Vekurinen kirjoitti:Ei se mikään tietoinen riski ole. Useimmissa paikoissa 20-30 tunnin panostus opiskeluun riittää vallan mainiosti opintovaatimusten täyttämiseen.
Heh, nyt kyse onkin "vaatimusten täyttämisestä", eikö tarkoitus olekaan mahdollisesti oikeasti oppiakin jotain? Tietoinen riski se silti on ja kaikki eivät saa sumplittua osa-aikaista työtä ja sujuvaa opiskelua yhteen.
Juurihan tuossa joku kertoi äitinsä ansaitsevan tonnin kuussa. Ja jos mietitään tuntipalkkaa: 13000 euron vuosiansiot tarkoittavat 40 tunnin työviikolla noin 7 euron tuntipalkkaa. Eli heitän ne samat hampurilaismiehet- ja naiset sekä siivoojat, joilla ei ole palvelusvuosiin perustuvia lisiä.
Tämä äiti oli postin palveluksessa ja palkan perusteella olettaisin että kyse on postinjakajasta, mikä ei tarkoita "kokopäivätyötä" sanan varsinaisessa merkityksessä. Hampurilaispaikoissa on kylläkin ainakin mäkkärillä korkeampi tuntipalkka harjoittelujakson jälkeen.
Ja kysymykseni oli paljolti retorinen, koska toki sellaisia työpaikkoja voi olla, mutta yhtälailla on hyvin vähän niitä opiskelijoita jotka repivät sen 9000 kasaan vain 3 kesätyökuukauden aikana.
Hyyppään tässä ennemmin Sailaksen kuin varjon kelkkaan.
Ajat muuttuvat, mutta ei nykyinen tukimalli silti tarkoita, että ilman sitä asiat olisivat paremmin. Etenkin kun Sailaskin tuntuu perustavan väitteensä lähinnä mutuun. Vai olisiko juuri niin, että koska tuet ovat pieniä niin heikosti koulutettujen lapset päätyvät mieluummin töihin kuin kituuttamaan opintotuella, kun vanhemmilta ei taloudellista tukea voi odottaa.
Sanojen kääntely on sitten toinen juttu. Mulle on kyllä syntynyt sellainen käsitys, että sinä vääntelet sanoja, ja vieläpä toisten kirjoittamia.
Kyse on lähinnä siitä, että ihmiset eivät oikein osaa hahmottaa abstraktien analogioitten muotoa ja tulkitsevat sen sanojen vääristelyksi.