Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 560 623
  • 3 676

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Vähän asiaa vielä: tulee ankea liiga-alku. Äijät hiihtää vailla mitään kuvioita. Air hockey on nimensä mukaisesti ilmaa! Melkein se Äiti-Luontokin alkaa vaikuttaa paremmalta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK jätti tämäniltaisessa ottelussaan sekavan kuvan itsestään. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat hyvää pelaamista, mutta loppuosa ottelusta meni heikon hyökkäyspelaamisen ja mielikuvituksettoman peliesityksen merkeissä. Linköping on iso, erittäin luisteleva joukkue ja HIFK:lla ei ollut keinoja murtaa heidän vahvaa keskialueen pelaamistaan eikä fyysisyyden elementtiä kovin paljoa ollut läsnä. Husso teki sen minkä pystyi ja molemmat maalit tulivat selkeistä virheistä. Ensimmäisessä Generous hävisi 1-1-tilanteen ja työntyi vastustajan hyökkääjän kanssa viivasta tulleen laukauksen linjalla ja maalin edessä paininut Järvinen teki myös maskia. Toinen vastustajan maaleista meni selkeästi Zaborskyn piikkiin - ei pystynyt puolustamaan kulmasta noussutta omaa miestään ja seurauksena maali.

Taimen poissaolo näkyi ja erityisesti Generous joutui pelaamaan nykypelikuntoonsa aivan liian paljon. Hävisi erittäin paljon tärkeitä kaksinkamppailuja ja oli kiekon kanssa hätäinen. Vastaavilla esityksillä on korkeintaan 7.pakki pelaavassa kokoonpanossa.

Joukkue tarvitsee vielä yhden kärkiketjun laiturin ja mielellään sellaisen, joka nousee joukkueen pelillisten hahmojen joukkoon. Nuoret pelaajat ansaitsevat hyökkäyksessä mahdollisuuden, mutta nykyisellä kokoonpanolla HIFK antaa liigan oletetuille kärkijoukkueille liikaa tasoitusta kiekollisessa pelaamisessa.

Ja sitten se mediakuutio - löytyisiköhän jostain sellainen henkilö, joka osaisi käyttää sitä tai pystyisi antamaan tarvittavaa koulutusta? Hallilla oli arviolta reilut 3000 henkilöä paikalla ja todettakoon, että hiukan enemmän niitä myyntipisteitä olisi saanut olla auki,

Jos HIFK:n pelaaminen on samaa tasoa ensi viikon liigamatseissa, niin arvaan että Bluesilta voi tulla kolme pistettä, mutta Lukon kanssa tulee vaikeuksia.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Eipä tuosta pelistä paljoa positiivista kerrottavaa jäänyt. Negatiivisessa mielessä mieleen jäivät Taipalus ja Teppo. Toinen ei lauo mistään paikasta ja toinen ei osaa kääntyä luistimilla konttaamatta välissä. Varsinkin Teppo oli tänään luokattoman huono. Hyökkääjistä Elkins nousi pari kertaa hyvin alivoimalla, muut eivät juuri mieleen jääneet. Pakeista pientä posia annettava Auvitulle, Generousille ja Järviselle. Grilli oli minusta tänään kenttäpelaajista paras. Erinomaista puolustustyöskentelyä, hyvää fyysistä pelaamista ja hyviä pitkiä avauksia hyökkääjille. Kyllä tämän kauden puolustus vaan on siinä määrin laadukkaasti kasattu, että jo pelkästään se on jonkin sortin menestyksen tae liigakaudelle. Käsiä toivoisi hyökkäykseen kyllä lisää. Jos multa kysyttäisiin, ja miksi ei kysyttäisi, niin HIFK:n laitahyökkääjistö ei ole riittävän kiekkotaitava toteuttamaan toivottua pelitapaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olihan tuolla joukkueiden välillä tasoeroa nähtävillä. Linköpingillä tuntui vaikeammatkin syötöt putoavan paremmin lapaan kuin meillä. Johtuuko paremmasta materiaalista vai pelaajien pelitavan takia johtuvista väärin sijoittumisista sitä en tiedä.
Vähän outo peli oli. Ekat kaksi minuuttia oltiin köysissä ja sitten kuitenkin 10min. erittäin hyvää lätkää. Ylivoima edelleen tehotonta, mutta oli siellä tänäänkin niitä tontteja tarjolla aivan riittävästi ja etenkin alkupuoli ottelusta oli jatkuva tarve siirrellä kiekkoa ja hakea vuoden maalia. Suoraviivaisuutta enemmän ja sitä näytti Partanen muunmuassa maalissaan. Elkinsiltä myös pari loistavaa nousua oman kiekonriistonsa perään. Husso myös oli hyvä maalillaan!

En nyt haluaisi vielä lukea mitään Törmänen Ulos-huuteluita. Katsotaan tilannetta, kun Liiga alkaa. Linköping oli myös helvetin hyvä jengi muistetaan se.

Päivän miinus menee mediakuutiolle, jonka nyt sai todistaa ensimmäistä kertaa. Loppupätkä ottelusta ei toiminut enää infot, joten mitään jäähyjä, tilannetta tai pelikelloa ei nähnyt. Ensin oli aivan mustaa ja sitten olikin pelkkää kasia täynnä näyttöä. Videokuva sentään näkyi normaalisti.
Koominen hetki myös, kun summeri soi liian aikaisin pelikellon sekoiltua ja Taipalus oli juuri laukomassa viivalta liikkuvat taakse. Maila jäähän ja tiukkaa "Ihan oikeasti?"-tuijotusta toimitsija-aitioon.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päivän miinus menee mediakuutiolle, jonka nyt sai todistaa ensimmäistä kertaa. Loppupätkä ottelusta ei toiminut enää infot, joten mitään jäähyjä, tilannetta tai pelikelloa ei nähnyt. Ensin oli aivan mustaa ja sitten olikin pelkkää kasia täynnä näyttöä. Videokuva sentään näkyi normaalisti.

Juu, melkoinen hässäkkä syntyi tuosta kuutiosta. Harmitti, että se alabanneri näytti koko ajan punaisella pohjalla jotain pilkkuja. Viime viikon korismatsissa siinä pyöri mainoksia ja se on oikeasti hyvin tyylikäs. Toivoa muuten sopii, että siellä ei aleta liigaotteluiden yhteydessä pyörittämään jotain twitter-tivolia.
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puustinen, Luttinen ja Ramstedt täysiä turhakkeita.. Samoin tietenkin Teppo ja jopa Zaborsky..
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue tarvitsee vielä yhden kärkiketjun laiturin ja mielellään sellaisen, joka nousee joukkueen pelillisten hahmojen joukkoon. Nuoret pelaajat ansaitsevat hyökkäyksessä mahdollisuuden, mutta nykyisellä kokoonpanolla HIFK antaa liigan oletetuille kärkijoukkueille liikaa tasoitusta kiekollisessa pelaamisessa.

Tästä olen tismalleen samaa mieltä. Meidän YV ja 5v5 pelin pyöritys on liikaa Ramstedtin kentän varassa. Yksi ''Goldobin'' sieltä puuttuu selkeästi. Itse peli ei mielestäni ollut niin paskaa kuin täällä on rummutettu. Pelin 10-30min oli jopa hyvää peliä, kiekko saatiin nopeasti hyökkäysalueelle ja laidat ryskyi, airhockeytä lähes parhaimmillaan. Pikkusen paremmalla viimeistelyllä ja ennenkaikkea tulosta tekevällä YV:llä tuo peli olisi voitetettu. Aivan huippupaikoille ei päästy tarpeeksi, ja toisaalta tuon tason vastustajaa vastaan ei niitä huippupaikkoja helpolla synnykkään, joten hyvät maalipaikat on pakko käyttää hyväksi.

YV oli jo aiempaa parempaa, kiekko saatiin vaivatta alueelle ja useimmiten peli rauhoitettua, mutta liian vähän saatiin laadukkaita maalipaikkoja sinne neliön keskelle / maalineteen. Raskin ja Leinon peluuttaminen YV:llä rightin laukojan paikalla on täysi vitsi, kun molempien onetimer veto on luokkaa paska. Jo viime kaudella tuota yritettiin ja muistaakseni täysin tuloksetta.

Eihän tuo peli ole läheskään valmista, mutta ei se mitään täyttä koohotustakaan ole. Omalla alueella ei paeta enää paineen alta yhtä herkästi roiskimalla, vaan selkeästi pakkeja on ohjeistettu purkamaan paine syöttelemällä. Edelleen roiskittiin kiekkoa omista keskialueelle tilanteissa jossa olisi voinut tiputtaa alaspäin, en tiedä onko uuden pelitavan kasvukipuja vai hakeeko Stögö hyökkäyksiin lähdöissä jotain kiekkokontrollin- ja pystysuunnan sekoitusta.

E: Eipä muuten tuu käyttäjää Kyynikko ikävä, sen verran moni muukin näyttäisi osaavan tilaisuuden tullen tämän ''kaikki oli paskaa jopa kusi''- mentaliteetin. Nojoo kyllähän Kyynikko kirjoitti paljon asiaakin.
 
Viimeksi muokattu:

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olihan vastuskin kova. Liigassa kuitenkin Sport,kookoo ym jengejä jotka tasoltaan ei niin kovia kun tämänpäiväinen vastustaja.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hiukka ylireagointia täällä minusta nyt kyllä. Hävittiin 2-1 todella kovalle joukkueelle hyvin tiukan pelin jälkeen. Laukaukset ja maalipaikat meni aika lailla tasan. Erona oli oikeastaan se, että Linköping teki YV-maalin ja me ei saatu kiekkoa verkkoon millään.

Puolustus meillä tuntuu olevan todella raudanluja tällä kaudella, kunhan vaan äijät pysyisivät ehjinä. Todella harvassa Linköpinginkään oikeat maalipaikat olivat, vaikka välillä näennäistä pyöritystä riittikin. Hyökkäysten rakentelu oli meillä se mikä ontui ja pahasti.

Ei meidän peli vielä hyvännäköistä tai valmista ole, ja ilman muuta vituttaa että CHL-pelit taitavat olla tältä kaudelta ohi, mutta hyvä tästä tulee.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hold your horses! Etukäteen jo oli tiedossa kyseisen alkulohkon kovuus. Jatkosta putoaminen olisi tietenkin iso pettymys, mutta ei minkäänlainen katastrofi. Jos tässä vaiheessa ei vielä syötöt napsahda aina kohdilleen tai ylivoimapeli toimi ja joku tekee henkilökohtaisia toppäyksiä, niin ei kannata huolestua. Jo nyt on nähtävissä, että meillä on maalivahtipeli hyvässä kuosissa, puolustaminen organisoitu hyvin ja pelaajien luistelunopeus hyvä. Kyllä noista elementeistä hyvä tulee, kunhan hieman maltetaan
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Hold your horses! Etukäteen jo oli tiedossa kyseisen alkulohkon kovuus. Jatkosta putoaminen olisi tietenkin iso pettymys, mutta ei minkäänlainen katastrofi.

Katastrofi on iso sana, mutta iso pettymys, eikö se tässä tapauksessa ole lähellä? :)

Eilen ei olisi saanut hävitä. Ei siitä mihinkään pääse, että kausi ei ole alkanut hyvin. Jos jatkosta pudotaan, niin se on kyllä valtava pettymys. Osalla on toki helpompi lohko, mutta ainoa putoaja. Toivottavasti nyt ei sentään ...
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos jatkosta pudotaan, niin se on kyllä valtava pettymys. Osalla on toki helpompi lohko, mutta ainoa putoaja. Toivottavasti nyt ei sentään ...
Pettymys toki, mutta IFK:n lohko on kaikista alkulohkoista kovin, eli ihan etukäteen ajateltunakin se oli kuitenkin mahdollista. Näin mutuna niin Bern, kuin Linköpingkin operoi kuitenkin isommalla rahalla kuin IFK, eli alunperinkin tästä lohkosta pystyi odottamaan tasaista ja mitkä vaan kaksi joukkuetta saattoi mennä jatkoon.

Ja on siitä mahdollisesta alkulohkoon jäämisestä hyötyäkin, sillä ei ne kesken kauden tapahtuvasta matkustus -ja pelirasituksesta ainakaan apua Liigan kannalta ole. Mutta itse ainakin toivon, että IFK tästä vielä jatkoon menee, sillä viime kaudella CHL:n pudotuspelivaiheen pelit olivat hyvää viihdettä.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Pettymys toki, mutta IFK:n lohko on kaikista alkulohkoista kovin, eli ihan etukäteen ajateltunakin se oli kuitenkin mahdollista.

Kovuus on katsojan silmissä. Olen samaa mieltä, että ei tuota helppona lohkona voi pitää, kun tarjolla on jengejä Englannista tai Skoteista. Mutta Linköping on helpompi kuin viime kauden (mahdollisesti tämänkin kauden) mestari Luulaja. Bern toki taas vähän kovempi kuin Fribourg. Miten näitä nyt pisteyttääkään, niin ei tuo helpolta näyttänyt vaikka Lukonkaan lohko.

Näin mutuna niin Bern, kuin Linköpingkin operoi kuitenkin isommalla rahalla kuin IFK, eli alunperinkin tästä lohkosta pystyi odottamaan tasaista ja mitkä vaan kaksi joukkuetta saattoi mennä jatkoon.

Raha on yksi erittäin tärkeä väline jääkiekko-organisaatiossa. Kummallakin voi hyvin olla sitä enemmän. Sitä ei ole niin paljon enemmän, että se on selittävä tekijä yksistään. Vai miksi ennen Siperiaan karkoitusta ilmalalaisille tuli lähinnä turpaan suurista budjeteista huolimatta?

Ja on siitä mahdollisesta alkulohkoon jäämisestä hyötyäkin, sillä ei ne kesken kauden tapahtuvasta matkustus -ja pelirasituksesta ainakaan apua Liigan kannalta ole.

Ei niillä parilla matkalla ole mitään oikeata rasitusvaikutusta isossa kuvassa. Ne voivat jopa tuoda virtaa, jos ja kun hakee onnistumisia muualtakin.

Mutta itse ainakin toivon, että IFK tästä vielä jatkoon menee, sillä viime kaudella CHL:n pudotuspelivaiheen pelit olivat hyvää viihdettä.

Tästä täysin samaa mieltä :)
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
.........Meidän YV ja 5v5 pelin pyöritys on liikaa Ramstedtin kentän varassa. Yksi ''Goldobin'' sieltä puuttuu selkeästi. Itse peli ei mielestäni ollut niin paskaa kuin täällä on rummutettu.......

Toistaiseksi on vielä hieman liian aikaista tehdä Töppö-Tompalle ostoslistaa, koska Hintz ja Nykopp sekä Taimi puuttuivat kokoonpanosta. IFK-peli pyöri sentteriosastoltaan vajaalla kahdella sylinterillä, koska Robert Leino ja Fjalar Åsten sopivat parhaiten laitureiksi. Olen kuitenkin huolissani joukkueen maalintekotaidosta jo pelkästään CHL-pelien perusteella. Maalintekoon kykeneviä yksilöitä ei tunnu löytyvän Mika Partasta lukuun ottamatta.

Ylivoimapelin henkilövalinnat ihmetyttävät myös. Pitsiturnauksessa oli käytössä Järvisen #36 peluuttaminen maskimiehenä ja samanlaista ideointia voisi suositella, ainakin Luttisen tilalle. Arttu on valitettavasti aina väärässä paikassa väärään aikaan.

Sadomasokistiliigatasolla torstai-illan IFK-peli saattaisi ehkä toimia jotain KooKoota tai SaiPaa vastaan, mutta ruotsalaisia vastaan IFK-puolustus oli välillä kuin sveitsiläistä reikäjuustoa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Erä Espoossa takana. Sanotaan nyt alkuun, että uudet pelipaidat ovat helvetin tyylikkäät.

Kun HIFK pelasi CHL:ää ja pelaamista tuli silloin kritisoitua, niin puolustukseksi sanottiin, että vastustaja oli niin monta astetta kovempi, kuin Liigassa. Nyt vastassa liigan keskitason joukkue ja HIFK:lla pelillisesti täsmälleen samat ongelmat 0-2 johdosta huolimatta, kuin CHL:ssä. Kyllä se peruspelaaminen on jollain tasolla oltava vastustajasta huolimatta. HIFK ei oikein saa organisoidusti lähtöjä omista ja YV on täyttä kuraa, vaikka vastustajana ei ole poikkeuksellisen kovaa AV-lla painostava Linköping. Toki vasta 1 YV ja erä takana, mutta suuntaa antavasti tämmöisiä huomioita.

Se mikä on erona viime kauteen on selvästi tuo puolustuksen jämäköityminen. Lisäksi HIFK:n ja Bluesin materiaaliero on entisestään kasvanut. Vaikka Blues jotenkin näennäisesti hallitsi 1. erää, niin maalipaikat tulivat HIFK:lle. Tosin vastaiskujen ja kiekonriistojen kautta. Puolustuksen tason nousu näkee, että pelitavallisista ongelmista huolimatta ei tule kiekollisia virheitä niin paljon. Lisäksi viime kaudella HIFK:ta fyysisempi puolustus tekee sen, että Blues ei pääse entiseen tapaan mylläämään ja hakemaan henkistä/fyysistä yliotetta. Liivik koitti esim. kerran ajaa jälkitilanteessa HIFK:n maalille, niin Järvinen siirsi kaverin heti sivuun. Viime kaudella olisi vetänyt pakin Husson päälle. Pienet naurut myös sille, kun VHL/Puolan liigan ihme Mahbod koitti ajaa maalille, niin vastassa pakkipari Järvinen-Generous. Ei siinä paljon kärkikynä auttanut.

Onnistumiset tulivat onneksi HIFK:n kannalta oikeille pelaajille. HIFK on paha joukkue tällä kaudella, mutta kiekollinen pelaaminen ja YV pitää saada kuntoon kiihtyvällä tahdilla. Materiaali, jämäkkä puolustus ja hyvä MV-peli ja kärkiosaaminen hyökkäyksessä riittää alkukaudesta pisteisiin useissa peleissä, mutta sitten hyvin organisoituja joukkueita vastaan: JYP, Saipa, Kärpät, Tappara vastaan ollaan kusessa, jos viisikkopelaaminen ei parane.

Pakko sanoa, että pelin edetessä HIFK ottanut pelin hyvin haltuunsa. Pakisto on jäätävän kova, kun miettii kolmospari Teppo-Auvitu. Teppo ottanut kyllä isoja askelia eteenpäin. Nyt löytyy jotain muutakin apuja, kuin pelkkä peruspuolustaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Matsi vielä kesken, mutta tässä pari havaintoa tähän mennessä:
- ykkösketju aivan helvetin kova
- Järvinen ja Taimi loistavia hankintoja
- Husso aivan eri mies kuin viime kaudella
- fyysisyyttä selvästi lisätty viime kaudesta
- YV edelleen heikkoa
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt saatiin viitteitä, että paljon kehutun puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspuoli on kunnossa. Erityisesti silmiin pisti lukuisat pitkät hyökkäysmyllytykset, joista myös maaleja naputeltiin. Toisaalta myös hyviä nopeita lähtöjä nähtiin. Luisteluvoimaa on joukkueessa nyt todella hyvin.
 

hiji91

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Melbourne Football Club
Kyl näissä liigamatseissa näkyy et on ihan eri vauhti CHL matseissa, etenkin ruotsalaisjengejä vastaan. Toivottavasti tulee kovempia matseja vielä, varmaan huomenna kun Lukko tulee vastaan!
Mut kiva on kattoo ku IFK mättää maaleja
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyvinhän se meni koko joukkueelta. Ei oikein paremmin voi enää kausi lähteä käyntiin. Ennen kaikkea joukkueen valmius fyysiseen peliin ilahdutti suuresti, unohtamatta helkkarin hienoja maaleja.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Koko Za-Ra-Ra -ketju tulee nakuttamaan kauden aikana kovat tehot mikäli vaan kaikki pysyvät terveinä. Uusi "Kuhta-Harkins-Pärssinen", joka taisi taannoin vallata pistepörssin Top3:n? :)
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Hyvinhän se meni koko joukkueelta. Ei oikein paremmin voi enää kausi lähteä käyntiin. Ennen kaikkea joukkueen valmius fyysiseen peliin ilahdutti suuresti, unohtamatta helkkarin hienoja maaleja.
Fyysinen preesens lämmitti itseäkin tosi paljon, hyökkäyspään upeiden maalien lisäksi.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kun HIFK paransi peliään ekasta erästä, niin homma oli sillä selvä. Kiva huomata, ettei puolustuksessa hääri yhtään hasardia. Hyökkäyspelikin uudestisyntyi vaisun ekan erän jälkeen. Viime kevään ykkösketju jatkaa siitä mihin jäi, nautinnollista.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Ihanaa saatana!

ZA-RA-RA ketju tulee dominoimaan tällä kaudella isosti!

Hienoa myös että vaikka yv vielä jotakuinkin sysipaskaa niin silti 6 maalia vieraissa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vielä se YV kondikseen, pliis!

Muuten varsin mainio esitys. Okei, vastassa ei ollut Ruotsin tai Sveitsin kärkiseuraa, mutta silti erittäin lupaava aloitus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös