Olikin yllättävän hankala pohtia parhaita suomalaisia panimoita, varsinkin jos pitäisi laittaa järjestykseen, mutta kokeillaan. Nämä tulivat pahemmin miettimättä mieleen, joten kisa käydään näillä: Paihalas, Tuju, Revenant, Coolhead, Olarin Panimo ja Temperance Brewing.
Ykköseksi tulee Paihalas, vaikka tavallaan pelaa vähän eri sarjassa. Kun maistoin ensimmäistä kertaa Back of A Woodpeckeriä, toissa kesänä Coolheadin festivaaleilla, oluen makumaailma kaivoi jostain muistoista mielikuvia kesäisestä niitystä tms. ja samalla kun Samuli selitti miten ajelee ympäri Sodankylää pyörällä etsimässä yrttejä panimoonsa niin olin ns. myyty. Nytkin kaapissa odottaa 4 maistamatonta pulloa sopivaa hetkeä.
Kakkossijasta onkin sitten tiukka kisa, Tuju vai Revenant. Tuju on vahvoilla laajan valikoimansa (wild alesta tummiin mörköihin) eikä voi vähätellä taproomin osuutta, siellä kannattaa jokaisen käydä, erinomaista pizzaa ja loistava henkilökunta. Viimeksi sain aperitiiviksi annoksen Paihalasta, pizzan kanssa Tujun IPAa ja kotiin viemisiksi tuoretta Tujulla tehtyä Revenanttia. Lisäksi jälkiruoan aikaan sattui aukeamaan myös perjantaipulloksi meadia. Revenantin NEIPAt menevät taas siinä kategoriassa ykköseksi, mutta niistäkin mielestäni parhaat on tehty Tujulla, joten lopputuloksena Tuju hopealle, Revenant pronssille.
Coolhead ja Olari ovat perusvarmaa tekemistä, etenkin Coolheadin sourit mutta osaavat kyllä muutkin tyylit ja Olarin NEIPAt tuoreena growlerista nautittuna ovat 6/5. Kovaa nousua on tehnyt listani uusin panimo, hämeenlinnalainen Temperance Brewing (siis paikallinen peluri), erinomaista Pilsiä (Katuma Pils on tuotannossa jatkuvasti), west coastia jne., kannattaa ehdottomasti maistaa jos käy Kantolan suunnalla tai on hanassa baarissa, kaupoissa ei taida vielä olla.