Suurimmassa osassa ravintolahampurilaisistakin on paljon huonompi hinta-laatusuhde kuin Mäkkärissä.
Niin ja myös jos vertaa vaikka niihin Mäkkärin kausihampurilaisiin, tai oikeastaan mihin tahansa isompaan. Hieman vaan on toisen mallinen purilainen. Jos jossakin on jotain erikoista niin Mäkkärin tehdessä vastaavan hinta olisi varmasti paljon edullisempi. Ja harvassa keittiössä on yhtä tiukat laatustandardit kun niitä juttuja on kuullut.Tämä on täysin totta. Miksi mennä ravintolaan ostamaan hampurilainen ja hinta 15-20€, sieltä saa yleensä muutakin paljon järkevämpää ja mäkkäristä saa rahoille erinomaista vastinetta 1 ja 2 eurolla jos on esimerkiksi kiire ja huikoo.
Tämä on täysin totta. Miksi mennä ravintolaan ostamaan hampurilainen ja hinta 15-20€, sieltä saa yleensä muutakin paljon järkevämpää ja mäkkäristä saa rahoille erinomaista vastinetta 1 ja 2 eurolla jos on esimerkiksi kiire ja huikoo.
_
Niin ja myös jos vertaa vaikka niihin Mäkkärin kausihampurilaisiin, tai oikeastaan mihin tahansa isompaan. Hieman vaan on toisen mallinen purilainen. Jos jossakin on jotain erikoista niin Mäkkärin tehdessä vastaavan hinta olisi varmasti paljon edullisempi. Ja harvassa keittiössä on yhtä tiukat laatustandardit kun niitä juttuja on kuullut.
Se on vaan niin kiva kehua että käy jossain kalliimmassa...
Makuasioita, itse en juurikaan ostele enään ravintolaburgereita, löytyy aina jotain muuta listalta. Ehkä kärjistin tosiaan hölmösti, itsekin olen syönyt joskus ravintolaburgereita ja ihan maun vuoksi mutta ajatus oli enemmänkin tuossa hinnassa suhteessa siihen halpaan pikaruokahampurilaiseen(1 tai 2 euroa) mikä monelle on se hampurilainen, vaikka olisikin kuinka surkea ja hätäisesti tehty. En ainakaan itse muista 20-30 vuoden takaa kun snadina kävi perheen kanssa ravintolassa että siellä olisi ollut ravintolahampurilaisia, silloin hampurilaisen sai pystygrillistä, mcdonaldsista, carrolsista, tai clockista.Siksi että tykkää hyvästä hampurilaisesta? Laadukkaasti tehty burgeri on pirun hyvää, enkä näe miksi se olisi yhtään vähemmän järkevä, kuin joku toinen annos ravintolassa. Mäkin ja Hesen mätöt on aivan eri kategoriassa, ne on pikaruokaa, eikä niillä ole mitään tekemistä oikeasti hyvin tehdyn hampurilaisen kanssa.
Harva varmaan himassa niitä Hesen majoneeseja ja kastikkeita käyttäisi.
Well beefin pihvejä käyttävät myös todella monet hampurilaispaikat ja ravintolat.Mulla taas on käsitys, että ihmiset jotka muutenkin Hesellä käyvät syömässä, voisivat käyttää näitä majoja myös kotona.
Jos väsää burgereita kotona ja haluaa valmispihvin niin hyvä vaihtoehto on Well Beef kaupan pakastealtaasta. Bueno kokolihapihvi.
Tähän kohtaan kulminoituu oma suhtautumiseni Heseen. Olen opiskeluaikoina vetänyt överit tuosta majoneesista enkä voi nykyisin sietää sitä kuin harvoin ja pieninä annoksina (!). Muutenhan nuo ovat samaa mättöä kuin mikä tahansa muukin brändi. Hiukan etikkaisempi majo ja huomattavasti maltillisemmin annosteltuna, voisin ihan hyvin käydä Hesellä. Hiukan kuin mopolla ajo siis. Kivaa puuhaa, kunhan kukaan ei näe.Mulla taas on käsitys, että ihmiset jotka muutenkin Hesellä käyvät syömässä, voisivat käyttää näitä majoja myös kotona.
Word. Enemmän luotan Mäkin ammattilaisten labroissaan rakentamiin harkittuihin kokonaisuuksiin joissa sipulisilput ja majoneesit mitataan gramman tarkkuudella, kuin oululaisen mättögrillin Elinaan. Ei paskasta kultaa saa mutta ilman ajatusta saa kyllä senkin pilattua.Jos minulta kysytään, 300 g lihaa on tuplasti normaalin ihmisen annos yhdellä aterialla, olettaen että ruokaympyrää edes yritetään täyttää jollain mielekkäällä purtavalla. Ja siihen sitten vielä melkein puoli kiloa muuta paskaa, alkaen höttösämpylästä. Enkä koe muutenkaan mielekkääksi lähteä Ouluun asti syömään ylipainoista hampurilaista, ranskalaiset jätän aina muutenkin tilaamatta. Pikaruoka on pikaruokaa. Ei se siitä muutu superfoodiksi, vaikka sen olisi vääntänyt Paavi luomuraaka-aineista.
Kerrankin voin olla samaa mieltä kanssasi. Hesen majoneesiksi kutsuttu lima on kauheaa ektoplasmaa, enkä ymmärrä miten joku viitsii siitä maksaa centtiäkään. Jos Hesen majoneesi on syy siihen, miksi kyseinen kippola on maan suosituin pikaruokapaikka, niin ihmettelen maamme suurta makuvammaisten määrää.Sen Hesen majoneesin kehumistakaan mä en oikein ymmärrä. Mä oon tässä parin viikon sisällä ostanut muutamankin majoneesipurkin kun cittareissa on päiväyksen takia saanut eurolla, ja noi kaikki on järjestäen parempia. Harva varmaan himassa niitä Hesen majoneeseja ja kastikkeita käyttäisi.
En minä luota yhtään kehenkään, mitä syöttölöihin tulee. Mäkkärissä käyn satunnaisesti, koska a) niitä on lähellä b) se ei ole Hese c) hinta on kohtuullinen d) maku ei ole luotaantyöntävä e) hampurilaiset eivät tihku rasvaa, kuten Jaskan grillillä lauantai-yönä kahden aikaan, kun se tuntui hyvältä idealta kuuden tuopin jälkeen f) vaatteet eivät haise ruokailun jälkeen uppokeittimen rasvalle ja g) ei ole muutakaan houkuttelevaa vaihtoehtoa.Word. Enemmän luotan Mäkin ammattilaisten labroissaan rakentamiin harkittuihin kokonaisuuksiin joissa sipulisilput ja majoneesit mitataan gramman tarkkuudella, kuin oululaisen mättögrillin Elinaan. Ei paskasta kultaa saa mutta ilman ajatusta saa kyllä senkin pilattua.
Noh, jos Bic Mac -ateria sisältää 1200 kcal, vuorokaudessa tulee syötyä 2 600 kcal, ja mäkissä käytyä kerran kahdessa viikossa, niin silloin 3,3% ravinnon energiasta koostuu tästä "epäterveellisestä" mäkkisafkasta. Jos kerran viikossa, niin 6,6 %. Ellei sitten satu olemaaan joku huippu bodari/fitnesskisaaja tai raakaravinnolla ja superfoodeilla elävä feng shui hippi, tai oikeasti elätä itseään tällä mäkkiravinnolla käymällä pari-kolme kertaa viikossa tai enemmän, niin kaikkeen muuhun ravintoon nähden mokoma bikmäkki isoine ranskalaisineen ja sokerilimsoineen ei heilauta kehonkoostumusta tai terveyttä sitten yhtään mihinkään, etenkään kun sen hampurilaisen terveellisyys on varsin ok tasolla ja lähes vakio! Sen terveellisyyttä ei voi juuri kohottaa muutoin kuin vaihtamalla kokonaan puhdistetusta vehnästä leivottu sämpylä sellaiseen jossa ainoastaan suurin osa jauhosta on puhdistettua vehnää. Liha on aina lihaa suht samalla koostumuksella huolimatta siitä kauan se on ollut pakastimessa, eikä lusikallinen tai vaikka muutamakin kasviöljyä, ketsuppia, perunasta puhumattakaan, mitenkään järisyttävän epäterveellistä ole. Lainaamani tekstinpätkäsi edustaa täydellisesti inhoamaani reduktionistista terveysajattelua, jossa tartutaan epäolennaisiin pikkuseikkoihin merkittävien suurten linjojen sijaan.Hampparipaikoissa eniten ärsyttää tällähetkellä se, että minkään niistä makuelämys ei voita itsessäni sen epäterveellisyyden tuomaa vitutusta. Okei, ranskalaiset ovat aina enemmän tai vähemmän epäterveellisiä, mutta hampurilaisen ei todellakaan tarvitsisi olla.
Jos Hesen majoneesi on syy siihen, miksi kyseinen kippola on maan suosituin pikaruokapaikka, niin ihmettelen maamme suurta makuvammaisten määrää.
Mitäkö sitten tähän täydelliseen hamppariini tulisi?
Laadukas sämpylä.
2x 100g oikeasti laadukasta lihapihviä (medium)
Siipale tomaattia
Siipale punasipulia
Pari hyvää maustekurkku siipaletta
Hyvin rapeaksi paistettua pekonia
Pari tsiipaletta hyvää cheddaria
Hyvää ketsuppia
Ei se niin vaikeeta ole hei!
Mä oon aina pitänyt hiukan etikkaisesta majoneesista. Ja varsinkin burgerin se kruunaa hienosti. Mutta kerro silti tässä tai kokkiketjussa, että millä sitä kannattaa yrittää korvata. Teen yleensä itse majoneesini ja vinkit ovat aina tervetulleita.Hyvää majoneesia pystyy tekemään vaivattomasti ilman etikkaakin. Pitää vaan tietää millä korvaa tämän.
En pitäisi jenkkejä minkään hyvän maun lähettiläinä. Nehän friteeraavat voitakin, tarjoavat varmaan Hesen limaa sen kanssa.Jenkit ne vasta makuvammaisia ovat kun haluavat Heseketjun sinne. Ja juuri yhtenä syynä majo.
En pitäisi jenkkejä minkään hyvän maun lähettiläinä. Nehän friteeraavat voitakin, tarjoavat varmaan Hesen limaa sen kanssa.
Ovatko hesen majoneesin määrästä valittavat kokeilleet pyytää sitä majoa vähemmän. Tämä siis muuten mitenkään heseä puolustamatta. Valitsen itse mäkin mieluummin.
Hesellä on käytössä majopistoolit eli sama määrä tulee tavaraa per hamppari. Ihmettelen sitä, että tätä "liikaa majoa"- juttua tulee vieläkin. Ehkäpä tuo joitain häiritsee mutta liiketoimintaa näemmä ei. Jos reklamaatioita tulisi liikaa suhteessa myyntiin niin takuulla reagoisivat. Ei Hesessä kuitenkaan mitään puuhastelijoita ole päättämässä asioista.
Pettter nyt valittaa milloin mistäkin keikkuvista pöydistä lähtien mutta massat määräävät liikevaihdon. Tosin Mäkkärin maine on ihan vitun paljon nolompi kuin kotimaisen Hesen. Jenksissä pakkosyötetään nuoria lapsia kouluissa Mäkin safkoilla. Moraalisesti ihan vitun hienoa kun verrataan Hesen tarjottimiin tai keikkuviin pöytiin:)
Ronald pelle se vasta hauska onkin...ainoa plussa tämän pellen nimissä tehtyihin toimiin onkin Donaldsin tukikoti tms Helsingissä. Nostan hattua.
Mihin tällainen mun korvaani hieman oudolta kuulostava väite perustuu, vai onkohan tarkoitus vaan vittuilla tai provoilla. Turun suunnalla kyllä kuulemma suositaan Heseä paljon enemmän kuin muualla...Tosin Mäkkärin maine on ihan vitun paljon nolompi kuin kotimaisen Hesen.