Hienoa, että joku muukin arvostaa klassikkoja. Prosciutto ei ole itselleni välttämätön, mutta menee kyllä. Sen tai sienet voi korvata laadukkailla oliiveilla, jos suolaista haluaa.Pizze:
1. Prosciutto crudo
Mozzarella, pomodoro, prosciutto crudo e rucola
2. Prosciutto funghi
Mozzarella, pomodoro, prosciutto e funghi
Kiviuunissa paistettuna mozzarellalla, tomaattikastikkeella ja valkosipulilla, päälle tuoretta tomaattia ja rucolaa ja rouhaisu pippurimyllystä. EI oreganoa.
Kinkku, ananas, aurajuusto, jalopeno. On kyllä parasta lääkettä krapulaan ja muutenkin suosikkini.
Niin, yleensä olen sitä mieltä, että oikein hyvin tehtyä pitsaa ei tahdo juuri mistään saada. Kaikki ovat sellaisia hätäisesti kyhättyjä räiskäleitä, jotka maistuvat aina samalle.
Eri asia jos oikein Italialainen pistää kinkkua.
Ollaanpas sitä nyt niin tarkkoja että. Kyllä ainakin itse kutsun sitä pitsaksi. Pitäisikö siinä olla pari suhu z-kirjainta, vai mitä ajat takaa?Pakko vielä mainita, että jokainen joka kutsuu pizzaa pitsaksi joutaa saamaan lekan silmäänsä.
Ei aina. Esim. lauseen ensimmäisenä sanana se kirjoitetaan isolla.Italialainen kylläkin kirjoitetaan pienellä.
Niinpä. Ach-lamm -pizzerioista saa vain niitä iänikuisia pullataikinamaisia koosteita raa'asta taikinasta ja huonosti paistuneista täytteistä. Onneksi nuo tulevat eteeni vain ollessani humaltuneessa tilassa ryömimässä sohvalle 25 vodkashotin jälkeen. Silloinhan sitä syö vaikka raakaa hevosta.
Kotipizzan ja niiden muutamien suomalaisten omistamien pizzoissa on sitä 80-luvun meininkiä, kun pizza todellakin maistui pizzalle. Mutta siitä on jo aikaa.
EDIT: Pakko vielä mainita, että jokainen joka kutsuu pizzaa pitsaksi joutaa saamaan lekan silmäänsä.
Italialainen kylläkin kirjoitetaan pienellä.
Onneksi sinäkin löysit tuosta viestistä sen olennaisen..
Niin mites se nyt meni tuo pitsan oikeinkirjoitus noin niinkun kaikkien sääntöjen mukaan? Ja vaikka kirjottaisin pitza niin eikö se ole aika helvetin sama näin keskustelupalstalla jos vaan idea välittyy?
EDIT: Pakko vielä mainita, että jokainen joka kutsuu pizzaa pitsaksi joutaa saamaan lekan silmäänsä.
Mutta ei mitään vitun KÄNÄMMUNIA!
Äläs nyt. Pekoni ja kananmuna sopivat hyvin yhteen, kuten tunnettua. Ei kannata olla kapeakatseinen ja ahdasmielinen. Vinkkaan sen verran, että kananmuna rikotaan pizzan päälle ja se kypsyy siihen uunissa. Kyseessä ei ole keitetty muna, kuten eräs kaverini epäili.Mutta ei mitään vitun KÄNÄMMUNIA!