Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 771
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Periaatteessa nämä ison kaukalon miehet ovat itselleni ihan alright. Aaltonen on kyllä valinta joka jaksaa kummastuttaa sen vuoksi että Bergenheim jäi ulos. Bergenheimin ulos jättäminen on helvetin kyseenalainen päätös, mutta joukkue on nyt valittu ja näillä mennään.

Aluksi olin aivan monttu auki tuosta Pihlströmistä mutta lopulta on huomionarvoista, että hän on kohtalaisen monikäyttöinen. Alivoimapelaajana hyvä, pystyy pelaamaan vakkariroolissa nelosessa tai tuuraamaan niitä joilla ei kulje käymällä painamassa pari painavaa niittiä sisään. Lisäksi tuo luistelunopeutensa (joka toivottavasti muuten edelleen on ennallaan, en ole vähään aikaan miestä kentällä todistanut) on vahvuus kun painetaan isossa askissa.

Tärkeintä että Karalahti ja Nummelin ovat ulkona. Tuohon pakistoon on oltava tyytyväinen. Sekä luonnollisesti veskareihin.
 

Jeffrey

Jäsen
Vaikka jutulla ei ole itseni kanssa mitään tekemistä on pakko sanoa, että NHL-toimitus osui naulan kantaan tekstillään. Yli-jumala Westerlundia ei saa kritisoida valinnoista? Onko valtion nimi jossain vaiheessa vaihtunut Pohjois-Koreaksi?

Ja jos jatketaan hieman tuosta Jatkoajan aiheesta eli Bergenheimista. Kummasta sinusta on joukkueelle enemmän hyötyä? Olli "Kurpitsapää" Jokisesta vai Sean Bergenheimista?

Ihan naurettavaa tällainen marttyyri-itku!

Esimerkiksi JMA:sta voi olla huomattavan paljon hyötyä mikäli joku kärkiketjujen äijä loukkaantuu. JMA:sta on jo erittäin paljon hyötyä, koska hän menee päittäin Selänteen kanssa ja antaa Teemulle lepo-otteluita. Kuten tiedämme, Selänne ei pelaa edes NHL:ssä kahtena iltana peräkkäin, koska ei kroppa kestä. Ketjun peli yritetään pitää kasassa, ja suomalaisistapelaajista JMA on tässä mielessä yksiselitteisesti paras vaihtoehto Selänteen tuuraajaksi.

Bergenheimin ja Kurpitsapään rinnastaminen keskenään kertoo hyvin paljon sinun jääkiekkotietämyksestäsi. OJ on pelannut loistokaude, ratkaissut meille yksilösuorituksilla arvokisamitaleita jnejne. Kaikenlisäksi hän on keskushyökkääjä, jota Bergenheim ei ole. OJ pystyy pelaamaan useammassa roolissa, ja hän on meidän senttereistämme ensimmäisenä tuuraamassa top2-3 senttereiden loukkaantumisia. Laittaisitko ihan tosissasi Bergenheimin ykkösen keskelle mikäli M.Koivu loukkaantuu?

Hyvä joukkue edelleen. Bergenheimin olisin ottanut Pillun sijasta, mutta ymmärrän kyllä hyvin nekin osa-alueet joita Pihlström antaa enemmän joukkueen pelaamiselle.

Edit:

Lehterän olisi myös voinut vaihtaa Leinoon.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Odotin hetken ennenkuin kirjoitan joukkueesta, alkuun oli erittäin negatiiviset ajatukset, mutta nyt alkaa kääntymään positiiviseen suuntaan.

Pakisto on mielestäni jopa erittäin hyvä, kunhan kaikki pysyvät kunnossa ja roolitetaan oikein. Sieltä löytyy kaksi vahvaa liideriä Salo ja Timonen. En myöskään unohtaisi Väänästä alemmasta ketjusta. Kokemusta kaverilla on ja onnistuessaan on varmasti pätevä kaveri hoitamaan roolinsa.

Hyökkäyksessä kärkipelaajien (1-2 ketju) on pidettävä hyvä tasonsa jotta pitkälle päästään. Alemmista ketjuista löytyy siltikin potentiaalia. Granlund ja Barkov ovat arvaamattomia timantteja jotka voivat hyvinkin olla ratkaisevissa rooleissa näissä kisoissa. Lasken myös Määtän erittäin arvaamattomaksi. Uskon että "puhkeaa kukkaan" kaikkien silmissä.

Olen positiivisella päällä mutta luottoa on! Tämä kaikki vaan vaatii oikeasti kerralla paikalleen loksahtavat kemiat ekasta pelistä lähtien.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Ykkös-yv:

J. Jokinen - Filppula - Granlund
Salo - Määttä

Kakkos-yv:

Barkov/Selänne - Koivu - O. Jokinen/Ruutu
Timonen - Vatanen
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Onpas eroa koivulla ja koivulla. Toinen pelaa täyttä päätä liigaa ja toinen on saikulla. Se saikulla oleva uskoo olevansa neljän viikon päästä jopa ykkössentterin kunnossa, se toinen taas ei kuntoonsa usko.

Jokin tässä ei nyt täsmää.
Sakulla on ollut aivotärähdyksen jälkeen näkökentässä ongelmia, eikä vieläkään ole pystynyt harjoittelemaan täysillä. Hän kokee, että olympialaisissa pelaamalla loppukausi NHL:ssä voisi olla vaarassa, joten siinä mielessä ymmärrettävä ratkaisu. Saku on kuitenkin edustanut Suomea olympialaisissa vuodesta 1994 saakka, kun taas Mikolle maajoukkuekokemusta ei ole tullut suuressa roolissa kuin vuodesta 2007 saakka.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Ihme itkemistä täällä sivukaupalla. Kyllä se Erkka tietää paljon paremmin, ketkä sopivat parhaiten Leijonien pelisuunnitelmaan kuin täällä ulisevat apinat. Toki olisin itsekin näin ns. ulkopuolisena valinnut Sakun tai Bergenheimin mukaan kisoihin, mutta Erkka varmasti tietää mitä haluaa. Kuten sanoin pari viikkoa sitten, ei näitä kisoja voiteta nimillä, vaan oikeanlaisella roolituksella ja yhteenhitsautumisella. Tämänhän osoitti esimerkiksi juuri kultaa voittanut U20-maajoukkue.
 

JPL

Jäsen
Veikkaisin että OJ on rosterissa vain ja ainoastaan sen takia, että M.Koivu loukkaantui. Nyt siellä on kuitenkin varteenotettava sentteri ketjuihin, jos sattuu niin käymään että Mikko ei kykene pelaamaan. Lähtökohtaisesti OJ pelaa laidassa tai ei ollenkaan. Sentterit lienee Koivu, Filppula, Kontiola ja Barkov


J.Jokinen - M.Koivu - Ruutu
Korpikoski - Filppula - Selänne
MG - Kontiola - Aaltonen
OJ - Barkov - Komarov

Pihlström / Lehterä

Kontiolan ketjuhan oli liekeissä jo vuosi sitten ja näkisin että Aaltonen ja Kontiola pelaavat lähtökohtaisesti yhdessä. Onko rooli sitten kolmonen vai nelonen on makuasia. Toiseksi laituriksi valikoitui nyt MG, mutta voisi olla myös joku toinen. Mielenkiintoista olisi nähdä esim. J.Jokinen kyseisessä ketjussa, mutta eiköhän valmennus siihen oikean miehen löydä.

Lehterä lienee varamiehen varamies. Eli jos Koivu ei pysty pelaamaan ja joku toinenkin sentteri loukkaantuu, Lehterä nousee rosteriin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Joo. Muutaman pelin oon Ducksilta katsonut tällä kaudella ja Selänne pelaa kyllä aivan väärässä sarjassa. Koivun meno taas näyttää todella hyvältä. Todella harmi juttu.

Katsoitko Teemun pelejä viime kaudelta? Mies on tällä kaudella pelannut huomattavasti paremmin kuin viime kaudella. Ja viime kauden jälkeen Teemu oli tilastoscouttaajien papereissa saletti valinta. Teemun vähät tehopisteet perustuvat vain siihen tosiseikkaan, että mies ei enää pelaa Anaheimin ykkösylivoimaa, joka pelaa keskimäärin sen 1:40 jokaisesta ylivoimasta. Epäilen, että samat Verilepakot ja kumppanit vaatisivat hirnuen Teemua kisoihin, vaikka mies olisi jatkanut viime kauden hirveällä tasollaan, mutta tehnyt ylivoimalla sen kymmenen pistettä enemmän.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Valtterista saadaan laidassa eniten irti vrt OJokinen,MKoivu,Barkov. Mun mielestä päivänselvä valinta laituriksi.
Jos halutaan paras mahdollinen sentteriosasto, joka on kuitenkin hyökkäyksen roolituksissa tärkein osa, Filppulan tulee pelata keskellä. Silloin meillä on kaksi vahvaa ja vaarallista kahdensuunnan kärkiketjua. OJ:n uhraisin ainakin turnauksen alussa kakkosketjun laitaan. Jos homma ei toimi, Filppula voi ottaa laiturin paikan. Norja ja Itävalta-matsit on hyviä paikkoja kokeilla eri variaatioita ennen Kanada-ottelua.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Aika mielenkiintoisia valintoja. Menestystä tuskin tulee, mutta se nyt ei tuolla valmennuksella ole ihme. Vaatisi Kiven että saisivat tuolta mitalin.

Odotin edes Joensuuta tai Salmista joukkueeseen. Joensuu on pelannut hyviä otteluita nelosen laidassa vaikka joukkue on mikä on. Olisi varmasti parempi tuossa kuin Komarov tai Pihlström. Salminen taas on suomalaisten pistepörssin ykkösnimi KHL:ssä jota pelataan samoissa isoissa kaukaloissa kuin KHL:kin. Noh, Erkan Pori-vihan tietäen osasi toisaalta jo ennalta arvata ettei kumpikaan tuolla ole. Ehkä tähän tulee muutoksia tulevaisuudessa kun tämä toivottavasti on Erkan viimeinen turnaus.
 

Sic

Jäsen
Omia mietteitä:

Maalivahdit:
- Suomella on kisojen timanttisin maalivahtikolmikko, varavahdeiksi kaavaillut Lehtonen ja Niemi menisivät helposti monen muun maan ykkösmaalivahdeiksi.

Puolustus:
- Ei tässä suuremmin ole valittamista. Itse olen tyytyväinen siihen että Vatanen sekä Määttä ovat kehissä, ja esim. Lepistön saatika Väänäsen valintoihin joukkueen menestyshaaveet tuskin tulevat kariutumaan. Salon ja Timosen on oltava kondiksessa kun kisat starttaavat, ja jos he eivät pysty pelaamaan kovalla tasolla niin sitten tulee ongelmia.

Hyökkäys:
- Muuten odotetut valinnat, pois lukien JMA, Pihlström sekä Lehterä. Roolitus tulee olemaan todella isossa osassa hyökkääjien kannalta, toivottavasti Erkka ja valmennustiimi osuvat napakymppiin tämän osalta. Esim. Selänne ja JMA tulevat olemaan mielenkiintoisia seurattavia hyökkäyspäässä. Jotenkin en jaksa uskoa että JMA:ta ihan popparimieheksi tuohon on napattu mukaan, pitää vain toivoa ettei surffailua nähdä Aaltoselta kisoissa. Sasha Barkov on todella hieno nähdä olympialaisissa, jo tulevaisuuttakin silmällä pitäen tämä tulee olemaan tärkeä kokemus Barkoville.

Se on kylmä fakta että pitkiin aikoihin ei ole leijonat lähteneet tällaisina altavastaajina olympialaisiin. Puolivälieriin tämä turnaus jo kulminoituu, ja sikäli sanoisin että mitalipeleihin pääsy olisi ehdottomasti kova suoritus tältä porukalta. Matkalle vaaditaan rutkasti tuuria esim. puolivälierävastustajan suhteen, mutta toivotaan parasta (ja pelätään pahinta).
 
Ymmärrän kyllä sen, että Suomessa on dementikoille aivan liian vähän hoitopaikkoja, mutta ei niiden silti tarvitsisi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajina olla.

Montako toimivaa suomalaista tandemia tällä kaudella NHL:ssä ollaan nähty? 1.

Montako tämänkaltaista duoa on Suomen tasoisella jääkiekkomaalla varaa jättää ulos? 0.

Montako silti jätettiin ulos? 1.

Aina ennen arvokisoja mulla on ollut jonkinlainen, ehkä hieman jopa lapsenomainen, usko Suomen joukkueeseen. Tällä kertaa tätä fiilistä ei ole. Ei tuommosta nippua ihan oikeasti voida roolittaa menestyvästi, hyökkääjistä kymmenen voi sijoittaa kokoonpanon, mutta eihän noilla neljällä viimeisellä ihan oikeasti ole minkäänlaista käyttöä.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
No joo, vähän ehkä kritisoin mutta kai tuokin menee. Lehterä tai Konna pystyy korvaamaan Sakun. Bergeinheim päätös on typerä

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen
M.Granlund-V.Filppula-O.Jokinen
L.Korpikoski-A.Barkov-T.Selänne
A.Pihlström-P.Kontiola-L.Komarov

Tällainen ois paras hyökkäys
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Muuten aikalailla odotetunlainen kokoonpano, mutta mitä helvettiä me tehdään Pihlströmillä ja Lehterällä? Koivun oma päätös jäädä ulos ikävä juttu, nykyvireessään ehdottomasti olisi kuulunut joukkueeseen. Kontiolan ja Aaltosen odotin Erkan valitsevan, heidät olisin laittanut ylimääräisiksi miehiksi.
Sean Bergenheimin jättämistä ulos en taas ymmärrä alkuunkaan, varsinkaan jos valinta tapahtui hänen ja Pihlströmin välillä. Barkovin kanssa yhteen laitettuna olisi ollut erittäin hyvä palanen. Pakisto odotetunlainen, siinä ei mitään yllätyksiä.

Tässäpä muutamia nopeita ajatuksia.

E: Vielä Bergenheimista: Suomalaisten maalipörssin 4. NHL:ssä. Viimeiseen 5 otteluun 5 maalia.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pakisto on mielestäni jopa erittäin hyvä, kunhan kaikki pysyvät kunnossa ja roolitetaan oikein.

Kaiken muun suitsuttamisen vielä hyväksyn, mutta tämä ei vain ole totta. Suomen puolustus on merkittävästi heikompi kuin juuri kenenkään muun mitalia tavoittelevan maan pakisto. Salo ja Timonenkin ovat uransa ehtoopuolella ja pelin taso on laskenut havaittavista verrattuna esim. viimeolympialaisiin. Määtän huima kehitys sentään on todellinen onnenpotku, mutta puolustusrosteri on kyllä muuten niin huono, että joukkueelle on ehdottoman tärkeää saada viisikkopeli toimimaan aivan helvetin tiukkana.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Iltalehden Jalonen kirjoitti, että urpot jotka eivät ymmärrä mitään roolituksesta, kritisoivat pelaajavalintoja. Olen ilmeisesti hieman urpo, kun en löydä mitään järkevää roolitusta, jossa Aaltonen on hyödyllisempi kuin Bergenheim. Todennäköisesti molempien rooli on kahdessa alemmassa kentässä, eikä ole epäilystäkään kumpi sen roolin täyttää paremmin. Yv? Av? Kertokaa joku.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Muuten kyllä hyvän näköinen nippu, mutta en ymmärrä Pihlströmin tai Väänäsen nimiä tuolla listalla. Koohottaja Pihlströmin tilalle varmasti löytyisi parempaa ja Väänäsen jos Erkka ottaisi AHL:stä vaikka Järvisen. Muuten kyllä ihan mukiin menevä jengi kasas. Joo ja tuo Aaltonen on kans kysymysmerkki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No joo, vähän ehkä kritisoin mutta kai tuokin menee. Lehterä tai Konna pystyy korvaamaan Sakun. Bergeinheim päätös on typerä

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen
M.Granlund-V.Filppula-O.Jokinen
L.Korpikoski-A.Barkov-T.Selänne
A.Pihlström-P.Kontiola-L.Komarov

Tällainen ois paras hyökkäys

Juuri näin. Harmi että Saku jäi pois. Bergenheimin puuttuminen ei isoa asiaa tee. Korpikoski on parempi pelaaja vaikka Seanilta ois kemiat Sashan kanssa löytynytkin.

Aaltonen ja Lehterä merkityksettömiä varamiehiä. Turha heistä valittaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Iltalehden Jalonen kirjoitti, että urpot jotka eivät ymmärrä mitään roolituksesta, kritisoivat pelaajavalintoja. Olen ilmeisesti hieman urpo, kun en löydä mitään järkevää roolitusta, jossa Aaltonen on hyödyllisempi kuin Bergenheim. Todennäköisesti molempien rooli on kahdessa alemmassa kentässä, eikä ole epäilystäkään kumpi sen roolin täyttää paremmin. Yv? Av? Kertokaa joku.

Mikäli olen tulkinnut Erkkaa oikein, niin Suomi pyrkii saamaan syvyyttä maalinteko-osastolle jättämällä varsinaisen jarruketjun muodostamatta. Ja se on mielestäni hyvä päätös. Eivät nuo alempien ketjujen miehet herättäisi kysymyksiä, ellei Bergenheimiä olisi jätetty kisoista pois.
 

janóz

Jäsen
Ymmärrän kyllä sen, että Suomessa on dementikoille aivan liian vähän hoitopaikkoja, mutta ei niiden silti tarvitsisi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajina olla.

Harmi, että maajoukkuetta ei valmenneta jatkoajasta käsin. Vältyttäisiin näiltä farsseilta. Mutta nyt pitää katsoa kun täydellisesti asiaan vihkiytymätömät amatöörit valitsee joukkueita. Kyllähän sen jo teksti-tv:stä näkee kuka on kuuma pelaaja, ei tässä mitään arvoturnauskokemusta tarvita.. B&B tandemi on jo hyytynyt kun kisat alkaa. Saa ottaa talteen.

Huom! Mielestäni Bergenheim olisi kuulunut joukkueeseen, mutta luotan, että Erkkakin tietää lätkästä jotain..
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika mielenkiintoisia valintoja. Menestystä tuskin tulee, mutta se nyt ei tuolla valmennuksella ole ihme. Vaatisi Kiven että saisivat tuolta mitalin.

Odotin edes Joensuuta tai Salmista joukkueeseen. Joensuu on pelannut hyviä otteluita nelosen laidassa vaikka joukkue on mikä on. Olisi varmasti parempi tuossa kuin Komarov tai Pihlström. Salminen taas on suomalaisten pistepörssin ykkösnimi KHL:ssä jota pelataan samoissa isoissa kaukaloissa kuin KHL:kin. Noh, Erkan Pori-vihan tietäen osasi toisaalta jo ennalta arvata ettei kumpikaan tuolla ole. Ehkä tähän tulee muutoksia tulevaisuudessa kun tämä toivottavasti on Erkan viimeinen turnaus.
Mun mielestä olisi ehdottomasti pitänyt olla myös Severi Sillanpää, Erik Haula, Jesse Jyrkkiö, Mika Niemi, Juha Järvenpää, Joel Armia jengissä mukana. Kamoon korkki, nyt ne värilasit pois päästä. Joensuun ja Salmisen rannalle jättämisessä ei ole mitään kritisoitavaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Itse olisin vaihtanut:

Lepistö, Hietanen, Väänänen => Järvinen, Melart, Salmela tai ehkä Ristolainen
ja
Pihlström, Lehterä (vaikka suosikki onkin) => Bergenheim ja Hartikainen

Sakun poisjäänti on ilmanmuuta ikävää, olisi mahtunut heittämällä pelaavaan sentteri nelikkoon. Anyway, en näe että nämä marginaaliset valinnat juurikaan Suomen menestysmahdollisuuksia huonontaa. Sakun poisjäänti suurin menetys. Tärkeintä kuitenkin, että Määttä ja Barkov kisoissa nähdään. Ketjut luulisin Erkan heittävän about näin:

Filppula - Koivu - Ruutu
J.Jokinen - Barkov - Granlund
Korpikoski - O.Jokinen - Selänne
Komarov - Kontiola - Pihlström

Aaltonen ja Lehterä varamiehinä.

Timonen - Määttä
Vatanen - Salo
Kukkonen - Hietanen
Väänänen - Lepistö

Rask
Lehtonen
Niemi
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Maalivahdit:
Tuukka Rask
Kari Lehtonen
Antti Niemi

- Paras saatavilla oleva kolmikko. Roolit tehty selviksi ennen kisoja joten tässä ei mitään ongelmaa.


Puolustajat:
Kimmo Timonen
Sami Salo
Olli Määttä
Sami Vatanen
Lasse Kukkonen
Ossi Väänänen
Sami Lepistö
Juuso Hietanen

- Tärkein asia, eli 4 NHL:ssä pelaavaa Suomen parasta pakkia mukana. Toinen hyvä asia, ettei Nummelin ja Karalahti ole mukana.
Kuusi ensimmäistä puolustajaa selkeät valinnat ja kolmella pakkiparilla on pelit tarkoitus pelata. Jokainen pelaaja viimeistä varamiestä myöden on tärkeä, mutta on "makuasia" onko 7 ja 8 puolustaja Lepistö, Hietanen tai esim. Salmela/Jaakola.
(Ristolainen pelasi kelpo alkukauden NHL:ssä ja loppujenlopuksi hyvät Nuorten MM-kisat, mutta taso kuitenkin ailahtelee vielä aika paljon, joten Erkka luotti KHL:ssä pelaaviin Lepistöön ja Hietaseen. Kisat kun pelataan Venäjällä eikä Kanadassa.

Hyökkääjät:
Mikko Koivu
Valtteri Filppula
Jussi Jokinen
Mikael Granlund
Teemu Selänne
Olli Jokinen
Tuomo Ruutu
Lauri Korpikoski
Aleksander Barkov
Leo Komarov
Petri Kontiola
Juhamatti Aaltonen
Antti Pihlström
Jori Lehterä

- 11 ensimmäistä hyökkääjää siis täysin selviöt. NHL:ssä alkukaudella loukkaatumisista kärsineet, mutta tällä hetkellä hyvin pelaavat Saku Koivu ja Sean Bergenheim sivussa. Koivu jäi pois omasta tahdostaan joten siitä ei sen enempää. Itse olisin ehdottomasti valinnut Bergenheimin mukaan nykyisillä näytöillä, erityisesti kun Barkov mukana niin siinä olisi ollut valmis tutkapari.
Aaltosen valintaa kummastelin alussa suuresti, mutta kuten Erkka sanoi, hän haluaa hyödyntää mielestään hyvää tutkaparia Aaltonen-Kontiola. Kisat kun edelleen pelataan isossa kaukalossa. Itse pelkään pahoin ettei Aaltosen taso riitä kun vastassa on esimerkiksi iso paha Kanada ja hän jää pahasti jalkoihin. Alun vitutuksen jälkeen kuitenkin luottoa löytyy Erkalle tähänkin.
Pihlström oli toinen valinta, jota ihmettelin ja olisin valinnut hänenkin tilalleen Bergenheimin helposti. Mutta. Vaikuttaako se Suomen Olympiamenestykseen niin järkyttävästi kuitenkaan. Pihlströmin taso ailahtelee aikalailla kuten Aaltosen, mutta huipputasolla (huom. nopeus) pelatessaan pystyy aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajille (=jäähyjä > Suomelle ylivoimaa)
Lehterä lähtökohtaisesti verkkarit päällä kisojen ajan. Yksi pointti kuitenkin se, että jos Lehterä olisi St.Louisiin mennyt kun sopimusta tarjottiin niin monen silmiin tämä ratkaisu näyttäisi paljon paremmalta.
Nähtävästi kolme ensimmäistä ketjua siis ovat offensiivisia ja tulosta tekeviä ja vain nelosketju on ns. hiukan puolustavampi.
.. Jos mukisematta ottaa vastaan kaksikon Aaltonen-Kontiola, niin kuten kahdessa viimeisessä pakkivalinnassakin painotin on melkolailla makuasia onko viimeisinä pelaajina mukana Pihlström, Leino, Lehterä, Salomäki, Puustinen, Immonen, Bergenheim etc. Tähän tuskin Suomen menestys tulee ratkeamaan. Tärkeintä on, että puolustuksessa ei esim. NHL nelikko joudu jäämään sivuun + hyökkäyksen kärkipelaajat pysyvät ehjinä.

PS. Kuten niin monta kertaa on nähty, kisoja ei ratkaista paperilla, vaan kaukalossa. Ja huom, tällä kertaa isossa kaukalossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös