Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Laine has input in power-play usage - Winnipeg Free Press

  Tuossa jutussa Maurice avaa vähän Jetsien ylivoimapeliä. @Viipastu ,voisiko olla yksinkertaisesti niin että ykkösylivoima on saanut homman toimimaan jolloin kakkosyv:n rooli, jossa Laine pelaa on jäänyt pienemmäksi.

  "We won three in a row-that's the most important thing for me and i've had some pretty good chances the last couple of games", Laine said. "Just haven't been able to score. I'm not concerned about that......" If it's not a good chance, I don't wanna waste it because i might find a passing lane or something."

  @Peppuli ,sarkasmitutkasi on rikki. :D
   
 2. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Lainaus:
  Kyllä ja ei, riippuu ihan kenelle ja minne avautuu paikat. Laineen aggressiivinen vartiointi vasemmalla puolella jättää enemmän liikkumatilaa viivalle, jota ei ole pystytty hyödyntämään kätisyyksien takia. Vastustaja pakottaa laukaukset kauemmaksi esim. Byfuglien ja Trouba, jotka on helpompi blokata keskisektorista eikä siksi ole käyttökelpoinen ratkaisu.

  Lainaus:
  Minun tulkinta tilastoista on, että Laine ei ole onnistunut tavallisella 5-4 ylivoimalla omassa roolissaan ja tuomaan lisäarvoa koko ketjulle. Dynaamisesti ajateltuna kentän muut pelaajat hukkaavat resursseja Laineen takia enemmän kuin Laine pystyy tuottamaan tehoja. Eli suomeksi Laine tuhlaa liikaa maalipaikkoja huonolla viimeistelyllä, mikä olisi Laineen painotettu roolitus ykkösylivoimassa. Sen sijaan kakkosylivoimassa Laineen edes alhainen suhteellinen tehokkuus tuottaa kokonaistilastoon lisää katetta.

  Tällaisia asioita on vaikea mitata eksaktisti NHL:n antamien tilastojen kautta. Monissa muissa ammattilaislajeissa tilastoidaan Replacement-factor (esim. WAR baseballissa, DVOA jefussa), jolla yhden pelaajan merkitystä voidaan verrata suoraan toiseen pelaajaan. Mutta näissä pitäisi huomioida myös roolitus jääkiekossa, mikä ratkoo paljon hyödyllisyyttä.
   
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Luitko sinä edes tuota linkkaamaani juttua? Siinähän Maurice sanoo ihan suoraan että Pate haluaa pelata yyveetä niin että se pelataan oikean kautta hänelle. Ykkösyyvee pelaa omansa eri kautta joten Pate ei siinä halua pelata. Maurice toteaa myös että se on usein Ehlers joka näitä ylivoimia hankkii jolloin kakkosyv:n heput ovat vetäneet vaihdon ja ykkösyv aloittaa, tällöin kakkosyv:lle jää jämät jollei ykkönen maalaa.

  Patrik Laine valmentaja Mauricen koirankopissa: "Ei halua antaa nuorelle pelaajalle liian paljon"

  Winnipegiläiset kiekkotoimittajatkin ovat hieman ihmeissään Mauricen touhuista mutta mitäpä he tietäisivät.
   
 4. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Lainaus:
  Sanoo päinvastaisesti WinnipegFP:n jutussa. Lainetta oli peluutettu vasemmalla puolella ja kiekkoa pyöritetään ykkösylivoimassa oikealla kautta (strongside). Turhautunut Laine taas halusi vasurin pelaajia omaan ylivoimaan, jotta voisi pelata enemmän kiekon puolelta tai siirtyä fyysisesti oikealle puolelle nykysysteemissä. Maurice vaihtoi Laineen paikkaa Ehlersin (L) kanssa päittäin, joilloin molemmat ovat lapa laitaa kohti (joka ei taas ratkaise ongelmaa).
   
 5. Tornados Jäsen

  Voisko osasyynä olla taktiikkasyiden lisäksi, että ainakin minusta on vaikuttanut ettei Bufyglien halua syöttää Laineelle vaan mieluummin laukoo vaikka itse.
   
 6. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Sieltä pari lisämerkintää maalisarakkeeseen. Toivottavasti teki hyvää itseluottamukselle.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 8. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 9. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Pari peliä jäljellä, to Columbus ja kauden päättävä la Nasville. Voi perhana kun laitettaisiin Pate taas ykköseen...ja kaikki tähdet kohdillaan niin pääsisi lähelle huimaa 40 maalia.

  Nyt jo Pate tehnyt tulokaskaudella aivan uskomattoman maalimäärän(nykypelissä) ja syöttöjäkin vallan mukavasti.

  71 ott 36+28=64p +6 ja 26min boxia
   
 10. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Kolme maalia vielä niin olisi tasoissa The Kidin kanssa tulokaskauden maalimäärässä. Patella tietty vähemmän otteluita pelattuna, kun oli tuo loukkaantuminen kesken kauden.
   
 11. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Tuo ensimmäinen on maali sellainen paskamaali, joita tullaan todennäköisesti tulevaisuudessa näkemään enemmän. Sieltä tulee niitä lisämaaleja, vaikka kaukaa ei uppoaisikaan nähdyllä tavalla.
   
 12. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Nyt kun ei enää oikein ole jaksanut edes aamulla nhlTv:n kautta katsoa pelejä pikana niin sieltä vielä viimeinen rypistys ja lähemmäs seuraavaa kymppiä, on se vaan maalintekijä. ..sopivasti kun juuri heittelin epäilyksen varjoa ylle, kausi näytti olevan jo totaalisen ohi. Nyt maaleja tuli vieläpä kunnon joukkuetta(kin) vastaan, kai st. Louisin nykykunnossaan voi sellaiseksi laskea. Hyvä juttu!

  Missä kohtaa WPG oikein kyykkäsi ulos playoff -junasta, kun äkkiseltään tuntuu että kausi on ollut melko tasaista ja voittoja tullut ihan mukavaan tahtiin? Toki tuo ~10p viivasta on kuitenkin helvetin kaukana eikä jätä hirveästi jossiteltavaa.
   
 13. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Toivottavasti pääsee tuohon 40 maalin porukkaan mukaan. Tällä vuosituhannella vain Ovie ja Sid päässeet tuon "merkin" yli. (Edit: Olin väärässä, Crosby teki "vain" 39 maalia.)
   
 14. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Ilmeisesti Paten jalka ei enää painakkaan kun maaleja tuli vai miten se menikään.
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En sanoisi paskamaaliksi, ohjaa pakin vedon ilmasta mutta veskari torjuu, sitten lapioi omat karansa sisään. Muutaman vuoden ja 10 kilon päästä voi olla aikas vaikea kammettava pois tuosta maalin edestä.
   
 16. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Onhan tuo hyvä merkki että Pate viihtyy maalin edessä ja on valmis painimaan pakkien kanssa irtokiekoista. Tuo ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, varsinkaan nuorilta eurooppalaisilta pelaajilta.
   
 17. Rixa88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Joo, olisi siinäkin mielessä hienoa, kun suomalaispelaajista vain Teemu Selänne ja Jari Kurri ovat aiemmin yltäneet tuohon 40 maalin porukkaan. Kuitenkin tuon viime pelin 2 maalin myötä Lainehan pääsi 35 maalin tekijöihin, ja suomalaispelaajista vain seitsemän kappaletta Laine mukaanluettuna ovat pystyneet tekemään vähintään 35 maalia yhden kauden aikana. Mm. sellaiset nimet kuin Esa Tikkanen ja Jere Lehtinen eivät onnistuneet kertaakaan tekemään väh. 35 maalia kauden aikana.

  Tässä vielä suomalaispelaajien henkilökohtaisia kausiennätyksiä:
  Teemu Selänne 76
  Jari Kurri 71
  Ilkka Sinisalo 39
  Olli Jokinen 39
  Petri Skriko 38
  Mikko Mäkelä 36
  Patrik Laine 36
  Esa Tikkanen 34
  Jere Lehtinen 33
  Jussi Jokinen 30

  Ei noita 30 maalin tekijöitäkään ole enemään kuin tuo kymmenen.
   
 18. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka ajat onkin muuttuneet ja tuohon aikaan tehtiin maaleja semmoisista paikoista jotka nykyään on veskareille pelkkiä lämmittelykuteja, niin on tuo salaman 76 maalia ihan käsittämätön määrä siitä huolimatta. Miettii että mihin tahtiin patekin on noita pusseja tintannut, niin ei se silti ole edes puolia tuosta Selänteen ennätyksestä.
   
 19. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  No, ei ehkä sanan varsinaisessa merkityksessä paskamaali, mutta kuitenkin oman suorituksen jälkeen runnominen maalin edestä.
   
 20. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jep, kertoohan tuostakin aika hyvin se, ettei kukaan Selänteen jälkeen ole tuohon enää kyennyt, paitsi tietysti Mogilny samaisella kaudella. 92-93 kauden jälkeen kovimmat maalimäärät ovat olleet Lemieuxin 69 häkkiä 95-96 kaudella ja Ovechkinin 65 häkkiä 07-08 kausilla. Jos nuo 80-90 luvun taitteen maali-ilottelut, kun Gretzky, Lemieux ja Hull tekivät mieheen yli 80 maalia kaudessa jätetään huomioimatta, niin helkkarin kovia on nuo Selänteen ja Ovechkinin rykäisyt myöhempinä vuosina. 2010 luvulla ei sitten Stamkosia lukuunottamatta ole kukaan päässyt yli 60 häkin ja jos meno on samanlaista, niin tuskin tulee pääsemäänkään. Nykylätkässä sellainen 50+ maalia olisi varmaan verrannollinen suoritus noihin yli 30 vuotta sitten tehtyihin enareihin ja noin 40 maalilla kamppaillaan Rocketista.
   
 21. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tai ihan miettimällä niitä pelaajia jotka ovat tehneet yhdellä kaudella enemmän kuin 76 maalia. Taitaa olla hyvin lyhyt lista (Hull, Gretzky ja Lemieux?)
   
 22. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  Puhuin ROOKIE-kaudesta.
   
 23. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Suhteutin tuon 1992-93 NHL-kauden päästettyjen maalien määrän kauteen 2016-17 verrattuna, niin nykypäivän lukemat ovat noin 78,3% tuosta 24 vuoden takaisesta Smythe divisioonasta.

  Selänteen 76 maalia 84 ottelussa vastaisi nykypäivänä siis noin 59,5 maalia 82 ottelussa. 76+56=132 tehopistettä 84 ottelussa olisi noin 103.3 pistettä 82 ottelussa.

  JOS Laine ei olisi loukkaantunut, säilyttänyt nykyisen pistetahtinsa ja pelannut 84 ottelua, hän olisi päätynyt 1992-93 kauden modauksella noin 54+40 = 92 tehopisteeseen.

  Mielenkiinnolla odotan, mitä Laine tulee tekemään 22-vuotiaana, jotta saadaan tasaväkinen, ikäeronkin huomioon ottava vertaus tähän Selänteen ihmekauteen.
   
 24. stoneofage Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Pate kun kuitenkin luet tätä, niin keep up the good work! Mahtavaa, että pistät mustaa pussiin :)
   
 25. Harjantai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jos tuossa lukeekin, mutta tää on kyllä taas niin tätä. Ihme ennusteita usean vuoden päähän ja laskelmia tilastoista, joita ei ikinä tapahtunut.