Peking 2022: Naisten jääkiekon liveseuranta

  • 96 171
  • 2 278

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Uskallan väittää, että Räty olisi torjunut 2. Ja 3. maalin. Keisala oli ok, mutta hävisi Jenkkien veskarille.
Nämä on kanssa hauskoja spekulointeja. Mitä jos Rädyltä olisi vastaavasti jäänyt joku muu Keisalan torjunta ottamatta?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Oliko tämä se ottelu, jossa Peter Forsbergin maila katkesi 3. erän ensimmäisessä aloituksessa, Saku Koivu kuljetti kiekon vasenta laitaa hyökkäysalueelle, jätti kiekon Selänteelle joka jatkoi sen edelleen Timoselle, ja Kime latasi elämänsä lämärin Ruotsin verkkoon? Ruotsin hakiessa loppuhetkillä tasoitusta Antero Niittymäki esitti torjunnan, joka tulisi painumaan kansakuntamme kollektiiviseen muistiin ikiajoiksi. Koska olin jo tuolloin valistunut kiekonseuraaja (9 v), kävin katsomassa Aftonbladetin sivuilta pettyneen Mats Sundinin haastattelun. Kyllä oli Mats surullista poikaa hopeamitali kaulassaan.

Mitä tulee naiskiekkoon, niin olisihan se ollut upeaa saada Suomi finaaliin mutta ei tällä kertaa. Onneksi Youtubeen voi aina mennä katsomaan vuoden 2019 kultajuhlia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Olen pelannut naisten maajoukkuetta vastaan C-junnujen pääsarjajoukkueessa. Taklauskiellolla. Voitettiin 11-1.
NMJ sai 4 laukausta kohti maalii. C-sm sarjassa oltiin tuona vuonna 6.
Onneksi olkoon. Tällä kokemuksella voit varmasti perustella aukottomasti hautaan asti, kuinka naisten jääkiekko on ihan luokatonta räpellystä maailmanloppuun asti.

Mikä tässä on itse luotua olkiukkoa?
Ainakin ne huikeat korvaukset, joita naiskiekkoilijat ovat vaatineet. Huikea on toki epämääräinen ja varmaan suhteellinenkin käsite, mutta itse olen ainakin nähnyt ihan maltillisia ja kohtuullisia vaatimuksia. Ja vaatimuksien sijaan oikeastaan enemmän toiveita ja nykyisten olosuhteiden tuomista suuren yleisön tietoon.

Nyt niitä matseja ei taida olla, ettei kellekään tule paha mieli.
Etenkin nyt koronaviruksen aikana Naisleijonat on pelannut maajoukkueleireillä runsaasti eri ikäisiä poikia vastaan, koska naisten maajoukkueiden välisiä turnauksia on ollut vaikea järjestää ja arvokisoihin on silti täytynyt valmistautua jotenkin. Jotkut pelit naiset ovat hävinneet ja jotkut voittaneet. Kaikki pelit ovat silti epäilemättä palvelleet arvokisoihin valmistautumista.

Susanna Tapani ei erottunut B-mestiksessä muista pelaajista kuin ponnarista.
Tapani ei ollutkaan siellä voittamassa pistepörssiä, vaan hakemassa hänelle kovatasoista ja kehittävää ympäristöä. Täällä keskustelupalstoilla vittuilemisen sijaan pitäisi olla vastustajille ja joukkuekavereille kunnia-asia, että saa olla sparraamassa olympiaurheilijaa parhaimpaansa. Kovin moni siellä B-Mestiksessä ei voi edes haaveilla olympialaisissa pelaamisesta.

Moni uhraa elämänsä, omat säästönsä, vanhempien ja isovanhempien säästö (jos saavat) unelmansa eteen jossain toisessa lajissa. Myös pojat jäkiksessä. Miksi siis naisten/tyttöjen ei pitäisi maksaa unelmiensa saavuttamisesta?
Tottakai tyttöjen ja naistenkin pitää maksaa harrastuksesta. Tosin jääkiekkoa harrastavien tyttöjen määrä on niin pieni, että kohtuullisilla maksuilla tai jopa maksuttomalla harrastamisella saataisiin varmasti enemmän tyttöjä tutustumaan ja pysymään lajin parissa. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun pelataan korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla Suomen mestaruudesta ja yritetään samalla kehittää maajoukkuepelaajia, mahdollisuus keskittyä vain urheilemiseen olisi todella tärkeää. Niillä pelaamisestaan maksavilla pojilla ja divaripelaajilla on kuitenkin aina se mahdollisuus, että olemalla riittävän hyvä, voi päästä SM-liigaan, eurooppalaisiin huippusarjoihin tai jopa NHL:ään asti. Naisilla on ympäri maailman melkein sama tilanne, että mahdollisuutta elää jääkiekkoa pelaamalla ei ole, vaikka olisi kuinka hyvä.

Markkinoinnilla hallit täyteen ja siitä itse tehdyllä tuloksella eteenpäin? Ai ei vai?
Eikun muut tekee tulokset, toiset korjaa hedelmät.
Naisten joukkueilta, seuroilta ja liitolta vaaditaan tottakai enemmän ja parempaa tekemistä, jotta yleisö ja raha löytävät myös naisten jääkiekon. Ennen sitä on kyllä aika iso vuori kiivettävänä ihan lajin parissa olevien ihmistenkin asenteiden kanssa. Tämänkin olympiaturnauksen aikana nähty vittuilu ja jokaisen virheen suurentelu on valitettavan hyvä esimerkki lajin pariin tiukasti pinttyneistä asenteista.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kyllä, mutta suosittelen myös kokonaiskeskustelua. Lukemaan enemmän kuin yhden viestin keskustelusta, ennen kommentointia.

Kyllä, mutta suosittelen myös realiteettien tarkastelua. Oltiinko oikeasti edes lähellä finaalipaikkaa?
 
K

Kiekkokatsoja

Kyllä, mutta suosittelen myös realiteettien tarkastelua. Oltiinko oikeasti edes lähellä finaalipaikkaa?
Turha vääristellä mitään, sillä mitään sinne päinkään ei lue kirjoituksessani. Muutamassa kirjoituksissani lukee oleellinen, ja ne käsittelee pääasiassa kokonaisuuksia. Olisi ollut hyvä lukea.
Tämä keskustelu päättyy puolestani tähän. Eteenpäin.
Lisäys. Tsemppiä naisille pronssipeliin. Siihen on mahdollisuus.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Turha vääristellä mitään, sillä mitään sinne päinkään ei lue kirjoituksessani. Muutamassa kirjoituksissani lukee oleellinen, ja ne käsittelee pääasiassa kokonaisuuksia. Olisi ollut hyvä lukea.
Tämä keskustelu päättyy puolestani tähän. Eteenpäin.
Lisäys. Tsemppiä naisille pronssipeliin. Siihen on mahdollisuus.

Arizona yrittää myös samaa. Over and out.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Eka peli Sveitsiä vastaan ei tosiaan ollut surkea mutta Suomi ei saanut mistään sisään ja virheitä tuli enemmän kuin nyt on kolmessa edellisessä pelissä tullut. Vahva usko siihen, että Suomi pronssia voittaa.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pärmäkoskiko tuolla on käynyt neuvomassa miesten ja naisten joukkueita, ettei heti alussa tarvii vetää täysillä vaan voi hyvin päästää muut mukaan?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Oomi god mä inhoan tuota mainosta.

Toivoa sopii että mäkkärin "anteeks et mie utelen" -mies on myös jo pehmittänyt daamin. Kyllähän rasittavaakin daamia jaksaa aikansa jos on hyvännäköinen, mutta parin viikon väsyttäminen on liikaa.

Suomi ottaa taktisen hyökkäyspään jäähyn.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Aivan kun katsoisi hidastettua elokuvaa tuon miesten pelin jälkeen.
Tästä hidastus on stillkuva.
Puolet erästä pelattu, jos otetaan molemmat jengit:
0 kontrolloitua hyökkäystä
Jos ei lasketa Sweitsin yv: aa ja pakki-pakki syöttöjä, ei yhtään yli kolmen syötön syöttöketjuu.

Eka kontrolloitu hyökkäys: maali
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös