Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Mutta mittaako NHL lähtönopeuden? Vai nopeuden maalin kohdalla? Vai minkä? Entä KHL? Ne kai ne pääkysymykset on.
   
 2. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Winnipeg voittaa 4-3.

  Laineella 0+0, -3 ja peliaikaa alle 14min.

  Synkkää on kyllä nyt touhu Patella.
   
 3. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei Laineen ja Littlen pelistä tule samassa ketjussa yhtään mitään. Jos nyt oikein katsoin, niin lopussa menivät kolmella ketjulla.

  Connor-Scheifele-Wheeler
  Perreault-Little-Roslovic
  Ehlers-Copp-Laine
   
 4. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Laineen ja Littlen ketju ei ole toiminut koko kautena eikä tule toimimaan. Muutoksia kaivattaisiin, mutta ei kai tule tapahtumaan, kun tähänkään asti ei ole tullut. Jos siellä on hirveää tuskaa niin sivuun hetkeksi ja pientä taukoa. Mitään järkeä ei ole peluuttaa 14 minuuttia ja myöhemmin loppupelistä filaan.
   
 5. Razzers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Marian Gaborik
  Eikö sille LSW-ketjulle voisi pari matsia antaa aikaa? Kakkonen ja kolmonen saatiin jo niin hyvään formuun ja nyt ruletti on sekoittanut kaikki ketjut.
   
 6. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Näin taisi olla, Pate -3, Copp -2 ja Ehlers -2. Little +1. Katselin ainoastaan koosteen mutta ei tuo Coppin puolustaminen oikein vakuuttanut jos ei Laineenkaan siinä toisessa maalissa. Patella eniten pakkasia koko joukkueesta, -5.
   
 7. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Eipä se Laineen peli Littlestä jää kiinni vaan miehestä itsestään. Jetsin kannalta viisainta olisi laittaa Laine tasakentällisin kolmoseen ja mennä toimineilla Connor-Scheifele-Wheeler ja Perreault-Little-Ehlers -ketjuilla eteenpäin. Laineella on sen verta pahoja puutteita kokonaisvaltaisessa pelaamisessa kentän jokaisella osa-alueella, että parempi jatkaa pienemmällä peliajalla ja ylivoiman täsmäaseena eteenpäin.
   
 8. Jack DiBiase Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Habadiens
  Lainaus:
  Jep. Tästä samaa mieltä. Tuntuu, että monilla suomalaisilla NHL:ää seuraavilla on se käsitys, että NHL-joukkueen tärkein tarkoitus on saada maksimoitua suomalaispelaajien pistesarakaketta. On sitten kyse Patrik Laineesta tai Teemu Pulkkisesta, tai kenestä vaan, on tapana postailla jotain tilastoja esimerkiksi maalien määrä/peliaika tai jotain muuta vastaavaa, millä yritetään saada joukkueen valmentaja näyttämään urpolta, kun ei tajua peluuttaa suomalaista enempää. Kuten Sabaton yllä totesi, Laineella on paljon kehitettävää kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Mutta ei haittaa, hän on vasta 19-vuotias, joten ei hänen voida olettaa hallitsevansa kaikki jääkiekkoilijan ominaisuudet täydellisesti. Turha kuitenkaan vaatia mitään lisää peliaikaa tai muuta vastaavaa lisävastuuta ennen kuin ongelmat on korjattu.
   
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mites se edellinen kausi kun pisteitä tuli kovempaa tahtia kuin Matthewsilla 5vs5 pelissä? Mitä nämä merkittävät puutteet nyt sitten ovat? Omaan silmään kun Laineen peli on mennyt isoin harppauksin eteenpäin edellisestä kaudesta ja yksi iso ero on siinä että nyt on pelattu koko kausi Littlen kanssa. Ei se Copp tuntunut myöskään kykenevän mihinkään luovempiin ratkaisuihin kuin kiekon heittämiseen päätyyn, se kulmavääntö ei taas kauheasti tue Laineen vahvuuksia tässä vaiheessa. Toki tuossakin roolissa omasta mielestä Laine on pelannut ihan kohtuullisesti, mutta jos enemmän tehoja haluttaisiin niin pakkohan se on noita ketjuja miettiä uudestaan. Perreault + Laine voisi myös olla ihan ok kokeilu, vaikka Roslovic sitten keskelle tai Laine + Armia ja sama sentteri.
   
 10. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Höpöhöpö. Maurice katseli Laine-Scheifele-Wheeleriä muistaakseni 2 erää ja siinä matsissa Markin pelituntuma oli vielä ihan kateissa. 1. ketjun peli toimi ihan hyvin Markin saikun aikana, kun Wheels sentteröi ja Connor/Roslovic oli toisella laidalla.
  Nyt kun Connor/Roslovic siirtyy Scheifelen tilalta alempiin ketjuihin, voisi olettaa pelin toimivan myös (Pate-Mark-Wheels vs. Pate-Wheels-Connor/Roslovic). Eli Pate ykköseen ja vähän aikaa heille, Connor sitte kolmoseen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2018 klo 12.58
 11. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Kyllähän koko muukin kenttä näyttää ihan yhtä huonolta kuin Laine.
   
 12. Lecavalier Jäsen

  Mitä Laineen pelejä olen tällä kaudella nähnyt, niin ei haasta mielestäni samanlailla 1vs1 -tilanteissa kuin viime kaudella. Ei juuri hae vauhtiin itseään pelattavaksi, mikä selittää maalien vähyyttä tasakentin pelatessa.

  Jäikö viime kaudella koettu aivotärähdys ja törmäys McCabeen keskialueella kummittelemaan vai mistä kiikastaa, ettei vastaavia vauhtihakuja ja haastoja enää nähdä.
   
 13. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Lainaus:
  Vastaavasti voisi kysyä, mitkä osa-alueet laukauksen lisäksi ovat muihin kärkiketjujen kavereihin verrattuna merkittävästi parempia? Tai kuka kahdesta ensimmäistä ketjusta järjestää ketjukavereilleen/itselleen tasakentällisin Patea vähemmän paikkoja? Kun onnistumisia ei ole tasakentällisin juuri tullut, on ymmärrettävää että se näkyy vastuussa.

  Laineen pahimpia puutteita on tässä ketjussa jo käyty paljon läpi. Mielestäni suurimmat puutteet liittyvät tilanteiden tunnistamiseen ja laitojen lähellä pelaamiseen. Puutteita on myös mm. luistelussa, peliä edistävissä syötöissä, kiekkovarmuudessa ja oman alueen miesvartioinnissa sekä purkuvarmuudessa. Lisäksi tällä kaudella Laine on mielestäni ollut huonommin ns. pelin sisällä. Hän joutuu pelaamaan paljon ilman kiekkoa (mikä ei toisaalta ole välttämättä huono asia) eikä jostain syystä tunnu menevän koostaan huolimatta sota-alueelle kovin usein. Kunnon räkämaaleja ei taida montaa olla. Tuossa Ehlersin ja Littlen ketjussa se on ollut lähinnä parjattu Little, joka menee seisomaan maalin eteen, mutten pidä sitä Jetsin edun mukaisena.

  Ei minun tarkoitus Lainetta ole maanrakoon lytätä, yksi suosikkipelaajistani ehdottomasti. Olen kuitenkin sitä mieltä ettei Jetsin kannata peluuttaa häntä Scheifelen ja Wheelerin tavoin 20 minuuttia ottelussa. Ainakaan tällä erää. Pudotuspelit ovat sitten oma maailmansa, kun ketju vs ketju pelaaminen korostuu. Toivottavasti Laineella riittää energiavarastot pitkään kevääseen.
   
 14. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Scheifelen ollessa poissa 16 ottelua, Laine teki yhteensä kuusi maalia, joista kolme ylivoimalla. Nyt Scheifelen ollessa taas rivissä, on Laineelle tarjolla edelleen maalintekijän paikka ykkösylivoimassa. Sitä en kyllä käsitä, miten Laineen peliminuutit ja paikka ketjuhierarkiassa ovat kaikkien muiden paitsi pelaajan itsensä vikaa? Sama lapsellisuus pyörii keskusteluissa kuukaudesta toiseen. Eiköhän se 20 minuuttia illasta toiseen anneta kannettavaksi siinä vaiheessa kun on valmis siihen, tämän hetkinen rooli täsmäaseena ylivoimassa ei ole kuitenkaan mikään huono juttu sekään, saa käyttää juurikin vahvuuksiaan tuorein jaloin.
   
 15. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Laineen surkea luistelu/keskivartalon liikkuvuus estää pojan kuoriutumisen supertähdeksi, ihmetemppuja toki voidaan tehdä, mutta epätodennäköistähän se on.

  Silti eiköhän Patusta ole vielä pitkäksi aikaa hyötyä juuri tämän kaltaisena YV-spesialistina ja oman aikansa Dany Heatleyna.
   
 16. steierwrass Jäsen

  Lainaus:

  Voihan elämä. Puhutaan ikäisekseen hyvin poikkeuksellisesta pelaajasta. Eikä se luistelu niin kamalaa ole. Mutta onhan se kiva, että voi ennustaa 19-vuotiaalle tuollaista uraa, kun ei ole vielä noussut pistepörssin voittokamppailuun toisella kaudellaan monilta osin selkeästi raakileena.
   
 17. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Tuo 1. ja 2. ketju pitäisi laittaa minustakin juuri noin. Connorin tilalle voi välillä koittaa Roslovic:ia, joka on ollut positiivinen tapaus. Silti toinen täytyy jäädä alempiin ketjuihin ja Armia, niin kyllä sieltä pelikavereita saisi Patellekin tuloksen tekemiseksi.

  Omiin silmiin näyttää että pelien alussa Pate painaa täysillä ja täysillä pelatessaan hän saakin usein positiivisia asioita aikaan. Jostain syystä tahti hiipuu pelin edetessä, ja ei saa enää sitten aikaan juuri mitään.

  Scheifele oli näköjään taas huipputikissä, hieno juttu.
   
 18. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Keskivartalon liikkuvuus ei välttämättä ole ihan tuulesta temmattu juttu. Sikäli mikäli osaan yhtään kiekkoilijoiden liikeratoja kentällä lukea, niin Teemu Pulkkinen on tästä äärimmäinen esimerkki huonossa mielessä. Jotain samaa on Laineessa, mutta pistäisin tätä aika paljon pituuden ja pitkän mailan piikkiin. Laineen luistelun huonoutta en allekirjoita.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Jep, ja Laine on edelleenkin Winnipegin paras maalintekijä, koko NHL:n maalipörssissä sijalla 14 ja loppujen lopuksi vain viiden maalin päässä maalipörssin top 3:sta. Voisihan se paremminkin mennä joo, mutta mihinkään sysipaskaan kauteen ei olla kuitenkaan menossa.

  Mitä nyt Dany Heatleyhin tulee niin siinä on malliesimerkki poikkeuksellisen hyvästä maalintekijästä. Ei se nyt ihan pelkkänä yv-spesialistina ollut koko viime vuosikymmenen parhaita maalintekijöitä, puhutaan kuitenkin pelaajasta joka teki kahtena kautena 50 maalia, kahdesti yli 40 maalia ja vielä huippukausiensa lopussa kaksi 39 maalin kautta. Jos Laine pelaa jossain vaiheessa säännöllisesti tuollaisia kausia useamman peräkkäin, niin ihan hyvin menee. Toki toivottavasti ura ei romahda yhtä nopeasti mitä Heatleylla.
   
 20. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Ei Pate hidas ole. Lähtönopeudella ei voi kerskua, eikä oikein nopeilla rytminvaihdoilla tai suunnanmuutoksilla. Eli ei voi mitenkään pitää luistelua vahvuutena, pikemminkin päinvastoin. Taklauspeli on kyllä kehittynyt viime kaudesta. Minä olisin kyllä lähtenyt kehittämään hiukan muita osa-alueita. Se veto on toki niin murhaava, että jonkun on pakko pakko aina hiukan varjostaa, mikä avaa tilaa muille.
   
 21. JLA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild / Vancouver Canucks
  1. Viestini Jatkoajan keskustelupalstalle ja aloitetaan heti helpoimmasta ketjusta. Paljon on tullut Laineen otteita seurattua ja muutamien taalaliigakiekkoilijoiden kanssa miehestä on syviäkin analyysejä tehty, loppuyhteenveto on yleensä ollut kiteytettynä: laiska, ylimielinen/itsekäs sekä tyhmä. Ja nämä luonteenpiirteet kun yhdistää liigan, no käytännössä parhaimpaan laukaukseen sekä normaalin 4. Kentän duunarin luisteluvoimaan/fysiikkaan niin saadaan paketti nimeltä Patrik Laine. Uskomattoman moni kirjoittajista tuntuu ottavan tyypillisen suomalaisen näkökulman nuoren huippu-urheilijan heikkouksien kehittämiseen, kehitetään kaikkia heikkouksia ja tehdään kokonaisvaltaista pelaamista paremmaksi ym ja lopputuloksena on tasainen pannukakku. Ehkä Lionel Messinkin olisi pitänyt kehittää oikean jalan potkutekniikkaa 19 vuotiaana että kokonaisuus olisi tasaisen laadukas. Tai sitten ei. Patrik Laine on joka tapauksessa jo nyt yksi maailman parhaista maalintekijöistä, vuosi tai kaksi eteenpäin niin todennäköisesti ehkä jopa hetkellisesti paras, pitää joka tapauksessa osata tunnistaa faktat eli rajallinen pelisilmä(älykkyys) sekä jossain määrin rajallinen fysiikka ja unohtaa haaveilut mistään täydellisestä kokonaisvaltaisesta kiekkoilijasta ja mielellään vain ylläpitää ja jopa kehittää sitä käytännössä jo nyt olemassa olevaa liigan parasta laukausta. Vertaus Dany Heatleyn kanssa oli oivallinen, mitä herraa muistan huippuvuosiltaan niin ei Texas Ranger niitä kaukalon fiksuimpia saatika nopeimpia kavereita ollut ja uskon kyllä Laineen tekevän vielä Danya kovempaa jälkeä urallaan.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Oleellista on edelleenkin se miten Jetsin ketjut saataisiin parhaiten balanssiin ja samalla Laineesta eniten tehoja irti. Nyt on nähty ettei peli toimi Littlen kanssa, Wheelerin kanssa toimi jo ihan toisella tavallla ja edellisestä kaudesta tiedetään, että Scheifelen kanssa homma toimii todella hyvin. Tässä on nyt muutama vaihtoehto eli, joko tuota hommaa koitetaan Scheifelen kanssa tai sitten Roslovicin kanssa. Mielestäni sitä hyvin toiminutta 2. ketjua ei olisi edelleenkään kannattanut rikkoa ja 3. ketjukin pelasi todella hyvin kun Scheifele oli poissa ja kuten aikaisemminkin sanoin niin jos nyt Jetsiin hommattaisiin joku rental tyyliin Nash niin silloinkin pitäisin nuo 2. ja 3. ketjut kasassa ja silloin luultavasti Laineen paikka olisi ns. 4. ketjussa.

  Se on kuitenkin täysin selvää, että Litle pelaa ihan toisenlaista peliä kuin Laine ja vaikka tuossa tilalla olisi vaikka Kessel tai Kucherov niin olen aika varma, että peli toimisi aika huonosti vaikka nämä kys. pelaajat kykenevätkin itse luomaan paikkoja Lainetta paremmin.

  Lainaus:
  Näistä en kyllä allekirjoita kuin luistelun ja senkin siltä osin, että lähtönopeus on hidas. Lainehan on kyllä omasta mielestä hyvä luistelemaan ja aika nopeakin kun vauhtiin pääsee. Laitapelaaminen voisi olla parempaa, mutta en tuotakaan merkittäväksi puutteeksi näkisi ja muiden juttujen kohdalla kyllä täysin eri mieltä. Jos vuoden takaiseen verrataan niin Laineen ollessa jäällä tulee nykyistä reilusti vähemmän maaleja omiin ja sen lisäksi vielä maalipaikkoja ja laukauksia vähemmän kuin omiin. En noista kyllä mitenkään saa merkittäviä puutteita kaikki Jetsin pelit katsoneena. Noin muuten näkisin, että Littlen kanssa pelaaminen nimenomaan korostaa noita asioita kun Little ei oikein kykene kuin heittämään sitä lättyä päätyyn eikä niitä syöttöjä tule vauhtiin tai lapaan, eli Laine joutuu pelaamaan poissa omilta vahvuuksiltaan ja hakemaan kiekkoa kulmista.

  Littleä en parjaa sen takia, että hän pelaisi huonosti vaan vain sen takia, ettei hänen pelityylinsä sovi yhtään Ehlersin ja Laineen kanssa. Vähemmän yllättäen kun sinne heitettiin Perreault joka on myös erinomainen vääntäjä niin Littlenkin peli kulki paljon paremmin. Little on oikeasti yksi NHL:n parhaimpia 2. senttereitä ja hänen tilastonsakin ovat aika vertailukelpoisia mm. Mikko Koivun kanssa.

  Lainaus:
  No omasta mielestä ei edes Wheeleriä ja Scheifelea kannatta peluuttaa 20min per ottelu, jos olet pelejä katsonut niin etenkin Wheelerin kohdalla tuo ylipeluutus kostautuu lähes aina karmeina virheinä. Tasakentällisinhän Wheelerillä on n. 2min peliaikaa enemmän kuin Laineella. Scheifelen kanssa pelaavat selkeästi eniten hyökkääjistä ja onhan Markille kanssa noita huonompia iltoja tullut ja virheitä peleissä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2018 klo 09.29
 23. V-man Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Miten tuo väittämäsi itsekkyys näkyy mielestäsi Laineen pelissä? Mielestäni Pate hakee nykyään jopa liian usein syöttöpaikkaa huonommille laukojille, sinänsä ihan hyvillä syötöillään, sen sijaan että käyttäisi huikeaa laukaustaan astetta huonommastakin paikasta.
   
 24. JLA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild / Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Tämä olikin lähinnä Laineen jossain määrin tuntevien pelaajien luonnehdinta, luonteenpiirteestä siis kyse. Mitä peliesityksiin tulee niin en tuota kyllä itse huomaa enää, varsinkaan Winnipeg ajanjaksolta, Tapparassa oli suht itsekäs kun siniviivan yli mentiin. Täysin samaa mieltä että laukoa voisi enemmän huonommastakin sektorista jos ekan mailan pystyy välttämään vain. Pitkässä juoksussa kehittyy laukauskin entisestään.
   
 25. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Pelillisistä asioista en Lainetta kritisoisi hirveästi. Jokainen laukaisu todellakin on Laineelle maalipaikka, mutta toki toivoisi, että Hatrickeja nähtäisiin vielä tällä kaudella. Harmillista tuo ketju pomputtelu, mutta kunhan säilyttäisi paikan ylivoimassa kuitenkin vasemmalla pointilla.

  Kuinkas pitkään Laineen piti tuota partaansa kasvataa, jotta voittaa vedon? Toivottavasti korkeintaan kauden loppuun. Jossain vaiheessa tuo alkaa oikeasti vaikuttamaan jo pelaamiseen, vaikka vielä Thorntoneihin ja kumppaneihin onkin matkaa. Siinä on leikki kaukana, jos parta jää johonkin pleksin väliin tai lentokoneen turbiiniin, mutta eiköhän lopulta valmennus/Laine itse laita asialle stopin mikäli ongelmia tulee.