Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Ei se oikeastaan Patesta voinut johtua, oli vähintään normi tasollaan. Scheifele on ihan ruosteessa vielä ja Wheelerilläkin oli huonohko ilta, mutta ennenkaikkea Blues johti, ja jotain piti tehdä.

  Tosiaan kolmannessa erässä Patesta huokui, että halusi ratkaista peliä ottamalla joukkuetta reppuselkään. Mikä lupaa hyvää playoffeja ajatellen, edellyttäen tietenkin että Jets sinne pääsee.
   
 2. Laineella on tällä kaudella 20 peliä, joissa pistesaldona on ollut 1+0. Vain neljä kahden pisteen tai yli peliä. Esim Barzal on vetänyt kolme viiden pinnan peliä. Tasaisuus on tietysti hyvä homma, mutta luulisi, että vähän useammin tulisi edes 1+1 tai jotain.
   
 3. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Osaako Laine enää tehdäkään maaleja muutoin kuin ylivoimalla? Vähän semmoinen mielkikuva tässä on alkanut vahvistumaan.

  Hyvähän se toki on, että joukkueella noinkin hurja yv-peloite on, mutta olisihan noita maaleja kiva nähdä tulevan ihan normipelaamisenkin kautta.

  Ja samalla ei voi olla miettimättä, että kuinkakohan helvetin monta maalia Laine olisi viime kaudella oikein pommittanutkaan, jos olisi saanut pelata yv:tä samalla tavalla kuin tällä kaudella?

  Kirottu Maurice, sinne meni pomminvarma Calder Trophykin samalla epäonnistuneiden valmennusratkaisujen takia.
   
 4. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Pate on tällä hetkellä ylivoimaspesialisti kuten Andreychuk aikoinaan. Tosiaan 1+0 tullut tutuksi tällä kaudella. Mikäs siinä.
   
 5. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Tämä kausi on hyvin näyttänyt, että Patesta ei kannata välttämättä odotella tuollaista monipuolista koko liigaa dominoivaa pelaajaa. Aivan uskomattoman laukauksen takia tullee taistelemaan urallaan useasti ihan maalipörssin voitosta, mutta muu peli yleisesti ei anna sellaista kuvaa, että kaverista kasvaisi tuollaista pelaajaa kuka pystyisi dominoimaan ympäri kenttää kokonaisvaltaisesti.
   
 6. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mikäli Laine saisi kroppaansa lisää ketteryyttä ja elastisuutta, sekä räjähtävyyttä ja nopeutta luisteluun, niin en näe mitään estettä etteikö Laine voisi tulevaisuudessa olla kokonaisvaltaisesti dominoiva pelaaja hurjalla laukauksella. Taidot ja pelikäsitys kyllä riittää. Mikäli tulevinakin kesinä otetaan taas lisää massaa yläkroppaan, niin turhapa sellaista on tosiaan odotella.
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  No en nyt lähtisi noin rankkoja arvioita tekemään. Kaveri on niin nuori, että oikealla harjoittelulla pystyy varmasti kasvamaan dominoivaksi pelaajaksi.
   
 8. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En jaksa taas olla mainitsematta että Pate pelaa top 5 hyökkääjistä selvästi vähiten 5vs5 peliä. Esimerkiksi Blues pelissä ajat meni:

  Wheeler 17min
  Sheiffele 17min
  Ehlers 16min
  Perreault 15min
  Laine 13min

  Lisäksi:
  Connor 13min
  Little 13min

  Tämä trendi on jatkunut koko kauden. Jos enemmän tulisi 5vs5 peliä niin kyllä niitä maalejakin tulisi.
   
 9. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Voihan siitä tulla Brett Hull tai Teemu Selännemäisesti puhdas snaipperi, ei sekään huono ole. Mutta syöttötaitokin on kyllä lupaavalla mallilla.
   
 10. adolf Jäsen

  Lainaus:
  En minäkään missään vaiheessa ymmärtänyt niitä Mario Lemieux vertailuja.

  Mutta toisaalta Laine on kuitenkin vielä niin nuori, että hänellä on monen monta vuotta aikaa vielä kasvaa monipuolisemmaksi pelaajaksi ja kehittää muita ominaisuuksiaan. Tämä siis sillä että edelleenkään mitään Marion toista tulemista ei kannata odotella.
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Viime kesänä Pate ei juurikaan yläkroppaa kehittänyt vaan treeneissä keskityttiin jalkoihin ja keskivartaloon. Mitä tulee tuohon 5vs5 peliaikaan niin luulen että Jetseillä on tarkoituksena pelata pitkä kevät joten on ihan fiksua ettei ketään peluuteta puhki runkosarjassa.
   
 12. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  – Se tuli kuin laserilla, vaikka en pystynytkään seuraamaan laukausta, koska edessä oli niin monta kehoa, Allen pyörittelee vieläkin päätään.

  https://www.nhlsuomi.com/2018/02/10...neen-laukaus-herattaa-kauhua-ja-kunnioitusta/ <- linkki nhl suomen sivuille Allenin haastatteluun.

  Vaikeaa tuntui siis Allenillakin olevan. Eipä käy häntä syyttämään kun kiekkoa ei näe matkalla, vasta sitten kun se selän takana verkossa heilahtaa. Fysiikanlaitkaan eivät Laineen tykkiä noudata. Nyt sille on tullut jo varmenne.
   
 13. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Nyt ei puhuttu pelkistä maaleista, vaan pelistä yleensä. Kyllä sillekin varmasti joku syy on, miksi Laine ei pelaa niin niitä 5v5 minuutteja. Ehkäpä se on se pelin taso tasakentällisin, en tiedä.
   
 14. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Paljonkohan Laine laukoisi nyt tutkaan. Eikös maailmanennätys ole jotain 180km/h. Ainakin viime vuonna Laine laukoi muistaakseni jossain mittauksessa 160km/h.
   
 15. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  All star-viikonloppuna taitokilpailussa laukoi viime kaudella Shea Weberin kanssa ainoana yli 100 mph eli yli 160km/h.
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Vaikea arvioida kun kiekko katoaa matkalla näkyvistä.
   
 17. tomageeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
  Lainaus:
  NHL:n All stars -ottelussa Chara ja Weber ovat laukoneet 108mph ja osia, eli noin 175km/h. Se että onko tämä "maailmanennätys" on sitten tulkinnanvarainen juttu, All Stars -pelissä on muistaakseni määrätty vauhdin pituus ja tutkan sijoittelu (missä kohtaa mittaa nopeuden), sekä että kiekon tulee olla paikallaan. Kuulemma jossain joukkueiden sisäisissä harkoissa tai kilpailuissa on saatu kovempiakin lukemia, mutta voi olla eri tutkaa käytössä, eri tavalla kalibroitu tai mitattu, eri vauhdinottomatkaa jne. Marginaalit sen verran pienet, että eri tapahtumissa tehdyt tulokset eivät ole välttämättä vertailukelpoisia keskenään.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minun mielestäni jonkun Zdeno Charan ja Sami Salon laukausten kovuudet ovat itse pelin kannalta melkoisen irrelevantteja asioita. Jääkiekon sääntöjen mukaan päätypleksiin lämmäämisestä ei saa yhtäkään maalia, vaikka vetäisit kolmeasataa. Laineessa on hienoa se, että hän keskittyy lähinnä lämmäilemään jonnekin ihan muualle kuin plekseihin.
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Minun silmätutkani (jota yleisesti ottaen pidetään maailman tarkimpana nopeutta mittaavana laitteena) mukaan Laineen maaliinjohtanut laukaus Bluesia vastaan saavutti huipussaan 197.4 km/h nopeuden.

  Tämä lienee kovin laukaus koko NHL:n historiassa koskaan.

  Eikä siinä, aikamoisella raivollahan tuo näytti lähtevän. Taisi Patea vituttaa jokin.

  Ja kaipa tuohon jokapeliseen 1+0 tehoihinkin täytyy olla tyytyväinen. Sen kun tekaisee joka peliin, niin siinähän on jo 82 maalia kauden päätteeksi kasassa. Ja sehän on yli puolet enemmän kuin maalipörssin kakkosella. Pienistä puroista muodostuu suuri virta.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Ei näköjään kauaa malttanut Maurice tuosta ykkösketjua katsella, nyt taas tuttu ja turvallinen Laine Little Ehlers kasattu harjoituksissa.
   
 21. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin pelien lopuissa näyttäisi olevan vähemmän Pate kentällä nykyisin, aika useinhan WPG on joutunut silloin suojelemaan johtoaan ja sinne on heitetty parhaita oman pään alueen pelaajia.

  Lainaus:
  Päivän huono uutinen.
   
 22. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  No onhan tuossa edelleen huomattavissa selviä yhtäläisyyksiä Lemieux'hön. Laine on vahvasti matkalla kohti yli 60 tehopisteen kautta. Myös Mario Lemieux teki toisella NHL-kaudellaan yli 60 pinnaa. Laine on vieläpä tällä hetkellä paljon nuorempi kuin Mario tuolloin. #marioesque
   
 23. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Denish Kulyash on paukuttanut kumilaattaa liikenteeseen 177,58 kilometrin tuntinopeudella vuonna 2011.
   
 24. Rantojen Kuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Quebec Nordiques
  Lainaus:
  Jos en aivan väärin muista niin KHL:ssä ampuivat kiekkoa paljon lähempää tutkaan.
   
 25. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  En kyllä enää niin kauas muista, mutta tosiaan tuo lienee se raja, jonka ylittämällä saa sen kovin lämäri ikinä missään tittelin. Mikäli tuota Kulyashin lukua ei riko voi aina laittaa keskustelua pystyyn, että kenellä se pisin peni... Eikun siis kovin laukaus todella onkaan.