Päävalmentaja Mikko Heiskanen – JYPin pelitavan uudistaja

  • 169 958
  • 1 494

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei, vaan siitä, minkä Seppänen oli paaluttanut jo muutama vuosi aiemmin. Dufva oli siinä kohdassa samalla sivulla organisaation kanssa. Rautakorpi tuli nähtävästi toteuttamaan muuta, kuin organisaatio halusi, siinä ero ja iso ero.

Myös nyt on selkeä ajatus, että lippulaivalla on pelitapa, johon junioripolusta tulee sopivaa palasta istutettavaksi menestyksellä. JYPin kohdalla tuo on oleellista. Voitko käsi sydämellä muka uskoa, että jos Rautakorpi olisi tahtonsa mukaan saanut vedellä, olisiko Lassila ykkösen sena? Olisiko muut junnut päässeet isoon ruutuun? Minä väitän, että ei, joku tietty, että joo.

Ei tuo minusta sen isompi asia ole, kuin väärää hevosta veikattiin. Rautakorven pelityylillä(?) oltaisiin ehkä sääleihin ylletty, tuskin sitäkään, sillä niin vajaa oli joukkueen tekeminen, mutta joku tietty uskoo, että ihan kannusta oltaisiin tapeltu. Minä en usko.
Enpä usko että Seppänen silloin paalutti pelitavallisia asioita, niinkuin ei nytkään hänen pitäisi paaluttaa. Sen sijaan pitäisi paaluttaa takaisin se sama kuin ennenkin, eli urheilullisuus, vaatimustaso, lajitaidot, pelin osa-alueet ym. vaatimukset, mitkä pitää olla kunnossa joka ikisessä pelitavassa. Itselleni on hieman yllätys, että perusasioiden on annettu rapautua ja liigarinkiin tulee junioreita, joilla on valtavia puutteita ihan peruspelaamisessa. No, samoja puutteita näyttää olevan ulkomaalaisvahvistusten pelaamisessa, mutta siitä tullaan taas siihen vaatimustasoon, jonka pitäisi olla se että toistuvat varastamiset johtavat poppareille.

Kyllä se pelitapa pitää jättää valmentajan vastuulle. Sitähän voidaan vaihtaa vaikka kesken kauden ja jopa yhden pelin sisälläkin. Ei se pelitapa määritä pelaajilta vaadittavia ominaisuuksia, vaan ne ominaisuudet pitää vaatia pelitavasta riippumatta. Pelaajien ominaisuudet kuitenkin mahdollistavat pelitavan. Mitä paremmat pelaajat, sitä vaativampaa pelitapaa voidaan harjoittaa.
 

Baldrick

Jäsen
UTJ (vaikka sitten yhdessä omistajan kanssa jos tietotaito riittää) saa kyllä määrittää halutunlaisen peli-identiteetin. Pointti on kuitenkin siinä, että sitä toteuttamaan etsitään valmentajat, joiden pelikirja täsmää halutun kanssa ja annetaan sitten täysin rauhassa sitä valmentajan toteuttaa parhaaksi näkemällään tavalla, eikä yritetä itse kirjoitella niitä sivuja sinne.

Pääosa mestarijoukkueista nimenomaan omaa sellaisen koutsin, joka kertoo UTJ:lle miten homman pitäisi ympärillä pyöriä, jotta joukkueesta saadaan maksimit irti. Nyt näyttää menevän toisinpäin eli UTJ yrittää omistuksen osittaisella, äänekkäällä tuella päällepäsmäröidä. Pelitavan ja joukkueen johtamisen parhaimman asiantuntijan tulisi olla kuitenkin se päävalmentaja. Toki kuplaa saa puhkoa ja sparrata, mutta pelitapa-asiat ja joukkueeseen liittyvä päätöksenteko tulee olla päävalmentajalla. UTJ:n tehtävä on sitten fasilitoida onnistumista. Näin siis usein menestyvissä organisaatioissa.

Jos olisi Leinonen pitänyt JR:n ja Tapolan kanssa jatkuvia palavereita siitä, miten pitäisi pelata, niin Tappara rämpisi vieläkin jossain samoilla hujakoilla JYPin kanssa.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Ei tuo minusta sen isompi asia ole, kuin väärää hevosta veikattiin. Rautakorven pelityylillä(?) oltaisiin ehkä sääleihin ylletty, tuskin sitäkään, sillä niin vajaa oli joukkueen tekeminen, mutta joku tietty uskoo, että ihan kannusta oltaisiin tapeltu. Minä en usko.

Uskoa voi kukin mitä haluaa. Mutta ihan oikeasti. Mikä oli se ehdoton pakko kenkiä valmennus nyt joulun alla? Viime kauden jälkeen olisin ymmärtänyt ja jopa peukuttanut. Tämän kauden jälkeen olisin ymmärtänyt. Vai oliko niin kova halu päästä Rautakorvesta eroon, että kenkiminen piti tehdä nyt? Mikäli joukkue olisi onnistunut, niin vielä vaikeampi olisi ollut perustella. Jos näin, niin VMP. Klassista "väärin sammutettu" kamaa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vaikuttaa jossain määrin siltä että JYP identiteettiä ollaan tuomassa ylhäältä. Ehkä jossain määrin aavistuksen päälle liimattuna.

Varmasti tulee hyvä. Voihan se olla että Heiskanen, Haataja ja Hämäläinen luo hienon pelitavan. Tästä sitten JYP identiteetti.

Jos nyt tuota aikajanaa katselee, siitä on nähtävissä aivan selviä asioita, jos viitsii pysähtyä ja katsoa. Homma meni ketuille tasan siinä vaiheessa, kun Seppänen katsoi, että hänen aika ottaa roolistaan napsu pois ja jättää toteuttaminen muille. Siitä eteenpäin on sitten vedelty tätä tuuliviiri puuhastelua, eli osaamista ei sittenkään ole ollut. Voi ajatella, että vetäytyminen oli Seppäseltä virhe, mutta looginenhan tuo ratkaisu oli.

Nyt ollaan samassa tilassa taas kuin mission alussa, kaksi kautta sille silloinkin naurettiin, kunnes raiteilleen homma saatiin. Minun silmään Seppänen on ollut koko ajan oikeassa visionsa kanssa, tällä kertaa nimellä prosessi, nyt, sen sijaan, että niin organisaatio, valmennus, kuin joukkuekaan ei mene yhtä jalkaa kohti tavoitetta, se tuo asiaan ylimääräisen vaikeuskertoimen. Lienee ihan kirjoittamattakin selvää, että menestys vaatii kaikkien palasten yhteen hiileen puhaltamisen, se ei synny valmentajalla, se ei synny pelkällä joukkueella, se vaatii jokaisen osasen sitoutumista.

JYP luo identiteetin, ei yksittäiset nimet tai toimijat, muuten kuin yhdessä. Tästä siinä on kysymys. Valmennus luo sen pelitavan, johon organisaatio sitoutuu ja yhdessä sitä kehittää, moni ei tunnu käsittävän edes sitä, että homma on paljon laajempi, kuin pelkkä edustusjoukkue, siellä on junnumylly, jonka täytyy myös osata tuottaa sille edustukselle materiaalia ja niidenkin pitää olla linjassa sen identiteetin kanssa, se on kaikki kaikessa kun peli halutaan oman näköiseksi luoda. Moni varmaan myös pohtii, että miksi ei tehdä kuten muut menestyneemmät, mutta siinä taas jokainen tallaa omaa polkuaan omine reunaehtoineen, eli matkia ei voi, eikä kannata, sillä ei saa mitään etua muihin nähden.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Uskoa voi kukin mitä haluaa. Mutta ihan oikeasti. Mikä oli se ehdoton pakko kenkiä valmennus nyt joulun alla? Viime kauden jälkeen olisin ymmärtänyt ja jopa peukuttanut. Tämän kauden jälkeen olisin ymmärtänyt. Vai oliko niin kova halu päästä Rautakorvesta eroon, että kenkiminen piti tehdä nyt? Mikäli joukkue olisi onnistunut, niin vielä vaikeampi olisi ollut perustella. Jos näin, niin VMP. Klassista "väärin sammutettu" kamaa.

Minäpä luulen, että kenkimiseen oli varmaan monia syitä, annettiin viime kauteen seuran puolelta signaali, että takana ollaan ei myyntejä, tulos nolla. tähän kauteen sama homma, kun muut pisti pelinsä liigan vaateeseen Rautakorvella ei löytynyt pelillisesti mitään vastaamaan näihin, on vaikea käsittää, että täällä kannattajat suorastaan kaipaa tuota pyöritään omissa kunnes helähtää ja viisikkopeli on pelkkää dumppaamista ja kulmissa häviämistä, kun mitään se ei tuota.

Se yksilötaito mitä joukkueessa on, ei riittänyt mitenkään kuittaamaan sitä gäppiä, minkä viisikkopeli vastustajille antoi. Pitkään minäkin uskoin, että kyllä se siitä lähtee, kunnes oli pakko tunnustaa, että ennen helvetti jäätyy, kun JYP saa pelitapansa riittäväksi.

Pelillisen puolen lisäksi oletan, että siellä on pakko olla ollut niin suuria näkemyseroja, niin pelillisiä, kuin joitain muita, mistä meillä ei ole tietoa, joiden myötä ratkaisuun päädyttiin. Varmasti olisi mukavampaa ollut, jos liikut olisi voinut suorittaa sutjakkaassa tilassa kauden suhteen ym. mutta elämä tapahtuu, eikä aina anna moiseen mahdollisuutta.

Asiaan toki varmaan osaltaan myös on vaikuttanut se suuri iso kuva, mihin ollaan menossa, millä askelmin ja tietysti, veikkaan että se kiistetty kuppikuntien vääntö taustalla on myös osin soppaa hämmentänyt. Jo se on minusta hapero peruste, mitä joku tänne on esittänyt, että kun se teki Tapparassa niin toki myös JYPissä, niin se ei mene, jokaisella organisaatiolla on reunaehtonsa ja sitä myötä sama ei voi toistua siirrettynä suit sait organisaatiosta toiseen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Seppänen toi Dufvalle käyttöön Immosen, Pihlmanin ja kumppanit. Ei kauhean monta junioria ollut mestaruutta voittamassa, vaan aika nimivahva joukkue. Junioripuolella oli U20 hopea 2004 ja U20 kulta 2006. Noiden joukkueiden tärkeimmät palaset oli Virpiö, Laukkanen, Hyyppä, Viljanen, Mäkinen, Asplund. Asplund ainoa joka kykeni pelaamaan uran liigassa. Syy se että A-junnut pelasi hyvinkin kiekollista peliä verrattuna liigaan. Sitä ei voinut tuoda liigaan samalla tavalla.

Kerroit tässä aika tyhjentävästi, miksi se laiva lopulta lähti uppoamaan. Seppäsellä oli kyllä visiota, kehittää pelaajia akatemiassa mestiksessä ( oma farmi) ym. kaikki ei mennyt maaliin, kun kaikki eivät käsittäneet asioiden arvoa ja merkitystä, niinpä se hyödyntäminen jäi piippuun pelitavan ja identiteetin kanssa. Kehitystyö unohdettiin ja tulema oli kokolailla selviö. Kermat sai kuoria sitten muut jengit JYPin puolesta.

Kuinka menee sitten tällä kertaa, jää nähtäväksi, toivottavasti jotain oltaisiin opittu.

Lassila ei taatusti ollut Rautakorven papereissa tuolla paikalla, mutta yhtä taatusti ei ollut moni muukaan siellä kurvaava junnu, mutta JYPin tulevaisuuden kannalta onneksi pallit riitti vaatimaan valmennuksen roolia antamaan. Vaikka siellä olisi millainen agentti ulkoa ukkoja ostamassa, JYP massilla ne olisi aina arpoja ja aina oltaisiin niiden varassa. Lassila kuitenkin kun palaa, oikeasti vahvistus ja pysyy ykkösenä, jos vaan terveenä pysyy, joten muunlainen haaveilu on ajan hukkaa, näin on ollut selviö jo pitkän aikaa. Lassila tulee olemaan myös iso vahvistus joukkueeseen kun palaa ja paljon varmempi, mikään ulkoa kaalittu arpa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Enpä usko että Seppänen silloin paalutti pelitavallisia asioita, niinkuin ei nytkään hänen pitäisi paaluttaa.

Tässä mun ymmärtääkseni sun ajatus lähtee siitä, että Seppänen paaluttaa pelkästään edustuksen pelitapaa ylikävellen valmennuksen, minä en asiaa näe näin, se mitä Seppänen paaluttaa on kokonaisvaltainen visio siitä, kuinka kestävästi luodaan paras mahdollinen JYP. Tottakai valmennuksen pitää reunaehtonsa ymmärtää ja jakaa näkemys kokonaisuudesta, mutta puitteissaan valmennus toteuttaa kyllä ihan itse valmennustaan.

Kyllä se vaan Seppänen paalutti sitä millä polulla asioita toteuttamalla päästään tulokseen. Kesti vaan aikansa saattaa organisaatio tasolle joka riittää ja löytää valmennus joka pelipuolen kykenee toteuttamaan. Ihan saman edessä on JYP tässäkin hetkessä, ennen missiota se oli minardi, ja nyt se on kasa tuhkaa loiston raunioilla. Nouseeko siitä tuhkasta feeniks lintu vai hiipuuko koko paska ajan myötä unohduksiin, sillä rajalla JYP on nyt ja tarvitsee Seppäsen visiota kipeämmin kuin koskaan, muut sählärit on jo näyttönsä antaneet.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lassila ei taatusti ollut Rautakorven papereissa tuolla paikalla, mutta yhtä taatusti ei ollut moni muukaan siellä kurvaava junnu, mutta JYPin tulevaisuuden kannalta onneksi pallit riitti vaatimaan valmennuksen roolia antamaan. Vaikka siellä olisi millainen agentti ulkoa ukkoja ostamassa, JYP massilla ne olisi aina arpoja ja aina oltaisiin niiden varassa. Lassila kuitenkin kun palaa, oikeasti vahvistus ja pysyy ykkösenä, jos vaan terveenä pysyy, joten muunlainen haaveilu on ajan hukkaa, näin on ollut selviö jo pitkän aikaa. Lassila tulee olemaan myös iso vahvistus joukkueeseen kun palaa ja paljon varmempi, mikään ulkoa kaalittu arpa.
Siis etkö näe siinä minkäänlaista ongelmaa että Lassila on tämän joukkueen ykkössentteri? Oli se sitten Seppäsen tai Rautakorven päätöksellä.
Lassila nousi ihan omilla ansioillaan jo alkukesästä liigan mukaan ja valmennus oli oikein tyytyväinen että Lassila pääsee nelosen keskelle tekemään hyvän tulon liigaan.
Lassila on iso pala JYPin tulevaisuutta ja hieno pelaaja. Silti JYPillä on koko liigan toiseksi kehnoimmilla tehoilla operoiva ykkössentteri. Lassilan paikka ei voi olla pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen ykkössentteri. Ja ei sen pitänyt seuran johdonkaan mielestä olla, siksi hankittiin Estephan.

Pulkkisen nosti Rautakorpi ja Nieminen ja olisivat peluuttanut aivan varmasti miestä noilla otteilla.

Tohila on joutunut pelaamaan liigaa aivan liian paljon. Liiga ei ole Tohilan paikka vaikka miten Seppänen haluaisi.

Nuoria voi nostaa mutta onhan niiden nyt herranen aika oltava sen tasoisia pelaajia että pystyy joukkuetta auttamaan. Ei se voi vaan olla niin että sinne nostetaan nuoria tulevaisuutta ajatellen häviämään pelejä.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tässä mun ymmärtääkseni sun ajatus lähtee siitä, että Seppänen paaluttaa pelkästään edustuksen pelitapaa ylikävellen valmennuksen, minä en asiaa näe näin, se mitä Seppänen paaluttaa on kokonaisvaltainen visio siitä, kuinka kestävästi luodaan paras mahdollinen JYP. Tottakai valmennuksen pitää reunaehtonsa ymmärtää ja jakaa näkemys kokonaisuudesta, mutta puitteissaan valmennus toteuttaa kyllä ihan itse valmennustaan.
Ei lähde. Seppäsen (tai ylipäänsä seuran johdon) tehtävä on nimenomaan miettiä Jypin jatkuvuutta ja kilpailukykyä pidemmällä aikavälillä ja kokonaisvaltaisesti. Olennaista siinä on laadukas pelaajatuotanto, jonka (kuten sanoin) tulee tuottaa riittävä määrä urheilullisia ja monipuolisia jne. pelaajia siitä riippumatta, mikä on edustusjoukkueen pelitapa. Pelitapa on valmennuksen ja pelaajien asia, joka syntyy siellä harjoituksissa ja peleissä.

Yksi osa pelaajatuotantoa on riittävän massan varmistaminen, joka tarkoittaa mm. mahdollisimman edullista harrastamisen mahdollisuutta ja hyvää yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Siis etkö näe siinä minkäänlaista ongelmaa että Lassila on tämän joukkueen ykkössentteri?

En. Oleellista asiassa kun on se, että hän kykenee liigatason viisikkopelissä tuottamaan ja tämä on paljon muutakin kuin tehopisteet. Ihan samoin Perttu on työllään riittävä viisikkopeliin ja sen osoittanut alun haparoinnin jälkeen. Tohila sitten vähän samassa positiossa, kuin Lassila viime kaudella, liigaan vielä raakile, mutta mestikseen "ylikypsä". Koskelan ohella tässä on seuraavaan kauteen tosi kova sentterinelikko rakentumassa ja säästöä, kun ei tarvitse kalleimpia osasia ulkoa hankkia. Nämä kannattaa tehdä ja tuottaa, vaikka hetkellisen tason notkahduksenkin uhalla.

Sen sijaan näen ongelman ja nähnyt jo pitkään siinä, että viisikkopeli on liian vajavaista, ei tue tarpeeksi ratkaisijoita tai rungon pelaamista, mutta tämä on kollektiivinen murhe, ei yhden suorittajan viisikoissa. Kiekoton työ kun jää pois ilman viisikkopeliä ja se syö tulosta rutosti enemmän kuin kokematon sentteri.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olennaista siinä on laadukas pelaajatuotanto, jonka (kuten sanoin) tulee tuottaa riittävä määrä urheilullisia ja monipuolisia jne. pelaajia siitä riippumatta, mikä on edustusjoukkueen pelitapa.
Jos asia olisi näin, tämä maa tuottaa pelaajia jotka osaa perusteet, taidon ja fysiikan pelata kiekkoa niin, että osaavia jää ilman pelipaikkaakin, joten miksi suotta edes panostaa siihen junnu tuotantoon, ei nuo raakileiden ostamiset kalliimmaksi tule kuin itse kasvattaa ne.

Kyllä minusta eroja tehdään siellä juniori kasvatuksessa ja seura kun seura haluaa niistä itselleen hyödyn. Massan määrä sitten sanelee joukkuekohtaisesti, mikä määrä lahjakkuutta saadaan tarpeisiin jalostettua, itselleen joukkueet lähtökohtaisesti kuitenkin tuottavat ja näkevät siinä hyödyn. Peli ei kumminkaan, edes missään paikattomassa poikkea kovinkaan paljon siitä mikä on nyky vaade liigaan, se ei juuri siis mitään muuta, kuin kuvitelmissa. Sen sijaan, jos seura hakee pelillistä etua luomalla omaa identiteettiä, se saa parhaan tuloksen, jos sillä on kasvualusta omasta takaa siihen omaan peliin.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ihan mielenkiintoinen kirjoitus ja taas pientä piikkiä Jyväskylän suuntaan:

Näkökulma: Nuorten Leijonien tappio on karmea pettymys – Tämä opetus on painettava syvälle mieleen

"Suomalaisen, voittavan perinteen yhtä vastakohtaa edustavat seurajohtajat ja -omistajat, jotka ovat ehkä itsekin katsoneet Youtube-koosteita ja vaativat joukkueeltaan viihdyttävää, värikästä, luovaa tai mitä lie peliä hinnalla millä hyvänsä. Tämän ryhmän keskustoimisto sijaitsee tällä hetkellä Jyväskylässä."
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan mielenkiintoinen kirjoitus ja taas pientä piikkiä Jyväskylän suuntaan:

Näkökulma: Nuorten Leijonien tappio on karmea pettymys – Tämä opetus on painettava syvälle mieleen

"Suomalaisen, voittavan perinteen yhtä vastakohtaa edustavat seurajohtajat ja -omistajat, jotka ovat ehkä itsekin katsoneet Youtube-koosteita ja vaativat joukkueeltaan viihdyttävää, värikästä, luovaa tai mitä lie peliä hinnalla millä hyvänsä. Tämän ryhmän keskustoimisto sijaitsee tällä hetkellä Jyväskylässä."
Otteluketjussa kiristelee aina tämän termin käyttö. Oli ne sitten omat tai vieraat, mutta olisko.... Ansaittu!
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jos asia olisi näin, tämä maa tuottaa pelaajia jotka osaa perusteet, taidon ja fysiikan pelata kiekkoa niin, että osaavia jää ilman pelipaikkaakin, joten miksi suotta edes panostaa siihen junnu tuotantoon, ei nuo raakileiden ostamiset kalliimmaksi tule kuin itse kasvattaa ne.

Kyllä minusta eroja tehdään siellä juniori kasvatuksessa ja seura kun seura haluaa niistä itselleen hyödyn. Massan määrä sitten sanelee joukkuekohtaisesti, mikä määrä lahjakkuutta saadaan tarpeisiin jalostettua, itselleen joukkueet lähtökohtaisesti kuitenkin tuottavat ja näkevät siinä hyödyn. Peli ei kumminkaan, edes missään paikattomassa poikkea kovinkaan paljon siitä mikä on nyky vaade liigaan, se ei juuri siis mitään muuta, kuin kuvitelmissa. Sen sijaan, jos seura hakee pelillistä etua luomalla omaa identiteettiä, se saa parhaan tuloksen, jos sillä on kasvualusta omasta takaa siihen omaan peliin.
On tottakai toinen potentiaalinen tapa menestyä hankkimalla ne pelaajanalut muualta, vaikka omaa junnutuotantoa ei edes olisi. Tähän pätee ihan sama viisaus kuin muihinkin strategioihin: Toteuttamalla sitä omaa strategiaa paremmin kuin muut, menestyy todennäköisesti paremmin.

Pikkujunnujen kehittämisessä tuskin on paljon merkitystä ja etua saatavilla millään peli-identiteeteillä. Itse en siihen ainakaan usko. Liigajoukkueen menestyksen ja jatkuvuuden kannalta merkitystä alkaa olla jostain B ja A -junnuista alkaen ja näiden lisäksi olisi hyvä olla Mestiksessä farmiseura. Noissa kun olisi orastavasti samaa identiteettiä kuin liigajoukkueessa, saataisiin vähän kypsempää kauraa liigajoukkueeseen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pikkujunnujen kehittämisessä tuskin on paljon merkitystä ja etua saatavilla millään peli-identiteeteillä. Itse en siihen ainakaan usko. Liigajoukkueen menestyksen ja jatkuvuuden kannalta merkitystä alkaa olla jostain B ja A -junnuista alkaen ja näiden lisäksi olisi hyvä olla Mestiksessä farmiseura. Noissa kun olisi orastavasti samaa identiteettiä kuin liigajoukkueessa, saataisiin vähän kypsempää kauraa liigajoukkueeseen.

Monesta ollaan samaa mieltä, ei meidän näkemykset niin kaukana toisistaan ole, ottaisin tuohon kuitenkin esiin sen rahallisen edun, minkä seura saa, jos pystyy tuottamaan omaan tapaan jo valmiiksi kiinnittyneitä pelaajia ja se toinen hyötyvä taho on edustuksen valmennus, kun on vähemmän opetettavaa tyyliin.
 

Baldrick

Jäsen
Monesta ollaan samaa mieltä, ei meidän näkemykset niin kaukana toisistaan ole, ottaisin tuohon kuitenkin esiin sen rahallisen edun, minkä seura saa, jos pystyy tuottamaan omaan tapaan jo valmiiksi kiinnittyneitä pelaajia ja se toinen hyötyvä taho on edustuksen valmennus, kun on vähemmän opetettavaa tyyliin.
Toki ei se nykyaikana tuo rahallinenkaan etu ole kummoinen, kun seurat tarjoavat kyllä kilpailukykyistä palkkaa toisten junnuille tänä päivänä ja jos luulee liikaa säästävänsä, niin sitten on winbergit Jypissä, kemiläiset tapparoissa, nenoset hämptonissa ja granlundit ynnä hintzit hifkeissä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Toki ei se nykyaikana tuo rahallinenkaan etu ole kummoinen, kun seurat tarjoavat kyllä kilpailukykyistä palkkaa toisten junnuille tänä päivänä ja jos luulee liikaa säästävänsä, niin sitten on winbergit Jypissä, kemiläiset tapparoissa, nenoset hämptonissa ja granlundit ynnä hintzit hifkeissä.

Juu ja Hifkille tuo on identiteettiin kuuluva asia, ne tungetaan maakuntiin kehittymään ja ostellaan rahapinkalla takaisin, ihan perinne tämä on, muissa nimissä joissain raha määritteli jatkoa, mutta tiedän että joissain oli ihan muita syitä takana vaihdoksessa.

Toisaalta, nämä luettelemasi ovat kaikki vähän sitä lahjakkuus kermaa valtakunnallisesti, myös siellä tutkan alla on isoakin potentiaalia joita ei kilpalauleta. Voit ehkä katsoa asiaa toisin kuin minä, mutta oma näkemys on, että kokonaistaso aika pitkään määrittää, mikä on joukkueen kilpailullinen kyky liigassa ja jos omista saa siihen avittavat palaset, se on äkkiä niin iso säästö, ettei siihen ostelemalla pysty kuin muutama jengi liigassa.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Laittaisin tavoitteeksi, että Jyvässeudun jääkiekkoseurat tuottavat yhdessä joukkueellisen tuollaisia USA:n U20 -joukkueen tasoisia yksilöitä. Siinä meillä olisi kilpailuetu täysin siitä riippumatta, kuka on tämän kauden päävalmentaja ja pelaako edustusjoukkue traktoria, ajokoiraa, kahvaa tai vaikkapa träppiä.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Suosittelen lämpimästi joukkueen sisäistä Darts turnausta. Auttoi ainakin Lahdessa...

Ja tsemppiä Jyväskylään. Kriisissä on yleensä se hyvä puoli, että joskus se loppuu ja siitä voi oppia jotakin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kriisissä on yleensä se hyvä puoli, että joskus se loppuu ja siitä voi oppia jotakin.
Tämä on hyvä muistaa kaiken murheen keskellä. Kriiseistä yleensä opitaan ja niiden seurauksena asiat voivat muuttua merkittävästi parempaan suuntaan.

Yhteen voittoon tämä kriisi ei välittömästi pääty, mutta kun se voitto tulee, niin se tuntuu hienolta. Ihan sama mikä kauden kokonaistilanne silloin on, mutta haluan nähdä kun JYP voittaa ja nauttia siitä hetkestä.
 

Baldrick

Jäsen
Tämä on hyvä muistaa kaiken murheen keskellä. Kriiseistä yleensä opitaan ja niiden seurauksena asiat voivat muuttua merkittävästi parempaan suuntaan.
Ongelma tässähän on se, että kriiseilty on vuosia ja sitten tuli ”välitila loppuu nyt”-vaihe ja 3 vuoden valmentajapahvit. Silloin piti kriisien olla selätetty ja huokaistiin helpotuksesta. Lahtinen nyt oli mikä oli, ja kaikki ymmärsivät, että seuran vika tuo ei ole. Sitten kuitenkin joulukuun säheltäminen vetikin sen luottamuksen seuraan aika nolliin. Näyttää siltä, että mitään ei ole opittu, vaan päinvastoin ongelmia omaehtoisesti jopa syvennetään laiminlyömällä ihan perusasioitakin.

Nyt se on vaan hyvin vaikea uskoa enää pelkkiin puheisiin paremmasta huomisesta, jos samat ukot häärää toimistolla kuin ennenkin, kun aika monta projektia on nyt vedetty vessanpöntöstä alas eikä mikään toistaiseksi viittaa siihen, etteikö näin tapahtuisi jatkossakin. Tai itse en ainakaan jaksaisi enää pettyä kerta toisensa jälkeen, kun kaikki menee päin vittua aina, kun vähänkin uskaltaa nostattaa omia toiveita.

Nyt haluan niitä näyttöjä, sillä JYP on osoittanut, että Veken ja Seppäsen sanoilla, aikomuksilla ja sitoutumisilla ei ole enää yhtään mitään arvoa. Lupaan palata positiivareiden joukkoon, kun JYPillä on viisikkopeli kunnossa ja kaikki vetää samaa köyttä. Odotukset tälle ovat vaan aika matalalla niin kauan, kun Veke ja KÖK on peräsimessä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ongelma tässähän on se, että kriiseilty on vuosia ja sitten tuli ”välitila loppuu nyt”-vaihe ja 3 vuoden valmentajapahvit. Silloin piti kriisien olla selätetty ja huokaistiin helpotuksesta.

Ihan kehottaisin kaivamaan tuolta viestihistoriasta jostain 2004 - 2005 lähtien kun missio, joka oli sen ajan välitila loppuu statement, että voitiinko pikaisestikin huokaista, vaikka kuinka oltiin oikealla asialla. Aina voi vaatia kaikki tänne heti nyt ja minusta keskustelu nyt on ihan samaa, kun sen mission kanssa, mikään ei auringon alla ole muuttunut sen suhteen. Siihen suhtautuu joko nostalgisesti tai alistuneesti huokaisten, ei ne koskaan opi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös