Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 750 790
  • 3 832

Micol

Jäsen
Kyllä maistuu aina makealta JYP:n kaato! Täydellinen viikko ja täydet pisteet. Ei voisi tyytyväisempi olla. Kärpät onnistui Joukkueena hienosti jokaisessa pelissä.
 

Ränse

Jäsen
Kyllähän nämä JYP voitot ovat aina kauden kohokohtia. Ylivoimainen inhokkijoukkue pitää aina voittaa ja mielellään ihanalla tavalla kuten tänään. Sailio ja Humaloja ovat kyllä pelanneet huikean kauden!
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Komppaant täysin Epätietoista ja Micolia.
Ei jumalauta mikä joukkue, mikä valmennus jne.
Tätä en ois uskonu kauden alussa että annetaan turpaan kärkijoukkuelle tällä "nimettömällä" rosterilla ihan suvereenisti ja pelillisesti.
Kiitos Mikko Manner!

Ronki ja Vartiainen nosti taas tasoaan.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Ja Silli sekä Miska, ei näistä jätkistä voi olla tykkäämättä eikä muistakaan.
Huomenna ostan patonkia ruuan lisukkeeksi :)
Oli niin Frank Banham tyylinen laukaus että!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mahtavaa peliä esittää tällä hetkellä Kärpät! Ja siellähän alkoi jo olemaan tunnelman poikasta hallillakin!

Tällä pelillä lähtee kyllä yleisömäärät nousuun.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huhhuh! Viisi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa ja kaiken kruunuksi tänään tyylikäs voitto sarjakärjestä. On Kärpät kyllä kova! Laadukkaat pelaajahankinnat sopivat oivallisesti Kärppien pelitapaan. Käsittämättömän nopeasti ja hyvin on Manner saanut ajettua sisään joukkueeseen uuden, pelinopean, suoraviivaisen ja paikoin lähes pelipaikattoman pelitavan. Ei ole haitannut Heshkan, eikä Leskisen poissaolo. Tulta munille!
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Ronkainen oli kyllä kyllä erinomainen, vaikka maalia ei huomioitaisikaan. Ehdottomasti mies Mäkelän paikalle! Myös Kukkonen oli tänään erinomainen, vihdoinkin!
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Mulla on kyllä tunne, että Manner saisi jopa Juhiksesta irti sen potentiaalin, mitä herralla on tarjottavana. Parhaimmillaan niin pirun lahjakas pelaaja, mutta ilmeisen paljon mielialat vaikuttaa pelaamisen tasoon. Kyllä kelpaisi, tosin ainoa "mutta" on se, että miten vaikuttaisi joukkuehenkeen, joka tällä hetkellä on ilmeisesti mitä parhain?
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Itse sanoisin jopa ei Aaltoselle. Ei mielestäni sovi tähän nykyiseen, kovasti töitä tekevään kärppäjoukkueeseen. Ja tiedän että aiheutan paskamyrskyn tällä kommentilla.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hankala sanoa kun ei ole tietoa millainen vaikutus Juhiksella olisi nykyisen joukkueen henkeen. Ei auta kuin luottaa joukkueen kasaajiin, siellä varmasti on enemmän tietoa millainen koppipelaaja Juhis on.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Juhis on legenda ja varmasti toisi katsojia Raksilaan. Nyt mies on jo muutaman vuoden kategorisesti alisuorittanut enkä tiedä saako sitä muutettua pelkällä maisemavaihdoksella. Voihan olla että parasta ennen -päivä on jo mennyt. Voihan sitä aina kokeilla mutta en paljoa en odottaisi.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Ymmärrän pointtisi @Epätietoinen , ja minä ajattelen myös, että tuota tämänhetkisen joukkueen "harmoniaa" ei sovi rikkoa mistään hinnasta. Ollakseni realisti, en usko, että Aaltosella olisi mitään halua tulla Kärppiin, kun on niin Etelä-Suomeen tykästynyt ja elämä siellä. Parhaimmillaan Juhis olisi mitä hienoin vahvistus joukkueelle, olisi oma poika ja taitavakin vielä. Jossain vaiheessa niitä omia poikia pitäisi saada myös kotiutettua. Mutta tosiaan jos joukkue paiskii töitä tällä tahdilla ja jokainen pelaaja on pistänyt itsensä 110% likoon joukkueen puolesta koko ajan, niin ainakaan sillä asenteella, mitä viime kauden HIFKin leiristä kuului, ei sovi tulla tänne surffailemaan. Tosin mietin sitä, että Aaltosen ura on ollut jokseenkin laskusuuntainen viimeisen pari kautta, joten olisiko Juhilla varaa perseilyyn, vai käyttäisikö hän mahdollisuutensa hyväksi ja tekisi kaikkensa, jotta itse onnistuu ja oma joukkue onnistuu? Onneksi ei ole meidän päätettävissä, uskon, että Manner osaa kyllä tällaisissa tilanteissa sanoa olisiko Juhis edes teoriassa sopiva palanen hänen joukkueeseensa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No huh-huh. Vaikka mulla on ollut koko ajan usko Mikko Mannerin valmennustaitoihin, niin siltikin täytyy tunnustaa, että näin erinomainen kaudenaloitus ei käynyt mielessäkään, kun pienissä aivoissani pohdiskelin tätä kautta ja joukkueiden välisiä voimasuhteita. Vieläkin pieni epäilys niskavilloja kutittelee, kun tuota Kärppä-rosteria katsoo ja sen jälkeen vilkaisee sarjataulukkoa. On kyllä tosi hyvät fiilikset tällä hetkellä, mutta leijumaan en sentään ala. Sen sijaa innostuin taas vaihteeksi muistelemaan menneitä katsomalla tilastoja ja kaudenaloituksia taaksepäin.

Oon tainnut täälläkin sanoa, että kun on kymmenen runkosarjaottelua pelattu, niin silloin pystyy ennustamaan jo runkosarjan lopullisen kärjen kauden päätteeksi. Nyt tarkistelin tilastoja 13 ottelun jälkeen 2000-luvulla ja ainakin Kärppien kohdalla tuo pitää jokseenkin kutinsa. Seitsemäntoista kauden aikana ei isoja heilahduksia sijoituksissa ole 13 ottelun jälkeen vs. runkosarjan loppu. Suurimmaksi osaksi heilahtelu tapahtuu +/-2 sijoitusta suuntaan jos toiseen. Poikkeuksia on viisi, joista isoimmat olivat kausilla 01-02, jolloin sijoitus parani sijalta 11. sijalle 6. + 14-15 6. --> 1. sekä viime kaudella, kun noustiin sijalta 12. sijalle 8. Ja puhutaan todellakin vain runkosarjasta. Uskon, että kauden lopuksi Kärpät löytyy siis runkosarjan neljän kovimman joukosta.

Ja vähän lisää faktoja tukemaan optimismiäni: tehtyjä maaleja on nyt 43. Samaan tai enemmän ollaan pystytty vain neljästi tällä vuosituhannella. Päästettyjä maaleja on 27, vähemmän on päästetty vain kolmesti, tasoihin kaksi kertaa. Yhdeksään kolmen pisteen voittoon tässä vaiheessa kautta on päästy kolme kertaa ja joka kausi on muuten päättynyt mestaruuteen? Pisteitä Kärpillä on 28 ja kolmesti on kausi alkanut aiemmin pisteiden valossa paremmin.

Jep, tilastot on tilastoja ja niitä voi lukea kukanenkin miten haluaa, mutta ainakin minulle nuo tilastot kertovat, että Kärpät taistelee kynsin hampain mitaleista kauden lopussa. Jos menee munilleen, niin silloin tulee oikeastaan ensimmäinen särö minun tilastojen tulkitsemiseen. Pari kertaa on sijoitus tippunut kaksi pykälää alaspäin, mutta ei kertaakaan enempää (runkosarjan osalta). Kaudella 10-11 tosin oltiin tässä vaiheessa sijalla 6. mutta kun kausi oli ohi, niin lopullinen sijoitus oli Bluesille kärsityn katkeran Villi kortti-tappion 10.

Nyt vain vemppaosasto tyhjäksi ja se kuuluisa tulosta tekevä kakkossentteri kehiin, niin tiedä mitä tämä joukkue vielä pystyy tekemään.
 

Ränse

Jäsen
Jos joukkuetta ei profiilitason pelaajilla enää vahvisteta, välieriin pääseminenkin olisi jo iso onnistuminen. Kausi tuskin kokonaan näin juhlavasti jatkuvasti menee, niitä suvantovaiheitakin varmasti tulee, jännä nähdä miten semmoisessa sitten selvitään, pelaajamateraali hyökkäyksen osalta kun on edelleen kapea eikä kärsi monen pelaajan loukkaantumisia. Pakisto ja molariosasto sen sijaan aivan terävintä kärkeä joten siitä lähtökohdasta on helppo povata menestymisiä myös jatkossa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä on kova into ja usko päällä ja hyvä niin. Kirjoitan kuitenkin vähän neutraalimman viestin väliin ja listaan huomioita, jotka ovat mielestäni aika selviä jo tässä vaiheessa syksyä:

- ykköskenttä on loistava, Betrand kerrassaan erinomainen hankinta
- Miika Koivisto on myös loistava vahvistus
- Kivihalme parantaa ja hänestä ollaan saamassa (tai saatu jo) hyvä pakki
- Manner tehnyt loistavaa työtä kaikkinensa
- Karvinen jäämässä näiltä näkymin hutihankinnaksi etenkin Koiviston hankinnan myötä
- Kupari aloittanut lupaavasti ja osoittaa pelimiehen merkkejä, vaikka pistesarake onkin vielä vaatimaton
- Lasu ei ole osoittanut vielä sellaista, että riittäisi ihan hyökkääväksi sentteriksi; saattaa olla kuitenkin hyvä palanen kolmosen tai nelosen keskellä keväällä
- Junnila taistelee kiitettävästi, mutta on ollut hyökkäyspäässä vaatimaton kuten monet kannattajat pelkäsivätkin
- Vehviläinen on ollut tosi hyvä ja tässä vaiheessa ajateltuna lähes paras mahdollinen toiseksi maalivahdiksi
- Juha Koivistosta ei voi sanoa yhden pelin perusteella paljoa, mutta mielestäni hänen pitää parantaa paljon jos meinaa nousta vaikkapa Kuparin edelle hierarkiassa
- Vartiaiselta ihan pirteitä pelejä nämä pari
- puolen litran Kossua piti joku suunnilleen Kuokkasen kaltaisena lupauksena, mutta ei taida ihan riittää tuohon; toivottavasti peliaikaa liigassa tulee silti vielä lisää
- Mäenalasessa on iso potentiaali, mutta jatkossa pitää pystyä tasaisemmin huippusuorituksiin ja pelata Jyp-ottelun tavoin fyysisemmin; itse veikkaan että nousee vielä kovalle tasolle jos saa rinnalleen hyvän peliä tekevän sentterin
- Humaloja ja Sailio ovat olleet roolissaan ihan loistavia
- Kestilä parhaimmillaan ihan hyvä, mutta suurimman osan kautta aika mitäänsanomatonta peliä; hyvä sinänsä että potentiaalia parempaan on
- Leskisen terveyspuoli huolettaa hieman, sillä pari Kärppiä edeltävää kautta olivat risaisia; loistava lisä Kärppiin jos pysyy terveenä

Aika itsestäänselvyyksiä nämä taitaa olla, mutta tulipahan nyt naputeltua. Tilanne on sinänsä mainio, että aika pienillä liikuilla joukkueesta voitaisiin rakentaa vielä iskukykyisempi ja ennen kaikkea armeliaampi mahdollisille loukkaantumisille. Toisaalta tunkua alempiin kenttiin on jo nyt vähän turhan paljon minun makuuni.

E: lisätty Koivistoihin etunimet
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Erätauko'n listan hengen mukaisesti pari vaatimatonta mielipidettä täältäkin:
- Ronkainen pääsi armeijasta ja on parantanut otteitaan joka pelissä. Tulee vielä haastamaan ainakin Kivihalmeen tosissaan tällä kaudella paikasta kuuden kärkipakin joukossa.
- Kupari ei ole pisteitä yhtä enempää tehnyt, mutta tehotilasto on viisi plussalla (6-1). Peliäly ja -taidot riittävät hyvin, mutta fysiikkapuolella on vielä paljon tekemistä.
- Kestilästä olen eri mieltä. Mestistasoa. Maalipaikkoja miljoona, tulos 0+1 ja tehotkin pakkasella (3-5).
- Ei Lasu ihan turhake ole hyökkäyspäässä ollut? 1+4 tehopisteet on suht vaatimattomat, mutta +/- tilasto kertoo miehen olleen kaukalossa 11 tasakentällismaalin aikana ja vain kolmesti on kihahtanut omiin (+8). Ykkösketjun jälkeen eniten + merkintöjä ja itseasiassa koko joukkueen +/- tilastossa jaetulla toisella sijalla. Ei ole tuuria. Uskon edelleen, että Lasun pelipaikka lopullisessa kokoonpanossa on kolmosen keskellä.
- Ruohomaa on loistava pelimies. Koutsin luotto ja vakiintuneet pelikaverit = huipputulosta illasta toiseen.
- Kukkosta käy hieman sääliksi. Kapteenin taso ei riitä tähän pelitapaan. Huonoja purkukiekkoja (esim eilen JYPin maaliin johtanutta härdelliä edelsi Lassen huono paniikkipurkuyritys oman alueen kulmassa), ei pysty avaamaan peliä tarpeeksi nopeasti, jalkanopeus ei riitä... Onko Lassella joku vamma taustalla vai mistä peliotteiden vaisuus johtuu? Siikaluoman jälkeen eniten pakkasella Kärppä-joukkueesta.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Erätauko'n listan hengen mukaisesti pari vaatimatonta mielipidettä täältäkin:
- Kestilästä olen eri mieltä. Mestistasoa. Maalipaikkoja miljoona, tulos 0+1 ja tehotkin pakkasella (3-5).
- Ei Lasu ihan turhake ole hyökkäyspäässä ollut? 1+4 tehopisteet on suht vaatimattomat, mutta +/- tilasto kertoo miehen olleen kaukalossa 11 tasakentällismaalin aikana ja vain kolmesti on kihahtanut omiin (+8). Ykkösketjun jälkeen eniten + merkintöjä ja itseasiassa koko joukkueen +/- tilastossa jaetulla toisella sijalla. Ei ole tuuria. Uskon edelleen, että Lasun pelipaikka lopullisessa kokoonpanossa on kolmosen keskellä.

Listassasi on hyviä pointteja jotka on helppo allekirjoittaa. Pari kohtaa kommentoin vielä.

Yritin olla ystävällinen Kestilää kohtaan, sillä kyllä hän pelasi ainakin yhden ihan hyvän pelin. Se ei tietenkään riitä vielä pitkälle, jos ei saa tuota normitasokseen.

Mitä Lasun pisteisiin tulee on ns. vahinkopisteiden lisäksi pistesaldo kovin pieni. Ei tosin ehkä pitäisi eritellä pisteitä, sillä niitä jää aina kertymättäkin toisten epäonnistuneesta viimeistelystä johtuen. Fakta on kuitenkin se, että jos kaksi maali-iloittelua (Sport ja SaiPa) jätetään pois on Lasu tehnyt kaksi pistettä yhdessätoista ottelussa. Tehotilasto on hyvä (tosin Leskisellä oli suhteessa vielä parempi ennen loukkaantumistaan) ja puhuu sen puolesta, että Lasu voi olla hyvä palanen kun ei hyökkäystehoja odoteta liikaa. Usein tehotilastot jäävät aika vähälle huomiolle (mm. Puljujärvi viime syksynä), mutta toki tuo kertoo jostain. Kakkoseen toivon kuitenkin itsekin tehokkaampaa sentteriä, ellei Lasu löydä jostain suonenvetoa.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei Lasu huono hankinta ole, ei lainkaan. Erinomainen pelimies kolmosketjun rooliin. Kysymys kuuluukin, että luvattiinko vähän liikaa vastuuta sopimusneuvotteluissa ja näin Lasu toimii "jarruna" sentterivahvistukselle? Vai pelätäänkö kenties, että tulee Svea mammaa ikävä jos rooli pienenee?

Yhtä kaikki, loputtomasti ei näytönpaikkoja voida antaa kun omatkin kärkimiehiksi hommatut kasvatit ovat saaneet jopa lähteä jos pisteitä ei ole kertynyt odotettuun tahtiin. Jos ei pistesarake rupea tiuhempaan tahtiin karttumaan, niin mielestäni 20 peliä voisi olla sellainen rajapyykki jolloin on valmennuksella Lasun kanssa neuvonpidon paikka miten maistuisi kolmossentterin rooli ja tällöin viimeistään uutta sentteriä kehiin.

Aaltonen voi mennä vaikka Hifkiin pellailemmaan. Ei mielestäni ole tämän kauden joukkueen näköinen kaveri ja olisi hankintana iso riski.
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Lasu on mainio kolmoskentän sentteri Liigaan. Pisteiden ja hyökkäyspään avujen valossa kakkossentterin paikka on yksinkertaisesti liikaa. Joukkueessa on 11 pelaajaa, jotka ovat tehneet enemmän pisteitä per ottelu. Tällä hetkellä Lasu on 23 pisteen tahdissa 60 ottelun otannalla, mikä on sitä luokkaa, jota ainakin minä ja pari muuta nimimerkkiä veikkaili miehen tekevän. Joukkueen maalimäärä alkukaudesta on ollut toisaalta poikkeuksellisen suuri.

Kakkossentteriä hankintaan viimeistään siirtorajalla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaahas, pikkaisen kaksipiippuinen juttu olisi tuo Aaltosen kotiutus. Urheiluromantikkona ja kausikorttilaisena olisin erittäin onnellinen Aaltosen kotiinpaluusta. Kukkosen hoivissa Aaltonen on tykännyt olla ennenkin. Olen erittäin luottavainen sen suhteen, että Mannerin ollessa päävalmentajana ja Kukkosen kapteenina, Aaltonen olisi virittynyt menestyksekääseen mielentilaan. Kyllä minä tämän mestarin ottaisin sydän pamppaillen ja onnesta pakahtuen vastaan.

Sitten niihin haasteisiin. Haasteet eivät liity Aaltoseen pelaajana, vaan joukkueemme kokonaisuuteen. Joukkueemme pelaa kuin unelma. Jos vahvistusta hyökköysosastolle tehdään, on oikealaituri ehkäpä tarpeettomin. Bertrand, Leskinen, Junnila, J.Koivisto ja Vartiainen pelaavat lähtökohtaisesti oikealla. Mahdollisesti myös Mäenalanen, sillä hän voi asettua mörköketjun oikeaan laitaan. Sentteri lienee ykkösprioriteetti ja vasenlaituri sitten sen jälkeen.

Onko Aaltosen pelillinen ja markkinoinnillinen arvo niin suuri, että hänet kannattaa kotiuttaa, jos mahdollisuus osuu kohdalle? Siinäpä kysymys.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosi kaksipiippuinen juttu niin kuin mctorso sanoi.

Mikä olisi juhiksen motivaatio palata ouluun? Mitä haluaa enää saavuttaa ja maksaako kärpät hänestä vielä sen mikä hänen markkina-arvo on edelleen ulkomailla, vanhoilla meriiteillä

Kehittyisikö Juhis vielä urheilijana tai nouseeko entiselle tasolle?

En millään näe että Juhi kärppiin tulisi ainakaan monivuotisella sopparilla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos Aaltosella ei kulje tällä hetkellä, niin tuskinpa alkaa samantien kulkemaan Kärpissäkään. Joukkue pelaa tällä hetkellä niin pirun hyvin yhteen ja joukkuehenki on erittäin korkea, niin en kyllä uskaltaisi lähteä tuota Aaltosella hämmentämään. Toki iskussa oleva Aaltonen olisi varmasti todella kova sana keväällä. Mutta koska lähtökohta on kuitenkin se että mitään muuta varmaa ei ole kuin ison rahatukon menetys, niin passaisin tällä erää miehen (pitää muistaa että rahaakaan ei tule tällä kaudella entiseen malliin). Näen siis tässä enemmän riskejä kuin mahdollisuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös