Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus
 1. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  On tosi umpisuvakkeja kyllä. Obama karkotti maasta valtavan määrän ihmisiä, ja Hillary Clintonkin on puolustanut meksikolaisten pitämistä poissa maasta fyysisin estein.
   
 2. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Muistaakseni kun tuo oli World Cupissa niin ihmiset kutsuivat turnausta pelleilyksi ja muoviseksi.
   
 3. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 4. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Plääh! No saapahan Liigapelaajat kunnon lepotauon. Ja Änäri pyörii niin telkustakin tulee jotain katsottavaa.
   
 5. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Tavallaan hyvin mielenkiintoinen ehdotus jota on tarjottu aikanaan ennenkin joskin tuolloin eri muodossa.

  Kyseisellä ehdotuksella tarkoitan itse IIHF:n ja isojen jääkiekkomaiden kuten myös Suomenkin aikanaan tarjoamaa ehdotusta siitä, että jokainen MM-Kisojen kulloinenkin isäntämaa olisi aina saanut oikeuden edustaa pelaamissaan MM-Kisoissaan myös silloin kun se ei olisi pelannut A-sarjassa.

  Tuolloinhan sitä ylimääräistä joukkuetta olisi kohdattu/kohdeltu neutraalina joukkueena tai sitten sen tuloksia ei virallisesta maajoukkueasemasta huomioimatta olisi laskettu mukaan lopputuloksiin. Viimeinen tällainen ehdokas olisi ollut Sveitsi vuonna 1990, mutta sille kuten ei myöskään Sveitsiä edeltäneillekään mahdollisille epäonnisille isännöitsijöille se ehdotus ei tietenkään sopinut.

  Joinakin vuosina tuollaiset isäntämaat olisivatkin olleet ihan hyviäkin ja varmasti joskus jopa parempia kuin yleensä MM-Kisoissa ihan oikean viimeiseksi tai toiseksi viimeiseksi jääneet joukkueet, mutta joinakin vuosina varmasti todella onnettomia tasoiltaan vaikka pelaamaan olisivatkin päässeet.

  Enemmän tuota kysymystä vastaavampi olisi ollut vuoden 1972 Sapporon Talviolympialaisiin ehdotettu Koreoiden Yhteisjoukkue kun jostain kumman syystä aikanaan niin Pohjois-Korea kuin myös Etelä-Korea halusivat silloin osallistua silloisiin Talviolympialaisiin Japanissa niihin sittemmin edes oikeammin panostamatta.

  Myös 1980-luvulla ollut vastine epävirallisesta Thayer Tutt Trophy Teamista eli Thayer Tutt Trophyn maiden joukkuepelaajista muodostettu yhteisjoukkue joka olisi pelannut Talviolympialaisissa joko virallisessa tai epävirallisessa asemassa vuosina 1980, 1984 ja 1988 mikäli Thayer Tutt Trophyn keskimääräiset pelaajamaat niinä vuosina olisivat suostuneet mitä eivät vähemmän yllättäen lopulta tehneetkään. Ainakin nuo kaksi eri tilannetta kuvaisi myös kysymyksesi tilannetta jossain määrin. Ainakin tuo Thayer Tutt Trophy Team jota Hollannin Kuninkaallinen Jääkiekkoliitto kuvasi aika kovin sanoin muoviseksi joskin mikäli Olympiakomitea olisi halunnut erillisen Neutraalijoukkueen tai Vapaajoukkueen Talviolympialaisiin niin sellaiseen Hollannin Kuninkaallinen Jääkiekkoliitto näin esimerkiksi olisi voinutkin suostua vaikkakin sitten monet muut maat eivät.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017 klo 20.25
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Noin se venäläisten veivaaminen alkoi jo ehkä nopeammin, kuin osasi odottaa. Itse ajattelin, että ensimmäiset poikkipuoliset kommentit tulisivat vasta Channel One Cupin jälkeen, mutta täyskäännös tulikin jo saman päivän aikana.
   
 8. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ylen jutussa haastatellun Kummolan mukaan kuulostaa kiristykseltä, samalla Kummola toivoo, että KHL-pelaajat tulisivat mukaan.

  Lainaus:
  Toivon, että Kummolan usko murskautuisi ja vihoviimeistä kiristystä yrittävien huijarien bluffi katsottaisiin samalla kun Venäjän joukkueelta - erityisesti naisilta mutta myös miehiltä - kiellettäisiin osallistuminen. Naisissa olikin jo kuusi käryä Sotshin joukkueesta, sen pitäisi jo olla peruste sulkea koko naisten joukkue ulos. Miehiäkään ei tarvita "neutraalin joukkueen" paidassa.

  Ei haittaisi yhtään, vaikka KHL-pelaajat jäisivät kaikki ulos kisoista, vaikka kuinka Rene Fasel olisi Moskovassa nuolemassa itsensä Putinin takapuolta kieli ruskeana. KHL-pelaajia ei tarvita. Pieni hinta se olisi Suomenkin joukkueelle jos/kun venäläiset saataisiin kisoista ulos. Riittävän tasokkaita pelaajia riittää Euroopasta.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Nyt olisikin mahtavaa kun KOK haistattaisi pitkät Venäjälle ja antaisi oikein kunnon opetuksen. KOK voisi itse kieltää KHL-pelaajilta osallistumisen kisoihin ja siinä samassa sitten kaikilta venäläisiltä vedoten tähän dopingsotkuun. Siinäpä loppuisi kiristyskeinot tyystin ja olisi hienoa seurata venäläisten takinkääntöä ja marttyyreiksi muuttumista. Lopputulos toki olisi sama kuin kenties nytkin, mutta ainakaan ei mentäisi niiden ehdoilla.
   
 10. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Juuri tämän takia olisi ollut parempi sulkea venäjä kokonaan kisoista. Ilman mahdollisuutta osallistua olympialipun alla. Toivottavasti nämä huijarit todellakin jättäytyvät omatoimisesti ulos.
   
 11. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Tässä tuskin on kyse muusta kuin yksittäisen KHL-pampun itkupotkuraivarista, tuskin KHL tällä aikataululla pistää otteluohjelmaa uusiksi, varsinkin kun osaan halleistakin on jo tauon ajaksi buukattu ihan muuta ohjelmaa.

  Jos Faselilla olisi munat, hän toteaisi julkisesti Venäjän osallistumisoikeuden IIHF:n arvoturnauksiin olevan laajemmin vaakalaudalla jos pullikointia esiintyy.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kyllä venäläiset varmaan nyt tän parin kuukauden aikana erilaisia koepalloja heittelevät ilmaan ja pistävät IIHF:n kiemurtelemaan edessään. Eikös Vancouverissa pohjois-amerikan joukkueiden peleissä viheltäneet NHL tuomarit? Eli näinköhän jossain vaiheessa kuullaan sekin vaatimus, että Venäjän peleihin pitäisi saada KHL tuomarit? Ja vaikka jotkut Jokerit kannattajat tuntuvat tuntevan lähes pakonomaista tarvetta kehua KHL tuomareita, niin onhan tuolla Jokerit osiossa aika paljon kritiikkiä tällä kaudella tullut tuomareille ja jos kaikki se, mitä siellä kirjoitetaan on totta, niin eihän niitä kavereita voi tuomareiksi kutsua. Parempi kuvaus olisi varmaan ottelutapahtuman rytmittäjä tai seremonia mestari.
   
 13. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kummolan niin kuin monen muunkin ongelma on, että yritetään selittää ja ennustaa Venäjän päättäjien toimia länsimaisen järjen ja logiikan pohjalta.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Pienillä asioilla alkaa jyrsiminen. Iltalehdessä juttu, jossa paita, joilla venäläiset haluaisivat pelata. Lähtökohtahan on siitä hassu, että eihän heillä pitäisi mitään haluja edes olla tässä asiassa. Heidäthän kutsutaan kisoihin itsenäisinä urheilijoina ja siten sen paidan mahdollisesta suunnittelusta pitäisi vastata KOK. Lisäksi näkeehän tuossa, että selvästi on yritystä valkopestä venäläisten teot. Muu teksti on logon yläpuolella ja maan nimi sitten erillään logon alapuolella. Eli vaikka tekstin on tarkoitus olla yhtenäinen, niin nythän paidasta jää helposti mielikuva, että on nimenomaan Venäjän paita ja yläosan teksti on ikäänkuin jotain sponsoritekstiä tai vastaavaa.
   
 15. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Leijonat
  The Mayor John Hoven Twitterissä: "(tweet 2 of 2)John McCarthyBrian O'NeillGarret RoeBobby SanguinettiJim SlaterRyan StoaTroy TerryNoah WelchJames WisniewskiRyan Zap… https://t.co/oEClmSJ1w6"

  Huhujen mukaan tällasella miehistöllä olisi Yhdysvallat olympialaisiin lähdössä.^^

  Jos ei linkki aukee niin pelaajalista tässä:

  Forwards (x14):
  • Mark Arcobello
  • Chris Bourque
  • Bobby Butler
  • Ryan Donato
  • Brian Gionta
  • Jordan Greenway
  • Chad Kolarik
  • Broc Little
  • John McCarthy
  • Brian O'Neill
  • Garrett Roe
  • Jim Slater
  • Ryan Stoa
  • Troy Terry
  Defensemen (x8):
  • Chad Billins
  • Jon Blum
  • Will Borgen
  • Matt Gilroy
  • Ryan Gunderson
  • Bobby Sanguinetti
  • Noah Welch
  • James Wisniewski
  Goalies (x1):
  • Ryan Zapolski
  Kaksi maalivahtiahan tuosta vielä toki uupuu. Joukkue on sekoitus euroopan liigojen, AHL:n sekä NCAA:n pelaajia vähän niinkuin arvata saattoi. NCAA:sta puolustaja Daniel Brickleyn poissaolo vähän yllättää, hyökkääjistöstä Dan Sextonilla ja Ryan Laschilla olisi luullut olevan mahkuja kisakoneeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2017 klo 18.09
 16. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Yhdysvaltojen puolustus vaikuttaa ensialkuun hieman nimettömältä, ja ehkä myös siksi omiin silmiini myös heikoimmalta osa-alueelta. James Wisniewski on kylllä erittäin mielenkiintoinen pelaaja, ja saa nähdä olisiko nämä kisat vielä ponnistuslauta takaisin NHLään. Troy Terry ja Jordan Greenway hyökkäyksestä mielenkiintoisia myös, kun viime U20-kisoissa olivat mukana, ja olivat jenkkien avainepelaajia. Moses varmaan Sextonin ja Laschin kanssa potentiaalisimpia paikan ryöstäjiä vielä noista, mikäli noihin voi vielä pelisuorituksilla vaikuttaa.
   
 17. Nigi Jäsen

  Wisniewski pelannut tällä kaudella DEL2'sta. Aika huikeaa, että tuolta tasolta tulee valinta olympialaisiin. :D
   
 18. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Wisniewski sentään pelannut organisoitua ammattilais(?)kiekkoa siinä missä kisajoukkueen kapteeniksi nimetty Gionta ei ole pelannut sarjaotteluita alkukauden aikana.
   
 19. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS sekä Calgary Flames.
  Kai tämä nyt joku läppä on. DEL-2:sta joku jäähdyttelijä mukaan ja kapteeniksi joku kehäraakki, joka tulee avaamaan kauden olympiajäille. Tästä tulee mieleen ne 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun Yhdysvaltojen mm-kisajoukkueet, jotka lähtivät Eurooppaan varsin kosteisiin mm-kisareissuihin. Bret Hedicania puolustuksessa yms....
   
 20. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Hiukan kyllä yllättää O'Neillin valinta. Miehen alkukausi oli jäätävä mutta näytöt Deutschland-cupissa ei ollu kummoset, miestä peluutettiin laidalla vaikka seurajoukkuenäytöt oli sentterinä ja loukin jälkeset näytöt ei oo ollu samalla tasolla alkukauden kanssa. Mutta ohut on Jenkkien materiaali.
  Ehkä Moseskin vielä paikan varastaa jos saa jutun juonesta kiinni
   
 21. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Tuo Yhdysvaltain joukkue on oikeastaan ihan hyvä paperilla, tai ainakin pakisto ja maalivahtiosasto näyttää hyvältä. Pakistosta löytyy kosolti kiekollista taitoa ja erityisellä mielenkiinnolla seuraan aikoinaan NHL:ssä kovaakin jälkeä tehneen James Wisniewskin otteita, joka on syystä tai toisesta pelannut tällä kaudella Saksan kakkosliigassa, vaikka tarjouksia on varmasti tullut kovemmistakin liigoista. Hyökkäyksestä löytyy tietenkin kapteeni Gionta ja nuorten MM-kullan voittomaalikisassa ratkaissut Troy Terry, joka on ollut tällä (kin) kaudella NCAA:ssa oivassa vireessä. Terryltä löytyy palkintokaapistaan alle 20-vuotiaiden MM-kullan lisäksi alle 18-vuotiaiden MM-kulta ja NCAA:n mestaruus, joten ihan kiva saldo on kaverilla. Saas nähdä, tuleeko palkintokaappiin lisää täytettä turnauksen jälkeen. Toinen mielenkiintoinen nimi on samaisessa vuoden 2017 U20-kultajoukkueessa esiintynyt Jordan Greenway. Greenway ei ehkä ole se kaikkein pehmeäkätisin pelaaja, mutta on vahva kulmavääntäjä ja vaikea pideltävä maalin edessä.

  Hyökkäyksestä löytyy muutama täsmäase, mutta mielestäni siellä on liikaa duunaripelaajia. Vähän pitää kummastella myös sitä, että KHL:ssä lähes ppg-tahdilla operoiva Dan Sexton ei mahtunut mukaan joukkueeseen mutta kaippa valmennusjohto tietää mitä tekee. Yksi suuri kysymysmerkki on myös se, että toimiiko valmentaja Granaton pelikirja. Deutschland Cupin pelit eivät kovin hyvin menneet, vaikka käytössä oli turnauksen toisiksi paras pelaajamateriaali. Olen ymmärtänyt, että Granato peluuttaa vähän perinteisempää pohjoisamerikkalaista lätkää, mikä ei kuulosta kovin hyvältä, kun pelit pelataan kuitenkin isossa kaukalossa.
   
 22. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Dreger twiittasi äskettäin, että Cale Makarille oltaisiin tarjottu paikkaa Kanadan olympiamiehistöstä, mutta on ilmeisesti kieltäytynyt tarjouksesta. Kanada julkaisee olympiajoukkueensa huomenna ja Dregerin mukaan siinä ei oletettavasti ole yhtäkään CHL-pelaajaa.
   
 23. Ralph Jäsen

  Team Canada näyttää tältä.

  Cody Goloubef, Christian Thomas ja Chris Kelly tulevat AHL:stä, loput Euroopasta. NHL-kokemusta löytyy yhteensä 5544 ottelun verran, Nimekkäin pelaaja lienee Derek Roy, joka on pelannut rapiat 700 ottelua ja tehnyt yli 500 tehopistettä. Voittanut myös kaksi MM-hopeaa.
   
 24. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kovia nimiä jäi Kanadan nipusta pois. P-A Parenteau, Teddy Purcell, Max Talbot ja Jay McClement olivat joukkueesta pois pudotettujen joukossa. Toisaalta eipä esim. Parenteau EHT-peleissä näyttänyt kisapaikan arvoiselta.

  Sean Burken lisäksi Kanadan apulais-GM:nä toimii Martin Brodeur.
   
 25. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tulee kyllä siinä mielessä hyvin mielenkiintoiset olympialaiset, kun tuolla pääsee nyt maajoukkuepaidoissa vetämään sellaiset jantterit, joilla ei olisi mitään asiaa edes jokakeväisiin MM-kisoihin. Tai ainakin hyvin suuri osa noista pelaajista tippuu tuohon kategoriaan.

  Suomella ja Venäjällä ainoastaan sellaiset joukkueet kasassa, jossa suurin osa pelaajistosta pääsee ainakin MM-turnauksia vetämään vielä tänäkin päivänä. Osa jopa niitä best on best-turnauksia.

  Tällaista turnausta ei tosiaan ole ollut sitten vuoden aatami ja eemeli. Eikä varmaan moni uskonut tällaista koskaan enää tulevankaan.

  Mutta mitäs siinä, mielenkiinnolla jään seuraamaan ainakin itse tällaista back to the stoneage-turnausta, että miten se oikein asettuu tähän nykyaikaan.