Jos sulla on kolme paistinpannua, suosittelen kolmea erilaista peruspannua, jotta saat katettua mahdollisimman pitkälti erilaisia tarpeita. Itselläni on tällä hetkellä nopeasti mietittynä ainakin 13 paistinpannua, joten on ollut mahdollista hommata spesifimpiin tarkoituksiin erilaisia pannuja. Tässä mietteitä.
Tämä kriteeripari sulkee mielestäni pois mainitsemasi hiiliteräksen. Hiiliteräksen paras puoli on se polymerisoituneen rasvan ja hiilen muodostama tarttumaton pinta. Se taas vaatii paljon aikaa ja vielä enemmän kärsivällisyyttä onnistuakseen, jonkin verran osaamista myös. Niinpä tuo pitkä ikä kannattaa hakea toista kautta.
Jos budjetti on kerran 300 euroa, niin varmasti saa pitkäikäistä ja laadukasta tavaraa.
www.gn-store.com
Kuten tuossa aiemmin mainitsin, käytän itse tämän sarjan wokkipannua ja olen siitä täysin vaikuttunut ja vakuuttunut. Prässättyä rautaa, joka kuumenee hyvin ja tasaisesti, pitää lämpönsä, kestää keraamisen pinnoitteensa takia metallisia työvälineitä, ja hunajakennonypytyksen takia pohjaan polttaminen on helppo välttää. Vähän tuollainen kuppimainen muoto tarkoittaa, että tällä pannulla voi tehdä hyvin kastikkeita perus paistamisen ja paahtamisen lisäksi. Nesteen haihtumista on helpompi kontrolloida jne. Miinuksena mainittakoon, että uuniin tätä ei voi laittaa.
50e
Ensimmäinen ja alkuperäinen hunajakennopannu. ”Superpannu, joka on ollut kovassa käytössä ravintola Murussa jo muutaman vuoden. Steelsafe™ paistinpannu kestää ja paistaa paremmin kuin mikään muu pannu.” – Henri Alén, ravintoloitsija ja huippukokki – Tukeva 3,2 mm paksu rakenne kestää kovaa...
www.heirol.fi
Tähän en voi olla suosittelematta tuota juuri saamaani 28-senttistä Heirolin Steelsafea. Ihan uskomaton pannu. Tein tänään sillä jauhotettuja kuhafileitä, ja tuo intuitiivisuus on jotenkin ihanaa. Tuli aika täydellinen lopputulos vaikka itse sanonkin. Kestää uunia poikkeuksellisen isoissa lämpötiloissa, viiden vuoden takuu, pinnoite kestää metallivälineet jnejnejne. Ja kuten tuo edellinenkin, mahtavan muotoinen reunoiltaan ja kahva hyvässä kulmassa pannuun nähden, mikä helpottaa käsittelyä.
150e
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu paistokasari sopii kaikille liesitasoille myös induktioliedelle. Teräksinen paistokasari sopii myös uuniin.
chezmarius.fi
Tämä kestää loppuelämäsi ja seuraavalla käyttäjällä todennäköisesti vielä saman verran. Tämä on ruostumatonta terästä eikä pinnoitetta ole, mutta käyttötarkoituskin on eri kuin noilla kahdella muulla pannulla. Hellasta voi huoletta vääntää paljon vähemmän tehoa kun tällä kokkaa, niin mikään ei pala pohjaan. Ja vaikka palaisikin, tätä pannua ei sillä saa pilalle, vaan pohja on aina mahdollista puhdistaa takaisin entiselleen. Itselläni on ollut tämä käytössä muistaakseni vuodesta 2014, eikä mitään jälkiä ole tullut, vaikka viikoittain tätä käytän (ja pari aika rajua pohjaan palamista on tullut). Mahtava hauduttamiseen, lisukkeisiin, uppopaistamiseen yms. mutta kananmunat ja pihvit jätetään muiden pannujen kestettäviksi. Kestää uunin, kaikki työvälineet ja tiskikoneen. Yksi markkinoiden laadukkaimmista kasareista, se on varmaa! Suosittelen ostamaan samalla kannen, niitä myydään esim. tuolla Mariuksessa.
80e
Taatusti pääset noilla kolmella aika pirun pitkälle.