Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Tässä näkyy mielestäni juurikin nyt playoff -kiekossa ne Laineen isoimmat puutteet pelissä. Puhtikin alkaa olla varmasti loppu ja ensi kaudella taas kovempana, mutta tosiaan, tällä hetkellä tuntuu että jos Laineen liike pysähtyy hyökkäysalueella vahvan viivojen ylityksen jälkeen, kiekko päätyy vastustajalle. Mikäli siis joudutaan kamppailutilanteeseen laitojen lähellä, jotenkin peliasento ja pitkä maila näyttää hivenen kömpelöltä näissä eikä pysty juurikaan suojaamaan kiekkoa. Mutta ajan kanssa kroppa alkanee toimia paremmin ja paremmin.

  En tosiaan näe sen tuovan mitään lisäarvoa jos Laine ängetään väkisin Scheifelen viereen pelin alusta alkaen, en usko että tuo kombinaatio tuo lisää laadukkaita vetopaikkoja tälle ketjulle, koska sen jälkeen aletaan pelaamaan vähemmän hyökkäysalueella. Laineen ketjut eivät vaan ole olleet poffeissa mitenkään häävisti myllytykseen ja vastustajan väsytykseen pystyviä. Roolitus on täten täysin optimaalinen tällä hetkellä, heittäisin villinä korttina Armian samaan ketjuun kaivamaan ja toimittamaan niitä kiekkoja Laineelle. Vegas on osoittautunut melko himokkaaksi taistelemaan jokaisesta kiekosta, hyviä vetopaikkoja tulee kovin vähän. Jostain niitä pitäisi vaan kaivaa lisää.
   
 2. Ralph Jäsen

  Jotenkin ristiriitaista, että Laine on joukkueen paras ja arvokkain pelaaja, mutta silti tarvitsee rinnalleen Scheifelen. Samaan aikaan kun Scheifele paukuttaa kovia tehoja Mestis-tason Wheelerin kanssa. Edes Mestis-tason Wheeler ei ole esteenä, kun Scheifele lähestyy pudotuspelien maaliennätystä. Miettikääpä niitä maalimääriä, jos rinnalta Mestis-mies vaihtuisi maailman parhaaseen jääkiekkoilijaan. Scheifelellä olisi ainakin tuplasti enemmän maaleja.

  Eilenkin Scheifele olisi tehnyt enemmän maaleja, jos Wheeler ei laukosi jatkuvasti pienestä kulmasta turhia kuteja.
   
 3. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Kirjoitin jo kerran samasta asiasta, kokeilen uudestaan jos vaikka tällä kertaa suostuisit miettimään sitä.

  Ehkä Scheifele ei halua pelata Laineen kanssa?

  Hyökkäyspäässä Laine pysyttelee poissa pelin keskiöstä ja hakee ulkopuolelta laukaisupaikkaa. Tämän voi jotkut pelaajat kokea ongelmalliseksi koska se tekee kiekonhallinnasta vaikeampaa. Pitkillä hyökkäyksillä ja kiekonhallinnalla saadaan puolustava joukkue väsymään ja omaan päähän vähemmän kiekonhallintaa. Se resepti toimii yleensä aika hyvin jääkiekossa. Myös pelaajat pysyvät paremmin pelissä mukana kun kiekkokosketuksia tulee paljon.

  Jos Laine pelaa Scheifelen kanssa on kulmissa ja maalinedustalla yksi mies vähemmän ja joutuu Scheifele hakemaan syöttöjä Laineelle ja viivamiehille. Hän ei välttämättä siitä tykkää.

  Ja tämähän ei ole mikään moite Lainetta kohtaan. Laineella on poikkeuksellisen hyvä laukaus ja hän ei pärjää kulmissa niin on ihan ymmärrettävää että hakee agressiivisesti laukaisupaikkoja.

  Itse en ainakaan hyökkääjänä tykkää siitä jos maalinedusta jätetään tyhjäksi, minun mielestä pitää aina olla se vaihtoehto olemassa että voi heittää kiekon maalille jos ei ole muuta hyvää mahdollisuutta. Ja Laine jättää monesti maalinedustan hakiessaan kaarelta laukaisupaikkaa. On aivan mahdollista että Scheifele ei siitä pidä.

  Kannattaisi joskus miettiä jääkiekkoa inhimillisemmin, ei jääkiekkoa voi selittää pelkästään tilastoilla.
   
 4. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  JA:n artikkelin mukaan siellä Tanskassa näköjään vetelee Aho&Teräväinen kaksikko ihan samaan malliin pleikkarilla ja hyvin näyttää peli kulkevan jäälläkin.

  Uskon silti vakaasti siihen, että joku järki tuossakin tulisi olla. Nykyajan pelit ovat niin koukuttavia että en yhtään ihmettelisi vaikka pyörisi päässä vielä kesken pelien askissakin ja siinä saattaa tulla sitten juuri se sekunnin murto-osan kestävä keskittymisen herpaannus, joka johtaa kiekonmenetykseen ja kaverin tekemään maaliin ratkaisevassa pelissä ratkaisevalla hetkellä.Toisaalta onhan siellä pelailtu darrassakin MM-kisoja ja jos en ihan väärin muista niin oliko se Martin St.Louis joka taannoin ratkaisi Stanley Cupin vaikka oli hänelle erittäin tärkeä äiti kuollut samana päivänä? Tai jotain sen suuntaista, en jaksa nyt lähteä asiaa tarkistamaan.

  Sama tuon ruokavalion kanssa: vaikka itse rakastankin hyvää pihviä yli kaiken, niin onhan se nyt selvää ettei sellainen sula samaa tahtia jonkun salaatin tai kanan kanssa. Ja jos nuo puheet tosiaan pitää paikkansa Laineen kohdalla että sitä pihviä vedetään joka saatanan päivä, niin ollaan äkkiä tilanteessa, jossa sulla on jatkuvasti lihamöykky vatsalaukussa painamassa, joka taas saattaa aiheuttaa väsymystä tai muita lieveilmiöitä jäällä.

  Tosin eihän näiden äijien puheista aina voi satavarma olla että mikä on huulenheittoa ja mikä faktaa ja välipäivistähän nämä ovat käsittääkseni koko ajan puhuneetkin.

  Silti nämä ovat ihan miettimisen arvoisia asioita ja niitä kuuluisia pieniä asioita, joita voi aina helposti tehdä paremmin, mikäli haluaa saada sen pienen mutta mahdollisesti hyvinkin tärkeän kilpailuedun kaveriin, silloin kun puhutaan absoluuttisesta huipusta jossa marginaalit ovat muutenkin jo hyvin pienet.

  Ja vaikka jokainen on vastuussa omista valinnoistaan, niin luulisi toisaalta että Jetsinkin kokoisessa organisaatiossa olisi sen tason lääkäriä ja muuta neuvonantajaa käymässä pelaajien kanssa näitä asioita läpi ja tarvittaessa vaikka puhuttelevat sitten pelaajaa jos vaikuttaa siltä ettei kaveri itse oikein ymmärrä huippu-urheilun vaatimuksia. Etenkin jos ja kun kyse on iältään nuoresta ja vielä joukkueen tähtipelaajasta.
   
 5. rpeez Jäsen

  En tiedä paljonko siinä on ranskalaisia tai videopelejä liikaa, mutta kyllä minun silmiin näyttää siltä ettei Patella yksinkertaisesti riitä kunto.

  Väittämäni perustuu siihen kuinka hitaasti hän menee vaihtoon, ei juurikaan luistele ylimääräistä vaan selvästi miettii kuormitustaan pelitilanteiden mukaan ja pelien välipäivien määrä vaikuttaa hänen luistelunsa määrään selvästi. Ja, saa nauraa, lisäksi tunnistan naamansa ajoittaisen punoituksen, koska itse huonokuntoisena alan punoittaa ihan samalla lailla kun ottaa koville.
   
 6. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Mitä Laine tekee välipäivinä? – ”Välillä ostetaan ylimääräinen televisio” | Yle Urheilu | yle.fi

  Miten minusta tuntuu että tässä koijataan apinaa? Pate heittelee noita juttuja kieli poskessa joten ihan kirjaimellisesti ei välttämättä kannata ottaa. Nykypäivänä NHL-seuroilla on ravinto-asiantuntijat, ei ne pelipäivinä mitään pippuripihvejä mässyttele. Toki nuo ranskanpotut kannattaisi korvata vaikka riisillä. Ai niin, Barkovin Sashakin pelaa paljon. Ja eikös Selänne pelannut jopa erätauoilla?
   
 7. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Juu. Pelaajien täytyisi olla eunukkeja, täydellisesti syöviä ja harjoittelevia robotteja, ettei nyt vain sattuisi mitään juuri sillä ratkaisevalla sekunnin murto-osalla askissa. Pikkuisen nyt rajaa näihin maalailuihin. Eiköhän pojat ja poikien taustajoukot tiedä paremmin.
   
 8. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Luin tuon aiemmin myos mutta jatin kommentoimatta koska se on vain villi veikkaus eika perustu mihinkaan konkreettiseen. Tietysti se on yksi teoreettinen mahdollisuus mutta niin on woodookin. En viitsi spekuloida kummallakaan kun kummastakaan ei ole suoraa nayttoa.
   
 9. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ja jos tuo Paten ja Ehlersin pelihimo uhkaa näkökyvynkin viedä kuten täältä luin, niin sokeutumisen pelko perseessä tässä saa omiakin töitään jatkossa näytön äärellä tehdä.

  Valitettavan monta tuntia menee töissä sisällä näyttöä tuijottaessa ja varsinkin nuorempana sen päälle vielä änäriä pelatessa ja netissä surffatessa, mutta vielä toimii näkökyky 36-vuotiaanakin. Toivotaan, että Pate näkee 25-vuotisjuhlansa nyt ainakin.
   
 10. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Minakin luulen etta suurin riski Paten silmille tulee hanen valitsemastaan ammatista eika harrastuksista. Jaakiekko ei ole silmaystavallinen laji kun kiekot ja mailat lentelee sinne tanne. Vaittaisin isommaksi riskiksi kuin videopeleja.
   
 11. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Olisko sulla jotain tilastofaktaa tästä? Ymmärsin aiemmin, että kieltäydyt spekuloimasta asioita, joita ei tilastoilla ole toteen näytetty.

  edit. Ja mua siis aidosti kiinnostaa, jos sulla on jotain tilastoja tämän tueksi...
   
 12. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Eikös keskustelupalsta perustu siihen että keskustellaan omista mielipiteistä ja teoreettisista mahdollisuuksista?

  Jos niistä ei keskustella niin on ihan sama vaan jättää keskustelematta Jetsin kentällisistä, koska ainoa suora näyttö on Wheelerin kovemmat tehopisteet = Wheeler on parempi pelaaja kuin Laine ja ansaitsee ykkösketjun paikan, Laine ei.
   
 13. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Eikä sillä oikeastaan ole edes väliä, että onko tuo totta. On todennäköisempää, että pelaaja loukkaantuu NHL-peleissä kuin olympialaisissa, silti pelaajia ei haluta päästää sinne loukkaantumisriskin takia. Kyse on ylimääräisestä vaarasta, joka voidaan välttää. Ei sitä silloin kuulu verrata vaaraan, joka on pelissä, kun eivät ne ole vaihtoehtoja toisilleen. Toki PD ei tee virheitä perusteluissaan, joten olen varmaan erehtynyt jotenkin.
   
 14. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Jokainen saa vapaasti valita mihin keskusteluihin osallistuu. Esimerkkina vaikka se etta muutama edellinen viesti tahan ketjuun eivat ansaitse vastaustani.

  Laineen peluutus varmaan kuuluu hanen ketjuunsa, ja saahan niista silmavaaroista keskustella jos asia kiinnostaa. Minua ei.
   
 15. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ei tietenkään ansaitse. Noita kun ei pysty perustelemaan mitenkään. Se on aina helppoa katsoa joku tilasto, ja keskustella omasta agendastaan niin pitkään kuin tilastot myöden antaa. Siinä vaiheessa, kun paikalle ilmaantuu joku, joka kyseenalaistaa nuo tilastot, onkin helppoa perääntyä argumenteilla "ei kuulu tähän ketjuun, en aio vastata".

  Boldattuun kohtaan (boldaus siis oma, ettei vaan tule pelikieltoa), kohtuu ylimielisen oloinen kommentti henkilöltä, joka katoaa aina kun tämän väittämät on todistettu jos ei vääräksi, niin ainakin kyseenalaiseksi...
   
 16. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Vaikuttaako tuossa kielenkaytto silta etta heitan ihan puhdasta spekulaatiota, vai vetoanko johonkin tilastoihin ja yritan todistaa jotain? Ja miksi tamakin on nyt ongelma?

  Kysymyksesi on siis typerasti aseteltu, eihan se edes ole mikaan kysymys vaan ainoastaan vittuilutarkoitukseen luotu lapsellinen aasinsilta.

  Lainaus:
  Lainaus:

  Kyse ei siis ole siita ettenko pystyisi vastaamaan kysymyksiin, valitsen vaan tarkemmin ne joiden kanssa kayn keskusteluja. Mina mainitsen etta jaakiekon pelaaminen on varmaankin epaterveellisempaa silmille kuin videopelit, ja sina haluat tehda siita jonkun "nyt todistetaan tilastot vaariksi!" keskustelun. Se ei ole minun aikani arvoista, mene itseesi.
   
 17. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Viimeiset varmaan 30 sivua väännetty psychodad vs. muut. Älkää lähtekö tuohon mukaan.
   
 18. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin, tuo on kyllä hyvä taktiikka. Valitset keskustelukumppaniksi ne, joiden kanssa oma agenda ei vaarannu. Kannatan.

  Sinä itse ole tässä samassa ketjussa väittänyt tutkineesi evoluutiota ja ties mitä, jonka seurauksena olet selittänyt olevasi valmis keskustelemaan niistä. Siis vain niistä asioista, joita itse olet tutkinut. Nyt sitten, aloitat keskustelun tällaisesta, niin oletin toki että olet asiaa tutkinut. Sultako ei siis löydy tilastoa oman väittämäsi tueksi? Ihanko "eye-testin" voimalla menet nyt? Ei kuulosta oikein pätevän data-analyytikon toiminnalta tämä. Kaivahan väitteesi todisteeksi tilastoja, niitä kun olet tässä ketjussa aiemminkin auliisti tuputtanut kaikille.
   
 19. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:

  Linkissa New England Journal of Medicinen tutkimus jaakiekkoilun silmavammoista. Johdannossa mainitaan jaakiekon olevan yleisin laji urheilussa tapahtuville silmavammoille.

  NEJM - Error

  "In recent years, there has been a decline in the incidence of reported ocular injuries in the sport most frequently associated with them -- hockey.

  Linkissa artikkeli jossa tutkitaan silmavammojen taloudellisia haittoja organisaatioille.

  Eye Injuries in the National Hockey League Cost Franchises More Than $32 Million - American Academy of Ophthalmology

  Linkissa tunnetut tapaukset videopelien sokaisemien jaakiekkoilijoiden osalta.

  http://hockeyplayerswhowentblindplayingvideogames.com


  Istu alas, ole hiljaa.
   
 20. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Janna teoria. Onko talle jotain lahdetta vai mista on kyse?
   
 21. Largo Jäsen

  Lainaus:
  http://scfeifeledoesntwanttoplaywithlaine.com

  Tuolla nyt ainakin.

  http://psychodadthinksitsbullshit.com

  Tuolla sitten ammattilaisen näkemys asiaan.

  Lopeta jo, mene kotiin.

  Itse uskon sen menevän juurikin niin, että Scheifele haluaa mieluummin pelata Wheelerin kanssa ja siksi pelaavat yhdessä. Ei Laine ole vielä valmis tuohon rooliin ja nyt pitäisi opetella tuo kakkosviulun soittaminen, ennen kuin annetaan Stradivarius käteen.
   
 22. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Sina saat uskoa mihin tykkaat. Kyselin nayton peraan. Ei loytynyt.
  Uskominen ja tietaminen ovat ristiriidassa.

  Voin kertoa taman lyhyen tuttavuuden perusteella etta olemme eri aaripaissa sen suhteen mika on jaakiekossa merkityksellista. Mielipiteita on monia, pida omasi jos niin haluat. Mina pidan omani kunnes todisteet ohjaa minut toiseen suuntaan
   
 23. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Jännä kommentti jopa sinulta.

  Tämä mikään oikeussali ole. Ei edes jääkiekossa tilastot ole absoluuttinen totuus, vaikka sinulle se tuntuu olevan aina silloin kun se sopii parhaiten tilanteeseen. Muulloin se on eye-test tai jotain aivan muuta. Sinutkin on monesti todisteiden kera ohjattu oikeaan suuntaan, mutta silloinkin olet jauhanut jotain roskaa siitä, kuinka muut saavat olla rauhassa eri mieltä (lue: väärässä).

  Älä oikeasti jaksa enää. Montako omaa laukausta sun jalka kestää vielä?
   
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Ehkä se on kuitenkin PoMo, joka ei halua laittaa Patea Scheifelen ketjuun. Onhan tuolla mahdollisesti noita egoprinsessojakin, jotka ei ala, elleivät saa itse valita ketjukavereitaan. En usko #55 kuuluvan tähän harvaan joukkoon. Ammattilainen pelaa missä käsketään. Pidetään ne salaliittoteoriat WTC-ketjussa.

  Patelle voisi eye-test olla paikallaan. Josko se osittain kadonnut maalijyvä saisi luonnollisen selityksen.
   
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tähän ei ilmeisesti aikaisemmin otettu kantaa, mutta kyseessä taitaa kuitenkin olla ihan puhdas urbaanilegenda.