Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 742
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
On muuten vaikea roolittaa toi jengi. Teemu Selänteen olisi pitänyt tehdä mielestäni Saku Koivun mukainen päätös ja jättää homma nuoremmille. Kenestä nyt nelossentteri? Barkov vai OJ? Itse ehkä lähtisin jotain tämmöistä kokeilemaan:

J. Jokinen-Koivu-Granlund
Filppula-Kontiola-Aaltonen
Ruutu-Barkov-Selänne (vai onko noi kummatkin laiturit oikealla pelaavia?)
Komarov-OJ-Korpikoski (pelottaa)
Pihlström-Lehterä

Pakit sitten jotenkin. Ei yllättänyt kukaan valinta siellä päin.

Minusta taas Koivu ei olisi saanut mistään hinnasta jäädä kisoista pois nykykunnossaan. Olen katsonut monta ankkojen peliä ja Sakulla luistin liikkui paremmin kuin kellään toisella joukkueessa, moraali korkealla kuten aina ja pisteitä syntyi ja aloituksissa joukkueensa top2:ssa. Tuo suoraan sanottuna vituttaa, Teemu voi yllättää isossa kaukalossa, mutta tällä kaudella hän on ollut kyllä huono, Anaheimin omatkin fanit toivovat palstoilla, että voi kun Teemu olisi lopettanut viime kauteen, se kertonee tarpeeksi. Pillun olisin ehkä jättänyt pois ja Ruudun korvannut Bergenheimilla. Mutta näillä mennään, en oikein usko tuohon joukkueeseen, mutta we will see. Eri asia tietenkin koivun kohdalla, jos on edelleen jotain silmien kanssa ongelmia aivotärähdyksen jäljiltä, mutta eipä se ole kyllä NHL:ssä näyttänyt haittaavan, mm kaksi voittomaalia tehnyt ohjaamalla todella hienosti. PÖH!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kamoon korkki, nyt ne värilasit pois päästä. Joensuun ja Salmisen rannalle jättämisessä ei ole mitään kritisoitavaa.
No kyllä mä nyt kritisoin sitä että erityisesti kovimman isoimmissa kaukaloissa pelatun sarjan paras Suomalainen pistemies jäi pois. Ja myös sitä että mitä helvettiä Pihlström tekee tuolla jos Joensuu ei tuonne mahdu. Tartteeko vittu heti alkaa urputtamaan?

Enkä ole vaatimassa mitään Jyrkkiöitä, Järvenpäitä ja kumppaneita joukkueeseen, kun eivät tuonne realistisesti mahdu, mutta miksi jättää pois sellaisia pelaajia mitkä olisivat oikeasti mahtuneet ja joiden jättämiselle ei ole järkiperusteita. Ja jos Salmista kritisoidaan että olisi liian kevyt tuonne niin mitä helvettiä JM Aaltonen siellä sitten tekee. Ei ehkä ole yhtä kevyt mutta ihan samalla tavalla "rukkanen".

O Jokisen valinta oli silti yllättävä veto Erkalta, olin ihan varma että ottaa jonkun Jokeripelaajankin ennemmin. Ja oon kanssa pari Ankkojen peliä katsonut niin viime aikoina Koivu on ollut ihan hyvä. Jopa parempi kuin Selänne.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajattelin etukäteen olla purnaamatta näistä valinnoista, tuli sieltä mitä tahansa, mutta Juhamatti Aaltosen valinta oli kyllä todellinen yllätys. Ei ainakaan tämän kauden liiganäytöillä olisi pitänyt olla mitään asiaa olympiajoukkueeseen, joten ilmeisesti viime kevään MM-kisamenestys Kontiolan rinnalla oli ratkaiseva tekijä. Joo, motivaatiotaso on varmasti erilainen tuolla kuin Liigassa ja taitoa löytyy, mutta en jaksa uskoa, että Aaltonen pärjää maailman parhaita pelaajia vastaan. Jos tuon tyyppistä pelaajaa haettiin, niin Ville Leinon olisin ottanut mieluummin mukaan.

Ja toinen on tietenkin Pihlströmin valinta/Bergenheimin pois jättäminen. Pihlström ei ole koskaan pettänyt maajoukkueessa ja on ollut tällä kaudella KHL:ssä hyvä, mutta silti olisin nähnyt Sotshissa ehdottomasti Bergenheimin mieluummin.

Maalivahtiosasto on erinomainen, eikä puolustuspakettikaan odotetusta juuri poikennut. Nummelinilla tai Karalahdella ei asiaa tuonne, joten oikeat miehet ovat listalla.

Nyt vaan kädet ristissä, että kapteeni M. Koivu ehtii kuntoutua, koska Sakun jäädessä sivuun on Mikon pakko olla mukana. Molempien sivuun jäämistä Leijonat ei kestäisi.
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
En. Perustele?

Oletko oikeasti sitä mieltä, että yksi huono?(en ole nähnyt) peli, jossa päästää 7 maalia on jotain sellaista, ettei pelaaja voi olla kahden pelaavan maalivahdin joukossa 5 viikon päästä? Rask pelasi juuri kaksi peliä torjuntaprosenteilla 83,9 ja 75. Voiko hän olla pelaavien maalivahtien joukossa?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oletko oikeasti sitä mieltä, että yksi huono?(en ole nähnyt) peli, jossa päästää 7 maalia on jotain sellaista, ettei pelaaja voi olla kahden pelaavan maalivahdin joukossa 5 viikon päästä? Rask pelasi juuri kaksi peliä torjuntaprosenteilla 83,9 ja 75. Voiko hän olla pelaavien maalivahtien joukossa?
Saros ei ole vielä kerennyt floppaamaan. Ykkösvahdiksi!
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miksi Lehterän tilalle olisi pitänyt sentteri valita. Suomella on jo nyt senttereitä Mikko Koivu, Valtteri Filppula, Olli Jokinen, Aleksandr Barkov ja Petri Kontiola.

Itse ainakin oletan, että jotain tuosta nimeämästäsi viisikosta peluutetaan laidassa. Kaikki he kuuluvat 12 pelaajan avaukseen. On loogista, että koutsi haluaa ylimääräisiksi hyökkääjiksi yhden sentterin ja yhden laiturin.

Sen lisäksi Lehterän hyvyys on siinä, että hän pystyy pelaamaan laidassa, kuten teki esimerkiksi Karjala-turnuaksen Ruotsi-pelissä Aaltosen loukkaannuttua. Joku Hartikainen taas olisi täysin puhdas alempien kenttien duunarilaituri eikä ollenkaan niin monipuolinen ja -käyttöinen pelaaja kuin Lehterä.
 

Nick Neim

Jäsen
Mikä Tero Määttä? Olli Määttä se on ja luulisi liikkeen riittävän.

Onnittelut, taisit juuri menettää toisen jaloistasi.

Aaltonen -> Bergenheim

Aaltoselle ei mitään käyttöä.

Väänänen -> Jaakola

Mun mielestä Ossi ei ole pelannut tällä kaudella tasollaan. Jaakola ei ole olympiatason puolustaja, mutta valitettavasti paras tilalle otettava.

Muuten ihan tyytyväinen valintoihin, kun kerta Koivu jättäytyi itse pois kisoista.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikä Tero Määttä? Olli Määttä se on ja luulisi liikkeen riittävän.

Mites sit noi Tero Lehterä ja Miro Aaltonen? Toinen on aika vanha ja toinen aika paska, mut tuolla ne silti on. Maalivahdiksikin on valittu se futismaalivahti Antti Niemi?

Ja vittu piilolinssi-kyykkääjä-Ruutukin tuolla mukana taas Suomen lippua ja sotaveteraaneja häpäisemässä!
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
No sieltä se tupsahti. Itsekkin tässä hetken sulatellut ja vaihtanut lehterän bergenheimiin. Ehkä myös pihlströmmin hartikaiseen, mutta tässä en näe isoa eroa.

Omat kenttä hahmotelmat menisi näin

Ruutu-Koivu-Filppula
J.Jokinen-O.Jokinen-Granlund
Korpikoski-Barkov-Selänne
Komarov-Kontiola-JMA

Salo-Määttä
Väänänen-Vatanen
Kukkonen-Timonen

Pihlström välillä polkemaan parit jäähyt suomelle ja mahdollisesti myöhempiin peleihin korvaavaan JMA.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja jos Salmista kritisoidaan että olisi liian kevyt tuonne niin mitä helvettiä JM Aaltonen siellä sitten tekee. Ei ehkä ole yhtä kevyt mutta ihan samalla tavalla "rukkanen".

Katoitko viime kevään MM-kisoja? Kumpi mielestäsi noista pärjäsi paremmin niissä karkeloissa?
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten ihan ok, mutta mitä helvettiä Selänne ja Väänänen tuossa porukassa tekee. Ai niin, nykynäytöillä ei ole mitään merkitystä. Ainoastaan vanhat tekemiset ratkaisee näissä tietyissä tapauksissa. Olihan Veikkauskin jo valinnut Selänteen keulakuvakseen, niin pakkohan se on ottaa mukaan. Sekin oli lyöty lukkoon jo silloin kun kyseinen henkilö päätti jatkaa vielä tämän kauden, ja ehkä oli päätetty jo ennen sitä. Bergenheimin pois jättämistä ei myöskään tarvitse ihmetellä, ei siinä pelitaitoja enään kateltu erään haastattelun jälkeen. Kummola päätti jo silloin että Sean ei noissa kisoissa esiinny.

No, nämä on taas näitä kaverivalintoja joihin on jo vuosien ajan saanut tottua. Välillä jo vaikutti paremmalta kun oli sellaisia valmentajia jotka eivät noiden pellejen tahdissa pomppineetkaan ihan täysin vaan osasivat tehdä omiakin ratkaisuja. Siksipä eivät pitkään niissä viroissa pysyneetkään. Jospa tähän tulee parannusta taas tulevaisuudessa, näin ainakin uskon ja toivon. Nyt mennään näin ja jokainen voi kannustaa noissakin kisoissa sitä maata mitä haluaa, eikä tarvitse väkisin tuon saunaseuran menestystä toivoa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No kyllä mä nyt kritisoin sitä että erityisesti kovimman isoimmissa kaukaloissa pelatun sarjan paras Suomalainen pistemies jäi pois. Ja myös sitä että mitä helvettiä Pihlström tekee tuolla jos Joensuu ei tuonne mahdu. Tartteeko vittu heti alkaa urputtamaan?
Salminen ei ole kuitenkaan kovin monikäyttöinen pelaaja, JMA on vahvempi ja mielestäni kuitenkin parempi puolustussuuntaan ja pelaa erinomaisesti Kontiolan kanssa yhteen. Joensuun kausi ei valitettavasti ole ollut sellainen, jolla ansaitsisi kisapaikan. Kaikki mahdollisuudet siihen oli kauteen lähdettäessä, mutta esim. Hartikainenkin olisi ansainnut paikan joukkueesta ennen Joensuuta.

Urputukseni syynä on se, että tällä palstalla on tapana yleistää ja tuollaiset yksisilmäiset näkemykset saattaa nopeasti olla porilaisten näkemyksiä, vaikka olisi vaan yhden henkilön mielipide.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mahtavaa, rakennetaan 4 ketjua jotka kaikki ovat yhtä hyviä/huonoja ja mitään ketjua ei ole roolitettu.

Tätä mä pelkäsin kaikista eniten. Levitetään mahdollisimman laajalle se Suomen osaaminen jotta sitten kun puolustetaan 30 sek jäljellä 1-0 johdossa Kanadaa vastaan niin yksikään ketju ei kykene pitämään Crosbyä ja kumppaneita pois maalinteosta.

Jumalauta järjen riemuvoitto taas.
Itse olisin rakentanut yhden ketjun Saku Koivun ympärille, mikä olisi orientoitunut nimenomaan vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Nyt kun vanhempi Koivu ei ole Sotshissa mukana, niin tilanne muuttui paljon. Kenet olisit ottanut puolustavaksi sentteriksi? Mielestäni Barkovin ketju ja Mikko Koivun ketju kykenee ratkaisuhetkillä nollaamaan vastustajan parhaat. He ovat tuossa roolissa erinomaisia ja molemmat hyviä aloittajia.
 
Itse olisin rakentanut yhden ketjun Saku Koivun ympärille, mikä olisi orientoitunut nimenomaan vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Nyt kun vanhempi Koivu ei ole Sotshissa mukana, niin tilanne muuttui paljon. Kenet olisit ottanut puolustavaksi sentteriksi? Mielestäni Barkovin ketju ja Mikko Koivun ketju kykenee ratkaisuhetkillä nollaamaan vastustajan parhaat. He ovat tuossa roolissa erinomaisia ja molemmat hyviä aloittajia.

Mikon. Filppula ykkosen keskelle.

Järjestyksessä sentterit (oma mielipide siis kenen pitäisi pelata senttereinä):

Filppula
Barkov
M. Koivu
O.Jokinen

EDIT: Tuo ei sitten todellakaan tarkota, etteikö Filppulan ja Koivun kentät pelaisi yhtä paljon. Koivu vaan pelaisi sitä vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan.
 

Mace

Jäsen
Koivun pois jääminen on todella iso menetys Suomelle ja Bergenheimin olisin myös ottanut mukaan. Tietyllä tapaa ehkä eniten kuitenkin hämmästystä aiheuttaa tuo Hartikaisen tilanne, koska herrahan pyydettiin käsittääkseni antamaan näyttöjä EHT-turnauksiin ja hän onnistui ko. matseissa erinomaisesti. Kun kerran käytännössä likimain täydelliset onnistumisetkaan eivät riittäneet kisapaikkaan, miksi edes valittiin "antamaan näyttöjä"? Vai oliko hän vain antamassa näyttöjä MM-kisoihin? Itse muistan ainakin tuohon aikaan ajatelleeni, että eipä Hartikainen olisi mahdollisuuden saatuaan voinut paljon parempia näyttöjä antaa, mutta näköjään nekään näytöt eivät riittäneet, vaan Antti Pihlström katsottiin joillain eväin paremmaksi vaihtoehdoksi. Ihmettelen, vaikka toki sinällään marginaalivalinnasta onkin kyse.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Mikähän tuossa Pihlströmissä on, kun se on aina mukana? Samoin kun Aaltonen. Olin odotellut Barkov - Bergenheim kaksikkoa tekemässä samaa jälkeä kun Floridassa viimeaikoina. Ei vissiin sit.

Muuten paremmat valinnat kun pelkäsin.
 

hammerhill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kupittaan TPS
Saku Koivu, Ducks - Stats - NHL.com - Players
5 viimeistä peliä 3+3 ja ei jaksa Sotshiin. Täytyy kunnioittaa Saku Koivun päätöstä, mutta samalla hieman itse ihmetellä päätöstä. Olisi tullut myös Leijoniin 12-15 minuutin rooliin mukaan. Nyt en moiti Saku Koivun henkilökohtaista ratkaisua, koska turha tulla mukaan, jos ei 100%:n vireessä ja 100%:n halua pelata Leijonille.

Koivu pelaa uskomattoman kovaa kautta änärissä ja ankat on tällähetkellä selkeästi yksi suosikeista voittamaan Stanley Cupin. Olen katsonut lähes kaikki Ankkojen pelit. Koivun kolonen on aina pelaamassa vastustajan ykköstä vastaan ja tekee vielä maalejakin siinä samassa.

Eli, Saku teki minusta selkeän päätöksen, viimeisiä vuosia voittaa SC ja hän on yksi tärkeimmistä tekijöistä ankkojen ykköskentän lisäksi siinä juoksussa. Sotshi tulisi väsyttämään ja huomattavasti laskemaan wanhan miehen mahdollisuuksia olla täydessä vireessä kun pleijarit alkaa.

Ottaen huomioon kuinka monta vuotta S. Koivu on edustanut jellonia, on tämä minusta täysin kunnioitettava ratkaisu.
 

JPL

Jäsen
Bergenheim olisi ollut Pihlströmin tilalle aivan yhtä hyvä valinta. Sashan kanssa samaan ketjuun ei kuitenkaan olisi ollut jakoja. Viimeisen parin viikon näytöt ei kuitenkaan ihan olympiapaikkaan riitä ylempiin ketjuihin. Jos sama tahti olisi ollut joskus aikaisemminkin, niin tilanne olisi varmaan hieman toinen. Emmekä me myöskään tiedä, mitä keskusteluja on käyty. Voihan hyvin olla, että Sean ei ole ollut 100% innostunut ylimääräisen hyökkääjän roolista tai siellä on jotain vammaa myös taustalla tms. Ei voi tietää.

Harmi sinänsä ja kyllähän tuonne joku loukkaantuminen vielä sattuu ja Sean lienee siellä kärkipäässä jonossa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Juuri Pihlströmin virtaa tuo joukkue tarvitsee, joten valinnalle peukku täältäpäin. Lehterän olisin korvannut Bergenheimilla, muuten hyvät valinnat. Voisin kuitenkin melkein lyödä vetoa, että joku nimi tuosta listasta vielä vaihtuu ennen kisoja. Ainahan jotain tulee jollekin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja jos Salmista kritisoidaan että olisi liian kevyt tuonne niin mitä helvettiä JM Aaltonen siellä sitten tekee. Ei ehkä ole yhtä kevyt mutta ihan samalla tavalla "rukkanen".

Aaltosen valintaa voi syystäkin kritisoida, mutta tämä ei ole totta. Aaltonen on erittäin vahvajalkainen pelaaja, jolta löytyy kokoa ja fyysisyyttä ihan tarpeeksi. Jopa MM-tasolla yllättävänkin vahva vääntäjä, jolta löytyy luontaista räjähtävyyttä, röyhkeyttä ja voimaa. Aaltosen pääkoppa on se mistä pitää huolehtia, ei fysiikka.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Erkan "kerran vielä pojat" jäi nyt siis Sakua vajaaksi. Bergenheimistä tehdään uutta jussijokista. Joo, olisi voinut olla mukana, mutta nyt ei ole, eikä joukkue siitä sanottavasti mihinkään suuntaan heilahda. Kaiken kaikkiaan yllättävän ok joukkue, mutta kaksi isoa ongelmaa siellä on:
- JMA, ei käyttöä, mutta tuskinpa pelaakaan
- Kurpitsa, käyttöä korkeintaan nelosessa, missä viimeksikin parhaan (ainoan hyvän) pelinsä pelasi. Veti toki itkupotkut siitä ja pahaa pelkään, että saman alkaessa Erkalla ei ole munaa penkittää. Erittäin vaikea pelaaja sijoittaa mihinkään ketjuun sentterinä, koska tarvitsee puolustavat laiturit paikkaamaan koomailujaan. Änärin läpsyttelyissä ei miinussaldoilla näytä olevan väliä, kunhan heittää välillä pari maalia, mutta arvokisoihin tuollainen yksilöurheilja sopii erittäin huonosti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös