Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 258 065
  • 6 355

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mun silmään peli oli hyvää ja viihdyttävää. Heikkoja oli kala-antti, mäenalanen ja koko puolustus aika-ajoin. Kova oli hätä puolustuksessa välillä eikä se johtunut tepsin karvauksesta vaan siitä että yksi huono syöttö omalla alueella johti toiseen huonoon syöttöön ja sitten oli hätä. Mikkola oli välillä hyvä ja laitto sen tarvittavan helpon syötön kaverille. Leskinen on kova yrittämään ja menemään mutta niin kuin lehtosellakin niin ratkaisut on pehmeitä koska varmaan niin kova halu saada maali tehtyä, tarkoittaa siis että veto lähtee vielä siinä vaiheessa kun ei enää kannattaisi laukoa... Saarinen on väkkärä mutta jotenkin meni hukkaan hyökkäyspäässä kun ei kaverit osannut kun kulmassa pyöriä. Kunhan tulee rutiinia ja maaleja niin alkaa jätkät rentoutua ja tulee siihen tekemiseen malttia. Miten spede voi vuodesta toiseen, pelistä toiseen olla niin hyvä?
 

Zinetula

Jäsen
Muuten hyvä, mutta kuten Suikkanen sanoi haastattelussa ovat sekä Ronkainen että Mäenalanen poissa pelistä tänään.
Harmillista kun heti äijää tippuu, toivottavasti ei mitään vakavaa. Mahdollisimman pian löydettäväksi se yksi laituri ja yksi pakki ja mielellään huipputason tekijöitä. Turha huolestua jonkun Kala-Antin peliajasta tai roolista. Kyllä se vaan niin on, että käytännössä niitä saikkuja tulee pitkin kautta ja sitä kautta roolia. Nyt jos tulee poissaoloja etenkin kärkipäästä, niin taso putoaa liikaa laajuuteen nähden.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi on ollut yleensä vaikea vastus kotonaan (eikö ollutkin lentokenttä), myös Marjamäen aikana.

En tiedä astunko nyt siihen kuuluisaan (© Mertaranta) miinaan, mutta Turkuhallin kaukaloa kavennettiin muistaakseni jo kesällä 2014, samalla kun joustokaukalo asennettiin. Pituus säilyi 60 metrin maksimimitassa, mutta leveydestä napattiin pari metriä pois (30 m -> 28 m), eli pinta-alaa häipyi sellaiset 120 neliötä. En tiedä minkä kokoinen kaukalo Raksilassa on, mutta tuskin ainakaan ihan älyttömästi tuota pienempi. Puutuin tähän ihan siksi, että uskomus "Turun lentokentästä" elää edelleen vahvana, vaikka syytä siihen ei enää ole. Tai ainakin olen siinä käsityksessä, että suurimmalla osalla liigajoukkueista kotihallin kaukalo on tuota samaa luokkaa.

---

Mitä Kärppien eilisiin otteisiin tulee, niin näin vastustajan kannattajan silmin pelasivat ihan hyvän pelin, vaikka joukkueesta toki näki että yhteisiä pelejä ei tuolla kokoonpanolla älyttömästi kasassa ole. Albert hiiltyi Pikkaraiseen, mutta varmaan hän(kin) jo seuraavassa pelissä tietää, että sieltä tulee kovaa pommia jos sellaiselle paikka aukeaa ja jatkuvaa hiillostusta, vittuilua ja räksyttämistä siihen päälle.

Kärppien toinen maali oli sellainen räkämaali, että näin TPS-kannattajan silmin oli ihan oikeutettua, että Rynnäs sen Thorellin siniviivaranteen imaisi rysään. Joka tapauksessa kyseessä oli ensimmäinen liigapeli ja sen huomioon ottaen ei Kärpät mitenkään huonosti pelannut. Varsinkin lopussa Tepsi oli toki huomattavan kurinalainen ja hyvin joukkueena puolustava, jonka takia Kärpät ei päässyt ilman maalivahtia pelatessaan edes kunnon paikoille. En kuitenkaan Kärppien kannattajana olisi vielä huolissani, kyllä se siitä vielä lähtee, jos nyt ei lentoon, niin ainakin matalaliitoon ja väitän, että runkosarjan päättyessä Kärpät on yksi top neloseen sijoittuneista joukkueista. Pakkohan sen on olla, kun mulla on rahaakin siinä kiinni.
 

Zinetula

Jäsen
En tiedä astunko nyt siihen kuuluisaan (© Mertaranta) miinaan, mutta Turkuhallin kaukaloa kavennettiin muistaakseni jo kesällä 2014, samalla kun joustokaukalo asennettiin. Pituus säilyi 60 metrin maksimimitassa, mutta leveydestä napattiin pari metriä pois (30 m -> 28 m), eli pinta-alaa häipyi sellaiset 120 neliötä.
Kiitos tarkennuksesta. Jätinkin sen vähän puolittain auki siltä varalta, että jollakin on päivitettyä/parempaa tietoa. Onhan se merkittävä ero jos omakotitalon verran lähtee neliöitä ja eiköhän se ole suunnilleen samassa formussa, mitä yleensä nämä liigakaukalot on. Itse jätän ainakin sen lentokenttätermin tähän viestiin. :)
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
HPK-Kärpät.
Hohhoijjaa, hyvän alun jälkeen Kärpät on kokonaisuudessaan valahtanut surkeaksi.
Koko sakki pelaa äärimmäisen sekavasti ja ottakaa nyt se Mikkolan Ilkka sieltä pois
ettei synny lisää katastrofaalista suorittamista. Meidän ykkösketjukin on tipahtanut täysin näkymättömäksi...
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Yks piste kahden pelin jälkeen TPS:ää ja HPK:ta vastaan ei mairittele. Niemelä huseeraa ylivoimalla(?!?!?) ja Mikkola on paska. Kyllähän sen tiesi, että kärsivällinen pitää olla ja että tappioita tulee alkuun varmaan paljon, mutta kyllähän tämä vituttaa ihan huolella.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Paska makuhan tästä taas jäi. Tiedän että Suikkasen pelitavan oppiminen vie aikaa, mutta minulla alkaa mennä usko meidän pelaajamateriaaliin. Joukkue ei ole tarpeeksi taitava, nopea ja vahva jotta Suikkanen saisi pelitapansa toimimaan, etenkään laituri- ja puolustusosastolta.

Pelin positiivisia juttuja Ruohomaa, jälleen kerran oli loistava ja muun muassa tuo jatkoajalla tapahtunut koko kentän pituinen spurtti joka esti Mannisen läpiajomaalin, kuvaa Ruohomaan uhrautumista pelille. Kukkonen ja Pyörälä olivat vähemmän yllättäen hyviä ja Albert sekä Kähkönen olivat suht hyviä. Muille taas sitä kuuluisaa lampaanhanuria.

Ruohomaa tarvitsee oikeasti jotain työkaluja, ei voi Suikkanen olla niin tyhmä että tuhlaa koko joukkueen suurimman hyökkäyspotentiaalin joidenkin Leskisten, Kestilöiden ja Mäenalasten kanssa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Yks piste kahden pelin jälkeen TPS:ää ja HPK:ta vastaan ei mairittele. Niemelä huseeraa ylivoimalla(?!?!?) ja Mikkola on paska. Kyllähän sen tiesi, että kärsivällinen pitää olla ja että tappioita tulee alkuun varmaan paljon, mutta kyllähän tämä vituttaa ihan huolella.
Positiivista oli, että piste tuli. Kyllä sen näkee, että Pyörälä ja Kukkonen kannattelee nyt Kärppiä miltei kaksistaan. Laituriosasto on aika kädetön. Tosin Lehtonen kyllä hyvin pääsee maalipaikoille ja miehellä on kyllä asenne kunnossa, mutta kun ei mene niin ei mene.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tämän kauden voittoprosentti Liiga-joukkueita vastaan edelleen nolla. Meidän kalakerhon porukallakin pystyttäisiin samaan. Suikkanen lupasi, että Kärppä-sydän on pelissä joka ilta. Se voidaan kuitata pa**apuheeksi näin kahden pelin jälkeen. Kun omassa päässä saadaan kiekko, niin kenelläkään ei ole mitään käsitystä mitä pitäisi tehdä. Huolestuttavaa isolla huolla.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
En tiiä, kyllä tuossa nyt voi Suikkanenkin vähän katella jumalauta peiliin. Laittaa Leskisen vetämään ratkaisevaa rankkaria!

Aloituksia hävitään ihan liikaa.

"Suoraviivaista ja aivan mahtavan viihdyttävää kiekkoa" näyttää tarkoittavan päätöntä koohottamista, jossa suoraviivaisuutta edustaa se kuinka vauhdilla painellaan kulmaan kiekon kanssa. Lauota ei edes ylivoimalla. Rankkaristakin laukominen on niin ja näin kun tekisi mieli kuskata lisää.

Mikkola menee kategoriaan vuosituhannen käsittämättömimmät hankinnat.

Tästä ei pääse kuin ylöspäin, mutta mitäpä jos se Suikkasen pelitapa ei koskaan alakaan toimimaan, kuinka pitkään sitä odotetaan? Onko Suikkasella pelitapa?
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Olipa mielenkiintoiset valinnat rankkarin vetäjiksi Kärpillä. Itse olisin ihan ehdottomasti kokeillut Ruohomaata, Saarista, Lehtosta ja Pyörälää. Yllättävää kyllä, suurin ongelma Kärppien pelissä näyttäisi olevan puolustuspään avauspelaaminen. Laukoakin voitaisiin huomattavasti enemmän kuin mitä nyt tehdään, niin ettei jokaisen hyökkäyksen tarvitsisi olla nurkissa pyörimistä.
 

Zinetula

Jäsen
Vuorokauden sisään toinen peli ja kapteeni vetää puoli tuntia kovalla tasolla. Upea maali bonus, mutta ei voi vaatia Lassen tekevän useampia maaleja per peli. Pyörälä samaten takuuvarmaa työtä ja hyökkääjälle kovat yli 26 min. Kukkosen rinnalla Heshkan helppo luutia, mutta hyökkäyssuuntaan hänen tekeminen ontunut.

Ruohomaa oli loistava ja ihmettelen kun hänelle ei edes kolmannessa erässä annettu kovempaa laiturikalustoa viereen. Vaikka Albertin ja Lehtosen keskeen tontti tai vaihtoehtoisesti ykösen oikeaan laitaan. Eihän tuo laituritilanne näytä hääviltä. Toivottavasti ne laituri- ja pakkivahvistukset tulevat nopeasti.

Hpk:lla on hyvä aloittajakaarti, mutta silti aloittajamme Humalojaa lukuunottamatta pettymys. Miska on hoitanut sen roolin hyvin nyt kaksi peliä ja muutenkin on mennyt kohtuudella pelit. Taas tuli parit turhat jäähyt Kärpille ja niistä pitäisi päästä eroon. Pelissä oli myös hyviä elementtejä, mutta jänne ei kestä täyttä 60 min:a. No, tappiontunnetta kokemalla voi myös oppia välttämään sitä.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Käsiä ja jonkilaisia kuviotakin löytyi. Ennen kaikkea hallintaa ja pyöritystä, mutta viimeistelijät on kyllä vähissä. Kuitenkin ihan nousujohteinen peli verraten ekaan otteluun.

Kukkonen lienee ylivoimamaaleissa jälleen kärkimies... :D Pyörälä saattaa rikkoa maaliennätyksensä jos muu eivät ota roolia.

Suikkaselle pojot siitä että vaihtoi tylysti Aittokallion pois rankuista sen ekan jälkeen. Kohtuu munattomat oli kärppien rankkariyritykset.

Winkkiä Suikkaselle:
Pyörälä-Olausson-Alberts
Lehtonen-Ruohomaa-Saarinen
Mäenalanen-Kalapudas-Leskinen
Kähkönen-Humaloja-Sailio
 
H

Hidas_ja_kankea

Kohtuu munattomat oli kärppien rankkariyritykset.

Sitä ne ovat olleet jo harjoitusotteluissa. Kovin vähissä ovat palikat ketjulottoon. Ruohomaa tosiaan ansaitsee paremmat laiturit, kun pidän selvästi eniten juonikkaana sentterinä. Pyörälää ei voi kloonata useampaan ketjuun.

Kukkonen ja Pyörälä kantavat tällä hetkellä joukkuetta ja lähietäisyydellä ei ole ketään. Lehtonen pelasi ihan OK, eikä ansaitse tuolla esityksellä yleistä sylkykuppiroolia. Samassa keskikastissa monen muun mukana.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Paska makuhan tästä taas jäi. Tiedän että Suikkasen pelitavan oppiminen vie aikaa, mutta minulla alkaa mennä usko meidän pelaajamateriaaliin. Joukkue ei ole tarpeeksi taitava, nopea ja vahva jotta Suikkanen saisi pelitapansa toimimaan, etenkään laituri- ja puolustusosastolta.

Pelin positiivisia juttuja Ruohomaa, jälleen kerran oli loistava ja muun muassa tuo jatkoajalla tapahtunut koko kentän pituinen spurtti joka esti Mannisen läpiajomaalin, kuvaa Ruohomaan uhrautumista pelille. Kukkonen ja Pyörälä olivat vähemmän yllättäen hyviä ja Albert sekä Kähkönen olivat suht hyviä. Muille taas sitä kuuluisaa lampaanhanuria.

Ruohomaa tarvitsee oikeasti jotain työkaluja, ei voi Suikkanen olla niin tyhmä että tuhlaa koko joukkueen suurimman hyökkäyspotentiaalin joidenkin Leskisten, Kestilöiden ja Mäenalasten kanssa.
Tässäpä oikeastaan omat mietteet aika hyvin kiteytettynä. Kärpillä pitäisi olla aivan helvetin hyvä pakisto, jotta tällä tyylillä pärjätään. Pitäisi tunnistaa tilanteet millon hieman odottaa avauksen kanssa, milloin ohittaa liikkeellä ensimmäinen mies vaiko avata heti nopeasti keskelle tai laitaan hyökkääjälle vauhtiin. Mielestäni sentterit hakevat ihan hyvin tätä, mutta pitäisi olla myös laidoilla vauhdissa olevat miehet. Tämä kiteytyi hyvin noihin Mikkolan aivopieruihin ja kerhon toiseen maaliin. Hetki tuossa varmaan menee, että se alkaa sujumaan jos alkaa. Positiivista se, että sitä omista lähtemistä haetaan aika rohkeastikkin verrattuna Marjamäen aikaan. Aika harvassa ovat ne tilanteet, että pakki nostaa vain jalalla ja heittää päätyyn. Mielestäni esim Saarinen oli ihan hyvin kartalla laitureista tähän pelityyliin ja oli muutaman kerran pääsemässäkin puolittain läpi.

Senttereistä Ruohomaa oli hyvä kaikin puolin ja pelasi nimenomaan rohkeasti silti menettämättä kiekkoa. Olaufson on laatusentteri liigaan, mutta ei mikään sateentekijä. Peliäly toimii riitävän nopeasti ja hyvä rauhoittamaan ylivoimaa. Viimeistely taitaa olla vähän niin ja näin. Albert vaikuttaa enemmän duunarilta, joka on kohtuu hyvä kaikessa. Sentterit kyllä ovat tarpeeksi hyvää tasoa, mutta laitureihin kyllä kaivataan vahvistusta ja Ruohomaalle ehdottomasti paremmat äijät rinnalle. Kiekollinen ja hyvin laukova pakkikin on lähes välttämätön. Kukkonen ja Pyörälä näyttävät suorittavan hyvällä tasolla heti alusta asti. Niemelä nyt helvettiin siitä ylivoimalta saman tien. Heshkakin sais parantaa ja paljon jos haluaa olla johtava pakki.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kyllähän huvitti kun vaihto kanavaa ja ekana silmiin osui Niemelä ylivoimalla viivassa. En pidä Suikkasesta, mutta kyllä tää veti pohjat heti kättelyssä. Suikkanen on malliesimerkki väärin peluuttavasta valmentajasta. Siellä häärii Kähkösiä yms tulosketjuissa.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Kyllähän huvitti kun vaihto kanavaa ja ekana silmiin osui Niemelä ylivoimalla viivassa. En pidä Suikkasesta, mutta kyllä tää veti pohjat heti kättelyssä. Suikkanen on malliesimerkki väärin peluuttavasta valmentajasta. Siellä häärii Kähkösiä yms tulosketjuissa.
Kähkönen on parhaimmillaan ihan hyvä maalintekijä, josta osoituksena on 21 maalin kausi Bluesissa ja 19 maalin kausi Kärpissä edellisen visiittinsä aikana. Tällä hetkellä pelipaikkana on Kärppien kolmosketju. Kenet sen "väärin peluuttavan valmentajan" pitäisi nostaa kolmoseen Kähyn tilalle? Varmaankin "jonkin junnun, jolta Kähkönen vie peliaikaa", vai?
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kähkönen on parhaimmillaan ihan hyvä maalintekijä, josta osoituksena on 21 maalin kausi Bluesissa ja 19 maalin kausi Kärpissä edellisen visiittinsä aikana. Tällä hetkellä pelipaikkana on Kärppien kolmosketju. Kenet sen "väärin peluuttavan valmentajan" pitäisi nostaa kolmoseen Kähyn tilalle? Varmaankin "jonkin junnun, jolta Kähkönen vie peliaikaa", vai?

Kähkönen ei oo saanu yksinkertasesti mitään aikasiks mitä oon CHL pelejä telkusta katellu ja reenipelejä tilastoista seurannu. Eiköhän sieltä löydy variaatioita teidän rosterista mutta tuskin koska Suikkanen.
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En tiedä kenen älynväläys oli hankkia Lehtonen ja Kähkönen Kärppiin ?
Toinen varsinainen dilemma on herra Leskinen.
Ei kelvannut Kärppiin, lähti Sporttiin ja kas nyt pyörii Suikkasen luottomiehenä.
Tuloksetta...hei oikeesti. Ratkaiseva rankkari ja Leskinen vetämään...
 
Viimeksi muokattu:

Ilen kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid, NHL
Rankkarit ovat olleet todella heikkoja tälle syksylle. Ollaanko saatu vielä yhtään rankkaria sisään voittolaukaus -kilvassa. Harjoituspelissä Kalpaa vastaan vielä ne ponnettomat yritykset nauratti, nyt kun jaetaan sarjapisteitä, on hymy hyytynyt.

Kaitsu on kyllä testannut eri vetäjillä, mutta sellaista perusvarmaa "donskoita" ei vain ole ainakaan vielä riveistä löytynyt.

Palatakseni vielä siihen harkkapeliin Kalpaa vastaan; olisippa mielenkiintoista nähdä se viiden hyökkääjän yv-pyöritys myös tosi peleissä.
 

Zinetula

Jäsen
Joskus katsoin, että viime kaudella hävittiin voittolaukauskisat 4-2. Jo ennen viime kautta oli puhetta, että ihan hyvään saumaan tulee tuo jatkoajan 3 vs. 3, kun Donskoi ei enää ollut ratkomassa vl-kisoja. Näin kävikin. Oliskohan mututuntumalta ainakin Aho pistänyt muutamia sisään. Mielikuva jäi, ettei Pyörälällä oikein uponnut. Sitten joku Pulju, Aaltonen, Ikonen yms. taisivat joskus pistää sisään. Enimmäkseen kuitenkaan ei. Jopa Hirso, kuka usein Bluesissa tuntui tekevän näistä, ei Kärpissä onnistunut. Joku painetilan ja kirouksen vääjäämätön kombo näissä on ollut Donskoin jälkeen. En jaksa katsoa oikeita tilastoja kun kännykällä olen liikenteessä, joten nämä hatarahkot muistikuvat voi ampua alas. Eiköhän ne jotkut ampujat löydy viime kauden tapaan, ettei ihan kaikkia skaboja hävitä. Olausson teki läpiajosta ekan kärppämaalin, mutta nyt ei onnistunut. Sama asiahan se ei toki ole. Albertin yritys ei ollut huono ja hänestä voi olla vielä tähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös