Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Vastaan varmaan johonkin inside jokeen, mutta kommentoin silti varmuuden vuoksi, että etäisyydellä ei ole tutkalukemaan mitään merkitystä.
   
 2. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tällöinhän voi olettaa, että kiekko jatkaa matkaansa loputtomiin (jos ei törmää johonkin), jos se ei menetä vauhtiaan ja liike-energiaansa ollenkaan? Olisi mielenkiintoista saada kuulla lisää tästä fysiikan lakeja rikkovasta kiekosta/laukauksesta. Vai onko tässä sitä samaa, kuin Laineen laukauksessa, jossa kiekko katoaa hetkeksi näkyvistä.

  Vai tallasinko nyt tasajalkaa miinaan?
   
 3. Rantojen Kuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Quebec Nordiques
  Lainaus:
  Jos sillä ei mitään merkitystä ole, niin aika jännä että KHL:n Skills competitionissa 7/8 kaveria ampuu kiekkoa yli 160kmh. NHL:ssä taasen 1/10 (Oveckhin) pääsi yli kyseisen lukeman. Vai onko ne kaikki maailman kovimmat laukojat vain KHL:ssä pelaavia?

  From Lisin to the Ryazantsev – The Master Show's fastest and strongest. : News : Kontinental Hockey League (KHL)

  Linkki KHL:n viimeisimmän skills competitionin tuloksiin.
   
 4. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:
  On NHL:ssäkin muita päässyt viime vuosina yli 160 kh/h kuin vain Ovechkin.
   
 5. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Haluaisin silti kuulla, mitenkä tuo kyseinen tilanne rikkoo fysiikan lakeja.
   
 6. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Laineen laukaus rikkoo fysiikan lakeja ja vähän muitakin lakeja. Kiekkoa ei edes näe.
   
 7. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nuo KHL:n kovemmat laukauksen nopeudet voi selittyä korkealla ilmanalalla tai muulla sellaisella erityisolosuhteella. Kuten Robert Emmijanin hurja pituushyppytulos.

  NHL:n taitokisat on vissiin aina kisattu suht lähellä merenpinnan tasoa.
   
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Sama ilmiö kuin keihäänheitossa. Suorassa kuvassa näyttää täysin normaalilta, mutta hidastuksesta näkee, että keihäs väpättää voimakkaasti koko lentonsa ajan. Laineen lämärissä myös lähtöimpakti on niin kova, että kiekko värähtelee koko matkan keihään tavoin. Siksi kiekkoa on vaikea nähdä paljaalla silmällä. Parhailla molareilla on toki tähän lääke.
   
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Laine osannee käyttää jalkojaan ikäänkuin pumppuina, mikä mahdollistaa kovan lähtönopeuden. Liitteenä kuva esimerkkitilanteesta.
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Minäkin muistelen samaa. NHL:n ja KHL:n tulokset eivät siia ole keskenään vertailukelpoisia.
   
 11. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Poliisi kun mittaa nopeuksia ja jos sattuu ajamaan tutkaan hieman tavallista nopeampaa, niin värähtelevä auto katoaa hetkeksi näkyvistä. Siksi maijallakin kestää yleensä jonkin aikaa saavuttaa rikkeen tekijä, kun joutuvat etsimään sitä.
   
 12. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Ja ilmeisesti auton nopeus tutkassa on sitä hiljaisempi mitä kauempana auto on.
   
 13. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Paljon täällä on tullut kaikenlaista luettua, mutta fysiikanlain kumoaminen on kyllä ihan uus juttu.
   
 14. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Ihan oikeasti? Astun varmaan miinaan, kun kehotan pohtimaan kiekon ja auton eroja, joka voisi ehkä sinullekin avata tuon mittausetäisyyden merkityksen.
  KHL ja NHL tulokset ei tosiaan ole vertailukelpoisia tuon mittausetäisyyden johdosta.
   
 15. Rantojen Kuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Quebec Nordiques
  Lainaus:
  Auto sentään liikkuu tasaisesti jos kuski kaasua painaa. En tiedä mitä yrität tässä kertoa. Miten auto ja poliisin tutka liittyy tähän yhtään mitenkään?

  NHL:n hardest shot competititionissa on viimeisen 3 vuoden aikana ollut 24 laukojaa, näistä 7 kaveria on ampunut kiekkoa yli 160kmh. Pelkästään edellisessä KHL:n vastaavassa kilpailussa peräti seitsemän pelaajaa kahdeksasta pääsi yli kyseisen lukeman.

  Jos ei etäisyydellä ole mielestäsi mitään merkitystä, niin millä tämän selität? Venäläinen tutka?
   
 16. Simo Silli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki
  Tottakai sillä tutkalla on väliä. Tutkahan sen etäisyyden määrittää miltä etäisyydeltä se sen nopeuden mittaa.
   
 17. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Kyllä se kato loppuu bensa jossain kohtaa autostakin, eli käytännössä kiekko on ihan sama. Tutkassa aina täysillä molemmat;)
   
 18. Lainaus:
  No ei ihan. Sinä ajat selkeästi kuten niin valitettavan moni, että kaasua painetaan muutaman sekunnin ajan aina 10 sekunnin välein. Tällöin sillä tutkan sijainnilla on toden totta merkitystä, eikö? Jos se mitataan kaasutuksen lopussa, on nopeus suurempi kuin liu’un lopussa, eikö?
   
 19. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En millään jaksa uskoa veli venäläisen rehellisyyteen siinä määrin, että tuon KHL:n lämärikilpailun voisi sanoa olleen 100% varmuudella ns. rehti kilpailu. Ihmetytti jo silloin kun tuo kilpailu oli, että jopas on kovia vetoja ja sopivasti Charan ennätyskin ohitettiin. Nyt laitan foliohattua kireämmälle.
   
 20. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Ei hemmetti nämä suomlaisketjuthan on ihan hervottomia. Pulju ei osaa englantia, Säteri lopettaa uransa huomenna ja nyt Laine kaasuttaa värisevän partansa kanssa tutkien ohi. Oikeasti tulin katsomaan miltä kanssakirjoittajien mielestä mahtoi herran tekeminen näyttää Rangers-pelissä.

  Sen verran täytyy kyllä vielä sanoa, että olen ylläolevan kanssa samaa mieltä. KHL:lle on vain hyvää mainosta, että siellä lämästään vähintään maailman koviten. Mittaustarkkuuksista ja -tuloksista ja -luotettavuuksista venäläiseen tyyliin ei niin väliä.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Pari erää katselin tuota peliä, ja täytyy sanoa, että olihan Jetsiltä aika huono peli kaiken kaikkiaan. Ainakin nuo 2. ja 3. erä jotka suurimmaksi osaksi näin. Laineelle tarjottiin kolmannessa erässä aika maukasta tonttia, kun pääsi b-pisteiden välistä virittämään ilman maskia ranteella, mutta taisi King Henrik ehtiä vähän saamaan jotain varustetta kiekon ja yläkulman väliin. Muuten oli aika näkymätön, kaarteli paljon pelin ulkopuolella (mikä on ilmeisesti herran tavaramerkki) eikä oikein päässyt kiekkoon kiinni. Tätä voi toki laittaa myös Rangersin hyvyyden piikkiin, koska syöttötila otettiin jatkuvasti pois ja prässi oli koko ajan kiekollisessa.
  Yv:llä pelasi viivassa, mikä oli ehkä vähän outo ratkaisu. Toki laukaus on kova ja hyvä, mutta viivapelaaminen ei. Lopussa Jetsin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia Pate tarjoili puolustusalueella alimpana pelaajana avauksen suoraan nykiläisen lapaan ja peli oli sitä myöten selvä. Siinä ehkä korostui kokemattomuus puolustuspelaamisessa.

  Tämä ”syväanalyysi” tulee siis kahden erän perusteella ja näkemättä ainuttakaan aiempaa Jetsin peliä tällä kaudella. Vertailukohtia on siis niukasti.
   
 22. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Antamasi linkin mukaan jopa voittaja jäi alle 160 kh/h. Mistä sait tuon 7/8 laukojaa?

  Onko NHL:n käyttämä tutka joku keskinopeustutka, joka mittaa kiehon keskinopeuden laukomispaikasta maaliin vai käyttävätkö jotain 60 euron markettitutkaa, jonka mittaussäde yltää reiluun 10 metriin, jolloin toki laukaisupaikka vaikuttaa, jos se on kantaman ulkopuolella. Kyllä kunnon pallotutka pystyy mittaamaan lähtönopeuden olipa kiekko p-pisteiden välissä tai siniviivalla laukaistaessa eikä siihen etäisyys vaikuta mitenkään. Eri asia olisi tosiaan, jos NHL viritellyt tuohon omanlaisensa mittaussysteemin ja mittaa keskinopeuksia, jolloin keskinopeus laskee, mitä kauempaa ammutaan. Mutta epäilen vahvasti, että ihan lähtönopeuksia NHL:kin mittaa.
   
 23. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Mitä ihmettä on tapahtunut Paten haastoille? Nyt yrittää tyypillisesti jotain salamannopeaa veiviä, mutta jos se joskus onnistuu, jää jotenkin ihailemaan sitä onnistumista ja unohtaa luistella pakin/karvaajan ohi. Joko käy kädet tai jalat, muttei juurikaan samassa suorituksessa. Vähän sellainen tyhmemmän henkilön purkka/kävelysyndrooma.
   
 24. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pelaa nykyään aina vasenta pakkia -> laukaisu paikka kaarella.
   
 25. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
  Lainaus:
  Ei saa/ ei hae nykyään kiekkoa vauhtiin. Nämä haastot mitä liigassa ja viime kauden alussa nähtiin loppui siihen kun mccabe tuli keskialueella vastaan.