Pekka Virta SaiPan peräsimeen

  • 174 564
  • 913

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi nyt pitäisi joustaa, kun "nopea menestys" tarkoittaisi juurikin tuota yhtä sääliplayoff-kotimatsia?

Sanoisin, että kannattajien jouston aika on nyt.

Muutama lainaus Pennaselta:

− "Jos mietimme jääkiekkoa pelinä. On monia tapoja pelata, eikä ole yhtä tapaa voittaa. Voittavassa jääkiekossa tietyt faktat pitää olla olemassa ja todennäköisyyksiä pitää saada omalle puolelle"

− "Alivoimaiset hyökkäykset ovat helvetinmoinen tabu. Noin puolet on kuitenkin alivoimaisia hyökkäyksiä kaikilla joukkueilla" - Pennanen.

Minulla olisi enemmän uskoa, jos näkisin kehitystä pelissä tai pelaajissa. Nyt näen taantumusta molemmissa. Alkaa varmasti myös joukkueessa tunnelma kiristymään. Lyödään päätä seinään ja tehdään samoja virheitä.
 

redpecka

Jäsen
Toki se minun osuus on lähinnä istua hiljaa ja maalin tullessa taputtaa, että ei kukaan sinne kyllä kaipaakkaan.
Ei liity Virtaan, mutta olen just tommonen samanlainen ja jos pelissä käyn niin en kehtaa edes tunnustaa käyneeni kun kovaääniset fanit aina haukkuu niitä tuppisuita siellä jotka ei yhtään osallistu tunnelmanluomiseen ja sellaiseen.

Pekka Virta on hyvä. En keksi nyt muuta kun halusin kommentoida vain tuota juttua. Paitsi on mahdollista, että kahden vuoden kuluttua jouluna vituttaa ja kartoitellaan Kenkää-ketjussa uutta projektinvetäjää puikkoihin.
 

emz1

Jäsen
Minulla olisi enemmän uskoa, jos näkisin kehitystä pelissä tai pelaajissa.
Minkälaisia kehitysloikkia olet pelaajissa odottanut? Katsotaan vaikka pelkästään pistetilastoja.

Jaakko Lantta
Nyt: 26 ottelua / 8 pistettä
Ennätys: 49 ottelua / 12 pistettä

Tino Metsävainio
Nyt: 25 ottelua / 10 pistettä
Ennätys: 33 ottelua / 8 pistettä

Ville Petman
Nyt: 28 ottelua / 19 pistettä
Ennätys: 40 ottelua / 8 pistettä

Nuutti Viitasalo
Nyt: 28 ottelua / 9 pistettä
Ei liigakokemusta aiemmalta

Valtteri Lipiäinen
Nyt: 26 ottelua / 10 pistettä
Ei liigakokemusta aiemmalta

Roni Karvinen
Nyt: 17 ottelua / 6 pistettä
Ennätys: 8 ottelua / 1 piste

Valtteri Ojantakanen
Nyt: 28 ottelua / 6 pistettä
Ennätys: 27 ottelua / 3 pistettä

Tämän ryhmän keski-ikä huitelee varmaan jossain 21-22v välimaastossa ja osa on jopa kyseisten pelaajien kohdalla manannut, että voi hemmetti, kun on menty jo tekemään monen vuoden sopimukset kun eivät nytkään osaa laittaa kiekkoa tarpeeksi sisään. Olisi toki hienoa, jos SaiPalla olisi junioreissa sellaisia pelaajia jotka voivat lähes tyhjästä tulla pelaamaan +30p kauden, mutta nyt tässä on vain maltettava muutama kehittymisen porras välissä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekka Virralle ja koko projektille aikaa ja kannattajillekin malttia, kyllä se parempi aika sieltä tulee, Pekka osaa kyllä hommansa. On hänen uraansa tullut seurailtua aika pitkään ja arvostan korkealle.
 
Miten tämä nykyinen tilanne nyt pitäisi ottaa? Oikeastaan turha odottaa Peksiltä pariin vuoteen yhtään mitään? Eihän Peksin aikana Liigan TOP3-budjetilla operoiva jengi (Lukko) edes voittanut kahden ensimmäisen kauden aikana yhtään playoff-ottelua. Kuvitelkaapa, jos olisi lähdetty 1,6 miljoonan budjetin sijaan tähän ja ensi kauteen 2,6 miljoonan budjetilla ja ei voitettaisi yhtä ainoaa pudotuspeliottelua? Näin kävi Raumalla. Sanotaanko näin, että SaiPalla ei ole varaa toimia kuten Rauman Lukko. Sitten kun tulee se "The Kausi" niin ei sinne mahdu yhtään hutihankintaa. Lehterän eka kausi ja Kouvolassa Ahokkaan eka kausi todistaa, että nopeastikin voi tapahtua ihmeitä. Ei ole mitään yhtä ja oikeaa tapaa. Minimivaatimus SaiPassa on oltava aina, että puolessa välissä kautta ollaan mukana pudotuspelijunassa. Tällä kaudella ollaan puolessa välissä ja lähes jääty asemalle. Viisi seuraavaa matsia kertoo, menikö pudotuspelijuna jo.

En osaa vastata tuohon heti alussa esittämääni kysymykseen. Kunhan pohdiskelen. Ei ole helppoa ei...
 

SaiPa#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos katsoo tähän astista kotiotteluiden ylesisökeskiarvoa voi todeta, että aika huonosti SaiPa on onnistunut markkinoimaan tätä Pekka Virran prosessia etelä-karjalalaisille. Näyttäisi siltä, että suurelle osalle heistä, jotka ovat edes vähän kiinnostuneet SaiPasta, SaiPa on urheiluviihteen tuottaja eikä muuta. Voittava urheilu sattuu vaan olemaan sitä parempaa viihdettä ja kuka sitä nyt huonoa viihdettä katsoisi saati siitä vielä maksaisi.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kun Virran sopimus julkaistiin, niin koitin hypeä hillitä sanomalla, että pätevinkin valmentaja tarvitsee kilpailukykyisen kaluston. Huippu valmentaja ottaa joukkueesta enemmän kuin sen eurolla euron. Mutta joku raja siinäkin, kuinka paljon enemmän.
Ei voita formuloissa Hamilton jos tökätään Haassin rattiin.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon pelaaja budjettiin kuuluu myös A-junnut. Lisäksi ekan Virran kauden joukkueeseen kuului useampi kallispalkkainen veteraani, jolta oli parasta ennen päiväys mennyt, sekä muutama pahempi loukkaantuminen pitkin kautta. Virran toisella kaudella muuten budjetista jäi Sahlstedtin mukaan rahaa käyttämättäkin.

SaiPa tuskin saa ihan yhtä kovaa nippua kasaan kuin Virralla oli millään kaudella Raumalla, mutta hyvän osaa siitä tulevien kausien rungosta on SaiPa jo saanut kiinnitettyä. Kyllä mä ainakin uskon, että ensi kausi on jo parempaa tuloksellisesti ja voihan tämäkin kausi vielä ainakin sääleihin asti kantaa.
 

Barney

Jäsen
Ja joillain tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää se, että fanit kyllä tietää mistä kuopasta tässä noustaan. SaiPa pelasi Tirkkosen alaisuudessa viimeisen ottelunsa 28. maaliskuuta 2016 ja sen jälkeen on vedetty Siekkareita mukaillen keltamustilla luistimilla alas ja lujaa. Että pikavoitoista puhuminen on aika, noh... huvittavaa. Toki kun on näin monta vuotta harjoiteltu tätä "orottelua", niin ei kai siinä muutama lisävuosi tunnu missään.
Kuinka syvä se kuoppa sitten on ollut? Kahdella ensimmäisellä Lehterän kaudella SaiPa pelasi tuloksellisesti ihan hyvin, kolmas oli heikompi ja neljättä kautta ei olisi pitänyt antaa kenenkään muun kuin SaiPan seurajohdon mielestä. Kritiikissä näkyy aika selvästi, että henkilöstä ei tykätty, hänen peluuttamastaan jääkiekosta ei tykätty ja aika paljon Lehterän ajasta tunnutaan painottavan noita paria viimeistä kautta, joista viimeinen menee mielestäni täysin seurajohdon piikkiin.

Jos verrataan niihin Tirkkosen kausiin, niin Tirkkosen aikana SaiPan runkosarjassa saavuttamat pisteet olivat: 100, 99, 94 ja 89. Lehterän kahdella ensimmäisellä kaudella pisteitä tuli 93 ja 88 pistettä. Tirkkonen meni kerran pronssiotteluun, kaksi kertaa puolivälieriin ja kerran sääleihin. Lehterä meni ensimmäisellä kaudellaan puolivälieriin ja toisella sääleihin. Liian pitkäksi aikaa SaiPa jäi Lehterään kiinni, mutta se on ihan jonkun muun kuin Lehterän vika. Pelin laadusta voi olla myös montaa mieltä, mutta sillä saatiin kuitenkin alusta lähtien ihan huomattavasti paremmin pisteitä kuin tällä kaudella ollaan saatu tällä paremmalla jääkiekolla. Itse asiassa tällä hetkellä pistetahti ei ole juurikaan parempi kuin edes viime kaudella ennen Lehterän potkuja, vaikka viime kauden alku oli ihan ylivoimaisesti SaiPan huonoin Lehterän aikakaudella.

Noilla Tirkkosen vuosilla organisaatiossa osui käytännössä kaikki nappiin ja sen jälkeen monien odotukset nousivat. Harjoituskaudella SaiPan pelissä näkyi hyviä elementtejä, joten toivotaan, että tässä kolmen vuoden aikana ne hyvät asiat alkavat näkymään myös tulostaululla. Vaikka Virta onkin eittämättä huippuvalmentaja, niin uskon edelleen, että tuloksellisesti nämä Virran kolme kautta tulevat ikävä kyllä olemaan huonommat kuin nuo Lehterän kolme ensimmäistä kautta. Sen perusteella puheet jostain Tirkkosen ajan jälkeisestä isosta kuopasta ovat melko erikoisia.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
@Barney nyt unohtui pelaajabudjetit tuosta järkeilystä.

Lehterän kolmella ensimmäisellä kaudella SaiPan pelaajabudjetti oli sekä absoluuttisina summina (historian kolmanneksi suurin, suurin ja toiseksi suurin aikajärjestyksessä) että verrattuna muihin joukkueisiin täysin omissa lukemissaan, puhumattakaan siitä, että Hjalliksen Beibit ja Espoon osa-aikaisrahajengi olivat ehtineet vaihtua mestisjengeihin Lehterän saapumiseen mennessä.

Keskikastin budjetilla ja onnekkailla hankinnoilla on helppo saada kokonaisuus näyttämään hyvältä. Tekeminen siellä taustalla voi kuitenkin olla ihan kurapaskatasoa, eikä sitä kukaan välttämättä saa koskaan tietää, kun ihan yksinkertaisesti rahallinen kilpailukyky pitää tarpeeksi monta joukkuetta takana.

Väitän, että kyllä melkoisesta kuopasta ollaan seuran tekemisen kanssa hiljalleen nousemassa.
 

Barney

Jäsen
@Mälkiä meillä on sitten aika vahvasti eri käsitys sitä, mitä tarkoitetaan "täysin omissa lukemissaan". SaiPan pelaajabudjetti on tippunut parin viime kauden aikana, mutta niin se on muillakin. Tällä kaudella SaiPan pelaajabudjetti on noin 5,42% prosenttia kaikkien liigajoukkueiden budjeteista ja sillä Lehterän ensimmäisellä kaudella, kun oltiin kahden voiton päästä mitalipeleistä, vastaava lukema oli 5,84%. Onhan tuossa ero, mutta merkittävämpi on ollut joukkueiden välinen suoritustaso näiden kausien välillä.

Sen Lehterän ensimmäisen kauden jälkeen yleinen konsensus oli, että valmentaja suoritti hyvin ja hän oli lähellä valintaa vuoden valmentajaksi. Sen jälkeen, kun viimeiset kaudet menivät vähän huonommin, niin jopa tuota ensimmäisen kauden suoritusta on käyty vähättelemään ja sitä laitetaan kaikkien muiden paitsi Lehterän ansioksi. Nuo "erinomaiset pelaajarekryt", kuten esimerkiksi Topi Nättinen ja Jonatan Tanus, olivat aika puhtaita arpoja, jotka ovat pelanneet uransa ainoat hyvät kaudet Liigan tasoisessa sarjassa Lehterän alaisuudessa. Joku voisi antaa tuostakin jotain kehuja valmentajalle, mutta SaiPa-osiossa se taisi kääntyä enemmänkin siihen, että Lehterä tuhosi noiden molempien urat. No pitää muistaa vielä Tuohimaa, joka kantoi joukkueen noin hyvään sijoitukseen. Harmi, että tällä kaudella SaiPalla ei ole ollut maajoukkuetason maalivahtia kantamassa joukkuetta.

Siitä olen toki samaa mieltä, että ei se SaiPan peli missään vaihessa Lehterän alaisuudessa hyvältä näyttänyt, mutta melko hyvin hän kuitenkin ulosmittasi tulosta siitä joukkueesta ensimmäisellä kaudellaan. Nyt Virran alaisuudessa peli on ehkä ajoittain näyttänyt paremmalta, mutta tulos on ollut ihan ala-arvoista. No toivottavasti Virralla on sitten puolestaan nouseva trendi ja ne parhaat vuodet jäävät viimeiseksi, sillä pohjimmiltaan jääkiekkokin on kuitenkin tulosurheilua. Tämä kausi taitaa kuitenkin ikävä kyllä olla ohi jo ennen joulua.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Menee hiukan väärään ketjuun Lehterän kausista puhuminen mutta mielestäni isoin yksittäinen tekijä tuolla 17-18 kaudella oli kuitenkin Tuohimaa joka oli ihan älyttömässä iskussa sillä kaudella ja oli sitä jo Santasen kaudella ennen Teron saapumista. Ei siellä kauheasti saaneet Markkanen/Westerholm pelata ja kun saivat niin reppu heilui omissa aika tavalla. Toki maalinteko oli hieman tehokkaampaa kuin tällä kaudella mutta ei silloinkaan mitään maalijuhlia kovin useasti vietetty. Seuraavalla kaudella sitten sääleistä ulos tähtijoukkueella kun Tuohimaa ei enää pelastanutkaan joukkuetta. Kahdesta viimesestä kaudesta ei tarvi sanoa sen enempää. Nättinen ei myöskään mielestäni ollut millään lailla arpa kun alla oli 23 pisteen kausi häntäpään Jukureissa. Mutta se siitä.

En odottanut Virran ekalta kaudelta ilotulitusta mutta toki vähän enemmän kuin se että 10.sija karkaa marraskuussa. Muistetaan nyt sekin vielä että SaiPalla enemmän pelejä pelattu kuin keskikastin joukkueilla eli pakko olisi jonkunlainen voittoputki ottaa jossain vaiheessa ja mieluiten useampikin.
 
@Mälkiä meillä on sitten aika vahvasti eri käsitys sitä, mitä tarkoitetaan "täysin omissa lukemissaan". SaiPan pelaajabudjetti on tippunut parin viime kauden aikana, mutta niin se on muillakin. Tällä kaudella SaiPan pelaajabudjetti on noin 5,42% prosenttia kaikkien liigajoukkueiden budjeteista ja sillä Lehterän ensimmäisellä kaudella, kun oltiin kahden voiton päästä mitalipeleistä, vastaava lukema oli 5,84%. Onhan tuossa ero, mutta merkittävämpi on ollut joukkueiden välinen suoritustaso näiden kausien välillä.

Sen Lehterän ensimmäisen kauden jälkeen yleinen konsensus oli, että valmentaja suoritti hyvin ja hän oli lähellä valintaa vuoden valmentajaksi. Sen jälkeen, kun viimeiset kaudet menivät vähän huonommin, niin jopa tuota ensimmäisen kauden suoritusta on käyty vähättelemään ja sitä laitetaan kaikkien muiden paitsi Lehterän ansioksi. Nuo "erinomaiset pelaajarekryt", kuten esimerkiksi Topi Nättinen ja Jonatan Tanus, olivat aika puhtaita arpoja, jotka ovat pelanneet uransa ainoat hyvät kaudet Liigan tasoisessa sarjassa Lehterän alaisuudessa. Joku voisi antaa tuostakin jotain kehuja valmentajalle, mutta SaiPa-osiossa se taisi kääntyä enemmänkin siihen, että Lehterä tuhosi noiden molempien urat. No pitää muistaa vielä Tuohimaa, joka kantoi joukkueen noin hyvään sijoitukseen. Harmi, että tällä kaudella SaiPalla ei ole ollut maajoukkuetason maalivahtia kantamassa joukkuetta.

Siitä olen toki samaa mieltä, että ei se SaiPan peli missään vaihessa Lehterän alaisuudessa hyvältä näyttänyt, mutta melko hyvin hän kuitenkin ulosmittasi tulosta siitä joukkueesta ensimmäisellä kaudellaan. Nyt Virran alaisuudessa peli on ehkä ajoittain näyttänyt paremmalta, mutta tulos on ollut ihan ala-arvoista. No toivottavasti Virralla on sitten puolestaan nouseva trendi ja ne parhaat vuodet jäävät viimeiseksi, sillä pohjimmiltaan jääkiekkokin on kuitenkin tulosurheilua. Tämä kausi taitaa kuitenkin ikävä kyllä olla ohi jo ennen joulua.
Täysin omissa lukemissaan tarkoittaa varmasti tuota Lehterän toista kautta, jolloin SaiPalla oli kaikkien aikojen suurin budjetti ja silti jäätiin sääleihin. Tuo kaksi miljoonaa oli kuitenkin vasta kahdeksanneksi suurin budjetti yhdessä Ilveksen kanssa (jolle hävittiin sääleissä). Eli SaiPan sijoitus oli kyseisellä kaudella sama kuin budjettivertailussa.

Lehterän ekalla kaudella oli se vakiintunut 1,8 miljoonan budjetti, joka Tirkkosellakin oli kahdella viimeisellä kaudella ja sillä päästiin puolivälieriin, samaan mihin Tirkkonenkin vastaavalla budjetilla.

Ja samaan aikaa Raumalla Pekka Virta veteli 2,6 miljoonan jengillä Lehterääkin heikommin. Joku varmaan sanoo, että Virta rakensi kestäviä pohjia tuleviksi vuosiksi. No pari seuraavaa kautta meni hyvin, mutta jo tällä kaudella Lukko on ainakin toistaiseksi ollut iso pettymys. Roikkuu kuitenkin pudotuspelijunassa vielä mukana. Tosin Liigan rikkaimman seuran pitäisi joka kausi taistella suorasta pudotuspelipaikasta.

Voidaanko Peksin ja Lukon yhteistyöstä sanoa että, kärkikastin budjetilla ja onnekkailla hankinnoilla on helppo saada kokonaisuus näyttämään hyvältä. Tekeminen siellä taustalla voi kuitenkin olla ihan kurapaskatasoa, eikä sitä kukaan välttämättä saa koskaan tietää, kun ihan yksinkertaisesti rahallinen kilpailukyky pitää tarpeeksi monta joukkuetta takana, joskus jopa kaikki muut joukkueet? Vakavasti puhuen mestaruus on aina huipputekemistä kaikilla osa-alueilla. Lukon mestaruus tuli kuitenkin koronakaudella, jolloin osa joukkueista jätti urheilullisuuden toissijaiseksi ja lähti pelastamaan taloutta.

 
Menee hiukan väärään ketjuun Lehterän kausista puhuminen mutta mielestäni isoin yksittäinen tekijä tuolla 17-18 kaudella oli kuitenkin Tuohimaa joka oli ihan älyttömässä iskussa sillä kaudella ja oli sitä jo Santasen kaudella ennen Teron saapumista. Ei siellä kauheasti saaneet Markkanen/Westerholm pelata ja kun saivat niin reppu heilui omissa aika tavalla. Toki maalinteko oli hieman tehokkaampaa kuin tällä kaudella mutta ei silloinkaan mitään maalijuhlia kovin useasti vietetty. Seuraavalla kaudella sitten sääleistä ulos tähtijoukkueella kun Tuohimaa ei enää pelastanutkaan joukkuetta. Kahdesta viimesestä kaudesta ei tarvi sanoa sen enempää. Nättinen ei myöskään mielestäni ollut millään lailla arpa kun alla oli 23 pisteen kausi häntäpään Jukureissa. Mutta se siitä.

En odottanut Virran ekalta kaudelta ilotulitusta mutta toki vähän enemmän kuin se että 10.sija karkaa marraskuussa. Muistetaan nyt sekin vielä että SaiPalla enemmän pelejä pelattu kuin keskikastin joukkueilla eli pakko olisi jonkunlainen voittoputki ottaa jossain vaiheessa ja mieluiten useampikin.
Jos kerran Tuohimaa oli iskussa jo Santasen kaudella niin se osatekijä siis pysyi samana seuraavallakin kaudella. Eli muut muuttujat olivat seuraavan kauden menestyksen takana? Olihan Tirkkosenkin aikana meillä Markkanen. Eli voidaanhan me tuolla samalla logiikalla vähätellä Tirkkosenkin osuutta, koska Markkanen oli aika iso tekijä silloin ja valittiinkin Liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Aikamoinen kaveri tämä Lehterä on ollut. Tätä palstaa lukiessa saa sellaisen käsityksen, että viime vuosina oli kaikki hyvin, mutta paska valmentaja pilasi kaiken. Nyt yhtäkkiä meillä on huippuvalmentaja, mutta kaikki muut osatekijät ovatkin surkealla tasolla? Viime vuosina alkoi tuntua siltä, että kaikki mahdolliset asiat SaiPaa koskien mitkä olivat pielessä, ravintolan ruokalistaa myöten, johtuivat päävalmentajasta. Aina vedottiin siihen, että viime kädessä päävalmentaja vastaa kaikesta. Nyt sitten jengi pelaa tähän mennessä yhtä 2000-luvun surkeinta kauden aloitusta ja kritiikkiä ei saisi päävalmentajaa kohtaan joidenkin mielestä esittää?

Kyllä se SaiPa vielä nousee sieltä voittoja ottamaan ja tuloksellisestikin alkaa pelit mennä tällä kaudella yli 1,5 pisteen keskiarvolla, jos vaikka kymmenen matsin sykleissä tarkastellaan. Se ei vaan valitettavasti riitä enää kymmenen joukkoon. Siinä mielessä alkukausi on ollut iso pettymys. Ensi kaudella meillä on jo hyvät pohjat ja toivottavasti onnistuneet/onnekkaat hankinnat niin voidaan vaikka järjestää suurikin positiivinen yllätys. Ei muuta kuin kaikki hallille. Luulisi, että yksi koronakausi ja tyhjät katsomot olisivat pistäneet kiekkofanit ajattelemaan, että kyllä sitä lätkää on ihan mukava seurata paikanpäällä. Vanhemmat muistaa ne divariajat, kun yhtäkkiä ei Liigapelejä ollutkaan, seuran talous kuralla ja halli puolityhjä. Ankeaa oli paikanpäällä. Nyt pelataan viihdyttävää ja valitettavasti myös vituttavaa kiekkoa, mutta kyllä se kotiolot voittaa.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
@Mälkiä meillä on sitten aika vahvasti eri käsitys sitä, mitä tarkoitetaan "täysin omissa lukemissaan". SaiPan pelaajabudjetti on tippunut parin viime kauden aikana, mutta niin se on muillakin. Tällä kaudella SaiPan pelaajabudjetti on noin 5,42% prosenttia kaikkien liigajoukkueiden budjeteista ja sillä Lehterän ensimmäisellä kaudella, kun oltiin kahden voiton päästä mitalipeleistä, vastaava lukema oli 5,84%. Onhan tuossa ero, mutta merkittävämpi on ollut joukkueiden välinen suoritustaso näiden kausien välillä.
Oli tarkoitus sanoa siis, että täysin omissa lukemissaan SaiPan historiassa. My bad.

Mitä tuon prosenttiluvun olisi tarkoitus tarkalleen kertoa? Siinä on niin paljon dataa tiivistetty yhteen lukuun, ettei se oikeastaan enää kerro juuri mitään joukkueen todellisesta kilpailukyvystä kullakin kaudella.

Huomattavasti merkittävämpää on katsoa, kuinka monen joukkueen edellä ollaan ja kuinka monen perässä ollaan rahallisesti, erityisesti sarjassa, jossa suurin osa ajasta tähdätään niihin runkosarjasijoituksiin. On helppoa ja ennen kaikkea relevanttia katsoa, miten budjetti ja runkosarjasijoitus suhteutuvat toisiinsa.

SaiPan kilpailukykyyn se ei juuri vaikuta, onko Kärpät tai HIFK miljoonan vai puolitoista SaiPaa rikkaampi, vaan ylivoimaisesti suurin merkitys kilpailukyvylle on sillä, kuinka moni on rahallisesti edellä ja takana. Lehterän kaudella 17-18 SaiPaa pienemmällä budjetilla pelasi kuusi joukkuetta, tällä kaudella SaiPaa köyhempiä on kaksi. Tuo on se, mikä keikauttaa voimasuhteita ja vaikuttaa kilpailukykyyn.

Raha ei tietenkään kaikissa tilanteissa ole kaikki kaikessa, mutta isossa kuvassa raha korreloi runkosarjasijoituksen kanssa, ja sillä selvä. Tällä hetkellä SaiPan budjetti on kolmanneksi pienin (jaettu KooKoon ja JYPin kanssa), ja runkosarjasijoitus on kolmanneksi viimeinen - kyllä minustakin tulos voisi olla parempi, mutta ei se ole ala-arvoinen budjettiin nähden. Lehterään liittyen olet muuten vastaavaa argumenttia käyttänyt usein.

Lehterästä en jaksa enää vääntää. Kannakseni on kuitenkin muodostunut se, että kolme kautta kertoo valmentajasta enemmän kuin yksi. Tai siis kaksi ja puoli kautta, ja se luku itsessään vasta jotain kertookin.
 
Onhan täällä näkyvissä ihan selvät kaksoisstandardit miten valmentajia somessa kohdellaan. Selin ja esim. Hämäläinen saavat kaiken anteeksi, kun olivat ns. hyviä jätkiä ja muistivat vähän vilkutella fanikatsomon suuntaan. Silloin ei ole niin väliä mitä heidän valmentamansa joukkueella kaukalon sisäpuolella tapahtuu. Syyt haetaan muualta huonoihin suorituksiin. No Hämäläinen tuli pelastamaan SaiPan taloutta Willimiesten kanssa ja SaiPa ei jostain syystä itsekään ole Hämäläistä tunnustanut päävalmentajiensa joukkoon, vaikka SaiPan sivuilla vuosien varrelta lyhyemmilläkin pätkäpesteillä on päästy kunniakkaaseen päävalmentajien joukkoon. Lehterä (eikä Santanen) ei nuoleskellut fanien suuntaan, päinvastoin, ja kohtelu oli lopulta sen mukaista.

Tähän kauteen joukkueet lähtivät seuraavilla budjeteillä: (Lähde leijonat.com)

Tappara 2,8 milj.
HIFK 2,6 milj.
Lukko 2,5 milj.
Kärpät 2,5 milj.
TPS 2,2 milj.
Ilves 2,2 milj.

Pelicans 1,75 milj.
KalPa 1,75 milj.
HPK 1,75 milj.
Sport 1,65 milj.
JYP 1,6 milj.
KooKoo 1,6 milj.
SaiPa 1,6 milj.
Ässät 1,55 milj.
Jukurit 1,45 milj.

Voisi sanoa, että kauteen on lähdetty niin, että on kahden kerroksen väkeä. SaiPa on alemman kerroksen keskikastia. Jos on väärin vertailla tätä kautta noihin Lehterän ensimmäisiin kausiin, joilla menestys oli eurolla saatiin euro -luokkaa (ensimmäisellä kaudella jopa parempi) niin voidaan vertailla tämän kauden alkua vaikka viime kauteen. Viime kauden budjetit tässä linkissä: lähde sama kuin yllä, leijonat.com. Budjettivertailussa SaiPan lähtökohdat viime kauteen olivat jopa hivenen heikommat kuin tähän kauteen, käytännössä samat. Vain kahdella jengillä oli kauteen lähdettäessa SaiPaa pienempi pelaajabudjetti.

Viime kausi muistetaan siitä, että se oli ehkä surkein kausi 2000-luvulla. Samaa luokkaa Santasen kauden kanssa. Viime kaudella kuitenkin tähän aikaan kaudesta, kun 28 ottelua oli pelattu SaiPalla oli 33 sarjapistettä. Neljä pistettä enemmän kuin Peksin SaiPalla tällä kaudella. Siitä kiitos Hämäläiselle, kun sai pientä piristystä hetkeksi aikaan. Tällä hetkellä SaiPalla on 28 ottelusta 29 pistettä. Pistekeskiarvona tuo ero (viime kaudella samaan aikaan) on 1,04 <-> 1,18 eli aika iso. Ei tullut viime kaudella mieleenkään tähän aikaan kenenkään tulla kertomaan, että ihan hyvin menee, koska meillä on muutenkin Liigan kolmanneksi pienin pelaajabudjetti? Ja nyt menee siis helvetin paljon surkeammin tuloksellisesti kuin viiime kaudella!!! No peli kuitenkin näyttää välillä hyvältä. Kuten sanoin, kaksoistandardit.

Nyt tarvitaan sitä voittoputkea. Positiivinen kierre päälle vaikka kaikki todennäköisyydet ovat meitä vastaan, jotta pelit jatkuisivat runkosarjan jälkeen...
 

Barney

Jäsen
Tällä hetkellä SaiPan budjetti on kolmanneksi pienin (jaettu KooKoon ja JYPin kanssa), ja runkosarjasijoitus on kolmanneksi viimeinen - kyllä minustakin tulos voisi olla parempi, mutta ei se ole ala-arvoinen budjettiin nähden.
SaiPan runkosarjasijoitus on kolmanneksi viimeinen ainoastaan siitä syystä, että se on pelannut eniten otteluita Liigassa tällä kaudella. Pistekeskiarvossa jopa kriisiseura JYP (jota on nöyryytetty tällä kaudella jo pahemmin kuin SaiPaa näillä niin hirveillä Tirkkosen jälkeisillä kriisikausilla) on SaiPan edellä. Jos Ässissä valmentajan vaihtaminen aiheuttaa jonkunlaisen pienen piristysruiskeen, niin näillä otteilla SaiPa on ennen joulua sarjassa viimeisenä.

Sarjasijoitusta tärkeämpää on kuitenkin katsoa sitä eroa pudotuspeliviivaan. On ihan eri asia olla kauden päätteeksi sijalla 13 kaksi pistettä kymppisijasta kuin samalla sijalla kaksikymmentä pistettä kymppisijasta. Ensimmäisessä tapauksessa ollaan pelattu kuitenkin jostain koko kausi ja jälkimmäisessä tapauksessa ollaan oltu yleinen vitsi sarjassa. Nykyisellä pistetahdilla SaiPan ero kymppisijaan tulisi olemaan kauden päätteeksi 21 pistettä. Aika paljon on parannettavaa ja kun huomioidaan, että tuossa SaiPan ja kymppisijan välissä on vielä muun muassa hallitseva suomenmestari, jolla on ehkä hieman SaiPaa enemmän potentiaalia parantaa, niin ei hyvältä näytä.

Harva ennusti SaiPaa ennen kauden alkua näille sijoille tai piti pelaajistoa liian huonona pudotuspelipaikkaan. Nyt kuitenkin ilmeisesti ollaan sitä mieltä, että ei noilla pelaajilla voida muuta kuin välttää jumbosija toisin kuin edellisen valmentajan aikana, jonka olisi pitänyt päästä sillä pelaajamateriaalilla helposti mitalipeleihin. Olihan käytössä kuitenkin SaiPan historian isoin pelaajabudjetti, mikä oli silti puolenvälin huonommalla puolella Liigassa. Veikkaan, että vaikka Virta jäisi SaiPassa kolme kertaa ulos pudotuspeleistä niin häntä muistellaan enemmän lämmöllä kuin edellistä päävalmentajaa. Siinä kohtaa voidaan sitten miettiä, että onko sen kritiikin taustalla joukkueen menestys vai joku muu.

Toivottavasti homma lähtee viimeistään ensi kaudella toimimaan, mutta helvetin pitkä on tällä hetkellä matka. Ehkä nuo SaiPan tämän kauden otteet antavat myös vähän perpektiiviä kannattajille, kun jopa mestarivalmentajan johdolla ollaan yhtä huonoja kuin Santasen kanssa. Vaikka SaiPalla olisi ensi kaudella sen historian isoin budjetti ja Virta valmentajana, niin aika pitkä matka olisi silti sinne mitalipeleihin ja jopa puolivälieriin.

Lehterän ensimmäisellä kaudella kaaduttiin kuitenkin TPS:ään, jolla oli melkein puoli miljoonaa kalliimpi joukkue ja toisella kaudella Ilvekseen, jolla oli yhtä kallis joukkue ja suomen- sekä maailmanmestaruuden voittanut valmentaja. Ehkä siitä SaiPan historian suurimmasta budjetista huolimatta noilla kausillakin se kausi päättyi viimeistään silloin, kun sen piti kaikkien todennäköisyyksien mukaan päättyäkin. Helppoa ei ole SaiPan kannattaminen, mutta kun pitää odotukset realistisina, niin vituttaa vähemmän. Toivottavasti sieltä tulee pian uusi Tirkkosen ajan tyylinen ihme, jolloin ylisuoritetaan ja onnistutaan melkein menestymäänkin. Moni toivoi, että se tulisi Virran aikana, mutta ikävä kyllä alku on ollut kaikkea muuta kuin lupaava.
 

emz1

Jäsen
Lehterä (eikä Santanen) ei nuoleskellut fanien suuntaan, päinvastoin, ja kohtelu oli lopulta sen mukaista.
Tämä on sikäli vähän oudosti sanottu ikään kuin Tirkkonen tai Selin olisivat tehneet joitain asioita tai eleitä vain sen vuoksi että heistä olisi pidetty enemmän. Molempien kohdalla on melko helppo uskoa että se on vain osa heidän luonnettaan.

Enemmän nostaisin etenkin Lehterän kohdalla esille sen, että hän vaikutti olevan persoonana ja ajatusmaailmaltaan jollain tavalla niin eri planeetalta, että hänen oma filosofinen ja mystinen kieli ei vain loppuvaiheessa avautunut kunnolla oikein kenellekään. En kiistä, etteikö olisi ollut ajatusta ja osaamista pelistä mutta jos et pysty viemään viestiä pelaajille tarpeeksi selkeänä niin silloin lopputulos ei voi kentälläkään näyttää kovin kummoiselta. Visioita oli varmasti paljon, mutta monikaan niistä ei vain realisoitunut koskaan.

Lehterä oli sosiaalisesti lahjakas, mutta itselle jäi mielikuva että kompastuskiveksi muodostui lopulta vähän liiankin hyvät puhelahjat joihin ei lopulta uskoneet enää pelaajat, kannattajat eikä seurajohtokaan. Tämän jälkeen kun kannattajat alkoivat kyseenalaistaa Lehterän toimintatapoja, niin Lehteränkin suhtautuminen muuttui kannattajiin erilaiseksi.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Onhan täällä näkyvissä ihan selvät kaksoisstandardit miten valmentajia somessa kohdellaan. Selin ja esim. Hämäläinen saavat kaiken anteeksi, kun olivat ns. hyviä jätkiä ja muistivat vähän vilkutella fanikatsomon suuntaan. Silloin ei ole niin väliä mitä heidän valmentamansa joukkueella kaukalon sisäpuolella tapahtuu. Syyt haetaan muualta huonoihin suorituksiin. No Hämäläinen tuli pelastamaan SaiPan taloutta Willimiesten kanssa ja SaiPa ei jostain syystä itsekään ole Hämäläistä tunnustanut päävalmentajiensa joukkoon, vaikka SaiPan sivuilla vuosien varrelta lyhyemmilläkin pätkäpesteillä on päästy kunniakkaaseen päävalmentajien joukkoon. Lehterä (eikä Santanen) ei nuoleskellut fanien suuntaan, päinvastoin, ja kohtelu oli lopulta sen mukaista.

--

Viime kausi muistetaan siitä, että se oli ehkä surkein kausi 2000-luvulla. Samaa luokkaa Santasen kauden kanssa. Viime kaudella kuitenkin tähän aikaan kaudesta, kun 28 ottelua oli pelattu SaiPalla oli 33 sarjapistettä. Neljä pistettä enemmän kuin Peksin SaiPalla tällä kaudella. Siitä kiitos Hämäläiselle, kun sai pientä piristystä hetkeksi aikaan. Tällä hetkellä SaiPalla on 28 ottelusta 29 pistettä. Pistekeskiarvona tuo ero (viime kaudella samaan aikaan) on 1,04 <-> 1,18 eli aika iso. Ei tullut viime kaudella mieleenkään tähän aikaan kenenkään tulla kertomaan, että ihan hyvin menee, koska meillä on muutenkin Liigan kolmanneksi pienin pelaajabudjetti? Ja nyt menee siis helvetin paljon surkeammin tuloksellisesti kuin viiime kaudella!!! No peli kuitenkin näyttää välillä hyvältä. Kuten sanoin, kaksoistandardit.

Nyt tarvitaan sitä voittoputkea. Positiivinen kierre päälle vaikka kaikki todennäköisyydet ovat meitä vastaan, jotta pelit jatkuisivat runkosarjan jälkeen...
En muista, että ainakaan Selin olisi täällä saanut "kaiken anteeksi". Toki minun kirjoissani Selin oli SaiPa-aikanaan kovan luokan ammattilainen, joka repi kaudesta toiseen äärimmäisen pienen budjetin joukkueesta irti enemmän kuin keltään uskaltaa vaatia, eikä mitään anteeksi annettavaa todellisuudessa jäänyt. Faktat ovat tässä asiassa puolellani, olen ne täälläkin moneen kertaan esittänyt muistaakseni myös sinulle.

Ihmettelen kyllä tätä tarvettasi toistuvasti mehustella Hämäläisen pätkäpestin pistekeskiarvolla, kun tällä ei ollut osaa eikä arpaa joukkueen kasaamisessa, apuvalmentajat olivat Ville Koho ja Jussi Markkanen, ykkössentteriä ei ollut, joukkueella ei ollut vähäisintäkään pelillistä punaista lankaa tai identiteettiä valmiina, korona esti joukkueen vahvistamisen, joukkueen henki oli pääsääntöisesti alakuloinen ja budjetti oli yksi pienimmistä. Haluan nähdä sen velhon, joka olisi pystynyt merkittävästi parempaan Hämäläisen paikalla.

Sanoisin, että pistekeskiarvon painoarvo valmentajan onnistumisen mittarina kasvaa ajan mittaan, kun taas alkupuolella projektia tärkeämpää on punaisen langan löytyminen. Tämä on se ajattelutapa, jonka vuoksi en pidä Pekka Virtaa epäonnistuneena tämän alkukauden johdosta tai Ville Hämäläistä epäonnistuneena oman pätkäpestinsä takia. Valmentajan työ on ideaalitilanteessa pitkäjänteistä työtä, jossa hedelmät korjataan useimmiten muilla kuin ensimmäisellä kaudella, ja tästä syystä olen taas vastaavasti ilmaissut lievän tyytymättömyyteni Tirkkosen viimeiseen kauteen ja suuremman tyytymättömyyteni Lehterän toiseen, kolmanteen ja neljänteen kauteen.

Päävalmentajan työkalut ovat kuitenkin ihmisiä, eikä oikein keltään ole reilua odottaa, että näitä työkaluja osaisi välittömästi hyödyntää optimaalisesti.

En ole muuten sanonut missään vaiheessa, että "ihan hyvin menee". Sanoin, että SaiPan tähänastinen tulos tällä kaudella "ei ole ala-arvoinen budjettiin nähden".
 

redpecka

Jäsen
No Hämäläinen tuli pelastamaan SaiPan taloutta Willimiesten kanssa ja SaiPa ei jostain syystä itsekään ole Hämäläistä tunnustanut päävalmentajiensa joukkoon, vaikka SaiPan sivuilla vuosien varrelta lyhyemmilläkin pätkäpesteillä on päästy kunniakkaaseen päävalmentajien joukkoon.
Saat pitää agendasi, kaikilla meillä sellaisia on. Mutta tähän kunniataulukkoon pääsemiseen saattaa vaikuttaa se, että uutta päävalmentajaa ei voinut virallisesti edes ottaa kun edellinen oli lomautettu. Hämäläinen astui Teron paikalle, mutta titteli oli varmaan joku talonmies. (Ja sitä paitsi Lehterä tuli virallisesti vielä lomautuksen päätteeksi pariksi päiväksi päävalmentajaksi. Saiko Ville silloin kenkää?)

Minä en pidä Lehterästä. Viimeisinä heippoina sanoi lomautuksen aikaan, että ollaan kolmen voiton päässä kutossijasta, joka on asioiden tahallista vääristelyä mutta hyvässä lykyssä uppoo johonkin eteläkarjalalippikseen.
 

redpecka

Jäsen
Veikkaan, että vaikka Virta jäisi SaiPassa kolme kertaa ulos pudotuspeleistä niin häntä muistellaan enemmän lämmöllä kuin edellistä päävalmentajaa. Siinä kohtaa voidaan sitten miettiä, että onko sen kritiikin taustalla joukkueen menestys vai joku muu.
Minä veikkaan puolestaan, että kahden vuoden kuluttua jouluna Kenkää-ketju savuaa vimmatusti jos tulokset edelleen tällaisia. Nyt on ihan turha siellä vielä mesota kun Virta ei tule saamaan kenkää tällä eikä seuraavalla kaudella vaikka jäätäisi viimeiseksi kummallakin kerralla.
 
En muista, että ainakaan Selin olisi täällä saanut "kaiken anteeksi". Toki minun kirjoissani Selin oli SaiPa-aikanaan kovan luokan ammattilainen, joka repi kaudesta toiseen äärimmäisen pienen budjetin joukkueesta irti enemmän kuin keltään uskaltaa vaatia, eikä mitään anteeksi annettavaa todellisuudessa jäänyt. Faktat ovat tässä asiassa puolellani, olen ne täälläkin moneen kertaan esittänyt muistaakseni myös sinulle.

Ihmettelen kyllä tätä tarvettasi toistuvasti mehustella Hämäläisen pätkäpestin pistekeskiarvolla, kun tällä ei ollut osaa eikä arpaa joukkueen kasaamisessa, apuvalmentajat olivat Ville Koho ja Jussi Markkanen, ykkössentteriä ei ollut, joukkueella ei ollut vähäisintäkään pelillistä punaista lankaa tai identiteettiä valmiina, korona esti joukkueen vahvistamisen, joukkueen henki oli pääsääntöisesti alakuloinen ja budjetti oli yksi pienimmistä. Haluan nähdä sen velhon, joka olisi pystynyt merkittävästi parempaan Hämäläisen paikalla.

Sanoisin, että pistekeskiarvon painoarvo valmentajan onnistumisen mittarina kasvaa ajan mittaan, kun taas alkupuolella projektia tärkeämpää on punaisen langan löytyminen. Tämä on se ajattelutapa, jonka vuoksi en pidä Pekka Virtaa epäonnistuneena tämän alkukauden johdosta tai Ville Hämäläistä epäonnistuneena oman pätkäpestinsä takia. Valmentajan työ on ideaalitilanteessa pitkäjänteistä työtä, jossa hedelmät korjataan useimmiten muilla kuin ensimmäisellä kaudella, ja tästä syystä olen taas vastaavasti ilmaissut lievän tyytymättömyyteni Tirkkosen viimeiseen kauteen ja suuremman tyytymättömyyteni Lehterän toiseen, kolmanteen ja neljänteen kauteen.

Päävalmentajan työkalut ovat kuitenkin ihmisiä, eikä oikein keltään ole reilua odottaa, että näitä työkaluja osaisi välittömästi hyödyntää optimaalisesti.

En ole muuten sanonut missään vaiheessa, että "ihan hyvin menee". Sanoin, että SaiPan tähänastinen tulos tällä kaudella "ei ole ala-arvoinen budjettiin nähden".

Olen samaa mieltä, mitä lainaamassani viestissä kerrot. Edellisen viestin pointtina oli se, että viime kaudella Hämäläisen edellytkset menestyä olivat käytännössä nolla pitkälti esille tuomiesi asioiden johdosta. Silti Lehterän/Hämäläisen SaiPa oli tuloksellisesti tässä vaiheessa kautta tämän kauden SaiPaa edellä. Aika moni, noin 100% kannattajista uskoi, että tämä kausi ei ainakaan viime kautta huonommin lähtisi liikkeelle tuloksellisesti, mutta niin on käynyt.

Raumalla pystyi helpommin viemään prosessia eteenpäin, kun käytännössä raha ei ollut esteenä. Heitettiin pihalle pelaajat, joita Peksi ei halunnut ja hankittiin tilalle ne ketkä Peksi halusi. Täällä mennään niillä jotka saadaan. Ja onhan se jännä yhtälö, että "huonolla" valmentajalla, paskalla tekemisellä, huonolla rosterilla ja huonolla joukkuehengellä tehtäisiin parempaa tulosta kuin nyt? Sellaista se nyt vaan kuitenkin välillä on.

Ja ei täydy olla mikään ennustaja, että tietää SaiPan kurssin kääntyvän, koska on vain yksi suunta tästä eteenpäin. Kysymys on siitä ollaanko runkosarjassa 10 joukossa tämän kauden puolella vai vasta ensi kaudella. Pahalta näyttää siinä mielessä, että keväällä 2018 viimeisen ottelun yleisö taputti seisaallaan, fanit tulivat jäälle onnittelemaan joukkuetta, haaveiltiin uudesta hallista ym. ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Mahdollisesti kolmas kausi putkeen päättyy runkosarjaan ja kaupungin liikuntapaikkainvestoinnit takkuaa. Yleisökin on kadonnut hallilta.
 
Suosikkijoukkue
Liigan Häpeäpilkku
Kun tässä nyt kuluvaa kautta kerran vertaillaan Lehterän ajan saavutuksiin, pitää mielestäni Lehterän ensimmäisen kauden kohtuullisesta menestyksestä puhuttaessa katsoa tuolloista rosteria.
Pakistossa Maalahtea, Vaakanaista, Lappalaista, Carsonia, Denisovia.
Hyökkääjistössä Kunykia, Oksasta, Strömbergiä (löysäksi tuolloin haukuttua, sittemmin jonkinlaista tasoa löytynyt eri valmennuksessa), Goodwinia.
Päällään seissyt Tuohimaa.
Ja kuinka tärkeä onkaan ollut pukukopissa ja peleihin ja treeneihin valmistautumisessa esimerkin näyttäjinä seuraikonit Markkanen ja Koho. Varmasti helpottanut vaikkapa Tanuksen ja Nättisenkin asennoitumista.
Kaikkinensa ympäristö, jossa ei ehkä kummoisesti Lehterän johtajan ominaisuuksia punnittu.
Lehterän kakkoskaudella mielestäni tulivatkin sitten ne miehen (silloiset) valmentajankyvyt esiin. Oli mm niitä puheita kuppikuntaistumisesta yms. Lopputulemana oli, että "eurolla saatiin euro". Kuitenkin kohtuullinen rosteri tuolloinkin.
Kaksi viimeistä kautta olivatkin sitten oma lukunsa. Jos nyt jotain pistekeskiarvoa haluaa katsoa, niin Zaborskyn panos noilla kausilla jo pelkästään nostaa sitä ihan jonkin verran.
Nyt on käsillä täysin erilaiset lähtökohdat ja päämäärät, pitää uskoa, että pidemmällä tähtäimellä tästä hyvä tulee. Ainakin mielenkiintoista tätä on seurata, minkälainen kehityskaari tästä saadaan. Tie on valittu, kuljetaan se pystypäin loppuun saakka.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Öh joo, kun nyt jo aika moni odottaa SaiPan voittoputken alkamista Pekan johdolla, niin ehkä olisi hyvä tarkastella minkälaisella koplalla sitä ollaan hakemassa.

Jos katsotaan vaikkapa hyökkäjiä (jotka ovat vastuussa maalinteosta), niin kaudelta 2019-2020 on jäljellä kolme ukkoa, viime kaudelta seitsemän ukkoa (Koskiranta ehkä pois koko kauden) ja näistä top kympissä oli Loimaranta ja Lantta (jotka ovat pelanneet ehkä heikommin kuin viime kaudella) ja sitten viisi ukkoa sijoilta 14.-18. Sitten on nämä uushankinnat, joista osa on jo joutunut nostamaan kytkintä.

Tätä taustaa vasten on aika järjettömän kokoinen rebuild menossa, ja menestysodotuksia on siten kyllä syytä siirtää tulevaisuuteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ahal

Sportsguy

Jäsen
Täysin omissa lukemissaan tarkoittaa varmasti tuota Lehterän toista kautta, jolloin SaiPalla oli kaikkien aikojen suurin budjetti ja silti jäätiin sääleihin. Tuo kaksi miljoonaa oli kuitenkin vasta kahdeksanneksi suurin budjetti yhdessä Ilveksen kanssa (jolle hävittiin sääleissä). Eli SaiPan sijoitus oli kyseisellä kaudella sama kuin budjettivertailussa.

Lehterän ekalla kaudella oli se vakiintunut 1,8 miljoonan budjetti, joka Tirkkosellakin oli kahdella viimeisellä kaudella ja sillä päästiin puolivälieriin, samaan mihin Tirkkonenkin vastaavalla budjetilla.

Ja samaan aikaa Raumalla Pekka Virta veteli 2,6 miljoonan jengillä Lehterääkin heikommin. Joku varmaan sanoo, että Virta rakensi kestäviä pohjia tuleviksi vuosiksi. No pari seuraavaa kautta meni hyvin, mutta jo tällä kaudella Lukko on ainakin toistaiseksi ollut iso pettymys. Roikkuu kuitenkin pudotuspelijunassa vielä mukana. Tosin Liigan rikkaimman seuran pitäisi joka kausi taistella suorasta pudotuspelipaikasta.

Voidaanko Peksin ja Lukon yhteistyöstä sanoa että, kärkikastin budjetilla ja onnekkailla hankinnoilla on helppo saada kokonaisuus näyttämään hyvältä. Tekeminen siellä taustalla voi kuitenkin olla ihan kurapaskatasoa, eikä sitä kukaan välttämättä saa koskaan tietää, kun ihan yksinkertaisesti rahallinen kilpailukyky pitää tarpeeksi monta joukkuetta takana, joskus jopa kaikki muut joukkueet? Vakavasti puhuen mestaruus on aina huipputekemistä kaikilla osa-alueilla. Lukon mestaruus tuli kuitenkin koronakaudella, jolloin osa joukkueista jätti urheilullisuuden toissijaiseksi ja lähti pelastamaan taloutta.

Kärkikastin budjetti ja onnekkaat hankinnat on kyllä hauska lause. Oliko onnekkaat hankinnat kalliita vai huoltoko se tuon budjetin söi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös