Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pelicansin juniorit

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Shejbal, 07.12.2010 klo 14.44.

 1. NallePyh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se lahtelainen
  Olisi se hienoa nähdä kärkipään varauksia nousemassa omastakin joukkueesta. Tai edes varauksia. Repo on kaiketi se lupaavin sitten Sopasen. Ainakin joukkueen uusi johto puhuu junioreihin panostamisesta, mutta siitä on todennäköisesti pitkä matka siihen, että näemme tuloksia.

  Ei noita lahtelaisvarauksia ole liikaa ollut, toivottavasti olen unohtanut pelaajia. Ja Summanen nyt vain pelasi varausvuotensa Kiekkoreippaassa.

  Vuosi, kierros, varausnro, joukkue (linkit vievät Eliteprospectiin)

  2013 7 #203 Nashville Predators [​IMG] Janne Juvonen (G)
  2007 6 #177 New Jersey Devils [​IMG] Vili Sopanen (RW)
  2004 6 #191 Tampa Bay Lightning [​IMG] Karri Rämö (G)
  1997 4 #89 Calgary Flames [​IMG] Toni Lydman (D)
  1993 5 #128 Chicago Blackhawks [​IMG] Jonni Vauhkonen (RW)
  1991 8 #156 Québec Nordiques [​IMG] Janne Laukkanen (D)
  1991 11 #239 Calgary Flames [​IMG]Marko Jantunen (LW)
  1984 11 #211 New Jersey Devils [​IMG] Jarkko Piiparinen (F)
  1983 9 #182 Boston Bruins [​IMG] Harri Laurila (D)
  1982 6 #125 Edmonton Oilers [​IMG] Raimo Summanen (LW)

  Oikeastaan hämmentävän vähän. Lydman lahtelaisena "kärkivarauksena" ainoana alle sadan.
   
 2. Wilson47 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Nuoria lahjakkuuksia kiinnitetty liigamiehistöön | Uutiset | Pelicans

  Pelicans on tehnyt sopimuksen viiden juniorinsa kanssa.

  Severi Lahtinen, Hyökkääjä (2v)
  Joonas Harald, Maalivahti (1+1v)
  Artturi Toivola, Hyökkääjä (1+1v)
  Niko Kivelä, Hyökkääjä (1v)
  Niki Koskinen, Hyökkääjä (1v)

  Hyviä kiinnityksiä, varmasti tulevat olemaan iso pala Pelicansin tulevaisuutta.
   
 3. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tappara pääsee nauttimaan Pelicansin juniorityön suurimmasta timantista sitten Vili Sopasen. En tiedä miksi edes panostaa junnuihin, jos niitä ei osata käsitellä liigassa. Seuraavaksi pitää varmaan pelätä milloin Siikonen tai Björninen laitetaan lihoiksi, jos Hodgien tulon jälkeen ei löydy roolia. Ja jos kauemmaksi katsotaan, niin pitäisiköhän Severi Lahtinen jo myydä muualle vaikuttaa niin taiteilijaluonteelta, että varmasti tulee jotain vastoinkäymisiä ammatilaisuuden alkutaipaleella.
   
 4. Cash Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  [Q. En tiedä miksi edes panostaa junnuihin, j

  Kun katsoo tämä kauden Pelicans-junnujen menestystä niin ilmeisesti junnuihin ei enää panostetakaan. Ilmeisesti hyvä ratkaisu kun hommasta ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ole mitään tullutkaan.
   
 5. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  Älä nyt viitsi pillittää! Jos Repo ei sopeutunut annettuun rooliin, niin mitä häntä täällä väkisin roikottamaan. Kaikkien etuhan tuo on.
   
 6. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Toki Repon kannalta todella hieno juttu, että pääsee Suomen Top 3 jääkiekko-organisaation leipiin pelaamaan ja kehittymään ammattilaiseksi. Kannattamani seuran kannalta en näe tässä mitään hyvää, joten en voi todeta kuin, että anteeksi pillitykseni ja pettymykseni. Ja liigastudio voi jatkaa tästä...
   
 7. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Miksi näitä "omia poikia" pitäisi kohdella hellemmin ottein, kuin muita, en oikein ymmärrä, mutta tuossahan olisi toki looginen selitys siihen, miksi nuo puhkeavat kukkaan sitten vasta jossain muualla.

  Seuraava kysymysmerkki onkin sitten ylempänä esillä ollut Björninen, viime kaudella 53 peliä ja 6+9=15 pistettä. Tällä kaudella 13 peliä ja 2+0=2, eli tahti vain hyytyy.
  Björninen on saanut alkukaudella elämänsä näyttöpaikan, jollaista ei olisi missään muualla saanut ja jollaisesta moni muu olisi valmis jopa maksamaan. Seura kuitenkin reagoi jo siirtomarkkinoilla ja kohta sisään tulee Hodgman.

  Onko Björninen seuraava, jolle vaaditaan loputtomia näyttöpaikkoja, vaikkei niitä näyttöjä sitten tulekaan? Ja sitten jossain kohtaa unohdetaan ne jo saadut näyttöpaikat.

  Repo ja Björninen ovat olleet pettymyksiä, mutta en kyllä kaataisi siitä likasankoa valmennuksen niskaan, vaan ihan noiden pelaajien vastuulla se oma homma on. Siellä on kuitenkin muita nuoria pelaajia, jotka ovat saman valmennuksen alaisuudessa nyt onnistuneet.
   
 8. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Pelaaja vastaa omasta tekemisestään jäällä. Valmentaja vastaa matsin tuloksesta. Yhdessä vastataan kommunikoinnista ja siitä, että pelaaja on ymmärtänyt tehtävänsä. Tässä mouhoava valmentaja sulkee kommunikointikanavan molempiin suuntiin. Mouhoamiseksi riittää jo negatiivinen keskusteluasenne. (En viittaa tässä Petu+Nupeen.) Jos kemiat eivät toimi nuoren pelaajan ja valmennuksen välillä, tarkastelisin valmennuksen kommunikointi- ja y-sukupolventuntemustaitoja. Ihmisiä pitää joko osata käsitellä tasavertaisesti tai siten rakentaa strategia jotenkin muutoin.
   
 9. kumiplus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Repo sai alkukaudesta 8 ottelua aikaa näyttää taitonsa. Taidot olivat näköhavaintojeni mukaan tallella eikä kokonaisvaltainen pelaaminen huonompaa ollut kuin viime kaudellakaan, mutta apina selässä kasvoi selvästi kun kiekko ei osunut tolppien väliin. Noiden kahdeksan ottelun perusteellako todettiin, että 20-vuotiaalla junnulla ei ole sopivaa roolia nyt eikä tulevaisuudessa?

  Jos valmennus onnistui polttamaan sillat Revon kanssa, niin kyseessä on yksi isoimmista farsseista lahtelaisen kiekkoilun lähihistoriassa. Tässä menetettiin MJ-tason potentiaalin omaava kaveri, joka breikkasi jo viime kaudella. En keksi asiasta yhtään hyvää sanottavaa.

  Onnea Sebulle jatkoon.
   
 10. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Ihan ymmärrettävää, että jos ei tulosta synny niin minuutit laskee.
  Pelashan Repo mun muistaakseni useamman ottelun kärkikentissä.
  Jos tämä minuuttien väheneminen ei Revolle sovi, niin ei se mielestäni valmennuksen vika ole.
  Ne pelaa paljon ketkä tekee tulosta.

  Kyllähän Kuuselakin varmasti olis hopeakaudella halunnu enemmän pelata, mutta maalin suulla oli Hovinen, sillä hän pelas hyvin.
  Vertauskuvana tuo oli varsin huono, mutta pointti varsin selvä.
  Oli se pelaaja siis kuka tahansa, niin ei sitä mun mielestä pidä peluutella isoilla minuuteilla kärkikentissä jos homma ei lähde toimimaan, oli se sit kuinka hyvä tyyppi tahansa.

  Petun ja Nupen joukkueessa kun vaaditaan näyttöjä kentällä, juuri tällä hetkellä.
  Viime kauden näytöt ikäväkyllä ei riitä.

  Mielestäni Repo lähti alamäkeen nuorten kisojen jälkeen, kun hän siellä jäi muiden varjoon.
  Repo, joka tuli takaisin niistä kisoista tuntui saaneen jotenkin kolauksen itseluottamukseensa ja peli näytti varsin paljon vaisummalta, tämä tosin oma mielipiteeni.

  Toivottavasti Repo lähtee nyt uuteen nousuun, kaikkea hyvää hänelle.
   
 11. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Laitetaan tähän vielä sellainen huomio, että näistä neljästä nuoresta MM-kisakävijästä meillä edelleen pelaa se, joka itse kisoissa oli jonkinlaisessa roolissa. Tuskin sattumaa.
   
 12. Dvozak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Täytyy sanoa, että kun on katsellut Larmin otteita Kerhossa, niin ihan mielelläni näkisin Pelsuissa, mutta fakta on se, että kahta ykkösmaalivahtia ei tässä liigassa ole varaa pitää kuin Oulun Kärpillä ja ehkä HIFK:lla. Kyllähän Larmikin varmasti tiesi, että Juvosen ohittaminen täällä on tuskaisen työn takana. Kerho oli siis hyvä valinta.

  S.Repo oli oma suosikki ja vaikea tulee olemaan katsella kun paukuttaa vastustajan paidassa maaleja. Fakta on se, että Repo pelasi kaksi ensimmäistä peliä Hannes Björnisen laidalla, jonka jälkeen kutsu kävi neloseen. Kaikki voivat tykönänsä miettiä kuinka hyvältä tuntuu vakipaikka nelosketjussa loistavan tulokaskauden jälkeen. Nelosketjuja on monenlaisia, mutta Henri Heino ja Taavi Vartiainen ketjukavereina takasivat sen, että pelinrakentaminen ja maalintekovastuu jäivät tasan yhden miehen harteille. Kyseessä oli valmennusjohdolta aivan tyylipuhdas "dumppaus". Itsevarmuus on maalintekijälle kaikki kaikessa ja sen vei valmennusjohto tällä kahden pelin kestäneellä luottamuksellaan. Ihan turha Matikaisen on selitellä, että tämä oli pelkästään pelaajan ratkaisu. Tai lopullinen ratkaisu ehkä olikin, mutta siihen johtaneet syyt vahvasti harkitsemattoman tai ylimielisen valmentamisen lopputulos.

  Repo tulee lyömään itsensä läpi nyt Tapparassa ja siellä pääsee kiistatta paremmin myös esille ainakin tällä kaudella.

  Huomionarvoista tässä on myös se, että kesällä oltiin valmiita lyömään Juhamatti Aaltosen kaltaiselle surffailijalle mottipäinen summa tiskiin. Kyseessä on pelaaja, joka tarvitsee enemmän erityisvapauksia kuin presidentti. Nyt omalle kasvatille ja harvinaiselle luontaiselle maalintekijälle tarjotaan vakipaikka kädettömästä duunariketjusta kahden pelin jälkeen. Odotettiinko, että Repo opettelee nelosketjussa rottakiekkoa? Erityisvapauksia löytyi vasta Heinolasta.

  Noh, Repo on mennyt ja Pelsuillakin on kaksi tuloksentekoon pystyvää ketjua kiitos muualta löytyneen tähden. Useinhan tämä menee niin, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Aiemmin mainitsemani Aaltonenkin muuten löi lopullisesti läpi vasta siirryttyään pois tutuista Oulun ympyröistä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016 klo 09.09
 13. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Edelliseen viestiin viitaten, Repo pelasi kyllä myös ykkösketjussa Erkinjuntin ja Tyrväisen rinnalla muutaman pelin. Että ei se nyt ihan noin mustavalkoisesti mennyt kuin väität.
   
 14. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  No Larmi vei omalla tontillaan Juvosta ensimmäisessä kohtaamisessa. Larmi lähti Kerhoon kakkosveskaksi haastamaan Engreniä, joka myöhemmin vaihtui NHL:kin debytoineeseen kanukkiin. Eli mielessä tuskin edes kävi Juvosen otteet. Kyllä valmennus ja kehittymismotivaatio oli valintaperuste nro 1. Ei peliaika, Juvonen jne. Kerho sai puolestaan juuri haluamansa, Jalosenkin U20 ristimän, taistelijan ja viimeisen tulpan, joka mahdollistaa nykyisen pelitavan. Syy ei ollut Pelsuissa, hidasteissa tai esteissä, vaan mahdollisuuksissa joita avautui. Näin veikkaan muodostamani kuvan perusteella. Kiinnostava pelaaja, joka itselleni edustaa oranssia ja turkoosiakin historialtaan. Taitaa Repo tunnistaa myös mahdollisuuksia sen sijaan, että fokusoituisi esteisiin ja hidasteisiin. Repoa voidaan lisäksi fiilistellä Pelsu-pelaajana vielä vuosienkin päästä. Larmihan ei Pelsuissa pelannut lainkaan, vaan on Kiekkoreippaan ja Peliittojen tuleva kultapoika. Hymiö.
   
 15. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Sinänsä on positiivista, että näitä nykyään riittää myös muille jaettavaksi. Oli aikoja, jolloin junnuja ei riittänyt edes omiin tarpeisiin.
   
 16. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kuka on edes HPK:n maalivahtivalmentaja? Ei tietääkseni sellainen kuuluisuus, että hänen alaisuuteensa olisi mitään tungosta. Olisin ymmärtänyt valmennuksen perässä lähtemisen Lehtosen aikaan... Ja onhan tuolla Nupellakin jotain meriittejä tuolla saralla, vaikkei varsinaisesti maalivahtivalmennuksesta vastaakaan.

  Ja miten minulta on mennyt ohi tuo Engrenin HPK-sopimus?
   
 17. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Tarkoitin Engstrandia, joka oli vahva huhu. Toisessa ketjussa jo aihetta käsiteltiinkin. Lehtosen lähtö varmistui aika myöhään. Kerhossa oli kaksi tutumpaa (U20) valmentajaa Pennanen ja Lehtonen, ennen kuin jälkimmäinen siirtyi Kouvolaan ja Pennasen luottoveskavalmentaja Lehtola tuli tilalle. Kyllähän Nupella meriittejä on, mutta tässä casessa pelaajalle täysin tuntematon valmennusfilosofia ja -tapa? Turha tätä on dramatisoida, mutta peliajan perässä ei ensisijaisesti lähtenyt, vaan valmennuksen (jossa tosin tapahtui muutos).
   
 18. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Tieto vai mutu?
   
 19. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Mielipide ja tulkinta - joka perustuu saamaani (keskustelupalstakriteereillä) hyvää toisen käden tietoon.
   
 20. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  Eli siis normaalia Jatkiksen puutaheinää!
   
 21. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  En provosoidu. Mielipiteitähän täällä jaellaan. Tietoa ei ole kenelläkään (kts. tiedon määritelmä de facto). Osa vetää tulkintansa jopa fanipiposta - en minä.
   
 22. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 23. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Mitä on Pelicansin junioritoiminta? A-nuoret ovat osakeyhtiön alla ja junnutoiminta Kiekkoreippaassa, Pelicans2000:ssa, VeKissä, Kapassa, Hekissä, (Vierumäen joukkueissa, joiden nimistä ei muuten pirukaan ota selvää) ja NasKissa, jäikö joku pois luettelosta, Mäntsälän Tiikerit(?). Junioripelicans taitaa olla vain alueellinen kikkailu, jolla pelaajia voi siirrellä fiksummin?
   
 24. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Mäntsälän Jää-Tiikerit on yhteistyöseura. Jää-Tiikerien naisjoukkue muuten nousi Mestikseen. Pelimatkoja Rovaniemeä myöten.
   
 25. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Juu eiköhän näin ole että on alueellinen kikkailu, muutenkin helpompi poimia sieltä porukasta suurimmat lahjakkuudet kun on kaikki saman katon alla Junior-Pelicans Ry:ssä. Mielestäni on tärkeää että näitä paikallisia pienempitä seuroja on olemassa, sieltä kuitenkin useimman jääkiekkoharrastus lähtee liikkeelle, läheltä ja helposti. Ei kovin moni lähde esim. Vääksystä ajamaan 7v lasta Lahteen kiekkoa pelaamaan, erittäin tärkeää että näitä paikallisia toimijoita on olemassa.

  Tuosta linkistä voi lueskella vähän enemmän siitä keväällä perustetusta Junior-Pelicans ry:stä ja Pelicanstiestä. Kyllä mielestäni jos veikkaukselle häviämäni rahat tuolle järjestölle edes osittain menee, niin menee itselle mieluisaan osoitteeseen.

  Kiekkoreipas ry - Pelicanstie