Olympiakulta vai Kanada-malja

  • 10 807
  • 147

Olympiakulta vai Kanada-malja

  • Olympiakulta

    Ääniä: 302 54,5%
  • Kanada-malja

    Ääniä: 252 45,5%

  • Äänestäjiä
    554

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Purskahdus pääsi kun arvelin ketjun avaajan mokanneen ja kirjoittaneen Kanada-malja, kun on tarkoittanut Stanley Cupia.

Tottakai se on olympiakulta. Ainakin niin kauan, kun niissä kekkereissä on parhaat pelaajat mukana.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Noita Kanada-maljoja tuli liukuhihnalta melkein joka vuosi silloin pentuna, joten ei niiden merkitys koskaan kasvanut niin suureksi. Tietysti nyt useamman vuoden kuivan kauden jälkeen sellainen maistuisi enemmän. Mutta Olympiakulta olisi niin kova juttu, että sillä voisi elvistellä ulkomaalaisillekin vuosikaudet.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä vastakkainasettelu. Itselleni vastaus on kuitenkin päivänselvä: Känädä-malja. Oma joukkueeni ei ole sitä koskaan voittanut, mutta en usko, että ikinä koskaan missään Suomen finaalivoitto (tuntuupa valitettavan vieraalta btw) nostaisi sellaisia fiiliksiä kuin Bluesin vastaava menestys liigassa.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Periaatteessa kyseessä on asiat, joita ei voi eikä varmaan pitäisikään verrata toisiinsa. Onneksi ne eivät kuitenkaan sulje toisiaan poiskaan. Nimittäin mielelläni kokisin 2010 keväällä molemmat juhlat.

Valinta on tehtävä, joten se olisi Olympiakulta. Perusteluiksi sanon voittamisen vaikeuden ja tilaisuuksien harvinaisuuden lisäksi tosiasian, että ensi kaudella todennäköisesti viimeistä suurta turnaustaan pelaa maajoukkueessa pari-kolme tähteä, joille tämän unelmien täyttymyksen soisin.

TPS taas on vasta alkumatkalla takaisin, joten vähempään lienee tyydyttävä.

MM-kulta vai Kanada-malja? Maajoukkue tarvitsee suuren voiton, mutta TPS:n mestaruus ensi kaudella olisi jotain erittäin erikoista. En kuitenkaan suostu valitsemaan näistä, joten käviskö "taas" molemmat?
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Muutama vuosi sitten, kun vuoden 2003 juhlahulinat olivat mielessä, olisin varmasti suonut helposti Olympiakullan ennen Kanada-pyttyä. Nykyisellään mestaruudesta on kulunut jo 6 vuotta ja viime kauden jälkeen äkillinen mestaruus ensi vuodelle olisi varmasti hullaannuttava kokemus, mutta pitkin hampain otan koko Suomen edun mielessäni edelle, joten olympiakulta mieluummin ensi vuodelta plakkariin.
 

ditrim

Jäsen
Olen aina ensin hämeenlinnalainen, sitten vasta suomalainen.

Kanada-malja.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi vuoden osalta ottaisin ehdottomasti Suomen olympiakullan ennen HIFK:n liigamestaruutta. Vancouverin kisojen jälkeen voi nimittäin mennä muutamat kisat ennen kuin Suomi kykenee kasaamaan yhtä kilpailukykyisen joukkueen. Etenkin puolustuksen osalta tulevaisuus ei näytä kovinkaan valoisalta, sillä Timonen, Salo, Lydman sekä Numminen ovat kaikki enemmän tai vähemmän yli 30-vuotiaita. Varsinaisia maailmanluokan maalintekijöitä ei Suomi ole Selänteen jälkeen pystynyt tuottamaan ja nuoria huipputason puolustajia ei tällä hetkellä ole kuin Pitkänen.
En tosin valita, jos ensi vuonna juhlitaan Suomen olympiakultaa, IFK:n liigamestaruutta ja Suomen MM-kultaa...
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kanada-malja ehdottomasti, kunhan nyt ensin noustais sinne isompien seuraan. Sitä odotellessa kyllä olympiakultakin kelpaisi vallan mainiosti.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kanada-maljan voitto on jo kertalleen nähty (toivottavasti nähdään pian uudestaan), olympiakultaa ei olla nähty, joten kyllä se olisi aikamoinen unelma totetuessaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kananda-maljan tai sitten SC:n voitto on aina arvokkaampi kuin jokin kauden jälkeen tai kesken kauden pelattava "sääliturnaus". Kaikki maajoukkue-tason arvokisat ovat aina enemmän tai vähemmän "varatavoitteita". Etenkin NHL:ssä mutta myös S/M-liigassa
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Lukon mestaruusjuhlintaa olen katsellut kaitafilmiltä monasti tippa linssissä, joten kaippa niistä ajoista on jo tarpeeksi vierähtänyt, että sois näkevän mokomaa ihan livenäkin.
Olympiakulta on tietysti varsin hieno suoritus, mutta parin viikon turnaus vs. 50 matsia runkkarissa + poffit, ylä/alamäet ja mestaruus. Eihän tuolle nyt voi löytyä vertaista.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Purskahdus pääsi kun arvelin ketjun avaajan mokanneen ja kirjoittaneen Kanada-malja, kun on tarkoittanut Stanley Cupia.

HIFK tai Suomi ei tietääkseni voi voittaa Stanley Cupia, niin en tiedä miksi sellaista pitäisi juhlia. Toki on hienoa, että tuo kattila on nimetty legendaarisen koomikon Stan Laurelin mukaan.

Olen näemmä vastannut Torinon jälkivitutuksissa "Olympiakulta". Näin tyynemmältä pohjalta valinta on vaikeampi. Nykytilassa molemmat vaan tuntuvat niin utopistisilta ajatuksilta, että sama sinänsä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis jääkiekon olympiakulta paljon mieluummin. Noita SM-kultia on jo useampia, joten luonnollisesti niiden arvokin laskee.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Paha kysymys oli. Mutta koska olen elänyt Jokerien mestaruuden aikana, niin, että siitä jotain muistan, niin sanotaan se Olympiakulta. Sitä kun ei vielä sattuneesta syystä ole.

Oli muuten Torinon finaalin pettymys niin helvetin kova, ettei se vieläkään meinaa unohtua. Se oli niin lähellä!
 

Johnnie

Jäsen
Eihän tähän ole kuin yksi oikea vastaus: Olympiakulta! Onhan ne kuitenkin niin erilaiset fiilikset mj-peleissä, ja vaikka olenkin henkeen ja vereen Jokereiden mies, niin kyllähän se olympiakulta sydäntä lämmittää, kenties enemmän kuin mikään muu urheilusuoritus.

Kyllä sydän paisuisi ylpeydestä Suomen voittaessa olympiakultaa, samanlaista tunnetta ei voi oikein saavuttaa missään muussa. Jokereiden SM-kullassakin tuntisin luultavasti vain hillitöntä riemua, mutta se ei olisi millään verrattavissa olympiakultaan. *Snif*
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Noniin. Nyt tiedän vastauksen tähänkin kysymykseen.

Lopetin jo viinan kanssa juhlimisen, mutta on täysin selvää, että olympiakultaa en olisi juhlinut näin paljoa. Poolin Champions League voittokaan ei aiheuttanut kuin yhden yön rankan juhlimisen. Kaikin puolin hieno kiekkovuosi minulle: Olympiahopea Suomelle ja Kannu Kerholle. MM-kisat ei juuri nyt nappaa hetkeäkään, mutta on tässä vielä aikaa hakea motivaatiota niidenkin seuraamiseen.

Anyway: kiekkokautta 2005-06 en unohda ikinä, vaikka sitten vanhana ja dementoituneena kaiken muun unohtaisinkin ;)

Näin kirjoitin vuonna 2006. Vuonna 2009 vastaan vaihtoehdoista...

a. Suomelle olympiakulta, Kerholle SM-hopea
b. Kerholle SM-kulta, Suomelle olympiahopea

Vaihtoehto b.


Vaikka Suomella ei vielä olympiakultaa olekaan ja Kerholla Suomen mestaruus jo on, silti seurajoukkue on se selvä ykkönen.

Seurajoukkuetta eletään ja hengitetään koko vuosi. Maajoukkuetta vain silloin tällöin. Seurajoukkuetta fanittavat ihmiset, jotka sitä rakastavat. Maajoukkuetta kivutaan gloryhunttailemaan tasaisin väliajoin. Ei maajoukkuetta voi samalla tavalla rakastaa.

Ei ei. Niin paljon kun toivoisinkin Suomen voittavan olympiakultaa Vancouverissa, ei sydämeni kestä sanoa, että sen tuoma riemu olisi suurempi, kuin Kerhon finaalitappion tuottama kipu. Maajoukkeen voiton puolesta en uhraisi Kerhon voittoa. En missään tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joskus olen itsekin miettinyt samaa. Että kumpiko sitä loppujen lopuksi on rakkaampi, KalPa vai Suomi?

Mutta ei tätä tarvitse kauaa miettiä: olympiakulta, totta kai.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
No jos kysymys olisi Olympiakulta vs Sportin liiganousu menisi se suhteella 5-95 Sportin puoleen - selvä homma.

Sitten taas aiheen kysymykseen niin jokseenkin 30-70 menisi Kanada maljan hyväksi.
 

skriko #9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelkkä ajatus, SaiPan mestaruudesta saa hymyn kasvoille. Ei mikään, mitä olen kokenut, pääsisi lähellekään. Ehdottomasti Kanada-malja!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös