Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Olympialaiset 2018, Pyeongchang

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana JJ#36, 18.02.2014 klo 14.13.

 1. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos mietään kaikista "neutraaleinta" peliasuväritystä, niin sinipunainen on varmaan lähellä. Eli Venäjä väritys. Punainen ja sininen ovat kaksi yleisintä väritystä lipuissa ja ihan perusvärejä. Joten miksi siitä pitää jonkin nokkiinsa ottaa? Toki KOK voi itse päättää värin ja piruuttaan laittaa jonkun oranssivihreän, mutta mikä hyöty silläkään olisi.
   
 2. Montana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Laine, Aho, Puljujärvi
  Jos neutraalia paitaa haetaan niin ehkä sitten "väritön" eli valkoinen paita. Edessä olympiarenkaat ja takana nimi ja numero.

  IVY taisi pelata punaisissa (?), mutta silloin ei oltu millään rankaisumentaliteetilla liikenteessä.
   
 3. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Neutraalista peliasusta tulee minulle ensimmäisenä mieleen valkoinen paita, jossa on olympiarenkaat rinnuksissa.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Entä kotipaita?
   
 5. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Musta paita renkailla?
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Miks tarvitaan kotipaitaa? KOK:n joukkue voi pelata kaikki pelinsä valkoisessa paidassa, vaikka arvottaisiin itse ottelutapahtumaan kotijoukkueeksi.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Muilla joukkueilla saattaa olla valkoiset vieraspaidat. Ihan siksi varmaan. Tai sitten toinen joukkue käyttäisi kuitenkin kotipaitaa. Niin tai näin.
   
 8. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Tässä vaiheessa en sanoisi mistään mitään varmaa, kyse on enemmän politiikasta kuin urheilusta, joten enpä ihmettelisi, vaikka Putin (jonka tiedetään hakevan aina hyvitystä, jos kokee tulleensa loukatuksi) tekisi vielä päätöksen, että kaikkien venäläisurheilijoiden osallistumista harkitaan uudelleen - myös KHL-kiekkoilijoiden, jos/kun Venäjä ei saa jotain omia vaatimuksiaan läpi, jotka minimissään voivat liittyä kisa-asusteiden väritykseen tms.

  Sehän olisi, jos Venäjä panttaisi osallistumistaan viime hetkeen saakka, samalla muiden maiden kiekkojoukkueiden kasaamiseen liittyisi epävarmuustekijöitä, kun tiedossa ei olisi esim. pääsevätkö KHL-pelaajat kisoihin tms.

  En ole niin tarkkaan ehtinyt seurata tätä spektaakkelia, mutta mihin mennessä Venäjän on tehtävä päätös osallistumisestaan, jos siis osallistuvat joukkueena ilman kansallisuustunnuksia.
   
 9. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Nyt hieman malttia, kaikilla näillä "paljastuksilla" on vain yksi lähde: Grigori Rodchenkov.

  Rodchenkov, joka asetettiin Venäjällä syytteeseen väärinkäytöksistä ja joka pakeni Yhdysvaltoihin ollessaan vapautettuna takuita vastaan. Eli hänellä on kiistatta motiivi sekä suojella omaa nahkaansa että kostaa entiselle työnantajalleen. Yksi motiivi voi olla myös hyvä rahallinen korvaus hänen nykyiseltä toimeksiantajaltaan.

  Sekä WADA että myös valtamedia on ottanut toistaiseksi jokaisen hänen syytöksensä ns. itseisarvoisesti totuutena. Epäilemättä siksi, että se tukee narratiivia ja haluttua lopputulosta.

  Mistä lähtien yhden ainoan ihmisen esittämät syytökset ovat riittäviä tuomion julistamiseen oikeuslaitoksessa? KOK on toiminut kuten "kenguruoikeusistuin", jossa tuomio julistetaan etukäteen ja sitten mietitään, mistä löydetään perusteet tuomiolle. Normaalissa oikeusistunnossa yhden todistajan syytökset ja väittämät eivät riitä tuomion julistamiseen, vaan vaaditaan myös aihetodisteita, joita WADA:lla ei ole ollut esittää yhtään kappaletta.

  Normaalissa oikeudessa syytetylle annetaan mahdollisuus puolustaa itseään ristikuulustelussa. Nyt niin ei tehty, vaan Rodchenkovin väittämät otettiin automaattisesti todesta ja tuomio julistettiin sen perusteella.

  Kari-Pekka Kyrö sanoikin tänään osuvasti, että Venäjä on poliittisen ajojahdin kohteena: Kari-Pekka Kyrö jyrähtää Venäjä-boikotista: Onneton päätös! - Muut lajit - Muut lajit - Sport - MTV.fi
  Lainaus:
  Kyron kommentinkin valossa on helppo sanoa, ettei Venäjällä ollut mitään mahdollisuutta saada nykyisessä ilmapiirissä lännen kenguruoikeudessa oikeudenmukaista kohtelua.

  Kirjoitin tästä jo aiemmin, sillä asia linkittyy niin vahvasti geopolitiikkaan ja Venäjän rooliin Syyriassa, joka käänsi sodan kulun Syyriassa Yhdysvalloille epäsuosiolliseksi. Kyseessä on varsin isot panokset, eikä "korvaamattomana supervaltana" itseään pitävä USA anna sitä anteeksi, vaan hakee koston paikkoja kaikkialla siellä missä sillä on siihen mahdollisuus.

  Urheilu on yksi helpoimmista koston kohteista, koska kansainväliset urheilujärjestöt ovat niin selvästi USA:n ja sen liittolaisten hyppysissä. McLaren-raportti, jonka "tähtitodistaja" (ja samalla ainoa todistaja) Rodchenkov oli, tehtiin kanadalaisen asianajajan toimesta. KOK:n päätöksen jälkeen USA:n johtavat neokonservatiivihaukat kuten John McCain ovat kilvan kiitelleet KOK:ta "erinomaisesta ratkaisusta".

  Samaan asiaan liittyy se, miten helpolla USA ja sen liittolaiset ovat päässeet. Jokainen varmasti tietää, että Norjalla on hyvin järjestelmällinen doping-kulttuuri, jossa myös valtiolla ja norjalaisilla urheilujärjestöillä on oma roolinsa. Miksei Norjan toimintaa ole haluttu tutkia tarkemmin? Puuttuuko vain poliittinen tahto, koska Norja on länsimaa?

  Jokainen myös tietää, että Yhdysvaltojen huippu-urheilu on täysin dopingin kyllästämä. NHL:ssä douppaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Silti KOK salli sen, että NHL-pelaajat otettiin mukaan olympiakisoihin, vaikka he eivät ole olleet IIHF:n dopingtestauksen piirissä ollenkaan mukana. Yleensä KOK edellyttää, että kisoihin osallistuvat urheilijat ovat säännöllisesti osallistuneet lajiensa kattojärjestöjen (kuten jääkiekossa IIHF) dopingtestaukseen. Jääkiekon, tai NBA:n kohdalla koripallon, kohdalla tässä tehtiin räikeä poikkeus, ja mukaan hyväksyttiin täysin testaamattomia urheilijoita. NHL:ssähän ei mitään doping-testausta ole, vaan pelaajat saavat vapaasti käyttää aineita.

  Venäjään kohdistuneen noitajahdin ja NHL:n erityiskohtelun välillä on valtava ero.

  Lopuksi vielä pieni yhteenveto:
  1. KOK:n päätös Venäjän bannaamisesta tehtiin ilman aihetodisteita ja vain yhden - siis yhden - todistajan väitteisiin ja syytöksiin nojautuen.
  3. KOK:n päätös tapahtui tavalla, jossa Venäjälle ei annettu edes mahdollisuutta puolustaa itseään.
  3. WADA:n toimesta tehty raportti tehtiin sellaisten maiden edustajien toimesta, jotka suhtautuvat vihamielisesti Venäjään. Takana on siis poliittinen motiivi.
  4. Ensimmäistä kertaa olympiakisojen historiassa urheilijoita suljetaan kisoista pois pelkän kansalaisuuden perusteella ilman positiivisen dopingnäytteen antamista. Urheilijoita, kuten maastohiihtäjä Legkovia, on syytetty ja demonisoitu vaikka esim. juuri Legkov ei pitkällä urallaan ole antanut yhtään ainoaa positiivista doping-näytettä (Legkovin saksalaisvalmentaja, joka valmensi Legkovia vuosikausia, sanoikin ettei pysty uskomaan Legkovin syyllistyneen dopingin käyttöön)
  5. KOK kohtelee eri maita eri tavalla riippuen siitä mihin poliittiseen leiriin he kuuluvat. Lännelle annetaan erityiskohtelua (NHL-pelaajien päästäminen kisoihin ilman testausta), kun taas Venäjän kohdalla testatut ja puhtaiksi todetut urheilijat eivät saa edustaa maataan.
  6. KOK:sta on tullut länsimaiden poliittisen sodankäynnin työkalu. Olympia-aate voidaan haudata ainakin niin pitkäksi aikaa kunnes KOK ei ole enää de facto USA:n ja sen liittolaisten hallitsema järjestö, vaan sillä on tasaveroinen edustus maailman eri osista.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017 klo 22.50
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Siellä venäläiset kokeilevat jo kepillä jään kestävyyttä. Joku toimittaja championat.comilla suunnitellut paidan, jossa normipaidassa, vaakunan päällä on teksti venäläiset olympia urheilijat. Voisi kuvitella, että ei tule menemään läpi. Jos lippu ja maatunnukset bannataan, niin tuskin tuo heidän vaakunansakaan saa paitaan tulla ja muutoinkin teksti Venäjä ei voine paidassa esiintyä missään muussa yhteydessä, kuin lauseessa "Olympic athlete of Russia", eli eiköhän se Russia sieltä vaakunan alapuoleltaki saa lähteä. Sit jos vähän hassutellaan, niin pitäisikö vaakunan tilalle tulla ruisku ja sen päälle punainen rasti. Silloinhan tosin itse paidan pitää olla muun värinen, kuin punainen.
   
 11. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Tuohan voisi olla KOK.n kannalta ihan loistoidea. Nämähän osallistumisoikeuden saaneet urheilijat ovat sitten "kunnolla testattuja". Yleisurheilussahan on ollut jo näitä "I jump clean", "I run clean" jne liivejä. Tuossahan yhdistyisi sekä antidopingtyön mainostaminen että KOK:n "oman suuruutensa" esilletuominen. Paidat voi hyvin olla valkoisia.
   
 12. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Kun jo ensimmäinen kohta menee metsään jo niin että paukkuu, tietää, että olet informaatiovaikuttamisen uhri (tai toimija). Tällaisen käsityksen voi sada vain ja ainoastaan seuraamalla puhtaasti putinilaisia medioita ilman lähdekritiikkiä.

  Jos olet uhri, koita pyristellä ja laajentaa mediapiirisi, vaikka se onkin aika tuskallista lukea omia totuuksiaan ja arvojaan vastaan sotivia juttuja, mutta se kannattaa. Ja jos taas saat trollaamisesta palkkaa, niin älä kerro keltä, sillä palkanalennustahan sulle pitäis esittää, sen verran huonoa ja tehotonta trollausta tämä on (vinkki, lähempänä todellisuutta olevat valheet menee paremmin läpi).

  kolmasvaihtoehto, että on vaan hyödyllinen idi… sit ei oo mitään tehtävissä
   
 13. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Odottelinkin, että koska Veli Petteri rientää mustamaalaamaan Rodchenkovin eikä taaskaan tarvinnut pettyä. Sä oot niin ennalta arvattava.
   
 14. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  Ottamatta kantaa siihen kuka on oikeassa, ei kannata uskoa että meidänkään media olisi propagandavapaata. Samanlaista propagandaa mekin saadaan kuin muutkin, sillähän meidän mielipiteitä halutaan ohjata haluttuun suuntaan. Esittämistapa vain on eri maissa erilainen, kohderyhmän mukaan. Mikäli tosiaan on niin että koko kohu pohjautuu yhden henkilön väitteisiin niin onhan tuo aika uskomatonta. Siihen en osaa sanoa onko tosiaan näin. Enkä usko että totuutta tietää tällä palstalla kukaan. Uskoahan saa toki mitä ja ketä vaan.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  "Mikään media ei ole puolueeton joten valeuutiset ovat ihan okei" argumentti tuotu esiin.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kaipa kyse on siitä, että NHL:n antidopingtyön olemattomuus on ihan eri asia kuin Venäjän touhut, sillä änäripelaajat eivät vedä mömmöjään Yhdysvaltain presidentin ja ministerien käskystä, vaan ihan vain liigan siunauksella ja hyväksynnällä. Siksi puhtaan urheilun puolesta väsymättä taisteleva KOK voi ihan hyvillä mielin päästää änäripelaajat kisoihin jatkossakin, jos vain raha-asioista päästään sopuun.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2017 klo 16.29
 17. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Umm okei. Ei juolahtanut mieleen, että Markus Cramerin on yksinkertaisesti pakko sanoa noin? Sillä kukapa nyt lähtisi myöntämään, että minä sen Legkovin EPOt hankin ja hänelle ne annostelin.
   
 18. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  IVY pelasi Albertvillessa 1992 paidassa, joka oli muuten Neuvostoliiton peliasu, mutta "CCCP" puuttui rinnasta. Eli normaalit punavalkoiset. Tässä vielä linkki kyseiseen peliin YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=HFkqWf9qetA
   
 19. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  Missäs tuossa niin sanotaan?Valeuutiset miltään suunnalta ei oo okei. Niitä vaan tulee joka suunnalta. "Uutiset" ovat yksi politiikan välineistä niin lännessä ja idässä kuin etelässä ja pohjoisessa.
   
 20. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tuolla kun käy lueskelemassa HFBoardsia, niin siellähän on useampi ketju, jossa käsitellään Venäjän bannaamista ja erona tänne, siellä on useampi nimimerkki, jotka vetää ihan samaa linjaa, kuin the original jags täällä. Suuri salaliitto, jossa länsi kiusaa Venäjää ja Venäjä on pelkkä uhri, jota vastaan ei ole minkäänlaisia todisteita esitetty. Linkit vievät siis HFBoards keskustelupalstalle, joka on englanninkielinen.

  KOK bannaa Venäjän 2018 Olympialaisista (the business of hockey osiossa)

  Venäjän mahdollinen sulkeminen 2018 kisoista (International tournaments osiossa)

  2018 olympialaiset, mitkä tulevat olemaan seuraukset Venäjän bannaamisesta tai boikotista (Hockey talk by country / Russia)

  Jos olisi niin, että ihan valtionjohtoa myöden ajattelevat, että tässä on vain salaliitoista ja kiusaamisesta kysymys, niin millaisia mahtavat olla mahdolliset kostotoimet? Eivät varmaan kuitenkaan halua vetäytyä kansainvälisen urheilun maailmasta, ainakaan ennen kesän jalkapallon mm-kisoja.

  Jos tässä nyt taas foliota rullaisi pään ympärille, niin sen sijaan, että venäläiset vetäytyisivät olympialaisten kiekkokisoista ihan viime hetkellä, niin eikös paljon härskimpi/julmempi keino olisi se, että joitakin viikkoa ennen kisoja jonkin verran (kisoihin jo valittuja) länsipelaajia narahtaisi KHL:n testeissä kielletyistä aineista (todistaisi, että testit toimii)? Testit otettaisiin vielä jotenkin siten, että aineen ei pitäisi enää näkyä Koreassa, jolloin urheilijan olisi vaikea todistaa syyttömyyttään? Tai jos vielä tiukemmaksi menisi, niin nää valitut pelaajat jäisi kiinni esim. kokaiinista. Eli ei pelkästään epäeettistä urheilemista vaan päihdeongelmaa. Ja jos tämä sitten kohdistuisi vielä esim. yksittäiseen joukkueeseen, vaikka Suomessa pelaajaan Jokerit joukkueeseen. Joukkueen jenkkipelaajat ja parhaat suomalaiset jäisivät kiinni kokkelista, niin aikamoinen hulabaloohan siitä alkaisi. Ja eikös siellä velivenäläiset halunneet jossain vaiheessa päästä Harkimosta eroon omistajana? Skandaali huumeseuran pyörittäjänä olisi varmaan sellainen, että olisi uuden omistajan paikka, joka aloittaisi puhtaalta pöydältä.

  Ehkä mun pitäis nyt vaan lopettaa tää folion rullaaminen pään ympärille.
   
 21. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Original Jagsin ansiokkaaseen ja kattavaan viestiin ei ole mitään lisättävää, asiat näyttäisivät olevan tismalleen näin.

  Norjaa ei tietenkään tutkita, koska se on NATO-maa.

  Ei tietenkään ole mitään sattumaa, että olympialaisboikotti Venäjää kohtaan tulee juuri nyt, kun poliittinen tilanne on pahemmin tulehtunut kuin koskaan historian aikana.

  Loppujen lopuksi kyse on vain asetelmasta konservatiivit (joita Venäjä valtiona ja kulttuurisesti edustaa vaikutusvaltaisimpana ja suurimpana yksittäisenä valtiona) vs. suvakkiliberaalit (joihin kuuluvat taas suurin osa ns. länsimaista. USA on hieman kinkkinen tapaus, koska Trumpin hallinto edustaa konservatiiveja, mutta kaikki muut vaikutusvaltaiset tahot USA:ssa ovat umpisuvakkien hallussa ja koko kansakunta täysin kahtiajakautunut tällä hetkellä).

  Eihän tällaiset boikotit Venäjää millään lailla hetkauta, siellä näiden ansiosta kansallinen koheesio ja kansallismielisyys vain vahvistuu, mutta tässä onkin vain päällimmäisenä tarkoituksena saada koko länsimainen suvakkiliberaaliosasto vihaamaan entistä enemmän Venäjää.

  Sotaahan tässä valmistellaan koko ajan ja se ei enää olekaan leikin asia se. Luojan kiitos Killary jäi valitsematta USA:n presidentiksi, sillä siinä tapauksessa joukkojen mobilisointi olisi jo hyvässä vauhdissa ja ensimmäiset Mainilan laukaukset todennäköisesti jo ammuttu. Nyt saatiin Trumpin voiton myötä ainakin hetki lisäaikaa pelattua.

  Tulen kannattamaan Venäjän joukkuetta varauksettomasti (ensimmäistä kertaa koskaan), mikäli vain olympialaisiin osallistuvat ja toivon mahdollisimman monen muunkin tekevän näin. Jos ei muuten, niin puhtaasti sympatioista tällaisen täysin järjettömän politikoinnin uhreiksi joutumisen takia.
   
 22. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Varmaan tässä Venäjä-kysymyksessä asetelma sikäli on vituillaan, että osataan siitä muuallakin systemaattisesti doupata ja kusettaa (USA, Jamaika, Kenia, Ranska, Saksa, Britit, Norja jne.) ja nyt Venäjä yritetään leimata yksittäiseksi mätämunaksi. Toisaalta, aika vaikeaa Venäjän toimia on puolustella tai erityisesti sympatiseerata. Politiikkaa toki on varmasti mukana useammastakin näkökulmasta katsottuna. Silti nuo raportoidut Sotshin toimet ovat sen verran oksettavia, että seuraukset ovat paikallaan.

  Kyllähän tuo doping aika vitsaus on. Ja eroon siitä ei päästä. Jotenkin sitä silti itse vain siirtää kisoja seuratessa tuon asian taka-alalle ja nauttii kisailusta. Vaikka tiedossa onkin, että itse mitalistit saattavat vielä muuttua moneen kertaan.
   
 23. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
 24. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Miten tämä joukkueen muodostus käytännössä toimisi? Saisiko esimerkiksi Nigel Dawes edustaa samaa kiekkojoukkuetta Datsuykin kanssa neutraalin lipun alla?
   
 25. Kahvitunti Jäsen

  Eikös tuollainen anonyymi joukkue voisi osallistua aina, jolloin joukkueessa voisi pelata pelaajia niistä maista joiden joukkue ei olympialaisiin pääsisi. Vaikka jollain tapaa vierastan tätä ajatusta niin tulipahan vain mieleen.