Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 285
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ei tästä nyt niin katastrofi tullut. Erkka tyri pelkästään Aaltonen&Pihlström < Bergenheim&Hartikainen lahjakkaasti. Mutta kyse on kuitenkin sen verran marginaalisista kavereista ettei se kokonaiskuvaa heilauta pahasti. Bergenheimia ja Koivua vaille parhaat neljä ketjua mitä tästä maasta jalkeille saa.
 
Kamoon korkki, nyt ne värilasit pois päästä. Joensuun ja Salmisen rannalle jättämisessä ei ole mitään kritisoitavaa.
Olen korkin linjoilla case-Joensuussa, joka on mielestäni vahvin suomalaishyökkääjä pelattaessa vastustajan maalin edessä. Joensuu olisi tuonut joukkueeseen jotain sellaista, mitä siinä ei nyt ole. Jotain sellaista, mitä eivät tuo liiga-Aaltonen tai KHL-Pihlström.
 

Coladrink

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, San Jose Sharks
Oletko oikeasti sitä mieltä, että yksi huono?(en ole nähnyt) peli, jossa päästää 7 maalia on jotain sellaista, ettei pelaaja voi olla kahden pelaavan maalivahdin joukossa 5 viikon päästä? Rask pelasi juuri kaksi peliä torjuntaprosenteilla 83,9 ja 75. Voiko hän olla pelaavien maalivahtien joukossa?
14/34 pelatusta pelistä alle 90 T%, kolme peliä Niemeä vähemmän pelattuna ja silti yksi maali enemmän päästettynä, ei jatkoon.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En usko, että Pihlström tuli Bergenheimin tilalle. Pihlström on kolmastoista hyökkääjä ja on varmasti tiennyt sen. Bergenheim sen sijaan kisasi Korpikosken kanssa ja Erkka nyt päätyi Korpikoskeen. Lehterä taas on pakosta kokonaan varamiehenä ja on melkovarmasti puhunut asian selväksi Erkan kanssa. Bergenheimia ei siis kaavaltu varalle olleenkaan, vaan kisasi laiturin tontista. Ei kuitenkaan tullut valituksi. Joukkueessa pitää kuitenkin olla näitä varamiehiä ja näihin rooleihin Pihlström ja Lehterä kelvannevat, toivotaan vaan ettei kummellekaan olisi tarvetta.

Oikeastaan olen eniten huolissani Koivun ja Ruutun kunnosta, koska tuskin Lehterästä on kumpaakaan paikkaamaan, menee ketjut sekaisin, jos jompi kumpi tutkaparista ei ole parhaassa kunnossa.

Isolla jäällä on tosi hyvä, että mukana on isoja jäitä dominoiva Konna-Aaltonen duo. Jos pääsee vauhtiin, niin tehoja voi tulla paljonkin. Komarov onkin pakko laittaa tuohon kaveriksi, että joku edes vähän puolustaa.
Moket on rautaa, aivan sama kuka pelaa. Puolustus nyt on mitä on, kärki on hyvä mutta kovimpiin otteluihin kannattaa lähteä kuudella pakilla.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Olisikohan Kontiola-Aaltonen parivaljakossa olennaista se, että molemmat ovat rightin pelaajia. Erkka näkee sen ehkä vastustajille yllätysmomenttina. Olisiko jollain asiantuntijalla asiaan näkemystä?
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pessimisti ei pety.
Ei tarvitse paljoa kisoista odotella, kun ikäloppujen mukaan otettiin untuvikkoja. Toivottavasti kaikki muutkin joukkueet ja niiden valitsijat ottavat vanhat kaverinsa mukaan "viimeisiin olympialaisiin".

Lehtonen lähtee kesken kisojen mussuttamaan, kun Rask pelaa pelit.

Kuka pelaajista sanoo ensimmäisenä: "Ei oli pitänyt lähteä?"
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Marjamäen perustelu Aaltosen valinnalle:

"Aaltonen ja Kontiola muodostivat viime keväänä ylivoimaisesti parhaan kaksikon Suomen joukkueessa."

Eli on oletettavaa, että pelaavat myös kisoissa yhdessä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
- Kurpitsa, käyttöä korkeintaan nelosessa, missä viimeksikin parhaan (ainoan hyvän) pelinsä pelasi. Veti toki itkupotkut siitä ja pahaa pelkään, että saman alkaessa Erkalla ei ole munaa penkittää. Erittäin vaikea pelaaja sijoittaa mihinkään ketjuun sentterinä, koska tarvitsee puolustavat laiturit paikkaamaan koomailujaan. Änärin läpsyttelyissä ei miinussaldoilla näytä olevan väliä, kunhan heittää välillä pari maalia, mutta arvokisoihin tuollainen yksilöurheilja sopii erittäin huonosti.

Olli on tällä hetkellä neljänneksi tehokkain suomalainen NHL-mies, jolla on niiden parin alisuoritetun mj-turnauksen kaverina mm. parit onnistuneet olympialaiset. Ollia ei todellakaan parane haudata neloseen vaan kuormittaa hyvänä yleishyökkääjäänä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Erkkahan nimenomaan sanoi, että seuraavana ns. "Wait-listalla" hyökkääjistä olisivat nimenomaan Bergenheim ja Hartikainen, joku kolmaskin taisi vielä olla. Voi siis olla mahdollista, että Bergenheim nähdään kisoissa Koivun loukkaannuttua tai sitten joku vielä saattaa pudota tuosta rosterista. Ihmettelen kyllä tosiaan Sakun ns. testamenttia ja vastaavasti Koivun Mikon loukkaantuminen juuri ennen Olympialaisia ei vaikuta ollenkaan ja mies on kisoihin tulossa. Ainakin Mikolla ei kovin hyvä pelituntuma ole Olympialaisia ajatellen.
 

läpyskä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomen ylivoimaketjujen hahmotelmia.

1. yv.
----------------Barkov----------------
--J.Jokinen---------------------------
------------------------------Koivu---
----------------------------------------
------------------------Vatanen------
----Timonen--------------------------


2. yv.
--------------O.Jokinen--------------
--Selänne----------------------------
--------------------------Granlund---
----------------------------------------
-----------------------Filppula--------
-----Määttä---------------------------



Itse kyllä peluuttaisin Saloa yv:ssä vedonsa ansiosta
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mikä Tero Määttä? Olli Määttä se on ja luulisi liikkeen riittävän.

Slippery when wet. Turenkilaiset reilun kaupan banaaninkuoret ja niinpoispäinpi.

Juu-u. Kyllähän toi Mannerheimin poissaolo ihmetyttää, varsinkin kun puhutaan aina noista kuumista parivaljakoista, niin lämpimiä ovat olleet Baranovin pojan kanssa Grönin Eikan huudeilla.

Korkin laseista löytyy enemmän väriä kuin monikulttuurikeskuksesta, mutta kyllä minäkin olisin Sakken ennemmin ottanut kuin Aaltosen, samanlaisia hiihtäjiä mutta Sakke kuumempi ja tehokkaampi tällä hetkellä kuin UMA Aaltonen. Mutta kuitenkin olisin ennen kumpaakaan ottanut Jeccen painimaan vastustajan maalille ja aiheuttamaan torikokouksia. Mutta kausi on ollut vaikea, kai se sitten vaikutti.

Pillu on perimässä Hentusen manttelia ikuisena vakionimenä, mutta "ongelma" on siinä, että se perkeleen pygmi vetää melkein aina hyvät kisat.

Mutta ei nyt mitään uutta täällä Kalervintähden alla.
 
Viimeksi muokattu:

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Selänteestä vielä. Haastava tapaus. Epäilen, ettei mies saa tehoja ulos ellei saa isompaa roolia. Jos saa isomman roolin eikä onnistu, vie tehoja koko joukkueelta. Jos saa isomman roolin ja onnistuu, voi kannatella tärkeissä paikoissa. Ei menestys tosin yhdestä sotilaasta ole kiinni, mutta Teukalla on tuntunut olevan vaikutus joukkueeseen hieman enemmissä määrin, vai olenko väärässä?

Vaikka kaverin uraa olen seurannut Jokereista lähtien innolla, jotenkin tuntuu tämän kauden vaisuuden takia, että mikä on tulos kisojen jälkeen. Sen verran mitä olen Ducksien pelejä katsellut livenä niin tällä kaudella on ollut tahmeaa eikä Teukka ole onnistunut muutamissa otteluissa edes paraatipaikaltakaan saamaan kiekkoa sisään.

Olen odottanut Teukalta sitä käännettä, että apina lähtee selästä ja kiekkoja alkaa mennä ns. helposti maaliin, mutta lieneekö hieman samanlainen viimeinen kausi kuin Kurrilla aikoinaan.

Toisaalta turha jossitella, mutta siitähän tämä keskustelu elää :)
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Bergenheimistä tehdään uutta jussijokista. Joo, olisi voinut olla mukana, mutta nyt ei ole, eikä joukkue siitä sanottavasti mihinkään suuntaan heilahda.

Ai ei heilahda? Tähän vastauksena toimikoon Jatkoaika.comin Lauri Lehtisen kolumni tämän linkin takaa. Kenen tahansa lätkää seuraavan ja siitä jotain tietävän puolesta voi sanoa, että tämän kauden näytöillä tai muutenkaan Antti Pihlströmin valinta olympiajoukkueeseen Bergenheim sijaan on täysin naurettavaa. Aaltosellakaan ei ole mitään annettavaa näissä karkeloissa, koska paikkaa ei pitäisi löydy kärkiketjuista, ja hänen tilalle olisi voinut valita, vaikka Erik Haulan tai Hartikaisen painamaan nelosketjussa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hyvä ja jopa suht. odotetunlainen joukkue mielestäni, varsinkin kun S.Koivu oli itse päättänyt jäädä joukkueen ulkopuolelle. Bergenheimin olisin ottanut mukaan itsekin, mutta hänen mahdollinen valintansa tai valitsematta jättäminen ei nyt hirveästi olisi suurta laivaa heilauttanut suuntaan tai toiseen. Todennäköisti Erkka katsoi Pihlströmin liikkeen riittävän paremmin isoon askiin ja that's it. Ja muutenkin, aivan sama minkälainen julkistettu joukkue olisi ollut, olisi Jatkoaika joka tapauksessa täyttynyt näistä huvittavista "WTF OMG ERKKA ON PIHALLA"-viesteistä.

Aika tasapainoiset koostumukset näistä valinnoista saa kyhäiltyä, joskin vähän puolustusorioituneempaa sentteriä nelosketju ehkä kaipaisi.

Jokinen-M.Koivu-Granlund
Timonen-Salo

Ruutu-Barkov-Filppula
Vatanen-Kukkonen

Korpikoski-O.Jokinen-Selänne
Määttä-Lepistö

Komarov-Kontiola-Pihlström
Väänänen-Hietanen

Aaltonen, Lehterä
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Olli on tällä hetkellä neljänneksi tehokkain suomalainen NHL-mies, jolla on niiden parin alisuoritetun mj-turnauksen kaverina mm. parit onnistuneet olympialaiset. Ollia ei todellakaan parane haudata neloseen vaan kuormittaa hyvänä yleishyökkääjäänä.

Miltä näyttää plusmiinus? En ole seurannut Änäriä yhtään tällä kaudella, joten ei ollut retorinen kyssäri. Jokisesta tekee ongelman juuri tuo, että pitää miettiä missä hänestä saisi jotain irti, eikä miten joukkue olisi optimaalinen. Niin hyvä Kurpitsa ei ole, että nämä olisivat sama asia.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai ei heilahda? Tähän vastauksena toimikoon Jatkoaika.comin Lauri Lehtisen kolumni tämän linkin takaa. Kenen tahansa lätkää seuraavan ja siitä jotain tietävän puolesta voi sanoa, että tämän kauden näytöillä tai muutenkaan Antti Pihlströmin valinta olympiajoukkueeseen Bergenheim sijaan on täysin naurettavaa. Aaltosellakaan ei ole mitään annettavaa näissä karkeloissa, koska paikkaa ei pitäisi löydy kärkiketjuista, ja hänen tilalle olisi voinut valita, vaikka Erik Haulan tai Hartikaisen painamaan nelosketjussa.

Mulla on semmoinen kutina että jokaiseen ketjuun pyritään tuomaan ratkaisuvoimaa ja siinä mielessä tuo Kontiola-Aaltonen parivaljakko lienee katsastamisen arvoinen. Tai niin on valintoja tehneet laskeskelleet.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
14/34 pelatusta pelistä alle 90 T%, kolme peliä Niemeä vähemmän pelattuna ja silti yksi maali enemmän päästettynä, ei jatkoon.

Joukkueetkin ovat kuitenkin Dallas ja San Jose. SJ:lla 43 pelistä 60 pistettä, Dallasilla 42 pelistä 47 pistettä. Dallas on päästänyt 131 maalia, SJ 111. Siinä on 20 maalia eroa.
Lehtosen torjuntaprosentti on 33 pelissä 91.7 ja 2.55 per peli mennyt taakse. Seuratoveri Dan Ellis taas on torjunut 11 peliä: 89,7% ja 3.27 GAA

Verrataanpas Niemi vs. hänen back-upinsa Stalock (joka on ennakkoon heikompi maalivahti kuin Dan Ellis).

Alex Stalock: 10 peliä, 93,2%, 2.03 GAA
Antti Niemi: 37 peliä, 91,1%, 2.45 GAA

Kari Lehtonen on huomattavasti paremmalla tasolla tällä hetkellä kuin Antti Niemi. Heikommassa joukkueessa parempi torjuntaprosentti ja pesee back-upinsa selkeästi. SJ:ssä tilanne on taas melkein päälaellaan, vaikka Niemi päävastuun kantaakin.

E: Niemellä 14/37 pelissä torjuntaprosentti alle 90. Lisäksi kolmessa pelissä aika likellä, kun yhdessä pelissä prosentti tasan 90 ja kahdessa pelissä 90,3.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Täytyy sanoa, että olen aikalailla tyytyväinen valintoihin. Ei noista paljoa tuon parempaa pysty taikomaan.
Saku Koivu olisi ollut hyvä lisä, ei nyt saada häntä, mutta toivottavasti pikkuveli tervehtyy siihen mennessä.

Mitä olisin tehnyt toisin: Lasse Kukkonen ei ole olympia-tasoa, variaatioita ei ole hirveästi, mutta olisin ottanut jonkun kuka ei ole ollut arvokisoissa järjestään huono.
JM Aaltonen on myöskin liian köykäinen pelaaja noihin karkeloihin, ehdottomasti olisi Bergenheim pitänyt ottaa ennen Aaltosta. Myös Antti Pihlströmin olisin jättänyt ulkopuolelle, tilalle esimerkiksi Hartikainen.

Kokonaisuutena ei kuitenkaan ole valittamista, ei paljoa parempaa rosteria olisi voinut toivoa. Mitali on mahdollinen tällä porukalla, joskaan ei (paperilla) todennäköinen, mutta siihen uskotaan vahvasti että meillä vetää henki yli materian.
 

Mats Sundin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Wild, Erik Haula
Kävin kaivamassa mun foliohatun --> Bergenheim ei päässyt, koska haistatti Jokereille vitut ja meni hifkiin pelaamaan. Kummola, Kurri ja Kekäläinen ei tykännyt niin ei jatkoon. Aaltonen, Pihlström ja kaverit pääsi, niin saadaan halvalla KHL-Jokereihin. Sanokaa mun sanoneen.

Mutta ihan vakavissaan, niin voihan toi Sotsin lentokenttäkaukalo ja muutenkin Venäjällä pelaaminen voinut vaikuttaa muutamiin KHL-valintoihin, kuten juuri Pihlström, Aaltonen, Kontiola.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Duckseista se hyödyllisempi pelaaja sitten jäi sivuun ja mukana on kokonaiset neljä maalia tällä kaudella paukuttanut maalitykki-Selänne. Hiljaiseksi vetää lähinnä se, että tyylikkäämpää se olisi Teemulta ollut jättäytyä jo sivuun. Puolustavassa roolissa samassa joukkueessa pelaava Koivu on tehnyt tällä kaudella tuplamäärän maaleja Salamaan verrattuna, joten sekin kertoo jo aika paljon.

Lasse Kukkonen ja Ossi Väänänen mukana, Joonas Järvinen ei. Toki Juuso Hietanenkin melko iso kysymysmerkki, kun kiekollisia pakkejakin kuitenkin on jo joukkueessa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielenkiintoinen vamma Sakulla, kun pisteitä on viime aikoina alkanut tulemaan vähän reippaammin.

En ymmärrä Väänäsen, Kukkosen, Aaltosen ja Pihlströmin valintoja. Tilalle olisin ottanut Jaakolan, Järvisen, Bergenheimin ja Hartikaisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös