Pistelinko87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Boston Bruins
Pekka Virta on siis Lukon uusi päävalmentaja. Sopimus on mallia 2+1 vuotta.

Kuten varmasti moni tietää Virta tulee Raumalle Kuopiosta, josta mukaan irtosi hopeamitali. Virta on voittanut valmentajaurallaan myös SM-pronssia.

Kova on paikka, mutta uskon, että Virta suoriutuu tehtävästään hyvin, jos saa vain kunnon mahdollisuuden. Alla linkki Kiekkoareenan uutiseen.

Lukolta odotettuja uutisia: Pekka Virta tarttuu ruoriin - Kiekkoareena
 
Viimeksi muokattu:
29.2.2020. Ässät - Lukko 1-7. Porilaisilla meni kyseinen ottelu pahasti tunteisiin! Naurattaa vieläkin kun 1-7 tilanteessa porilainen dj laittaa soimaan omilleen, eli Ässille "mikä on kun ei taidot riitä"-kappaleen. Pysy aina pikkuveljenä :)

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sen mitä tuosta livestä loppupuolelta kuuntelin, niin yksi asia pisti todella korvaan. Virta puhui erittäin ytimekkäästi yhteenpuhaltamisesta, tuesta ja koko organisaation kulkemisesta samassa rintamassa. Virran ulosanti on kyllä huomattavan vakuuttava (versus Tipi).

Viesti oli selvä, huonoja jaksoja tulee, mutta siitä selvitään vain siten että kaikilla (koko organisaatio) on usko omaan tekemiseen ja kaikki tekeminen tähtää samaan pisteeseen. Uskon että Virta tietää Rauman "tuuliviirikansan ja johdon sekoilut", joten on ottanut nyt heti alusta asti siihen pitkäjänteisyyteen kiinni. Ihan oikein.

Ihan lopussa Tipi selitti että urheilujohtajaa etsitään edelleen ja sen asian kanssa edetään vasta kun oikeasti Lukolle sopiva henkilö on löydetty. Sen kanssa ei hötkyillä. Virta otti tähänkin painokkaasti kantaa ja totesi että yhden henkilön palkkaamisella ei ole isossa kuvassa mitään merkitystä, jossei organisaatio, tehtävä ja visio kohtaa. Vain yhtenä tiiminä toisiaan tukeva työ tuottaa palkinnon. Tehtävään ei tule palkata henkilöä vain palkkaamisen ilosta, tai uuden hienon tittelin takia. Kokonaisuuden pitää tukea kaikkia henkilöitä ja organisaatiota hyödyntämään kaikkien panos optimaalisesti.

Kokonaisuutena jämäkkä aloitus minun mielestä. Oli sitten kuinka paljon tahansa alun hypetystä tai kuherruskuukautta.
 
"Jari Toke Torkki vaa, hyvä peli vaa"
Suosikkijoukkue
Ässät
Täytyy sanoa, että perus Ässäkannattajalle Virran hyppääminen Lukon peräsimeen aiheuttaa lievää hymäilyä. Pieni ajatuspolku

Virta teki ensimmäisellä KalPa viisitillään loistavaa työtä ja loi Kuopioon runkosarjassa hienosti menestyvän pelitavan. Pelitapa vaikutti kuitenkin siltä, että kun pelataan pudotuspelejä monta kertaa samaa joukkuetta vastaan, Virran kiekon virtaukset on helppo laittaa sekaisin.

Noh sitten matka jatkui Turun kautta Poriin ja molemmissa oli lopputuloksena potkut. Taitaa olla niin, että Virta ei saanut ihan vankkumatonta tukea ja hänen metodeja yritettiin muuttaa jotenkin, kenties tavoitteena saada luotua myös pudotuspeleissä voitosta taistelevea joukkue. Lopputuloksena oli molemmissa joukkueissa aivan hirveä sekamelska, eikä kummallakaan paikkakunnalla jääty odottelemaan, saisiko Virta peliä kehitettyä.

Virta teki nyt viimeisellä kolmen vuoden jaksolla loistavaa työtä. KalPa menestyi runkosarjassa ja viimeisellä kaudella jopa osoitti kykenevänsä pärjäämään pudotuspeleissä. Kaikkein hauskinta tässä on, että eihän Lukolla ole oikeasti mahdollisuuksia tietää, kuinka paljon tämän viime kauden joukkueen menestyksestä voidaan laittaa Kapasen ansioihin. Tämä on asia, mikä Lukon on oikeastaan pakko selvittää katsomalla, Virta valmentaa Lukossa kolme vuotta, kävi miten kävi.

Mutta hei, nyt teillä on ainakin hyvä runkosarjakoutsi, eikös se ole se mitä te ootte aina halunnut!!! Ja kärsivällisiähän te olette kans tunnetusti, eli jos on alkuunlähtö vaikeuksia, niin valmentaja saa vankkumattoman tuen. Onnea tuleviin koitoksiin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran ylimielinen Dream Team
Valmentajien julkistustilaisuushan tuo oli. Ei siinä minun kuullakseni mitään uusista pelaajista mainittu, nimiltä ainakaan.

Virran apulaiset tosiaan ensi kaudella ovat Erik Hämäläinen, Jesse Welling ja Mikael Vuorio.

Ei tässä nyt vielä tämän esiintymisen perusteella ainakaan tullut mieleen potkuketjua avata. Virralla tuntuu olevan sana hallussa, eikä se tietysti mikään uusi asia ole kun hänen juttujaan aiemmin on kuunneltu.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuolla haastateltiin joukkueen valmentajia ja Rajalaa. Pelaajia ei paikalla näkynyt. Lopussa oli maininta, että Lukko tulee julkaisemaan pelaajanimityksiä lähiaikoina (mitä sitten tarkoittaakaan).
 
"Jari Toke Torkki vaa, hyvä peli vaa"
Suosikkijoukkue
Ässät
Valmentajien julkistustilaisuushan tuo oli. Ei siinä minun kuullakseni mitään uusista pelaajista mainittu, nimiltä ainakaan.

Virran apulaiset tosiaan ensi kaudella ovat Erik Hämäläinen, Jesse Welling ja Mikael Vuorio.

Ei tässä nyt vielä tämän esiintymisen perusteella ainakaan tullut mieleen potkuketjua avata. Virralla tuntuu olevan sana hallussa, eikä se tietysti mikään uusi asia ole kun hänen juttujaan aiemmin on kuunneltu.
Onko nää apurit Virran vai Lukon miähiä?

E: Googletin, aika Lukkotaustaisilta kavereilta vaikuttaa. Hyvä, ettei Virta saanut itse valita apureitaan...ainakin näin Ässäkannattajan kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Raumalla varrella Ganalin muuttuu hetkeksi varrella Virran, kuten Kirka niin osuvasti aikoinaan lauleli. Mielenkiintoista nähdä miten tämä projekti etenee, päästäänkö optiovuodelle asti vai tuleeko kenkää ennen tätä. Nälkää Virralla viime vuodesta jäi kun Mestaruus jäi lopulta pykälän päähän, Mikäli vie raumalaiset Mestaruuspeliin niin se on kova temppu se ja Virran aikaa muistellaan vielä vuosikymmenten ajan.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Mitä tulee Virran kätyreihin niin Virta oli halunnut Eepin penkin taakse ja muut jatkamaan hommissaan.

Saa nähdä millaisen pelityylin Virta ja kätyrit luo. Varmasti pohja on olemassa mutta varmasti on muokkaus varaa.
 
Lajin Helppous Viehättää
"Kuka nyt v*ttu yhdestä maineesta välittää, kun rahaa on kuin Roope Ankalla" - V2 – Jäätynyt enkeli
"Mikä v'ttu teitä porilaisia oikeen vaivaa ?" - Jussi Vares

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ja kärsivällisiähän te olette kans tunnetusti, eli jos on alkuunlähtö vaikeuksia, niin valmentaja saa vankkumattoman tuen. Onnea tuleviin koitoksiin.
Tämä on tosiaan ihan totta. Lukko antoi 2000-luvun valmentajista Dufvan, Uraman, Toivolan ja Lehkosen valmentaa yli alkuunlähtövaikeuksien jos sellaisia oli. Urama ja Lehkonen toki saivat potkut, mutta ne tuli vasta viimeisellä kaudella kun eväät oli syöty. Vuori ja se Ruotsista tullut jonka nimeä en nyt muista vaan paljastuivat valevalmentajiksi joille oli pakko antaa potkut.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä tulee Virran kätyreihin niin Virta oli halunnut Eepin penkin taakse ja muut jatkamaan hommissaan.

Saa nähdä millaisen pelityylin Virta ja kätyrit luo. Varmasti pohja on olemassa mutta varmasti on muokkaus varaa.
Porissa Virta joutui liian kauas omasta pelitavastaan, josta seurasi kesken sopimuskauden paluu Kalpaan ja pelillisesti juurille. Ässissä ei ollut kärsivällisyyttä mestaruuden jälkeen, katsotaan miten raumalaisten kärsivällisyys riittää. Uskoisin, että Virta on oppinut TPS Ässät kierroksen jälkeen, että hänen on vaan luotettava omaan pelitapaansa, eikä yrittää miellyttää faneja.
 

Bay

Jäsen
Erikoista. Lukko palkkaa yhden parhaista valmentajista ja silti porilaisia hymyilyttää.
No Turussa ja Porissa Pekka on jo nähty niin on vähän perspektiiviä.
 
"Joillakin meistä ei näytä riittävän kantti edes tunnustaa väriä."
- Eräs Jatkoajan kirjoittaja jakaa suuria elämänviisauksiaan..

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Pelirohkeus, syöttöpeli ja tilanteiden tunnistaminen. Luulen, että noilla teeseillä Virta aloittaa. Lukko-kannattajat eivät saa hermostua jos syksyllä tulee paljon harhasyöttöjä. Kun nuo teesit vähitellen menevät selkäytimeen niin tie on ylöspäin ja kannattaa varata mestaruussauna hyvissä ajoin. In Virta we trust!
 
Pitäkää päät ylhäällä, ettette kolaa meitä vahingossa.

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Paperilla näyttää hyvältä: "Rauman Lukko nappasi mopo-rosterilla KalPan hopeaan valmentaneen huippukoutsin". Virtaa 10 vuotta nähneille tämä asia ei kuitenkaan ihan näin yksinkertainen ja kaunis ole.

Ensinnäkin: saas nähdä tuleeko täyteen 3/3 Virran epäonnistumisista muualla kuin Kuopiossa. Keväällä 2011 ei tuntunut hirveän pahalta päästää miehestä irti, ja kun katseli kaoottista menoa Turussa ja Porissa, niin entistä paremmalta alkoi tuntumaan. Eikä tunnu pahalta nytkään.

Vaikka KalPa vetikin aikamoisen jackpot-kauden, niin kyllähän n. vuosi takaperin oli Kuopiossa aivan erilaiset fiilikset. Virta oli nostanut KalPan top 8-joukkueeksi, mutta voi luoja miltä se peli näytti. KUKAAN täysjärkinen ei jaksanut sitä unikiekkoa katsoa. Yleisö käytännössä hylkäsi joukkueen. Virran uuden tulemisen 1. kaudella KalPa tippui Lukolle 1/4-finaaleissa ja 2. kaudella Pelicanssille jo sääleissä. Kollektiivinen ajatusmaailma oli Kuopiossa, että 3. kausi on välikausi ja se pelaillaan läpi. Sitten tuli Sami Kapanen mukaan ja pelaaminen muuttui kuin taikaiskusta. Jokainen voi mielessään ynnätä yhteen, miten paljon/vaikuttiko tämä asiaan. Kun tietää, että sekä pronssikaudella 2008/2009, että nyt hopeakaudella 2016/2017 KalPalla oli nimenomaan oikea kakkosvalmentaja (Tuokkola, Kapanen), eikä mikään hyvä jätkä-perusteella valittu MikaStrömberg/AnssiLaine, niin saa vähän lisää perspektiiviä asiaan.

Olennaista Virran onnistumisessa onkin mielestäni juuri nämä tukijoukot. Sen voin kuitenkin taata, että persoonana mies on niin kestämätön, että jos tämän lisäksi vielä kaukalossa menee päin seiniä, niin mitään herkkuhetkiä ei ole kannattajille luvassa.
 
"Jätetään nyt oikeasti tämä kura ja keskustellaan näillä hyvillä viesteillä muissa asiallisissa ketjuissa." -Tiuke (1.3.2012)

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän se Lukon kärsimättömyys valmentajien suhteen on jo jonkinlainen myytti. 2000-luvulla potkut ovat saaneet Ismo Lehkonen, Jarmo Tolvanen, Rauli Urama ja Juha Vuori. Komea määrä tuo siltikin on, mutta oikeastaan ainoa joka sai lapikasta nopealla aikataululla on Vuori. Muilla sentään oli sopimus päättymässä. Dufva, Toivola, Rautakorpi ja Tihonov ovat kuitenkin tällä erää tämän vuosituhannen ainoat Lukko koutsit, jotka ovat valmentaneet sopimuksensa loppuun, kun kesken kauden hommiin astuneita ei lasketa mukaan. Keväästä 1999 lähtien Lukolla on ollut kymmenen päävalmentajaa ja se on Liigan mittapuulla varsin siedettävästi. Esimerkiksi TPS:llä on ollut samalla ajanjaksolla päävalmentajana 12 eri henkilöä kuten myös HIFK:lla ja Ässillä.

Toivotaan että Pekka Virrasta tulee tämän vuosituhannen viides Lukko valmentaja, jota ei kengitä pois.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Ei teidän tarvitse porilaisten reaktioita ihmetellä. Jokainen voi tsekata miten Virta on onnistunut missä vain muualla kuin Kuopiossa. Tyhjentävä tilasto.

En ole mikään anti-Lukko, joten toivon vastaista, mutta historia kertoo totaalisesta sekasorrosta kun Virta Kuopion ulkopuolella valmentaa. Tosin päivitti hän valmennustaan täksi kaudeksi, ehkä onnistuu ajamaan teesinsä sisään Raumallakin?
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei teidän tarvitse porilaisten reaktioita ihmetellä. Jokainen voi tsekata miten Virta on onnistunut missä vain muualla kuin Kuopiossa. Tyhjentävä tilasto.

En ole mikään anti-Lukko, joten toivon vastaista, mutta historia kertoo totaalisesta sekasorrosta kun Virta Kuopion ulkopuolella valmentaa. Tosin päivitti hän valmennustaan täksi kaudeksi, ehkä onnistuu ajamaan teesinsä sisään Raumallakin?
Ei tosiaan tarvitse ihmetellä, vaan vain odotella. Eikä täällä Raumalla niin kovin mairittelevasti ole kovin moni muukaan "nosteessa" oleva koutsi pärjännyt. Ja kyllähän se on varmasti useimman tiedossa miten Virran Turun ja Porin valloitukset valmentajan menivät. Virralle Lukko on myös iso näytön paikka.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eikös tuo @nahkis ole joku savolainen @1963?

Silloin kun näitä Virta-huhuja alkoi liikkumaan olin aika tyrmistynyt, mutta nyt on jopa varovaisen positiiviset fiilikset. Eikä varmaan vähiten KalPan hienon kauden takia. Se avainsana vaan on se jo kyllästymiseen asti hoettu kärsivällisyys, jota täytyy löytyä sekä johdolta, että kannattajilta. Täten lupaankin, että vaikka ensi kausi menisi vielä pahemmin vasempaan käteen kuin viime kausi, en tule missään vaiheessa vaatimaan Virran Peksille monoa. Lapsenuskossani myös uskon että johdolta löytyy kärsivällisyyttä ja luottoa Virtaan. Tuo KalPan finaalipaikka onkin myös Tipille ja kumppaneille aika hyvä mandaatti pitää rauha maassa vaikka kaikki ei menisikään kuin elokuvissa.

Paljon on Virran Ässä-kaudesta puhuttu täälläkin, mutta sitä ei ole taidettu ottaa esille että paljon helpompaan paikkaan Virta nyt tulee kuin silloin aikanaan Ässiin. Poriin mennessä Ässät oli juuri saavuttanut sen MOI-mestaruuden ja suunta oli vain alaspäin, kun taas Lukon kannalta tilanne on (jos ei lähdetä saivartelemaan) täysin päinvastainen. Vaikka valmentajat ammattilaisia ovatkin niin onhan tuo nyt henkisesti ihan eri tilanne.

In Pexi I trust. Kun en muutakaan voi.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Greta Thunberg
Lopussa oli maininta, että Lukko tulee julkaisemaan pelaajanimityksiä lähiaikoina (mitä sitten tarkoittaakaan).
Lukon tiedotuspolitiikan tuntien pelaajasopimuksia julkaistaan silloin, kun median kiinnostus on MM-kisoissa.

Googletin, aika Lukkotaustaisilta kavereilta vaikuttaa. Hyvä, ettei Virta saanut itse valita apureitaan...ainakin näin Ässäkannattajan kannalta.
Selvisikö googlettamalla, ettei Virta ole saanut valita apureitaan? Minusta Timo Saarikosken vaihtuminen Erik Hämäläiseen viestii ihan muusta. Voidaan tietysti ihmetellä sitäkin, ettei Virta saanut Sami Kapasta jatkamaan apunaan.

Mitä tulee Virran kätyreihin niin Virta oli halunnut Eepin penkin taakse ja muut jatkamaan hommissaan.
Virtahan lehdistötilaisuudessa nimenomaan painotti, että yksittäisillä henkilöillä ei ole mitään merkitystä, kunhan porukka puhaltaa yhteen hiileen. Virta olisi joka tapauksessa joutunut työskentelemään uuden kakkosvalmentajan kanssa, joten miksi tämä ei olisi henkilö, jonka sitoutumista Rauman Lukkoon ei tarvitse epäillä. Hämäläinen tuskin olisi tuota pestiä ottanut vastaan mikäli ei haluaisi työskennellä Virran kanssa, vaan jatkanut A-nuorten kanssa.


Puheita voi paljon pitää jargonina, mutta Raumalla nähtiin tänään päävalmentaja, jonka auktoriteetti sai toimitusjohtajan näyttämään pieneltä. Vuoren kanssa epäonnistuttiin, mutta nyt Lukon seurajohdolle tulee eteen uusi mittari mittamaan mitä seurassa opittiin Dufvan neljästä vuodesta. Ja tarkoitan nimenomaan kärsivällisyyttä, yhteistyökykyä ja panostusta. Ensipuheiden mukaan ainakaan Virrasta onnistuminen ei ole kiinni.
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Virta on selvästi voimakas persoona, mutta harmittaa jos hän on niin tyhmä ettei ole ottanut oppia omaan valmennusfilosofiaansa jos kerta Kapanen oli Kalpan päättyneen kauden pääarkkitehti. Nyttenhän näitä kommentteja lukiessa tulee sellainen fiilis, että kun Kapanen on poissa niin Virta ei enää pysty tai halua pelata viime kauden tyylistä jääkiekkoa.

Tiedotteessa puhuttiin pitkäjänteisyydestä, maltista ja tuloksen teosta. Saapa nähdä miten tämä helppo yhtälö toimii aina niin maltillisessa Lukossa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran ylimielinen Dream Team
Kyllähän toi KalPan hopea varmasti vaikuttaa siihen että Virta tuntuu nyt kohtalaisen hyvältä vaihtoehdolta Lukon valmentajaksi. Ei vielä silloin tammi-helmikuussa tuntunut ihan samalta kun ensimmäisiä huhuja hänen siirtymisestään Lukkoon rupesi liikkumaan.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paljon on Virran Ässä-kaudesta puhuttu täälläkin, mutta sitä ei ole taidettu ottaa esille että paljon helpompaan paikkaan Virta nyt tulee kuin silloin aikanaan Ässiin. Poriin mennessä Ässät oli juuri saavuttanut sen MOI-mestaruuden ja suunta oli vain alaspäin, kun taas Lukon kannalta tilanne on (jos ei lähdetä saivartelemaan) täysin päinvastainen.
On täysin totta, että Virta joutui Porissa erittäin vaikeaan paikkaan ja vaikeaan nimenomaan sikäli, että hän oli tehnyt sopimuksen jo tammikuussa jolloin kukaan ei voinut uskoa että Ässät juhlisi keväällä mestaruutta. Hän tuli Poriin uuden nousun arkkitehdiksi, mutta saikin käsiinsä periaatteessa laadukkaan, mutta käytännössä kovin sekalaisen, mestaruukrapulasta kärsineen joukkueen sekä organisaation joka sekin oli mestaruuden jälkimainingeissa melkoisen hämmennyksen vallassa. Näissä olosuhteissa ei kenenkään olisi ollut helppo onnistua eikä Porikaan kiekkokaupunkina näyttänyt Virralle niitä kauniimpia kasvojaan. Yksi syy siihen että Virta halusi purkaa sopimuksensa Ässissä oli erittäin henkilökohtaiseksi mennyt ns. katutason palaute jota alkoi tulla suunnilleen Isomäen lenkkipolun oraviltakin.

Mutta toisaalta: vaikka Virran epäonnistumista Ässissä kuinka selittäisi olosuhteilla, toi tuo lyhyt pesti esiin myös Virran heikkoudet valmentajana. Pää menee paineessa helposti jumiin mikä näkyy sitten epävarmuutena pelitavassa ja peluutuksessa ja ennen muuta erittäin vaikeana käytöksenä ihmisjohtamisen puolella. Virran paradoksi on siinä, että hän tarvitsee hyvin paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä ympäristöltään, mutta ei välttämättä itse ole ympäristöään kohtaan kärsivällinen ja ymmärtäväinen. Tämä ristiriita voi hyvinkin koitua Virran turmioksi Lukossa, sillä minun on vaikea nähdä Raumaa missään olosuhteissa kovin helppona paikkana valmentaa.

Toivotaan Pexille kuitenkin kaikkea hyvää, mutta mieluummin jotain muuta kuin Ässiä vastaan :)
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekka Virta lienee myös hieman kehittynyt noista aiemmista TPS ja Ässät ajoista, Kuopiossa sai työrauhan ja homma toimi. Raumallakin kun jaksetaan olla kärsivällisiä, palkinto kyllä tulee. Kauanko siellä sitten jaksetaan, onkin eri asia. Tsemppiä kuitenkin Pexille!
 
" Koen, että täällä on paras mahdollisuus kehittyä. Ässissä on nyt hyvä meininki päällä. Täällä on tehty paljon asioita oikein ja puitteet ovat huippuluokkaa. Porissa on ihmisen hyvä olla." - Peter Tiivola 4.12.2019 -
" Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tekemisen taso. Uskon, että pystyn kehittymään vielä ja kaikkea ei olla vielä nähty, " - Valtteri Pihlajamäki 17.9.2019 -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy