituus on henkilökohtainen juttu, jollekin sopii pidempi, jollekin lyhyempi. IFK -historian suurpelaaja Pepe Lehtonen pelasi uransa viimeiset kaudet lyhyellä mailalla. Taidettiin Kiekkolehdessä vähän vinoillakin tyyliin "Pepelle jälleen vuoden jatkosopimus ja maila lyhenee jälleen viisi senttiä". Pepen viimeisten kausien maila oli jokseenkin saman pituinen kuin Johanssonin tikku. Eikä se lyhyt maila haitannut aikoinaan Hannu Virrankaan pelaamista.
   
 12. M.Rönkkö-83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Islanders
  Tän kauden parasta antia oli tietenkin Heiskanen & Lankinen, mutta yksi iso asia oli myös se, että Lennu löysi lopulta oman kateissa olleen identiteettinsä ja kilpilogon kokoisen sydämmen. Luulen, että saamme nauttia ens kaudella ihan erilaisesta Lennusta!
   
 13. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Vähän ristiriitaista katsoa tuota JYP-KalPa. Kun ehdottomasti kuitenkin haluan että se pronssi otetaan (eli kumpi olisi sopivampi vastus meille), mutta samalla että en missään nimessä halua Tapparan voittavan mestaruutta, eli kumpi laittaisi paremman vastuksen heille.

  Jaa-a. En tiiä... Toisaalta jos meidän pojat tulee viikon "omajaksotreeniltä" suoraan Apollosta, niin onko sillä ees väliä kumpi tulee pronssissa vastaan?
   
 14. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  @douppi; Iloitse Pääsiäisen ihmeestä äläkä huolehdi enää maallisista pronsseista. Itseäni ei loppukevään jääkiekko kiinnosta lainkaan. Ensi kauteen peliesitysten kommentoinnin siirtäen......
   
 15. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Hyvä neuvo, koitan noudattaa. Vittu että oli muuten tuskan ilta eilen. Ehkä se tästä...
   
 16. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  That's the spirit. Nostat jalat ylös ja laitat soimaan HIFK:n kannattamisesta tehdyn Tommi Läntisen Via Dolorosan.

  Läntisellä on oranssi tukkakin!

  Edit. Huomasin, että sulla on myös Liverpool suosikkilistassa. Et ole tehnyt urheilufanittamista itsellesi liian helpoksi...
   
 17. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Hirveät määrät tekstiä, en jaksa lukea. Oma summaus kaudesta:
  -pelitapa, hirveää paskaa, pleijareissa vähän parempi. Liikaa lähdettiin takamatkalta, muut olisi voitu voittaa mutta Tappara tuli liian aikaisin vastaan.
  -Yv: tasan sama, runk hirveää shittiä, loppua kohden pientä parannusta, too little, too late.
  -Av: samaa, lievää parannusta, liian myöhään.
  -Pelikovuus: lähes täydet pisteet, runkosarjassa Muuli, Generous ja tietysti Finley, pleijareissa myös Lennu, Kantola ja itse Big Joe Finley. Jos ei kaudesta jää muuta käteen, niin IFK on palannut takaisin Liigan pelätyimmäksi joukkueeksi. Vihatuin ollaan oltu aina.
   
 18. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Vähemmän yllättäen Tapparan ottelut ovatkin viihdyttäviä, kun vastassa ei ole väsynyttä antijääkiekkoa pelaavaa HIFK:ta. Finaaleissa on vastakkain kaksi kiekolla todella taitavasti pelaavaa ja hyvin liikkuvaa joukkuetta, jonka vuoksi peli aaltoilee todella vauhdikkaasti päästä päähän. Todella viihdyttävää jääkiekkoa.

  HIFK:lla on peiliin katsomisen paikka. Turha yrittää vyöryttää syitä tylsyydestä, pelintasosta yms. muualle. Kibe voisi lainata peiliään tämän kauden joukkueelle.
   
 19. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Stögö!! Katselepas nyt siellä officella kuinka Tapparan voittamaton träppi on paperia, kun vastassa on oikea lätkäjengi. KalPan jalka on niin kevyt, että kalakukot leijuu ja luistelee kevyesti trapin ohi. Eikä kyseessä ole vain ykkösketju, vaan joka ikinen jätkä luistelee kevyesti kuin keijukainen träpin ohi. Meillä on yks Hintzin ketju, Kalpalla on neljä Hintzin ketjua käsillä varustettuna.

  Jos jatkat ensi kaudellakin, niin koitetaas korvata noita hitaita ja kankeita luttisia ja Genematteja joillakin kevytjalkaisilla ukoilla.
   
 20. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kun katsoo finaalijoukkueiden pelaamista, nousee vääjäämättä esiin kysymys siitä, mitä joukkue on läpi kauden harjoituksissa tehnyt? Kysymys on aiheellinen siksi, että HIFK:n pelaamisessa ei kauden aikana ollut havaittavissa pienimmässäkään määrin samanlaista kontrolloitua ja säännöllisesti toistuvaa elementtiä kuin nyt finaaleissa pelaavilla kahdella joukkueella.

  Se mikä on hyvää on se, että asioista voi ottaa oppia - kaikki teemme virheitä ja virheiden tekeminen on täysin inhimillistä.
   
 21. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Joo jumalauta, samaa ihmettelin! Myttyset, Möttöset ja Töppöset pelasivat hyvää liikkuvaa lätkää ja Tappara-HIFK -otteluiden vauhdintappaja oli kyllä näköjään HIFK.
   
 22. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Heh joo, ja kun lähdettiin vetämään jotain ihan ihmeellistä kyttäily-kiekkoa välierissä, niin hävisi se aiemmissa sarjoissa näkynyt pelinopeus ihan täysin.
   
 23. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Just. Tappara kaatuu nopealla pelillä, ei koskaan hitaasti puskemalla ja kyttäämällä. HIFKin tuntien joukkueemme ei tule koskaan olemaan nopea, vaan brändin mukaisesti iso ja hidasi. Tämä tyyli on tuhoon tuomittu Tapparaa vastaan ja tulemme jatkossakin häviämään kaikki sarjat porkkanoille.
   
 24. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Eipä tässä nyt tarvitse olla kummoinenkaan suuri tietäjä tajutakseen, että HIFK:lta puuttui jalat haastaa Tappara. Jätkiltä loppui kondis veivata Törmäsen systeemin kiekkoa. Oli toki poikkeuksiakin, mutta isossa kuvassa näin. Kauden aikaiset loukkaantumiset näkyivät karusti siinä. Lisäksi kehiin raavittiin kaikki pelikuntoiset ja sehän näkyi myös, ettei saatu jauhaa samoilla ketjuilla, kuten esim. Kalpa on saanut jo pidemmän aikaa. Varmasti saa fysiikkakoutsikin ottaa itseensä, mutta kyllä loukkaantumisten vaikutus pelinopeuteen oli yksi suurimmista syistä.
   
 25. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Itse olen sitä mieltä, että loukkaantumisten vaikutus pelinopeuteen oli yksi syy, mutta ei suurin. Syyt pelinopeuden puuttumiseen olivat mielestäni seuraavat:

  1. Nopeat lähdöt: IFK:n nopeat lähdöt omalta alueelta perustuivat usein hyökkääjien kiekonriistoihin vastustajan pakeilta. Kontrolloitua HAPP:ta vastaan IFK ei ikinä oppinut lähtemään nopeasti. Senttereitä käytettiin harvoin näissä nopeissa hyökkäyksissä, useimmiten pakit avasivat laiturille.Samoin noita AirHockey Vol1 ja Vol2 "haukia" käytettiin ihan liian vähän.

  2. Hitaat lähdöt: IFK:han rupesi viljelemään viivelähtöjä kunnolla oikeastaan vasta pleijareissa. Niissäkin viisikon rytmitykset olivat perseellään, usein 5 pelaajaa lähti yhtä aikaa oman maaliviivan kohdalta kohti vastustajan träppiä

  3. Hyökkäysalueen pelinopeus. Kiekko roiskaistiin usein keskiviivalta kohti vastustajan päätyä ja kiekosta ryhdyttiin taistelemaan päädyssä, jolloin vastapuolen viisikko oli jo ryhmittynyt puolustukseen. Jos IFK-pelaaja voitti kulmaväännön, seurasi usein puoli minuuttia pelaajien pörräystä pitkin laitoja, kunnes kiekko menetettiin.

  Kyllä mä näen pelinopeuden puuttumisen suurimpana syynä sen, ettei viisikko ollut kunnolla harjoitellut hyökkäyspelamista, varsinkaan noita oman pään lähtöjä. Varmaan noilla loukkaantumisillakin oli joku rooli.