Mainos

On aika oluen

  • 713 663
  • 4 146

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@sampio Fat Lizardia myös tullut ostettua paria laatua (toinen vielä korkkaamatta) ja se ensimmäinen ainakin osoittautui mahtavaksi olueksi. Taisi olla Ankle Slapper pale ale. Avasivat ravintolan ihan tohon mun viereen mutta eihän sinne helvetti pääse koronan takia. Toivottavasti pysyy pystyssä niin pitkään että pääsee testaamaan.
Tähän täytyy itsekin väliin sanoa, että juuri mainitsemasi Ankle Slapper on ollut omia suosikkioluita siitä asti kun kaupan hyllyille tuli.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oletteko tilailleet IPA:a ulkomailta? Voisin kesäksi jonkun setin tilailla, peruslagereissa hintaero niin pieni että ei maksa vaivaa mutta jos jossain on IPA:a halvalla niin kiinnostaisi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@sampio Fat Lizardia myös tullut ostettua paria laatua (toinen vielä korkkaamatta) ja se ensimmäinen ainakin osoittautui mahtavaksi olueksi. Taisi olla Ankle Slapper pale ale. Avasivat ravintolan ihan tohon mun viereen mutta eihän sinne helvetti pääse koronan takia. Toivottavasti pysyy pystyssä niin pitkään että pääsee testaamaan.
Mulle iskee oikeastaan kaikki noiden IPAt tai pale alet varsinkin ja varmasti menisi moni lager yhtälailla, mutta aika usein vain tulee em. genreen päädyttyä. Oikeastaan ainoa olut FL:n valikoimista, mistä en ole pitänyt on heidän kauppavahvuinen stoutinsa, mutta enpä kyllä pidä noista kauppa-stouteista muutenkaan. Stout/porter vaatii mielestäni sen seitsemisen pinnaa vähintään, jotta on hyvä. Mutta kokonaisuudessaan FL on oma suosikkipanimoni tätä nykyä, tasaisen vahvaa jälkeä sekä laadultaan että maultaan ja hyvä brändi.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tuusulassa kun asun, niin kai se täytyy mainostaa myös paikallisia panimoita. Tuosta Ristikiven teollisuusalueelta löytyy kivenheiton päästä toisistaan kaksikin oikein hyvää panimoa. Coolhead Brew lienee yksi maineikkaimpia suomalaisia mikropanimoita ulkomailla ja kyllähän heidän tuotoksissaan sen laadun huomaa. Aika pitkälti nämä kaverit ovat keskittyneet hapanoluisiin (goset, sourit, berliner weißet ym.), jotka ei kyllä itselle enää viime aikoina ole liiemmin maistuneet. No onneksi Coolheadilta löytyy myös ipoja ja stouteja, ja niitä tulee tuolta silloin tällöin noudettua.

Maku Brewingilta puolestaan löytyy pääasiassa ipoja, jotka varsinkin kotimaisessa mittakaavassa ovat mielestäni ehdottomasti parhaasta päästä. Parempia mielestäni esim. kuin tuossa edellä kehutulla Fat Lizardilla, mutta makuasioitahan nämä. Toki tuo Fat Lizardin Lake Bodom Lager oli mielestäni poikkeuksellisen hyvä ko. panimon tuotokseksi. Makulta on vielä mainittava, että se heidän mustikkasaisoninsa (jota kai Finnairkin myy lennoilla) on ihan kokeilemisen arvoinen olut myös. Aika hyvin tarjoushinnoin tyypit myyvät nyt oluitaan verkkokaupassa, ja ainakin eilen oli vilkasta kun oman satsini kävin noutamassa.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Yesh, Arabian supermarketin uusi kauppias vaikuttaa fiksulta: koko lihatiskien edusta rakennettu täyteen hyllyjä, mitkä on täytetty FL:n tölkeillä! Näytti olevan n. 40 kipaletta Jeesustakin, pari lähti heti testiin ja jos/kun on suunmyönteistä saatan kipaista hipsteripussillisen lisää. Kohta marsu aivastaa...
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Rodenbach Grand Crue Red Ale meni juuri kurkusta alas ja ai että se kohteli jälleen hyvin. Nyt lasissa Stadin Panimon New England IPA. Life is good!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Valkeakosken S-marketin olutvalikoima oli kyllä aivan järkyttävän surkea. Peruslageria oli todella paljon, ja niin ikään jotain parempaa perusbulkkia. Mutta Ale-osasto oli todella heikko. London Pride, Punk IPA, Pyynikin Norwich, Olvin ja Nokian tuotteita pari, ja siihen päälle Laitilan Kukko IPA. Stouteista löytyi Keisari ja Murphys. Vehnää oli myös vain pari hassua.

Kysynnän ja tarjonnan laki luonnollisesti pätee. On tuo silti ollut ikävä yllätys. Tiedän kaksi pienen maalaispaikkakunnan pienempää S-marketia, joiden valikoima pieksee tuon 20-3.

Täytyy varmaan itse tilata nyt pienpanimoiden tuotteita Alkon verkkokaupan kautta. Saa tuettua niitä. Ja saa itselleen hyvän mielen ja hyvää olutta.
 
4

444

Pakko vähän elvistellä tässä vaiheessa tämän oman kotipanimon tuotteilla. Aloitettiin kaverin kanssa ihan fiilispohjalla reilu vuosi sitten tekemään olutta tässä mun vantaalaisessa pikkukaksiossa. Ensimmäiset satsit 40 litran kattilassa kaasupolttimen ja saunan avustuksella. Ensimmäinen erä meni täysin vihkoon, kun mäskäyslämpö oli reilusti yli 80 astetta pienen huolimattomuuden säestyksellä. Tuon jälkeen käytiin yhden päivän tehokurssi, jonka jälkeen homma alkoi luistaa paremmin. Sittemmin hankin mäskäysvehkeet himaan, mikä vähensi ylimääräistä säätämistä aika reilusti. Tähän mennessä on tullut tehtyä lähinnä APA:a ja pari IPA-erää. Onnistuneimpana voin pitää yhtä täysin reisilleen mennyttä (oma resepti, tarkoitus oli tehdä muuta kuin tuli) erää, jossa prossat nousivat 11 pintaan, mutta joka pitkällä lageroinnilla muuttui hyvin maukkaaksi; sekä lisäksi kesällä tehtyjä miedosti savuisia ja erittäin hedelmäisiä APA-eriä. Jälkimmäisissä oli tarkoitus kokeilla, josko onnistuisi toistamaan edellisen reseptin ja lopputuloksissa ei ollut ihan älytöntä eroa. Nyt on sitten kaverin vanhempien hiilikellarissa valmistumassa ensimmäinen american lager, sellainen reilusti jenkkihumaloitu vähän peruslageria tummempi setti. Pullotus joskus kuukauden päästä ja ensipuraisut pääsee ottamaan siitä n. pari viikkoa myöhemmin, kun jälkikäyminen kylmässä on valmis.
Erittäin mukavaa puuhaa, ja yleensä tuollainen APA on juontivalmista 3-4 viikkoa aloituksesta. Paljonhan tuossa tulee sotkua ja aikaa saa aina tuohon panemiseen käytettyä sen 6-8 tuntia, josta suurin osa on odottelua. Melko inhimilliseen hintaan saa tehtyä todella maukasta olutta, ja aloittelijoille esim. pussimäskäys on tapa, jolla ei tule edes suuria alkukustannuksia. Eniten tuossa maksaa humalat. Maltaat ovat kohtalaisen edullisia, reilun euron kilolta, ja hiivan saa otettua aina talteen ja kasvatettua siitä seuraavaan erään uuden satsin. Tosin kannattaa käyttää se hiiva melko samanlaiseen olueen kuin mistä sen on kerännyt talteen. Suosittelen muillekin ainakin kokeilua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kun ei reissuun pääse, voisi tilata tuliaiset kotiin. Oluen ja miksei muidenkin ilolienten tilaamisesta on ollut juttua aiemminkin, mutta kysynpä nyt tuoreehkoja kokemuksia, jos sellaisia on. Kuinka suuriin rahtikuluihin suhteessa hintana kannattaa varautua? Onko jokin kauppapaikka selkeästi yli muiden?
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Onko porukalla tuoreehkoa kokemusta oluen tilaamisesta noista euroopan nettikaupoista? Miten isoja eriä kannattaa tilata, että maksaa vaivan? Joku toimitusmaksu siihen ilmeisesti tulee kylkeen? Itsellä olisi ajatuksena tilata muutama laatikko jotain bulkkipilssiä, pari-kolme laatikkoa viiniä ja siihen päälle jotain sekalaisia herkkuoluita.

Laitetaan nyt tähän perään, että olin 10 sekunnin päässä lähetä napin painamisesta kun tuo @sampion yllä oleva viesti lävähti tuohon. Menköön lähes sama viesti silti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko porukalla tuoreehkoa kokemusta oluen tilaamisesta noista euroopan nettikaupoista? Miten isoja eriä kannattaa tilata, että maksaa vaivan? Joku toimitusmaksu siihen ilmeisesti tulee kylkeen? Itsellä olisi ajatuksena tilata muutama laatikko jotain bulkkipilssiä, pari-kolme laatikkoa viiniä ja siihen päälle jotain sekalaisia herkkuoluita.

Laitetaan nyt tähän perään, että olin 10 sekunnin päässä lähetä napin painamisesta kun tuo @sampion yllä oleva viesti lävähti tuohon. Menköön lähes sama viesti silti.
Näköjään en ole karanteenioireideni kanssa yksin, ihan lohdullista.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Tuossa aiemmin näköjään kyselty oluiden tilaamisesta netistä näin korona-aikana. Ihan hyvin on homma toiminut nytkin ja käsittääkseni korona ei ole juurikaan vaikuttanut kuin ehkä jokuseen nettikauppaan. Postikulut vaihtelevat, kannattaa varmistaa, että tilaa täyden laatikollisen, niin optimoi parhaiten postikuluissa. Joissain nettikaupoissa postikuluja ei tarvitse maksaa lainkaan, jos tilaa esim. vähintään 100 eurolla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
Joissain nettikaupoissa postikuluja ei tarvitse maksaa lainkaan, jos tilaa esim. vähintään 100 eurolla.
Onko sinulla antaa esimerkkejä tälläisistä verkkokaupoista jotka toimittavat Suomeen ilmaisiksi ostosten arvon ylittäessä 100 € ? Yritin googletella, mutta en pikaisella haualla tälläistä verkkokauppaa onnistunut löytämään. Kiitos !
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Onko sinulla antaa esimerkkejä tälläisistä verkkokaupoista jotka toimittavat Suomeen ilmaisiksi ostosten arvon ylittäessä 100 € ? Yritin googletella, mutta en pikaisella haualla tälläistä verkkokauppaa onnistunut löytämään. Kiitos !
Omnipollolta sai ainakin yli satasen tilauksen ilman postikuluja muutama viikko sitten.
 
4

444

Sattuuko kukaan tietämään, mistä saisi tilattua hirssimallasta? Löysin yhden kaupan jenkeistä, jonka toimitusmaksu olisi n. 70€. Kohtuu hintava, kun itse maltaat maksaisivat tyyliin kympin.
Mallastus itsessään ei ole rakettitiedettä, mutta vähän heikosti on kotona tiloja muutaman kilon liottamiseen ja kuivaukseen tarpeeksi väljästi. Kotimaiset mallastamot eivät tunnu kauran lisäksi muita gluteenittomia viljoja mallastavan.
Tarkoitus siis olisi yrittää tehdä gluteeniton full grain olut eli skipata suosiolla siirapit ja muut uutteet. Tattaria löytyy jyvinä, riisiä ja maissia myös, samoin hiutaleina. Mutta jos tuosta haluaisi runkoa mukaan, niin maltaitahan se kaipaa.

Vai vieläkö Business Finlandilta saisi satatonnia rahaa, jos perustaisi yrityksen? Tilaisi jyvät jostain ja mallastaisi jossain vanhassa teollisuushallissa. Kysyntää varmaan riittäisi niin pitkään, että isot kotimaiset syöksyisivät apajille.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Voihan korona! Olisivat tuoneet nuokin Suomeen niin ei menisi hukkaan hyvät kaljat!
Minä ainakin olisin voinut osallistua tuohon "pelastusoperaatioon."

10 miljoonaa litraa olutta päätyy viemäriin Ranskassa (IL)

Samaan aikaan olutta rakastavassa maassa:
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Tulipa itsekkin laitettua Omnipollolta tilaus menemään, kiitos vinkkaajille. Varmaan reilu 50 erilaista jo maistanut noilta ja nyt taisi kaikki kanssa olla uusia.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sattuuko kukaan tietämään, mistä saisi tilattua hirssimallasta? Löysin yhden kaupan jenkeistä, jonka toimitusmaksu olisi n. 70€. Kohtuu hintava, kun itse maltaat maksaisivat tyyliin kympin.
Mallastus itsessään ei ole rakettitiedettä, mutta vähän heikosti on kotona tiloja muutaman kilon liottamiseen ja kuivaukseen tarpeeksi väljästi. Kotimaiset mallastamot eivät tunnu kauran lisäksi muita gluteenittomia viljoja mallastavan.
Tarkoitus siis olisi yrittää tehdä gluteeniton full grain olut eli skipata suosiolla siirapit ja muut uutteet. Tattaria löytyy jyvinä, riisiä ja maissia myös, samoin hiutaleina. Mutta jos tuosta haluaisi runkoa mukaan, niin maltaitahan se kaipaa.

Vai vieläkö Business Finlandilta saisi satatonnia rahaa, jos perustaisi yrityksen? Tilaisi jyvät jostain ja mallastaisi jossain vanhassa teollisuushallissa. Kysyntää varmaan riittäisi niin pitkään, että isot kotimaiset syöksyisivät apajille.

Hirssin suhteen en osaa neuvoa mutta gluteenitonta olutta voi tehdä myös ihan ohramaltaasta entsyymin avulla, pienpanimoiden gluteenittomat oluet on yleensä tehty tällä konstilla, ainetta voi tilata vaikka Laposta.

 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitäs mieltä täällä ollaan Malmgårdin speltti-IPA:sta. On aika raikas/maukas ja sopiva jälkimaku. Tota saa ihan S ja K paikoista.

Täytyisi ottaa uudelleen maistettavaksi joskus. Mökillä join tuota joskus saunaoluena, ja silloin mieleen jäi jonkinlainen epätasapaino maussa, ja nimenomaan sinne jälkimakuun ja suutuntumaan painottuen. Mutta toisaalta muistelen sitäkin, että tuossa makumaailmassa oli myös ihan kiinnostavia elementtejä. Eli saattoi olla, että tuo juomani olut oli vain väärässä tarjoilulämpötilassa. Tai sitten nautin sen täysin vääränlaisesta lasista, mitä mökillä sattuu välillä, kun ei siellä aina jaksa ottaa oluen juontia riittävällä vakavuudella.

Vaikka täällä Valkeakoskella on ainakin S-ryhmän kaupoissa luokattoman heikko olutvalikoima, niin näytti tuo viime kuussa saapuneen tännekin. Pitänee ostaa joskus kokeeksi
 
4

444

Hirssin suhteen en osaa neuvoa mutta gluteenitonta olutta voi tehdä myös ihan ohramaltaasta entsyymin avulla, pienpanimoiden gluteenittomat oluet on yleensä tehty tällä konstilla, ainetta voi tilata vaikka Laposta.

Tämä toki oli tiedossa. Taustalla on gluteenittomuuteen liittyen myös tahto kokeilla erilaisia viljaraaka-aineita. Ja tässä tänään tajusin sen, että eihän hirssi edes oikein kasva näin pohjoisessa. Ihmekös, ettei sitä oikein mallastetakaan täällä... jälleen kerran sai tuntea itsensä tyhmäksi.

Kiitos kuitenkin ehdotuksesta. Tuo täytyy ottaa käyttöön, mikäli koe-erät kaurasta ja tattarista ovat liian väärän makuisia omaan suuhun. Syksyllä on tulossa vähän isompi tilaisuus, johon on tilattu gluteenitonta, niin täytyy pikaisesti tehtailla ja testailla pari yksinkertaista reseptiä. Jos ei niillä onnistu, niin entsyymit peliin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Gleb
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös