On aika oluen

  • 709 491
  • 4 143
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Herkkä hetki edessä, käsillä liki 20 vuoden jälkeen Sininen. Maistetaanpa.

Kyllä se hataran latvan tuottamien muistikuvien perusteella siltä samalta maistuu, kuin aikanaan Joensuun legendaarisessa Pörssissä, aikana ennenkuin jenkkiautoliimatukat valtasivat ko. paikan.

Haikeudella muistelen niitä riitoja portsarin kanssa, nainti- ja suihinottonäytöksiä paikan vessassa sekä erityisesti pulloista tehtyä sisäkattoa. Muita paikan tuomia muistikuvia ei kehtaa julkisesti ilmineerata.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Se ei muuten ole Lahden Sininen. Oluen nimi on nykyään Sininen. Satuin huomaamaan kun tuossa parvekkeella tölkkiä kallistelin. Maku oli mun mielestä kuin jossain perus Koffissa.

Yhden tölkin olen itsekin kerinnyt kulauttaa kurkusta alas. Silloin kun sitä viimeksi oli myynnissä, ei ikä riittänyt oluenmaisteluun, joten omakohtaista kokemusta ko. tuotteen tuolloisesta mausta ei ole. Tämä nykyinen ei eroa maultaan mielestäni juurikaan muista Hartwallin oluista, kaikkein lähinnä se on Lapparin makua.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tuli just maistettua ja voi pojat, että on hyvää tavaraa. Tästä taisi tulla juuri suosikkiolueni.

Veit jalat suustani. On muuten käsittämättömän hyvää. Innis&Gunn:ia tulee saataville Alkoihin, sillä maahantuoja on Altia. Prosentteja tässä herkussa on 6,6 joten ihan tavalliseksi janojuomaksi siitä ei ole. Hintakaan ei taida olutkategorian halvimpaan päähän tulla, mutta ei se mitn. Tämä olut, jos mikä, on tarkoitettu herkutteluun. Delicious!
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Innis&Gunn:ia tulee saataville Alkoihin, sillä maahantuoja on Altia. Prosentteja tässä herkussa on 6,6 joten ihan tavalliseksi janojuomaksi siitä ei ole. Hintakaan ei taida olutkategorian halvimpaan päähän tulla, mutta ei se mitn.
Hyvä olut, jos varsin päällekäyvä tammisuus ei häiritse. Itse pidän kyllä todella paljon.

En tiedä ymmärsinkö viestisi aivan oikein, mutta mainittakoon Innis & Gunnia saataneen Alkosta jo yli vuoden.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kuumaa keliä odotellessa ja ulkomaisten oluiden todellista rysäystä markkinoille odotellessa. Carlsberg ainakin on nyt ollut 19,90 jo jonkin aikaa tuossa. Tarttuu silti mukaan Olvin 6,99. Tuo Olvin mäyrä ollut tuossa hinnassa nyt jo melkein 2 kuukautta. Mikäs on kantaa mukaan kun kauppakin on 50 metrin päässä. Kauppiaalle tästä propsit, huikeutta! Ja ensimmäiset pussikaljatkin tullut jo juotua. Lisää lämpöä koppiin!
 

ipaz

Jäsen
Tuli poikettua eilen Tampereelle kuukausi sitten avatussa Gastropub Nordicissa ja siellä käteen osui norjalainen Pale Ale olut Nøgne Ø. Aivan mahtavaa juomaa ja hintansa (10€) arvoista. Hieno olut rauhalliseen herkutteluhetkeen.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli poikettua eilen Tampereelle kuukausi sitten avatussa Gastropub Nordicissa ja siellä käteen osui norjalainen Pale Ale olut Nøgne Ø. Aivan mahtavaa juomaa ja hintansa (10€) arvoista. Hieno olut rauhalliseen herkutteluhetkeen.
Nøgnet ovat yleisesti varsin laadukkaita ja hienoja oluita. Kruununa näille on tietysti varsin suolaisen hintainen Dark Horizon.

Viikon päästä lähden 4 päiväksi Slovakiaan ja todennäköisesti tulen raportoimaan paikallisista hanaoluista. Jahka pääsen nyt pääsen takaisin Suomeeen ja vedän henkeä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Cola-Weizen

Eli onkos jatkoaikalaiset maistelleet kyseistä olut-cola -mixiä. Saksalaisethan tätä tykkää lipitellä ainakin. Vähän henkilöstä riippuen joko 1/2 vaaleaa olutta (Weissbier) + 1/2 Cokista, tai 3/4 olutta + 1/4 Cokista. Itse suosin Saksan reissulla jälkimmäistä ja täytyy sanoa, että olipahan hyvää.

Suomessakin olen koittanut sekoitella joskus Cokista perus-Koffiin, mutta eihän se ihan samalta maistunut ei. En nyt millään saa mieleen tuota Weissbierin merkkiä, jota Saksassa aina Cokikseen sekoitimme. Sakemannikaverin mukaan se piti kuulemma aina olla nimenomaan sitä merkkiä. Kellään asiasta enemmän tietoa/kokemuksia?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Sakemannikaverin mukaan se piti kuulemma aina olla nimenomaan sitä merkkiä. Kellään asiasta enemmän tietoa/kokemuksia?

Tunnistamista helpottaa jos kerrot missä päin Saksaa kyseistä tuotetta joit, ja oliko suodatettu Cristal vai suodattamaton Hefe.

Luulisi että joku yleisesti Suomestakin saatavista olevista vehnistä kelpaisi, esimerkiksi Weihenstephaner tai Fransiskaner. Molemmilta löytyy sekä cristal että hefe ja lisäksi vielä dunkel (tumma).
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
No niin Footlessillähän sitä tietoa näyttää asiaan olevan. Nyt tuli tuo olut-merkkikin mieleen. Eli Erdinger-Weissbier. Juotiin Pohjois-Saksassa, mutta kaveri kotoisin Etelä-Saksasta. Mitäs Footless itse pidät kyseisestä juomasekoituksesta?
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Sakemannikaverin mukaan se piti kuulemma aina olla nimenomaan sitä merkkiä.

No joo, niinhän Suomessakin jotkut juovat vain ja ainoastaan Koffia ja toiset pelkästään Karhua. Alkosta löytyy saksalaisista vehnäoluista ainakin Weihenstephaneria ja Franziskaneria (vaaleana, tummana ja Kristallina), Riedenburger Weissea (luomu), Münchner Kindlia, Ayingeria ja Paulaneria. Näiden välillä ei suuria makueroja ole, merkin pakko lienee kaverisi periaatejuttu? Lisäksi vehnävaihtoehtoja löytyy muistakin maista: belgialainen Wittekerke sekä suomalainen White Diamond. Vehnäoluita kannattaa näin kesäkaudella makustella ihan sinälläänkin, erittäin virkistäviä terassioluita.

Ilahduttavaa huomata, että hyviä eurooppalaisia oluita saa jonkin verran myös baarien hanoista. Hiljattain löysin Hämptonista hana-Gambrinusta myyvän pubin. Toinen tuore olutlöytö on belgialainen Bornem (dubbel, eli ei varsinainen kesäolut tosin).
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
No niin Footlessillähän sitä tietoa näyttää asiaan olevan. Nyt tuli tuo olut-merkkikin mieleen. Eli Erdinger-Weissbier. Juotiin Pohjois-Saksassa, mutta kaveri kotoisin Etelä-Saksasta. Mitäs Footless itse pidät kyseisestä juomasekoituksesta?

En ole tuota maistanut, mutta Berliinissä tuli maisteltua paikallista sekoitusta eli weissia ja persikkanektaria. Ihan mukavaa janojuomaa helteellä, mutta kyllä musta tuo weiss toimii paremmin sellaisenaan. Varsinkin noi hefet, joita ainakin Berliinissä käytettiin noihin sekoituksiin, on jo muutenkin sen verran hedelmäisiä monesti. Jonkun peruslagerin kanssa tuo ei varmaankaan tosiaan toimi, koska se oluen maku (suomalaisissa bulkeissa varsinkin niin olematon) kuolee saman tien sinne alle. Tuota Erdingeriäkin pitäisi kyllä Suomesta saada hyvin varustetuista olutravintoloista, jossain muistan nähneeni (ehkä kalaravintoloilla?). Aika tyypillinen saksalaisweiss tuo on, joten toimii varmaan tuo mix myös muillakin merkeillä aivan samalla tavalla. Kokeile vaikka tuota Weihenstephaneria, valmistajaa mainostetaan maailman vanhimmaksi yhä toimivaksi panimoksi. Myös olut on hyvin kiitelty ja suosittu.

Belgiassahan ne harrastaa samaa, ja myös muilla limuilla ja mehuilla. Siellä muistaakseni vaan käyttävät bissenä jotain peruskamaa, biere ordinairea, eli talon tavallisinta olutta, joka saattaa olla joku paikallinen peruslager tai ale.

Suomessa jostain syystä katsotaan kieroon tuota oluen ja virvoitusjuomien sekoittelua, mutta muualla Euroopassa se on kuitenkin suhteellisen suosittua, Saksassa siitä oli ainakin jossain vaiheessa tulossa jopa buumi. Berliinistä saikin valmiiksi pullotettuna tuota Weiss-persikkajuomaa. Ihan kevyttä ja mukavaa kesäjuomaa, ja voi kiskoa janoon suht huoletta, kun alkoholiprosentti tippuu jonnekin 2,5-3:n tietämille.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
No joo, niinhän Suomessakin jotkut juovat vain ja ainoastaan Koffia ja toiset pelkästään Karhua. Alkosta löytyy saksalaisista vehnäoluista ainakin Weihenstephaneria ja Franziskaneria (vaaleana, tummana ja Kristallina), Riedenburger Weissea (luomu), Münchner Kindlia, Ayingeria ja Paulaneria. Näiden välillä ei suuria makueroja ole, merkin pakko lienee kaverisi periaatejuttu? Lisäksi vehnävaihtoehtoja löytyy muistakin maista: belgialainen Wittekerke sekä suomalainen White Diamond. Vehnäoluita kannattaa näin kesäkaudella makustella ihan sinälläänkin, erittäin virkistäviä terassioluita.

Ilahduttavaa huomata, että hyviä eurooppalaisia oluita saa jonkin verran myös baarien hanoista. Hiljattain löysin Hämptonista hana-Gambrinusta myyvän pubin. Toinen tuore olutlöytö on belgialainen Bornem (dubbel, eli ei varsinainen kesäolut tosin).

Kaverin periaatejuttu se varmasti on. Tyypillinen saksalainen ;) . Niinhän tuolla Alkon sivuilla näyttää noita saksalaisia vehnäoluita olevan. Pitääkin ensi viikonloppuna melkein käydä pari pulloa hakemassa paria eri merkkiä ja miksata kokikseen, ihan noin muistin virkistämiseksi. Hinnat näyttää lähtevän reilusta 2,5 eurosta/0,5 l. Saksan hintoihin nähden toki ryöstöhintoja, mutta eipä noita Suomen ja Saksan oluthintoja kannata paljon verrata.

Harmi, kun on sunnuntai ja Alko kiinni. Olis niin mukava tuossa parvekkeella naukkailla.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ilahduttavaa huomata, että hyviä eurooppalaisia oluita saa jonkin verran myös baarien hanoista. Hiljattain löysin Hämptonista hana-Gambrinusta myyvän pubin. Toinen tuore olutlöytö on belgialainen Bornem (dubbel, eli ei varsinainen kesäolut tosin).

Kyllähän noita nykyään löytyy. Real Aleakin löytyy jo muutamasta pubista stadista ja muutenkin ravintolat panostavat valikoimaan ja palveluun. Kalaravintoloilla on nyt käynnissä teemaviikot, joissa jokaisella ravintolalla on oma maateemansa, kannattaa käydä tsekkaamassa, tarjolla esim. Ranskalaisia oluita Kampelassa ja Norjalaisia Kiiskessä.

Hanaoluiden kanssa on vähän se ongelma, että kovinkaan montaa laatua ei saada Suomeen asti kuljetettua kylmässä, ainakaan suuria määriä. Se karsii sitten paljon real aleja jo pois ja saadaan sitten lähinnä noita peruslaatuja hanaan. Toki moni pienempi maahantuoja tuo sitten itse pieniä määriä maahan.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Kyllähän noita nykyään löytyy. Real Aleakin löytyy jo muutamasta pubista stadista ja muutenkin ravintolat panostavat valikoimaan ja palveluun. Kalaravintoloilla on nyt käynnissä teemaviikot, joissa jokaisella ravintolalla on oma maateemansa, kannattaa käydä tsekkaamassa, tarjolla esim. Ranskalaisia oluita Kampelassa ja Norjalaisia Kiiskessä.

Stadin kalaravintoloiden teemaviikot ja oluiden maistelu on vain vähän vaikea yhdistää varusmiespalvelukseen Hämeenlinnassa... ensi viikonlopuksi Räyskälään sotimaan, heh heh.

Kelju K.:lle ei taida pullo-Erdingeria Suomesta löytyä, mutta ainakin Lahden Metro-olutravintolassa sitä viime syksynä sai, varmasti siis muiltakin paikkakunnilta. Jos vehnäoluen jano yltyy näin sunnuntaina sietämättömäksi, korvaavia tuotteita voi hyvinkin löytyä hyvinvarustellusta lähikaupastasi: esimerkiksi Hartwall 1836 Classic White Lager, Diamond Beerin White Diamond ja Jacobsen Bramley Wit ovat vehnäolut-/witbier-henkisiä, maitokauppavahvuisia keitoksia, joita voi käyttää ainakin varsinaisen vehnäoluen korvikkeena.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Stadin kalaravintoloiden teemaviikot ja oluiden maistelu on vain vähän vaikea yhdistää varusmiespalvelukseen Hämeenlinnassa... ensi viikonlopuksi Räyskälään sotimaan, heh heh.

Kelju K.:lle ei taida pullo-Erdingeria Suomesta löytyä, mutta ainakin Lahden Metro-olutravintolassa sitä viime syksynä sai, varmasti siis muiltakin paikkakunnilta. Jos vehnäoluen jano yltyy näin sunnuntaina sietämättömäksi, korvaavia tuotteita voi hyvinkin löytyä hyvinvarustellusta lähikaupastasi: esimerkiksi Hartwall 1836 Classic White Lager, Diamond Beerin White Diamond ja Jacobsen Bramley Wit ovat vehnäolut-/witbier-henkisiä, maitokauppavahvuisia keitoksia, joita voi käyttää ainakin varsinaisen vehnäoluen korvikkeena.

Joo, ei ole silmään osunut Erdingeriä kaupoissa, mutta kyllähän Erdingeriä hyvin varustelluissa olutpubeissa tosiian on. Täytyy laittaa mieleen nuo mainitsemasi merkit, mutta passaillaan nyt ensi viikonloppuun kuitenkin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomessa jostain syystä katsotaan kieroon tuota oluen ja virvoitusjuomien sekoittelua, mutta muualla Euroopassa se on kuitenkin suhteellisen suosittua, Saksassa siitä oli ainakin jossain vaiheessa tulossa jopa buumi. Berliinistä saikin valmiiksi pullotettuna tuota Weiss-persikkajuomaa. Ihan kevyttä ja mukavaa kesäjuomaa, ja voi kiskoa janoon suht huoletta, kun alkoholiprosentti tippuu jonnekin 2,5-3:n tietämille.

Saksassahan tuota kutsutaan ainakin joissain tapauksissa nimellä Radler. Kerran erehdyin sellaisen tilaamaan, enkä kyllä voi mitenkään sanoa nauttineeni. Japanissa tilasin myös erehdyksessä kerran oluen ja inkiväärioluen sekoituksen. Tuo oli ihan juomakelpoista, joskaan ei raa'an oluen veroista. Kaverini otti samalla kertaa oluen ja tomaattimehun sekoituksen, ja se vasta hirveää olikin. Syy näissä erehdyksissä oli siinä, että juomien koostumusta ei kerrottu etukäteen - luulimme vain näiden olevan erään panimon eri merkkejä.

Suomessakin tuota sekoitusta on kai joskus harrastettu. Siskoni teki joskus "suutarin shampanjaa", eli sekoitti keskenään olutta ja Spriteä. Kyllähän sitäkin joi...
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Saksassahan tuota kutsutaan ainakin joissain tapauksissa nimellä Radler. Kerran erehdyin sellaisen tilaamaan, enkä kyllä voi mitenkään sanoa nauttineeni.

Saksalaiset ovat jostain syystä tykästyneet näihin olutlimusekoituksiin. Niitä löytyy kaupasta useampaa sorttia, mutta useimmiten silmään on osunut Radler ja Diesel. Radlerilla tarkoitetaan yleensä vaalean lagerin (esim. helles) ja useimmiten sitruunalimsan sekoitusta. Pohjois-Saksassa siitä käytetään myös nimitystä Alster. Diesel puolestaan on bissen ja kolan sekoitus. Sitä en ole uskaltanut koskaan maistaa, mutta kaipa ne joillekin kelpaavat, kun kerran niitä kaupasta löytyy. Varoituksen sanana pitää kertoa, että älkää missään nimessä kokeilko täällä Lidlin Grafenwalder-Radleria. Ihan hirveää scheissea. Eihän se perusgrafenwalderkaan hyvää ole, mutta en oikeasti voinut juoda sitä radleria. Saksassa sentään olen saanut maistaa ihan ok radlereita kuuman kesäpäivän virvoitteena.

Alla olevasta wikipedialinkistä (auf Deutsch) löytyy myös vehnäolutsekoituksia, joita Kelju on nähtävästi maistellut. Münchenissä kola-weisse taisi olla aikanaan nimeltään "Neger" (poliittisesti korrektia??) tai colaweizen. Sprite-weisse taas "Russe". Tämä aiheutti oluita karsastavalle vaimolleni kerran kauhunhetkiä, kun müncheniläisestä baarista tilattu valkovenäläinen ei ollut ihan sitä mitä piti...

http://de.wikipedia.org/wiki/Biermischgetränk
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Saksalaiset ovat jostain syystä tykästyneet näihin olutlimusekoituksiin. Niitä löytyy kaupasta useampaa sorttia, mutta useimmiten silmään on osunut Radler ja Diesel. Radlerilla tarkoitetaan yleensä vaalean lagerin (esim. helles) ja useimmiten sitruunalimsan sekoitusta. Pohjois-Saksassa siitä käytetään myös nimitystä Alster. Diesel puolestaan on bissen ja kolan sekoitus. Sitä en ole uskaltanut koskaan maistaa, mutta kaipa ne joillekin kelpaavat, kun kerran niitä kaupasta löytyy. Varoituksen sanana pitää kertoa, että älkää missään nimessä kokeilko täällä Lidlin Grafenwalder-Radleria. Ihan hirveää scheissea. Eihän se perusgrafenwalderkaan hyvää ole, mutta en oikeasti voinut juoda sitä radleria. Saksassa sentään olen saanut maistaa ihan ok radlereita kuuman kesäpäivän virvoitteena.

Alla olevasta wikipedialinkistä (auf Deutsch) löytyy myös vehnäolutsekoituksia, joita Kelju on nähtävästi maistellut. Münchenissä kola-weisse taisi olla aikanaan nimeltään "Neger" (poliittisesti korrektia??) tai colaweizen. Sprite-weisse taas "Russe". Tämä aiheutti oluita karsastavalle vaimolleni kerran kauhunhetkiä, kun müncheniläisestä baarista tilattu valkovenäläinen ei ollut ihan sitä mitä piti...

http://de.wikipedia.org/wiki/Biermischgetränk

No tuota Cola-Weizenia on ainoastaan tullut maisteltua. Ja suosittelen kyllä Mevatronillekin rohkeasti kokeilemaan, mutta kuten sanottua ei minkään suomalaisen perus-Karjalan kanssa sitä Cokista. "Neger", "Diesel" ja "Cola-Weizen" lienee ne yleisimmät nimet tuolla Cola-bisselle. Aiemmin mainitsemani sakemannikaveri kertoi, että Diesel on miksaus kolasta ja periaatteessa mistä vaan vehnäoluesta, mutta Cola-Weizeniin tarvitaan nimenomaan Erdingeriä. Tiedä tuosta sitten. Luultavasti vaihtelee alueittain nuo käytännöt.

Ai niin, onhan sitä tullut jotain pullossa myytävää oiskohan ollu sitruuna-bissee juotua myös. Prosentteja oli jotain kolmen kieppeillä ja lähinnä limpparilta se maistui. Ei kuitenkaan pahalta missään nimessä.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laimennetaan 4,7%->3,7%

Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja ei taida olla olutmiehiä ainakaan argumenteista päätellen:

Pekka Puska kirjoitti:
"Oluen makuun tällaisella tuskin olisi suurta vaikutusta, monien mielestä se voisi jopa parantua"
"Kun tällainen toimenpide on ollut mahdollista Ruotsissa, jossa raja on vielä matalampi, sen tulisi olla mahdollista myös Suomessa."


Puska ehdottaa siis kaupassa myytävän oluen alkoholipitoisuuden laskemista 4,7 prosentista 3,7 prosenttiin ja kuvittelee, ettei tämä juuri vaikuttaisi oluen makuun. Muutaman suurkuluttajan terveyden kannalta varmaan ihan hyvä idea, mutta olutta voisi tuon jälkeen kyllä ostaa vain Alkosta: Jokaisella oluttyypillä on kuitenkin oma "optimaalinen" vahvuutensa, eikä tuo ehdotettu taitaisi sopia kuin ehkä joihinkin tietyntyyppisiin aleihin.

HS:n uutinen
 

scholl

Jäsen
Radler on ihan oma, vanha juomansa. Vaikka sen valmistuksessa käytetäänkin puolet olutta niin ei se silti kyllä mitään bisseä mielestäni ole. Kuten nimi sanoo niin sehän on tarkoitettu fillaristeille. Eivät mene jurriin niin ei tule kolareita. Nykyaikana Radleria juovat lähinnä kyllä naiset. Saksahan ei ole mikään siiderimaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saksahan ei ole mikään siiderimaa.

Ei kaiketi. Kaikesta huolimatta olen juonut Frankfurt am Mainissa tuopillisen Apfelweiniä, mikä hinnasta, ulkonäöstä, mausta ja vaikutuksista päätellen oli kuivaa omenasiideriä. Varsin hyvää sellaista myöskin. Joku fiksumpi väitti joskus, että tuo on varsin tunnettu paikallinen juoma. En sitten tiedä, onko näin.
 

Badawan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli onkos jatkoaikalaiset maistelleet kyseistä olut-cola -mixiä. Saksalaisethan tätä tykkää lipitellä ainakin. Vähän henkilöstä riippuen joko 1/2 vaaleaa olutta (Weissbier) + 1/2 Cokista, tai 3/4 olutta + 1/4 Cokista. Itse suosin Saksan reissulla jälkimmäistä ja täytyy sanoa, että olipahan hyvää.

Suomessakin olen koittanut sekoitella joskus Cokista perus-Koffiin, mutta eihän se ihan samalta maistunut ei. En nyt millään saa mieleen tuota Weissbierin merkkiä, jota Saksassa aina Cokikseen sekoitimme. Sakemannikaverin mukaan se piti kuulemma aina olla nimenomaan sitä merkkiä. Kellään asiasta enemmän tietoa/kokemuksia?

Kyllä! Tuota tuli joskus maisteltua Sveitsissä, myös olut-sitruunamehu mixiä tuli lipitettyä. Bisse-sitruunamehu mixin sekoitus-suhdetta en kyllä muista. Hyvää vaihtelua molemmat, mutta ehkä colan kanssa nautittuna oli parempaa. Tästä aikaa tosin jo yli kymmenen vuotta, mutta pitääpä testata taas jossain vaiheessa. Mitään muistikuvaa ei tosin ole mihinkä bisseen tota sekoitettiin... Mihinköhän Suomesta saatavaan bisseen tuota kannattaisi sekoittaa? Jotain suht mautonta bissee sen kai tulee olla.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä! Tuota tuli joskus maisteltua Sveitsissä, myös olut-sitruunamehu mixiä tuli lipitettyä.

Samaa join joskus minäkin aikanaan, kun ei vielä olut laskenut. Ei muutakaan tarjolla ollut, tarjosivat sitten tuota yllä mainittua yhdistelmää, kutsuivat nimellä banache (kirjoitusasu epäselvä). Hyväähän tuo silloin oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös