Paistinpannu-ketju

  • 44 635
  • 181

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensinnäkään ei ole huono, vaan vain selkeästi heikompi kuin alumiini ja kupari, jotka taas ovat muilta paisto-ominaisuuksiltaan heikompia. Valuraudan ja hiiliteräksen lämmönjohtavuus on lähes täysin samaa luokkaa, ja esim. rosterin valurauta pesee mennen ja tullen.

Toisekseen, tuo ongelma, jota kuvaat, liittyy eniten väärien liesityyppien (vääränlaiseen) käyttöön. Kuten tuossa linkkaamassasi jutussakin sanotaan, valurautapannu ei lämpene tasaisesti kaasuliedellä tai liian pienikokoisella hellalla. Tämä ei liene yllätys kenellekään, mutta ei myöskään liity mitenkään siihen, miten tasaisesti valurautapannu lämpenee, jos sen lämmittää oikein. Voihan hiiliteräspannunkin laittaa induktioliedelle ja ihmetellä miksi kananmuna kypsyy täysteholla hitaasti. Ts. isolla hellalla tuollaista epätasaisuusongelmaa ei ole ollenkaan, ja tämä todellakin on valuraudan yksi parhaita puolia.

Tottahan toki mikä tahansa lämpeää tasaisesti jos hitaasti lämmitetään uunissa pitkän aikaa. Rosteri itsessään johtaa lämpöä todella huonosti ja siten sekin lämpeää epätasaisesti mutta kun pannuista puhutaan, tämä riippuu ihan niistä alumiinikerroksista jotka siellä välissä ovat juuri tästä syystä. Eli hyvä rosteripannu pesee lämmön tasaisessa jakautumisessa valuraudan kyllä. Kalleimmissahan voi olla vaikka kuparia ohuiden teräskerrosten välissä, ja sellainen pannu jakaa lämmön aivan heittämällä tasaisemmin kuin valurauta.

Valurautapannuthan ovat sinällään loistokapineita, ei niin mitään niitä vastaan!



 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Hakusessa hiiliteräswok. Jotain pannuista tiedän mutta ns kunnollista wok- pannua ei talosta löydy. Jotain suosituksia tai jotain mitä pitäisi välttää? Tasapohjainen koska kaasua ei pääse käyttämään, induktiotaso löytyy.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hakusessa hiiliteräswok. Jotain pannuista tiedän mutta ns kunnollista wok- pannua ei talosta löydy. Jotain suosituksia tai jotain mitä pitäisi välttää? Tasapohjainen koska kaasua ei pääse käyttämään, induktiotaso löytyy.
Noissa hiiliteräksisissä wokeissa on nähdäkseni kaikissa vähän se ongelma, että ovat aika kevyitä ja siksi rimpuloita. Mulla oli Lacorin 32-senttinen hiiliteräswokki, mutta se ainakin menetti lämpönsä heti kun kokattavaa massaa laittoi vähänkään enemmän. Kyllästyin tuohon ja heitin koko roskan menemään.

Nykyisin wokkaan viikottain tällä:

Tuon ainoa huono puoli on koko. Kahdelle pystyy tekemään annokset kerralla, mutta koko perheelle ei. Silti, tuo pysyy hienosti kuumana myös reunoilta, käsittely on intuitiivista ja metallisia työvälineitä voi käyttää. Nypytetystä pohjasta erityisplussaa; mikään, edes galangal tai inkivääripyre ei ole tarttunut pohjaan kiinni. Eli tuota suosittelen.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Noissa hiiliteräksisissä wokeissa on nähdäkseni kaikissa vähän se ongelma, että ovat aika kevyitä ja siksi rimpuloita. Mulla oli Lacorin 32-senttinen hiiliteräswokki, mutta se ainakin menetti lämpönsä heti kun kokattavaa massaa laittoi vähänkään enemmän. Kyllästyin tuohon ja heitin koko roskan menemään.

Nykyisin wokkaan viikottain tällä:

Tuon ainoa huono puoli on koko. Kahdelle pystyy tekemään annokset kerralla, mutta koko perheelle ei. Silti, tuo pysyy hienosti kuumana myös reunoilta, käsittely on intuitiivista ja metallisia työvälineitä voi käyttää. Nypytetystä pohjasta erityisplussaa; mikään, edes galangal tai inkivääripyre ei ole tarttunut pohjaan kiinni. Eli tuota suosittelen.
Ok, kiitos. Täytyy tutkia ja miettiä vielä. Koskaan en ole saanut pinnoitettua pannua kestämään mutta ehkä niissä on tapahtunut kehitystä vuosien varrella. Laitan vahvaan harkintaan tämän.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ok, kiitos. Täytyy tutkia ja miettiä vielä. Koskaan en ole saanut pinnoitettua pannua kestämään mutta ehkä niissä on tapahtunut kehitystä vuosien varrella. Laitan vahvaan harkintaan tämän.
Juu, nuo keraamiset pinnoitteet, jollaista tuossakin on käytetty, ovat huomattavasti perinteisiä pinnoitteita kestävämpiä. Joku teflonhan menee naarmuille ihan varmuuden vuoksi jos se joutuu edes samaan huoneeseen metallisen työvälineen kanssa, mutta esim. tuossa wokissa ei ole minkään näköistä merkkiä siitä, että käytän sen kanssa metallista kauhaa, lastaa ja atuloita.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Pannuvelhojen apua kaivataan. Olen päättänyt uusia kerralla kaikki kolme pannua omaan keittiööni. Pienempi perus pannu, isompi vastaava ja isompi wokki/kasari. Pannuilta odotan ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä ja pitkää ikää. Ruokaan tulee panostettua, mutta pannujen suhteen en ole mikään hifistelijä. En myöskään niistä paljoa ymmärrä. Hyvä ja tasainen lämpö, sekä tarttumaton pinta kaiketi ne tärkeimmät kriteerit. Hintaluokka saisi olla jossain 100e per pannu, jos tuolla rahalla jotain hyvää saa. Oma kykyni osata valita hyvä pannu tuntuu olevan onneton. Vanhat melko edukkaat pannut palveli hyvin, mutta ajattelin että voisi olla aika siirtyä hiiliteräkseen. Fiskarsin pinnoitettu hiiliteräspannuun taas tuntuu tarttuvan melko helpostikin kiinni, lienee käyttäjästä vika. Pitkäikäiset pannut olisi kuitenkin hakusessa, mutta ensimmäinen kokeilu jätti nyt kyllä karvaan maun.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen päättänyt uusia kerralla kaikki kolme pannua omaan keittiööni.
Jos sulla on kolme paistinpannua, suosittelen kolmea erilaista peruspannua, jotta saat katettua mahdollisimman pitkälti erilaisia tarpeita. Itselläni on tällä hetkellä nopeasti mietittynä ainakin 13 paistinpannua, joten on ollut mahdollista hommata spesifimpiin tarkoituksiin erilaisia pannuja. Tässä mietteitä.

Pannuilta odotan ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä ja pitkää ikää.
Tämä kriteeripari sulkee mielestäni pois mainitsemasi hiiliteräksen. Hiiliteräksen paras puoli on se polymerisoituneen rasvan ja hiilen muodostama tarttumaton pinta. Se taas vaatii paljon aikaa ja vielä enemmän kärsivällisyyttä onnistuakseen, jonkin verran osaamista myös. Niinpä tuo pitkä ikä kannattaa hakea toista kautta.

Jos budjetti on kerran 300 euroa, niin varmasti saa pitkäikäistä ja laadukasta tavaraa.

Pienempi perus pannu

Kuten tuossa aiemmin mainitsin, käytän itse tämän sarjan wokkipannua ja olen siitä täysin vaikuttunut ja vakuuttunut. Prässättyä rautaa, joka kuumenee hyvin ja tasaisesti, pitää lämpönsä, kestää keraamisen pinnoitteensa takia metallisia työvälineitä, ja hunajakennonypytyksen takia pohjaan polttaminen on helppo välttää. Vähän tuollainen kuppimainen muoto tarkoittaa, että tällä pannulla voi tehdä hyvin kastikkeita perus paistamisen ja paahtamisen lisäksi. Nesteen haihtumista on helpompi kontrolloida jne. Miinuksena mainittakoon, että uuniin tätä ei voi laittaa.

50e

isompi vastaava

Tähän en voi olla suosittelematta tuota juuri saamaani 28-senttistä Heirolin Steelsafea. Ihan uskomaton pannu. Tein tänään sillä jauhotettuja kuhafileitä, ja tuo intuitiivisuus on jotenkin ihanaa. Tuli aika täydellinen lopputulos vaikka itse sanonkin. Kestää uunia poikkeuksellisen isoissa lämpötiloissa, viiden vuoden takuu, pinnoite kestää metallivälineet jnejnejne. Ja kuten tuo edellinenkin, mahtavan muotoinen reunoiltaan ja kahva hyvässä kulmassa pannuun nähden, mikä helpottaa käsittelyä.

150e

isompi wokki/kasari

Tämä kestää loppuelämäsi ja seuraavalla käyttäjällä todennäköisesti vielä saman verran. Tämä on ruostumatonta terästä eikä pinnoitetta ole, mutta käyttötarkoituskin on eri kuin noilla kahdella muulla pannulla. Hellasta voi huoletta vääntää paljon vähemmän tehoa kun tällä kokkaa, niin mikään ei pala pohjaan. Ja vaikka palaisikin, tätä pannua ei sillä saa pilalle, vaan pohja on aina mahdollista puhdistaa takaisin entiselleen. Itselläni on ollut tämä käytössä muistaakseni vuodesta 2014, eikä mitään jälkiä ole tullut, vaikka viikoittain tätä käytän (ja pari aika rajua pohjaan palamista on tullut). Mahtava hauduttamiseen, lisukkeisiin, uppopaistamiseen yms. mutta kananmunat ja pihvit jätetään muiden pannujen kestettäviksi. Kestää uunin, kaikki työvälineet ja tiskikoneen. Yksi markkinoiden laadukkaimmista kasareista, se on varmaa! Suosittelen ostamaan samalla kannen, niitä myydään esim. tuolla Mariuksessa.

80e

Taatusti pääset noilla kolmella aika pirun pitkälle.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jos sulla on kolme paistinpannua, suosittelen kolmea erilaista peruspannua, jotta saat katettua mahdollisimman pitkälti erilaisia tarpeita. Itselläni on tällä hetkellä nopeasti mietittynä ainakin 13 paistinpannua, joten on ollut mahdollista hommata spesifimpiin tarkoituksiin erilaisia pannuja. Tässä mietteitä.


Tämä kriteeripari sulkee mielestäni pois mainitsemasi hiiliteräksen. Hiiliteräksen paras puoli on se polymerisoituneen rasvan ja hiilen muodostama tarttumaton pinta. Se taas vaatii paljon aikaa ja vielä enemmän kärsivällisyyttä onnistuakseen, jonkin verran osaamista myös. Niinpä tuo pitkä ikä kannattaa hakea toista kautta.

Jos budjetti on kerran 300 euroa, niin varmasti saa pitkäikäistä ja laadukasta tavaraa.



Kuten tuossa aiemmin mainitsin, käytän itse tämän sarjan wokkipannua ja olen siitä täysin vaikuttunut ja vakuuttunut. Prässättyä rautaa, joka kuumenee hyvin ja tasaisesti, pitää lämpönsä, kestää keraamisen pinnoitteensa takia metallisia työvälineitä, ja hunajakennonypytyksen takia pohjaan polttaminen on helppo välttää. Vähän tuollainen kuppimainen muoto tarkoittaa, että tällä pannulla voi tehdä hyvin kastikkeita perus paistamisen ja paahtamisen lisäksi. Nesteen haihtumista on helpompi kontrolloida jne. Miinuksena mainittakoon, että uuniin tätä ei voi laittaa.

50e



Tähän en voi olla suosittelematta tuota juuri saamaani 28-senttistä Heirolin Steelsafea. Ihan uskomaton pannu. Tein tänään sillä jauhotettuja kuhafileitä, ja tuo intuitiivisuus on jotenkin ihanaa. Tuli aika täydellinen lopputulos vaikka itse sanonkin. Kestää uunia poikkeuksellisen isoissa lämpötiloissa, viiden vuoden takuu, pinnoite kestää metallivälineet jnejnejne. Ja kuten tuo edellinenkin, mahtavan muotoinen reunoiltaan ja kahva hyvässä kulmassa pannuun nähden, mikä helpottaa käsittelyä.

150e



Tämä kestää loppuelämäsi ja seuraavalla käyttäjällä todennäköisesti vielä saman verran. Tämä on ruostumatonta terästä eikä pinnoitetta ole, mutta käyttötarkoituskin on eri kuin noilla kahdella muulla pannulla. Hellasta voi huoletta vääntää paljon vähemmän tehoa kun tällä kokkaa, niin mikään ei pala pohjaan. Ja vaikka palaisikin, tätä pannua ei sillä saa pilalle, vaan pohja on aina mahdollista puhdistaa takaisin entiselleen. Itselläni on ollut tämä käytössä muistaakseni vuodesta 2014, eikä mitään jälkiä ole tullut, vaikka viikoittain tätä käytän (ja pari aika rajua pohjaan palamista on tullut). Mahtava hauduttamiseen, lisukkeisiin, uppopaistamiseen yms. mutta kananmunat ja pihvit jätetään muiden pannujen kestettäviksi. Kestää uunin, kaikki työvälineet ja tiskikoneen. Yksi markkinoiden laadukkaimmista kasareista, se on varmaa! Suosittelen ostamaan samalla kannen, niitä myydään esim. tuolla Mariuksessa.

80e

Taatusti pääset noilla kolmella aika pirun pitkälle.
Kiitos paljon vaivannäöstäsi. Täytyy laittaa nuo harkintaan. Varsinkin nuo Bergnerit miellytti kyllä omaa silmääni. Tietysti ulkonäkö ei ole pannussa se mitä pitäisi ensimmäisenä miettiä.
 

Jeffrey

Jäsen
tuo intuitiivisuus on jotenkin ihanaa.

En tiedä tarkoitetaanko me intuitiivisuudella samaa, mutta juuri tähän ihastuin pannussa itsekin. Omalla kohdalla tuon pannun hyöty oli suurempi kuin varsinainen pannu, se nimittäin opetti itselleni valtavasti paistamisesta - lämmönsäädöstä yms. Toki harjoittelu on paljon mielekkäämpää tällaisella pannulla jossa esimerkiksi lihanpaistossa keittämisen ja käryämisen välissä on useita lämpötiloja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä tarkoitetaanko me intuitiivisuudella samaa, mutta juuri tähän ihastuin pannussa itsekin. Omalla kohdalla tuon pannun hyöty oli suurempi kuin varsinainen pannu, se nimittäin opetti itselleni valtavasti paistamisesta - lämmönsäädöstä yms. Toki harjoittelu on paljon mielekkäämpää tällaisella pannulla jossa esimerkiksi lihanpaistossa keittämisen ja käryämisen välissä on useita lämpötiloja.
Mun kohdalla tämän voisi tiivistää sanomalla, että kaikki toimii juuri kuten olettaa ja toivoo. Tuntuu, ettei tarvitse edes miettiä, kun kaikki vain tapahtuu oikein. Ja siis ihan pieniä asioita, kuten jauhelihan ruskistaminen kuumalla lämmöllä ilman pelkoa kärtsäämisestä tai sipulin kuullottaminen minimirasvalla jne.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä on kyllä hyvä ketju, ja täynnä perusteltuja mielipiteitä. Olen itse pohtinut uuden paistinpannun hankintaa, ja tätä ketjua lukemalla olen yrittänyt muodostaa käsitystä siitä, mikä pannu kannattaisi hankkia.

Pihvejä ei meillä paisteta käytännössä koskaan. Valurautapannulle ei ole siis oikein käyttöä. Ja tästä hyvänä osoituksena se, että kaksi lahjaksi saatua sellaista ovat olleet vuosia käytännössä kaapin pohjalla.

Kananmunaa paistetaan harvoin. Sitä varten on ihan hyväkuntoinen pieni pinnoitettu pannu. Sillä pärjää. Lettuja paistetaan ehkä kerran kesässä, ja se tehdään ulkona Muurikan kesäkeittiöllä. Jos joskus innostuisi tekemään lettuja sisällä, niin ne voisi tehdä noilla valurautapannuilla.

Tyypillisesti kokkaamme kotosalla kastikkeita ja patoja. Niihin tulee välillä punaista lihaa, välillä kamaa, välillä jotain kasvisproteiinia. Ja aina vihanneksia. Liemi voi olla vaikka maito- tai tomaattikastikepohjaista. Kalaa emme valmista, kun olen allergikko.

Tähän asti pinnoitettu suhteellisen laadukas Hackmanin pannu on toiminut hyvin. Mutta tuntuu siltä, että noissa tulee kuitenkin parin vuoden päästä käyttöikä vastaan, vaikka kuinka yrittäisi olla varovainen.

Olenko ymmärtänyt oikein, että teräspannu (ei hiiliteräs) saattaisi olla paras vaihtoehto tilalle? Tuo yllä esitetty OPA Kitchen -paistokasari vaikutti äkkiseltään aika kiinnostavalta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olenko ymmärtänyt oikein, että teräspannu (ei hiiliteräs) saattaisi olla paras vaihtoehto tilalle? Tuo yllä esitetty OPA Kitchen -paistokasari vaikutti äkkiseltään aika kiinnostavalta.
Kastikkeisiin oivallinen, patoihin ei, ainakin sikäli mikäli teet kuten minä, eli ruskistat lihat ensin. Tuollainen rosteripinta kun ei ole se ideaalein proteiinin ruskistamista ajatellen - maillardin sijasta lihaan tulee helposti nokeentunut kärähtänyt pinta. Sen saa toki pannun pinnasta pois, mutta yhtä kaikki lihan pintaan on hankalampi saada haluttua efektiä/makua. Toisaalta pataruokia varten kannattaa varmistua siitä, että hankittavan kasarin tilavuus riittää. Tähtäisin vähintään 28-senttiseen ja korkealaitaiseen pannuun.

Joku tällainen voisi toimia:

(Ei ole kokemusta kyseisestä tuotteesta, mutta tuo siis esimerkkinä sellaisesta, joka voisi toimia tarpeeseesi).
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kastikkeisiin oivallinen, patoihin ei, ainakin sikäli mikäli teet kuten minä, eli ruskistat lihat ensin. Tuollainen rosteripinta kun ei ole se ideaalein proteiinin ruskistamista ajatellen - maillardin sijasta lihaan tulee helposti nokeentunut kärähtänyt pinta.

Kiitokset! Tarkennetaan sen verran, että puhuin epähuomiossa hieman epätarkasti käyttäen meidän talouden arkikielen termejä. Meillä "pata" viittaa oikeastaan tyypillisemmin kastikkeeseen, jossa on hieman enemmän nestettä, ja johon lisätään sitten joskus lopuksi vaikka pasta tai riisi sekaan. Kriittisissä kohdissa eroa kastikkeen valmistukseen ei ole.

Sellaista perinteistä pataa tehtäisiin sitten uunissa keraamisessa astiassa, jollainen on hyvinkin ajanut asiansa jo useamman vuoden. Jos lihoja ruskistaa siihen, niin sitten melkeinpä ottaisin valurautapannun kaapin perukoilta käyttöön. Mutta tuollaisia ruokia tulee tehtyä ehkä kerran vuodessa tai jopa harvemmin.

Tällä tarkennuksella pinnoittamaton rosteripannu on varmaan enemmän uhkaava mahdollisuus kuin mahdollinen uhka?
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällä tarkennuksella pinnoittamaton rosteripannu on varmaan enemmän uhkaava mahdollisuus kuin mahdollinen uhka?
Kyllä. Hyvä selvennys ja tuollaiseen käyttöön pinnoittamaton rosterikasari on ehdottomasti oikein hyvä valinta. Kannattaa valita riittävän iso ja ostaa myös kansi, jos ei kuulu pakettiin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todennäköisesti tyhmä kysymys, mutta toimiiko nuo Steelsafet ja muut @V-G- :n suosittelemat induktioliedellä?

Oon myös miettinyt paistinpannujen uusimista ja Fiskars/hackman meni boikottiin ennen edellistä uusintaa, kun pannut hajosivat alle 2 vuodessa vaikka mitään metallisia ei niiden kanssa käytetty. Kehtasivat vielä vittuilla omien tutkimustensa jälkeen kuinka terävällä metallilla oli pinnat rikottu.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todennäköisesti tyhmä kysymys, mutta toimiiko nuo Steelsafet ja muut @V-G- :n suosittelemat induktioliedellä?
Steelsafe, Masterpro Odin ja Padernon kasari ainakin sopivat kaikille liesityypeille, siis myös induktiolle. Ei ole tyhmä kysymys, koska välillä noissa on yllärinä etteivät toimikaan induktiolla. Hiiliteräspannuissa tämä lienee yleisintä.


Oon myös miettinyt paistinpannujen uusimista ja Fiskars/hackman meni boikottiin ennen edellistä uusintaa, kun pannut hajosivat alle 2 vuodessa vaikka mitään metallisia ei niiden kanssa käytetty. Kehtasivat vielä vittuilla omien tutkimustensa jälkeen kuinka terävällä metallilla oli pinnat rikottu
Oikein hyvä päätös. Fiskars sopii kirveiden ja saksien merkiksi, pannut ja peltiveitset kannattaa jättää kauppaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kastikkeisiin oivallinen, patoihin ei, ainakin sikäli mikäli teet kuten minä, eli ruskistat lihat ensin. Tuollainen rosteripinta kun ei ole se ideaalein proteiinin ruskistamista ajatellen - maillardin sijasta lihaan tulee helposti nokeentunut kärähtänyt pinta.

Ei ole tarkoitus leikkiä vastarannankiiskeä mutta mihin tämä perustuu? Rosteripannuthan nimenomaan ovat loistavia lihan ruskistamiseen. Niissä kastikepohjaksi helposti syntyvä fondihan on maillard-reaktion tulosta ja rosteripannun "tarttuvuus" auttaa ruskistumisessa.

En siis ollenkaan jättäisi rosteria pois laskuista tuolla perusteella @Sistis


 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole tarkoitus leikkiä vastarannankiiskeä mutta mihin tämä perustuu? Rosteripannuthan nimenomaan ovat loistavia lihan ruskistamiseen. Niissä kastikepohjaksi helposti syntyvä fondihan on maillard-reaktion tulosta ja rosteripannun "tarttuvuus" auttaa ruskistumisessa
Kuten kirjoitin viestissä jota lainasit, liha kärähtää helposti tarttuessaa rosteriin. Tämä on uhkana etenkin, kun ruskistettavaa massaa on paljon ja pannua joudutaan siksi kuumentamaan enemmän. Rosteripannun käyttö vaatii lämmönsäätelyosaamista muutenkin enemmän.

Joku pihvin paistaminen + pannusoosi on asia erikseen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten kirjoitin viestissä jota lainasit, liha kärähtää helposti tarttuessaa rosteriin. Tämä on uhkana etenkin, kun ruskistettavaa massaa on paljon ja pannua joudutaan siksi kuumentamaan enemmän. Rosteripannun käyttö vaatii lämmönsäätelyosaamista muutenkin enemmän.

Joku pihvin paistaminen + pannusoosi on asia erikseen.

Samaa mieltä lämmönsäätelyosaamisesta mutta toisaalta en näe tuota minään suurena ongelmana. Kun muistaa ettei rosteria tarvitse kuumentaa yhtä polttavaksi kuin vaikkapa valurautaa, uskoisin kärähtämisten vähenevän huomattavasti. Yleensä ongelmat tuntuvat johtuvan siitä, että on luettu jostain kuinka pannu pitää vetää savuavan kuumaksi ja sitten ihmetellään kärynnyttä lopputulosta.

Mainitsemassasi tilanteessa jossa ruskistettavaa on paljon, valurauta voi toki olla massiivisuutensa takia parempi kun pannun lämpötila ei reagoi niin nopeasti (rosteripannujakin on toki kevyempiä ja raskaampia). Kuitenkin, kyllähän liikaa tavaraa pannulle ängetessä pilaa ruskistuksen pannulla kuin pannulla ja ruskistaminen kannattaakin tehdä erissä jos tavaraa on paljon.

Nimenomaan proteiinin ruskistamiseen rosteripinta kuitenkin on aivan erinomainen ja jopa paras vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ostin nyt tuon Muurikan kasarin. Arvioin sen lopulta sopivan kokoiseksi meidän kahden hengen talouteen, vaikka toki isompikin olisi voinut olla ihan hyvä vaihtoehto. Mutta tuo oli sen verran hyvä tarjous, ettei voinut olla hyödyntämättä. Kokeilee tuolla päästä sinuiksi tuon pannutyypin kanssa. Jos osoittautuu toimivaksi, mutta liian pieneksi, niin hankitaan isompi ja viedään tuo mökille.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Itse työskentelen työelämässä nimikkeellä keittiömestari, mutta en kyllä yhtään ymmärrä mistä täällä hössötetään näin paljon. Ihan kuin se ruuan laitto olisi välineistä kiinni. Kyllä osaava kokki kokkaa millä tahansa.

Toki pannuissa on eronsa, mutta osaava tekee ruokansa vaikka halvimmalla Tokmannin 10e pannulla. Hifistellä voi vaikka minkä verran ja en itsekään töissä käyttäisi Tokmannin pannuja, mutta rajansa kaikella. Itselläni kotikäytössä parikymmentä vuotta sitten ostettu valurautapannu ja joku Hackmanin teflon ja wokki. Ihan hyvin noilla pärjännyt.
 
4

444

Itse työskentelen työelämässä nimikkeellä keittiömestari, mutta en kyllä yhtään ymmärrä mistä täällä hössötetään näin paljon. Ihan kuin se ruuan laitto olisi välineistä kiinni. Kyllä osaava kokki kokkaa millä tahansa.

Toki pannuissa on eronsa, mutta osaava tekee ruokansa vaikka halvimmalla Tokmannin 10e pannulla. Hifistellä voi vaikka minkä verran ja en itsekään töissä käyttäisi Tokmannin pannuja, mutta rajansa kaikella. Itselläni kotikäytössä parikymmentä vuotta sitten ostettu valurautapannu ja joku Hackmanin teflon ja wokki. Ihan hyvin noilla pärjännyt.
Liikenteessäkin pärjää vaikka 50 vuotta vanhalla Saabilla ja silti jotkut ihmiset valitsevat modernimpaa ja monimutkaisempaa kalustoa alleen.

Vaan eipä mullakaan ole kuin kaksi hiiliteräspannua kotona. Kustannus yhteensä n. 60€. Näillä on pärjännyt jo vuosikausia. Puolisolla on himassaan joku sata vuotta vanha teflonpannu, jonka pinnoite on varmaan syöty kastikkeiden mukana jo moneen kertaan. Tai sitten siinä oli jo alkujaan niin hyvä luisto, ettei tarttunut pannuun ollenkaan. Nykyään siihen tarttuu kaikki. Paitsi minä; minä en enää tartu ko. pannuun mistään hinnasta.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harvapa sitä haluaa vapaa-ajallaan omaan duuniin liittyvää asiaa fiilistellä. Muutama tuntemani kokki ei todellakaan ole panostanut kotikeittiöönsä. Monelle taas ruoanlaitto on harrastus ja nautinto, johon mielellään upottaa aikaa ja rahaa. Minulle on ollut hyvin miellyttävä kokemus siirtyä ns. kunnon pannuihin ja laadusta tykkäävänä pidän myös siitä, että uusi kalusto on lähes ikuista (omassa käytössä oleva Upon valurautapannu taitaa olla 50-luvulta).
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Harvapa sitä haluaa vapaa-ajallaan omaan duuniin liittyvää asiaa fiilistellä. Muutama tuntemani kokki ei todellakaan ole panostanut kotikeittiöönsä. Monelle taas ruoanlaitto on harrastus ja nautinto, johon mielellään upottaa aikaa ja rahaa. Minulle on ollut hyvin miellyttävä kokemus siirtyä ns. kunnon pannuihin ja laadusta tykkäävänä pidän myös siitä, että uusi kalusto on lähes ikuista (omassa käytössä oleva Upon valurautapannu taitaa olla 50-luvulta).
Tässä piilee toteuden siemen. Työpäivän jälkeen en itsekään ole yleensä jaksanut panostaa ruuan laittoon. Carte keittiövuoron jälkeen erityisesti mennään helpoimman kautta. Vapaapäivinä sitä joskus innostuu ajan kanssa laittamaan parempaa pöytään. Silloin sitten saattaakin homma lähteä ihan lapasesta ja tehdäänkin sitä ja tätä ja hups. Ruokaa ja sortimentteja onkin ihan liiaksikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös