On aika oluen

  • 675 516
  • 3 968

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Lasissa juuri nyt: Gourmondon setin helmeksi paljastunut Maisel`s Weisse Dunkel.

Tunnustan tyhmyyteni sillä en oikein ollut tajunnut näitä dunkel-nimellä myytävien vehnäoluiden konseptia. Enkä tajua vieläkään sillä tämä on tummaruskeaa ja maistuu aivan erinomaiselle vehnäoluelle. Hieman banaanimainen paahtunut maku.

Aivan erinomaista. Suosittelen tätä niille jotka arpovat amerikkalaisen indian pale alen ja vehnäoluen välillä. Jotain ipamaista tässä on.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Stallhagenin Historic Beer sattui eteen kaupassa ja ostin pois kuleksimasta. Ei erityisen maukas vehnis ja hiukan vetinen jälkimaku, mutta kuitenkin ihan kelvokas juotava. Sauna/ruokaoluena ok, muttei mikään nautiskelujuoma.

Mites nuo vehnäoluet tykkää vaeastoinnista, jos tuollaisen ostaisi kesäksi jemmaan? Kiva pullo ja korkki kun on, niin olisi hirmu hassua juoda sellainen kylmänä joskus rantsulla.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Tunnustan tyhmyyteni sillä en oikein ollut tajunnut näitä dunkel-nimellä myytävien vehnäoluiden konseptia. Enkä tajua vieläkään sillä tämä on tummaruskeaa ja maistuu aivan erinomaiselle vehnäoluelle.

Eikös Dunkel ole kaikessa yksinkertaisuudessaan tumma ja suodattamaton?

No mutta anyway, itselleni vehnäoluista toimivat parhaiten nimenomaan tummat vehnät.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mulle vehnä toimii parhaiten vaaleana. Mutta Münchenissä tuli tilattua puolivahingossa joku tumma versio, joka olikin sitten matkan paras olut. Oliskos ollut Augustiner? Ei voi muistaa enää. Seuraavan panimon vastaava olikin sitten jo kuravedestä seuraava. Onni täällä vaihtelee.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Stallhagenin Historic Beer sattui eteen kaupassa ja ostin pois kuleksimasta. Ei erityisen maukas vehnis ja hiukan vetinen jälkimakua.

Onkos tuossa Historicissa paljonkin vehnää? Ehkä siksi se ei toiminu kun en noista perusta.

Olut expossa oli No( eilöytyny sitä norjalaista kirjainta)gnelta 100% Peated Malt 7% muistaakseni, kaltaiselleni Islay viskien ystävälle tuo oli pakko koittaa, loistavaahan se oli. Myös muutama ei niin turvefriikki antoi vahvan posin.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Kannattaa Virossa käydessä tutustua myös virolaisiin oluisiin. Ainakin öllenautin Alet olivat oikein mainioita. Tuli hankittua niitä Viru- keskuksen ruokakaupasta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eilen illalla kävin istumassa tovin uudenkarheassa Bier Bierissä tsadissa. Ihan kiva paikka ja juomia riitti laidasta laitaan. Hiukan olin pettynyt siihen, että hanakamaa oli alle kymmenen eikä yhtään ipaa. Siksipä rikoin etikettiä ja otin pari pulloa, jonkin jenkki-ipan ynnä Hiisi panimon räyhärakin. Aivan järkyttävät hinnat, mutta juomat olivat toki ihan hyviä. Kumpikaan ei räjäyttänyt pankkia, mutta joihan ne ilolla ja suurella halulla. Kusihätä iski sitten puolessa välissä bussimatkaa. Että näin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Oululaisille vinkkinä, että Roosterin alakerran uudessa baarissa on kyllä lokoisat oltavat oluen ystäville. Hanavalikoima on melko hyvä (mm. vaihtuva Nögne-hana, kotimaisia pienpanimo-oluita) ja hinnat hyvin inhimillistä luokkaa. Litrahinta sama 0,25l kuin 0,5l. Pullojen hinnoittelu (kerrankin) järkevää, esim. Malmgårdin isot pullot 7,5€.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
No niin, sitten kaikki oluen ystävät Alkoon, mars mars. Tämän vuoden 13 pienpanimoiden käsityöläisolutta (ja 2 siideriä) on tullut tänään myyntiin. Itse kävin hakemassa koko 13 oluen setin poislukien Hiisi Aarni, jota ei kuulemma ole saatavilla koko Espoossa. Täytyy metsästää myöhemmin jostain muualta.

Eivät todennäköisesti tule viihtymään kovin pitkään Alkon hyllyillä. Ainakin viime vuonna nuo menivät aika nopeasti ja saman uskon toistuvan myös tänä vuonna. Ja oli Alkosta sitten yleisesti mitä mieltä tahansa, niin tämä on heiltä ihan hieno kampanja.

Oluet löytyvät tästä linkistä: http://www.alko.fi/haku/tuotteet/?t...204,785914,747434,784746,703506,718554,746006
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, sitten kaikki oluen ystävät Alkoon, mars mars. Tämän vuoden 13 pienpanimoiden käsityöläisolutta (ja 2 siideriä) on tullut tänään myyntiin. Itse kävin hakemassa koko 13 oluen setin poislukien Hiisi Aarni, jota ei kuulemma ole saatavilla koko Espoossa.

En itse ihan viitsinyt koko settiä ost
aa. Yksi niistä, eli Stallhagenin Pumpkin Ale on tullut testettua jo aiemmin ja ei ollut järin ihmeellinen, että sitä toiste haluaisi juoda. Savuoluet taas eivät muuten ole oikein mieleeni, niitä oli pari tuossa setissä.

Valikoin etukäteen mielenkiintoisimmalta vaikuttavat ja ne on nämä:

- Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special Saison
- Bryggeri Kanttori
- Ruosniemen Panimon Vuorineuvos Imperial Stout
- Stadin Panimon Imperial Porter
- Lammin Sahdin Kotka
- Malmgård Barley Wine
- Hiisi Aarni


 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minä nappasin mukaani pari Aarnia, kurpitsan, Makun savuportterin ja Laitilan Mississippi-oluen. Tällä hetkellä alkaakin olla kotosalla muutaman kuukauden puskuri kotimaisia pienpanimo-oluita, kun ennestään jo löytyi Kallaveden panimolta, Makulta ja Bryggeriltä tuotoksia kaapista. Siis mun tahdillani, joku kaataa nuo kitaan viikonlopussa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tällä hetkellä alkaakin olla kotosalla muutaman kuukauden puskuri kotimaisia pienpanimo-oluita, kun ennestään jo löytyi Kallaveden panimolta, Makulta ja Bryggeriltä tuotoksia kaapista. Siis mun tahdillani, joku kaataa nuo kitaan viikonlopussa.

Onpa omituista katsoa omaa kaappia kun siellä on vain 6 olutta! Ei ole näin vähänä käynyt puoleen vuoteen. Sellaisella ~5 pullon viikkotahdilla noita tulee yleensä tuhottua, mutta nyt tuo lukema on hetken näyttänyt kahta.

Aikaisemmin kirjoittelin tänne noista jenkki imperiaaleista, niin lienee pakko laittaa niitä vähän järjestykseen:

1. Yeti IS - tämä vain on niin mahtava. Suklainen täyteläisyys itse, täydellinen tasapaino.
2. Smuttynose IS - lähes täydellinen olut tämäkin ja Yetin vahvin haastaja.
3. Hoppin' Frog B.O.R.I.S. The Crusher - jenkkituonneista ehkä pahin pettymys, mutta todella hieno olut tämäkin on. Suutuntuma ja maku hieman pliisuja verrattuna kahteen ensimmäiseen.

Amerikkalaiset taitavat tämän genren kyllä mahdottoman hyvin. Yeti ja Smuttynose edustavat minulle imperial stoutien parhaimmistoa tähän mennessä maistetuista, booriksen ja niiden väliin mahtuu jo sitten melko monta tummaa ihanuutta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Itse kävin hakemassa koko 13 oluen setin poislukien Hiisi Aarni, jota ei kuulemma ole saatavilla koko Espoossa. Täytyy metsästää myöhemmin jostain muualta.

Koko setti tuli myös haettua, kun ei aiemmin ollut tullut noita mitään maistettua. Rekolan Panimon tuotos on juuri tuossa lasissa, mutta tämä ei ainakaan allekirjoittanutta vakuuta. Saisonina tätä on mainostettu, mutta minä mieltäisin tämän hieman liian raskaaksi saisoniksi ainakin omaan makuun.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onpa omituista katsoa omaa kaappia kun siellä on vain 6 olutta! Ei ole näin vähänä käynyt puoleen vuoteen. Sellaisella ~5 pullon viikkotahdilla noita tulee yleensä tuhottua, mutta nyt tuo lukema on hetken näyttänyt kahta.
En ole tarkkaa laskua tehnyt, mutta tällä hetkellä varastossa taitanee olla n. 50 olutta, pääasiassa vahvoja belgejä/trappisteja, imperial stouteja ja barley wine -tyyppisiä oluita sekä sattumanvaraisesti jotain muuta. Esim. IPAt tulee juotua yleisesti ottaen aika pikaisesti, mutta joitain vahvempia maltaisempia oluita tulee säilöttyä (kenties liiankin kanssa.)

Noiden lisäksi on kellarissa oman kotipanimomme erilaisia tuotoksia lähes se 50 kpl myös.

Meikäläisellä taitaa olla tässä eräänlainen alkoholiongelma... =D
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Kyllä omasta kaapistakin löytyy sellaiset 60-70 olutta. 13 näistä on tietysti nuo alkuviikosta haetut uudet käsityöläisoluet, mutta muutoin valikoima sisältää pääasiassa vahvoja belgejä niin isoissa kuin pienissä pulloissa. Samoin muutamia kotimaisia, kuten Pyynikin tuotteita ja Plevnan Siperiia, jota tuli haalittua Alkosta muutama pullo silloin kun sitä myynnissä oli.

Periaatteessa viimeiseen viiteen vuoteen ei kotona ole koskaan ollut tilannetta, etteikö siellä olisi ollut vähintään muutamaa olutta kaapissa. Toisaalta tämä harrastus tarkoittaa samalla sitä, että yksi päivä huomasin kahden Karhu III-oluen päiväyksen menneen vanhaksi muutama kuukausi sitten. Eipä olisi 10 vuotta sitten päässyt tällaista käymään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samoin, on löytynyt alkoholia käytännössä aina koko tämän vuosikymmenen ajan kaapeista. Avaamattominakin. Eli ei tässä ilmeisesti ihan mikään alkoholisti olla, kun juomia kertyy ja niitä ei tule edes avattua kovinkaan pikaisella aikataululla. Esim. korkkaamattomat viinat nyt säilyy käytännössä loputtomiin ja kun en väkeviä niin mielellään juo (paitsi konjakki ja viski), niin eipä niitä tule avattuakaan tuosta vaan.

Oluiden kanssa tietysti pitää vähän tarkemmin seurata tilannetta. Vanhin olut mitä löytyy on 2010 alkuvuodesta ostettu Orval. Pieni "tieteellinen" koe, että miten se kestää aikaa ja miten maku muuttuu.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä pyrin pitämään myös jokusen pullon jemmassa, mutta kymmeniä niitä ei ole tainnut koskaan olla. Tällä hetkellä on siis se parin kuukauden puskuri, kymmenkunta pulloa. Lisää tuskin tarttee aivan heti ostaa, varsinkin kun kaveri lupaili jälleen maistiaisia omasta pienpanimostaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Luulen että tuo tutkimuksen päätelmä osoittautuu vääräksi.

Aamulehden juttu näin myös julistaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194958402231/artikkeli/thln erityisasiantuntija olut ei ole palautusjuomaksi sopiva lue taalta mika on.html

Kun kyseessä on THL:n "erityisasiantuntija", niin ainoa kommentti mikä tuosta jostain syystä puuttui on se, että alkoholi aiheuttaa syöpää ja murhia ja siksi alkoholivero pitäisi välittömästi kolminkertaistaa.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Satuin eilen Gallows Birdiin ja siellä olikin uuden espoolaispienpanimon Fat Lizardin ensimmäisen oluen lanseeraus, 101 California Pale Ale oli nimi. Ihan hyvää oli kyllä, vähän olisin kaivannut lisää särmää, alla oli tosin joku vähän tymäkämpi olut joten saattoi vielä vaikuttaa makuun. Hienoa että vaihtoehtoja alkaa olla läheltäkin, täytyy laittaa panimo seurantaan.

Hesarin juttu.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Väliaikakatsaus käsityöläisolut-settiin:

Seuraavat oluet maistettu: Rekolan panimon Funky Luomu, Saimaan Brewer's Special Saison, Lammin Sahdin Kotka, Teerenpeli Notkea Nipa ja Bryggeri Kanttori

Rekolasta olikin jo kommentteja ylempänä. Lopuksi mainituista mennään järjestyksessä Saimaa, Bryggeri, Lammi ja Teerenpeli.
Saimaa onnistui tällä kertaa...hakivat saisonia ja ainakin omaan makuun se oli juurikin semmoinen raikas ja hedelmäinen, niinkuin saisonin pitää olla. Paljon parempi versio kuin Rekolan funky.
Bryggerin abbey dubbel oli ihan ok, mutta ei kyllä päästy belgien tasolle. Lammia vaivas omaan makuhermoon ohut runko tuontyylisessä oluessa ja Teerenpeli ei ole vielä onnistunut allekirjoittanutta kauheasti vakuuttamaan. Ei tälläkään kertaa. Viikonloppuna ehkä muutama maistiainen lisää.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo lauantaina kävin päiväseltään Tallinnassa ja ruokakaupat tuli käppäiltyä läpi. Maximassa puolen litran Valentins vehnäolut maksoi vaan 59 + pantti 10 senttiä ja Rimissä joku Karksi must nunn 6 % tumma olut 79 + 10 senttiä. Noita ostin repun täyteen ja muovikassiinkin piti jokunen vielä sujauttaa. Myös parit väkevät pullot tarttui kantoon.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Laitilan Mississippiä kehuttiin etiketissä Suomen parhaaksi kaveriksi, eikä kyllä pahasti pieleen mennyt. Toki lagerilta ehkä odottaa jotain muuta kuin jenkkihumalaista makua, mutta ehkä juuri siksi pidin siitä.

Hiiden ruis-Ipa Aarni oli toinen, minkä viikonloppuna maistoin ja kyllä pidin, juu. Rukiin maku natsaa mielestäni Aarnin humalointiin. En tykkää liian voimakkaista naamanrutistajista, vaikka potkua saa toki olla, mutta tämä olikin oikein kiva. Toimi erinomaisesti hampurilaisen ja ribsien kanssa.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Alkon uudesta käsityöläisoluiden sarjasta maistettu nyt 8/13. Laitetaanpa tässä vaiheessa nautitut paremmuusjärjestykseen.

Ehdotonta huippua:
Malmgård Barley Wine

Laadukasta tavaraa:
Saimaan Brewer's Special Saison
Hiisi Aarni Ruis IPA

Keskitasoa:
Stadin Imperial Porter
Vakka-Suomen Prykmestar SavuVehnä
Teerenpeli Notkea Nipa

Pettymyksiä:
Laitilan Mississippi Beer
Rekolan Funky Luomu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös