Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakin tuo haastattelu oli hyvä. Laineen puheista ymmärsin, että pelissä tunteen menneet yli ja sen sitten purkanut väärin? Ehkä jopa turhautui itse niistä omista virheistä tai jotain?

Joka tapauksessa sanoi että ansaitsi penkityksen mutta nyt asia puhuttu ja unohdettu.
Niin, siis tarkoitin reaktiota jäällä. Tortorella on saattanut siinä mielessä vedellä nyt oikeista naruista Laineen kohdalla.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

Largo

Jäsen
Niin, olin psykon kanssa enemmän samaa kuin eri mieltä. Psyko sentään katsoi samat pelit mitä itsekin tuli ensimmäiset 1,5 kautta seurattua. Suurin osa täällä(kin) huudelleista nimimerkeistä katseli kirjoitusten perusteella pelikoosteita.
Laineen fanina täytyy kuitenkin miettiä, oliko Laineen ”kohtelu” enemmän kouluttamista, kuin kiusantekoa.
Veikkaan ensimmäistä.
En ainakaan itse nähnyt, että täällä olisi niinkään huudeltu mitään liian negatiiviseen sävyyn. Ihan alusta alkaen jengi koitti pitää jalat maassa Paten hyvän alun jälkeen, kun taas toiset olivat julistamassa häntä maailman parhaaksi maalintekijäksi tai vähintään maailman parhaimman vedon omaavaksi. Sokeaa rakkautta lähinnä tässä ketjussa ilmenee, eikä niinkään katkeraa vihaa. Uskon että jokainen ketjuun kirjoittanut toivoo Laineelle vain ja ainoastaan hyvää. Pitää kuitenkin olla kriittinen ja analysoida Laineen pelin ongelmakohtia. Uskon hänellä olevan työkalupakki about kunnossa, mutta ongelmat on siellä korvien välissä, minkä vuoksi taso ailahtelee useasti. Auston Matthews nyt esimerkiksi on jäänyt pisteittä tällä kaudella kertaalleen, mutta ei myöskään ole tehnyt kahta pistettä enempää ottelussa. Se on tasaisuutta, eli suoritustaso ei heittele juurikaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Urheilun seuraajissa on kummallisen paljon ihmisiä, jotka tuntuvat toivovan "omien" epäonnistumista. Heille tuntuu suunnattomasti tuottavan tyydytystä se, että pääsevät sanomaan "mitäs minä sanoin". He ovat ensimmäisestä vastoinkäymisestä luovuttavia luusereita, jotka eivät oikeasti tajua urheilusta tai vaikka esimerkiksi jääkiekosta paljonkaan mitään. Heitä kokoontuu kuitenkin etenkin arvokisojen yhteydessä sankoin joukoin esimerkiksi tänne jatkoaikaan kirjoittelemaan. He ovat ottaneet sydämeensä elämänsä oppinuoriksi suomalaisia sukupolvesta toiseen lannistaneet sanonnat, kuten "se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" ja "itku pitkästä ilosta". Kyseiset ihmiset ovat sosiaalisia ankeuttajia, joiden tiivistä läsnäoloa urheilukatsomoissa en 25 vuoden semi intohimoisesta urheilun seurannasta huolimatta ole vielä kyennyt ymmärtämään.

Toisaalta on ryhmä, joista useilla ei nuoresta iästä johtuen ole vielä syntynyt tarpeeksi isoa perspektiiviä ja riittävää kokemusta urheilusta ja sen seuraamisesta. He eivät ole vielä nähneet riittävästi niitä superlupauksina esimerkiksi NHL:ään nähneitä pelaajia, joista ei todellakaan kaikista tule monista erilaisista syistä johtuen ihan sitä, mitä piti. He ajattelevat vielä ehkä vähän turhan naiivisti asioista, eivätkä ymmärrä sitä, että dominointi liigassa tai edes KHL:ssä ei automaattisesti tarkoita sitä, että sama jatkuu NHL:ssä. He eivät myöskään aina tunnu ymmärtävän sitä, että yksikään NHL-organisaatio ei ole olemassa sitä varten, että heidän koko olemassaolonsa ja valmentajan duuni on pyhitetty puhtaasti jonkun suomalaislupauksen urapolun kehittämiseen, ja kaikki muu tapahtuu sitten sen jälkeen.

Heidän kanssaan on myöskin usein tuskallisen hankalaa yrittää käydä kriittistä keskustelua jonkun suomalaispelaajan pelissä olevista ongelmista, koska heillä on taipumus lyödä tälläinen asiallista kritiikkiä kirjoittava keskustelija automaattisesti suoraan tuonne yllä mainitsemaani ryhmään. He eivät tavallaan jostain faniudesta tai ehkä vielä nuoresta iästään johtuvasta kypsymättömyydestä johtuen kykene näkemään objektiivisesti puolueettomina tarkkailijoina asioita, vaan tunteet menevät liikaa edelle. Heille tuntuu olevan aivan mahdotonta myöntää sellaista tilannetta, että saattaisivatkin itse olla väärässä, ja toinen keskustelija sittenkin oikeassa. Se oma oikeassa oleminen kun on, niin tuskallisen tärkeää. Moni jänkkääminen ja vänkääminen jäisi väliin, kun myöntäisi vaan joskus sen, että ehkä tuossa sun sanomisessa oli sittenkin pointtia ja saattoi olla, että en itse ihan täysin oikeassa ollutkaan. Patrik Laine esimerkiksi 18-vuotiaana oli seuraava Mario Lemieux ja kun tästä yritti käydä keskustelua, että mietitääs nyt oikeasti hetki, että kehen tässä ollaan Tesoman poikaa vertaamassa ja etenkin, että minkä ikäisenä, niin se oli ihan toivotonta.

Olen itse kuulunut jossain määrin kumpaankin noista em. ryhmistä. Ensimmäiseen joskus nuorempana ja tähän jälkimmäiseen vielä ehkä tuossa joitakin vuosia sitten. Enkä nyt väitä ettenkö edelleen sortuisi ainakin ajoittain edelleen noihin molempiin ryhmittymiin. Kypsintä ja viisainta on kuitenkin se, että koittaa luovia jossain tuossa välissä. Hyväähän tässä ihan jokaikiselle suomalaiselle pelaajalle toivotaan, mutta asioita pitää pystyä tarkastelemaan totuudenmukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta tuntuu välillä, että kumpikaan puoli ei vain ymmärrä että pelaajaprofiileja on erilaisia.
Mahtaneisko se olla ihan tuon ymmärtämättömyydestä kiinni. Osittain, ehkä.

Mites tällanen skenaario: U20-kisat, mestaruuskevät Tapparassa. Tulokaskausi NHL:ssä ja perään kakkoskausi 44 maalia, 70 pistettä.

Tuo em. onnistumisten sarja 20-ikävuoteen mennessä kovalla prosentilla, suoraan satukirjasta nosti tähtistatuksen ja hehkutuksen media/otsikot/fanit niin ylitsevuotaviksi, että rima nousi melko korkealle kannattimilleen. "Jos on jo nyt näin hyvä, pelottaa kuinka hyvä siitä tuleekaan!"

Nyt kun tilanne on hieman tasoittunut, normalisoitunut, aletaan katsomaan mihin aikuistuvan, viidettä NHL-kauttaan vetävän Laineen taso asettuu.

Niin fanipojilla kuin kriitikoilla vertailukohdat on tuolta 2016-18 superonnistumisista ja superlatiiveista.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pate on vaan sisuuntunut penkityksestään. Painaa tulevan yön matsissa ekaan viiteen minuuttiin hattutempun. Maalia tuulettaessaan liukuu käsiään levitellen Tortorellan ohi ja huutelee "is that enough?". Näin mä ainakin tekisin, mutta mä oonkin mulkku.
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Circus Columbudos, Anaheim Ducks
Pate on vaan sisuuntunut penkityksestään. Painaa tulevan yön matsissa ekaan viiteen minuuttiin hattutempun. Maalia tuulettaessaan liukuu käsiään levitellen Tortorellan ohi ja huutelee "is that enough?". Näin mä ainakin tekisin, mutta mä oonkin mulkku.
Torttu myhäilisi tuohon ja toteaisi ”Thats my boy.”
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No ilmeisesti sitten koki ettei ykkösketju olekkaan se oikea paikka vai miten tämä on selitettävissä. Alkaa kuulostamaan aika hankalalta kaverilta, jos ykkösketjun vastuuta tulee ja sekään ei riitä
Varmaan arveli, että kun loukkaantumisista johtunut erikoistilanne (Wheeler sentterinä) purkautuu, niin Scheifele ja Wheeler palaavat yhteen ja siihen ei Tesoman poikaa kolmanneksi pyöräksi oteta.

Ihan oikein päätelty oli. Siitä voi sitten olla vähintään kahta mieltä, onko se pätevä syy pyytää treidiä. Mutta eipä tuo nyt niin ihmeellistä kai ole, jos pelaaja pyytää treidiä. Viime vuosina näin on tehneet Hamonic, Drouin, Dubois, Anderson, Bennett ja varmaan joku muukin. Kuka mistäkin syistä.

Kyllähän se tietysti pelaajan maineeseen voi vaikuttaa, varsinkin jos esiintyy laiskottelua/kiukuttelua sen jälkeen kun pyyntö on tehty ja siirtoa ei kuulu. Mutta Laine ainakin vaikutti painavan töitä Winnipeg-pestinsä loppuun asti ihan hyvällä asenteella.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
We fight, we march!
Laineelta tähän saakka paras pelinsä Columbuksessa. Työnteko maistui, peliaikaa yli 20min ja luotosta osoituksena viimeinen minuutti kentällä kun CHI mylläsi 6vs5 ilman maalivahtia. Hymykin vilahti muutamaan otteeseen.
Pelaajan pitää pelata valmentajalleen ja joukkueelleen, ei toistepäin.
Seuraavaa kohti.
 
Tiikeri, näytä muna!

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Yhden tempun ponista tulossa kahden tempun poni.

Laine saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen, ja vaikka maaliverkko ei heilunut, oli Tortorella näkemäänsä tyytyväinen.

– Kaikki miettivät hänen laukaustaan, mutta hän jakoi hienoja syöttöjä, Tortorella sanaili.

Columbus voitti maalirikkaan ottelun 6–5. Columbus tasoitti pelin tilanteeseen 4–4 Laineen syötöstä.

– Patrik pelasi erittäin hyvin tänään. Hän liikutti kiekkoa hyvin. Maaleja ei syntynyt, mutta hänen syöttönsä avasivat peliä, Tortorella kehui suomalaista.

 

torspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni ei kyllä ollut mikään poikkeuksellisen hyvä peli Laineelta, vaikkei nyt mikään varsinaisesti huonokaan. Kunnostautui tosiaan enemmän syöttelijänä, hyökkäyksiinlähdöissä aika paljon lyhyitä pikkunäppäriä peliä edistäviä syöttöjä. Jos ei pelaajaprofiilia tietäisi, niin pelin perusteella luulisi pelkästään pehmeäkätiseksi syöttökoneeksi. Laukaisua ei oikeastaan päässyt käyttämään yhtään, onetimerpaikkoja ei tullut ja muutama laidasta keskelleajo katkaistiin. Jonkun verran kiekonmenetyksiä ahtaissa paikoissa. Liike näytti taas vähän verkkaiselta, tuosta on pakko sanoa että jos sinne ihan supertähtikategoriaan haluaa niin kyllähän tuota luistelua täytyisi saada vähän sähäkämmäksi, Laine saisi ihmeitä aikaan sillä ylimääräisellä puolella sekunnilla minkä saisi jos pääsisi hyökkäysalueella vähän paremmin puolustajista eroon.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Laineelta tähän saakka paras pelinsä Columbuksessa. Työnteko maistui, peliaikaa yli 20min ja luotosta osoituksena viimeinen minuutti kentällä kun CHI mylläsi 6vs5 ilman maalivahtia. Hymykin vilahti muutamaan otteeseen.
Pelaajan pitää pelata valmentajalleen ja joukkueelleen, ei toistepäin.
Seuraavaa kohti.
Näistä ehkä olennaisin huomio on tuo hymyn vilahtaminen. Taidot on olemassa ja työnteko on vaan tekemistä.

Ei nyt mikään Jesse Puljujärvi tarvitse olla, mutta jos vähän edes hampaita naurattaa niin lupaa hyvää.
 
"Pitäisi tehdä elämällä muutakin kuin seurata lätkää.
Mutta tiedä sitten olisiko se elämää ensinkään?"
- Minä, elokuussa 2020.

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Aleksi Mustosen +/- sarake
Laineelta tähän saakka paras pelinsä Columbuksessa. Työnteko maistui, peliaikaa yli 20min ja luotosta osoituksena viimeinen minuutti kentällä kun CHI mylläsi 6vs5 ilman maalivahtia. Hymykin vilahti muutamaan otteeseen.
Pelaajan pitää pelata valmentajalleen ja joukkueelleen, ei toistepäin.
Seuraavaa kohti.
Kyllä taisi Tortsi tietää mitä tekee, tiesi että Laineella ihan eri motivaatio penkityksen jälkeen. Oikea veto siis ja nyt nähdään työteliästä pelaamista, hyvä!
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pate on vaan sisuuntunut penkityksestään. Painaa tulevan yön matsissa ekaan viiteen minuuttiin hattutempun. Maalia tuulettaessaan liukuu käsiään levitellen Tortorellan ohi ja huutelee "is that enough?". Näin mä ainakin tekisin, mutta mä oonkin mulkku.
Ja Tortorella osoittais paikan penkillä ja kertois, että istut tässä seuraavat 55min ja taas mediamylläkkä valmiina
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Kyllä taisi Tortsi tietää mitä tekee, tiesi että Laineella ihan eri motivaatio penkityksen jälkeen. Oikea veto siis ja nyt nähdään työteliästä pelaamista, hyvä!
Paitsi, että Tortorella hyvin selkeästi sanoi julkisesti, että penkitys ei liittynyt mitenkään peliesityksiin. Ja vielä korosti, että ne jotka kyseenalaistavat Laineen yrittämisen, ovat väärässä, ja totesi itse olevansa tyytyväinen siihen miten Laine tsemppaa jäällä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllähän nämä tämän kauden tilastot taas sen osoittaa, että miten harvinaislaatuinen pelaaja Laine on.

Ketjussa on paljon ruodittu sitä, miten nihkeää Laineen avaus Columbuksessa on ollut. Ja ihan aiheestakin näin, koska eihän pate ole oikein vielä samalle sivulle 5vs5 pelaamisessa päässyt uusien joukkuekavereidensa kanssa. Mutta tässä tullaan siihen erikoiseen puoleen Laine: Laine on kaikesta huolimatta tehnyt tällä kaudella 6 peliin tehot 5+2.

Eli vaikka se peruspelaaminen olisi pahasti metsässä, niin silti Laineella on tämä x-factor, että hän pystyy kuitenkin hyökkäyspäähän tuottamaan tosi mukavasti pisteitä. Pitkään se oli pelkästään se laukaus, mutta nyt Laine on ruvennut jakelemaan myös kovia ja tarkkoja syöttöjä, joista joukkuekaverit pääsevät hyviin maalintekopaikkoihin.

Ehkä tämäkin osaltaan selittää sitä, että miksi Laine on niin polarisoiva pelaaja.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Aleksi Mustosen +/- sarake
Paitsi, että Tortorella hyvin selkeästi sanoi julkisesti, että penkitys ei liittynyt mitenkään peliesityksiin. Ja vielä korosti, että ne jotka kyseenalaistavat Laineen yrittämisen, ovat väärässä, ja totesi itse olevansa tyytyväinen siihen miten Laine tsemppaa jäällä.
Kyllä, mutta eiköhän tiennyt myös miehen sisuuntuvan kentälläkin. Luulisin ainakin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laineelta tähän saakka paras pelinsä Columbuksessa. Työnteko maistui, peliaikaa yli 20min ja luotosta osoituksena viimeinen minuutti kentällä kun CHI mylläsi 6vs5 ilman maalivahtia. Hymykin vilahti muutamaan otteeseen.
Pelaajan pitää pelata valmentajalleen ja joukkueelleen, ei toistepäin.
Seuraavaa kohti.
Kyllä taisi Tortsi tietää mitä tekee, tiesi että Laineella ihan eri motivaatio penkityksen jälkeen. Oikea veto siis ja nyt nähdään työteliästä pelaamista, hyvä!
Näistä viesteistä olin kyllä vähän yllättynyt, itse tuumin yöllä että oli vaisu peli Laineelta. Pari hyvää passia toki tuli, mutta noita nyt on tullut aiemmissakin Columbus-peleissä, joissain enemmänkin. Pari laukaisupaikkaa myös tuli, mutta toisessa kiekko jäi jo ennen liipaisua jonnekin, ja toinen jäi Lankisen suojuksiin. Pieniä kiekonkäsittelyn epätarkkuuksia ja laitapelissä kiekon jättöjä vastustajalle ym. virheitä sattui silmään ehkä tavanomaista enemmän, vaikka Laine ei tietysti normaalistikaan ole virheettömin pelaaja.

Työteliäisyys ehkä lähinnä oli palautunut normaalitasolle edellisen pelin pienen notkahduksen jälkeen. Mutta tärkeintä nyt varmaan oli saada ehjä peli, jonka jälkeen penkitys-gate on taakse jäänyttä elämää. Valmennus osoittaa luottoa eikä joukkuetovereiden kanssakaan tunnu olevan takakireyttä ilmassa. Tästä on hyvä jatkaa, ja ehkäpä se eka todellinen tykkimatsi Columbuksessa on piankin sieltä tuloillaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Paitsi, että Tortorella hyvin selkeästi sanoi julkisesti, että penkitys ei liittynyt mitenkään peliesityksiin. Ja vielä korosti, että ne jotka kyseenalaistavat Laineen yrittämisen, ovat väärässä, ja totesi itse olevansa tyytyväinen siihen miten Laine tsemppaa jäällä.

Miksi kyseenalaistat tämän hienon vaikkakin tosiasioihin perustumattoman ns. narratiivin? Tortorellan vastauksen voi tietenkin ajatella olevan paskapuhetta. Niin päästään hienosti eroon itselle ikävistä faktoista. Päätän metakommenttini tähän.
 
KIITOS
MODERAATTORIT
27.1.2021–6.2.2021

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Min'oon pysyny alakuperääses kertomuksessani. S'oon vaan ollut loistavaa, että Suomella on edes yksi tämän tyyppinen pelaaja: itsevarma, temperamenttinen ja värikäs maailmanluokan maalintekijä. Mutta tosiaan oma kannatukseni kohdistuukin maajoukkueeseen eikä ole mitään tribaaleja seura-antipatioita tai yleistä suomalaista kaunaa ja purnausmentaliteettia. En vaan sisäistä miksi tämä hieno pelaaja pitäisi tässä maassa nähdä lähinnä negatiivisen kautta. Miksi?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Min'oon pysyny alakuperääses kertomuksessani. S'oon vaan ollut loistavaa, että Suomella on edes yksi tämän tyyppinen pelaaja: itsevarma, temperamenttinen ja värikäs maailmanluokan maalintekijä. Mutta tosiaan oma kannatukseni kohdistuukin maajoukkueeseen eikä ole mitään tribaaleja seura-antipatioita tai yleistä suomalaista kaunaa ja purnausmentaliteettia. En vaan sisäistä miksi tämä hieno pelaaja pitäisi tässä maassa nähdä lähinnä negatiivisen kautta. Miksi?
Helppo saada klikkejä kun brändätään kaverin maine tietynlaiseksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Päivän Pate:
Pieni lainaus jutusta:
– Mutta Tortorella on niin rehti äijä kuin olla voi. Hän tekee kaikkensa, että joukkue voittaa. Ei tässä pelaajana paljon muuta voi pyytääkään, Laine pohtii.
Eli penkitys tuskin teki säröä kaksikon välille.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy