Paras hampurilaisravintola?

  • 60 341
  • 438

Paras hampurilaisketju?

  • Hesburger

    Ääniä: 235 30,9%
  • McDonalds

    Ääniä: 250 32,9%
  • Rolls

    Ääniä: 38 5,0%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 237 31,2%

  • Äänestäjiä
    760

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka ei nyt mikään hampurilaisravintolaksi profiloitunut mesta olekaan, mutta useimmat turkulaiset tietänevät rautatieaseman kupeessa sijaitsevan Cup 'n' Pintin. Muille kerrottakoon, että ko. lafka kuuluu turkulaisen Ravantin perheen omistamaan ketjuun (muita saman firman paikkoja ovat mm. Pippurimylly ja Kertut). Ketjulla on menossa hampurilaisviikot, jota on jonkun verran mainostettukin ja halusin mennä testaamaan laatua, koska yleensä tän firman paikoista on hinta/laatu-suhteeltaan ihan kelvollista sapuskaa saanut. C'N'P:stäkin saa normaalisti ihan hyvät pizzat ja salaatit. Ei mitään fine diningia, mutta nälkäänsä syö.

Nyt tuli kuitenkin paha takaisku. Menin kohtuullisella nälällä perjantaina töitten jälkeen tilaamaan kympin maksavan pulled pork-hamppiksen. Hintakaan ei ollut korkea, mutta odotin kuitenkin huomattavasti enemmän mitä sain. Hamppis oli kyllä hyvän makuinen, mutta kooltaan n. pienen naisen nyrkin kokoinen ja lisukkeena olleet perunat olivat sipsejä. Nälkä jäi.

Varmaa tietoa ei ole, mutta arvioisin jonkun Hesen kerrosaterian olevan muutaman euron halvempi ja varmasti saisi enemmän vastinetta rahalleen ja vatsalleen täytettä. Vaimokin ehdotti rutinaani aikansa kuunneltuaan, että tilaa toinen samanlainen. En kuitenkaan lähtenyt sille tielle, koska näitä annoksia olis pitäny tilata noin neljä, että olis saanu masunsa täyteen ja sekin olis ollu ehkä vähän noloa.

Täälläkin on Turun BK vielä testaamatta, mutta sopivassa välissä sinnekin on aikomus mennä. Reissuilla käydessämme ollaan aina preferoitu Burger Kingiä, mutta viimeksi Santiagossa BK oli melkoinen pettymys. Paikka oli ihan saatanan epäsiisti ja purilaisten huono laatu oli ilmeisesti yritetty korvata helvetinmoisella läjällä veteliä ranskiksia. En tiedä, oliko sillä merkitystä, että mentiin paikkaan vähän ennen sulkemista, mutta senkään ei pitäisi vaikuttaa paikan siisteyteen ja ruuan laatuun.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Täh. Ettei nyt vaan huomattu meikäläisen nimimerkki ja yritetty vittuilla tai jotain. En tiedä. Mutta siis jos ranskalaisia on oikeasti vähemmän, niin millä mittarilla niitä sitten onkin muka enemmän? Luulisi että voisi jotenkin perustella tai todistella väittämää. Tai jos joku ei maista tai huomaa niihin lisättyjä muita jauhoja tai lisäaineita, vaikka niitä niissä on, niin luulisi ettei kehtaisi siitä niin hirveästi huudella. Tai no eihän sitä voi tietää jos ei maista eikä lue mistään. Ootko sä koskaan keittänyt perunaa ja syönyt sitä? Onko yksi plus yksi kolme? Tietenkin saattaahan koirankakkakin maistua jonkun suussa vaikka suklaalta.
Joo, voihan sitä mäkkärin hampurilaisiakin pitää parempinakin kuin minkä tahansa muun vapaasti valitsemasi hampurilaisravintolan. Eihän se multa ole pois jos toisella makuaisti on noin turmeltunut. Yksi plus yksi on muuten kaksi, jos tuotakin pitää kysyä niin ei kannata hirveästi omilla "tiedoilla" huudella.

Niitä perusteluja: kertaakaan en ole mäkkärissä saanut isompaa ranskalaisannosta kuin Hesessä. Kyse siis tietenkin nimellisesti samankokoisista annoksista, olisit kuitenkin alkanut tuosta vittuilemaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuon taas kerran oman mielipiteeni julki tästä ikuisuusaiheesta. Mielestäni Mäkkärin hampurilaiset ovat huomattavasti Hesen hampurilaisia parempia. Tämä johtunee siitä, että en yleisesti pidä Hesen majoneeseista hampurilaisessa, en varsinkaan kun sitä on ihan liikaa, joka tuntuu olevan Hesen hampurilaisten suosion suurin syy. Eikä siinä mitään, hyvä jos jollekin maistuu ja onhan niitä itekin tullut vuosien saatossa jokunen syötyä. Ranskalaisten kanssa Hesen paprikamajoneesi on toisinaan ihan jees, sääli vain, että Hesen ranskalaiset ovat niinkin huonoja kuin ne ovat. Lisäksi annan Heselle miinusta siitä, että paras hampurilaisensa minimega ei löydy enää listalta. Viimeksi olen Hesellä syönyt burgertortillan, joka oli ihan hyvän makuinen, vaikka siinäkin oli majoneesia liikaa. Plussaa kuitenkin rapeasta pekonista.

Vaikka ei nyt mikään hampurilaisravintolaksi profiloitunut mesta olekaan, mutta useimmat turkulaiset tietänevät rautatieaseman kupeessa sijaitsevan Cup 'n' Pintin. Muille kerrottakoon, että ko. lafka kuuluu turkulaisen Ravantin perheen omistamaan ketjuun (muita saman firman paikkoja ovat mm. Pippurimylly ja Kertut).

En ole Cup & Pintissa käynyt kuin pari kertaa oluen-kaksi imaisemassa, pitänee joskus siellä syödäkin jotain. En tiennytkään, että se kuuluu Ravantin ravintoloihin. Kerttu juhli muuten ainakin vielä vähän aikaa sitten 10 v. synttäreitään, kävin pari kertaa vetämässä kympillä hampurilaisbuffan. Se on mielestäni varsin runsas ja maukas kokonaisuus, joka varsinkin tuolla tarjouksella on hyvinkin hintansa veroinen. Ei mulla Kertun (tai Rantakertun) listasapuskoistakaan pahaa sanottavaa ole.

Rantakertussa olen viimeksi käynyt 3.8. Tämän tiedän siitä, että maksu veloitettiin tililtäni vasta tällä viikolla. Pikkuisen ehdin ihmettelemään, kun maksun saajana oli "Ravintola Pippurimylly", jossa en ole vieraillut varmaan kymmeneen vuoteen. Varmistussoitto pankkiin valaisi, että korttitapahtuma on suoritettu jo elokuussa Rantakertussa.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Törmäsin krapulanälässä vaellessani suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa espoossa ja löysin uuden mestan muuralan risteyksen nesteen huoltsikan kulman naapuripihassa siinä valkosessa piharakennuksessa,mikä on siinä rautian ja honkongin välimaastossa, missä oli Ramin "iso nälkä isot pihvit" kebabmesta ennenvanhaan, nyt on Ramin eläkkeelle jäätyä pari nuorta sälliä ryhtynyt pitämään uutta purilaispaikkaa. Ostaa pamahutin kerroshampparin kokeillakseni makso jotain 4,50 ja olihan siinä tavaraa aika lailla enempi kun missään mäkkärin vastaavassa: Jätkät paisto kaksi paksua pihviä ja teki koko homman alusta asti asiakkaan nenän edessä, lätki kunnolla mausteita ja täytettä ja tuli syötyä maha täyteen, pelkkä juoma apuna. Siis ihan oikeesti semmonen kerrospurilainen, mikä pitäsi olla tuolla rahalla. Sapuska ei myöskään ollut uitettu missään rasvassa vaan oli mukavan mehevä olematta limainen, majoneesia oli vähän mutta salaattia ja oheissärvintä runsaasti.
Hyvä sparraaja kilometrin päässä olevalle mäkkärille ja sen autokaistalle, suosittelen kokeilemaan koska sapuska oli laadukasta käsityötä kuka nyt siitä sattuu ohi nälkänsä kanssa menemään, ymmärsin että hepuilla on muitakin syöttölöitä ketjussa pk-seudulla millä nimellä lienee sitten : X

Äänestin siis joku muu mikä- vaihtoehtoa vaikka joudun kysymään, mitä häh?
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kerttu juhli muuten ainakin vielä vähän aikaa sitten 10 v. synttäreitään, kävin pari kertaa vetämässä kympillä hampurilaisbuffan. Se on mielestäni varsin runsas ja maukas kokonaisuus, joka varsinkin tuolla tarjouksella on hyvinkin hintansa veroinen.

Mikä helvata on hampurilaisbuffa? Jos se on sitä, miltä nimi kuulostaa, niin pitäähän sitä jo heti tällä kaudella kävästä Turussa, vieraspelissä. Jos niitä on vielä jäljellä..
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Onko palstalaisilla kokemusta länsinaapurissa varsin suosituista Max-burgeripaikoista? Tarkoitukseni oli vierailla Haaparannan Maxissa muutama kuukausi sitten, mutta se jäi kokematta sillä kertaa. Pääasiassa kehuja olen siitä ketjusta lukenut ja tarkoitus olisi käväistä, kun seuraavan kerran Ruotsissa vierailen, mutta ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää muiden kokemuksia niistä.
 

Lavis

Jäsen
Onko palstalaisilla kokemusta länsinaapurissa varsin suosituista Max-burgeripaikoista? Tarkoitukseni oli vierailla Haaparannan Maxissa muutama kuukausi sitten, mutta se jäi kokematta sillä kertaa. Pääasiassa kehuja olen siitä ketjusta lukenut ja tarkoitus olisi käväistä, kun seuraavan kerran Ruotsissa vierailen, mutta ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää muiden kokemuksia niistä.

Muutama viikko sitten tuli käytyä ja parhain purilais paikka missä olen syönyt. Otin pippurijuusto-pekoniaterian ja chili & sweet sour dipit ranskalaisille. Ranskalaiset olivat niin hyviä, että dippiä ei välttämättä olisi edes tarvinnut. Hampurilaisessa ei ollut liikaa majoneesia, vaan tuoreita kasviksia kuten punasipulia, tomaattia ja salaatinlehtiä. En muista oliko muita. Pihvit oli grillattu ja maustettu täydellisesti. Myöskin maistuivat 100% lihalta, uskomatonta mutta totta. Mukin uudelleen täyttö esim. Fantalla taisi maksaa 2 kruunua. Oli niin positiivinen kokemus ja makuelämys suoranaisesti, että menisin heti uudelleen ja monesti, jos hieman lähempänä olisi. Ensi kerran saan maistaa tätä loistukkuutta joulukuun lopulla kun on määrä mennä Leville. Niin ja Haaparannan Maxissa kävin. Suosittelen kaikille!
 
Onko palstalaisilla kokemusta länsinaapurissa varsin suosituista Max-burgeripaikoista? Tarkoitukseni oli vierailla Haaparannan Maxissa muutama kuukausi sitten, mutta se jäi kokematta sillä kertaa. Pääasiassa kehuja olen siitä ketjusta lukenut ja tarkoitus olisi käväistä, kun seuraavan kerran Ruotsissa vierailen, mutta ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää muiden kokemuksia niistä.

Mielestäni MAX hakkaa Mäkin ja BK:n mennen tullen. Käyttävät vain ruåtsalaisia raaka-aineita. Ranutkin on erilaisia kuin perus ketjupaikoissa. Tosin Arlandan MAX:ia suosittelen välttämään. Jotenkin ei samalla tasolla muiden ketjun paikkojen kanssa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
MAX on kyllä erinomainen. Tulee nykyisin aina käytyä Tukholman reissuilla hakemassa sieltä krapulamättöä.

Edit: Nyt kun mietin, niin Maxin burgerit muistuttavat jollain tavalla amerikkalaisen Shake Shack -ketjun burgereita paksuine pihveineen ja vähän samanlaisine sämpylöineen. Näistä kahdesta Shake Shack taitaa olla parempi, mutta molemmat huippuhyviä.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikä helvata on hampurilaisbuffa?

Kertun hampparibuffa

Eli kokoa oma hampurilaisesi tarjolla olevista rakennuspalikoista. Rantakertussa on sitten vastaava, mutta ainakin omien muistikuvieni perusteella vielä vähän kattavampi buffet. Tarjolla on siis sämpylöiden ja pihvien lisäksi laaja valikoima hampurilaisen täytteitä, eri kastikkeita jne.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kävin tämän ketjun innostamana pitkästä aikaa Hesellä syömässä mega-aterian. Ranskalaiset oli syvältä perseestä. Paljon huonompia mitä muistelinkaan, mauttomia lötköjä. Hampurilainen oli sen sijaan ihan jees.
 

Tuamas

Jäsen
Keräsin tuohon ne kysymyksesi joihin vastaus on EI. Pääasia lienee kuitenkin se, että mäkkärin ruoka maistuu järjestään paskalta, poislukien El Maco. Noin yleisesti ottaen Macin hampurilaisia keinotekoisemmalta ei ole edes mahdollista maistua.

Paitsi että ensimmäinen vastaushan on ihan täyttä skeidaa, Hesen ranskalaiset nimenomaan sisältävät järkyttävän määrän ylimääräisiä aineita perunan lisäksi, jonka vuoksi ne ovat mauttomia lötköjä jotka muuttuvat vartissa syömäkelvottomiksi.

Edit.
Itseasiassa myös ranskalaisten kokoon liittyvä vastauksesi on skeidaa.

Normaalit ranskalaiset McDonalds 114 g vs. Hesburger 90 g.
Isot ranskalaiset Mcdonalds 161 g vs Hesburger 130 g.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paitsi että ensimmäinen vastaushan on ihan täyttä skeidaa, Hesen ranskalaiset nimenomaan sisältävät järkyttävän määrän ylimääräisiä aineita perunan lisäksi, jonka vuoksi ne ovat mauttomia lötköjä jotka muuttuvat vartissa syömäkelvottomiksi
Piti käydä oikein tarkistamassa mitä niissä Hesen ranskalaisissa perunoissa on. Onhan niissä mm riisiä, maissia ja kumia! Onhan tuo aika hupaisaa. Sen ymmärtäisi, jos Hesen ranskikset olisi jotenkin erityisen hyviä, mutta kun ne on kamalia ja siitä vallitsee jopa turkulaisten keskuudessa jonkunlainen konsensus. Ranskikset, miten ne voi noin ryssiä.
 
Täytyy toivoa, etteivät nämä suitsutusta keränneet MAX ja Shake Shack rantaudu Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle, koska sen jälkeen ne eivät olisi enää yhtään niin ylivoimaisia Mäkkäriin ja BK:hon verrattuna kuin nykyään. Jälkimmäisen kohdalla onneksi tuskin on pelkoa Suomeen tulosta.
 

Baldrick

Jäsen
Kyllähän se Mäkkäri nyt vaan on parahin kaikista. BK:lle rispektit kanahamppareista ja överilihaburgereista, joista tulee aina vähän paha olo, mutta ajatus on kaunis. Ranskalaiset BK:ssa kuitenkin ihan perseestä, kuten on koko asiakaspalvelusysteemikin. Ronald McDonald tarjoaa sujuvaa asiakaspalvelua, hyvät ranskalaiset ja keskiverrosti parhaat purilaiset. Myös legendastatuksen ansaitseva BigMac on vain perkeleen hyvä hamppari. Teambox kolmella valkosipulidipillä vie myös kielen mennessään. Muut mestat ovat olleet sitä sun tätä, mutta tottakai jenkkiläisiä ketjuja on vielä kokeilematta, kun ei sielläpäin ole tullut käytyä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No kuule, olen äänestänyt lompakollani ja jaloillani jo parikymmentä vuotta. Eli viestisi on ymmärretty.

Niinpä niin. Ottaisin kyllä mielelläni Hesen voitot taskuun ennemin kuin Mäkkärin. Siis täällä meidän maassa.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Oulussa Kauppuri5 lienee parhaasta päästä, ellei paras. Sanoisin kuitenkin että hieman yliarvostettu.

Mättöpaikoista paljon kehutun Järvigrillin taso on romahtanut parissa vuodessa. Ei eroa mielestäni nykyään mitenkään vertaisryhmässään. Sen sijaan nostan esille Kaijon Kipsan, jonka taso on noussut omistajanvahdoksen jälkeen uudelle tasolle. Mielestäni paras Pohjois-Oulun snägäri. Joen eteläpuolen snägäreistä itselläni ei ole juurikaan kokemuksia.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Niinpä niin. Ottaisin kyllä mielelläni Hesen voitot taskuun ennemin kuin Mäkkärin. Siis täällä meidän maassa.

Tällaiselle lapselliselle linjalle lähdettäessä voidaan miettiä, että kumpi nyt oikeasti pyörii paremmin, kun katsellaan lukuja. McDonalds teki 2012 Suomessa 83 ravintolalla 163,9 miljoonan euron verottoman myynnin ja Hesburger 278 ravintolalla vuonna 2013 205 miljoonan euron verollisen myynnin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tällaiselle lapselliselle linjalle lähdettäessä voidaan miettiä, että kumpi nyt oikeasti pyörii paremmin, kun katsellaan lukuja. McDonalds teki 2012 Suomessa 83 ravintolalla 163,9 miljoonan euron verottoman myynnin ja Hesburger 278 ravintolalla vuonna 2013 205 miljoonan euron verollisen myynnin.

Lapsellisuudesta huolimatta ottaisin siltikin voitot Hesen taskusta edelleen. Miksi muuten vuosi eroa näiden firmojen tilastoilla ja mikä on se todellinen voitto näden yritysten kesken täällä kotimaassa?
 

Tuamas

Jäsen
Lapsellisuudesta huolimatta ottaisin siltikin voitot Hesen taskusta edelleen. Miksi muuten vuosi eroa näiden firmojen tilastoilla ja mikä on se todellinen voitto näden yritysten kesken täällä kotimaassa?

McDonaldsin verosuunnittelun vuoksi vertailukelpoisen tuloksen saaminen on käytännössä mahdotonta. Mahdolliset voitot siirretään kevyemmän verotuksen maihin.

Tokihan kyseessä on vain emo, kun suurin osa ravintoloista on itsenäisiä yrittäjiä franchise-pohjalta.
Ehkä mielekkäin vertailu syntyisi kun vertailisi kahta vertailukelpoista ravintolaa ja niiden taustayhtiöiden tulosta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
McDonaldsin verosuunnittelun vuoksi vertailukelpoisen tuloksen saaminen on käytännössä mahdotonta. Mahdolliset voitot siirretään kevyemmän verotuksen maihin.

No tässähän se tuli. Olisin mielellään kuullut saman henkilöltä, joka lapselliseksi kutsui toteamustani. Hesen voitot edeleen ottaisin taskuuni ja sentään kotimainen, hyvin menestyvä yritys. Tämä unohtuu monilta helpolla koska pulju antaa kasvot Turulle. Aivan liikaa stressiä monille. Tosin olen lähimmän vuoden aikana itse käynyt enemän Mäkkärissä kuin Hesellä. Asian olen kai esille aikaisemmin tuonutkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös