Single barrel Rain Shadow '19, ei sen kummempi, mutta en viitsinyt arkea vasten juoda. Säästän johonkin pakkasiltaan viikonloppua vasten.
Ikiiursoa haluan ikäännyttää hiukan, ihan tuore erä kyseessä viime syksyltä. Olikohan se
@Anselm Raato joka asiasta mainitsi taannoin? Pahoittelut, jos osui muistikuva pieleen.
Saatoin hyvinkin olla. Panimolla ollaan huomattu, että noin 4v on se ehdottomasti paras aika mitä kannattaa Ikiiursoa kypsyttää. Tosin muutaman kohdalla ei ola vielä edes päästy neljään vuoteen, mutta tähän mennessä tämmöinen havainto. Monella muuten menee sekaisin nuo Iku-Tursot ja Ikiiursot ja mitkä on ba ja mitkä ei.
Iku-Turso on siis 9% imperial stout. (Suomen paras stout 2017)
Iku-Turso barrel aged on sitten tottakai tynnyrissä nukkunut kaveri. Sen erottaa Iku-Tursosta helpoiten siitä, että etiketti on "negatiivi" normaalista Tursosta. Toki siinä myös lukee Barrel Aged.
Tässä BA version pullo
Ikiiurso sitten on aina tynnyrissä kypsynyt. Tai itseasiassa ei. Jos jollakin nyt vielä on jemmassa vuoden 2016 Ikiiurso, niin mahtavaa! Se oli ensimmäinen Urson versio, eikä tynnyriin koskaan päätynyt. Ikiiurso (Suomen paras stout 2018-2021) sitten taas on elänyt vuotuisia versioita.
2017 oli Oloroso tynnyri, 2018 Heaven Hill bourbon, 2019 Jack Daniels, 2020 Islay (Kahden eri Islayalueen tislaamon tynnyrit), 2021 Bourbon. Ikiiurso on jatkossa aina normaalisti Bourbon BA, MUTTA sen rinnalle saattaapi tulla jotain vuotuisia spessuversioita jos mielenkiintoisia tynnyreitä sattuu kohdalle.
No se meistä... Hypätään Koronan kurimuksiin. ->
Aiemmin mainittu Hopping Brewsterin lisäksi Koronaan kyykähti Kaleva Tampereelta. Pahus... Nilkko Brewing Mäntyharjussa vetelee tähän tietoon viimeisiä happikorahduksiaan. Sääli. Pien Brewpubhan meni jo Helsingissä kiinni. Panimo toki tullee jatkamaan muualla vielä, mutta monelle tuo mesta oli must käynnin arvoinen Helsingin reissuilla. Kvarken merenkurkussa suunnitteli ilmeisesti jotain joukkurahoituskampanjaa, mutta tästä nyt en löytänyt netistä lähdettä. Toivotaan jokatapauksessa että panimo kuin panimo pääsisi yli kurimuksistaan.
Lisäänpä vielä jotain:
Mulla on tuolla kaapissa pari Yellow Bellyä. Tai enää yksi, toisen join tuossa taannoin pois. Täytyy sanoa, että kyseinen olut ei kovin hyvin ikääntynyt. Maku oli pelkkää pähkinää ja se Snickerspatukan suklaisuus ja toffeisuus oli häipynyt pois. Jos jollain kaapissa kyseistä tuotetta on, niin juokaa pois. En usko että pidempi kypsytys olutta enää paremmaksi kääntää...
Mites muuten jengi: onko teillä kypsytyspulloja jemmassa?