Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  No eihän Laine ollut viime kesänäkään läsnä, vaikka paikalla olikin. Hehheh ;P
   
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Nyt kun kaudesta on kulunut hetki, niin voi taas palata pilaamaan ketjua alla olevan innoittamana.

  Lainaus:
  Tämä on mielestäni huomattavan väärä tulkinta, eli ei Laineella ole mitään erityisiä viime kauden vaikeuksia, vaan meno on ollut huomattavan tukkoista jo pari vuotta. Esim. tämä video on ketjussa kulutettu aika lailla loppuun, mutta tiivistää sen, että mikä on ollut kehityskäyrä viimeiset kolme vuotta. Lyhyesti summattuna liike on nykyään kulmikkaampaa, kaksinkamppailut ja laitapelaaminen ei ole kehittynyt, jne.. Tästä johtuen Laine on todellinen heikko lenkki cycle-gamessa, ja pitkät hyökkäykset tyrehtyvät kerta toisensa jälkeen siihen, että yksi kentän jäsen ei pysty peliä tukemaan. Laineen pelityyli tällä hetkellä on niin omalaatuinen, että tasakentällisin ympärille ei saada koottua toimivaa kokonaisuutta. Ja tässä paino sanalle koottua, eli Laine on pelityyliltään niin yksiulotteinen, että kentällisiä joudutaan todennäköisesti miettimään Laineen heikkouksien kautta.

  Tässä kohtaa on vaikea sanoa, että mistä tässä on kysymys, mutta käytännössä syyttävä sormi osoittaa virheelliseen harjoitteluun tai fyysisiin vaivoihin. Näistä jälkimmäisistä Laine tosin vihjasi kauden jälkeen, ja kieltämättä fyysinen olemus kentällä vaikuttaa siltä, että selän kanssa saattaa olla ongelmia. Siltikin olen jo monta vuotta ihmetellyt tätä tarvetta kertoa kesäisin, että jäällä kerkeää olemaan talvellakin, kun miettii millaiseksi jääkiekko on pelinä muuttunut. Luistelun kehittäminen on ymmärtääkseni monilla pelaajilla yksi kesän ykköskohteista.

  Jatketaan ihmettelyä siis, mutta aika lailla nolla ymmärrys täältä suunnalta niille viesteille, joissa kerrotaan, että Laine on hyvin aikataulussa ja kunhan kasvaa kroppaansa, niin kaikki on kunnossa. En usko, että pelaajat taianomaisesti kasvavat kroppaansa, vaan kyseessä on määrätietoinen työ, joka suurikokoisilla pelaajilla palkitaan vasta muutaman vuoden viiveellä.
   
  Vislami, Deko, Fallossymboli ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 3. Isäntä Jäsen

  Tässä linkki YouTubeen koosteeseen kauden 2015-16 Liigan runkosarjan ottelun Ilves-Tappara jatkoajasta. Tiedän, että kyseisen kauden Ilves ei ollut mikään mittari ja, että 3vs3 jatkoaika Liigakaukalossa on vähän eri asia kuin NHL. Patrik Laine on kuitenkin tuossa ottelussa 17-vuotias. Minä toivoin ja uskoin, että Laine pystyy jonkun vuoden kuluttua tuosta pelaamaan myös NHL:ssä lähes vastaavalla tavalla. Tai sillä tavalla kuin 2016 Liigan palyoffeissa. Tai sillä tavalla kuin 2016 MM-kisoissa. Tai 2016 nuorten MM-kisoissa. Tulokaskausi antoi vielä lupauksia tästä. Sen jälkeen olen ollut vain pettynyt. Hyvä jos jonkun mielestä Laine on mennyt oikeaan suuntaan ja kehitystyö on aikataulussa. Minun mielestäni ei ole. Tietysti kun tämän kevään playoffeja katsoo, niin aikamoista mörssärien suojailukiekkoa siellä pelataan. Ehkä Laine on nähnyt tämän kehityksen ennalta. Enää pitäisi opetella suojailemaan.
   
  Vatman tykkää tästä.
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Nimim. @Isäntä kanssa täysin samalla linjalla. Harmi, että pleijarikoosteet IFK:ta ja Tapparaa vastaan on poistettu YouTubesta. Laineen suora luistelu oli todella vahvaa noissa peleissä.
   
 5. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Mitä mieltä tästä?

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006128615.html

  Näitä offer sheet tarjouksia ei hirveästi NHL:ssä käytetä, mutta uskon, että tämä asia saattaa olla ainakin tapetilla ja keskusteluissa joissain joukkueissa. Nämä tosin näitä huhuja ja ainakaan tässä kohtaa en vielä usko tämän tapahtuvan.
   
 6. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Sitä mieltä, että näille huhuille olisi ihan hyvä olla antamatta liikaa elämää, varsinkin kun kyseessä on ilmeisesti epäluotettava Twitter -arvailija, tai ainakin näin redditissä kerrotaan. Nää on näitä kavereita joiden tehtävä on luoda klikkejä tuottavia narratiiveja.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019 klo 15.43
 7. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Joo, en itsekään anna mitään suurta painoarvoa ja varsinkin kun offer sheetit ovat erittäin harvinaisia. Tietenkin jos se offer sheet jäisi vähän alle sen, että joutuu antaa 4 1 kierrosta, niin silloin se olisi kyllä sen arvoinen. Neljä 1 kierroksen draft oikeutta on kuitenkin aika paljon. Kaikki riippuu myös siitä, kuinka kaukana Winnipeg on esim. 10 miljoonasta. Jos tarjous on 7 miljoonaa, niin kyllä voisin uskoa, että Laineelle joku uskaltaisi sen kympin tarjota.
   
 8. Leimari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  lainelaser ja Naamavelli tykkäävät tästä.
 9. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Jos Laineen tilastoja tarkastellaan koko kolmen vuoden uran ajalta muihin pelaajiin verrattuna, niin hän on NHL:n 6. paras maalintekijä, mutta pisteissä (väh. 200 ottelua pelanneet) vasta 52. Tasakentällisin tehdyissä maaleissa Laine on kolmen kauden ajalta 21. paras. Se missä hän selväsi erottuu on yv-maalit, joita on tehnyt 2. eniten heti Ovechkinin jälkeen (44 kpl). Maaleja per ottelu Laineella on koko uralta 0,46 joka antaa sijan 7. Kohtuullisen lähellä ovat kuitenkin esim. sellaisen nimet kuin Cam Atkinson, Victor Arvidsson ja Anders Lee. Laineen kanssa täysin samassa 0,46 maalin lukemassa ovat superstarat Crosby, McDavid, Tavares ja Malkin. Mutta näillä neljällä herralla on sitten syöttöjä hurjasti enemmän Laineeseen verrattuna.

  Kun syötöt otetaan tilastoihin mukaan, niin Laineen pisteluvut tippuvat selvästi. Uran 237 ottelussa Laine on antanut vain 74 syöttöä. Kun otetaan tämä maali- / syöttöpistesuhde kuvioihin mukaan, niin pelaajat joihin Lainetta tulisi verrata tällä kolmen kauden jänteellä ovat juurikin Atkinson, Lee ja Jeff Skinner. Paljon maaleja, mutta huomattavasti vähemmän syöttöjä.

  NHL:ssä on 15 pelaajaa tehnyt yhteensä 100 maalia tai enemmän viimeisen kolmen kauden aikana. Näiden pelaajien P/GP tilastossa Laine on sijalla 13. takanaan Skinner ja Lee, samoissa Atkinsonin kanssa.

  Kolmen viime kauden ajalta viisi pelaajaa joilla on yli 100 maalia, mutta alle 100 syöttöä. P/GP järjestyksessä nämä ovat:

  1. Auston Matthews, 212 GP, 111 + 94 = 205 (0,97).
  2. Cam Atkinson, 227 GP, 100 + 77 = 177 (0,78).
  3. Patrik Laine, 237 GP, 110 + 74 = 184 (0,78).
  4. Jeff Skinner, 243 GP, 101 + 74 = 175 (0,72)
  5. Anders Lee, 245 GP, 102 + 63 = 165 (0,67)

  ---

  Palkat (caphit)

  Auston Matthews 11,634,000 (5 v sopimus 2019-24)
  Cam Atkinson 5,875,000 (7 v sopimus 2018-25)
  Jeff Skinner 5,725,000 (nyt UFA)
  Anders Lee 3,750,000 (nyt UFA)

  Joten ihan vain ja ainoastaan näihin tilastoihin perustuen väitän että yksikään NHL-seura ei ala tarjoamaan Laineelle jotain 10M caphit offer sheetia, eikä myöskään Jets ala häntä myymään. Eikä maksamaan tuollaisia rahoja. Uskon vakaasti että Laine (joutuu) tekemään kahden vuoden siltasopimuksen 6,5-7 M kaudesta ja sitten kesällä 2021 katsellaan uudestaan onko selkä vielä kipeä ja että alkaako peli monipuolistumaan. Mikään muu ei ole järkevää minkään seuran kannalta - oli se laukaus kuinka ylivoimainen tahansa.
   
  lainelaser, Jnnkvst, LostHorizon ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Muuten hyvää pohdintaan, mutta tämä nyt on ihan hölmö väite. Tietenkin on järkevää tarjota enemmänkin, jos Laineen oikeudet saisi maksamalla pelkkää rahaa ja tuossa tapauksessa korvaus kuitenkin jäisi varausvuorojen osalta maltilliseksi. Jetsin ei välttämättä ole järkevää maksaa ihan mielettömästi, koska siellä on palkkakatto rasitteena, mutta tuo ei kuitenkaan kaikkiin seuroihin päde.

  Eiköhän Skinnerin uusi sopimus tule olemaan se verokki mihin Laineen leiri vetoaa tai tuo tuleva Leen sopimus. Atkinsonin kohdalla kun sopimus tehtiin niin alla oli kaudet missä maalimäärät oli 24, 35 ja 27. Tuo kolmikko on muutenkin jo aika pitkälle potentiaalinsa osoittaneita niin siitä potentiaalista ei makseta kuten esim. Draisatlin, Eichelin ja Matthewsin tapauksessa.
   
 11. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Toisaalta taas pitää huomioida se, että jos Laine on pelannut selkäkivuissa tämän kauden, niin se on se suurin syy todennäköisesti, miksi tämä kausi oli vähän pannukakku. Tietenkin tämä selkäkipu voi olla se syy miksi ei uskallettaisi kovaa palkkaa maksaa. Tosin Laine silti pelasi täyden kauden, eli selkäkipuineenkin teki sen 30 maalia ja 50 pistettä 82 ottelussa. Voidaan siis sanoa, että vaikka on tuon asteinen selkäkipu, niin pystyy pelaamaan täyden kauden ja tekemään vähintään 30 maalia.

  Pitää myös muistaa minkälaisten pelaajien kanssa Laine on joutunut pelaamaan ja myös se, että Laine on vasta täyttänyt 21 vuotta. Hänellä on vielä suuri määrä lunastamatonta potentiaalia.

  Jeff Skinnerille huhuillaan nyt 8-9 miljoonan sopimusta. Jos vertaat Laineen tulevaa sopimusta pelkästään Cam Atkinsonin viime kesänä tehtyyn sopimukseen, niin uskon sinun olevan hakoteillä. Jeff Skinneriin ja Anders Leehen on turha verrata ainakaan ennen kuin ovat saaneet sopimuksen.

  Ehkä järkevämpi verrokki on kuitenkin suunnilleen saman ikäinen William Nylander jonka sopimuskin on verrokki sopimuksista kaikista tuorein.

  Nylanderin tilasto ennen sopimusta:

  185 ottelua 48 (0,25) +87 (0,47) =135 (0,73)

  Laine:

  237 ottelua 110 (0,46) +74 (0,31) =184 (0,78)

  Sopimuksen jälkeen Nylander:

  54 ottelua 7 (0,13) + 20 (0,37) = 27 (0,5)

  William Nylander sai noilla tilastoilla 10,3 miljoonan (cap hit) sopparin vaikka Torontolla oli jo 2 vieläkin kovempaa sopparia tehtynä. Tietysti voidaan sanoa, että Torontolla on varaa maksaa tai jotain muuta vastaavaa, mutta NHL:ssä on monta joukkuetta joilla on myös varaa maksaa vaikka Winnipegillä ei olisi. Ei ole myöskään vaikea arvioda onko 30 maalia vähintään tekevän ja 44 maalia sekä 70 pistettä parhaimmillaan täydellä kaudella tekevän pelaajan vai 41 syöttöä ja 61 pistettä parhaimmillaan täydellä kaudella tekevän pelaajan löytäminen vaikeampaa.

  Eli ainut syy miksi Laine ei saa yli 10 miljoonan sopparia on jos selkäkipu on niin vaikea tai ei ole parantunut. Tosin tietääkseni Auston Matthews on kärsinyt loukkaantumisista, mutta se ei estänyt 11,6 miljonan (cap hit) sopparia.

  1. Auston Matthews, 212 GP, 111 G (0,52)
  2. Patrik Laine, 237 GP, 110 G (0,46)
  3. Cam Atkinson, 227 GP, 100 G (0,44)
  4. Jeff Skinner, 243 GP, 101 G (0,42)
  5. Anders Lee, 245 GP, 102 G (0,42)

  Tuossa siis maalikeskiarvot. Sanomattakin on selvää, että tämä oli Laineen huonoin kausi, silti 30 maalia ja 50 pistettä ja pelasi jokaisen ottelun. Laine on myös tuosta porukasta kaikista nuorin ja tehnyt pisteensä ennen 21 vuotta ja osaltaan noissa sopimuksissa maksetaan myös potentiaalista ja tulevaisuudesta. Muuten kaikki sopimukset NHL:ssä tehtäisiin 1 vuotisina, koska ei voi tietää jos joku loukkaantuu tai tekeekin seuraavalla kaudella enää 10 pistettä kun sopimusta edeltävänä teki 110 pistettä. Eli otantakaan ei ole pelkästään se edellinen kausi.

  6,5-7 miljoonaa tarkoittaisi, että 7,5-8 miljoonaa tarjoamalla joutuisi luopumaan 1,2,3 kierroksen varauksista. Veikkaan, että tuon offer sheetin joukkueita löytyy NHL:stä kaikki, joilla on tilaa capissa ja jos ei ole tilaa, niin sitä tehdään.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019 klo 10.11
 12. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Nylanderin cap-rasite viime kaudelle oli tuo reilu 10M, kun pelasi vajaan kauden. Seuraavilla kausilla se on hieman alle 7M, mikä kai pitäisi enemmän olla se verrokki.
   
 13. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  7,5 miljoonaa on kuitenkin per kausi. Jos Laineen agentti ei saa neuvoteltua Laineelle isompaa palkkaa mitä 2 vuotta vanhempi 60 pisteen ja 40 syötön pieni laituri, niin agentti vaihtoon.

  Voin kyllä lyödä tästä jonkun betsin, että Laineen tuleva palkka on enemmän kuin 7 miljoonaa per kausi?
   
  Ippenator ja Vislami tykkäävät tästä.
 14. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Onhan tässä Jetseillä paljon paremmat kortit pelattavana Laineen suhteen kuin olisi ikinä voinut uskoa kahden ensimmäisen kauden jälkeen. Nyt voidaan tehdä siltasopimus, joka on varmaan molemmille osapuolille hyvä vaihtoehto. Joku 3x7M ja sinä aikana voi sitten latoa sellaiset tehot, että tulevalla pitkällä diilillä voi rahastaa kunnolla. Nyt jos vetäisi jonkun 7x10M ja floppaisi, niin mitään 7M jatkoja ei sen perään enää tehtäisikään. Tietysti, jos kaveri itse ajattelee tämän kauden olleen selkeä pohjanoteeraus, niin sittenhän sitä voi lähteä Nylanderin lailla vetämään viimeiset lantit jo tällä sopimuksella ja ottaa riski.

  Kiireinen kesä Jetsien toimistolla joka tapauksessa, kun palapelissä on nyt muitakin palasia, kuin Pate.
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Jännä kyllä nähdä mimmoinen sopimus sieltä tulee, 3*7m olisi myös vahvasti Laineen etujen vastainen, kyllä tuossa tapauksessa pitäisi vielä vuosi tai kaksi saada lisää pituutta, että siitä pääsee vapaille rahastamaan. Sitten taas 10 miljoonaa kuulostaa todella korkealta ja tosiaan 7v-8v aika pitkältä ajalta ellei caphit ole tuota 7m-8m.
   
 16. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Laine voi neuvotella 30 joukkueen kanssa. En usko, että Laineen sydän on niin vahvasti Jets, etteikö hän mieluummin siirry johonkin toiseen seuraan pois jääkylmästä Winnipegistä.

  7 miljoonassa Laineesta maksykköskierrosta on lähes naurettava. 7,5 - 8 miljoonaa ja 1kpl 1st, 2nd, 3rd round pick jotka voivat olla vaikka 29,58 ja 77 vuorot. Todennäköisyys että noilla vuoroilla saa Laineen veroisen pelaajan, on käytännössä lottoa. Jos taas Laine on niin loukkaantunut, että joutuu lopettamaan, niin eikös se mene silloin jonkun vakuutuksen kautta ja cappiin vapautuu tilaa?

  Uskon, että NHL:ssä on vähintään yli 10 jengiä joka tuon maksaa 21 vuotiaasta ja yhdestä parhaimmista maalintekijöistä paljon älyttömämpiäkin maksuja nähdään jatkuvasti. Uskon jopa, että pari seuraa löytyy jotka maksaisivat sen 10 miljoonaa ja 2 ykköskierrosta +15 vuoroilla sekä 2- ja 3 kierrokset.

  Tähän tietysti ei saada selvyyttä ainakaan ennen heinäkuuta, eli vielä vain pohdintaa.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 17. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No ei voi. Tai vaatii se sen offer sheetin ensin. Laine ei voi itse mennä pyytelemään sopimustarjouksia muilta jengeiltä, vaan joutuu kiltisti odottamaan mitä muut (tai Jets) mahdollisesti tarjoavat.

  Lainaus:
  Silloinhan joukkue olisi heittänyt nuo arvokkaat varausvuorot kankkulan kaivoon. Kyllä ne vaan bisnesmaailmassa painaa aika paljon tuollaiset riskit, kun meininki on vähän eri kuin lätkämanageripeleissä...
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Mä kommentoin vain sitä sun antamaa cap hittiä, mikä ei yhtään kuvannut Nylanderin sopimusta. En tiedä, mitä oikeastaan pitäisi käyttää, kun Nylanderin vertailulukuna. Cap-rasitetta, mikä on se alle 7M vai keskimääräistä cap-rasitetta eli keskimääräistä palkkaa, mikä on tuo 7,5M. Joillekin joukkueille rahalla on väliä paljonkin, joillekin vain cap-rasitteella.

  En siis mitenkään ottanut kantaa siihen, mitä Laine saa. Enkä ota. Vertailut vaan kannattaa pitää oikeina.
   
 19. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  No kyllä voi. Vapaan agentin kanssa voi muut seurat keskustella. Ja agentti voi ottaa yhteyttä muihin seuroihin jos pelaajalle tarjotaan 6-7 miljoonan sopparia.

  Lainaus:
  Eli sivuutat riskit varauksista, joilla ei ole mitään näyttöjä koskaan edes miesten tasolla? Laineella on kuitenkin yhdet vakuuttavimmista näytöistä kaikista nuorista alle 21 vuotiasta pelaajista, jopa tätä vanhemmista (siis yhdet, muitakin on). Jos vertaa Laineen potentiaaliin, niin se on 50 maalia ja 80 pistettä. Näyttöjä on toki vasta 44 maalista ja 70 pisteestä NHL:ssä (ei pihapeleissä). Selkäkipukaan ei ole sen vaarallisempi, jos pystyy 82 ottelua pelaamaan ja tekemään sen 30 maalia.

  Bisnesmaailmassa ne näytöt on kaikista arvokkaimmat. Muutkin loukkaantumisista kärsineet pelaajat ovat tehneet aikojen saatossa hyviä sopimuksia NHL:ssä sekä saaneet jopa ihan kärkipään varauksen. Eli en sitten tiedä kuka pelaa manageri peliä?

  Laine on sanonut jo, että kaukana ollaan sopimusneuvotteluissa ja voi mennä pitkään. Varmaan tarkoittaa sitä, että Pate ja agentti istuvat sohvalla paskanjäykkänä odotellen Jetsin soittoa, jossa Jets kertoo summan ja Paten on pakko hyväksyä tyyliin Kummisetä -elokuva.

  Jos joku lähtee vetoon mukaan, niin tällaista ehdotan. 40 euroa. Itse lyön sen puolesta, että Paten seuraavan sopimuksen vuosiansion keskiarvo on 7 miljoonaa 1 senttiä ja siitä ylöspäin. Vastaan lyövällä 7 miljoonaa tai alle.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Kuulostaa kyllä tuo varasvuorojen yliarvostaminen nimenomaan lätkämanageripelin pelaamiselta, ei NHL:stä löydy montaa manageria (Devils ja Rangers varmaan), jotka eivät noita kys. vuoroja Laineeseen vaihtaisi etenkin, jos se tapahtuisi vielä tuommoisella joukkueelle ystävällisellä sopimuksella. Nää narratiivit ovat kyllä ajoittain aika absurdeja.
   
 21. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Joo, eikä siis omani ollut ainakaan tarkoituksella mikään super hyökkäys vaan hyvä, että nostit tuon esiin.

  Silti toi betsi kiinnostaa jos joku, kuka vaan nappaa siihen kiinni.
   
 22. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Jos nyt spekuloidaan että joku jengi jolla on loppupään varausvuoroja haluaisi Laineen, niin eikös tuollainen joukkue olisi joku ns. vähän parempi jengi. Ja usealla sellaisella on myös jo omat ongelmansa palkkakaton suhteen.

  Vai löytyykö tuolta sellaisia joukkueita (paremmista jengeistä) joilla heittämällä menisi Laineen 10milj raameihin. Samalla menettäen varausvuoroja?

  Ei nyt ihan heti tule montaa mieleen.

  Sitten taas jos joku vähän heikompi jengi haluaisi Laineen, varausvuorotkin olisivat kovempia (toki cappitilaa enemmän). Mutta haluaako Laine itse mihinkään ihan heikkoon jengiin, vai venäläisten tavoin kirkkaisiin valoihin? Vai riittääkö vain nopea wifi?

  Tietenkin suurin tekijä on se, miksi Laineen potentiaali arvioidaan. Pitkäkestoisista selkävaivoista puhuminen voi myös olla hyvä selitys itselleen sekä Suomen kansalle mutta sopimusneuvotteluiden kannalta ne eivät välttämättä ole hyvä juttu.
   
 23. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Laine tulee pysymään Jetseissä. Kysymys on nyt vain siitä, kuinka monen vuoden sopimuksen hän allekirjoittaa.
   
 24. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miksi näin? Mahdollisuudet pelata muualla on olemassa.
   
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Jets vastaa offer sheetteihin ja yli 10 millin palkkaa ei varmaan kukaan tarjoa.