Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 750 793
  • 3 832

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämähän menee näin: Jos Koivisto onnistuu, on kyseessä Mannerin haku. Jos Koivisto epäonnistuu, on kyseessä Ahon haku..
Itse kyllä laitan joka ikisen hankinnan Ahon laskuun. Hän on kuitenkin päävastuussa näistä, vaikka yhteistyötä tehdäänkin monen eri tahon kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koivisto lienee Mannerin haku, ei Ahon.

Pelasi kuitenkin aiemmin Mannerin Mestis-Sportissa 2007-08 joten varmaan tuoreessa muistissa kaveri. Kaipa valmentaja tietää mitä hakee..... Marjamäen aikaanhan tuli espoolaistaustaisia hakuja vähän samaan tapaan.......... kattellaan nyt.
Kaudesta 07-08 on jo kymmenen vuotta aikaa, joten kovin tuoreesta muistista ei voi olla kyse. Eiköhän Koivistokin ole koko lailla eri pelaaja nyt 33-vuotiaana kuin aiemmin Mannerin jengissä 23-vuotiaana. Eri asia on, mihin suuntaan on muuttunut.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä itselläkin suu loksahti auki kun Koiviston sopimus tänään julkaistiin. Olin ollut siinä uskossa että jos pelaajia tulee niin silloin on kyseessä todellisia vahvistuksia eikä mitään jämäjätkiä Englannista. Kyllähän esimerkiksi Niko Kuiri olisi aivan hyvin voinut tulla neloseen pelaamaan fyysistä peliään ja paljon mieluummin hänen edesottamuksiaan seuraisi kun nevohööd Koivoston. Ja onhan meillä Jyri Junnila jonka rooli ei paljoa neloskenttää ylempänä pitäisi missään nimessä olla. Ei voi käsittää tätä hankintaa kyllä mitenkään päin. Jo olisi palkattu tekijämies ylempiin kenttiin, olisi se automaattisesti tarkoittanut Junniloiden ja kumppaneiden valumista kohti jarrukenttiä. Kyllä tässä Aho menee taas sieltä mistä aita on matalin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Loukkaantumishuolien keskellä myös Marjamäen aikana tehtiin näitä alaketjuhakuja tyyliin Aleksi Rekonen. Myös Markus Piispanen oli vähän samantyylinen hankinta, vaikka yhteityöseurasta tulikin. Molemmat hankittiin sillä idealla, että tarvittiin miehiä, eikä poikia. Taisi päävalmentaja Marjamäki Rekosen hankinnan yhteydessä todeta, jotta voitaisiin näitä pelejä junnuillakin vetää, mutta tarkoitus olisi välillä voittaakin.

Hyvä haku tähän tilanteeseen. Joukkueemme vahvistui jälleen pelitapaan sopivalla pelaajalla.

Nyt kannattaa kuitenkin muistaa se asia, että Rekonen ja Piispanen olivat lyhyitä paikkoja ja jatkoivat matkaa muualle. Alle 10 peliä kummallekin. Koivisto kuitenkin hankittiin koko loppukaudeksi jo ennestään erittäin kilpailtuun 3-4 kentän rooliin.

Ymmärrän monen huolen siitä, että pelaajabudjettia käytettiin tälle osastolle kun tarve on ilmeinen jonnekin ihan muualle.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Se vaan on valitettava totuus, että lahjakas junnukaan ei voi ainakaan suorilta paikata telaketjuosaston miestä. Esimerkiksi Kupari menee ihan hukkaan nelosen laidassa. Nyt kun on päässy pelaamaan kakkosen laidassa niin saa paljon enemmän kiekkoa ja pystyy myös tekemään hyökkäyspäässä niitä ominaisia hyökkäyspään ratkaisuja. Kangas päivitettiin parempaan pelaajaan. En näe tässä mitään haittaa. Miehiä on nyt lasaretissa ja niiden tilalle hankittiin samanlaisilla ominaisuuksilla oleva pelaaja. Aika näyttää oliko minkälainen mies kyseessä. Huippujoukkueissa on aina taistelua pelipaikoista ja se tarkoittaa sitä, että päivittäinen tekeminen pitää olla ihan tapissa kaikila, että mahtuu edes kokoonpanoon.

Kärpillä on kausi alkanut erittäin hyvin ja Kärpät on nyt ihan täysin taistelemassa suorasta playoff paikasta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itse en jaksa Koiviston kanssa pelihousuja repiä, tämä siis siltä pohjalta että Koiviston hankinta tuskin vaikuttaa mitenkään siihen hankitaanko joukkueeseen esim. yhtä hyvää keskushyökkääjää lisää. Tuossa uutisessakin sanotaan että alaketjuihin tarvitaan täydennystä, joten kyllä Koivisto sinne tuo parempaa osaamista kuin jonkun Julius Hermosen peluuttaminen siellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt kannattaa kuitenkin muistaa se asia, että Rekonen ja Piispanen olivat lyhyitä paikkoja ja jatkoivat matkaa muualle. Alle 10 peliä kummallekin. Koivisto kuitenkin hankittiin koko loppukaudeksi jo ennestään erittäin kilpailtuun 3-4 kentän rooliin.
Tuo on aivan totta. Toki on myös hyvä muistaa, että Koivisto on kuitenkin aikalailla eri statuksen kaveri kuin Rekonen ja Piispanen Marjamäen aikaan olivat. Koivistolta voi jopa odotta sellaista pelillistä panosta, että hän voi pitkän kauden aikana joukkuettamme auttaa. HPK:n poikien näkemykset Koivistosta olivat varsin positiiviset.

Karvinen ja Kangas olivat omanlaisiaan yritelmiä tälle kaudellle. Kankaan yritykset loppuivat tänään, eikä Karvisellekaan niitä yrityksiä liene enää hirveästi luvassa. Pitkän loukkaantumisen jälkeen hänellä voi olla suuria vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon.Tässä mielessä kyllä yksi luottoratsu tuonne alakertaan oli lopulta ihan tervetullut. Tämä hankinta myös työntää perin heikosti parhaillaan pelaavaa Kestilää katsomon puolelle. Vaikka minäkin kärkihankinnan perään kuolaan, pystyn pikku tuumailun jälkeen ymmärtämään ajatuksenjuoksun tämän siirron takana.

Ymmärrän monen huolen siitä, että pelaajabudjettia käytettiin tälle osastolle kun tarve on ilmeinen jonnekin ihan muualle.
Minusta tuosta ei tarvitse olla huolissaan. Kärkihankintaan on varmasti rahat olemassa, kun se tulee ajankohtaiseksi.
 

JPL

Jäsen
Hankinnan järkevyyden voi kyseenalaistaa sekä tapauksessa, että tulee kärkiketjuun sentteri ja terveystilanne on parempi, että varsinkin jos kärkiketjun sentteriä ei tule... Eli ainut tilanne, milloin Koivistolle on käyttöä on nykyinen tilanne. Siinä mielessä ymmärrettävää, mutta miksi koko kauden pahvi? Eikö tullut lyhyemmällä?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos ajatellaan että kokoonpano olisi jossain vaiheessa kokonaan terve ja jos sinne hankitaan vielä sentteri on peliajan ulkopuolelle jäämässä melkoinen määrä pelaajia. Jos kolmosessa pelaa Ikonen, Lasu ja Kupari ja nelosessa Sailio, Humaloja ja Koivisto olisi rosterin ulkopuolella mm. seuraavat pelaajat: Junnila, Kestilä, Karvinen, Kossu, Anttila, Vartiainen, Hermonen sekä tietysti nuorten liigasta mm. Luusuaniemi. Toki pitää varautua siihen että ainakin 1-2 hyökkääjää on pois jatkuvasti, mutta siltikin harmittavan monta pelimiestä jää ulos kokoonpanosta.
 
Kyllä Kärpät on vielä isojenkin kalojen perässä. Farmiin joutunutta Pokkaakin on kotiin kyselty. Vapautuihan sieltä myös maalintekoon kykenevä kotimainen maalitykki, tosin yksisuuntaisella sopimuksella.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Minä ainakin olen ihan tyytyväinen Koiviston hankintaan varsinkin kun Kangas poistui samalla oven avauksella. Kerho-ajoilta mieleen on jäänyt hyvin liikkuva ja työteliäs alempien ketjujen raataja. Ei ihan kädetönkään ja parin kauden takaa kuitenkin 9 maalia ja 23 pistettä liigassa. Muodostaa varmasti Sailion ja Humalojan kanssa yhden liigan parhaista nelosketjuista.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muodostaa varmasti Sailion ja Humalojan kanssa yhden liigan parhaista nelosketjuista.

Hyvä jos näin on. Jospa tämä tarkoittaisi sitä, että Karvisesta oltaisiin luopumassa tai hän jäisi vain hätävaraksi, jotta omille junnuillekin jäisi tilaa. Ei sillä tokihan minä Karvisellekin toivon kaikkea hyvää, mutta aika vaikea on nähdä hänelle roolia hänen tervehdyttyään.
 

JPL

Jäsen

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Hyvä jos näin on. Jospa tämä tarkoittaisi sitä, että Karvisesta oltaisiin luopumassa tai hän jäisi vain hätävaraksi, jotta omille junnuillekin jäisi tilaa. Ei sillä tokihan minä Karvisellekin toivon kaikkea hyvää, mutta aika vaikea on nähdä hänelle roolia hänen tervehdyttyään.

Riippuu kauanko Karvinen on pois kaukalosta. Hän on kuitenkin valmentajan luottomies, jonka Manner nimenomaisesti halusi Ouluun. Ja valmennus on tietämäni mukaan ollut kovin tyytyväinen Karvisen työmäärään. Eli junnut ei pelaa missään roolissa, kun kaikki on terveenä. Karvisesta ei varmasti luovuta kesken kauden.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kyllä on dramaattista. Ihmettelen enemmän että miten voi tällaista nhl tason tietäjää olla täällä keskustelupalstalla mutta ei seurajohdossa ja valmentajissa...

Pahoittelut viestistä, joka ei oikein kuulu aiheeseen. Mutta tätä yllä olevaa asiaa olen usein miettinyt. Jos nyt mietitään, miten pienestä ryhmästä ihmisiä jääkiekkoseurat palkkaavat henkilöstöä, niin voi jopa miettiä, onko se varmasti pätevintä. Jos unohdetaan ihan ne viimeisimmät perusteet ja pätevyysvaatimukset, niin päästään ytimeen. Miksi Aho on nykyisessä tehtävässään? Siksi koska hän on kärppäkasvatti ja loi hienon uran liigakiekkoilijana, ja ennen kaikkea palasi kotiin auttamaan mm. nousussa. Sama menee Manneriin. Hän loi jonkunlaisen uran Sportissa ja siirtyi valmennustehtäviin. Marjamäkikin pelasi Ilveksen A-nuorissa liigaa/sm-sarjaa, siitä ei ollut pitkä matka junnuihin valmentamaan.

Pointtina tässä on se, että menettääköhän suomalainen jääkiekko ja varmasti kaikki muutkin kiekkomaat kovia valmennus/manageri/urheilutoimenjohtaja jne jne talenttia, koska se juurevin pääsyvaatimus ainakin isoihin seuroihin on jonkunlainen pelaajaura. Jos Marjamäkikin olisi ollut ihan oikeasti puulaakijunnu, olisikohan löytänyt tietään kisakylän veikoista Ilveksen junnuihin valmentamaan? Ja jos olisi uskaltanut koputtaa ovea, olisiko naurettu kisakylän veikkoja valmentamaan?

Pelaajataitojen esittely nuorena on varsin helppo homma, jos nyt unohdetaan taloudelliset seikat(toki tässä on vähän mutkia suoristettu, mutta joko osaat tai et, olet tarpeeksi hyvä tai et ole). Mutta todistappa urheilumanagerointi, scouttaus, organisointi tai valmennuskyvyt, kun huomaat 20-40 vuotiaana ilman omaa pelaajauraa tai olemattomalla sellaisella, että tämä onkin se sun juttu.

Sorry offtopic
 
Viimeksi muokattu:

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Riippuu kauanko Karvinen on pois kaukalosta. Hän on kuitenkin valmentajan luottomies, jonka Manner nimenomaisesti halusi Ouluun. Ja valmennus on tietämäni mukaan ollut kovin tyytyväinen Karvisen työmäärään. Eli junnut ei pelaa missään roolissa, kun kaikki on terveenä. Karvisesta ei varmasti luovuta kesken kauden.
Karvinen on sairastupa-raportin mukaan sivussa kuukausia, joten palannee aikaisintaan kevätpuolella. Tämä oli mielestäni hyvä paikko (Karvinen+Kangas -> Koivisto). Parempi vain, että noita lupaavia junnuja peluutetaan juuri tuolla ylemmissä ketjuissa paikkaajina, kuin että heitä yritetään istuttaa näihin alempien ketjujen rouhijarooleihin. Ovat sitten valmiimpia ottamaan tuloksentekoroolia loukkaantumisten sattuessa myöhemminkin kaudella.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vertasin tuossa huvikseni vuoden takaiseen kun oli 10 peliä pelattu:

10:stä pelistä kolme kolmen pisteen voittoa ja yksi RL-voitto, lisäksi neljä suoraa tappiota ja yksi tappio RL-kisassa ja yksi jatkoilla. Pisteitä yhteensä 10 pelin jälkeen siis 13 kappaletta joten pistekeskiarvo 1,3. Maaliero oli 19 tehtyä ja 24 päästettyä. Lisäksi tuolla jaksolla ei otettu yli yhtä voittoa peräkkäin missään vaiheessa

Tällä kaudella vastaavasti tilastot siis 10 pelin jälkeen on kuusi suoraa voittoa, kolme suoraa tappiota ja yksi rankkaritappio, pisteitä siis 19 ja pistekeskiarvo 1,9. Päästettyjä maaleja vain yksi vähemmän viime kauteen nähden eli 23, mutta tehdyissä maaleissa onkin sitten melkein tuplasti parempi tilanne eli 36 tehtyä. Vaikka on itsekin tullut joukkuetta haukuttua puukäsiporukaksi, niin kyllä siellä silti onnistumisia on tullut ja varsinkin kotipeleissä verkko on heilunut kivasti.

Joten, vaikka moni tässä on puhunut ettei ole voitettu kuin ns. heikkoja joukkueita, niin viime kaudella ei tässä vaiheessa meinattu voittaa oikein edes niitä. Sportilta otettiin vieraissa pataan 4-1 ja samoilla sijoilla pyörinyttä IFK:takaan ei voitettu runkosarjassa muistaakseni kuin kerran. Tähän sitten päälle vielä se, että joukkueen peli on jo nyt paremman näköistä kuin kertaakaan viime kaudella, niin kyllä tähän hyvään alkuun voi olla tyytyväinen. Kyllä sillä pelitavan toimivuudella vaan iso merkitys on.

En minä Kärppiä vieläkään miksikään mestarisuosikiksi nosta, mutta mihinkään romahtamiseenkaan en usko. Kymmenen peliä on kuitenkin jo siinä mielessä iso otanta, että kun peli on pääsäntöisesti näyttänyt hyvältä tuona aikana niin hankala uskoa sen romahtavan.
 

sinikettu

Jäsen
En minä Kärppiä vieläkään miksikään mestarisuosikiksi nosta, mutta mihinkään romahtamiseenkaan en usko. Kymmenen peliä on kuitenkin jo siinä mielessä iso otanta, että kun peli on pääsäntöisesti näyttänyt hyvältä tuona aikana niin hankala uskoa sen romahtavan.
Riippuu varmaan, mitä tarkoittaa romahtaminen. Esimerkiksi Sport oli 11 ottelun jälkeen viime kaudella sijalla 4 noin 1.9 ppg tahdissa. Kauden loputtua saldo oli 14. sija ruhtinaallisella 1,15 pisteellä per peli. Vuonna 2015 Ilveksellä oli 10 pelin jälkeen 2,1 ppg, mutta runkosarjan loputtua se romahti arvoon 1,05 ppg.

Tuollaiseen romahtamiseen harva uskoo, mutta itse ainakin veikkailen, että parinkymmenen ottelun päästä Kärpät on jossain sijalla 6-7 jos oletetaan, ettei joukkue vahvistu ja 1-2 kärkiäijää ja mahdollisesti joku jämäpelaaja on keskimäärin telakalla.

Se, että Kärpät on tehnyt pelitapansa ansiosta paljon maaleja ensimmäisessä kymmenessä ottelussa, ei tarkoita joukkueen olevan erityisen maalintekokykyinen. Jos lasketaan Kärppäpelaajien maalikeskiarvo kahdelta viimeiseltä kaudelta, on se aika surkea. En tiedä tarkkaa lukua, mutta mutuilisin sen olevan jossain 8-10 sakissa, jos ei alempanakin. Jos jollain on tarkkaa tietoa, otan sen mielellään vastaan. Potentiaalia ei lasketa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se, että Kärpät on tehnyt pelitapansa ansiosta paljon maaleja ensimmäisessä kymmenessä ottelussa, ei tarkoita joukkueen olevan erityisen maalintekokykyinen.
Mitä se sitten tarkoittaa? Jos joukkueen pelitapa tuottaa maaleja jo ihan selkeän otannan eli kymmenen ottelun perusteella, niin eikö tuota ainakin tuon perusteella voi kutsua maalintekokykyiseksi? Vai minkä termin sinä tuohon keksisit.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mitä se sitten tarkoittaa? Jos joukkueen pelitapa tuottaa maaleja jo ihan selkeän otannan eli kymmenen ottelun perusteella, niin eikö tuota ainakin tuon perusteella voi kutsua maalintekokykyiseksi? Vai minkä termin sinä tuohon keksisit.

Kiinnostavaa on sellaisten pelaajien onnistuminen, joita ei varsinaisesti voinut odottaa maalilingoiksi. Mielestäni se on signaali siitä, että pelitapa tuottaa maalipaikkoja. Kun kaikkeen ei tarvita valtakunnan parhaita yksilöitä.
 

sinikettu

Jäsen
Mitä se sitten tarkoittaa? Jos joukkueen pelitapa tuottaa maaleja jo ihan selkeän otannan eli kymmenen ottelun perusteella, niin eikö tuota ainakin tuon perusteella voi kutsua maalintekokykyiseksi? Vai minkä termin sinä tuohon keksisit.
Yksilöiden maalintekokyky eli maalien määrä viime kausilla. Kymmenen ottelua ei ole selkeä otanta, katso vaikka esimerkkini Ilveksestä ja Sportista viime kausilta. Joukkue toki voi olla maalintekokykyisempi kuin pelkkä yksilöiden summa. Kymmenessä ottelussa sitä kuitenkaan ei vielä voi sanoa. Jos Kärpillä on kauden jälkeen vaikka top-3 maalisaldo, kutsun mieluusti joukkuetta maalintekokykyiseksi.

Alkukaudesta joukkue on ollut maalintekokykyinen, vaikka yksilöiden maalintekokyky (maalien keskiarvo viime kausilla) olikin kauteen lähtiessä heikko. Seuraavat 50 ottelua näyttävät, jatkuuko maalivire, ja onko joukkue niin maalintekokykyinen kuin alkukausi on näyttänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös