Mainos

Onko Liigan taso laskenut KHL:n nousun myötä?

  • 388 313
  • 2 256
Kyllä vielä 2000-luvullakin villeleinot ja jorilehterät erottuivat SM-liigassa edukseen vähän eri tavalla kuin joku Ville Vahalahti viime kaudella.

Niin tai Barkov, Granlund, Salminen, Aaltonen jne. Kyllä noita yksittäisiä esimerkkejä voidaan esittää vaikka kuinka paljon, mutta jos katsotaan isoa kuvaa, niin homma menee juuri niin kuin nimimerkki Melko Huono tuossa aiemmin kirjoitti.
 
Eikös Kontiola kuitenkin aluksi kokeillut valtameren takana? Ja taitaa olla siellä taas, samoin kuin Lehterä.

Ja pointtihan oli, että aikaisemmin KHL rokotti kovempia pelimiehiä, nyt ne kovat jätkät valuu taas NHLään. Eli KHL ei enää vaikuta Liigan tasoon, NHL kylläkin.

Miksi joku nykypäivän noin 25-vuotias suomalainen KHL-pelaaja ei voisi saada tulevaisuudessa yksisuuntaista NHL-pahvia kuten Konna ja Lehterä tänä kesänä?

Ethän sinäkään olisi vuosi sitten laskenut Konnaa ja Lehterää kategoriaan "kovat jätkät", joten on aika hölmöä sanoa, että aiemmin KHL rokotti kovempia pelaajia. He olivat vuosi sitten vetelyksiä, joilla ei kantti riitä yrittää NHL:ään, ja jotka eivät siksi mitenkään merkittävästi vahvistaisi SM-liigaa. Ihan kuten nää nykypäivän nuorehkot suomalaiset KHL-pelaajat. Tehdessään NHL-sopimuksen he muuttuivat koviksi jätkiksi, jotka vahvistaisivat SM-liigaa. Mutta jos he parin vuoden päästä pelaavatkin Venäjällä, ovat he taas tissiposkia, joiden puuttumienn SM-liigasta ei vaikuta sarjan tasoon mitenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi joku nykypäivän noin 25-vuotias suomalainen KHL-pelaaja ei voisi saada tulevaisuudessa yksisuuntaista NHL-pahvia kuten Konna ja Lehterä tänä kesänä?

Koska nämä nuoremmat tekevät sen pahvin suoraan NHLään, AHLään. Ne noin 25- vuotiaat, jotka KHLään lähtevät, eivät taas ole taidoiltaan NHL tasoisia, tietty varmasti löytyy näitä hitaammin kehittyviäkin tyyppejä.
 
Ne noin 25- vuotiaat, jotka KHLään lähtevät, eivät taas ole taidoiltaan NHL tasoisia

Niin, Lehterä ja Kontiolakaan eivät olleet 25-vuotiaana NHL-tasoisia. Sinä olisit sanonut heistä ihan samalla tavalla, että ei mitään palaa änäriin. Kontiola siirtyi KHL:ään 24-vuotiaana, Lehterä 23-vuotiaana. Eivätkä he muuten vieläkään ole todistaneet tasoaan NHL:ssä.
 

Anzi

Jäsen
Noh, kyllähän se KHL on pudottanut Liigan tasoa. Ikävää sillä KHL on muoviläystäke, mutta Liigalla ei ole keinoja taistella tällä hetkellä rahaa vastaan. Mutta jos KHL:n epäterve rahapumppaus loppuu, niin sitten Liiga voi monellakin tavalla olla taas tasokkaampien pelaajien paikka jos eivät kelpaa NHL:ään. <- Joo tämä on mun mielipide ja moneen kertaan jauhettu tässä topikissa muidenkin suusta.

Mutta se mikä Liigan pitäisi kyllä tehdä on avata pelaamista. Tarkoitan tällä sitä, että kun katsoi suurella intensiteetillä Liigan viime kevään playoffit alusta loppuun ja sen jälkeen katsoi esim. SHL:n tahi NHL:n playoffeja. Niin siinä SHL:ää ja NHL:ää katsoessa tajusi, että Liiga on ihan hirveää painimista ja estämistä. Kyllä näin on, ihan joka joukkueelta. Ei pelkästään niiltä joita vastaan käydään mediasotaa. Peli pitää saada avoimemmaksi ja enemmän taitoon perustuvaksi, tätä kautta myös taitopelaajat voivat tuntea enemmän houkutusta Liigaa kohtaan.

Riviperuskatsoja tätä tuskin näkee ja tajuaa, mutta enemmän kiekkoa kuluttava kyllä.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, Lehterä ja Kontiolakaan eivät olleet 25-vuotiaana NHL-tasoisia. Sinä olisit sanonut heistä ihan samalla tavalla, että ei mitään palaa änäriin. Kontiola siirtyi KHL:ään 24-vuotiaana, Lehterä 23-vuotiaana. Eivätkä he muuten vieläkään ole todistaneet tasoaan NHL:ssä.

Uskoisin kyllä että Kontiolalla ainakin taso riitti, tekihän jopa Porissa Ässiä vastaan 4 maalia yhdessä pelissä ja jos jokin, tuo kertoo tasosta. Pää vaan ei tainnut ekalla reissulla kestää, kun ei saanut kait omasta mielestään näyttöpaikkoja enemmän. Ja kait se helpompi raha houkutti Venäjältä. Mutta tämä Kontiolasta tähän.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tiedä sitten, miten sen tason kanssa on käynyt ja toisaalta, että minkälaisia näkökulmia tällainen kysymyksenasettelu ylipäätään palvelee, mutta se täytyy sanoa, että Venäjän kiekkoliittoa on syytä kiittää. Siellähän (KHL:ssä) meinaa ilmeisesti oltiin jo aika tosissaan sen suunnitelman kanssa, että KHL:ään osallistuvien maiden pelaajia ei laskettaisi ulkomaalaiskiintiöön. Toteutuessaan tämä, jos jokin, olisi vienyt täältä pelaajia ennennäkemättömällä tavalla. Onneksi näkemykset venäläisen kiekon kehittämisestä eivät olleet samansuuntaisia KHL:n ja paikallisen liiton kanssa ja että liitolla sitten kuitenkin oli sen verran muskelia, että pystyi pitämään kantansa voimassa.

Kun CHL:llä oli myös vaikeuksia päästä yhteisymmärrykseen KHL:n kanssa, niin olisiko Everin ja kumppaneiden syytä kääntyä neuvotteluissa Venäjän kiekkoliiton suuntaan. Meinaa tämä ulkomaalaispelaaja päätöskin osottaisi, että heillä voisi mahdollisesti olla jokseenkin erilaiset intressit siitä, ketkä venäläisiä edustaisi eurooppalaisessa mestareidenliigassa, kuin KHL:llä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
2000 luvun alussa ei tänne tullut NHL pelejä pelanneita ulkomaalaisia kuin ihan muutama hassu lukuunottamatta työsulkukautta. Nykyään näitä tulee joka vuosi liigaan. Totta on kyllä, että onnistuessaan täällä (mitä useimmat tekee) khl tulee ja noukkii pois. Eikö tämä sitten kerro, että taso on Liigassa hyvä?

Valitsin summamutikassa kauden 2000-2001. Seuraavassa lista tuon Liigakauden ulkkareista, jotka omasivat ennestään NHL-kokemusta:

Banham, Benda, Davidsson, Caloun, Nedved, Rosa, Vopat, Toporowski, Giroux, Cote, Ratushny, Sorochan, Racine, Draper ja Hrivnak. Yhteensä 15 pelaajaa omasi siis NHL-kokemusta.

Se toki pitänee paikkaansa, että nykyään on enemmän tulijoita, joilla on vyöllä NHL-pelejä. Mutta niin todennäköisesti on jokaisessa Euroopan huippusarjassa. Ja toki sillä on jumalaton merkitys, että 2000-luvun alussa Liigassa oli paljon tshekkejä, kun nykyään taas pohjoisamerikkalaisia on enemmän. Ei nyt liene mikään uusi asia, että pohjoisamerikkalainen saa helpommin tai todennäköisemmin vyölleen NHL-pelejä kuin eurooppalainen.

Tuon kauden 2001 Liigan ulkkareista Barkov, Kuznetsov, Potaichuk, Vlasak, Caloun, Kucharcik, Horak, Kacir, Vykoukal ja Johansson omasivat kokemusta arvokisoista jonkun top-6-maan riveistä. Kaudella 2013-2014 Liigassa vastaavia pelaajia olivat vain Hubacek, Widing, Halpern ja Fernholm.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Selitäppäs nyt minulle, erku, miksi liigasta lähtee tasaisesti pelaajia koko ajan KHL:ään vaikka liigan taso laskee ja KHL:n nousee? Tämä yhtälö ei vain natsaa.

Tämä on ilmiselvästi liian vaikea kysymys, koska se on esitetty jo liian monta kertaa erkun aina kadotessa silloin ketjusta. Kunnes ratsastaa taas paikalle myöhemmin kommentoimaan jotain muuta päähänpinttymäänsä liittyvää ja jättäen taas sopivasti kommentoimatta ylläolevaa. Tylsä kirjoittaja kaikkiaan. Kova jankkaamaan ja jonkinlaista fiksaatiota tähän aiheeseen omaa aika selkeästi jos ei luonto anna periksi olla kirjoittamatta tähän threadiin, vaikka oikeastaan mitään uutta sieltä kuitenkaan ei ole tullut taas useaan viikkoon. Trolli mikä trolli.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Jumalauta mitä juupas-eipäs juttua. Fakta on, että txt-tv:n kärkihemmot vaihtavat usein anteliaamman palkanmaksajan leipiin. Kuka ei, sillä uran pituus on varsin lyhyt. Jääkiekkoilijalla n. 15-20 vuotta. Mutta heikentääkö tämä liigan tasoa, niin näkisin tähän kohtaan omalaatuisen vastauksen: Heikentää, mutta vain syyskaudella.
Muutama perustelu.
Liigajoukkueiden on todella vaikea rakentaa joukkuetta pitkäjänteisesti, ne iänikuiset NHL, KHL. Joukkueet joutuvat usein lähtemään kauteen siitä tilanteesta joka pitäisi normaalisti olla jo touko- kesäkuussa. Eli syksy menee valitettavasti toimivien ketjujen etsimiseen.
+++ Junnut saavat enemmän mahdollisuuksia ja mikä tärkeintä enemmän aikaa. Historiassa on valitettavia esimerkkejä lahjakkuuksista, jotka on istutettu loukkaantuneen ykköskentän pelaajan tilalle. Pari peliä ja huitun hittoon kun pisteitä ei ropissut. Nyt näille nuorille on mahdollista antaa oikea mahdollisuus nousta miesten joukkueeseen. 18-20 mies ei todellakaan ole vielä fyysisen kehityksensä huipussa. Ja kaikki kasvu vaikuttaa koordinaatiokykyyn, tasapainoon yms.
Ja mikä tärkeintä, jääkiekko on vieläkin joukkuelaji vaikka yksilöistä kohistaan.
Joulukuun lihastreeni vaikuttaa pitkälle tammikuhun, mutta voisin lyödä oluen tai kaksi vetoa että tammikuun lopun Liigataulukon 4 ensimmäistä eivät jää paljoa jälkeen KHL-joukkueiden tasosta. Ja tähän vaikuttaa suurelta osin myös joukkueen asenne ja valmennus.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja toki sillä on jumalaton merkitys, että 2000-luvun alussa Liigassa oli paljon tshekkejä, kun nykyään taas pohjoisamerikkalaisia on enemmän. Ei nyt liene mikään uusi asia, että pohjoisamerikkalainen saa helpommin tai todennäköisemmin vyölleen NHL-pelejä kuin eurooppalainen.

Tuon kauden 2001 Liigan ulkkareista Barkov, Kuznetsov, Potaichuk, Vlasak, Caloun, Kucharcik, Horak, Kacir, Vykoukal ja Johansson omasivat kokemusta arvokisoista jonkun top-6-maan riveistä. Kaudella 2013-2014 Liigassa vastaavia pelaajia olivat vain Hubacek, Widing, Halpern ja Fernholm.
Boldaus oma.

Jälkimäiseen kappaleeseen löytyy selitys aiemmasta kappaleesta. Nykyään Liigajoukkueiden kokoonpanoissa on enemmän Pohjois-Amerikasta kotoisin olevia pelaajia. Kanadan ja Yhdysvaltojen maajoukkueisiin valitaan arvokisoihin lähes aina pelkästään NHL-pelaajia, jotka ovat NHL:nkin mittapuulla parhaimmistoa. Eli sellaisia jotka eivät todennäköisesti pelaa koskaan Liigassa tai KHL:ssä. Se, että nykyään ulkomaalaisilla (niillä pohjoismerikkalaisilla) Liigassa ei ole arvokisakokemusta johtunee varmaankin tästä. Ei oikein pysty perustelemaan Liigan tason laskua kyllä tuolla argumentilla.
 
Viimeksi muokattu:
4

444

Tämä on ilmiselvästi liian vaikea kysymys, koska se on esitetty jo liian monta kertaa erkun aina kadotessa silloin ketjusta. Kunnes ratsastaa taas paikalle myöhemmin kommentoimaan jotain muuta päähänpinttymäänsä liittyvää ja jättäen taas sopivasti kommentoimatta ylläolevaa. Tylsä kirjoittaja kaikkiaan. Kova jankkaamaan ja jonkinlaista fiksaatiota tähän aiheeseen omaa aika selkeästi jos ei luonto anna periksi olla kirjoittamatta tähän threadiin, vaikka oikeastaan mitään uutta sieltä kuitenkaan ei ole tullut taas useaan viikkoon. Trolli mikä trolli.

Hupaisinta tuossa jankkauksessa on se, että kaikki omat agendat perustellaan pelaajalistoilla, kahdenkymmenen vuoden takaisiin asioihin vertaamalla (joku Neuvostoliiton ja itäblokin romahdus ei varmaan vaikuttanut koskaan mihinkään) ja oikein korostamalla omilla mielipiteillä. Silti mainitaan, että ei oikeastaan olla edes katsottu sellaisen liigan pelejä, joihin tätä kotimaista verrataan, koska pelaajalistat. Ja jos joku nyt joskus ehkä erehtyy perustelemaan omia mielipiteitään joillain faktoilla, niin sehän nyt ei käy päinsä, koska erkun mielipide ja pelaajalistat. Ja unohdinko mainita Brian Rafalskin, Marek Židlickýn, Jan Čalounin ja mitä noita nyt vuosituhannen vaihteessa Suomessa pelasi.
Turha niitä pelejä on katsoa ja yrittää ymmärtää jääkiekon lainalaisuuksia (jotain joukkuepeliä, höps, pepsiä supertähdille ja ne ratkoo pelit, muut on turhia), kun on teksti-tv, eliteprospects ynnä muut. Säästyy aikaa ja ehtii suitsuttaa Neuvostoliitto-propagandaa enemmän kaikkialla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Selitäppäs nyt minulle, erku, miksi liigasta lähtee tasaisesti pelaajia koko ajan KHL:ään vaikka liigan taso laskee ja KHL:n nousee? Tämä yhtälö ei vain natsaa.

Tässä on ilmeisesti jokin logiikka, mitä en tajua. Siinä missä SM-liigan huiput lähtivät kymmenisen vuotta sitten NHL:ään, niin nyt he lähtevät KHL:ään. Kyllähän heikentyneistä sarjoista jalkapallonkin puolella lähtee yhä edelleen pelaajia kovempiin sarjoihin. Veikkausliigasta lähtee nyt pelaajia ulkomaille vähintään yhtä paljon kuin 1990-luvun lopussa, vaikka europelien perusteella Veikkausliigaseurojen suhteellinen taso on hiipunut selvästi. Sivuutatteko te nuo europelien tulokset kokonaan ja pidätte yllä illuusiota siitä, että Veikkausliigan suhteellinen taso on säilynyt, koska edelleen pelaajia viedään ulkomaille kovempiin sarjoihin?

Ja jos nyt miettii kulunutta kesää, niin KHL:n isoimpiin seuroihin, joihin voi laskea SKA:n, Kazanin, Magnitogorskin, TSSKA:n, Omskin, Traktorin, OHK Dynamon, Ufan ja Jaroslavin, on siirtynyt Liigasta vain Leland Irving ja hänkin EP:n mukaan try-out-sopimuksella ja kaiken järjen mukaan ei siellä Barulinin tulon myötä tule pelaamaan. Vertailun vuoksi SHL:stä samoihin seuroihin ovat siirtyneet Möller ja Ericsson. NLA:sta vastaaviin seuroihin ovat siirtyneet Heikkinen ja Daugavins sekä Extraliigasta Ruzicka.

Liigasta tunnutaankin nykyäänkin pääsevän lähinnä vain näihin köyhiin siperialaisseuroihin kuten Amuriin, Neftekhimikiin tai Jugraan.
 
Tässä on ilmeisesti jokin logiikka, mitä en tajua. ...
Ja sen kyllä huomaan. Koitetaan virtuaalista rautalankaa, kun piirtäminen ei tässä oikein luonnistu.

-KHL:n taso nousee koko ajan, koska ostavat parhaat mahdolliset pelaajat sinne, eikö?
-Liigan taso heikkenee koko ajan, kun parhaat pelaajat viedään mm. KHL:ään, eikö?

Täten siis keväällä 2010 lähteneet pelaajat olivat parempia kuin 2011. Silloinkin kuitenkin kovempia tekijöitä kuin 2012 lähteneet, puhumattakaan 2013 kevään turhakkeista. 2014 olikin enää jäljellä Liiga-kuonaa, joka ei kelpaa kenellekään.

Ai niin, paitsi mm. KHL:ään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja jos joku nyt joskus ehkä erehtyy perustelemaan omia mielipiteitään joillain faktoilla, niin sehän nyt ei käy päinsä, koska erkun mielipide ja pelaajalistat.

Tämä on tietty sinun näkemyksesi ja siihen sinulla on täysi oikeus. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että minä olen latonut tässä keskustelussa ylivoimaisesti eniten kiistattomia faktoja. Ns. vastapuolen leiristä taas pääosin vedotaan asioihin, jotka eivät ole mitenkään todennettavissa faktoiksi. kuten nyt vaikkapa se, että aina nousee uusia samantasoisia tähtiä lähtevien tilalle. Tai että mikään ei ole mukamas muuttunut Liigan kannalta, kun ennen siirryttiin Ruotsiin ja Sveitsiin ja nyt Venäjälle. Tuota väitettä on esitetty jatkuvasti ja olen sen kiistattomilla faktoilla osoittanut hölynpölyksi.
 

Pekkis

Jäsen
Voiko nimettömämmät ja silti viihdyttävää lätkää pelaavat joukkkueet olla myös urheilullisesti edellä nimekästä ja suurempaa organisaatiota? Olisiko mitenkään mahdollista, että myös urheilullista tasoa voisi mitata vähän muutenkin kuin vain nimilistoja vertaamalla, edes ihan vähän?

Meinasin tämän jo hukata, mutta löytyihän se lopulta. Hyviä kysymyksiä!

Kauden alla kovasti uhotaan, että kovin on taas kesä treenattu ja omatoimijaksollakin pojat ovat olleet hyvällä asenteella liikkeellä. Tähän se sitten jääkin. Monia saattaisi kiinnostaa juuri esim. omatoimijaksolta palaavien pelaajien kuntotestien tulokset. Onko parannusta viime vuoteen, onko rasvaprosentti korkeampi kuin keväällä jne. Kaikki uhoaminen on vaan sanahelinää.

Tavallisen Pertti Penkkiurheilijan saa kyllä vakuutettua näyttämällä KHL-kauteen valmistautuvan joukkueen ensimmäisistä yhteistreeneistä kuvaa. Kovinhan ne näyttää treenaavan, ihan hikikin monilla. Ihmisille luodaan median kautta kuva tekemisen tasosta vailla minkäänlaista konkretiaa. Faktat kehiin!

Joukkueurheilussa vaan niin moni asia vaikuttaa lopputulokseen, että yksittäisen pelaajan fysiikalla ei koeta järin suurta merkitystä olevan. Tämän faktan takia olen esim. jääkiekkoa pitänyt parhaimmillaankin vain hyvänä viihteenä. Huippu-urheilun kanssa lajilla ei ole mitään tekemistä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja sen kyllä huomaan. Koitetaan virtuaalista rautalankaa, kun piirtäminen ei tässä oikein luonnistu.

-KHL:n taso nousee koko ajan, koska ostavat parhaat mahdolliset pelaajat sinne, eikö?
-Liigan taso heikkenee koko ajan, kun parhaat pelaajat viedään mm. KHL:ään, eikö?

Täten siis keväällä 2010 lähteneet pelaajat olivat parempia kuin 2011. Silloinkin kuitenkin kovempia tekijöitä kuin 2012 lähteneet, puhumattakaan 2013 kevään turhakkeista. 2014 olikin enää jäljellä Liiga-kuonaa, joka ei kelpaa kenellekään.

Ai niin, paitsi mm. KHL:ään.

Minä ymmärtäisin tämän argumentin, jos jotenkin todentaisit sen, että Liigan pelaajat ovat KHL:n puolelta kysytympiä tällä hetkellä kuin vaikkapa SHL-pelaajat, NLA-pelaajat, AHL-pelaajat tai Extraliigapelaajat, joiden kanssa Liiga nyt kaiketi kamppailee urheilullisen tason osalta. KHL:n kärkiseurojen osalta teinkin jo vertailun, jonka mukaan Liigapelaajia ei noihin seuroihin tällä hetkellä siirry.

Vaikka Liigan suhteellinen taso mielestäni on laskenut, niin ei se nyt sitä tarkoita, että sarja niin paska olisi, ettei sieltä nuoret huiput kelpaisi muualle kehittymään.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja jos nyt miettii kulunutta kesää, niin KHL:n isoimpiin seuroihin, joihin voi laskea SKA:n, Kazanin, Magnitogorskin, TSSKA:n, Omskin, Traktorin, OHK Dynamon, Ufan ja Jaroslavin, on siirtynyt Liigasta vain Leland Irving ja hänkin EP:n mukaan try-out-sopimuksella ja kaiken järjen mukaan ei siellä Barulinin tulon myötä tule pelaamaan. Vertailun vuoksi SHL:stä samoihin seuroihin ovat siirtyneet Möller ja Ericsson. NLA:sta vastaaviin seuroihin ovat siirtyneet Heikkinen ja Daugavins sekä Extraliigasta Ruzicka.

Liigasta tunnutaankin nykyäänkin pääsevän lähinnä vain näihin köyhiin siperialaisseuroihin kuten Amuriin, Neftekhimikiin tai Jugraan.

Ja onko se nyt taas jumalauta selvää tässä vaiheessa mitkä joukkueet tulevat olemaan kymmenen kärki kun kausi on pelattu? Eli budjetit ja pelaajalistat jälleen kertovat kaiken jo nyt.

Mitkä joukkueet pelasivat viime keväänä finaaleissa? Olivatko kaksi suurinta budjettia vastakkain? Oliko noissa joukkueissa yhtään Suomalaista tai Liigassa pelannutta pelaajaa? Entä miten paljon oli vaikka Ruotsista ja Sveitsistä tulleita suhteessa Suomesta tulleisiin? Todennäköisesti Liigassa pelanneita ei juurikaan ollut koska Liigahan on jäänyt jo vuosia sitten Ruotsista ja Sveitsistäkin jälkeen. Minä en noihin tiedä vastausta, mutta sinä sen varmaan tiedät ja kerrot, kiitos jo etukäteen. Todennäköisesti jos sieltä nyt joku Liigassa pelannut löytyy niin poikkeus vaan vahvistaa säännön joka ei varmasti tule toistumaan enään tulevalla kaudella, koska Liigasta ei voi päästä enään sellaisiin joukkueisiin jotka pärjäävät.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Liigasta tunnutaankin nykyäänkin pääsevän lähinnä vain näihin köyhiin siperialaisseuroihin kuten Amuriin, Neftekhimikiin tai Jugraan.

Hienosti jätit taas vastaamatta kysymykseen. Kysymys oli, miksi heikosta Liigasta pääsee silti pelaajia KHL:ään, ei mihin joukkueisiin pelaajat menevät.

Vastaa nyt hyvä mies siihen mitä kysyttiin, niin omakin agendasi muuttuu taas astetta uskottavammaksi.
 
Minä ymmärtäisin tämän argumentin, jos jotenkin todentaisit sen, että Liigan pelaajat ovat KHL:n puolelta kysytympiä tällä hetkellä kuin vaikkapa...

Vaikka Liigan suhteellinen taso mielestäni on laskenut, niin ei se nyt sitä tarkoita, että sarja niin paska olisi, ettei sieltä nuoret huiput kelpaisi muualle kehittymään.
Mitä väliä jollain kysynnän määrällä on? Tapahtuneiden siirtojen määrä se olennaisin on, ja aika tasaista kai tuo on ollut joka kevät/kesä. En vain käsitä mihin nämä liigan paskapelaajat oikein mahtuvat KHL:ssä, kun siellä on niin kova taso ja koko ajan kovenee. Juomapojiksi?

Nuoria huippuja kuten Jesse Niinimäki.. Ja nämäkin nuoret huiput ovat sinun logiikallasi joka vuosi kauempana siitä KHL:n tasosta, liigojen tasojen erilaisen trendin takia.

Että näyttääpi siltä, notta paskaa puhut.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Liigapelaajia siirtyy tasaisesti KHL:ään, koska KHL:llä ei ole kunnolla imua esimerkiksi Ruotsissa, jossa nuoret pelaajat lähtevät KHL-rahojen sijaan AHL:ään. Jos Ruotsin viisikymmentä AHL-pelaajaa olisivat yhtä kunnianhimottomia kuin suomalaiset pelaajat ja siirtyisivät aina vain helpon rahan perässä KHL:ään niin KHL:llä ei olisi enää käyttöä liigapelaajille. Ruotsalaisten kunnianhimo on siis tuonut monelle suomalaiselle keskinkertaisuudelle suuren tilipäivän.

Joista Extra-liigastakin on KHL:ään hankala saada täydennystä, koska lähes kaikki lupaavat nuoret Tshekki-pelurit lähtevät jo hyvissä ajoin Pohjois-Amerikkaan. Käytännössä Liiga ja AHL ovat ainoa liigat mistä KHL saa hommattua pelaajia.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hienosti jätit taas vastaamatta kysymykseen. Kysymys oli, miksi heikosta Liigasta pääsee silti pelaajia KHL:ään, ei mihin joukkueisiin pelaajat menevät.

Tuo on kysymyksenä mielestäni todella tyhmä. KHL.ään siirtyy pelaajia muun muassa NHL:stä, AHL:stä, NLA:sta, SHL:stä, Liigasta, Tshekin Extraliigasta, Slovakian Extraliigasta, DEL:istä, VHL:stä, Valko-Venäjän liigasta, Kazahkstanin sarjasta jne. Olen pahoillani, jos joku on erehtynyt käsittämään niin, että pidän Liigaa heikompana kuin kaikkia edellä mainittuja sarjoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös