Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Olympialaiset 2018, Pyeongchang

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana JJ#36, 18.02.2014 klo 14.13.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  TV5 on ilmaiskanava.
   
 2. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Saari ihan mielenkiintoinen haku. Formuloissa alkoi kyllästyttämään ja tuntui jo vähän tympiintyneeltä, mutta ehkä uusi haaste saa taas innokkaaksi.

  JP Jalo taas on jo aika väsynyt valinta.
   
 3. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Lainaus:
  Niin on, mutta ymmärsin, että sieltä näkyy vain Suomen pelit. Olenko ymmärtänyt väärin? Eli kaikkiko näkyy siis ilmaiseksi?
   
 4. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  Vain Suomen pelit, välierät ja mitalipelit näkyvät TV5:llä ilmaiseksi, kaikki Eurosportilla. Ote Discovery Networksin tiedotteesta:

  Discovery Networks Finland esittää Pyeongchangin talviolympialaiset helmikuussa 2018 kanavillaan. Miesten jääkiekko nähdään yksinoikeudella TV5- ja Eurosport -kanavilla. TV5:lla nähdään kaikki Suomen pelit sekä välierä- ja mitaliottelut suorana. Eurosport esittää kaikki ottelut kanavillaan. [...]
  TV5 esittää Pyeongchangin päivän kohokohdista myös joka ilta ohjelmaa parhaaseen katseluaikaan klo 19-21. Eurosportin kanavilla ja Eurosport Playerissa tilaajilla on mahdollisuus katsoa kaikkien lajien olympiatarjontaa kattavasti millä tahansa laitteella ja useista eri kuvakulmista suorana.
   
 5. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sori. Olin epähuomiossa lukenut, että kysyit Suomen peleistä. Muiden maiden otteluista pitää tosiaan maksaa niin kuin yllä jo vastattiinkin.
   
 6. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Eurosport player maksaa tällähetkellä noin 6 euroa jos sen ottaa yhdeksi kuukaudeksi. Ei ole tosiaan paha hinta, jos sitä kautta näkee kaikki pelit. Toki voivat sitä hintaa nostaa olympialaisten aikaan.
   
 7. vallu12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
  Lainaus:
  Eikös se mennyt niin että Eurosport näyttää vain miesten lätkän ja YLE kaiken muun? Ja mikäli NHL-pelaajat ei ole tulossa niin tuskin yhtään nostaa hintaa, kun kenelläkään Pete Kauppisella tuskin mielenkiinto riittää Kanadan ja Etelä-Korean yms peleihin ilman NHL-pelaajia.
   
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Höpö höpö. Vai mitä miältä olet Virenin voitosta Montrealissa? Oliko olympiavoitto, vai mikätahansa hömmpäkisa kun afrikalaiset oli pois?

  ...no ethän sää tota edes tiänny, mutta historiaan on jäänyt toinen peräkkäinen tuplamestaruus, saavutus jota Mo Farah viimekisoissa sivusi.. olympiakisoissa.. kovin saavutus urheiljalle miltei joka lajissa. Ei toki jalkapallossa tai tenniksessä, mutta ihan taatusti marginaalilaji jääkiekossa. Ne osallustuu, jotka pääsee osallistuun. Tittelin arvo, ei osallistujien taso minäkin vuonna, määrittää arvon. Vai pistätkö Stanley Cupitkin sen mukadeen järjestykseen, kuinka kovia pelaajia on sarjassa sinä vuonna pelannu?

  Hohoijakkaa
   
 9. Isaa Jäsen

  Lainaus:
  Hohhoijaa tosiaan. Noh, kaipa vastaavan ajattelun vuoksi MM-kisatkin ovat joka vuosi arvossaan karjalalippisten keskuudessa.

  NHL:ssä pelaa joka vuosi maailman parhaat pelaajat. Vertailu eri kausien pelaajamateriaalin keskimääräisen laadun välillä olisi aika turhaa mahdottomuutensa vuoksi. Sen sijaan jos NHL:stä karkaisikin viime kauden tilastojen sata parasta KHL:ään, niin sitten hommaa voisi verrata tähän väittelyyn.

  Ei pitäisi olla epäselvyyksiä tai kysyttävää enää näillä perusteluilla. Joidenkin mielestä kisojen nimi ratkaisee, joidenkin mielestä osallistujien taso. Kaksi erilaista näkemystä.
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  No...

  Saa vielä nähdä noista NHL:n pelaajien neuvotteluista, että tulevatko vielä. Toivottavasti tulevat ja melko luottavainen olen itse ainakin toistaiseksi.

  Tosin vuosina 1976-1994 oli rajoitettujen NHL-pelaajien aikakausi ja ei silloinkaan ihan mistään arvonmenetyksistä puhuttu turnauksista ainakaan mitenkään hirvittävästi. Toki kaipausta laajempaa NHL-pelaajien peluuttamista kohtaan sitten olikin. Tosin jääkiekkokin tuntui kaikilla kansainvälisillä tasoilla ihan eri lajilta ainakin erikoisimmillaan kuin mitä se on ollut viimeisen neljännesvuosisadan.

  Ehkä sitten on vain jo ehditty tottua niin itsestäänselvyytenä NHL-pelaajiin nimenomaan äärimmäisen laajamittaisesti, että lähes mikä tahansa muu pelaajatasomäärä liian rajallisesti saattaisi olla huono asia tai maailmanloppu näkökulmasta riippuen.
   
 11. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Iso ylläri olis jos NHL kääntäisi vielä kelkkansa... En usko ollenkaan.

  Lainaus:
  Ennen 1995 NHL-pelaajien poisjäänti kirpaisi lähinnä Kanadaa ja Yhdysvaltoja. Neuvostoliitolla ei ollut ketään mj-tason pelaajaa P-Amerikassa, Tsekeilläkin lähinnä Stastnyn trio ja Nedomansky. Nyt ilman NHL-pelaajia pakka on täysin sekaisin ja vähän joka maalla olisi kovia vahvistuksia jotka eivät pääse kisoihin.
   
 12. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Tottakai MM-kisat ovat arvokkaammat jos NHL jää pois Olympialaisista. MM-kisoissa pelaavat Euroopassa pelaavat pelaajat ja NHL:n pudotuspeleistä alkuvaiheessa pudonneet. Olympilaisissa vain Euroopassa pelaavat. Siitä voi olla sitten montaa mieltä miten suuri urheilullinen merkitys sillä on että muutama NHL-pelaajakin saadaan MM-kisoihin mukaan, mutta vaikka se olisi kuinka pieni merkitys niin se on kuitenkin jotain lisää niihin pelkkiin Euroopassa pelaaviin. Kaikki ne pelaajat jotka voivat osallistua Olympilaisiin voivat osallistua myös MM-kisoihin mutta sama ei päde toisin päin.
   
 13. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Iso osa pelaajista kaiketi haluaa olympialaisiin? Siis niistä, ketkä sinne pääsisi. Olisikohan monikin ovechkinin tavoin lähdössä joka tapauksessa? Jos sinne on moni tähti lähdössä niin varmaan NHL:n pakkokin harkita asiaa uudelleen. Ei ne voi kaikkia staroja rangaista?
   
 14. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Venäläisillä on munaa uhitella, muut tekevät lammasmaisesti, mitä käsketään. Tuskin kisoihin monikaan pelaaja lähtisi. Itse tosin uskon, että NHL lopulta päästää pelaajansa olympialaisiin. Eiköhän tuo tässä kesän aikana selviä.
   
 15. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Venäjä ainakin laskee sen varaan, että NHL ei osallistu kun valmistautuvat mm-kisoissa olympialaisiin KHL-rungolla.
   
 16. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Venäjän valmentajahan ilmoitti, ettei Ovechkin ole tervetullut MM-joukkueeseen, vaikka Capitals putoaisi jo ensi yönä. Oliko tämä joku laajempi kannanotto Venäjän liitolta olypialaisiinkin liittyen. Olympialaisiinkaan ei ole asiaa, ellet tule KHL:ään pelaamaan.
   
 17. RL1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raumam Boja
  On tämä kyllä surullinen saaga ja toteutuessaan vie kyllä mielenkiinnon olympiakiekosta. Mitään kiinnostusta ei ole seurata EHT-kiekkoilua olympialaisissa.

  Itse olen perheellinen ja normaalissa 8-16 päivätöissä käyvä jääkiekon ystävä ja NHL:n seuraaminen ihan livenä telkkarista on käytännössä mahdotonta lukuunottamatta satunnaisia alkuillan matseja viikonloppuisin. Olisi mukava nähdä silloin tällöin näitä superstaroja pelaamassa, edes kerran neljässä vuodessa sen parin viikon ajan, mutta rahan ahneuden takia tätäkään herkkua ei sitten suoda. Ehkäpä tässä voisi sitten lopettaa NHL:n tukemisen rahallisesti kokonaan.

  Mitäpä jos jalkapallossa viisi suurinta liigaa Euroopassa linjaisi ettei pelaajat enää tule mm-kisoihin ja kisat pelattaisiin jollain brassiliigan, Puolan pääsarjan ja Veikkausliigan pelaajilla? Ja jotkut vielä puolustelisi hommaa, että on ihan hyvät pelit tulossa, kun ei Vireniä vastaan 70-luvulla ollut kenialaisia.

  Sinänsä ei enää ihmetytä miten potkupalloilijat jääkiekkoilulle nauravat.
   
 18. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Olen viime aikoina tutkinut noita nk. NHL-pelaajien Rajoitettujen Vuosien eli vuosien 1976-1994 pelaajistoja tavallaan muiden näkökulmasta kuin Yhdysvaltojen tai Kanadan koska heillä nyt keskimäärin on aina ollut näitä NHL-pelaajia. Voin mahdollisesti laittaa sulkuihin Yhdysvaltain ja Kanadankin NHL-edustajat paitsi tapauksessa jossa toinen näistä maista edustaisi tai olisi edustanut yksinään vain Talviolympialaisissa tuolloin.

  Tutkimuksissani en tällä kertaa ottanut huomioon myöskään NHL:n varauspelaajia joten siten esimerkiksi tällä erää laskukaavoihin en laske Saku Koivuja tai muita varauspelaajia näin esimerkkinä. MM-kisojakin vaivasi aluksi pelaajakiintiöiden kovuus tai niissä oli ehtoja, että mahdollisia ammattilaispelaajia tuli ottaa muista alemmista ammattilaisliigoista kuin kunkin maan kovimmasta mahdollisesta liigasta.

  Näin esimerkiksi 1976 MM-kisoissa Yhdysvalloilla oli lopulta pitkän neuvottelun jälkeen 8 ammattilaispelaajaa jotka olivat Minnesota North Starsista eli NHL-pelaajia ja loput olivat Minnesota Fighting Saintsin riveistä WHA:sta vaikka aluksi pelaajakiintiörajoitukset olivat NHL:n osalta korkeintaan 3:ssa pelaajassa kuten oli sovittu. Ja mikä oli johtaa välillä Yhdysvaltojenkin vetäytymiseen kunnes siihen yhteen ylimääräiseen NHL-pelaajaan ja moneen muuhun ammattilaispelaajiin suostuttaisiin kuten suostuttiin joskin sentään ne oli pakko vaihtaa toiseen ammattilaistason sarjaan.

  Sittemmin MM-kisoissa oli välillä tiukkoja rajoituksia NHL-pelaajien suhteen, mutta alun ankaruuden jälkeen ja oikeastaan lähes aina silti NHL-pelaajia oli mahdollista nähdä MM-kisoissa toisin kuin Talviolympialaisissa.

  Tässä tulee Talviolympialaiset eri vuosilta ja lisäksi hieman selitystä kunkin vuoden taustalle koska rajoitukset olivat todella kovat vuoteen 1984 asti, sitten vuosina 1984-1988 melko kovia edelleen toki lieventyvällä otteella ja vuosina 1992-1994 oikeastaan jo melko lieviä joskin tuolloin jo selvästi enemmän korostui NHL:n seurojen oma päästämättömyys ja yleinen pelaajahaluttomuus tai joukkueiden päävalmentajien haluttomuus ottaa pelaamaan NHL:n pelaajia toisin kuin pelaajakiintiörajat ja niiden mahdollinen kovuus:

  1976 Talviolympialaiset Innsbruckissa Itävallassa: 1 NHL-pelaaja eli Minnesota North Starsin Steve Jensen

  1980 Talviolympialaiset Lake Placidissa Yhdysvalloissa: Ei NHL-pelaajia lainkaan (Kiintiömäärä NHL:n osalta olisi ollut 3 pelaajaa ja mikäli mahdollisia NHL:n varauspelaajia ei oteta huomioon niin tuon vuoden kisoissa ei uskomattomasti pelannut NHL-pelaajia lainkaan koska Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueen pelaajat olivat enimmäkseen maan yliopistokiekkoilijoista koottuja ja kovimmat näistä pelaajista alustavasti olivat Yhdysvaltojen Mike Eruzione ja Buzz Schneider jotka pelasivat IHL:ssä Toledossa ja Milwaukeessa ja Kanadan Kevin Primeau joka pelasi HC Davosissa Sveitsissä.)

  1984 Talviolympialaiset Sarajevossa Jugoslaviassa: 3 NHL-pelaajaa (NHL-pelaajat Kanadalla ja Yhdysvalloilla olivat yhteensä 19 kappaletta joten yhteensä kisoissa nähtiin 22 NHL-pelaajaa tai yhden joukkueen verran mikäli kaikki NHL-pelaajat olisi jostakin syystä niputettu yhdeksi joukkueeksi. Muutoin tietenkään ei olisi ollut joukkuetta mitenkään 3:lla pelaajalla. Kiintiömäärä oli viimeistä vuotta 3 pelaajaa kunnes Calgaryyn 1988 tulisivat lievennetyt kiintiörajat NHL-pelaajien suhteen.)

  1988 Talviolympialaiset Calgaryssa Kanadassa: 2 NHL-pelaajaa eli Tsekkoslovakian Jiri Hrdina Calgary Flamesista ja Ruotsin Ulf Sandström New York Rangersista (Kiintiömäärä NHL:n osalta 6 pelaajaa ja jälleen Albertvilleen 1992 luvattiin lieventää kiintiörajaa NHL-pelaajien suhteen. NHL-pelaajat Kanadalla ja Yhdysvalloilla olivat yhteensä 26 kappaletta joten yhteensä kisoissa nähtiin 28 NHL-pelaajaa tai hieman yli yhden joukkueen verran mikäli kaikki NHL-pelaajat olisi jostakin syystä niputettu yhdeksi joukkueeksi. Muutoin tietenkään ei olisi ollut joukkuetta mitenkään 2:lla pelaajalla.)

  1992 Talviolympialaiset Albertvillessa Ranskassa: 4 NHL-pelaajaa eli IVY:n Igor Kravchuk Chicago Blackhawksista, Jevgeni Davidov Winnipeg Jetsistä ja Dmitri Mironov Toronto Maple Leafsista ja Suomen Petri Skriko Boston Bruinsista (Kiintiömäärä NHL:n osalta 12 pelaajaa ja Lillehammeriin luvattiin lieventää pelaajakiintiö lievimmäksi mahdolliseksi. NHL-pelaajat Kanadalla ja Yhdysvalloilla olivat yhteensä 26 kappaletta joten yhteensä kisoissa nähtiin 30 NHL-pelaajaa tai hieman yli yhden joukkueen verran mikäli kaikki NHL-pelaajat olisi jostakin syystä niputettu yhdeksi joukkueeksi. Muutoin tietenkään ei olisi ollut joukkuetta mitenkään 4:llä pelaajalla.)

  1994 Talviolympialaiset Lillehammerissa Norjassa: 4 NHL-pelaajaa eli Venäjän Aleksei Kudashov Toronto Maple Leafsista ja Slovakian Peter Statsny St. Louis Bluesista, Robert Petrovicky Hartford Whalersista ja Zigmund Palffy New York Islandersista (Kiintiömäärä NHL:n osalta oli 18 pelaajaa eli lievin mahdollinen ja samalla korkein sallittu määrä kun NHL:n aiemmin toivoma raja olisi ollut 14 pelaajaa, mutta tuolloin lakkouhan alla pelatuissa kisoissa kiintiömäärää päätettiin nostaa korkeimmaksi sallituksi. NHL-pelaajat Kanadalla ja Yhdysvalloilla olivat yhteensä 22 pelaajaa joten yhteensä kisoissa nähtiin 26 NHL-pelaajaa tai hieman yli yhden joukkueen verran mikäli kaikki NHL-pelaajat olisi jostakin syystä niputettu yhdeksi joukkueeksi. Muutoin tietenkään ei olisi ollut joukkuetta mitenkään 4:llä pelaajalla. Kisojen erikoisuus oli Petr Nedved Tsekin Tasavallasta kotoisin olevana joka kuitenkin edusti Kanadaa. Tsekin Tasavaltaa edustavana NHL-pelaajia olisi ollut Nedved mukaan lukien 5 kappaletta.)
   
 19. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Laskit ilmeisesti NHL-pelaajiksi myös ne jotka pelasivat NHL:ssä vasta olympialaisten jälkeen? Esimerkiksi...

  Lainaus:
  Talvikisojen 1976 jääkiekko pelattiin 2.-14. helmikuuta. Jensen teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa vasta kisojen jälkeen ja pelasi ensimmmäisen NHL-pelinsä 24.2.1976. Hän ei siis ollut kisoissa vielä NHL-pelaajan statuksella.

  Lainaus:
  Kisoihin tullessa Kanadan ja USA:n miehistössä ei ollut ketään joka olisi pelannut yhtään NHL-peliä. He kaikki tekivät NHL-debyyttinsä vasta kisojen jälkeen Keitä nämä 3 muuta NHL-pelaajaa ovat? Raimo Summanen kenties yksi heistä, mutta hänkin lähti NHL:ään vasta kisojen päätyttyä.

  Lainaus:
  Hrdina lähti NHL:ään vasta kisojen jälkeen ja teki siellä debyyttinsä 3.3.1988. Onko Ulf Sandström pelannut NHL:ssä?

  Lainaus:
  Sama tarina, Kravchuk, Davydov ja Mironov debytoivat NHL:ssä vasta kisojen jälkeen. Skriko oli Winnipeg Jetsin pelaaja kisojen aikaan, tosin hän oli käytännössä vapaa agentti. Skrikolla oli vaikeuksia mahtua Winnipegin kokoonpanoon (varsinkin sen tuloskenttiin) ja hän pyysikin seurajohdolta lupaa lähteä olympialaisiin. Skrikon sopimus oli päättymässä kesään 1992 eikä Winnipegillä ollut mitään aikomusta jatkaa sitä, joten pomot sanoivat Skrikolle käytännössä 'tee mitä tykkäät' ja niinpä hän pelasi tuon kauden viimeisen NHL-pelinsä jo joulukuussa 1991 ja läksi Albertvilleen. Kai hänet silti NHL-pelaajaksi pitää luokitella.

  Lainaus:
  Stastnylla ei ollut NHL-sopimusta kisojen aikana, hän oli pelaillut kotimaansa liigassa ja Slovakian maajoukkueen mukana syksyn, teki NHL-sopimuksen vapaana agenttina vasta kisojen jälkeen.

  1988, 1992 ja 1994 mukana olleita Kanadan ja USA:n olympiajoukkueita en katsonut.
   
 20. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Joitakin virheitä on kyllä tullut mukaan ja tosiaan...

  En ottanut huomioon kiireessä katsoa noita päivämääriä ollenkaan. Vain pelkän vuoden vain ja lisäksi Sandströmin kohdalla on virhe todella selvästi. Sandström oli varattu Chicago Blackhawksin toimesta ja oli ehdolla lopulta pyöräilyonnettomuuden katkaiseman uransa aikana New York Rangersiin kaksi kertaa joista ensin ja selvemmin juurikin vuonna 1988 jolloin Rangers olisi varmaankin antanut seurapaikan Sandströmille vuotta 1989 varten todennäköisemmin kuin kesken vuoden 1988, mutta tämäkin olisi tullut vasta Talviolympialaisten 1988 jälkeen todennäköisemmin kuin ennen sitä.

  Jälkimmäinen tilaisuus mennä NHL:ssä Rangersin riveihin olisi ollut vanhempana vain jonkin aikaa ennen pyöräilyonnettomuutta ja sekin oli lähinnä spekulaatiota joka tavallaan oli vuoden 1988 kohuotsikoinnista ja ruotsalaislehtien toiveista poiketen huomattavasti epätodennäköisempää tapahtuakseen ja tuolloin sopimus olisi koskenut kautta 1998 tai 1999 riippuen siitä millaiseen kuntoon mies olisi itsensä saanut ja miten paljon Rangersilla sitten olisi ollut enää todellista halua hänen käyttöönsä toisin kuin vuosina 1988-1989.

  Vahingossa tuli katsottua noita ruotsalaislehtiä ja luettua yhtä Calgaryn 1988 pelaajakirjaa johon on tosiaan vahingossa listattu Sandström NHL-pelaajana ja ikään kuin aktiivisena sellaisena mitä hän ei tietenkään ollut. Varauspelaajana sitten olisi ollut eri asia.

  Tuo vuoden 1976 Talviolympialaisten homma oli jäädä aluksi kokonaan itseltäni pois koska tuolloin vielä tosiaan oltiin loppumetreillä vielä ammattilaisasian kanssa siitä mitä pelaajiin tuli ja Jensenkin siis nähtävästi teki siis vasta kisojen jälkeen vaikka välillä olisin melkein voinut muuta väittää.

  Eikös ainakin Pat LaFontaine pelannut Sarajevossa 1984 ihan NHL-pelaajana kun oli tuolloin New York Islandersissa? Tosin tuon vuodenkin pelaajistot ovat kyllä epäselviä kun välillä on jossain lähteissä mainittu 0 pelaajaa, joissakin 1-2 ja muutoin tosiaan korkeimmillaankin vain tuo 3 pelaajaa. Voi kyllä ehkä myös olla, että LaFontainekin sai sen vahvemman ja selvemmän NHL-sopimuksen vasta taas reilusti kisojen jälkeen.

  Eliteprospectsista katsoin noita pelaajalistoja ja niissäkin on listattu todella lavealla kädellä hyvinkin vähän NHL:ssä pelanneet pelaajat pelivuottakin kohden ikään kuin ne olisivat pääsääntöisesti olleet NHL:ssä.
   
 21. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Pat LaFontaine pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa karkauspäivänä 29.2.1984 eli vasta kisojen jälkeen. Eilen tarkistin kaikki vuoden -84 talvikisoissa pelanneet Kanadan ja USA:n pelaajat, ja he kaikki debytoivat NHL:ssä vasta kisojen jälkeen. NHL-sopimuksen tekopäivällä ei sinänsä ole mielestäni merkitystä NHL-statuksen suhteen, esim. Joona Koppanen teki sopimuksen viime kuussa mutta en silti häntä kutsuisi vielä NHL-pelaajaksi ennenkuin hän pelaa siellä 1. ottelunsa.

  Näyttäis muuten olevan ainakin yksi selkeä virhe Eliteprospectin sivuilla: Ruotsin Thomas Eriksson ei pelannut vuoden 1984 talvikisoissa.

  Vuosien -88, -92 ja -94 kisoissa oli muutamia RFA-statuksella olevia vapaita agentteja, joilla ei siis ollut silloin NHL-sopimusta, mutta heidän pelaajaoikeutensa olivat silti vielä ex-seuralla. Kaikilla näillä oli edelliset sopimukset päättyneet sekä erimielisyyksiä uuden sopimuksen ehdoista, ja he olivatkin ns. 'hold-out' pelaajia. Esim. Andy Moog -88, Eric Lindros, Sean Burke ja Joe Juneau -92 sekä Petr Nedved -94. Mukana oli myös jonkin verran ex-NHL -pelaajia, jotka olivat FA-statuksella, eli täysin vapaita agentteja. Esimerkiksi Curt Giles vuoden -92 olympialaisissa. Hän ehti jo ilmoittaa lopettavansa uransa, kunnes innoistuikin olympialaisista ja lähti kisoihin. Kisojen jälkeen sai sitten uuden NHL-sopimuksen.

  Randy Gregg puolestaan piti tarkoituksella sapattivuoden 1987-88 NHL:stä, että saisi osallistua vuoden -88 talvikisoihin. Kisojen aikaan hän oli vapaa agentti ilman seuraa, jatkosopimus Edmontoniin tehtiin vasta kisojen jälkeen. On vielä paljon muitakin P-Amerikkalaisia pelaajia 88/92/94 -kisoista, joiden NHL-status on hieman kyseenalainen.

  Nämä pohdinnat kyllä karkaa 2018-kisojen aiheesta.
   
 22. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Itse olen fundeeranut, jos kerta änäri ei päästä pelaajiaan kisoihin, niin eikös Liiga, NLA, SHL ja KHL voisi kanssa päättää, että emme mekään päästä pelaajiamme sinne. Mikäs oikeus yhdellä sarjalla on estää pelaajia pelaamaan isänmaallensa.
   
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ei taida käsittääkseni olla oikein mitenkään mahdollista, koska jos olen oikein ymmärtänyt niin jääkiekon olympiaturnauksen järjestäjät ovat yhdessä Kansainvälinen olympiakomitea ja IIHF, ja nämä kaikki sarjathan toimivat tavallaan IIHF:n alaisuudessa. NHL ei ole vastaavalla tavalla IIHF:n alainen sarja (se ei ole sitä mitenkään?), joten periaatteessa he voivat tehdä mitä lystäävät.

  Joku voi korjata jos olen väärässä tuon järjestämisen ja sopimusteknisten juttujen suhteen.
   
 24. Gubar Jäsen

  Lainaus:
  Itse olen sitä sukupolvea, että jääkiekko alkoi kiinnostamaan juuri noihin aikoihin kun oli mainitsemasi "rajoitettujen NHL -pelaajien" aikakausi jo ohi.

  Puhuttiinko arvonmenetyksestä tuolloin? En tiedä. Mutta näistä ajoista ollaan ollaan nyt tultu aika hiton pitkä matka tähän pisteeseen. Koko jääkiekkokulttuuri ottanut kehitysaskeleita huomattavasti eteenpäin. Ja tällä matkaa myös Suomi napannut pari maailmanmestaruutta. Puhumattakaan mahdollisuuksista seurata lajia vrt. ennen vanhaan.

  En pidä henkilökohtaisesti relevanttina vertailla nykytilannetta entisaikojen mielipideilmapiiriin. Enkä koe, että se olisi jotenkin väärin tuntea mielipahaa tästä pelleilystä, joka Bettmannilla on käynnissä. Itse olen tottunut siihen, että Olympialaisissa parhaat pelaa. Onhan ne sentään Olympialaiset. Suurin kilpailu kaikista. En toki tiedä mitä urheilijat itse ovat mieltä. Asettavatko he esimerkiksi Stanley Cupin voittamisen olympiakullan edelle?

  Minulle se ei olisi maailmanloppu, jos NHL-pelaajia ei kisoissa nähtäisi, mutta olisi se todella suuri pettymys. Todella. Omalta kohdaltani voin sanoa, että kisojen seuraaminen jäisi tasolle "World Cup" eli Kanadan pelit ja Suomen pelit silmäilisin läpi. Se siitä. Eikä varmasti kauheasti kiinnostaisi kuka Olympiakullan korjaa.

  Piti vielä kysyä yleisesti: Mikä Bettmanilla on syynä tähän omituiseen "Olympialaiset banniin" -sekoiluun?
   
 25. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei kai Bettmanilla henkilökohtaisesti mitään olympialaisia vastaan ole, mutta joukkueiden omistajat eivät pidä ajatuksesta, että kausi laitetaan kesken poikki ja iso osa tähtipelaajista lähtee loukkaantumisriskin uhalla pelaamaan otteluita, joista ei saa tuloja. Siitähän tässä on kiinni.