Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 710
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kaiken muun suitsuttamisen vielä hyväksyn, mutta tämä ei vain ole totta. Suomen puolustus on merkittävästi heikompi kuin juuri kenenkään muun mitalia tavoittelevan maan pakisto. Salo ja Timonenkin ovat uransa ehtoopuolella ja pelin taso on laskenut havaittavista verrattuna esim. viimeolympialaisiin. Määtän huima kehitys sentään on todellinen onnenpotku, mutta puolustusrosteri on kyllä muuten niin huono, että joukkueelle on ehdottoman tärkeää saada viisikkopeli toimimaan aivan helvetin tiukkana.

Onhan se noinkin, lataan ehkä itse liikaa Salon ja Timosen harteille. En ole montaakaan peliä heiltä tänä kautena nähnyt joten en ehkä ole aivan ajantasalla, mutta olettaen että he saisivat revittyä huiput itsestään irti kisojen ajan niin isoja minuutteja pelaamalla he kantavat erittäin paljon joukkuetta. Tämä kuitenkin tosiaan vaatii todella vahvaa viisikkoa niinkuin totesit.

Elämme jännittäviä aikoja ja pelithän sen sitten näyttää miten menee!
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Toisaalta ymmärrän hyvin, mikäli Saku tiputettiin Barkovin tieltä pois. Molemmat ovat aika tarkasti vain kakkos sentteri materiaalia, ja toinen nyt vain mahtui mukaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että se oli Barkov.

Pihlström on toinen hieman kyseenalainen pelaaja. Bergenheimiltä olisi ollut odotettavissa enemmän tehoja, mutta uskoisin Pillun soveltuvan paremmin ns. vastustajan härnäämiseen. Tämäkin saattoi olla iso tekijä valinnoissa, varsinkin kun tulee huomioida se, että kumpikaan pelaaja ei ole lähtökohtaisesti pisteitä varten kisoissa.

Jotenkin hieman ärsyttää, että jopa Jatkoaika lähtee tähän kitinään mukaan yksittäisistä pelaajista. Mainostettaisiin mielummin sitä kuinka hienoa se on, että on Barkovia, Määttää, Vatasta ja Granlundia...

Olet käsittämättömän pihalla asioista ja silti lähdet mesoamaan. Ensinnäkin Sakuahan ei tiputettu joukkueesta, vaan hän itse kieltäytyi. Toisekseen väittämällä Sakua vain "kakkossentterimateriaaliksi" todistat, ettet ole tippaakaan seurannut Sakun pelejä tällä kaudella. Hänhän on pelannut aivan loistavasti puolustavassa kolmossentterin roolissa ja siinä sivussa tehnyt hyvin pisteitäkin.

Kuinkas monta peliä olet herroilta katsellut?

Tuo parivaljakko on ollut kasassa viikon tai kaksi, eiköhän nämä valinnat pidä perustaa johonkin muuhun kuin muutamaan suonenvetoon.

Lisäksi tämä. Huutonaurua. Viikon tai kaksi? Suonenveto?

Tosin taidatkin vain trollata? Ei olisi pitänyt tarttua näihin...
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä ja odotettu joukkue. Ainoastaan Bergyn poisjättäminen jäi harmittamaan.
Ison kaukalon miähiäkin tarvitaan. Kyllä erkka tietää, luotetaan kaveriin.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomen ylivoimaketjujen hahmotelmia.

1. yv.
----------------Barkov----------------
--J.Jokinen----------------------------
------------------------------Koivu----
----------------------------------------
--Vatanen/Hietanen-------------------
--------------------------Timonen-----


2. yv.
--------------O.Jokinen--------------
--Selänne----------------------------
--------------------------Granlund---
---------------------------------------
--Filppula/Salo------------------------
------------------------Määttä--------
 
Viimeksi muokattu:

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mikäli olen tulkinnut Erkkaa oikein, niin Suomi pyrkii saamaan syvyyttä maalinteko-osastolle jättämällä varsinaisen jarruketjun muodostamatta. Ja se on mielestäni hyvä päätös. Eivät nuo alempien ketjujen miehet herättäisi kysymyksiä, ellei Bergenheimiä olisi jätetty kisoista pois.
Mielestäni Bergenheim ei ole ainut ongelmakohta tuossa, vaikka ketjut rakennetaan siten, että Leijonilla on käytössä neljää luovaa maalintekoon pystyvää kenttää. Mielestäni esimerkiksi Hartikainen olisi ollut huomattavasti parempi ja potentiaalisempi vaihtoehto alempiin kenttiin kuin vaikkapa Pihlström. Lehterän valintaa en myöskään ymmärrä, sillä senttereistä on muutenkin paljon tarjontaa, vaikka Saku Koivu kisoista jäi pois.

Pakko luottaa kuitenkin siihen, että Erkka tietää mitä tekee. Toivottavasti Kontiolan johtama kenttä Juhamatti Aaltosen kera onnistuu kisoissa, jolloin haikailut Hartikaisen tai Bergenheimin perään voidaan unohtaa. "Sasha" Barkov on sen verran ainutlaatuinen pelaaja, että uskon että hän kykenee saamaan esimerkiksi Korpikoskesta samalla tavalla irti kuin NHL:ssä Bergenheimista.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minut tämä joukkue yllätti positiivisesti jos nyt Sakun kieltäytyminen jätetään pois laskuista. Itse pelkäsin, että joukkueeseen otetaan Hagmanin, Nummelinin ja Karalahden kaltaisia veteraaneja, joiden parasta ennen päiväys on mennyt jo ajat sitten.

Selkeästi näkee, että viimeisten paikkojen kohdalla on painotettu pidemmän aikavälin suoritustasoa ja aiempia maajoukkuenäyttöjä. Siksi kai esimerkiksi Pihlström on syrjäyttänyt Bergenheimin ja Hartikaisen. Pihlströmillä on vyöllään jo viidet MM-kisat eikä hän koskaan ole varsinaisesti pettänyt. Joissakin kisoissa jopa ollut ratkaisijankin roolissa. Bergenheim taas oli koko viime kauden saikulla ja tämäkin kausi on ollut rikkonainen. Hartikainen taasen ei omaa kokemusta arvokisoista ollenkaan.

Pakiston suhteen oli mielestäni täysin nappivalinnat. Neljä vakituisesti NHL:ssä pelaavaa miestä, kaksi kokenutta luottoleijonaa ja oman pään isäntää sekä sitten kaksi parasta suomalaista KHL-pakkia. Selkeät ja perustellut valinnat ja hyvä ettei lähdetty raijaamaan jengiin mitään nelikymppisiä SM-Liigassa pelaavia veteraaneja tai AHL-arpoja.

Aaltosen valinta oli ilahduttava yllätys ja nyt viime kevään superduo Kontiola-Aatonen saa näyttää kyntensä vielä kovemmissa karkeloissa. Uskon, että isolla jäällä Aaltosen poikkeuksellinen luistelukapasiteetti ja mailatekniikka pääsevät oikeuksiinsa ja pieneen kaukaloon tottuneet raskasrakenteiset pakit voivat olla yllättävästi helisemässä.

Lehterä lienee se pelaaja, joka on nostettu Sakun tilalle tuohon joukkueeseen. Saahan tuota valintaa tietty kritisoida, mutta en nyt tiedä kuka muu sentteri Sakun tilalle sitten olisi pitänyt ottaa. Immonen? Leino? Hytönen?
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Jos JMA sinne NHL:ään vielä hamuaa, niin nyt on se viimeinen näytön paikka. Taidot riittävät, mutta riittääkö asenne? Se jää nyt nähtäväksi ja taisteluasennetta on löydyttävä, jotta paikka pelaavassa kokoonpanossa pysyy koko turnauksen ajan.

Onko Westerlund kommentoinut mediassa case Bergenheimia?
 

Tertsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nouseehan tämä kitinä jo vähän liian korkeisiin sfääreihin.. mutta se ilmeisesti on palstan käytäntö. Joukkuehan vaikuttaa tänhetkiset eväät huomioon ottaen varsin kelvolliselta, vaikka Sakun ja Seanin olisin mielelläni mukana nähnyt. Jälkimmäinen saattaa ukkojen pudotessa pelatakin kisoissa. Pakiston heikkous ykkösparin jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään, kuin myös vesiselvä veskariasetelma sekä Selänteen vakiopaikka legendastatuksen avittamana. Hmm.. voisihan tuo Pillu tai Aaltonen lievästi loukkaantua Bergenheimin tieltä niin saadaan palstalaisille parempi mieli.
 
Harmi, että maajoukkuetta ei valmenneta jatkoajasta käsin. Vältyttäisiin näiltä farsseilta. Mutta nyt pitää katsoa kun täydellisesti asiaan vihkiytymätömät amatöörit valitsee joukkueita. Kyllähän sen jo teksti-tv:stä näkee kuka on kuuma pelaaja, ei tässä mitään arvoturnauskokemusta tarvita.. B&B tandemi on jo hyytynyt kun kisat alkaa. Saa ottaa talteen.
.

Niin saattaa hyvinkin olla hyytynyt, odotan vain että milloin Aaltonen tai Pihlström ylipäätänsä syttyvät. Vaikka näin jääkiekosta tietämätön jatkoaika/tekstitv-koutsi oonkin, niin mun mielestä ne näytöt tulisi antaa ennen kuin valinta on tehty. Noh, ehkä Erkka osaa nähdä tulevaisuuteen paremmin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bergenheim voisi jopa ratkaista pelejä Barkovin rinnalla. En todellakaan odota tätä joltain pillulta tai lehterältä.

Hietanen on turhake, jonka tilalle oltaisiin voitu ottaa Ristolainen haistelemaan tunnelmaa. Karalahdesta en ole vissiin maininnut sanallakaan? Suomen pakkitilanne on vain kaamea.

Hartikainen olisi myös tuonut kaivattavaa kovuutta jenkkejä ja kanukkeja vastaan, joita ei vissiin löydy JMA:lta? JMA ei kuulu olympiajengissä kärkiketjuihin, eikä alemmissa ketjuissa kaverista ole mitään hyötyä.

Eli jos Bergenheim olisi vaikkapa Pihlströmin tilalla, Ristolainen Hietasen tilalla tunnelmaa haistelemassa ja Hartikainen Aaltosen tilalla, niin sitten ei enää olisi kyseessä farssi? Ja siis sitten vielä Lehterälle ja Lepistölle jotkut huomattavasti paremmat korvaajat, joita et vaan kiireessä jaksanut näpytellä.

Ei siinä, Bergenheim joukkueeseen munkin mielestä kuuluisi, eikä noi pakkivalinnat ihan hirveitä riemunkiljahduksia saa aikaan, mutta vaikea ruveta keksimään tilalle ketään parempiakaan. Bergenheim Pihlströmin tilalla on oikeastaan ainoa selkeästi parempi valinta minkä itse pystyn päästäni ulos pulauttamaan, ja siinäkin on kyse alkuarvoisesti alempien ketjujen vauhtikoohottajista. Toki hyvänä päivänä Bergenheimistä on pelejä ratkaisemaankin, mutta niin on ihan helvetin hyvänä päivänä jopa Pihlströmistä.

Olisi mukava saada isoimmilta itkijöiltä ehdotuksia korvaaviksikin pelaajiksi, eikä vaan jotain "Aaltonen, Väänänen, Lepistö, Pihlström, Lehterä, ei vittu ei jumalauta ei saatana ei ei ei EI EI EI!!" mankunaa. Bergenheim, siinä yksi nimi, missä loput?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos JMA sinne NHL:ään vielä hamuaa, niin nyt on se viimeinen näytön paikka. Taidot riittävät, mutta riittääkö asenne? Se jää nyt nähtäväksi ja taisteluasennetta on löydyttävä, jotta paikka pelaavassa kokoonpanossa pysyy koko turnauksen ajan.

Onko Westerlund kommentoinut mediassa case Bergenheimia?

Veikkaan että kommentti on saman tyylinen kuin Tsekin valmentajalla. Sopii paremmin pieneen kaukaloon tms...
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Lehterä lienee se pelaaja, joka on nostettu Sakun tilalle tuohon joukkueeseen. Saahan tuota valintaa tietty kritisoida, mutta en nyt tiedä kuka muu sentteri Sakun tilalle sitten olisi pitänyt ottaa. Immonen? Leino? Hytönen?
Miksi Lehterän tilalle olisi pitänyt sentteri valita. Suomella on jo nyt senttereitä Mikko Koivu, Valtteri Filppula, Olli Jokinen, Aleksandr Barkov ja Petri Kontiola. Sen lisäksi Jussi Jokinen, Mikael Granlund tai vaikkapa Tuomo Ruutu kykenee hoitamaan sentterin virkaa. Unohtamatta Komarovia.

Itse olisin ottanut Lehterän tilalle Bergenheimin tai Hartikaisen, jolloin laituripuolelle olisi variaatioita, mikäli Selänteen uneliaisuus jatkuu maajoukkueessa tai muuta vastaavaa tapahtuu. Hartikainen kykenisi hoitamaan roolin kuin roolin laitahyökkääjänä. Sen sijaan en näe, miten Lehterä mahtuisi järkevästi pelaavaan kokoonpanoon niin kauan kuin Kontiola on kehissä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhyy yhyy miksi töppönen ja löppönen on mukana muttei möttönen ja köppönen? yhyy yhyyy.

Kyllä se Erkka tietää mitä tekee. Hyvä jengi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puolustuksessa ei ole mielestäni shokkivalintoja, koska parempia miehiä ei oikeasti ole. Siellä on 4 huippupuolustajaa, ja sen jälkeen taso tippuu roimasti. Näillä mennään.

Hyökkäyksessä taasen Lehterä, Pihlström ja Aaltonen aiheuttavat kyllä minussa ihmetystä. Lehterää ei mielestäni tarvita, koska senttereitä on joukkue Sakun poissaolosta huolimatta täynnä. Pihlströmin tilalla taasen voisi olla Bergenheim. Parempi ja kovempi painos kyseessä. Aaltosella taasen ei pitäisi olla mitään asiaa olympiajengiin.

Propsit kuitenkin siitä, että Määttä ja Barkov ovat mukana. Erkan tuntien ei asia ole ollut niin itsestäänselvä kuin täällä on toitotettu. Mukava nähdä nuorten miesten peliä!

Enemmän positiiviset kuin negatiiviset fiilikset kuitenkin.
 

läpyskä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täälä kohtuullisen moni on sijoittamassa OJ:ta neloskenttään. Siinä Tami oli varmaan kyllä oikeassa, että Olli ei kisoihin nelossentteriksi tai ylipäätään neloskenttään olisi tullut, tietäen miehen historian. Luulisin että OJ:n paikka löytyy vähintään kolmosen keskeltä
 
Mielestäni Bergenheim ei ole ainut ongelmakohta tuossa, vaikka ketjut rakennetaan siten, että Leijonilla on käytössä neljää luovaa maalintekoon pystyvää kenttää. Mielestäni esimerkiksi Hartikainen olisi ollut huomattavasti parempi ja potentiaalisempi vaihtoehto alempiin kenttiin kuin vaikkapa Pihlström.

Mahtavaa, rakennetaan 4 ketjua jotka kaikki ovat yhtä hyviä/huonoja ja mitään ketjua ei ole roolitettu.

Tätä mä pelkäsin kaikista eniten. Levitetään mahdollisimman laajalle se Suomen osaaminen jotta sitten kun puolustetaan 30 sek jäljellä 1-0 johdossa Kanadaa vastaan niin yksikään ketju ei kykene pitämään Crosbyä ja kumppaneita pois maalinteosta.

Jumalauta järjen riemuvoitto taas.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäli olen tulkinnut Erkkaa oikein, niin Suomi pyrkii saamaan syvyyttä maalinteko-osastolle jättämällä varsinaisen jarruketjun muodostamatta. Ja se on mielestäni hyvä päätös.

Sama täällä. Komarov-Kontiola-Aaltonen on oikein hyvin roolitettu ketju. Taitoa ja fysiikkaa mukavasti.

Ei oikeastaan ota aivoon kuin se Bergenheimin tilanne, kyllä näihin pitää pystyä reagoimaan paremmin. Korpikoski-Barkov-Bergenheim nyt vain olisi kaikkea mitä nimenomaan nopean pelitempoon sekä samanaikaisesti fiksuun ja kurinalaiseen peliin pyrkivä joukkue tarvitsee.

Saku on aikuinen mies, tietää itse tilanteensa, mielestäni miehekäs päätös häneltä. Hattua nostan.

Jaa niin ja Joonas Järvisen olisin halunnut tuonne, ei yksi järkäle tuolla pakistossa olisi huonoa tehnyt. Mutta jos Erkka&co on eri mieltä, niin ei siinä sitten mitään.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Onko Westerlund kommentoinut mediassa case Bergenheimia?

Mitä kommentoitavaa tuossa ihan oikeasti olisi? Mielestäni Korpikoski ajaa varsin hyvin Bergenheimin ruudun ja sitten on Pihlström, joka on pelannut aina loistavasti maajoukkueessa. Vanhemman Koivun jääminen huomattavasti isompi harmituksen aihe.

Noin muutoin Joukkue näyttää oikein hyvältä, mitali tulossa.

Huvitti lukea Lauri "kädet puuskassa" Lehtisen laatuartikkeli Bergenheimin poisjäämisestä. Voi morjens mitä itkua.
 

läpyskä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolustuksessa ei ole mielestäni shokkivalintoja, koska parempia miehiä ei oikeasti ole. Siellä on 4 huippupuolustajaa, ja sen jälkeen taso tippuu roimasti. Näillä mennään.

Hyökkäyksessä taasen Lehterä, Pihlström ja Aaltonen aiheuttavat kyllä minussa ihmetystä. Lehterää ei mielestäni tarvita, koska senttereitä on joukkue Sakun mukana olosta huolimatta täynnä. Pihlströmin tilalla taasen voisi olla Bergenheim. Parempi ja kovempi painos kyseessä. Aaltosella taasen ei pitäisi olla mitään asiaa olympiajengiin.

Propsit kuitenkin siitä, että Määttä ja Barkov ovat mukana. Erkan tuntien ei asia ole ollut niin itsestäänselvä kuin täällä on toitotettu. Mukava nähdä nuorten miesten peliä!



Komppaan aivan täysin ja Aaltosesta vielä se, että mielestäni juuri tämän takia se Bergenheim olisi ollut oiva valinta, koska olisi pystynyt pelaamaan kentässä kuin kentässä. Ylempiin ketjuihin Aaltosesta ei ole ja alemmissa ketjuissa täysin hyödytön olkoonkin Kontiolan kanssa kuinka tutkapari vaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse olisin vaihtanut:

Lepistö, Hietanen, Väänänen => Järvinen, Melart, Salmela tai ehkä Ristolainen
ja
Pihlström, Lehterä (vaikka suosikki onkin) => Bergenheim ja Hartikainen

No sulla oli hyvin esitetty ketkä pitäisi jäädä pois ja ketkä tilalle. Joo, jos Lepistön, Hietasen ja Väänäsen tilalla olisi Järvinen, Melart ja vaikkapa Ristolainen, olisin varmaan ihan yhtä tyytyväinen ku nytkin. Hietasen kyllä haluaisin hyvänä kiekollisena ja ison kaukalon hyökkäyssuunnan pakkina jengiin mukaan vaikkapa sitten Järvisen tilalle. Pihlström/Lehterä vaihto Bergenheim/Hartikaiseen olisi omasta mielestäni parempi, tosin vain Bergenheimin takia, Lehterä/Hartikainen valinta on itselleni kohtuu samantekevä, jämärooleihin kaavailtuja ukkoja molemmat.

Niinku itekin sanoit, tärkeimmät jampat saatiin Sakua lukuunottamatta joukkueeseen, mutta Sakun poisjäänti ei ollut valintakysymys ja näiden marginaalimiesten pyörittely taas on kohtalaisen yhdentekevää.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaksi nimeä nousee ylitse muiden. Yksi puuttuu ja yksi epäilyttää.

Eli Bergenheim puuttuu ja Aaltonen epäilyttää.

Bergenheimin olisi voinut iskeä monenkin pelaajan sijasta joukkueeseen, en ymmärrä tippaakaan miksi ei mukana ole.

Aaltonen ei ole tämän kauden näytöillään ansainnut paikkaa missään maajoukkuepelissä ikinä koskaan, mutta onneksi aiemmat näytöt majusta ovat kovaa luokkaa. Taitoa on ehdottomasti tarpeeksi, mutta asenneongelmat ovat todella suuria. Toivottavasti asenne on kohdallaan ja homma lähtee luistamaan toivotulla tavalla, niin Aaltosesta voi olla olympiatasollakin vaikka pistepörssin kärkeen tai mihin tahansa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaikka Bergenheimin pois jättäminen harmittaakin niin ei tämä päätös kuitenkaan muuta Suomen mahdollisuuksia suuntaan taikka toiseen.

Onneksi uskallettiin luottaa myös nuoriin ja mukaan pääsivät Barkov, Määttä ja Vatanen. Toivottavasti he saavat ison roolin joukkueessa ja pääsevät myös ratkaisuhetkillä kentälle eikä väkisin luoteta vanhoihin jääriin.

Pakistossa, kun pelataan kolmella parilla niin mielenkiintoista nähdä ketkä kaksi tippuvat pois. Itse jättäisin Väänäsen ja Hietasen sivuun.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK, Philadelphia Flyers, Leijonat
Sellanen ryhmä, odotin toki hieman pahempaa sirkusta mutta tässäkin on sanomista aika paljon. Bergenheimin puuttuminen etunenässä, ja enkä usko että joukkue olisi ainakaan huonompi ollu jos Pihlström ja Lehterä olis korvattu Hartikaisella ja Leinolla. Pakisto on sellainen kun oli odotuksissakin kunhan Hietanen pysyy katsomossa. Ja ei Lepistöstäkään ole Vancouverista muita muistikuvia kuin USA:n ekassa maalissa sähläys Kipperin kanssa. Mutta tähän kai on luotettava että se olympiakulta viimeinkin tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös