Pekka Virta – Lukon päävalmentaja

  • 654 103
  • 3 414

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onko Pekka itse ymmärtänyt mitä menestyminen valmentajana vaatii?
Pekka on voittanut pelaajana kultaa ja valmentajana hopeaa, joten tietää kyllä mitä se menestyminen vaatii
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pekka on voittanut pelaajana kultaa ja valmentajana hopeaa, joten tietää kyllä mitä se menestyminen vaatii

On vähän noussut vaatimuksetkin vuosien saatossa. Ja toiseksi onko Pekka valmis tekemään töitä menestyksen eteen? Pelin aikana ei ainakaan jaksa reagoida.
 
Iltaa arvon ystävät Pistelinko87 on yleensä huumorimiehiä, mutta nyt on vitutuksen keskellä huumori kaukana. Ei tämä olotila nyt johdu, vaan Lukosta, mutta kirjotetaan nyt kuitenkin Lukosta. Olen juonut "parit" juomat vitutukseen niin teksti saattaa olla sen mukaista mutta koitetaan pysyä asiallisena.

Heti kun Virran Pexille julkistettiin jatkosoppari niin oikeastaan tiesin samalla sekunnilla, että mitä ensi(kin) kausi tuo tullessaan. Jokainen Pekan kausi menee samalla kaavalla ja mikään ei valittetavasti muutu. Minäpä kerron mitä ensikin kausi tuo tullessaan.

Edellinen kausi on päättynyt TAAS pirum isoon pettymykseen. No Lukko-sydän alkaa taas sykkimään ja uuden kauden hype tulemaan pintaan siinä vaiheessa, kun ensimmäiset lupaavat ja hyvät vahvistuksen hankintaan. Parin hienon signauksen jälkeen alkaa tuntumaan, että jukulauta nyt näyttää hyvälle. Pitkin kevättä ja kesää Pexi puhuu viisaita sanoja kuinka joukkueen rakennus on edennyt hyvin. Perinteisen kalastuskisan jälkeen tulee tutut jargonit Pekan suusta. "Hyvältä näyttää. Joukkueessa on monia jätkiä, joilla on suurta potentiaalia ja joukkuehenki on hyvä. Lähetään luottavaisin mielin kauteen." Pitsiturnauksessa hävitään ja ekat harkkapelitkin menevät vähän ehkä huonosti. Pexi antaa kuitenkin kaikille pelaajille mahdollisuuden.

Mutta, kun kausi alkaa niin huhhuh. Lukko on sarjan parhaita joukkueita ja saapuipa Raumalle mikä tahansa jengi niin Pexin kiekko on niille liikaa. Kannattajat hyppivät kuin iloiset kauriit pellolla ja alkaa tuntumaan, että ei prkl onko tää se kausi!! Koko joukkue pelaa upeaa Pexi-jääkiekkoa. Pekalla myös on jopa suuta puhua vaihtoaitiossa pelien aikana ja joukkue pelaa jääkiekkoa.

Sitten muistetaan mistä joukkueesta on kyse. Rauman Lukko.

Joukkueeseen hankitaan pari kovaa vahvistusta ja tuntuu, että mikä tämän joukkueen pysäyttää? Noh ensilumet sataa maahan ja illat alkaa pimenemään ja juurikin toivo on korkealla ja mestaruussaunaketju on ylhäällä niin...

Matto vedetään alta. Se vedetään alta niin, että kompastut ja lähdet pyörimään portaita alas. Lyöt pääsi, lyöt jokaisen kehon osasi useampaan kertaan portaisiin. Joukkue häviää Jukureille kotonaan 0-8 ja Ässillä 1-0. Pelaajat eivät yhtäkkiä tiedä miten pelataan jääkiekkoa. Vastustaja pitää pilkkanaan Lukkoa ja verkko heiluu. Siis Lukon päässä.

"Joo, tänään ei oltu valmiina peliin ja vastustaja oli parempi. Tuomarit oli kasa paskea tänään" Pexi totetaan kun Lukko on hävinnyt kuudennen pelin tällä kertaa Sportille 7-1. Samana iltana Pexi bongataan räkyttämässä Facebookissa jollekkin trolli Lukon-kannattajalle.

Lopulta nuoret pelaajat laitetaan puremaan tuppea ja Liedes nostetaan ykkössentteriksi ja Lukko pääsee tuurilla puolivälieriin. Kausi on mennyt todella ailahtelevasti. Lopulta puolivälierissä hävitään 4-0 jollekkin Tapparalle.

Kauden aikana Peksi on haukkunut tuomarit, omat pelaajat, vastustajan ja kannattajat. Lukko on lentokentällä lähdössä kauden päätösristeilylle, kun muut ja oikeat liigajoukkueet valmistautuvat playoff-peleihin.

Ihan tosi alkaa pikkuhiljaa mietityttämään, että miten vitussa Lukko voi koskaan voittaa mestaruutta, kun olipa meillä vaikka Punakoneen ykkösnyrkki täällä niin eihän me ees voitetaan marraskuisessa ottelussa Jukureita. Vittu, että välillä on raskasta olla Lukon kannattaja. Tässä alkaa tosissaan pelkäämään, että voittaako Lukko Pistelingon elinaikana mestaruutta tai edes puolivälieräsarjaa.

Kiitos ja hyvää yötä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Katsoin Porin-peliä, ja voin vakuuttaa, että meno oli vähän erilaista kuin Mikkelissä. Ässillä ei ollut mitään palaa.

Viime kauden joukkueen runkopelaajista on loppujen lopuksi jäljellä vain rippeet: JD, Heinola, Reunanen, Sevänen, veskarit.

Potkut Virralle on typerintä, mitä tässä tilanteessa voi tehdä.

Puoli peliä Kärpät dominoi Porissa. Siis, puolustivat ja boksasivat ulos. Silloin, tällöin pitkä kiekkoralli lammikoilta. 3. erässä taasen joutuivat ahtaalle, kun Ässät sai kipinän ja vain tarvittavan tekemään tullut Kärpät meinas jäädä telineisiin. Kuten Lukolta, heiltäkin loppua kohti heikompi esitys tänään. Sohlausta ja epä-kärppämäisiä kiekosta luopumisia.

Tuo vaihtuvuus on sitten toinen juttu. Jos Lukko/Virta identiteetti muutenkin alkaa vasta löytämään uomiaan, siihen päälle korillinen uusia tulokkaita sisäänajettavaksi. Kärppien menestyksessä oma identiteetti kantaa ja ulkoa tulevat usein paluumuuttajia, joilla kestää viikko sopeutua.

Se on aina riski, kun Pekka Virta valmentaa - muualla kuin Kuopiossa. Ja vielä on turhan aikaista arvioida millasissa tunnelmissa projekti päättyy.

Mutta oikeesti. Virralle sorvattiin just jatko ens kaudesta. Sen pitäs melkeen päättää kaikenlainen edes huumorilla heitetty lässytys kenkimisistä. Sen lisäks tuo Virtasen sisäänajo A:ssa vaikuttaa nerokkaalta.

Ei nuo paremmat organisaatiot poukkoile ja härki päätöksiään miten sattuu. Vaikka marraskuussa meniskin perseelleen. Kärpillä on valmentajaputki ja Tapparassa Rautakorpi-Tapola vaihtaa läpsystä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kappas jotenkin mennyt iteltä ohi kaiken nhl pelaajien hehkuttelun varjostamana, että teillähän on kunnon kriisi käsillä! Mitenkäs se nyt sillee? Onko Peksi saanut yksilöt jumiin vai sakkaako joukkuepeli? Ainakin pari kolmensadantonnin äijää, Elon ja Sopasen Peksi on aika kiitettäväästi nollannut. Mutta tää nyt ei kenellekään yllätys.

Mutta en mää tässä enempiä huutele, että ette vaan herää tosta painajaisestanne.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Virran suuri haaste on pelin kehittyminen kauden aikana, sitä käytännössä ei tapahdu. Kun muut joukkueet saavat pelejä alle joukkuepeli ja pelitapa menee eteenpäin, mutta ei meillä poljetaan paikallaan. Kauden alussa Virran pelitapa hiukan yllättää muita joukkueita, mutta kun toinen kierros alkaa muut on oppineet miten Lukkoa vastaan pitää pelata. Nyt on harjoituspelit mukaan lukien pelattu n. 30 peliä se on varmasti riittävästi vaikka kaikki pelaajat olisivat uusia, pelitavan ja joukkuepelin sisäänajamiseen.

Pekalla on varmasti valmentajauransa taitavin ja nimekkäin joukkue käsissä, sen valmentaminen on erilaista kun joukon "nobody:ja" jotka lähtee altavastaajana joka peliin. Alkuun kun voittoja tuli vaikutti joukkuehenki hyvältä nyt kun niitä ei enää tule vaikuttaa se väkisinkin negatiivisesti, yksin yrittämistä, hermostumista, turhautumista, itseluottamuksen puutetta. Valmentajalta jatkuvia luovia selityksiä miten nämä kuuluu osana tätä tarinaa.

Tällähetkellä pelaamme sarjassa tasolla joka on nippa nappa säälipleijariviivan yläpuolella. Valitettavasti itselläni ei usko riitä että Virran johdolla keväällä pelataan nousujohteisesti kauden parhaat pelit, sitä ei Virran historia Raumalla puolla.

Pekka todista että olen väärässä !
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Oli kyllä ylimielistä toimintaa eilen koko joukkueelta johtoryhmää myöten. Joukkueessa ei tunnu olevan mitään kuria. Tullaan erätauolta myöhässä ja ykkösketjun laituri ottaa itselleen pelikiellon pelin päätyttyä. Hävettää.

Virta sanoi, että haluaisi joskus nauttia työnsä hedelmistä, kun on luonut perustukset. Virralle tiedoksi, että kyllä ne perustukset on luonut Kalle Sahlstedt. En toki kiellä Virran merkitystä siihen, että Sahlstedt takaisin Raumalle tuli ja onhan Virtakin paljon hyvää tehnyt. Ainakaan peli ei ole Virran aikana kehittynyt mihinkään. Samaa ailahtelevaa paskaa mitä ensimmäiselläkin kaudella. Ja lisäksi olihan se Virran ensimmäinen kausi juurikin sitä totuttua Lukkoa. Hankittiin kaikenmaailman turhakkeita, kuten Hillding, Fleury ja Ylönen sekä sitten vielä kesken kauden Wrenn ja Ju. Keränen. Aivan huumoritasoa koko kausi. Kyllä se muutos tapahtui, kun Kalle tuli taloon.

Lisäksi nyt on sitten aika alkaa korjailemaan niitä hedelmiä. Mediassa valittaminen ei siihen paljoa auta. Näytöt puhukoon puolestaan, edelleenkin kaksi edellistä valmentajaa (Urama ja Dufva) ovat huomattavasti parempiin tuloksiin päässyt.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selityksillä jos jaettaisiin mestaruuksia niin Pekan Lukko olisi vähintäänkin maailmanmestari. Kyllästyttää ihan suunnattomasti tuo ainainen selittely ja kitinä jostain helvetin projekteista, missään muualla ei ole osunut silmiin tuollainen valmentajien nillittäminen varsinkaan kun tätä on kestänyt jo reilut parikautta ja siellä on vielä se helvetin ensi kausikin odottamassa. Ensi kaudellako ne hedelmät sitten korjataan, ihan varmasti juu vai loppuuko projekti jälleen kesken.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Selityksillä jos jaettaisiin mestaruuksia niin Pekan Lukko olisi vähintäänkin maailmanmestari. Kyllästyttää ihan suunnattomasti tuo ainainen selittely ja kitinä jostain helvetin projekteista, missään muualla ei ole osunut silmiin tuollainen valmentajien nillittäminen varsinkaan kun tätä on kestänyt jo reilut parikautta ja siellä on vielä se helvetin ensi kausikin odottamassa. Ensi kaudellako ne hedelmät sitten korjataan, ihan varmasti juu vai loppuuko projekti jälleen kesken.
Tähän vahva sama. Pekka on saanut nyt melkein 2,5 kautta aikaa harjoitella projektiaan. Nyt on kasassa kahta ykköskorin hyökkääjää vaille valmis nippu. Pitäis pikkusen nopeammin saada projekti valmiiksi. Tuollakin nipulla pitäisi olla tukevasti sijoilla 3-6 ja pelin pitäisi näyttää joka pelissä siltä, että siinä on jotain ideaa.
edelleen olen sitä mieltä, että vaikka pelaajisto vaihtuisi 80% joka kausi, niin harjoituspelit mukaan lukien sen max. 20 pelin pitää riittää siihen, että peli on kunnossa ja kehittyy kauden mittaan paremmaksi. Nyt ei ole kehittynyt mihinkään yli kahden kauden aikana yhtään.
selitykset pois ja näyttöjä tilalle.
 
Jokainen toki ymmärtää, että Pekalla mennään.
Ja tämän päätöksen on tehnyt jumaloitu Sahlstedt.

Kyllä Virralla ja tällä rosterilla voidaan välieriin yltää. Josko se riittää seuralle?

Tuota parempaan en usko riittävän. Ainakaan Virran johdolla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllähän tämän kauden nippu pitäisi olla riittävä palkinto Virralle, siitä sisäänajosta tai perustuksista. Noista 20-maalin miehistä (Sopanen, Koivisto ja Elo) ei Virta saa yhtään mitään irti. Joko energiaketjussa pienillä minuuteilla tai sitten ketjuissa ilman pelinrakentajaa. Yksi ketju (kaksoset) jossa näyttäisi olevan toimiva paikka, peluutetaan Nymania, jonka kuuluisi olla energiaketjussa sähisemässä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Korostan vielä sitä, että kukaan täällä tuskin on sijoituksesta huolissaan vaan siitä, että Lukko pelaa päin helvettiä 3/4 peleistä. Tuntuu erittäin oudolta, ettei tuon tason pelaajat osaa muka tehdä sovittuja juttuja kentällä pelistä toiseen. Vai olisiko syy siinä, että Lukkoa vastaan on helppo pelata? Ja meillä ei tietenkään ole ikinä mitään vaihtoehto B:tä taskussa

Lukon touhu on kuin Formuloista. Materiaali on vahva kuin Ferrarilla, mutta jotenkin homma onnistutaan aina taktisesti ryssimään Mersun ja välillä muidenkin eduksi. Ferrarikin näyttää välillä aika-ajoissa taivaalliselta kuin Lukko välillä kotona. Sitten kisassa ja Lukon kohdalla voiton jälkeisessä tai muuten hyvän pelin jälkeen tulee uusi peli, jossa ollaan aivan paskoja ja kaikki nauraa.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Aivan käsittämätöntä, että Eloa ei ole kokeiltu veljesten vierellä vielä kertaakaan. Koivistoisen ja Danforthin kanssa ei toimi ja se on nähty jo. Paperilla menisi loistavasti kaksosten vierellä.

Tämä on se kausi, jolloin Virran kuuluu ne hedelmät kerätä. Ykköskorin hyökkääjät todennäköisesti vaihtuvat ja Heinola sekä Danforth pelaavat käytännössä ilmaiseksi. Ensi kaudella saman roolin pelaajat täytyy taas hankkia rahalla, kun omistakaan ei ole oikein nousijoita tiedossa.

1-2 ykköskorin hyökkääjää tarvitaan jos aiotaan edes paperilla haastaa kärkijoukkueita. Jännä nähdä tajutaanko tämä Lukossa nyt vai ensi kaudella, kun on jo myöhäistä.

Toisaalta turha hankkia, kun Virta sijoittelisi nekin rosteriin aivan päin vittua. Nähtiinhän se jo viime viikollakin millaiset pakkiparit onnistui kokoamaan tuollaisista nimistä. Jatkuvasti vaihdellaan kentällisiä, pakkipareja ja ylivoimakoostumuksia. Muilla kärkijoukkueilla on aika monta koostumusta lyöty jo lukkoon aikoja sitten ja tulosta syntyy. Lukossa jumalauta jopa kaksoisveljet erotetaan silloin tällöin toisistaan, kun yksi Liigan rikkaimmista seuroista ei onnistu löytämään edes kolmea pätevää kärkiketjun laituria. Naurettavaa touhua.
 
Lukolla on laatuluokan laitureita kolmeen ketjuun, muttei kaikille riittävän hyvää sentteriä. Lisäksi sentteriosastolla ei ole käytännössä reserviä.
Tarvitaan sentteri, joka pystyy tekemään peliä riittävästi, aloittamaan, hoitamaan sentterin puolustusvelvoitteet. 3.kh.
Lisäksi Danforthille sopiva ykköskorin laituri.
Ja Elo kaksosten ketjuun.

Jos siis halutaan oikeasti pelata välieräpaikkaa isommasta.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä on se kausi, jolloin Virran kuuluu ne hedelmät kerätä. Ykköskorin hyökkääjät todennäköisesti vaihtuvat ja Heinola sekä Danforth pelaavat käytännössä ilmaiseksi. Ensi kaudella saman roolin pelaajat täytyy taas hankkia rahalla, kun omistakaan ei ole oikein nousijoita tiedossa.
Poimin hyvästä viestistäsi tuon Danforthin liksan joka vaatii tarkennusta. Eli optiosta huolimatta Danforthin liksaa tarkisteltiin ja nyt se on liigan kärkipelaajan tasolla kuten kuuluukin. Kalle tästä aikoinaan mainitsi ja siitähän se mieleenkin sitten jäi.
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko eväät ja joukkueen henki syöty taas marraskuussa? Tällä menolla Virtasen junnupesti jää kyllä lyhyeksi. Tai pitäisi jäädä, ei Lukossa anneta enää potkuja kun se on arvojen vastaista.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Jokainen toki ymmärtää, että Pekalla mennään.
Ja tämän päätöksen on tehnyt jumaloitu Sahlstedt.

Kyllä Virralla ja tällä rosterilla voidaan välieriin yltää. Josko se riittää seuralle?

Tuota parempaan en usko riittävän. Ainakaan Virran johdolla.
Laitathan nimen, johon Virta pitäisi vaihtaa.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Kirjoitinko, että Virta pitäisi vaihtaa?

Sahlstedt on valinnut Virran. En tiedä kenestä muusta on ollut kiinnostunut, jos on. Tai millainen valmentaja olisi mahdollista saada Raumalle, saati vapaana.

Monta Virtaa sopivampaa ja parempaa voin kyllä nimetä, jos yo. asiat unohdetaan.
Nimeä nyt joitakin, jotka voisivat olla saatavilla vaikka ensi kaudeksi Lukkoon.
Valkkukritiikit kannattaa muuten varmaan säilyttää, niin on helppo parin vuoden päästä kommentoida, kun lisää vaan nen-päätteet nimeen...
 
Nimeä nyt joitakin, jotka voisivat olla saatavilla vaikka ensi kaudeksi Lukkoon.
Valkkukritiikit kannattaa muuten varmaan säilyttää, niin on helppo parin vuoden päästä kommentoida, kun lisää vaan nen-päätteet nimeen...
Ei meistä kukaan täällä tiedä kuka voisi olla saatavilla / halukas.
Voi olla, että Virta on paras vaihtoehto mitä on saatavilla.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitathan nimen, johon Virta pitäisi vaihtaa.

Aloitan Raimo Summasella. Valmentajana ihan A-luokkaa historiastaan huolimatta. Sitä paitsi on varmasti oppinut läksynsä ainakin osittain. Eihän me kokonaan Ramin temperamenttia pois halutakkaan. Loppukauden valmentajana olisi täydellinen ja onnistuessaan varmasti ensi kausikin vielä maistuisi.

Onko strategian mukaista? No ei kiinnosta mua pätkän vertaa. Halutaanko oikeasti katsoa tätä nykyistä epäjääkiekkoa vain siksi, että ulospäin näyttää siltä että Lukko etenee strategian mukaisesti? Välillä pitää tehdä poikkeuksia.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harmittaa vieläkin ihan helvetisti tämä loputon ajelu vuoristoradassa, jonka kuljettajana toimii P. Virta ja kyydissä ovat Rauman Lukon edustusjoukkue sekä sen kannattajat. Todennäköisesti vain Lukossa olisi mahdollista voittaa ensimmäisenä päivänä sarjakärki dominoivasti, jonka jälkeen seuraavana päivänä hävitä sysipaskalle vastustajalle aivan luokattomalla esityksellä. Pekka se jaksaa selittää ja selittää ja selittää ja selittää, itse olen ainakin totaalisen kyllästynyt ainaisiin saatanan selityksiin mediassa ja tätä paskaa tarvitsisi vielä 1.5 kautta katsoa silmät veressä ja hermot täysin riekaleina. Pekka Virta ei ole onnistunut rakentanut Lukkoon kyllä millään muotoa parempaa kulttuuria, muuta kuin ehkä selitysten kulttuuria.

Ismo Lehkonen - - > Jukka Rautakorpi
Rauli Urama - - > Risto Dufva

Siinä oli miehet jotka eivät selitelleet aikoinaan mitään, vaan pistivät paketin toimimaan, Tukka-Jukka vielä ensimmäisestä päivästä lähtien. Myönnettäköön, että pahimmillaan RD:n aikana pelit olivat ihan järkyttäviä, mutta silti joukkue onnistui voittamaan paskoista esityksistä huolimatta niin, että joukkue oli 4 vuoden aikana 3 kertaa välierissä ja runkosarjasijoitukset olivat järjestyksessä 10., 3., 3., sekä 6.,. Tasasen tappavalla tahdilla ollaan jälleen Virran kanssa sääleissä, vaikka rosteri on jumalauta lähes enemmän KHL-tasoa mitä Liigan keskikastin tasoa.
 

RoundUp

Jäsen
Ei kai ole koutsin vika jos kahdella yhtä tai jopa kolmella yhtä vastaan ei saada edes kunnon yritystä aikaiseksi. Sama on mitätön laukausten määrä, perjantaina Lukon äijät alko laukomaan vasta viimeisen kolmen minuutin aikana kunnolla. Siihen asti jopa viidestä metristä vielä kärkimiinaa etc., etc. Keväällä kaikki on toisin, uskon mä....
 
Ei kai ole koutsin vika jos kahdella yhtä tai jopa kolmella yhtä vastaan ei saada edes kunnon yritystä aikaiseksi. Sama on mitätön laukausten määrä, perjantaina Lukon äijät alko laukomaan vasta viimeisen kolmen minuutin aikana kunnolla. Siihen asti jopa viidestä metristä vielä kärkimiinaa etc., etc. Keväällä kaikki on toisin, uskon mä....
Tätä menoa se vuori on vaan liian iso kiivettäväksi keväällä.
Jos siis puhutaan mestaruudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös